Iarna de fiecare data prefer sa pescuiesc la bag-uri, consider ca este cea mai buna prezentare ptr aceasta perioada si pot sa il caut nefacand o nadire de baza! Craciun fericit si sarbatori fericite! La multi ani!🎉
Iarna trasaturile clar sunt mult mai rare, asa ca fie imi plasez montura intr-un loc pe care il consider cat mai bun fara sa nadesc asupra ei si o lasa acolo mai multe ore sau imi aleg o zona care imi prezinta interes si nadesc extrem de putin dar cat mai grupat, sa fie atat montura cat si nada in acelasi loc. Fire intinse si cat mai multe capturi indiferent de cum pescuiti iarna. Sarbatori fericite!
Salutare, în perioada de iarnă dacă nu este soare sondez terenul și caut apă adâncă! Iar dacă este soare testez malurile, zone cu apă mica încălzită de soare! Momitoare sau bag-uri!
Abordarea mea de iarna: pungi PVA sau saculeți solubili si insist cu nada vie. Daca nu por identifica srructuri in zona standului abordez zonele cele mai adanci. Pe mal nădim cu vin fiert. Sarbatori fericite!
Eu abordez partidele iarna cu punga pva,schimbate cam la o ora,si incerc sa localizez pestele pe mai multe distante diferite sau pe diferite adancimi.Aleg sa dau cu momeli flotante si viu colorate,iar in punga pva folosesc un amestec pentru pungi pva,pelete sau boilies sparte.Fir intins si sarbatori fericite!
In 90% din cazuri si eu inclin spre momitor vs. bags, din pacate lacul Floarea Popestiului se incadreaza in restul de 10% :D Cu momeala vie (acolo unde este permisa) eu am avut experiente neplacute cu albitura, din acest motiv o evit, desi mi se pare foarte itneresant argumentul.
Felicitari pentru partida si video Sergione! Iarna ajung mai greu din comoditate. Insa imi fac lectiile mereu si ma informez despre locatie, sondez, imi pregatesc de acasa pungi si monturi ca sa optimizez la maxim timpul de pe balta si nadesc izolat si divers. Inside joke: "mai au poza mea la intrare :)" ?.
Salutare! In perioadele de iarna neavand posibilitatea sa schimb standul pescuiesc cu momitoare ,saculeti solubili,baguri fiind plasate la distante diferite si una pusa la interceptie si nadesc cam cu vreo 500 gr de bile sau cateva spomburi cu bulgari de nada,uneori avand rezultate alteori mai greu!
În partidele de iarnă eu personal, mă axez pe sondare și pe identificarea substratului. Știm destul de bine că iarna crapii caută zonele cu adâncimi mai mari unde de găsește apa mai caldă. Acela fiind primul loc unde voi nădi cu spombul. Nada aleg să fie compusă în mare majoritate din componente naturale. Porumb, semințe, și cânepă. Crapul adoră cânepa în perioada rece și nu numai, peste care un aditiv de apă rece dacă este posibil și puțin groundbait pentru a crea și puțin efect de nor și de ce nu câteva boiliesuri sfărâmate sau făcute jumătăți, de preferat solubile 16-18mm. Nu lăsăm deoparte nici zonele cu adâncimi mici din apropierea malului opus sau a stufului, dacă avem noroc de o zi cu soare este foarte posibil ca acea zonă să se încălzească destul de repede iar crapul să prefere și acea zonă și putem încerca cu o lansetă și acea zonă, câteva spomb uri și acolo după ce am sondat și am găsit un substrat pe care îl considerăm bun. Iarna personal nu mă feresc de zonele cu mâl deoarece am observat că crapului îi plac și acele zone, fiind un substrat mai cald. Ca și monturi și forface, optez pentru ceva mai de finețe, cârlige de 6-8 pentru a nu risca să ridic vreo suspiciune crapului el hrănindu-se apatic în această perioadă. La cârlig momeli mai mici boilies de 18mm sau un pop-up sau wafter colorat pentru a-i stârni puțin curiozitatea. Foarte bune pentru sezonul rece sunt și pungile pva care dpmdv sunt cea mai rapidă metodă pentru a face o farfurie de nada mică împreună cu o momeală flotantă pot aduce rezultate foarte bune. În concluzie, nădit grupat, momeli mai mici de cârlig și sondare pentru o localizare cat mai bună. Dacă densitatea de pești este mare, eventual suntem pe o pista de concurs, putem apela și la o nadire mai extinsă sau exclusiv cu boilies, șansele ca peștii de acolo să fie obișnuiți să se hrănească în acest fel fiind foarte mari. Fire întinse tuturor, un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizări, atât celor care vă vizionează cât și vouă echipa Fox România . Numai bine!
Imi place argumentul cu pescuitul pe noroi si eu spun de multe ori acelasi lucru - hrana naturala tipica pentru substratul tare in general dispare la rece, intuitia mea fiind ca pestii se duc spre noroi unde inca mai gasesc larve + un confort termic mai bun. Multumim pentru detalii, sarbatori fericite si fir intins!
Salutare! Eu iarna pescuiesc tot pe bile, si nadesc putin, si doar din bastonul de nadire, fara racheta. Bile folosesc aceleasi ca si vara, doar ca dip-uite anterior partidei, insa mult mai putine, si schimb zona cam la 3-4h. Fire intise va doresc!
Crăciun binecuvântat!Pentru fiecare lansetă acord 3 lansări pe același loc la diferență de o ora,clipsat,lansat cu 10 pași mai în spate pentru fir in plus,doar momeli mici,boilies 16mm,pop-up 8-10mm,săculeț pva cu 2-3 boiliesuri de 20-24mm solubile sau semisolubile,fără lichide(apa e prea rece și limpede).Nu nădesc,nu sondez.
Interesant argumentul cu solubile mari, le si maresti putin viteza prin crestarea suprafetei? In functie de temperaturi, experienta mea a fost ca solubilele mari nu pleaca suficient de repede, dar exista evident diferente de la caz la caz. Multumim, fir intins!
Eu iarna abordez partidele cu nada putina, folosind baguri,momitoare in special si caut cat mai multe zone,incerc tot timpul la intercepție. Fire întinse va doresc!
Iarna, momitorul si pungile pva sunt prima alegere.Sondez,caut zonele adanci si zonele cu apa mai mica ca sa vad pe unde se situeaza pesti, plasez monturile si daca vin si prezentari atunci vin imediat cu un spomb mic in care pun momeala vie si un mix de nadire.
Interesant argumentul, vii cu spomb peste crapi care deja se hranesc? In general intuitia mea a fost sa nu nadesc peste ei, dar imi place argumentul, merita investigat. Multumim, fir intins!
@@sergiudelcea9149Iarna incerc sa localizez crapi si dupa aceea sa imi fac un pat de nada destul de mic, format din maxim 5 spomburi mici.In cele mai multe casuri pentru mine asta a fost rețeta succesului
Iarna incerc sa localizez pestele, si, daca locul imi permite, sa incerc sa duc montura cat mai aproape de el, unde observ miscari pe lac. Nada foarte foarte putina, momitoare mici sau bag-uri, fara nadire in prealabil. Sarbatori fericite !
Iarna pescuiesc cu momitoare la care atasej săculeți solubili în care pun pelete de mici dimensiuni plus boilesuri sfărâmate. Schimb lansetele la interval scurt max 45 minute căutând în toate direcțiile și lungimile până găsesc o zonă fierbinte. Odată găsită nadesc 2-3spomburi cu nadă fină plus pelete eventual și ceva viermi opăriți.
Localizarea in perioada de iarna este mult mai importanta decat in plin sezon cald . Ca si abordare am folosit cu succes 2 variante , si anume bag’urile si monturile simple cu un wafter micut sau un snowman minimalist pe o montura spinner-rig la care atasez un saculet solubil ! Fire intinse
tactica mea preferată pentru partidele de iarnă este sa las boilesurile solubile la dipuit perioada îndelungata, extra lichid in bag daca e, de regula fac 2 cu 2 (2 cu punga 2 cu Boilesuri) Ca si montura și angrenaje mecanice de pescuit prefer running leads, sau chiar o montură de plumb pierdut cu ochetul aplatizat ca sa nu stea conul fix - monturi care ii permite peștelui sa traga usor de ea fara sa aibe prea multă contră decat in ultima ipostaza - el sa mănânce agale si abia la final sa isi dea seama ca a gafato. Că momeli prefer orice e Frankfurter sau pruna cu piper si dipu combinat de căpșună 1/4 cu 3/4 frankfurter
Interesant argumentul cu running leads, imi place, cred ca o sa-i dau si eu ceva mai mult timp de experimentare (pescuit in sezon cu running lead mai ales cand plantez). Multumim, fir intins!
Salutare! In perioada rece pescuiesc izolat cu momitoare si cu momeli flotante. Un alt aspect important din punctul meu de vedere, le reîmprospătez la 2-3 ore.
In partidele de iarna obișnuiesc sa folosesc o nada de apa rece cu un csl natural cu carlige micute nanowafters si mai ales multa speranța dar nu in ultimul rand localizarea care este ff importanta iarna ❤
Eu abordez partidele iarna cu saculeti solubili/pungi pva, schimbate destul de des și caut peștele constant pe distanțe diferite, pe adâncimi diferite și pe substraturi diferite. Cu momeli flotante, viu colorate și cu micropele, groundbait și boilies solubil spart. Fir întins și Doamne ajută să nu înghețe lacurile!😁
Partidele de iarna sunt niște provocări de fiecare data:eu le abordez printr-un pat de nada cu un mix de spomb format din momeli mici (fishmeal) și sa nu uitam aditiv și csl cam acesta este spomb mixul meu și sa nu uitam baguri și săculeții solubile și sa nu uitam monturi fine, de obicei eu folosesc momeli mici:pop up waftere! Fire intense is sarbatori fericite!
Pescuit la interceptie. Momitoare si/sau baguri. Schimbate la 30-40 de minute. Carioca marker langa lansete, in caz de trasatura, marchez firul, masor si revin pe locul trasaturii. Salutari!
Iarna folosesc pentru nadire bile solubile si bulgari din groundbait, seminte si CSL care sa se disperseze bine in apa rece. La carlig pun bile solubile sau pungi solubile cu pelete si lichid.
Eu în partidele de iarna pescuiesc exclusiv bag-uri, le fac cu cateva zile inainte cu un mix de pelete, bag mult lichid pva friendly in ele, încat sa se formeze o “pasta” din acestea Atractivitate maxima, vorbind strict de montura
Salut, in partidele de iarna incep prin a cauta pestele , daca am posibilitatea de am alege standul pe balta este perfect , nadesc cateva bile solubile intr-un loc apoi ma duc in alt loc si iar nadesc cu o mana de bile si tot asa , caut semne\ semnale pe apa precum pestele ar fi prezent in acel loc , folosesc pungi solubile cu pelete (2-4 mm) si groundbait (pentru apa rece ) plus un atractand lichid , la rig folosesc un pop-up sau dumbell marimea 10-12 , daca nu am prezentari intr-ul loc ma mut in la alt stand , caut pestele . Cam asta este in mare :) . Sartbatori fericite tuturor.
Vă salut Eu abordez partidele de iarnă cu un pescuit la bag-uri și o nădire ușoară din cobră , iar după prezentare o mână de bile drept recompensă . Crăciun Fericit!!!
Eu abordez partidele iarna ,cu 3 lansete pe distante diferite ,cu pungi pva ,sau momitor cu săculeț , lanseta 4 aruncata izolat poate mă ajută să ciupesc ceva , daca mi se arată vre-un peste în stand ,arunc o lanseta in zona aia poate îl păcălesc 💪🔥
Iarna nu prea ies la peste ca nu stau prea bine cu norocul, dar cand ies, de regula merg pe momitor sau saculeti fast melt si incerc sa caut pestele, deci nu ma bazez pe o strategie de nadire grupata.
Salut, în prima faza a partidei încerc sa localizeze pești urmărind luciul apei dacă acești nu au chef sa se arate la suprafață încerc cu un marker sa caut eventualele gropi ,după care îmi chipsez doua din lansete la distanta care am găsit-o cu marker-ul și lansez în zona respectivă cu pungi solubile sau cu momitoare și la cârlig momeli mici genul celor din pescuit la feeder.Cu celelalte doua lansete pescuiesc la intercepție cu bile solubile de 16mm și săculeț solubil,la care mai adaug din cobra aceleași bile solubile câte un buzunar la intervale de 2 ore.
Curiozitate personala - folosesti markerul indiferent de durata partidei? Intreb pentru ca sunt destul de curios daca intr-o partida scurta, pe o apa limpede de iarna, pluta de marker nu ar putea speria pestii (acesta este argumentul meu pentru a nu-l folosi iarna, insa imi imaginez ca nu e ceva universal). Multumesc, fir intins!
@@sergiudelcea9149 de obicei merg pe o balta cunoscuta mie și fac câteva aruncari prr o verificare mai amănunțită, ptr ca nu pot sa țin minte exact toate găurile și scot marker-ul,clipsez lansetele și încep partida și spre norocul meu sau poate chiar a funcționat strategia am și prins pește, nu mare dar ne bucuram de orice în perioada asta.
Pentru mine structurile contează mai mult decât localizarea peștelui deoarece acelea sunt zone de mare interes.Peștii cantonati în număr mare pe o singură zonă poate sunt doar interesați să se odihnească dar nu să mănânce. Peștii care stau pe structuri consacrate (praguri,plauri,copaci căzuți.. )spun eu că sunt mai interesati să se hrănească! Sărbători fericite și fire întinse în sezonul 2024.
Pescuitul de care ai avut parte acum, il mai “interceptezi” si vara cateodata😅 In perioadele reci si foarte reci, imi place sa dau un spomb, iar in mijlocul zonei nadite, la carlig, o critic echilibrata pe german rig plus un mic saculet pva. Cautam zonele mai adanci si testam constant locuri pana obtinem trasaturi sau…plecam acasa😊 Vremea-i rece, vai de noi Nu mai trage niciun koi! Sarbatori frumoase!
Interesanta ideea cu spombul, chiar recent ma gandeam la urmatoarea ipoteza - daca intr-adevar cred/credem ca zgomotul produs de spomb e ca un semnal de hranire, de ce nu aplic/aplicam mai des ideea :-?
@@sergiudelcea9149 probabil aici sunt 3 ipoteze: 1. Zgomotul spombului nu influenteaza comportamentul pestilor, 2. Influenteaza negativ, alungandu-i din zona, 3. Pestii asociaza zgomotul cu hrana. Desi discutia este extrem de complexa, eu cred in ipoteza 3, de aceea folosesc foarte des spombul.
Iarna pescuiesc de obicei cu bag-uri sau momitoare cand nu mi-e lene sa imi congelez mainile 😂. Pescuiesc la interceptie 3 lansete, pozitionate in scara !! Fire intinse va doresc
Localizarea este factorul principal de la care pleacă o partidă de pescuit în sezonul rece.Ideal este să pescuim pe adâncimi diferite, măcar la început de partidă. După ce indentificam locurile de hrănire a peștilor insistăm pe ele pescuind clipsat. Foarte important este in perioada rece sa nadim cât mai precis. O nadire extinsă nu-și are rostul pentru că crapul nu se deplasează pe distanțe mari.Boilisuri solubile si tari de mici dimensiuni,pelete si ceva grundbait, și sa nu uităm de momelile vii. Monturile sa fie de finețe,crapi in sezonul rece se hrănește apatic. Un pop up de atracție de mici dimensiuni pentru a putea fi absorbit de crapi.
Pe lacurile cu densitate mare mi-a mers uneori si nadirea semi-extinsa :-? Dar cred ca de intr-adevar depinde foarte mult si de temperatura, pentru ca iernile trecute nu au fost chiar "ierni" :)) Multumim, fir intins!
Incerc sa localizez pestele in functie de lacul pe care il aleg si in prealabil standul, clar, tot in functie de lac voi nadi ceva mai putin si daca imi permite cu putina nada vie, prafuri, peleti etc, etc, carlige mici, fire subtiri si invizibile, pescuit cu bag, folosirea aditivelor 3D si nu numai, pluuus multe altele!! 😄
Pe timpul iernii incerc sa abordez mai multe locuri,caut mai multe informatii despre lac incat sa gasesc locurile cat de cat adânci.Nu Nadesc masiv ,nadesc destul de puțin dar pe mai multe locurile pentru a vedea unde și cum vrea peste sa mănânce,
Trăiască intercepția....iarna localizarea și norocul sunt baza....cu toată știința și priceperea....dar factorul inspirational e cel mai relevant....😂🎉
Eu personal iarna nu aş nădi mult ,nădire doar din cobra si aş pescuii cu baguri. Aş încerca să pescuiesc si pe apă adâncă si si pe apă mică, cu pop up-uri mici dar asemenea si cu bile mari.🎣
interesant argumentul cu bile mari si eu ma gandesc uneori ca ar trebui sa traga iarna la o momeala pe care au vazut-o foarte foarte mult in sezon. multumim, fir intins!
Pentru a obține succes la pescuitul crapului iarna, aleg o baltă mai puțin adâncă, utilizez momeli și boilies-uri potrivite pentru sezonul rece, optez pentru monturi simple, hrănesc moderat și adaptez echipamentul la condițiile reci. Aleg zilele mai blânde pentru a crește șansele de captură și rămân răbdător pentru rezultate remarcabile.
Interesant argumentul cu adancimea scazuta si eu am obsevat uneori ca pe timp de iarna pestii vin pe apa mica, pentru simplul motiv ca se incalzeste mai rapid. Multumim, fir intins!
Partidele de iarna sunt o provocare de fiecare data…de obicei le abordez cu un pat de nada cu un mix de spomb format din particule mici ( fishmeal ) și desigur aditiv și csl atât in mixul de spomb cât și pe săculețul solubil! La cârlig de obicei mi au functionat waftere sau pop up uri foarte mici, monturi extrem de fine și multă răbdare!:) Fire întinse și sărbători fericite tuturor!
Salut! Am vorbit zilele acestea cu Robert, probabil ca in perioada imediat urmatoarea va avea loc extragerea si va fi anuntat castigatorul pe pagina noastra de FB
Iarna incerc sa pescuiesc grupat, doua trei bile de 18mm intr-o plasa sloubila sau mix de pelete 6/8/10mm cu un critic echilibrat de 10/12 mm. Mai încerc și momeli mici, de ce nu. Peleti de 2-4mm un pop up sau wafters de 6mm 8mm și rugăciuni de acasa pana in ultima clipa pentru a trage🤣
@@sergiudelcea9149 am avut randament la ambele variante, am uitat să specific și localizarea, am insistat pe gropi, adâncimi, pe zonele cu un substrat mâlos care au si un pat de vegetație micuț, dar pe unde am pescuit, le am cam învățat zonele, problema e ca, daca vrea sa deguste din preparatul exclusivist pe care il ofer, poate ajunge la mal la poze🤣
Abordarea unei partide de pescuit in sezonul rece, din punctul meu de vedere, este cu nada putina, saculeti solubili, nada de mare atractie, momeli mici, iar localizarea este punctul cheie.
multumesc de observatie, dar te rog sa fii mai explicit - am fir alb pe toate :)) Te referi cumva la faptul ca pe unul din tamburi am firul bobinat conic, nu perfect drept? Daca da, atunci stiu problema, am pierdut o saiba si inca astept piesa de schimb :))
Am vazut mai tarziu ca toate's la fel de albe. Era vorba de lanseta nr. 3 de la stanga spre dreapta. Nu ai avut lanseuri neobisnuit de scurte cu ea?@@sergiudelcea9149
@@priacob intrucat nu sunt un aruncator grozav, diferentele intre aruncarile mele sunt minore. Daca te referi la problema mentionata de mine privind conicitatea bobinarii, intr-adevar stiu de ea, dar inca nu mi-a venit piesa de schimb :)) Am problema asta de aprox 4-5 luni si nu au fost diferente majore, dar acest fapt se datoreaza limitarilor mele, probabil ca un aruncator bun observa intr-adevar diferentele. In pescuitul meu de 80-110m, nu am observat diferente uriase.
La ultima partida pe timp de iarna am făcut un pat extins din bile solubile, vreo 300-400 de grame aruncate cu cobra, unde am lansat baguri cu parte lichida. Scopul a fost de ai aduce în zona cu boiliesul și sa îl fac mai curios cu bagul. Ma întrebați dacă a mers? Nu prea 😂, dar teoria mi-a plăcut. Sărbători fericite! 🥂🥂🥂
Tocmai am revenit si eu de la un 48h in care am incercat un pic de nadire cu solubile, din pacate fara prezentari :( Insa in a doua noapte, gheata formata pe lac mi-a mutat toate firele, lucru care cred ca raspunde suficient intrebarii "de ce nu a prins Sergiu" :)) :)) multumim, asemenea :*
Sărbători fericite FOX
multumim, asemenea!
Iarna de fiecare data prefer sa pescuiesc la bag-uri, consider ca este cea mai buna prezentare ptr aceasta perioada si pot sa il caut nefacand o nadire de baza! Craciun fericit si sarbatori fericite! La multi ani!🎉
Multumim, fir intins!
Eu abordez lacul pe care pescuit cu bag si nadesc cu porumb fermentat cu csl foarte putin si imprastiat. Lansete sunt pozitionate pe zona nădita.
multumim, fir intins!
Iarna trasaturile clar sunt mult mai rare, asa ca fie imi plasez montura intr-un loc pe care il consider cat mai bun fara sa nadesc asupra ei si o lasa acolo mai multe ore sau imi aleg o zona care imi prezinta interes si nadesc extrem de putin dar cat mai grupat, sa fie atat montura cat si nada in acelasi loc.
Fire intinse si cat mai multe capturi indiferent de cum pescuiti iarna.
Sarbatori fericite!
multumim! Sarbatori fericite!
Iarna folosesc nada dipuita, bile dipuite si in cantitati mai mici dar plasate strategic. Localizarea este f importanta 🎉
multumim, fir intins!
Salutare, în perioada de iarnă dacă nu este soare sondez terenul și caut apă adâncă! Iar dacă este soare testez malurile, zone cu apă mica încălzită de soare! Momitoare sau bag-uri!
multumim, fir intins!
@@sergiudelcea9149 asemenea! 🤝
Abordarea mea de iarna: pungi PVA sau saculeți solubili si insist cu nada vie. Daca nu por identifica srructuri in zona standului abordez zonele cele mai adanci. Pe mal nădim cu vin fiert.
Sarbatori fericite!
multumim, fir intins!
Eu abordez partidele iarna cu punga pva,schimbate cam la o ora,si incerc sa localizez pestele pe mai multe distante diferite sau pe diferite adancimi.Aleg sa dau cu momeli flotante si viu colorate,iar in punga pva folosesc un amestec pentru pungi pva,pelete sau boilies sparte.Fir intins si sarbatori fericite!
Multumim, fir intins!
Iarna,pentru mine momitorul este exact ceea ce trebuie cu porumb de conservă și momeală vie sau popup-uri mici.Sărbători fericite!
In 90% din cazuri si eu inclin spre momitor vs. bags, din pacate lacul Floarea Popestiului se incadreaza in restul de 10% :D Cu momeala vie (acolo unde este permisa) eu am avut experiente neplacute cu albitura, din acest motiv o evit, desi mi se pare foarte itneresant argumentul.
Felicitari pentru partida si video Sergione! Iarna ajung mai greu din comoditate. Insa imi fac lectiile mereu si ma informez despre locatie, sondez, imi pregatesc de acasa pungi si monturi ca sa optimizez la maxim timpul de pe balta si nadesc izolat si divers. Inside joke: "mai au poza mea la intrare :)" ?.
La cum mi-a mers iarna asta, e posibil sa te inlocuiesc :)) :*
Salutare! In perioadele de iarna neavand posibilitatea sa schimb standul pescuiesc cu momitoare ,saculeti solubili,baguri fiind plasate la distante diferite si una pusa la interceptie si nadesc cam cu vreo 500 gr de bile sau cateva spomburi cu bulgari de nada,uneori avand rezultate alteori mai greu!
multumim, fir intins!
@@sergiudelcea9149 multumesc asemenea! Un an nou cu sanatate ,fericire si multe capturi si multe materiale de vizionat frumoase!
În partidele de iarnă eu personal, mă axez pe sondare și pe identificarea substratului. Știm destul de bine că iarna crapii caută zonele cu adâncimi mai mari unde de găsește apa mai caldă. Acela fiind primul loc unde voi nădi cu spombul. Nada aleg să fie compusă în mare majoritate din componente naturale. Porumb, semințe, și cânepă. Crapul adoră cânepa în perioada rece și nu numai, peste care un aditiv de apă rece dacă este posibil și puțin groundbait pentru a crea și puțin efect de nor și de ce nu câteva boiliesuri sfărâmate sau făcute jumătăți, de preferat solubile 16-18mm. Nu lăsăm deoparte nici zonele cu adâncimi mici din apropierea malului opus sau a stufului, dacă avem noroc de o zi cu soare este foarte posibil ca acea zonă să se încălzească destul de repede iar crapul să prefere și acea zonă și putem încerca cu o lansetă și acea zonă, câteva spomb uri și acolo după ce am sondat și am găsit un substrat pe care îl considerăm bun. Iarna personal nu mă feresc de zonele cu mâl deoarece am observat că crapului îi plac și acele zone, fiind un substrat mai cald. Ca și monturi și forface, optez pentru ceva mai de finețe, cârlige de 6-8 pentru a nu risca să ridic vreo suspiciune crapului el hrănindu-se apatic în această perioadă. La cârlig momeli mai mici boilies de 18mm sau un pop-up sau wafter colorat pentru a-i stârni puțin curiozitatea. Foarte bune pentru sezonul rece sunt și pungile pva care dpmdv sunt cea mai rapidă metodă pentru a face o farfurie de nada mică împreună cu o momeală flotantă pot aduce rezultate foarte bune. În concluzie, nădit grupat, momeli mai mici de cârlig și sondare pentru o localizare cat mai bună. Dacă densitatea de pești este mare, eventual suntem pe o pista de concurs, putem apela și la o nadire mai extinsă sau exclusiv cu boilies, șansele ca peștii de acolo să fie obișnuiți să se hrănească în acest fel fiind foarte mari. Fire întinse tuturor, un Crăciun Fericit și un an nou plin de realizări, atât celor care vă vizionează cât și vouă echipa Fox România . Numai bine!
Imi place argumentul cu pescuitul pe noroi si eu spun de multe ori acelasi lucru - hrana naturala tipica pentru substratul tare in general dispare la rece, intuitia mea fiind ca pestii se duc spre noroi unde inca mai gasesc larve + un confort termic mai bun. Multumim pentru detalii, sarbatori fericite si fir intins!
Salutare!
Eu iarna pescuiesc tot pe bile, si nadesc putin, si doar din bastonul de nadire, fara racheta. Bile folosesc aceleasi ca si vara, doar ca dip-uite anterior partidei, insa mult mai putine, si schimb zona cam la 3-4h. Fire intise va doresc!
Multumim, fir intins!
Crăciun binecuvântat!Pentru fiecare lansetă acord 3 lansări pe același loc la diferență de o ora,clipsat,lansat cu 10 pași mai în spate pentru fir in plus,doar momeli mici,boilies 16mm,pop-up 8-10mm,săculeț pva cu 2-3 boiliesuri de 20-24mm solubile sau semisolubile,fără lichide(apa e prea rece și limpede).Nu nădesc,nu sondez.
Interesant argumentul cu solubile mari, le si maresti putin viteza prin crestarea suprafetei? In functie de temperaturi, experienta mea a fost ca solubilele mari nu pleaca suficient de repede, dar exista evident diferente de la caz la caz. Multumim, fir intins!
Eu iarna abordez partidele cu nada putina, folosind baguri,momitoare in special si caut cat mai multe zone,incerc tot timpul la intercepție. Fire întinse va doresc!
multumim, fir intins!
Iarna prefer localicazarea pescuitul cu bag-uri sau momitoare cu carlige si momeli cat mai mici
multumim, fir intins!
Iarna, momitorul si pungile pva sunt prima alegere.Sondez,caut zonele adanci si zonele cu apa mai mica ca sa vad pe unde se situeaza pesti, plasez monturile si daca vin si prezentari atunci vin imediat cu un spomb mic in care pun momeala vie si un mix de nadire.
Interesant argumentul, vii cu spomb peste crapi care deja se hranesc? In general intuitia mea a fost sa nu nadesc peste ei, dar imi place argumentul, merita investigat. Multumim, fir intins!
@@sergiudelcea9149Iarna incerc sa localizez crapi si dupa aceea sa imi fac un pat de nada destul de mic, format din maxim 5 spomburi mici.In cele mai multe casuri pentru mine asta a fost rețeta succesului
Indiferent de anotimp, factorul cel mai important pentru o partida reusita este localizarea iar pentru perioada rece nadă putina si de calitate ✌️
Multumim, fir intins!
Iarna incerc sa localizez pestele, si, daca locul imi permite, sa incerc sa duc montura cat mai aproape de el, unde observ miscari pe lac. Nada foarte foarte putina, momitoare mici sau bag-uri, fara nadire in prealabil. Sarbatori fericite !
Multumim, fir intins!
Iarna pescuiesc cu momitoare la care atasej săculeți solubili în care pun pelete de mici dimensiuni plus boilesuri sfărâmate. Schimb lansetele la interval scurt max 45 minute căutând în toate direcțiile și lungimile până găsesc o zonă fierbinte. Odată găsită nadesc 2-3spomburi cu nadă fină plus pelete eventual și ceva viermi opăriți.
multumim, fir intins!
Localizarea in perioada de iarna este mult mai importanta decat in plin sezon cald . Ca si abordare am folosit cu succes 2 variante , si anume bag’urile si monturile simple cu un wafter micut sau un snowman minimalist pe o montura spinner-rig la care atasez un saculet solubil ! Fire intinse
Ronnie/Spinner Rig Rulz! Multumim, fir intins!
tactica mea preferată pentru partidele de iarnă este sa las boilesurile solubile la dipuit perioada îndelungata, extra lichid in bag daca e, de regula fac 2 cu 2 (2 cu punga 2 cu Boilesuri)
Ca si montura și angrenaje mecanice de pescuit prefer running leads, sau chiar o montură de plumb pierdut cu ochetul aplatizat ca sa nu stea conul fix - monturi care ii permite peștelui sa traga usor de ea fara sa aibe prea multă contră decat in ultima ipostaza - el sa mănânce agale si abia la final sa isi dea seama ca a gafato.
Că momeli prefer orice e Frankfurter sau pruna cu piper si dipu combinat de căpșună 1/4 cu 3/4 frankfurter
Interesant argumentul cu running leads, imi place, cred ca o sa-i dau si eu ceva mai mult timp de experimentare (pescuit in sezon cu running lead mai ales cand plantez). Multumim, fir intins!
Salutare! In perioada rece pescuiesc izolat cu momitoare si cu momeli flotante. Un alt aspect important din punctul meu de vedere, le reîmprospătez la 2-3 ore.
multumim, fir intins!
In partidele de iarna obișnuiesc sa folosesc o nada de apa rece cu un csl natural cu carlige micute nanowafters si mai ales multa speranța dar nu in ultimul rand localizarea care este ff importanta iarna ❤
Multumim, fir intins!
Eu abordez partidele iarna cu saculeti solubili/pungi pva, schimbate destul de des și caut peștele constant pe distanțe diferite, pe adâncimi diferite și pe substraturi diferite. Cu momeli flotante, viu colorate și cu micropele, groundbait și boilies solubil spart. Fir întins și Doamne ajută să nu înghețe lacurile!😁
Partidele de iarna sunt niște provocări de fiecare data:eu le abordez printr-un pat de nada cu un mix de spomb format din momeli mici (fishmeal) și sa nu uitam aditiv și csl cam acesta este spomb mixul meu și sa nu uitam baguri și săculeții solubile și sa nu uitam monturi fine, de obicei eu folosesc momeli mici:pop up waftere!
Fire intense is sarbatori fericite!
multumim, fir intins!
Salutare baieti. Pentru partidele scurte de iarna recomand tuica fiarta cu piper, energie pozitiva si sa ne bucuram de natura. Fire intinse.!!
Din pacate la partidele de 10-12h, exista un mic inconvenient cu girofar, altfel reteta suna foarte bine si o aprob :D Multumim, fir intins!
Pescuit la interceptie. Momitoare si/sau baguri. Schimbate la 30-40 de minute. Carioca marker langa lansete, in caz de trasatura, marchez firul, masor si revin pe locul trasaturii. Salutari!
Multumim, fir intins!
Iarna folosesc pentru nadire bile solubile si bulgari din groundbait, seminte si CSL care sa se disperseze bine in apa rece. La carlig pun bile solubile sau pungi solubile cu pelete si lichid.
Multumim, fir intins!
Eu în partidele de iarna pescuiesc exclusiv bag-uri, le fac cu cateva zile inainte cu un mix de pelete, bag mult lichid pva friendly in ele, încat sa se formeze o “pasta” din acestea
Atractivitate maxima, vorbind strict de montura
multumim, fir intins!
Salut, in partidele de iarna incep prin a cauta pestele , daca am posibilitatea de am alege standul pe balta este perfect , nadesc cateva bile solubile intr-un loc apoi ma duc in alt loc si iar nadesc cu o mana de bile si tot asa , caut semne\ semnale pe apa precum pestele ar fi prezent in acel loc , folosesc pungi solubile cu pelete (2-4 mm) si groundbait (pentru apa rece ) plus un atractand lichid , la rig folosesc un pop-up sau dumbell marimea 10-12 , daca nu am prezentari intr-ul loc ma mut in la alt stand , caut pestele . Cam asta este in mare :) .
Sartbatori fericite tuturor.
Imi place argumentu privind mutarea, mi-as dori sa devin si eu suficient de dinamic sa aplic asta :)) Multumim, fir intins! :*
Iarna folosesc momitoare pe care pun nada de feeder in special sau pungi solubile cu diferite continuturi si aleg balti cu densitate mare de peste
multumim, fir intins!
Localizare,pescuit cu momitoare si pungi pva. Sarbatori fericite !!!
Vă salut Eu abordez partidele de iarnă cu un pescuit la bag-uri și o nădire ușoară din cobră , iar după prezentare o mână de bile drept recompensă . Crăciun Fericit!!!
multumim, asemenea!
Eu abordez partidele iarna ,cu 3 lansete pe distante diferite ,cu pungi pva ,sau momitor cu săculeț , lanseta 4 aruncata izolat poate mă ajută să ciupesc ceva , daca mi se arată vre-un peste în stand ,arunc o lanseta in zona aia poate îl păcălesc 💪🔥
Multumim, fir intins!
Iarna nu prea ies la peste ca nu stau prea bine cu norocul, dar cand ies, de regula merg pe momitor sau saculeti fast melt si incerc sa caut pestele, deci nu ma bazez pe o strategie de nadire grupata.
cunosc suferinta, sunt destul de ghinionist si eu :)) :)) multumim, fir intins!
Pescuit cu 4 lansete în trepte, momeli flotante, carlige subtiri, rezistente și care înțeapă foarte bine. Îl cauți pana îl găsești. 😂 Fir întins.
Multumim, fir intins!
Salut, în prima faza a partidei încerc sa localizeze pești urmărind luciul apei dacă acești nu au chef sa se arate la suprafață încerc cu un marker sa caut eventualele gropi ,după care îmi chipsez doua din lansete la distanta care am găsit-o cu marker-ul și lansez în zona respectivă cu pungi solubile sau cu momitoare și la cârlig momeli mici genul celor din pescuit la feeder.Cu celelalte doua lansete pescuiesc la intercepție cu bile solubile de 16mm și săculeț solubil,la care mai adaug din cobra aceleași bile solubile câte un buzunar la intervale de 2 ore.
Curiozitate personala - folosesti markerul indiferent de durata partidei? Intreb pentru ca sunt destul de curios daca intr-o partida scurta, pe o apa limpede de iarna, pluta de marker nu ar putea speria pestii (acesta este argumentul meu pentru a nu-l folosi iarna, insa imi imaginez ca nu e ceva universal). Multumesc, fir intins!
@@sergiudelcea9149 de obicei merg pe o balta cunoscuta mie și fac câteva aruncari prr o verificare mai amănunțită, ptr ca nu pot sa țin minte exact toate găurile și scot marker-ul,clipsez lansetele și încep partida și spre norocul meu sau poate chiar a funcționat strategia am și prins pește, nu mare dar ne bucuram de orice în perioada asta.
In sezonul rece punga pva sau momitor la interceptie, din cobra 1 kg de boilies imprastiate pe locul de pescuit.
🎣
multumim, fir intins!
Pentru mine structurile contează mai mult decât localizarea peștelui deoarece acelea sunt zone de mare interes.Peștii cantonati în număr mare pe o singură zonă poate sunt doar interesați să se odihnească dar nu să mănânce.
Peștii care stau pe structuri consacrate (praguri,plauri,copaci căzuți.. )spun eu că sunt mai interesati să se hrănească!
Sărbători fericite și fire întinse în sezonul 2024.
Pescuitul de care ai avut parte acum, il mai “interceptezi” si vara cateodata😅
In perioadele reci si foarte reci, imi place sa dau un spomb, iar in mijlocul zonei nadite, la carlig, o critic echilibrata pe german rig plus un mic saculet pva. Cautam zonele mai adanci si testam constant locuri pana obtinem trasaturi sau…plecam acasa😊
Vremea-i rece, vai de noi
Nu mai trage niciun koi!
Sarbatori frumoase!
Interesanta ideea cu spombul, chiar recent ma gandeam la urmatoarea ipoteza - daca intr-adevar cred/credem ca zgomotul produs de spomb e ca un semnal de hranire, de ce nu aplic/aplicam mai des ideea :-?
@@sergiudelcea9149 probabil aici sunt 3 ipoteze: 1. Zgomotul spombului nu influenteaza comportamentul pestilor, 2. Influenteaza negativ, alungandu-i din zona, 3. Pestii asociaza zgomotul cu hrana.
Desi discutia este extrem de complexa, eu cred in ipoteza 3, de aceea folosesc foarte des spombul.
Iarna pescuiesc de obicei cu bag-uri sau momitoare cand nu mi-e lene sa imi congelez mainile 😂. Pescuiesc la interceptie 3 lansete, pozitionate in scara !! Fire intinse va doresc
tocmai ce am capitulat in ultima partida dupa 8h cu momitoarele, tocmai din cauza apei :)) :)) Multumim, fir intins!
Iarna am lângă cârlig doar cat să provoc o trăsătură bag/saculet/momitor, nadirea o fac doar în funcție de prezentări.
multumim, fir intins!
Sondat și clipsat in locul ăla pentru inceput , daca nu sunt rezultate arunc ceva mâncare , trebuie sa.l adunam cumva 😂😂
multumim, fir intins!
Localizarea este factorul principal de la care pleacă o partidă de pescuit în sezonul rece.Ideal este să pescuim pe adâncimi diferite, măcar la început de partidă. După ce indentificam locurile de hrănire a peștilor insistăm pe ele pescuind clipsat. Foarte important este in perioada rece sa nadim cât mai precis. O nadire extinsă nu-și are rostul pentru că crapul nu se deplasează pe distanțe mari.Boilisuri solubile si tari de mici dimensiuni,pelete si ceva grundbait, și sa nu uităm de momelile vii. Monturile sa fie de finețe,crapi in sezonul rece se hrănește apatic. Un pop up de atracție de mici dimensiuni pentru a putea fi absorbit de crapi.
Pe lacurile cu densitate mare mi-a mers uneori si nadirea semi-extinsa :-? Dar cred ca de intr-adevar depinde foarte mult si de temperatura, pentru ca iernile trecute nu au fost chiar "ierni" :)) Multumim, fir intins!
Bună seara,
Săculeț solubil cu boilies solubil și o baltă foarte cunoscută pentru mine, cu densitate foarte mare de peste, pescăria la Micutu’😉
Micutu rulz :D Multumim, fir intins!
Incerc sa localizez pestele in functie de lacul pe care il aleg si in prealabil standul, clar, tot in functie de lac voi nadi ceva mai putin si daca imi permite cu putina nada vie, prafuri, peleti etc, etc, carlige mici, fire subtiri si invizibile, pescuit cu bag, folosirea aditivelor 3D si nu numai, pluuus multe altele!! 😄
Si partener fara ghinionul legendar specfic lui Sergiu :)) :)) :)) Multumim, fir intins!
Pe timpul iernii incerc sa abordez mai multe locuri,caut mai multe informatii despre lac incat sa gasesc locurile cat de cat adânci.Nu Nadesc masiv ,nadesc destul de puțin dar pe mai multe locurile pentru a vedea unde și cum vrea peste sa mănânce,
multumim, fir intins!
Trăiască intercepția....iarna localizarea și norocul sunt baza....cu toată știința și priceperea....dar factorul inspirational e cel mai relevant....😂🎉
Din pacate sunt corigent notoriu la capitolul noroc :)) :)) Multumim, fir intins!
Eu personal iarna nu aş nădi mult ,nădire doar din cobra si aş pescuii cu baguri. Aş încerca să pescuiesc si pe apă adâncă si si pe apă mică, cu pop up-uri mici dar asemenea si cu bile mari.🎣
multumim, fir intins!
Nădesc destul de împrăștiat, nu foarte mult, bile mari, solubile 😁
interesant argumentul cu bile mari si eu ma gandesc uneori ca ar trebui sa traga iarna la o momeala pe care au vazut-o foarte foarte mult in sezon. multumim, fir intins!
Partida de iarna - pescuitul la interceptie cu bag-uri, cred ca e o varianta de luat in seama
multumim, fir intins!
Iarna ,doar nada de pe monitor sau din punga pva ,deci puțin !
multumim, fir intins!
Pentru a obține succes la pescuitul crapului iarna, aleg o baltă mai puțin adâncă, utilizez momeli și boilies-uri potrivite pentru sezonul rece, optez pentru monturi simple, hrănesc moderat și adaptez echipamentul la condițiile reci. Aleg zilele mai blânde pentru a crește șansele de captură și rămân răbdător pentru rezultate remarcabile.
Interesant argumentul cu adancimea scazuta si eu am obsevat uneori ca pe timp de iarna pestii vin pe apa mica, pentru simplul motiv ca se incalzeste mai rapid. Multumim, fir intins!
Iarna momit doar din saculet solubio de cate 2-3 ori pe acelasi loc si ulterior schimbat pozitia lansetei
multumim, fir intins!
Partidele de iarna sunt o provocare de fiecare data…de obicei le abordez cu un pat de nada cu un mix de spomb format din particule mici ( fishmeal ) și desigur aditiv și csl atât in mixul de spomb cât și pe săculețul solubil! La cârlig de obicei mi au functionat waftere sau pop up uri foarte mici, monturi extrem de fine și multă răbdare!:)
Fire întinse și sărbători fericite tuturor!
interesant sa vad atat de des ideea cu spombul, e de notat :D Multumim, asemenea!
Salut. Iarna as pescuii cat mai grupat, nadit putin, nada cat mai calitativă, solubila+lichide. Pestele trebuie căutat pe toate adancimile.
Multumim, fir intins!
Iarna, pescuit la adancimi mici cu pungi pva si momeala care sa creeze nori... si mai am un secret, dar vi-l spun doar daca o sa castig 😂
Cred ca a fost o piesa cunoscuta acum ceva ani cu refrenul "Secret...discret..." :)) :)) :)) Multumim! Fir intins!
Method feder cu viermusi la carlig😊
Incearca baietii de la Matrix sa ma converteasca, dar inca rezist :D :D :)) Multumim, fir intins!
Salut, cand se anunta castigatorul?
Salut! Am vorbit zilele acestea cu Robert, probabil ca in perioada imediat urmatoarea va avea loc extragerea si va fi anuntat castigatorul pe pagina noastra de FB
Iarna, eu nadesc puțin și grupat, cu bile mici/solubile
multumim, fir intins!
Iarna incerc sa pescuiesc grupat, doua trei bile de 18mm intr-o plasa sloubila sau mix de pelete 6/8/10mm cu un critic echilibrat de 10/12 mm. Mai încerc și momeli mici, de ce nu. Peleti de 2-4mm un pop up sau wafters de 6mm 8mm și rugăciuni de acasa pana in ultima clipa pentru a trage🤣
Deci trebuie sa-mi regandesc ateismul :)) :)) :)) Multumim, fir intins!
@@sergiudelcea9149 am avut randament la ambele variante, am uitat să specific și localizarea, am insistat pe gropi, adâncimi, pe zonele cu un substrat mâlos care au si un pat de vegetație micuț, dar pe unde am pescuit, le am cam învățat zonele, problema e ca, daca vrea sa deguste din preparatul exclusivist pe care il ofer, poate ajunge la mal la poze🤣
Abordarea unei partide de pescuit in sezonul rece, din punctul meu de vedere, este cu nada putina, saculeti solubili, nada de mare atractie, momeli mici, iar localizarea este punctul cheie.
Multumim, fir intins!
Iarna nu nadesc deloc folosesc doar Bag uri
multumim, fir intins!
Doar baguri, nadit doar daca avem trasatura.
multumim, fir intins!
Lanseta cu fir alb este mufata cu firul invartit.
multumesc de observatie, dar te rog sa fii mai explicit - am fir alb pe toate :)) Te referi cumva la faptul ca pe unul din tamburi am firul bobinat conic, nu perfect drept? Daca da, atunci stiu problema, am pierdut o saiba si inca astept piesa de schimb :))
Am vazut mai tarziu ca toate's la fel de albe. Era vorba de lanseta nr. 3 de la stanga spre dreapta. Nu ai avut lanseuri neobisnuit de scurte cu ea?@@sergiudelcea9149
@@priacob intrucat nu sunt un aruncator grozav, diferentele intre aruncarile mele sunt minore. Daca te referi la problema mentionata de mine privind conicitatea bobinarii, intr-adevar stiu de ea, dar inca nu mi-a venit piesa de schimb :)) Am problema asta de aprox 4-5 luni si nu au fost diferente majore, dar acest fapt se datoreaza limitarilor mele, probabil ca un aruncator bun observa intr-adevar diferentele. In pescuitul meu de 80-110m, nu am observat diferente uriase.
Am inteles.
Sarbatori fericite!@@sergiudelcea9149
@@priacob multumesc, asemenea :*
Iarna, incerc sa pescuisc cat mai grupat si ca cantitate cat mai redusa
multumim, fir intins!
Nadit cat mai grupat si putin
multumim, fir intins!
La ultima partida pe timp de iarna am făcut un pat extins din bile solubile, vreo 300-400 de grame aruncate cu cobra, unde am lansat baguri cu parte lichida. Scopul a fost de ai aduce în zona cu boiliesul și sa îl fac mai curios cu bagul. Ma întrebați dacă a mers? Nu prea 😂, dar teoria mi-a plăcut. Sărbători fericite! 🥂🥂🥂
Tocmai am revenit si eu de la un 48h in care am incercat un pic de nadire cu solubile, din pacate fara prezentari :( Insa in a doua noapte, gheata formata pe lac mi-a mutat toate firele, lucru care cred ca raspunde suficient intrebarii "de ce nu a prins Sergiu" :)) :)) multumim, asemenea :*