İğne Oyası Zürafa Yapımı

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 лют 2025
  • Videoları izleyip, aşağıda maddeler halinde sıraladığım noktalara dikkat ettiğiniz sürece sorun yaşamadan öğrenebileceğinize inanıyorum.
    İpi kesmeden önce germeniz oyanızı yaparken ipin esnemesini önleyerek muntazam çalışmanızı sağlayacaktır.
    İpi uzun kesmemeniz oya yaparken ipin rahat hareket etmesini sağlayacak, düğüm oluşma riskini ortadan kaldıracaktır.
    İğne oyasının temeli düğüme dayalı olduğu için düğümlerinizin sıkı olması gereklidir. Düğümleriniz sıkı olmadığı zaman sökülme veya gevşeme oluşacaktır.
    Düğüm atarken başparmağınızla düğüm kısmına baskı uygulamazsanız kumaşta geniş delikler, sökülmeler veya esnemeler meydana gelecektir.
    Düğüm tekniği iki şekilde uygulanmaktadır. Tek düğüm ve çift düğüm kullanılmaktadır. Bu durum tamamen sizin tercihinize kalmıştır. İğne oyası yapan kişilerin bir kısmı çift düğümün daha düzgün durduğunu söylese de ben bu düşünceye katılmıyorum. Videolarda da gördüğünüz üzere iki düğüm şeklini de kullanıyorum.
    Düğüm atmakla ilgili bir diğer husus ise sıkılaştırmak için ipi çekerken dik şekilde tutarak ipi çekmeniz düğümün ve oyanızın daha muntazam ve güzel görünmesine imkân verecektir.
    İpiniz bittiğinde yeni ipe geçerken son attığınız düğümüz arkasına düğüm atmaya dikkat etmelisiniz. Bu, oyanızın sökülme olasılığını ve yan yana atılan düğümlerde oluşan geniş alan çirkinliğini ortadan kaldıracaktır.
    Son olarak iplik temizleme işleminde düğümün dip kısmından ipi keserek düğüm sağlam olduğu sürece sökülme yaşamazsınız veya biraz uzun bir ip bırakarak işlemi sonlandırabilirsiniz. Ben uzun ip görünümünden hoşlanmadığım ve dipten kesimlerde düğümü kesme riskine girmek istemediğim için kalan ipi yakarak yok ediyorum.
    Hepimizin emeğine sağlık, kolay gelsin.
    Takip etmek için;
    ►Instagram: / hilozofia
    ►Pinterest: / hilozofia

КОМЕНТАРІ • 2