Montaj conectori lemn. Modul corect!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 39

  • @ciprianflorin2081
    @ciprianflorin2081 4 місяці тому +1

    Felicitari, bravo 👏 si multumim frumos pentru informatii👍

    • @nZebco
      @nZebco  4 місяці тому

      Mulțumesc pentru aprecieri.

  • @duduloi
    @duduloi Рік тому +2

    Avem in Romania o criza fantastica de profesionisti iar autoritatile fac receptia unor cladiri care nu respecta nici pe departe reguli elementare.....
    Foarte bun video, multumim pentru educatia oferita gratis 👋

  • @astraoctav8596
    @astraoctav8596 10 місяців тому +1

    Felicitari si multumiri pentru detaliile oferite!

    • @nZebco
      @nZebco  10 місяців тому

      Mulțumesc pentru aprecieri!

  • @ioanzaman9225
    @ioanzaman9225 Рік тому +1

    Prezentare f utila, va multumim!

  • @azizkahrany5462
    @azizkahrany5462 Рік тому +1

    Foarte bune explicatiiile. Cum se face si de ce. Poate trebuia insistat si la necesitatea coltarilor de legare beton-lemn sau benzilor exterioare. Putini leaga bine peretii de fundatie. Spor si sanatate.

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому

      Am explicat într-un video anterior toata conectica casei. Mulțumesc pentru interes!

  • @marianthedesigner1254
    @marianthedesigner1254 2 роки тому +1

    Foarte bine prezentat. Mult succes in constructie pe lemn dar si in tutoriale video.

    • @nZebco
      @nZebco  2 роки тому

      Mai am mici scranteli, dar asa este cand nu citesti de pe prompter:) Mulțumesc frumos pentru apreciere!

  • @andreibadica2193
    @andreibadica2193 2 роки тому +1

    Salut. Foarte bine punctat: RUTINA este principalul factor de risc care duce la accidente de munca . Astept cu interes un video dedicat tipurilor de suruburi de dulgherie.

    • @nZebco
      @nZebco  2 роки тому +2

      Salut! In primul rand multumesc pentru interes.
      O sa fac cateva filmulete despre materiale cheie dar sa imi fac putin timp. Rutina intradevar este factorul principal. Referitor la suruburi, am intrat intr-un camping in constructie cu casute foarte frumoase ca design si fara exceptie totul era imbinat cu Suruburi de rigips(negrese) cand l-am chestionat pe patron a spus "lasa ma ca il tine osbul, nu vezi ca e pe ambele parti" La un om care abordeaza problema asa nu merita sa iti racesti gura. Zi buna.

  • @nicolaebiolan6597
    @nicolaebiolan6597 Рік тому +2

    Are dreptate cand spune ca nrgresele nu au ce cauta in dulgherie.
    Mie "mesterii" mi-au pus la un acoperis construit anul trecut numai negrese. Mi-a luat o saptamana sa inlocuiesc negresele cu suruburi pentru dulgherie. Acum sunt linistit.

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому

      Eu sunt mirat cu cita ușurință pun anumiți meseriași negrese pe la conectori metalici. Eu înțeleg că bugetul este cum este dar trebuie sa existe o responsabilizare și din partea meseriașilor.

  • @raduteodorpetrica2344
    @raduteodorpetrica2344 2 роки тому +1

    Alsafix sunt super. Au de toate, pana si Pica-uri care imi plac foarte mult

    • @nZebco
      @nZebco  2 роки тому +1

      Da, am Pica cam tot ce au creioane mecanice dar parca mai mult îmi place creionul la Swanson. Are un sistem interesant fara ascuțire. Pica foloseam mai mult la marcat decking prin Anglia, acum mai puțin.

    • @nZebco
      @nZebco  2 роки тому +1

      Întradevăr, Alsafix sunt excelenți că și magazin, eu înafara de feronerie îmi fac și servisarea la sculele Max la ei. Sunt singurii din Romania.

    • @raduteodorpetrica2344
      @raduteodorpetrica2344 2 роки тому +1

      @@nZebco au produse bune. Nu doar pentru lemn, si folii si benzi. Nu oricine stie de Partel si e dispus sa si distribuie, ca nu cred ca se vinde prea mult pe la noi. Asta apropo de foliile pe care le-ati folosit, de la ProClima, firma foarte buna dealtfel.

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому +1

      @@raduteodorpetrica2344 Am folosit numai Partel si Tyvek in UK. Procilma a fost o optiune pentru ca membrana pentru fatade ventilate era mai scumpa la Partel si ca standard ambele respecta normele. Foarte bine punctat, Partel este un brand exceptional si surprinzator nu popular la noi pentru ca e mai scumpicel.

  • @autentic2257
    @autentic2257 2 роки тому +1

    astazi am invatat ceva legat de feronerie. multumim

  • @nitageorge9141
    @nitageorge9141 Рік тому +1

    Perfect adevărat tot ceea ce spui in video. Imi place.
    Te rog sa imi spui cum ai imbinat la magazia ta lemn cu beton. Ma refer la umezeala. Eu vreau sa fac o magazie similara si ma gandesc la solutie bituminoasa pe beton unde cade lemnul si pe patratul de lemn de jos acoperit pe toate cele 4 parti tot cu soluție bituminoasa.
    Ce zici?

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому +1

      Salut! Niciodata sa nu pensulezi hidroizolatie pe lemn pentru ca accelerezi putreziciunea. Lemnul se trateaza cu solutii de protectie, se monteaza pe o foaie de membrana bituminoasa pusa sub lemn ca si solutie de buget, exista si solutii mai scumpe dar nu se preteaza pentru o magazie. Pentru tratamentul lemnului sunt mai multe solutii dar poti folosi una dintre acestea Proxilin, Bochemit, Tytan 4F. Multumesc pentru apreciere!

    • @nitageorge9141
      @nitageorge9141 Рік тому +1

      Sa sti ca pe unele solutii bituminoase scrie ca se pot folosii si pe lemn.
      Sunt conștient ca experienta in a folosii este peste marketingul lor. Ar fi in stare sa scrie pe ele ca pot fi folosite pe orice, doar sa se vanda

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому +1

      @@nitageorge9141 Probabil se referea la faptul ca se poate aplica doar pe o parte a lemnului, dar din experienta va spun ca daca dati pe toate 4 laturile in cativa ani se face lemnul ca un burete. Bineinteles ca este si marketing:)

  • @str3ss3ffect
    @str3ss3ffect 7 місяців тому +1

    Salut, ai putea te rog sa ne spui scurt, chiar si in comentarii, cand si unde se foloseste cuie, respectiv suruburi. Multumesc!

    • @nZebco
      @nZebco  7 місяців тому

      Salut, in mod normal tipul de fixare la conector se foloseste in functie de ce decide un proiectant. Dar sa iti răspund din experienta, eu in general am pus suruburi pentru fixarea in punctul dorit si apoi pentru rezistenta am pus cuie dupa planul conectorului.

  • @danleordean
    @danleordean 2 роки тому +1

    Buna ziua. Videoclipul este foarte sugestiv si m-ati convins in legatura cu produsele pe care trebuie sa le folosesc. Feroneria este tot de la Alsafix? Le achizitionati direct de la ei sau aveti un alt site de unde le achizitionati? Multumesc!

    • @nZebco
      @nZebco  2 роки тому

      Salut. Majoritatea sunt de la Alsafix, au si un pret mai bun pentru calitatea oferita si sunt profesionisti, nu te incurca niciodata.

    • @danleordean
      @danleordean 2 роки тому

      @@nZebco Materialul pentru conectori si cuie/suruburi este otel zincat sau mergeti pe altele mai superioare? Multumesc!

    • @nZebco
      @nZebco  2 роки тому

      @@danleordean Conectorii se cumpără în funcție de operațiune. Toți sunt de otel. Protectia aplicata diferă..galvanizata sau zincata.

    • @nZebco
      @nZebco  2 роки тому

      @@danleordean Sa iti dau si un exemplu de operatiune ca nu am fost prea specific. Zincat la interior si exterior daca nu este expus permanent la umezeala si galvanizat la structuri tip decking, podele de casute etc..ceva mai expus la umezeala. Zincul este tot o protectie dar cedeaza prima in favoarea materialului protejat iar galvanizarea este o protectie continua si putin mai scumpa. Sper ca acest raspuns este mai elocvent:)

  • @obsess8983
    @obsess8983 Рік тому +1

    misto dar suruburile alea nu sunt holsuruburi? :) ok? :))

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому

      Salut! Toate elementele de fixare se numesc suruburi, unele pentru metal, beton, lemn etc. Holtzsurub este din Germanul surub pentru lemn. Multumesc pentru interes!

    • @obsess8983
      @obsess8983 Рік тому +1

      @@nZebco multumesc, m-am abonat si urmaresc cu interes

  • @Sagetator1967
    @Sagetator1967 Рік тому

    Salut! Deși acum câteva zile am fost puțin critic la clipul tău, acum vreau să-ți cer un sfat, o părere, deoarece am văzut că te ocupi și cu inspecții de case. Vreau în viitorul apropiat să-mi mansardez podul casei, în ideea asta, vreau ca unele accesorii să le achiziționez din timp. Iar în ceea ce privește șuruburile de fixare, al grinzilor și căpriorilor, am o dilemă, la minutul 14.38 prezinți un șurub care l-am găsit și eu prin magazinele de profil, numai că unele sunt argintii iar altele aurite, întrebând angajați de acolo, am primit diverse răspunsuri în ceea ce privește calitatea și care ar fi mai potrivite din punct de vedere tehnic pentru ce-mi trebuie mie.
    Așa că te-aș ruga să-mi dai un sfat pe care să le achiziționez, iar dacă timpul îți permite, aș aprecia foarte mult, dacă mi-ai spune despre avantajele sau dezavantajele, unuia sau celuilalt dintre ele.
    Îți mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому

      Salut!
      Suruburi de dulgherie cu rezistenta sporita la retezare sau intindere sunt cele argintii in general. De preferat este sa cumperi de la magazine specializate sau branduri specializate, eu prefer Holztechnic de la Rothoblaas ( sctavi.ro/produse/rothoblaas/ ) sau Alsafix. Aceste firme comercializeaza produse specializate pentru tot ce inseamna dulgherie structurala.
      Pot sa iti dau si coduri de produse cu grade de rezistenta dar mai mult o sa te incurc. Nu am considerat critica ce ai spus, am considerat ca nu ai inteles exact ce am vrut sa transmit:)
      Suruburile galbele sunt casante la anumite forte, chiar si cele de 10x300 de exemplu, le sare capul. Nu cumperi holtsuruburi structurale din magazine de bricolaj decat Spax, restul sunt foarte proaste.
      Succes!

  • @Sagetator1967
    @Sagetator1967 Рік тому +2

    Salut ! Știu că nu o să-ți pice bine, ce-ți voi spune, dar cineva trebuie să scoată în evidență și partea nu tocmai corectă, din ceea ce ai în acest videoclip. Anume, nu ai comparat mere cu mere, nici măcar mandarine cu clementine, ai făcut o comparație între gutui și corcodușe. De ce spun că comparația este deplasată, deoarece o comparație corectă se face între produse de același tip, ceea ce tu nu ai făcut, ai comparat un produs profesional cu un șurub de tip "negresă", în primul rând de dimensiuni diferite și totodată ai fost părtinitor ... 😱. Deoarece atunci când ai făcut testul la torsiune, la "negresă" ai împins spre latura mai îngustă a colțarului, în timp ce la șurubul profesional ai tras spre tine, oferindu-i acestuia, un avantaj, deoarece se sprijinea pe partea mai lată a colțarului, dacă procedeai în același mod și cu "negresa" și mai ales dacă era și de aceeași dimensiune, diferența n-ar mai fi fost atât de mare. Eram întrutotul de acord cu tine, dacă scoteai din start în evidență faptul că "negresele" sunt total nepotrivite pentru folosirea lor la construcțiile caselor, deoarece sunt casante și au o rezistență scăzută la forfecare. Alte comparații nepotrivite sunt, faptul că compari un șurub cu filet până la capăt cu unul fără, sau că iarăși ești părtinitor când compari jocul șuruburilor în colțar ,se vede foarte clar cum la șurubul profesional, ți împins de el pentru a nu a avea joc. Acel joc există la orice șurub, doar că la unele este mai mic decât la altele, de ce nu l-ai lăsat liber să se vadă jocul natural. Acest videoclip era mult mai corect, dacă spuneai care sunt cele mai indicate șuruburi, ce trebuiesc folosite, și să le prezinți avantajele . O zi frumoasă îți doresc, și spor în toate activitățile tale !!!

    • @nZebco
      @nZebco  Рік тому +2

      Salutare! Nu ma deranjeaza sa ai opinie ca pentru asta avem sectiunea de comentarii si asta ne face diferiti ca indivizi. Eu am vrut sa arat doua produse compatibile cu conectorii metalici, nimic altceva. In afara de asta, negresa nu are ce cauta in structurile respective, fie ele pe colturi sau in toate gaurile. Eu nu am vrut in nici un fel sa arat EXACT cum functioneaza sistemul si in microni cata diferenta este intre suruburi si conector, eu am vrut doar sa evidentiez folosirea gresita a anumitor materiale. Filmul a fost facut Ad-hoc pentru ca tocmai venisem de la o inspectie de casa si ma ingrozit ce am vazut acolo, apoi nici nu aveam toate materialele de comparatie la indemana (alea era singurele negrese pe langa mine), dar intelegi ideea. Multumesc pentru interes si comentariu. 😀