Cem Celikel abi bir lepşstes doğum yalalı cok olmadı ve pipo filrre var ona doğru gitmeye calılıyo hep ama gidemiyo nabıyım ve bakık diğerlerine gore kızarmış gibi deişik haraketler yapıyor nabmalıyım
Evet, durabilirler ancak dişi lepistesler eğer uygun şartları bulursa, her ay yavrular ve eğer bu yavruların saklanacak bir yeri yoksa, diğer balıklar tarafından yenir. Eğer başta bitki ve buna benzer yavru balıkların saklanabilecekleri aksesuar ve bitkiler koyarsan, yavru balıklar için de çok iyi olur. Benim sana tavsiyem, lepistes otu ya da tilki kuyruğudur.
Lepistes balığı bakıyorum. Sularını çeşmeden alıp bı gün dinletip akvaryuma öyle koyuyorum. Artırmadan alsam hemen koysam balıklar zarar görür mü veya nasıl hangi suyu koyup yapmalıyım. Allah için biri nasıl yapmam gerektiğini söyler mi
Lepistes balıkları için su hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç adım var. Musluk suyunu doğrudan akvaryuma koymak, balıklara zarar verebilir, çünkü musluk suyunda klor gibi maddeler bulunur. Bu yüzden şu adımları izlemek balıklarınızın sağlığı için daha güvenli olacaktır: 1. **Suyu Dinlendirme**: Musluk suyunu en az 24 saat ağzı açık geniş bir kapta bekletmek, içindeki klorun uçmasını sağlar. Bu, suyunuzu daha güvenli hale getirir. Hemen koymak isterseniz, klorun yeterince uzaklaşmamış olmasından dolayı balıklarınız zarar görebilir. 2. **Klor Giderici Kullanma**: Eğer suyu bekletme imkanınız yoksa, pet shoplardan alabileceğiniz klor giderici damlaları kullanabilirsiniz. Bu damlalar kloru nötralize eder ve suyu hızlı bir şekilde akvaryuma uygun hale getirir. 3. **Su Sıcaklığı**: Akvaryuma koyduğunuz suyun sıcaklığı da önemlidir. Suyun, akvaryum suyuyla yaklaşık aynı sıcaklıkta olduğundan emin olun. Ani sıcaklık değişiklikleri balıklarda strese neden olabilir. 4. **Su Değişim Oranı**: Lepistesler için her hafta suyun yaklaşık %20-30’unu değiştirmeniz yeterli olacaktır. Su değişimi yaparken, suyun tamamen boşaltılmaması ve sadece kısmi değişim yapılması önemlidir, bu sayede yararlı bakterilerin dengesi bozulmaz. Bu adımları takip ederek lepisteslerinizin sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlayabilirsiniz.
Cem Celikel saklabacahı yer var ama naısl yem vericem abi bıgun akvaryuma yumurta sarısı verdim yavru dun soğdu buyuklerin geneli yedi ama o sanırım yemedi ama emin deilim nabaym nası beslym abi yardımın icin saol
Akvaryuma uygun bir filtre olması gerekir. Akvaryum kaç litre ise onun 5-6 katı hacimli bir filtre olmalı. M sela akvaryum 100 litre ise filtre kapasitesi 500 ila 600 litre su çevirme kapasitesi olmalı.
abi bir dişi bir erkek Lepistesim var 2 günde bir su değiştiriyorum ortalama boyda bir fanusta besliyorum günde bjr kere de ılık su ekliyorum ısıtıcı ve hava motorum yok ne kadar yaşar böyle devam eder mi cevaplarsanız sevinirim
Lepistesler çok dayanıklı balıklardır. Yaşayabileceği akvaryum sıcaklığı 15 ile 28 dereceler arasındaki geniş bir sıcaklık aralığında bakılırlar ancak akvaryum sıcaklığı 20 derecenin altına düştüğünde, daha az hareketli olurlar ve yem yemeyi kesebilirler. En ideal yaşam sıcaklığı 22 ile 26 derecelerdir. En ideal akvaryum 40 litredir. Bu balıkların ömrü 1 sene çok iyi şartlarda 2 senedir. Fanuslarda bu kadar çok yaşamazlar.
Abi acil cevap benim 20 tane falan yavrum var bu gün dogdular 12 litrelik akvaryuma koydum orda bakiyom normal yemi ufalayip atiyom elimde toz gibi yapip. Böyle olurmu kücük akvaryum yok Veya kab yok böyle olurmu sagol simdiden
Yavrular yeni doğduysa, iki gün yemeyemezler. Ağızları daha oluşmadığı için, karnında ki yumurta sarısını sindirirler. Yem yemiyorlarsa, daha fazla yem verme.
Abi iyi akşamlar 9 tane yavru Lepistesim var 10 günlükler yavrulukta tutuyorum başka bı akvaryumum yok iki litrelik cam kavonozlar var ona koyarım lakin iç filtre şatmı
Filtre ve hava motoru olmalı ancak 2 litrede bunları kurarsan yavrular suyun hızlı hareket etmesi sonucu fazla yaşayamaz. Bu yüzden, yavrulukta kalması daha iyi ya da akvaryumun bir kısmına bitkilerden (Özellikle tilki kuyruğu) veya rafya ipinden yuva yap. Yavrular onların arasına girerek, saklanır.
Renklenmeleri için de güneş ışığını direk olmasa da hafif de olsa alan bir ortamda olması gerekir. Bu balığın kemik gelişimi için ihtiyacı olan d vitaminini de sağlayacaktır.
Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Yavru balıklar ilk doğduklarında 2 gün yem yemezler. Daha sonra yem vermeye başlamalısın. Ayrıca mikro yemler vermelisin ki ağzına sığsın.
Şartlar uygun olmadığı içindir. Adım Adım Akvaryumda Japon Balığı Üretimi Nasıl yapılır ile ilgili bir videom var. İstersen izleyebilirsin. ua-cam.com/video/KbjJfY2cJYc/v-deo.html
Ben hiç denemedim ama mantıklı. Çünkü yosun içerdiği için yavruların da ihtiyacı olan besin, bu yosunda bulunur. Bu arada ben daha hızlı büyümeleri için kan kurdu ve artemia veriyordum. Birde iyi bir filtresi olan akvaryumda günde 4-5 kere besliyordum. 3 ayda damızlık kıvamına geliyor.
Abi benim Lepistes balıklarım ayrı 10 lt akvaryumda akvaryumda 2adet karides ve bitki var. Yavruların 10. 15 . Günden küçük olanlar kuyrukları sivrilip ölüyorlar neden acaba.? Isıtıcı 27 derece.
Kuyruk kısması öncelikle kötü su koşulları yüzünden kaynaklanır. Ichthyobodo necator, (diğer adları Ichtyobodo pyriformis , Costia necatrix) adlı bakteriden kaynaklanır ve hemen hemen her akvaryumda bulunmaktadır fakat kötü su parametreleri devam ettikçe üremeye ve hastalık saçmaya başlar. Kendi besinini kendi üretemeyen bir canlı olduğu için hayatını başka canlıların varlığıyla devam ettirir. Bu canlı bir protozoa olup, balıklar için tehlikelidir. Belirtileri; Balıklarda kuyruk ve yüzgeçlerde birbirine yapışmasına (kısılmasına) ve yer yer beyaz bölgelere yol açmaktadır. Tedavisi; Ichthyobodo necator ve Ichtyobodo pyriformis parazitleri zayıf parazit olup, 30 °C su sıcaklığına ve takviyeli oksijene dayanamayıp 2 gün içinde ölürler. Akvaryum ısısı 30 °C'ye çıkarılmalı ve bol oksijen verilmelidir. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız , veterinerinizin size tavsiye ettiği ilaçları, karantina akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız Sera Costapur ve Sera Ectopur adlı ilaçları üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanabilirsiniz. Ben veteriner olmadığım için sadece tavsiye verebilirim ancak bir veterinere veya petshopa başvurmanızı tavsiye ederim. Bu arada hiç bir ilaç ana akvaryumda kullanılmaz. Bu balıklarınızı daha da hasta edecektir.
Abi senin kayaların cok güzel akvaryuma güzel kaya bulamıyorum nerden ala bilirim internette bildiğin güzel bir yer. Varmı yada sen kayalarını nerden alıyosun?
Çok yanlış değil ama yavruluğa akvaryum suyunun rahatlıkla girip, çıkması lazım. Zaten yaklaşık 1 aylık olan yavruları, akvaryuma yavaş yavaş alabilirsin. Tabi hangi balıkları beslediğin de önemli.
@@CemCelikel Bir sorum daha var öncelikle cevapladığınız için teşekkürler.İlk başta 5 lepistesle başlasam sonradan akvaryuma takviye edeceğim lepistesler arasinda bir sorun çıkmaz değil mi?
Yavruları akvaryumda rafya aralarına kalacak şekilde besliyorum peki bu durumda yavru yemleri yerine direkt olarak her zaman verdiğim yem ile mi devam etmem gerekir bu bir sorun mudur yavrular için ?
Aslında oksijensiz olmaz. Bir hava taşı koyup, hava musluğu ile basıncını ayarlasan, O kadar akıntı da olmaz. Eğer havasız bir yerde besleyeceksen, riskli olur. Kısa bir süre için belki bakabilirsin ama daha sonra mutlaka hava olan bir yere koymalısın.
Lepistes balikları 25 ile 30 gün arasında doğum yapar. Eğer en son doğum yaptığı tarihî biliyorsan, ona göre yeniden doğum yapacağı tarihi tahmin edebilirsin.
Abi merhaba , bu gece 30 tane lepistes yavrusu aldım şuan 50 cm lık akvaryumda yavrulukta duruyorlar farklı bir akvaryum yok büyük bir fanus var ama ona alsam Yaşar mı yoksa yavruluktamı kalmalı ?
Yavruluk, akvaryumun içindeyse 1 ay kadar bakabilirsin. Akvaryumun içinde bakacaksanız da akvaryumun bir kısmına rafya koyabilirsin böylece yavrular içine girerek, saklanabilir.
Su değerlerini kontrol etmekte fayda var. Ağırlaşan su , dibe çöker ve balıkları rahatsız eder. Zaten hep dediğimiz gibi, akvaryum suyunu değiştirirken, hep dipten çekmek lazım, diye.
Akvaryum bi dekor taşım var bi kaç balığım ve cüce vatoz um arka kısmında oyuk bi boşluk var ora da ölmüş buldum sizce orada girip darbe alıp mı ölüyor sizce
Bu oyuk taşların hem avantajları hem de dezavantajları var. Eğer balık yavru iken, bu taşın bulunduğu akvaryuma koyarsanız, zamanla, balık hangi deliğe girip, çıkacağını biliyor. Ancak daha sonra gelenler, bı deliklerin boyutunu ayarlayamadığı için, içinde sıkışıp, ölüyor.
Vatoz akvaryumuna tuz atılmaz. Tuz, vatozu öldürür. Trans genetik adedi az en az 6 adet olmalı. 3 adet oldukları için, belki vatoza sarıyorlar. Lepisteslerin de en az 1 i erkek 2 si dişi olmalı. Akvaryumu yeni mi kurdun?
Hava motorunun hava veren hortumunun üzerine bir hava musluğu koy. Böylece kovaya giren havayı ayarlayabilirsin. Hava devamlı olması, balığın daha hızlı büyümesini sağlar.
Abi benim 2 tane lepistes yavrum var onlara salatalık veriyorum bir tanesi yiyor bir tanesi yemiyor nedeninin söyleyebilir misin ? Video için de teşekkürler
ilk 2 gün yem vermene gerek yok. Onlar kendi kendilerine beslenir. Daha sonra mikro yemler, artemia verebilirsin. Ayrıca yumurta sarısını elinle ezip de verebilirsin.
Şu anda 50-60 tane vardır sanırım, kendi kendine büyüyenler hariç :) Sarıprenses, paslı, demasoni, mpanga, şeker pembe, Zebra ciklet, iceman, vatoz,kırmızı kuyruklu köpek balığı (Labeo). Sanırım Sarı prenses bir 20 tane vardır, 4 e16 dişi gibi.
Ben yavrualarıma öyel yapıyorum aklıma geldikçe günde 4 5 kere hava motoruyla balıklara zarar vermeden 10 15 saniye hava veriyom ve 43 balıktan sadece 2 kayıp oldu başka hiç bir kayıp olmadı benim yaptığım gibi yaparsan iyi olur ama yeni doğan balıklar videodaki gibi bir iki gün yavrulukta durması sağlılı olur daha zayıf oldukları için ama daha sonra ayıra bilirsin birde boylandırmak için karides kurursunu ufalayıp ver
Akvaryuma rafya koy. Annelerden birini yavruluğa al. Doğurursa, yavruları başka bir yere al, diğer balığı koy. Eğer senin ayrıdığın balıktan önce, diğerleri doğurursa, en azından yavrular, rafyanın içine girip kurtulabilir.
@@CemCelikel abim ben daha yeni basladim. Ve sürekli bilenlere soruyorum bilmedigim icin yavrularim 40tane suan ama anneleri ic parazit olmus bunun tedavisini annelere yapicam ama yavrulara nasil yapcam onu bilmiyorum akvaryumlari küçük 18lt su aliyor aynisini onlarada uygulamam lazim sarimsakli yem kaya tuzu
Benim başıma daha önce böyle bir şey gelmedi. Ama ışık kırılması ile ilgili bir şey gibi duruyor. Bir ihtimal de lepistes yavrulamaya yakın, yavruların bulunduğu kısım, doğum yaklaştıkça koyulaşır. Bu normaldir.
İç filtrenin , filtreye hava taşıyan hava hortumunun üzerine hava musluğu takarak bu akıntıyı ayarlayabilirsin. Bence öncelikle bu hava musluğunu dene.
Benim akvaryumum 300 lt yavrular ve büyükler bir arada rafya ve bitki koydum zemin kum dip temizliğinde zorlanıyorum midye atsam olurmu ve kaçtane koymam lazım su değiştirmede ph derecesi yüksek şaşal su kullansam olurmu teşekkürler
Şaşal şu koyma, o suların sertliği çok düşük oluyor. Bu da balıkların gelişimini etkiliyor. pH için bol bol su değişimi yap. Midye suyu süzer günde ortalama 30 litre demek ki 10 tane koyabilirsin.
Kardeş benim bir Lepistes 14 yavru verdi hepsi canlı ayrı akvaryuma aldım 1 gün sonra baktım sadece iki yavru kalmış hepsi motor deliklerinde ölmüş bu neden olabilir
Her 5 litreye 1 kaşık kaya tuzu atabilirsin. Ama bunu iyi dengelemen lazım. Buharlaşan su ile beraber tuz akvaryumdan gitmez. Eğer her su eklediğinde tuz da eklersen o tuz zamanla balıklarını öldürür. Sadece akvaryum suyunu değiştirdiğinde tuz ekle.
@@CemCelikel ben her zaman akvaryum suyunu degiştiriyom icinde kum var onlarıda yıkıyom tekrar yarım cay bardagi tuz atıyom zarar olur mu lepites balıkların var akyaryum kücük degil ama
Akvaryum kumunun asla yıkama, suyu tamamen sakın değiştirme. Tuzu da dediğim gibi, su değişimi yaptığında eksilen kadar koy. Sofra tuzu değil, kaya tuzu, Epson tuzu ya da İngiliz tuzu kullan.
Hocam merhabalar zebra çiklet balığım var erkek balık 2 gündür dişileri kovalıyor dişiler çok yoruluyorlar neden kovalar ve hocam dişileri öldürme ihtimali varmı sağolun
Bu tür kaplarda balık baktığında, su çok çabuk bozuluyor. Verdiğin yem ve balık atıkları sudan filtre yardımı olmadan çıkamadığı için balıklar bu su şartlarında fazla yaşayamıyor. Suyun balıkların yaşayabileceği bir seviyede devamlı olabilmesi için bakteri kültürünün oluşup, kendi kendine akvaryum suyunu temizlemesi lazım. Kum da olur çakıl da, Balıklar ikisini de yemez.
Biyolojik yükü arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Çöpçü balıkları akvaryumu suyunu temizlemez. Akvaryumda eğer sağda solda yenmemiş yem varsa yer. Demem o ki çöpçüler de balıktır ve onlar da dışkı çıkartır ve suyu bozar. Suyu temizleyen akvaryum içinde oluşan biyolojik döngüdür. Onu oluşturman lazım.
Birde ben akvaryum sayısını arttırıyorum ama japon balıklarından üreme göremiyorum japon balıkları kaç aylikken üremeye başlar benim balıklarının boyutu 5 cm kadar erkeğinden dişininde resimlarini size ulaştırmanın bir yolu var mı?
Merhaba,50 litrelik bir akvaryumda kaç lepistes besleyebilirim? Ve lepistesim doğurduktan sonra yavruların 50 litrelik akvaryumda diger baliklarla kalmasi sakıncalı mı olur mu diger lepistesler onlari yer mi? Ortalama 20 30 tane yavruya ne kadar yem atmalıyım?
50 litrede 20-25 tane lepistes belenir. Eğer saklanacak yerleri yoksa, yerler. Akvaryumda Rafya, ya da tilki kuyruğu gibi bitkilerin olması lazım. 20-30 kadar yavru için bir çay kaşığının ucu kadar yem versen yeter.
Lepistes balığı duruma göre doğumu erteleyebilir. Bence su değerlerini kontrol et. Ayda en az 2 kere su değişimi yap. Ancak suyun hepsini bir seferde değiştirme. Bir seferde en fazla suyun yüzde 30 ila 50 kadarını değiştir. Her gün bir kere ye ver. Her balık sadece günde kendi gözü kadar yem yese bile doyar. Asla fazla yem verme. Kullanacağın su da musluk suyu olsun. Ağzı geniş bir kapta (Leğen Kova gibi) suyu en az 2 gün dinlendir.
Yeni doğan yavrular 2 gün yem yemez. Kendi vücutlarında ki yumurta akı ile beslenirler. Daha sonra artemia ve yumurta sarısı verebilirsin. Ayrıca yavru balıklar için mikro yemlerden de olur. Hiç biri yoksa, büyük balıklara verdiğin yemi, havada dövüp verebilirsin.
@@CemCelikelmerhaba, benim yavrular bugün doğdu, yerde gezinip yem arar gibiler. Yem vermek için 2 gün bekleyeyim mi? Karınları inik gibi ama bilemedim. İlk defa lepistesim doğum yapti
@@CemCelikel yavrularım küçük bir akvaryumda, 15 lt lik, mavi ilaç dökmeme gerek var mi? Pipo filtre ve ısıtıcım var, bitkim var 15 kök kadar. Ekstra birsey lazım mıdır? Dip çekimi yapmam çok zor ama deneyecegim.
Eğer akvarumda bitki varsa, onun üzerinden yiyecek birşeyler bulacaktır. Mavi metilen ilacı asla ana akvarumda kullanılmaz. Sadece balık hasta ise ayrı bir akvaruma alıp, karantinaya aldıktan sonra bu ilaç kullanılır. Gene de yavrulara mikro yem verebilirsin. Eğer yerlerse, devam edersin yemezlerse, 2 gün sonra yem vermeye başlarsın.
abi lepistes yavrularım 1.5 aylik oldular kuyruklarında siyah nokta gibi yada düz siyah renkler var ama anneleri kırmızı bu normal bi durum mu sonradan renkleri degisir mi?
Şu anda daha yavru. O yüzden renk değişimi mutlaka olacaktır. Lepistes balikları bir çok değişik renkte balıkla çifleşebilir. Değişik renkte yavruların olması da normaldir.
Abi ben iki tane lepistes bakiyorum ama akvaryumun dibine yem dusuyor amonyak patlamasini nasil onliycem benim motorum var onun filtresi cekiyorda icine ginede amonyak patlamasi olurmu
Abi benimde dogordular ben bisey anlamadim anlatigindan 20 15 yavrum var. Ben 1 litlerik bet siseye kodum onlari bide abi yemen kaynaklaniyor o la bilir büyümediler 7 yada 10 gün oldu cevap verirsen sevinirim abi kusura bakma anlatigindan bisey anlamadim abi.
@@CemCelikel samp tan geliyor akıntı az ama devamlı suyun önünde duruyorlar nedenini 1 yıldır çözemedim 30 yakın lepites 200 lt bitkili tankım var PH 7.5 Kh 8 Gh 18. Tds 600 5 litrede tuz kullanıyorum 1 çay kaşığı
Sadece tek başına mı besleyeceksin? Akvaryum hazır mı? Fanusta mı besleyeceksin? Kum, bitki, ısıtıcı, filtre koyacak mısın? Başka bir cins balık koyacak mısın? Koyacaksan hangi cins balık koyacaksın?
Bir tane olur. Filtre olmasa da olur ama günde sadece bir kere beslersen ve haftada yüzde 25 lik bir su değişimi yaparsan. Suyu da dipten pislikleri çekerek yaparsan olur.
@@CemCelikel abi ben alıcam ama bende sadece 1 gün falan durucak ben arkadaşıma alıyorum o çok istiyordu o yüzden yani ben çok anlamam, haftada kaç kez suyunu değiştirsin
Yeni doğan yavruları iki gün sonra yavru akvaryumuna almakta fayda vardır. 20-30 adetlik bir yavru kolonisi için ilk ay iki litrelik bir akvaryum tavsiye ederim. Bir ayın üstünde ki yavrular için ise dört litrelik bir akvaryumu tavsiye ederim. Üç aylıkken de yirmi litrelik akvaryumda bakılmalarında fayda vardır.
@@CemCelikel hayır normal yetişkinler için ilk aldığında ka lt olmalı onu soruyorum benin düşündüğüm akvaryum ciklet akvaryumu gibi normalde kaç lt onu soruyorum mesela 15 lep. 1cüce vatoz 2 l144 vatoz biraz daha başka cins eklesem kaç lt lazım ?
15 lepistes için 50 litre yeter. Diğerlerini de koyarsan, onlara da yeter. Başka balık koymana gerek yok. Eğer koyacaksan da litre gereksinimi bu balığın cinsine göre değişir.
abi bu dediğin ilk ay 2 sonra 4 lt için eminmisin birçok üretici takip ediyorum ve hepsi geniş yüzme alanının çok fayda sağladığı kanaatinde tabi senin açıklamasında mantıklı olduğunu söyleyebilirim ancak kafam biraz karisti
Yavru balıklar ne kadar hızlı yeme ulaşırsa, o kadar çabuk büyür. O yüzden de yavrular için küçük akvaryum öneriyorum. Büyük havuzlarda bakılacaksa da suyunu az koymalısın ki gene dediğim gibi yeme ulaşmak için fazla çaba sarf etmesin. Ama küçük akvaryumun şöyle bir riski de var. Suyun çabuk bozulması. Su çabuk bozulmaması için de filtreleme sisteminin oturmuş olması gerekir.
Benim balıklarım bir kere 15 gün yem yemeden durdular. Günde bir kere kendi gözleri kadar yem yese doyarlar. Verdiğin yemi 3 dk içinde bitirmelidirler. Balıkları az yem değil, çok yem öldürür.
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome’a indirin. vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2
s üpersin abi benimde lepistesim var
@@mustafaicoz2918 Çok güzel balıklardır. Uamarım uzun seneler bakarsın.
Cem Celikel abi bir lepşstes doğum yalalı cok olmadı ve pipo filrre var ona doğru gitmeye calılıyo hep ama gidemiyo nabıyım ve bakık diğerlerine gore kızarmış gibi deişik haraketler yapıyor nabmalıyım
Abi muq olmuş benimde lepistesimvar abi annesinden ayrı olursa stresegirer
@@CemCelikel abi bu havalarda lepistes akvaryumunum ısısı 28 geçiyor ne yapmalıyım
(Isıtıcıyı kapılı haliyle)
Cok faydası oldu teşekkürler peki erkek balıklarla hamileler ayni akvaryumda durabilir mi?
Evet, durabilirler ancak dişi lepistesler eğer uygun şartları bulursa, her ay yavrular ve eğer bu yavruların saklanacak bir yeri yoksa, diğer balıklar tarafından yenir. Eğer başta bitki ve buna benzer yavru balıkların saklanabilecekleri aksesuar ve bitkiler koyarsan, yavru balıklar için de çok iyi olur. Benim sana tavsiyem, lepistes otu ya da tilki kuyruğudur.
Yine güzel bilgilerinizle yeni şeyler öğretdik.üstad
Umarım daha çok faydalanırsınız.
Üstad balıklarım sürekli kaşınıyor.ne dedilerse hepsini yaptım.bize bir yardım lütfen.
Lepistes balığı bakıyorum. Sularını çeşmeden alıp bı gün dinletip akvaryuma öyle koyuyorum. Artırmadan alsam hemen koysam balıklar zarar görür mü veya nasıl hangi suyu koyup yapmalıyım. Allah için biri nasıl yapmam gerektiğini söyler mi
Lepistes balıkları için su hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç adım var. Musluk suyunu doğrudan akvaryuma koymak, balıklara zarar verebilir, çünkü musluk suyunda klor gibi maddeler bulunur. Bu yüzden şu adımları izlemek balıklarınızın sağlığı için daha güvenli olacaktır:
1. **Suyu Dinlendirme**: Musluk suyunu en az 24 saat ağzı açık geniş bir kapta bekletmek, içindeki klorun uçmasını sağlar. Bu, suyunuzu daha güvenli hale getirir. Hemen koymak isterseniz, klorun yeterince uzaklaşmamış olmasından dolayı balıklarınız zarar görebilir.
2. **Klor Giderici Kullanma**: Eğer suyu bekletme imkanınız yoksa, pet shoplardan alabileceğiniz klor giderici damlaları kullanabilirsiniz. Bu damlalar kloru nötralize eder ve suyu hızlı bir şekilde akvaryuma uygun hale getirir.
3. **Su Sıcaklığı**: Akvaryuma koyduğunuz suyun sıcaklığı da önemlidir. Suyun, akvaryum suyuyla yaklaşık aynı sıcaklıkta olduğundan emin olun. Ani sıcaklık değişiklikleri balıklarda strese neden olabilir.
4. **Su Değişim Oranı**: Lepistesler için her hafta suyun yaklaşık %20-30’unu değiştirmeniz yeterli olacaktır. Su değişimi yaparken, suyun tamamen boşaltılmaması ve sadece kısmi değişim yapılması önemlidir, bu sayede yararlı bakterilerin dengesi bozulmaz.
Bu adımları takip ederek lepisteslerinizin sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlayabilirsiniz.
Merhaba lepistesler büyükdükçe yemleme sıklığı nasıl olmalıdır
bir çok kişinin işine yarayacak çok faydalı bilgiler emeğine sağlık abi
Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur. Çünkü bu konuda çok soru geliyordu.
@@CemCelikel detaylı izlenirse güzel bilgiler var abi emeğine sağlık 👍
Eyvallah..
Küçül sefaf 2 litrelik kapta 6 kılıç yavrusu 4 haftalik ve 20 tane lepistes var 3 günlük kap yeter mi
En kısa zamanda ana akvaryuma al. 4 haftalık yavrular artık kendilerini koruyacak büyüklüğe gelmiştir.
Sadece 1 yavrum var haba filtresiz bir kapta beslenirmi acil yazarsan cok iyi olur
Olmaz. Ana akvaryumu da saklanabileceği bir yer bul. Oraya koy.
Cem Celikel saklabacahı yer var ama naısl yem vericem abi bıgun akvaryuma yumurta sarısı verdim yavru dun soğdu buyuklerin geneli yedi ama o sanırım yemedi ama emin deilim nabaym nası beslym abi yardımın icin saol
O yiyecek bir şeyler bulur. Merak etme...
Abi yavrunun kuyrugu yeşil ise kırmızımı oluyo büyüdükće
Genelde 2-3 aylıkken renkleri oturur. Yeşil de kalabilir, kırmızı da veya başka renkleri de olabilir.
@CemCelikel abi bu havalarda lepistes akvaryumunum ısısı 28 geçiyor ne yapmalıyım
(Isıtıcıyı kapılı haliyle)
Buz dolabında plastik su şişesinde suyu dondurup, akvaryuma koy. Isıyı düşür. Ya da akvaryum nasıl soğutulur adlı videomu izle.
pipo filtre mi olması gerek iç filtre iz var?
Akvaryuma uygun bir filtre olması gerekir. Akvaryum kaç litre ise onun 5-6 katı hacimli bir filtre olmalı. M sela akvaryum 100 litre ise filtre kapasitesi 500 ila 600 litre su çevirme kapasitesi olmalı.
@@CemCelikel telekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
abi bir dişi bir erkek Lepistesim var 2 günde bir su değiştiriyorum ortalama boyda bir fanusta besliyorum günde bjr kere de ılık su ekliyorum ısıtıcı ve hava motorum yok ne kadar yaşar böyle devam eder mi cevaplarsanız sevinirim
Lepistesler çok dayanıklı balıklardır. Yaşayabileceği akvaryum sıcaklığı 15 ile 28 dereceler arasındaki geniş bir sıcaklık aralığında bakılırlar ancak akvaryum sıcaklığı 20 derecenin altına düştüğünde, daha az hareketli olurlar ve yem yemeyi kesebilirler. En ideal yaşam sıcaklığı 22 ile 26 derecelerdir. En ideal akvaryum 40 litredir. Bu balıkların ömrü 1 sene çok iyi şartlarda 2 senedir. Fanuslarda bu kadar çok yaşamazlar.
@@CemCelikel akvaryuma geçmeye çalışacağım teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi acil cevap benim 20 tane falan yavrum var bu gün dogdular 12 litrelik akvaryuma koydum orda bakiyom normal yemi ufalayip atiyom elimde toz gibi yapip. Böyle olurmu kücük akvaryum yok Veya kab yok böyle olurmu sagol simdiden
Akvaryumunun hava taşı var mı? Suyu temizleyen bir filtre var mı? Yemi yedikleri sürece sorun olmaz.
@@CemCelikel yemi ufaladim ama yukarda kaliyorya yem, oraya dogru gittiklerini görmedim
Yavrular yeni doğduysa, iki gün yemeyemezler. Ağızları daha oluşmadığı için, karnında ki yumurta sarısını sindirirler. Yem yemiyorlarsa, daha fazla yem verme.
@@CemCelikel TM sagol
Sende sağol. Kanalıma abone olup, olmadığını göremiyorum. Eğer kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi iyi akşamlar
9 tane yavru Lepistesim var 10 günlükler yavrulukta tutuyorum başka bı akvaryumum yok iki litrelik cam kavonozlar var ona koyarım lakin iç filtre şatmı
Filtre ve hava motoru olmalı ancak 2 litrede bunları kurarsan yavrular suyun hızlı hareket etmesi sonucu fazla yaşayamaz. Bu yüzden, yavrulukta kalması daha iyi ya da akvaryumun bir kısmına bitkilerden (Özellikle tilki kuyruğu) veya rafya ipinden yuva yap. Yavrular onların arasına girerek, saklanır.
Yumurta sarısını kaç gunde bir günde kaç defa vermeyeliyiz
Günde 1 kere verebilirsin. Ama yediklerini görerek ver. Fazla verme.
15 litrede 3 tane Lepistes yavrusu besliyorum 2 ay oldu hala büyümediler,renklenmediler 3 yavru için çok büyük bi akvaryummu tercih ettim acaba?
15 litre 3 yavru için normal. Su değerleri kontrol et.
@@CemCelikel arıtmali su koyuyorum ph 7.5 gibi bir şey sıcaklık 18-19 derecede gidip geliyor sıcaklıktan olabilirmi ve ışıksız bir ortamda
Arıtma suyu, balıkların gelişimi için gerekli olana mineralleri içermez. Bu yüzden de yavruların özellikle kemikleri gelişmediği için büyümez.
Renklenmeleri için de güneş ışığını direk olmasa da hafif de olsa alan bir ortamda olması gerekir. Bu balığın kemik gelişimi için ihtiyacı olan d vitaminini de sağlayacaktır.
@@CemCelikel teşekkür ederim iyi günler👍
Marul tüm balıklar icin haslanipmi verilmeli nasil vere biliriz
Haşlamadan da verebilirsin. Çok kalın olmadan, daha ince ince keserek ver.
Yavruyu aynı akvaryumda ayrı kutuya aldım nasıl bakmalıyım günde birkez yem veriyorum doğrumu
Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Yavru balıklar ilk doğduklarında 2 gün yem yemezler. Daha sonra yem vermeye başlamalısın. Ayrıca mikro yemler vermelisin ki ağzına sığsın.
@@CemCelikel cem bey başka bir akvaryumda 4 japon balığım var onlar neden yavrulamıyor
Şartlar uygun olmadığı içindir. Adım Adım Akvaryumda Japon Balığı Üretimi Nasıl yapılır ile ilgili bir videom var. İstersen izleyebilirsin.
ua-cam.com/video/KbjJfY2cJYc/v-deo.html
abi lepisteslere salatalığı haşlayıp buzluğa atınca verirken salatalığın açılmasınımı bekliyoruz yoksa donuk halde mi veriyoruz
Donuk halde verebilirsin, zaten kısa sürede o çözülür.
Lepistes yavruları yeşil suda hızlı ve yem vermeden büyüdüğü söyleniyor lepistes yavruları yeşil suda yem vermeden hızlı büyür mü
Ben hiç denemedim ama mantıklı. Çünkü yosun içerdiği için yavruların da ihtiyacı olan besin, bu yosunda bulunur. Bu arada ben daha hızlı büyümeleri için kan kurdu ve artemia veriyordum. Birde iyi bir filtresi olan akvaryumda günde 4-5 kere besliyordum. 3 ayda damızlık kıvamına geliyor.
@@CemCelikel sizce yeşil suya koyulursa zararı olur mu ve yem verilmesi gerekir mi
Bu balıklar çok dayanıklı balıklardır. Suda herhangi bir amonyak patlaması ya da oksijen sorunu olmazsa, bence yaşar. Denemek lazım.
Abi benim Lepistes balıklarım ayrı 10 lt akvaryumda akvaryumda 2adet karides ve bitki var. Yavruların 10. 15 . Günden küçük olanlar kuyrukları sivrilip ölüyorlar neden acaba.? Isıtıcı 27 derece.
Kuyruk kısması öncelikle kötü su koşulları yüzünden kaynaklanır. Ichthyobodo necator, (diğer adları Ichtyobodo pyriformis , Costia necatrix) adlı bakteriden kaynaklanır ve hemen hemen her akvaryumda bulunmaktadır fakat kötü su parametreleri devam ettikçe üremeye ve hastalık saçmaya başlar. Kendi besinini kendi üretemeyen bir canlı olduğu için hayatını başka canlıların varlığıyla devam ettirir. Bu canlı bir protozoa olup, balıklar için tehlikelidir.
Belirtileri;
Balıklarda kuyruk ve yüzgeçlerde birbirine yapışmasına (kısılmasına) ve yer yer beyaz bölgelere yol açmaktadır.
Tedavisi;
Ichthyobodo necator ve Ichtyobodo pyriformis parazitleri zayıf parazit olup, 30 °C su sıcaklığına ve takviyeli oksijene dayanamayıp 2 gün içinde ölürler. Akvaryum ısısı 30 °C'ye çıkarılmalı ve bol oksijen verilmelidir. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız , veterinerinizin size tavsiye ettiği ilaçları, karantina akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız Sera Costapur ve Sera Ectopur adlı ilaçları üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanabilirsiniz. Ben veteriner olmadığım için sadece tavsiye verebilirim ancak bir veterinere veya petshopa başvurmanızı tavsiye ederim. Bu arada hiç bir ilaç ana akvaryumda kullanılmaz. Bu balıklarınızı daha da hasta edecektir.
Ayri bi akvaryumum yok cift gozlu yavrulukta ne kadar tutabilirim 1 aylik olana kadar orda kalsalar olurmu
Tutabilirsin. Zaten 1 aylık olduklarında, eğer akvaryumda başka balık yoksa, diğer lepisteslerin arasına da salabilirsin.
@@CemCelikel yok sadece lepistes var 👍 cok sagol
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi senin kayaların cok güzel akvaryuma güzel kaya bulamıyorum nerden ala bilirim internette bildiğin güzel bir yer. Varmı yada sen kayalarını nerden alıyosun?
Peyzaj işleri ile uğraşanlar satar. Ya da çiçekçilerde de olabilir.
Lepistes balığım yavru yapmış ama bir tane acaba fazla yaptıda annesi yedimi onları cvp verirmisiniz
Yemiş olabilir. Çünkü lepistes balıkları en az 20 civarında yavru yapar.
Abi yavru balıklara daha proteinli olduğu ve renk verdiği için sera bettagran veriyorum sorun olur mu yoksa sera temel yem mi vereyim
Çok fazla aynı tarz yem verme. Sürekli aynı tarz yemler balıkları kabız edecektir. Değiştire değiştire ver.
@@CemCelikel ikisinden de veriyorum o zaman dip yem var hazır ondan da atiyorum
Günde bir kere yem versen yeter.
@@CemCelikel tmm zaten daha yemiyolar yeni dogduklari için dipde birikti yemler
Yeni doğan balıkların ilk 2 gün ağızları olmaz ve karınlarında ki yumurta sarısını yerler. O yüzden ilk 2 gün yem vermene gerek yok.
Cem bey iyi akşamlar yavrulukta büyüttüğüm balıklarım 23 günlük oldu kuyruklar renklendi ana tanka ne zaman almalıyım ?
Hemen alabilirsin. Ama emin olmak için istersen bir iki tanesini önden koy. İzle bakalım.
@@CemCelikel teşekkür ederim 1 metrelik bir akvaryum için gerekli malzemleride sorsam şimdiden teşekkür ederim
Akvaryum kaç litre? En boy ve genişlik kaçar santimetre?
Yavrulukta beslemek çok mu yanlış?
Yani yavrulukta ortalama kaç yavru bakabilirim?
Çok yanlış değil ama yavruluğa akvaryum suyunun rahatlıkla girip, çıkması lazım. Zaten yaklaşık 1 aylık olan yavruları, akvaryuma yavaş yavaş alabilirsin. Tabi hangi balıkları beslediğin de önemli.
@@CemCelikel Sadece lepistes ve çöpçü besleyeceğim vatoz da alsam sorun olur mu?
Ve yapay bitkiler yada dekorlar akvaryuma zararlı mıdır?
@@CemCelikel Bir sorum daha var öncelikle cevapladığınız için teşekkürler.İlk başta 5 lepistesle başlasam sonradan akvaryuma takviye edeceğim lepistesler arasinda bir sorun çıkmaz değil mi?
Çöpçü yeterli, ayrıca vatoza gerek yok.
Yapay bitki ve aksesuar normalde balıklara zarar vermez. Bitkilerin ipek dokulu olmasına dikkat et. Aksesuarların da keskin kenarlı olmaması gerekir.
Abi ben filtresiz besliyom balıklar yavruladi filtresiz yasarmie
Yavruları akvaryumda rafya aralarına kalacak şekilde besliyorum peki bu durumda yavru yemleri yerine direkt olarak her zaman verdiğim yem ile mi devam etmem gerekir bu bir sorun mudur yavrular için ?
Yavrular için bir sorun olmaz. Normal yem verebilirsin.
Abi yavrularda oksijen olmazzsa olur mu
Oksijen olunca çok akıntılı oluyor
Aslında oksijensiz olmaz. Bir hava taşı koyup, hava musluğu ile basıncını ayarlasan, O kadar akıntı da olmaz. Eğer havasız bir yerde besleyeceksen, riskli olur. Kısa bir süre için belki bakabilirsin ama daha sonra mutlaka hava olan bir yere koymalısın.
@@CemCelikel çok teşekkürler videolarınızı çok beğeniyorum :) başarınızın devamını diliyorum.
Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma..
@@CemCelikel abone oldum zaten :))
Merhaba Lepistes balığımın karnı şiş siyahlık var ve hamile hareketsiz duruyor az dolaşıyor şuan yavrulukta ne zaman doğurabilir
Lepistes balikları 25 ile 30 gün arasında doğum yapar. Eğer en son doğum yaptığı tarihî biliyorsan, ona göre yeniden doğum yapacağı tarihi tahmin edebilirsin.
@@CemCelikel merhaba erkek Lepistes balığım mavi renkli bugün baktığımda sararmaya başlamış neden olabilir
Abi merhaba , bu gece 30 tane lepistes yavrusu aldım şuan 50 cm lık akvaryumda yavrulukta duruyorlar farklı bir akvaryum yok büyük bir fanus var ama ona alsam Yaşar mı yoksa yavruluktamı kalmalı ?
Yavruluk, akvaryumun içindeyse 1 ay kadar bakabilirsin. Akvaryumun içinde bakacaksanız da akvaryumun bir kısmına rafya koyabilirsin böylece yavrular içine girerek, saklanabilir.
Selamaleykum cem bey 2gundur copculer orta seviyede ara ara yuzuyolar normal baliklar gibi sorunmu vardir sizce normalmi onceden hep tavabdalardi
Su değerlerini kontrol etmekte fayda var. Ağırlaşan su , dibe çöker ve balıkları rahatsız eder. Zaten hep dediğimiz gibi, akvaryum suyunu değiştirirken, hep dipten çekmek lazım, diye.
Abi lepitesler yavru yermi
Yer.
@Ajan Pe2 Anası da yer, erkeği de. Yeter ki denk gelsin. Ağzına sığsın.
@Ajan Pe2 benim gözümün önünde yedi be😑
Akvaryum bi dekor taşım var bi kaç balığım ve cüce vatoz um arka kısmında oyuk bi boşluk var ora da ölmüş buldum sizce orada girip darbe alıp mı ölüyor sizce
Bu oyuk taşların hem avantajları hem de dezavantajları var. Eğer balık yavru iken, bu taşın bulunduğu akvaryuma koyarsanız, zamanla, balık hangi deliğe girip, çıkacağını biliyor. Ancak daha sonra gelenler, bı deliklerin boyutunu ayarlayamadığı için, içinde sıkışıp, ölüyor.
Sıkışp içinde kalmaktan çok falez taşın arkasında öl olyor
Akvaryum su değerlerini kontrol et. Birde akvaryuma tuz atıyor musun?
Cüce vatoz 1 adet genetik tetra 3 adet lepistes 3 adet bakıyorum 80 litre akvaryum hiç tuz atmadım ne sıklıkla kaç gğnde bir atmam faydalı olur
Vatoz akvaryumuna tuz atılmaz. Tuz, vatozu öldürür. Trans genetik adedi az en az 6 adet olmalı. 3 adet oldukları için, belki vatoza sarıyorlar. Lepisteslerin de en az 1 i erkek 2 si dişi olmalı. Akvaryumu yeni mi kurdun?
Gambusyalari temin ettim sıra melezlemede bilgin varsa paylasabilirmiyiz
Gambusya ile ilgili bir video yapmıştım. İstersen onu izle.
ua-cam.com/video/qiwOSuX43iM/v-deo.html
Teşekkürler yeni öğrendim
Umarım faydalı olur. Kanalıma abone olmayı da unutma :)
Abi akvaryumum yoka 2 kglik yoğurt kabı var onda bakıyom sıkıntı olurmu
Havalandırma varsa, sıkıntı olmaz.
@@CemCelikel günde 3 4 defa hava motoruyla hava veriyorum
@@CemCelikel hava motory sürekli takılı durduğunda balıklar yuzemiyor
Hava motorunun hava veren hortumunun üzerine bir hava musluğu koy. Böylece kovaya giren havayı ayarlayabilirsin. Hava devamlı olması, balığın daha hızlı büyümesini sağlar.
Abi benim 2 tane lepistes yavrum var onlara salatalık veriyorum bir tanesi yiyor bir tanesi yemiyor nedeninin söyleyebilir misin ? Video için de teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Lepistes yavruları sebze sever. İlk başlarda yeme sorunu yalayabilir. Ama yiyecektir.
Abi lepistes yavrulari icin ayri bir akvaryum lazim mi yavrulukta Veya bir yogurt kapinda besleyebilir miyim
Yoğurt kabında bakılmaz. Akvaryumuna rafya paket ipi koyabilirsin. Onların arasına girerek, diğer balıklardan kaçar.
Tm yorum için teşekürler
Abi 1 metre akvaryum u böldüm yavru ları içne attım bölme delikli pipo filtre koydum sıkıntı olurmu
Pipo fltre yavruları çekebilir. O tarafta durmasaydı keşke.
Yukardan şelale şeklinde akıyor kıstım az akıyor
Şelale ise sorun olmaz.
@@CemCelikel abi yavruların cinsiyeti nezaman beli olur
45 günlük olduklarında belli olmaya başlar.
Başkan anaç lepistes doğurdu 70 e yakın yavru var neyle nslemeliyim
ilk 2 gün yem vermene gerek yok. Onlar kendi kendilerine beslenir. Daha sonra mikro yemler, artemia verebilirsin. Ayrıca yumurta sarısını elinle ezip de verebilirsin.
Abi senin ciklet akvaryumunda toplam kaç balik var ve cinsleri ne kaç dışı kaç erkek sana zahmet yazarsan
Şu anda 50-60 tane vardır sanırım, kendi kendine büyüyenler hariç :) Sarıprenses, paslı, demasoni, mpanga, şeker pembe, Zebra ciklet, iceman, vatoz,kırmızı kuyruklu köpek balığı (Labeo). Sanırım Sarı prenses bir 20 tane vardır, 4 e16 dişi gibi.
Abi sadece 1 yavrum var ayrı bir kaba aldam sıkıntı olurmu ve 5 derecelik bir kapta olurmu ve havafiltresiz olurmu abi lutfen cevap vr
Olmaz.
Cem Celikel yani sence alıyımı abi al ıyımı şimdiden teşekürler
Alma.
Ben yavrualarıma öyel yapıyorum aklıma geldikçe günde 4 5 kere hava motoruyla balıklara zarar vermeden 10 15 saniye hava veriyom ve 43 balıktan sadece 2 kayıp oldu başka hiç bir kayıp olmadı benim yaptığım gibi yaparsan iyi olur ama yeni doğan balıklar videodaki gibi bir iki gün yavrulukta durması sağlılı olur daha zayıf oldukları için ama daha sonra ayıra bilirsin birde boylandırmak için karides kurursunu ufalayıp ver
Abi lepistes yavrusu hava motorsuz yaşar mı?
Hava motorsuz fazla yaşamaz. Akvaryum suyunu belli aralıklarla beklemiş musluk suyu ile değiştirmelisin.
@@CemCelikel tm abi teşekür ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi yavru akvaryumu kaç derece olmalı
En az 24 en fazla 26 derecelerde olmalı.
Abi yavrulara hep atemia vermekte sakınca olur mu?
Kabızlık yapar. Arada farklı yemlerden de ver.
@@CemCelikel çok teşekkürler abi
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Cem abi lepistes bu gece veya bu sabah doğurdu yani uyandığımda doğurmuştu yaklaşık 60 tane yavrum var. Ne zaman beslemeye başlıyor :)
2 gün yem yemeden yaşar, 3 gün yemlemeyi başlatabilirsin.
@@CemCelikel abi teşekkür ederim
Abi lepistesim dogurdu ayırdım bundan sonra ne yapmaliyim
Bu video da anlatıyorum.
Abi benim moli 10 tane yavruyaptı ama daha keseleri vardı bidaha doğurur mu balık
25-30 gün sonra tekrar dıoğurur.
Bide bu doğum yapan hayvanın kuyrunda ve vücunda siyah cizgiler çıktı sebebi nedir
Doğum lekeleri olabilir.
Filtresiz akvaryumda yaşarlar mı
Eğer gerekli tedbirleri alır ve gerekli büyüklükte bir akvaryum kurarsan, yaşar ama filtre olması sana daha kolaylık sağlar.
@@CemCelikel teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi lepistes yavrusu ne zaman ana akvaryuma koyulur
1 aylık olduktan sonra alabilirsin.
Abi bende Fil kulak lepistes ten 4 tane var var 3 ü yavru taşıyor Abi yavruluğa 3 lepistes ide koyabilirmiyiz
Koymak sakıncalı. Bir birlerinin yavrularını yiyebilirler.
@@CemCelikel Abi peki ne yapmalıyım
Akvaryuma rafya koy. Annelerden birini yavruluğa al. Doğurursa, yavruları başka bir yere al, diğer balığı koy. Eğer senin ayrıdığın balıktan önce, diğerleri doğurursa, en azından yavrular, rafyanın içine girip kurtulabilir.
@@CemCelikel Teşekkürler abi
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abim face'de bulamadim seni bi sorularım olacaktı
Buradan sorabilirsin.
@@CemCelikel abim ben daha yeni basladim. Ve sürekli bilenlere soruyorum bilmedigim icin yavrularim 40tane suan ama anneleri ic parazit olmus bunun tedavisini annelere yapicam ama yavrulara nasil yapcam onu bilmiyorum akvaryumlari küçük 18lt su aliyor aynisini onlarada uygulamam lazim sarimsakli yem kaya tuzu
Evet, yavrulara da sarımsaklı yem verebilirsin...
büyük lepisteslerle yeni doğmuş lepistesleri aynı akvaryuma koysam bişey olurmu
Eğer saklanacak yerleri yoksa, yavuları yerler. Rafya ile yuva yap, arasına girsinler.
tamam
Abi benim hamile lepistesim normalde açık yeşil ara sıra koyu yeşil - kahverengi gibi bir renk oluyor , bu normal bir şey mi ?
Benim başıma daha önce böyle bir şey gelmedi. Ama ışık kırılması ile ilgili bir şey gibi duruyor. Bir ihtimal de lepistes yavrulamaya yakın, yavruların bulunduğu kısım, doğum yaklaştıkça koyulaşır. Bu normaldir.
@@CemCelikel teşekkürler abi şimdide doğurdu
Hayırlı olsun.
Abi iç filtrenin normal hali biraz fazla akıntı yapıyor şelaleyi şeklinde kullansam balıklara bişey olurmu
İç filtrenin , filtreye hava taşıyan hava hortumunun üzerine hava musluğu takarak bu akıntıyı ayarlayabilirsin. Bence öncelikle bu hava musluğunu dene.
@@CemCelikel lepistesler şelaleyi daha çok sevmez mi hocam
Debisi yüksek olmadığı sürece her türlü filtre olur. Ben de yıllarca şelale filtrede bakmıştım.
Abi bu sabah 4 adet yavrum oldu ayrı bi kaba koydum havasız yedek büyük akvaryumum var ona az bi su koyup 2.yedek akvaryumuma koysam olumu yavruları
2 gün yem verme daha sonra her balığın gözü büyüklüğünde yem ver.
00:45 o kayanın adı ne acaba söyleyebilir misiniz ?
Bu kayanın adı "FALEZ". Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında bolca bulunur.
Teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim..
Yani doğmuş yavruları 1 aylık yavruların yanına koysam sıkıntı olur mu
Olmaz.
abi 3 litrelik bir leğende şu an 11 tane yavrum var sorun olurmu
Olur. Yavru balıkların da iyi şartlarda bir ortama ihtiyaç duyarlar. Leğen hiçte iyi bir ortam değil.
@@CemCelikel şu an hepsi büyüdü 20 litrelik akvaryumdalar gene yavruladılar iyi günler.
Tebrik ederim.
Abi 1 yavrum var ayrı bir kaba alıyımmı ama kapta fiktresiz okucak nabayım abim alimmi
Alabilirsin ama fazla tutamazsın. Çünkü çok kısa bir süre sonra havasızlıktan ölebilir.
Benim akvaryumum 300 lt yavrular ve büyükler bir arada rafya ve bitki koydum zemin kum dip temizliğinde zorlanıyorum midye atsam olurmu ve kaçtane koymam lazım su değiştirmede ph derecesi yüksek şaşal su kullansam olurmu teşekkürler
Şaşal şu koyma, o suların sertliği çok düşük oluyor. Bu da balıkların gelişimini etkiliyor. pH için bol bol su değişimi yap. Midye suyu süzer günde ortalama 30 litre demek ki 10 tane koyabilirsin.
Çeme suyunu kaç gün dinlendireyim ve nekadar su değiştireyim suyu diptenmi yoksa üsttenmi çekeyim teşekkürler
Ağzı açık bir kapta 2 gün dinlendir. Suyu dipten çek, yüzde 30 kadarını değiştir.
Abi benim yeni 7 tane yavrum oldu lepistes ne zaman yem verebilirim
Yavrular ilk iki gün yem yemeden durabilir ama daha sonra mikro yem ya da artemia ile beslemeye başlamalısın.
Kardeş benim bir Lepistes 14 yavru verdi hepsi canlı ayrı akvaryuma aldım 1 gün sonra baktım sadece iki yavru kalmış hepsi motor deliklerinde ölmüş bu neden olabilir
Filtre yavruları içine çekiyor. Balıklar da güçsüz olduğu için kaçamayıp, ölüyor.
Lepites balık akvaryuma tuz atılır mı iri tuz
Her 5 litreye 1 kaşık kaya tuzu atabilirsin. Ama bunu iyi dengelemen lazım. Buharlaşan su ile beraber tuz akvaryumdan gitmez. Eğer her su eklediğinde tuz da eklersen o tuz zamanla balıklarını öldürür. Sadece akvaryum suyunu değiştirdiğinde tuz ekle.
@@CemCelikel ben her zaman akvaryum suyunu degiştiriyom icinde kum var onlarıda yıkıyom tekrar yarım cay bardagi tuz atıyom zarar olur mu lepites balıkların var akyaryum kücük degil ama
Akvaryum kumunun asla yıkama, suyu tamamen sakın değiştirme. Tuzu da dediğim gibi, su değişimi yaptığında eksilen kadar koy. Sofra tuzu değil, kaya tuzu, Epson tuzu ya da İngiliz tuzu kullan.
@@CemCelikel turşuya atılıyor ya iri tuz atıyom sakınca olurmu
Kumu yıkamayınca cok patıyor akyaryum kumu ondan yıkıyorum birde balıklar cok batırıyor akyaryumu
Hocam 15 yavru lepistesim var yemlerini aldım ne sıklıkla yem vermem lazım acil bilgi verirmisin
Günde 4-5 defa verebilirsin.
Hocam merhabalar zebra çiklet balığım var erkek balık 2 gündür dişileri kovalıyor dişiler çok yoruluyorlar neden kovalar ve hocam dişileri öldürme ihtimali varmı sağolun
Arada kavga ederler ama ben daha birbirlerini öldürdüklerini hiç görmedim.
Benim lepistesim orta boylu plastik ısıtıcısız bir kapta bir zararı olurmu ve lepistese taş mı koymamız lazım kummu kumu yerler mı?
Bu tür kaplarda balık baktığında, su çok çabuk bozuluyor. Verdiğin yem ve balık atıkları sudan filtre yardımı olmadan çıkamadığı için balıklar bu su şartlarında fazla yaşayamıyor. Suyun balıkların yaşayabileceği bir seviyede devamlı olabilmesi için bakteri kültürünün oluşup, kendi kendine akvaryum suyunu temizlemesi lazım. Kum da olur çakıl da, Balıklar ikisini de yemez.
Yanlarına çöpçü balığı koysam?..
Biyolojik yükü arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Çöpçü balıkları akvaryumu suyunu temizlemez. Akvaryumda eğer sağda solda yenmemiş yem varsa yer. Demem o ki çöpçüler de balıktır ve onlar da dışkı çıkartır ve suyu bozar. Suyu temizleyen akvaryum içinde oluşan biyolojik döngüdür. Onu oluşturman lazım.
Teşekkür ederim
Birde ben akvaryum sayısını arttırıyorum ama japon balıklarından üreme göremiyorum japon balıkları kaç aylikken üremeye başlar benim balıklarının boyutu 5 cm kadar erkeğinden dişininde resimlarini size ulaştırmanın bir yolu var mı?
Abi bende 1 tane yavru lepşstes var aynı tankda duruyor buyuklerle ne beslemeliyim saklanacahı yerler vr
O yiyecek bir şeyler bulur.
petshop bu lepistes yavrularını tanesini kaça alır
Senin anlaşmana bağlı. Bazısı para vermez malzeme verir.
Merhaba,50 litrelik bir akvaryumda kaç lepistes besleyebilirim?
Ve lepistesim doğurduktan sonra yavruların 50 litrelik akvaryumda diger baliklarla kalmasi sakıncalı mı olur mu diger lepistesler onlari yer mi?
Ortalama 20 30 tane yavruya ne kadar yem atmalıyım?
50 litrede 20-25 tane lepistes belenir. Eğer saklanacak yerleri yoksa, yerler. Akvaryumda Rafya, ya da tilki kuyruğu gibi bitkilerin olması lazım. 20-30 kadar yavru için bir çay kaşığının ucu kadar yem versen yeter.
@@CemCelikel Peki 1 erkeğe 3 dişi şart mıdır? ve 10 küsür lepistese ne kadar yem vermem gerekir?
@@CemCelikel Birde pipo filtre mi kullanmaliyim iç filtre mi ? 50 litrelik bir akvaryum için
Ve ışıklandırma gerekli mi illa?
@@CemCelikel Ve filtreyi geceleri uyurken kapasam sorun olur mu?
1 erkeğe 2 dişi de olur. Günde 1 kere yem ver. Çay kaşığının yarısı kadar yem versen yeter.
Abi benim bugün 73 tane lepistes yavrusu oldu ne kadar suda bakmam doğru olur
Yavruluk varsa, orada bakman şimdilik daha iyi.
Canlı yem olmadan evdeki imkanlarla nasıl hızlı büyütebilirim
Sık sık ve bol çeşitle besleyerek. Ama bu sefer de akvaryumun çok iyi bir filtreye ve özellikle bakteriyel döngüye sahip olması gerekir.
Benım balık 7gun once tek dogurdu ama gene karnı şiz gene dogururmu
Lepistes balığı duruma göre doğumu erteleyebilir. Bence su değerlerini kontrol et. Ayda en az 2 kere su değişimi yap. Ancak suyun hepsini bir seferde değiştirme. Bir seferde en fazla suyun yüzde 30 ila 50 kadarını değiştir. Her gün bir kere ye ver. Her balık sadece günde kendi gözü kadar yem yese bile doyar. Asla fazla yem verme. Kullanacağın su da musluk suyu olsun. Ağzı geniş bir kapta (Leğen Kova gibi) suyu en az 2 gün dinlendir.
merhaba yeni doğan balıklarımdan endişeliyim yem yemiyorlar bana mi öyle geliyor annesinden ayırdım iyi mi yaptım yardım
Yeni doğan yavrular 2 gün yem yemez. Kendi vücutlarında ki yumurta akı ile beslenirler. Daha sonra artemia ve yumurta sarısı verebilirsin. Ayrıca yavru balıklar için mikro yemlerden de olur. Hiç biri yoksa, büyük balıklara verdiğin yemi, havada dövüp verebilirsin.
@@CemCelikelmerhaba, benim yavrular bugün doğdu, yerde gezinip yem arar gibiler. Yem vermek için 2 gün bekleyeyim mi? Karınları inik gibi ama bilemedim. İlk defa lepistesim doğum yapti
@@CemCelikel yavrularım küçük bir akvaryumda, 15 lt lik, mavi ilaç dökmeme gerek var mi? Pipo filtre ve ısıtıcım var, bitkim var 15 kök kadar. Ekstra birsey lazım mıdır? Dip çekimi yapmam çok zor ama deneyecegim.
Eğer akvarumda bitki varsa, onun üzerinden yiyecek birşeyler bulacaktır. Mavi metilen ilacı asla ana akvarumda kullanılmaz. Sadece balık hasta ise ayrı bir akvaruma alıp, karantinaya aldıktan sonra bu ilaç kullanılır. Gene de yavrulara mikro yem verebilirsin. Eğer yerlerse, devam edersin yemezlerse, 2 gün sonra yem vermeye başlarsın.
@@CemCelikel coook teşekkür ederim 10 numarasınız, hemen sorularıma dönüş yapiyorsunuz👏🙏💐
abi lepistes yavrularım 1.5 aylik oldular kuyruklarında siyah nokta gibi yada düz siyah renkler var ama anneleri kırmızı bu normal bi durum mu sonradan renkleri degisir mi?
Şu anda daha yavru. O yüzden renk değişimi mutlaka olacaktır. Lepistes balikları bir çok değişik renkte balıkla çifleşebilir. Değişik renkte yavruların olması da normaldir.
Abi yavru balık larım kuyruğu nu kısıyor neden olabilir
Su değerlerini kontrol et. Muhtemelen su değerlerinde bir bozukluk mevcut.
Abi ben iki tane lepistes bakiyorum ama akvaryumun dibine yem dusuyor amonyak patlamasini nasil onliycem benim motorum var onun filtresi cekiyorda icine ginede amonyak patlamasi olurmu
Bakteriyel flitrasyon döngüsü oluştuğu aman, amonyak patlamasını önlersin.
@@CemCelikel abi onu iste nasil yapicam
@@CemCelikel abi amonyak patlamsindan korkuyorum ya
Bu bakteri oluşturma ile ilgili bir videom var istersen onu izle.
ua-cam.com/video/FrprJlTeIus/v-deo.html
@@CemCelikel abi kolay yapiliyomiki
Bunlar senin baliklarinmi abi
Benim değil, ama bunun gibi balıkların belki de çok daha güzellerine ve çoğuna bakmışlığım vardır.
abi benim lepistesler hamile doğuruncu yavrulara filtre gerekir mi
Akvaryumda ki biyolojik yük artacağından, ileride filtre alman gerekecektir.
@@CemCelikel kaç aylık ken almam gerekir
2 aylık olduklarında alman gerekir ama bence hiç bekleme, bir tane pipo filtre al.
@@CemCelikel abi balıklar büyüdüğünde diğerlerinin yanına koysam almasam filtre olmaz mı
Bence al çünkü biyolojik yük artacak ve balıkların ölmeye başlayacak. Ama genede sen bilirsin.
Abi benim akvaryumda 5d 1e sarı prenses var dişilerin boyu 7cm civarı erkek 10cm ama ben bu balıklardan yavru alamıyorum akvaryum 128lt
Akvaryum kumunun en az 5-8 cm kalınlığında olması lazım.
Teşekkürler👍🏻
Abi benim akvaryumdaki kumun hepsini bitarafa yığıdım erkek simdi ordaki disilerin yanina gelip azer bulbul gibi titriyo:-)
Çiklet balığı yuvasını kuma yapar. Bu gayet normal.
Abi benimde dogordular ben bisey anlamadim anlatigindan 20 15 yavrum var. Ben 1 litlerik bet siseye kodum onlari bide abi yemen kaynaklaniyor o la bilir büyümediler 7 yada 10 gün oldu cevap verirsen sevinirim abi kusura bakma anlatigindan bisey anlamadim abi.
1 litrelik pet şişede büyümezler. Yavrular için bol oksijen ve bol yem gerekir.
@@CemCelikel tmm abide akvayrum kucuk 40 litre aliyor
Akvaryumun içine rafya ipinden koy. Yavrular arasına girip, saklansın. Daha hızlı büyür.
Sebzelerden yaptığımız yemi eritip mi atalım yavrulara
Mikserden geçir, küçük küçük buzlukta dondur sonra o donmuş yemi balıkların akvaryumuna öylece at. Yem eridikçe balıklar yemi yer.
@@CemCelikel peki yumurta sarısı nasıl yapalım
Yumurtanın sarısı tam haşlanana kadar pişir ve elinle ezip ver.
@@CemCelikel teşekkür ederim
Her zaman. Kolay gelsin
Merhaba. Lepistes yavrularını 25 litrelik bir akvaryumda anneleri ile birlikte bol bitkili bir şekilde buyutmemiz mümkün olur mu
Bakımını iyi yaparsan, olur.
@@CemCelikel teşekkür ederim
Kolay gelsin.
Yavru lepiteslerim akıntıya karşı devamlı yüzüyorlar nedeni ne olabilir
İç filtrenin havası çok açıksa, balıklar böyle yüzüyordur.
@@CemCelikel samp tan geliyor akıntı az ama devamlı suyun önünde duruyorlar nedenini 1 yıldır çözemedim 30 yakın lepites 200 lt bitkili tankım var
PH 7.5
Kh 8
Gh 18. Tds 600 5 litrede tuz kullanıyorum 1 çay kaşığı
Suda çok tuz var ve bu yüzden de akvarum su sertliği normalin 3 katı. Tuz atmadan suyu kademe kademe değiştir. Tds 200 ile 150 arasına gelsin.
Artemia vermelimiyim
verebilirsen ver, yoksa yumurtayı haşla ve sarısını ezip ver.
Hi youtube çok faydalı oldu
Ne mutlu bana :)
abicim ben video atım bak bakalım güxelmi akvaryum
Umarım balıklar yaşıyordur. Ne yaptın akvaryumu?
abi arkadaşda yavrularını bile aldım
Artık videolarını bekliyorum..:)
O camdan yedikleri besinin adı ne
Hazır yem. Tatil yemi de deniyor. Cama yapışıyor.
Yaa acaba annesi yemişmidir yavruları şimdi gördüm bir tane yavru var
Yeme ihtimali var. Strese giren balıklarda kendi yavrularını yeme eğilimi görünür.
@@CemCelikel cem bey cvp verdiğiniz için teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
1 tane erkek lepistes alsam sıkıntı olur mu abi
Sadece tek başına mı besleyeceksin? Akvaryum hazır mı? Fanusta mı besleyeceksin? Kum, bitki, ısıtıcı, filtre koyacak mısın? Başka bir cins balık koyacak mısın? Koyacaksan hangi cins balık koyacaksın?
@@CemCelikel abi her şeyi olucak akvaryum her şey hazır sadece renkli taşlar olmayacak ve sadece lepistes besleyeceğim 1 tane olur mu
@@CemCelikel bitki ısıtıcı filtre olucak (bana başka birisi filtre ye gerek yok dedi)
Bir tane olur. Filtre olmasa da olur ama günde sadece bir kere beslersen ve haftada yüzde 25 lik bir su değişimi yaparsan. Suyu da dipten pislikleri çekerek yaparsan olur.
@@CemCelikel abi ben alıcam ama bende sadece 1 gün falan durucak ben arkadaşıma alıyorum o çok istiyordu o yüzden yani ben çok anlamam, haftada kaç kez suyunu değiştirsin
Bendede lepistes var yeni aldım.
Hayırlı olsun. Güzel balıklar.
Abi benim lepistesim yavruladi ama 5 tane neden a bilgi alabilirmiyim
İlk yavruladıkları zaman az yavrular ama zamanla yavru sayısı artar. Anaç olduğu zaman 80-100 tane yavru verdiği olur.
@@CemCelikel Teşekkürler abi bu arada 1 metrelik bir akvaryum alacağım 21 tane balığa yeterlimi
Kaç litre olacak? Bana ebatlarını söylersen, sana söylerim.
Abi ama lepistesin dişisi daha büyûk oluyor erkek ise biraz küçük oluyor
Her zaman değilse de genelde dediğin gibi, dişi erkeğe göre daha büyük görünür.
Sağol abi
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Aboneyim
Teşekkürler 👏🙏
Benım balık 1tane dogurdı ama 7gundur ama karnı şiş
Su koşulları, akvaryum koşulları düzelirse, doğurur.
Çok güzel anlatmışsın ınstegram adresinizide takip etmek isterim.
Her yerden takip edebilir ve eğer bir sorunuz olursa da massanger dan da sorabilirsiniz.
Kaç lt lazım ?
Yeni doğan yavruları iki gün sonra yavru akvaryumuna almakta fayda vardır. 20-30 adetlik bir yavru kolonisi için ilk ay iki litrelik bir akvaryum tavsiye ederim. Bir ayın üstünde ki yavrular için ise dört litrelik bir akvaryumu tavsiye ederim. Üç aylıkken de yirmi litrelik akvaryumda bakılmalarında fayda vardır.
@@CemCelikel hayır normal yetişkinler için ilk aldığında ka lt olmalı onu soruyorum benin düşündüğüm akvaryum ciklet akvaryumu gibi normalde kaç lt onu soruyorum mesela 15 lep. 1cüce vatoz 2 l144 vatoz biraz daha başka cins eklesem kaç lt lazım ?
15 lepistes için 50 litre yeter. Diğerlerini de koyarsan, onlara da yeter. Başka balık koymana gerek yok. Eğer koyacaksan da litre gereksinimi bu balığın cinsine göre değişir.
@@CemCelikel 100 lt veya daha fazla koysak birşey olurmu?
bu sayfığın balıklar için olmaz.
Abi ben sadece yavruları yavrulukta bakıyorum
En doğrusunu yapıyorsun. Yavrular yavru akvaryumunda bakılmalı ki daha iyi bakılabilsin.
abi bu dediğin ilk ay 2 sonra 4 lt için eminmisin birçok üretici takip ediyorum ve hepsi geniş yüzme alanının çok fayda sağladığı kanaatinde tabi senin açıklamasında mantıklı olduğunu söyleyebilirim ancak kafam biraz karisti
Yavru balıklar ne kadar hızlı yeme ulaşırsa, o kadar çabuk büyür. O yüzden de yavrular için küçük akvaryum öneriyorum. Büyük havuzlarda bakılacaksa da suyunu az koymalısın ki gene dediğim gibi yeme ulaşmak için fazla çaba sarf etmesin. Ama küçük akvaryumun şöyle bir riski de var. Suyun çabuk bozulması. Su çabuk bozulmaması için de filtreleme sisteminin oturmuş olması gerekir.
@@CemCelikel teşekkür ederim cvp icin
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Ben pul yemi ezip vericem de ben sabah akşam yem vermek zorundayım çünkü okula gidiyorum ölürlermi
Benim balıklarım bir kere 15 gün yem yemeden durdular. Günde bir kere kendi gözleri kadar yem yese doyarlar. Verdiğin yemi 3 dk içinde bitirmelidirler. Balıkları az yem değil, çok yem öldürür.
@@CemCelikel o zaman sabah akşam tırnak ucu kadar yem versem olur
Balık sayısına göre ayarlarsın. Eğer 2-3 taneyse, dediğin kadar yem yeter.
@@CemCelikel bilmez miyim abi bir kere attım yavrulugun altı 8mm cam gibi yem oldu sabah baktım en sevdiğin 3rkek yavrular öldü
Balığı açlık değil, çok yem öldürür.
Abi 30 günlük yavruları yavruluktan normal akvaryuma aktardım napayım
Akvaryumda saklanacak yeleri varsa sorun olmaz.