Îndreptarea Apostolului Petru. (DESPRE PRIMATUL PETRIN) - Pr. Arhid. Ioan Caraza

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 лют 2023
  • Ce mai mare taină pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu la Sfintele Paști este darul învierii duhovnicești. Paștele însemnă înviere duhovnicească și, de fapt, Paștele înseamnă Botez, iar Botez înseamnă Naștere din nou, Naștere din Duh, Naștere din Sânul Tatălui și este o cale călăuzită - cum nu a mai reușit Adam - către gustarea din roadele Pomului Vieții și mângâierea Duhului Sfânt.
    Și mângâierea Duhului Sfânt, aici este interesant, nu face altceva decât să-L descopere pe Hristos în inimile noastre. Aceasta se numește mângâiere dumnezeiască, mângâiere cerească prin care Tatăl ne arată pe noi fii, întrucât avem pe Fiul Său în inimile noastre prin Duhul Sfânt. Și aceasă putere se numește Putere de Sus.
    Pentru acestă Putere de Sus care vine este nevoie de coborâre. Noi știm, de la Paști până la Cincizecime a fost o coborâre. Și mai știm că nu toți ucenicii au înviat (duhovnicește, n. ed.) la arătarea Mântuitorului. Iată, El a spus așa: „vine ceasul şi acum este, când morţii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi cei ce vor auzi vor învia. (Ioan 5, 25).
    Cei morți - cu duhul, cei morți - sufletește, deși sunt vii cu trupul, ei sunt morți. De ce a spus acest lucru? Că Mântuitorul S-a arătat și ucenicilor săi, unde era și Simon Petru. Simon Petru sigur că s-a bucurat de arătări, dar el, nu putea să învieze ca și ceilalți ucenici, la auzirea cuvintelor „Pace vouă!” (Ioan 20, 26). Nu putea avea pace. Din ce cauză? Pentru că se lepădase de Hristos. El nădăjduia că Mântuitorul când Se arată îi va spune un cuvânt de îndreptare. N-a spus nimic Mântuitorul.
    Citeste tot:
    doarortodox.ro/2023/02/13/pri...
    Primatul petrin, o diplomație a Romei cu implicații grave: folosirea lui Dumnezeu în interese lumești - Pr. Arhidiacon Prof. Dr. Ioan Caraza
    Fii Doar Ortodox, abonează-te ➦ ua-cam.com/users/dotyk34?...

КОМЕНТАРІ •