Θεός. Αλήθεια ή ψέματα;

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 лют 2025
  • 10 000 χρόνια μας ταλανίζει αυτή η ιστορία; τι αλήθεια συμβαίνει; Σήμερα ζωντάνα

КОМЕНТАРІ • 55

  • @ΜιχαληςΜ-ο6δ
    @ΜιχαληςΜ-ο6δ 13 днів тому +1

    Πόσο σωστά και ολοκληρωμένα τα διατυπώνεται, πραγματικά με εντυπωσιάζει η πνευματικότητα και η έρευνα που κατέχετε!!

  • @Sunrisesunset13
    @Sunrisesunset13 4 дні тому

    Φέτος ξεκίνησα μαθήματα αστρονομίας και έπεσα απο τα σύννεφα...τωρα πια σύννεφα άλλο θέμα αυτό. Αλλαξε όλη η κοσμολογία που νόμιζα. Ακομα εχω τραύμα από το Δημοτικό απο το κλάμα που διάβαζα όταν ο Αβραάμ που θυσίασε το παιδί του επειδή πίστευε στο Θεό. Κακοποίηση. Ναι το θεικο ίσως να υπάρχει! Ολοι οι συμπαντικοι νόμοι. Βασικα δεν υπάρχει βούληση όπως λέμε. Διότι δεν μαθαινουμε τις επιλογές μας. Αν ξεραμε τις επιλογές τοτε ναι εχουμε βουληση. Αλλα δυστυχώς υπάρχει δογματισμός.

  • @ΛυγερήΖωχιού
    @ΛυγερήΖωχιού 23 дні тому

    Πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί αφού υπάρχουν τόσοι θεοί και θεότητες, τα χρόνια χωρίζονται παγκόσμια σε π.Χ και μ.Χ;
    O Θεός ακόμα κι αν δεν υπήρχε ίσως θα έπρεπε να τον εφεύρουμε καθώς είμαστε τόσο αδύναμοι οι άνθρωποι.
    Ο νους, μας καταστρέφει αλλά και μέσα απ΄τις νοητικές διαδικασίες αναπτύχθηκαν οι φιλοσοφίες και προσπαθούμε να εξηγήσουμε την ύπαρξη του Θεού και την δική μας νομίζω. Ο καθένας μας ξέρει αν χρειάζεται ή όχι να υπάρχει Θεός και ποιά χαρακτηριστικά θα έχει ανάλογα με την προσωπικότητά του. Το κακό επιβιώνει και βασιλεύει γιατί απλά ο Θεός μας έδωσε την ελεύθερη βούληση να επιλέγουμε καθημερινά τις πράξεις μας και οι περισσότεροι ή οι πιο δυνατοί επιλέγουν το κακό νομίζω.

  • @ΚώσταςΠαπαδακης-σ6γ
    @ΚώσταςΠαπαδακης-σ6γ 18 днів тому +1

    Αφου δεν υπαρχει θεος τοτε ποιο το νοημα της υπαρξης του ανθρωπου..?Προφανος θα πει κανεις οτι για να γινει καλυτερος σε ολα τα επιπεδα αρα να γινει τι ..μηπως ΘΕΟΣ..?οποτε τοτε λεμε το ιδιο πραγμα η διαφορα οτι μονος του ο ανθρωπος ποτε δεν τα καταφερε οσο και σοφος να εγινε να γινει ΘΕΟΣ αλλα επρεπε καποιος να του δειξει τον τροπο οποτε μονο εκεινος που δημιουργησε τα παντα μπορει να το κανει .Τιποτα δεν δημιουργειται καταλαθος ολα γινονται για καποιο λογο" Σε ολα υπαρχει εκ φυσεως κατι το θειο"Αρα οτιδηποτε δεν γινεται μονο τουαλλα κατι το θειο παρεμβαινει για καποιο σκοπο.

  • @εγγλεζακηουρανια
    @εγγλεζακηουρανια Місяць тому +1

    Μπράβο λέτε αλήθειες.....σωστά πράγματα.....

  • @ΑγγελικήΣερδενε-λ7θ
    @ΑγγελικήΣερδενε-λ7θ 19 днів тому +1

    Καλησπέρα δεν είδα το βίντεο σασ .. άρχισα να το βλέπω αλλά απογοητεύτηκα ..αφού το σύμπαν το δικόασ είναι διάδικο (μέρα _νυχτα κοντοσ ψηλοσ ,ηλιοσ φεγγάρι γλυκό πικρό ΚΟΚ πως τολματε να λέτε ότι δεν υπάρχει το καλό και το κακό; Προσωπικά έχω βιώσει θαύματα από αγιουσ που πρεσβεύουν το καλό .οπότε κάτι που έχω βιώσει με όλες τισ αισθησεις μου δεν επιτρέπω να μου το απορυψει κανένας που δεν πιστεύει..σεβαστεί η άποψη σας αλλά πέφτετε έξω 100/100 φυσικά υπάρχει το καλό και το κακό φυσικά και το κακό κυβερνάει γιατί το σύμπαν μασ είναι υλικό η ύλη είναι του κακού ... Επιβαλ να πιστεύουμε για να έχουμε προστασία από το κακό. Αλλιώς ( κούνια που μασ κουναγε όλους μας ...) αυτή είναι η άποψη μου και σασ εύχομαι μην έρθετε η φτάσετε στο σημείο να πείτε θεέ μου βοηθάμε .

    • @kokkinias
      @kokkinias  17 днів тому +1

      δεν θα φτάσω πότε να παρακαλώ ένα ψέμα

  • @Grigoris-M
    @Grigoris-M 2 місяці тому +3

    Καλησπέρα αγαπητέ Δημήτρη ❤
    Αν ο χριστιανικός Θεός ήθελε να εμφανιστεί στους ανθρώπους, θα το έκανε... Παταγωδώς πριν χιλιάδες χρόνια και όχι όπως το παρουσιάζει η Αγία γραφή, με τα ψέματα και τις φανταστικές ιστορίες περί γέννησης και ανάστασης.

  • @annalazopoulou2022
    @annalazopoulou2022 Місяць тому +1

    Ευχαριστώ...❤

  • @ΒΕΣΝΑΚΑΒΒΑΔΙΑ
    @ΒΕΣΝΑΚΑΒΒΑΔΙΑ 2 місяці тому

    Ο ΘΕΩΣ ΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΗΠΑΡΧΕ 😊

    • @kokkinias
      @kokkinias  2 місяці тому

      αδύνατον κάτι για να είναι και τάχα να άρχει πρέπει να υπάρχει στην ανυπαρξία τίποτε δεν υπάρχει

    • @Fan_of_philosophical_Razors
      @Fan_of_philosophical_Razors Місяць тому

      Υπάρχει Κυρία Καββαδία, κάποια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη απόδειξη για αυτό;
      Καλοπροαίρετη η ερώτησή μου και ο λόγος που ερωτώ είναι ο εξής :
      Πολλά προσδοκούμε και βάσει των προσδοκιών αυτών, επιθυμούμε συνήθως να καλύψουμε κάποιες ανάγκες μας.
      Οι ανάγκες αυτές , αρκετές φορές καλύπτουν συναισθηματικά κενά, όπως τον φόβο, την άγνοια, την μοναξιά, την ανησυχία, το άγνωστο και σίγουρα δεν είναι συναισθήματα, τα οποία δημιουργούν την καλύτερη αίσθηση, αλλά ευνοούν την πλάνη του νου και τις εσφαλμένες επιλογές και είναι κάτι το οποίο το έχουμε βιώσει όλοι -εκτός από τα αγάλματα - σε διάφορες εκφάνσεις της μέχρι τώρα ζωής μας.
      Όταν εκφράζω κάτι, ακόμα και για τον υγιή αντίλογο, χρειάζεται να σέβομαι τον εαυτό μου πρωτίστως και εν συνεχεία τον απέναντί μου για αυτό που θεωρώ "σωστό " ή "αλήθεια " συζητώντας για αυτό που εκφράζω ώς επιχειρήμα.
      Όμορφο βράδυ να έχουμε 🙏

  • @anastasiakyriakidou1820
    @anastasiakyriakidou1820 2 місяці тому +4

    Μου αρέσει η ψυχραιμία σας και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε κάθε φανατισμένο και δογματικό. Καλά κάνετε και δεν κάνετε παζάρια.

  • @ΑλεκοςΑγγελου
    @ΑλεκοςΑγγελου 2 місяці тому +2

    Δημητρη αν μπορείς, μίλησε μας για τους Άγιους... Παΐσιος κτλ

  • @Ηλίαςζω
    @Ηλίαςζω 2 місяці тому +1

    Αγαπη γιατι εφοσον ολα για να επιβιώσουν παλεύουν.. ?και κατι πρεπει να πεθανει για να έρθει κατι αλλο?απλο ερωτημα.

  • @Tassoua
    @Tassoua 2 місяці тому +1

    Ορθολογικα μιλάτε, σαφώς και τα λόγια σας ελευθερώνουν την ψυχή στους νοήμονες, απλά η απάντηση σε όλα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένη. Μπορεί. (Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, δεν υπάρχει απολυτότητα. Ο άνθρωπος κατασκευαστικά και μόνο δεν έχει δομηθεί ώστε να μπορεί να Γνωρίζει.)

    • @kokkinias
      @kokkinias  2 місяці тому

      φυσικά και γνωρίζει σας το είπαν όλοι οι δάσκαλοι, και είναι απόλυτο

    • @Fan_of_philosophical_Razors
      @Fan_of_philosophical_Razors Місяць тому

      @@Tassoua το γνωρίζει κάποιος κάτι , είναι υποκειμενική θέαση του γεγονότος , των όσων αντιλαμβάνεται και την γνώμη που σχηματίζει μέσα από την βιωματική του εμπειρία, τις πεποιθήσεις, τους κριτικούς στοχασμούς ,τα ερωτήματα, ώστε να καλύψει το κενό προς την αλήθεια, απαντώντας με τα γνωστικά κριτήρια, αλλά σίγουρα υπάρχουν συναισθηματικοί παράγοντες, ηθικοί, αξιακοί, όπου επηρεάζουν το τελικό συμπέρασμα.
      Σίγουρα και η θέαση μίας κατάστασης να μην μας επηρεάζει τόσο αρνητικά, συγκριτικά με παλαιότερα ή και καθόλου ή και να αποφεύγουμε συνθήκες που πυροδοτουν την κατάσταση αυτήν.
      Σε μία στιγμή βλέπω ένα αδέσποτο και έχω τον χρόνο να αφιερώσω 5 λεπτά να πάρω μια κονσέρβα και να κόψω ένα μπουκάλι για λίγο νερό. Μετά από 3 μέρες το βλέπω ξανά, μου δημιουργείται η επιθυμία να βοηθήσω, αλλά είμαι στην δουλειά, όπου η καθυστέρησή μου θα επηρεάσει τον συνάδελφό μου και ίσως γίνει αφορμή για να έχω μια επίπληξη, από τον υπεύθυνο της επιχείρησης ,ακόμα και αν του εξηγήσω τον λόγο.
      Δεν μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση, για την επιθυμία μου να βοηθήσω, αλλά αυτό δεν μειώνει την συμπάθεια στα αδέσποτα.
      Από την άλλην όμως δεν μπορώ να αφιερώσω χρόνο περισσότερο ταΐζωντας τα αδέσποτα, γιατί έχω και χρονικά πλαίσια καθημερινών υποχρεώσεων.
      Παράδειγμα έφερα μια βιωματική εμπειρία που συχνά-πυκνά την βιώνω και την θέτω , ώς προς την εμπλοκή των συναισθημάτων ,της ευαισθησίας, των αξιών και το ηθικό μέρος, για το μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

  • @EvaggManis
    @EvaggManis 2 місяці тому

    Καλησπέρα ❤μπορείτε να κανετε ενα βίντεο για αυτο που λετε για την προσευχη ;;Γιατι κάποιοι άνθρωποι οταν προσευχονται στο θεο ανακουφιζονται ;η γτ κάποιοι τονίζουν την σημασία τησ καθημερινης προσευχησ για πνευματική υγεια ;τι ισχυει τελικα ;μηπωσ μασ ειναι πιο ευκολο να απευθυνθούμε σε κάποιον εξω απο μασ με την μέθοδο τησ προσευχησ και δεν ειναι τιποτα αλλο από ενα placebo γτ στην ουσια μιλαμε σε μασ η εκφραζουμε μια προθεση στον εαυτό μας :;ευχαριστώ πολύ

    • @kokkinias
      @kokkinias  2 місяці тому +1

      άμα ανακουφίζονται εγώ τι να πω, καλά κάνουν ό,τι κάνουν. Η προσευχή ωστόσο πάντα διχάζει σε εμένα τον ανήμπορο αμαρτωλό που ζητώ ελεημοσύνη βοήθεια από τον θεό. Κάθε άλλο πάρα κοντά στο θεό με φέρνει αλλά πάλι ό,τι αγαπά ο καθένας

    • @EvaggManis
      @EvaggManis 2 місяці тому

      @kokkinias και κάτι ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας . Όταν είχε γίνει όλο αυτο με τη Γάζα ειχα δει ένα βίντεο με έναν άντρα να κρατάει στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του αποκεφαλισμενου παιδιου του . Συγκλονιστικα . Μου γεννήθηκαν ερωτήματα . Γιατί η ζωή αυτου του ανθρώπου η αυτου του παιδιου να είναι έτσι και ενοσ άλλου πχ του δυτικού κόσμου να είναι εντελώς διαφορετικη ;Γτ εγώ πχ δεν ζω έτσι ;γτ μου μάθανε να είμαι ευγνώμων στο Θεό για όσα έχω ;και αν ο θεος μου τα έδωσε γτ εγώ να είμαι "ευλογημένη με όλα τα δώρα του δηλ όλα τα καλά από άποψη φαγητό ρουχα στέγη δημοκρατία Ειρήνη κτλ(μέχρι στιγμής)και κάποιοι άλλοι όχι ;;ήταν η πρώτη φορά που κλονιστηκα σκέφτηκα μήπως απλά ειμουν τυχερή και έτυχε απλωσ να μη γεννηθώ η μεγαλωσω σε πόλεμο η ακραία φτώχεια ;;γτ ο θεος λογικά δεν κάνει διακρίσεις δεν ξεχωρίζει γτ κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν περισσοτερο απο κάποιους άλλους ;;αυτο π ακουω ότι οι πολεμοι και όλα τα δεινά είναι αποτέλεσμα του ανθρώπου και όχι του Θεου έργο δεν με αναπαυει για καποιο λογο.
      Αφου το συμπαν η ο θεος ειναι σοφο και τέλειο γτ επιτρέπει να γίνονται όλα αυτά και κάποιοι άνθρωποι να χουν τετοιεσ εμπειρίες η τα ζώα η τα άτομα που κακοποιούνται και βασανίζονται η αρρωσταίνουν ;;αυτοί δεν έχουν δώρα ;;μηπωσ τελικά όλα είναι θέμα του "έτυχε ";;

  • @saros89
    @saros89 23 дні тому

    Πιστευε και μη ερευνα ηταν η φραση χωρις κανενα κομμα. Οταν αρχισε αυτη η φραση να επικρινεται προσθεσαν και ενα κομμα.

  • @Firaman-k7z
    @Firaman-k7z 15 днів тому

    Η απόλυτη σιγουριά για κάτι σημαίνει άγνοια

    • @kokkinias
      @kokkinias  12 днів тому +1

      είναι απόλυτο πως θα πεθάνεις και θα πεθάνω όπως ότι θα πάμε στην τουαλέτα σήμερα ...

    • @Firaman-k7z
      @Firaman-k7z 11 днів тому

      Η απόλυτη σιγουριά χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις εννοούσα .αυτό που λες με το χεσιμο δεν το σχολιάζω καν

  • @athanasiosnikopoulos9432
    @athanasiosnikopoulos9432 Місяць тому

    τι μας νοιαζει αν υπαρχει,εμεις θα ζουμε σαν να υπαρχει,απλη λογικη..

  • @ΔημητρηςΗλιαδης-ο4ι
    @ΔημητρηςΗλιαδης-ο4ι 2 місяці тому +1

    To προβλημα ειναι αν τα νανο τσιπς ηταν με κλασσικη γευση αλατι ή με ριγανη 😂

  • @katerinaparathira914
    @katerinaparathira914 2 місяці тому

    ❤🎉👍

  • @JordanST-n7r
    @JordanST-n7r 12 днів тому

    Η πολλή μόρφωση μάλλον οδηγεί στην παραμόρφωση.

    • @kokkinias
      @kokkinias  12 днів тому

      και στην ψευτοπεριφάνεια

  • @iron.elias1974
    @iron.elias1974 2 місяці тому +6

    Πέθανες???
    Ήταν θέλημα Θεού.
    Έζησες???
    Ήταν θέλημα Θεού.
    Είσαι υγιής???
    Σε προσέχει ο Θεός.
    Είσαι για ψωφο?
    Σε δοκιμάζει ο Θεός.
    Αυτααααααα😂

    • @ΚατεριναΜαργιουλη
      @ΚατεριναΜαργιουλη 2 місяці тому +1

      Εεε ένα πράγμα που δεν βγάζει νόημα

    • @Fan_of_philosophical_Razors
      @Fan_of_philosophical_Razors Місяць тому +1

      ​@@ΚατεριναΜαργιουλη θυμάμαι που μου έλεγαν μην κόβεις τα νύχια σου Σάββατο, γιατί είναι αμαρτία.
      Θυμάμαι και έναν παπά που απλωνε το χέρι για φίλημα του χεριού και έφαγα μία (απαλή) στα μούτρα από την μάνα μου στο δημοτικό .
      Ου και αλίμονό σου και σε ξαναδώ να φιλάς χέρια που μπαίνουν σε βαθιές τσέπες και κηδευουν ανθρώπους και ζητάνε λεφτά.
      Τον δυόσμο στην αυλή, μπορείς να τον φιλάς, γιατί η μυρωδιά του, σε βοηθάει να νιώσεις ευγνωμοσύνη που μία καινούργια ημέρα ξημέρωσε, μέσα από την όσφρηση.
      Γεύσου την ζωή και μην φιλήσεις κανενός το χέρι ξανά, εφόσον δεν γίνεται μέσα από την καρδιά σου και κατανοείς πως βγαίνει από εκτίμηση και όχι από πρέπει.

    • @ΚατεριναΜαργιουλη
      @ΚατεριναΜαργιουλη Місяць тому +1

      @@Fan_of_philosophical_RazorsΥπεροχοοο!!!!!Σε αυτό που λες θα συμπληρώνα εγώ το μην λουστείτε Τετάρτη Παρασκευή

    • @εγγλεζακηουρανια
      @εγγλεζακηουρανια Місяць тому

      Σας ακούω.....❤❤❤❤πόσο δίκιο εχετε

    • @Thewonderingminds
      @Thewonderingminds Місяць тому

      @@ΚατεριναΜαργιουλη 'Av τουτη η ρηση εχει νοημα ;;;; >>> *Τεταρτη και Παρασκευει τα νυχια να μη κοψεις, την Κυριακη να μην λουστης αν αν θελεις να προκοψεις.*

  • @ioannislingos697
    @ioannislingos697 Місяць тому

    Διαβασε κ Γιοκαναντα Δημητρη το θείκο ειδηλιο

  • @Tolis367
    @Tolis367 2 місяці тому

    κανένας ποτε δεν είδε τον θεό.οποιος δει τον θεό πεθαίνει (αν υπάρχει)

    • @kokkinias
      @kokkinias  2 місяці тому +1

      στην κυριολεξία πρέπει να πεθάνεις ωστόσο εν ζωή για να βιώσεις το θεϊκό

    • @Fan_of_philosophical_Razors
      @Fan_of_philosophical_Razors Місяць тому +1

      ​@@kokkiniasκάποιος είχε πει ένα ωραίο και ταυτόχρονα εύστοχο.
      " αν υποθέσουμε πως μας έπλασε ο δημιουργός, έχω μια ποσότητα από το θεΐο.
      Ποιός ο λόγος να περιμένω την εκκλησία, τον παπά και την θρησκευτική παράδοση;
      Τότε , ή είναι ελλιπής το θεΐο ή ο δημιουργός δεν είναι παν-σοφός "
      Ήταν απάντηση η οποία προήλθε, από ερώτηση : μα γιατί δεν πιστεύεις ;
      Και προσπαθούσε να είναι όσο πιο ευγενικός μπορούσε, ώστε να μην προσβάλλει τα πιστεύω των άλλων.

    • @Thewonderingminds
      @Thewonderingminds Місяць тому

      @@Fan_of_philosophical_Razors
      >>> _Προς εαυτον_

  • @lamproskoutroumpas9981
    @lamproskoutroumpas9981 2 місяці тому +1

    Εύγε φίλτατε

  • @harisfree
    @harisfree 2 місяці тому

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ