איזה כיף, שמח ממש לעזור! בערוץ יש לי פתרונות לכל תרגילי הבגרות מהעשור האחרון, וגם סרטוני מרתון שמלמדים את החומר לבגרות מאפס. אשמח ממש אם תוכל לעזור ולהפיץ את הערוץ כדי שנוכל לעזור לכמה שיותר תלמידים ותלמידות
לא!!! חשוב לשים לב על מה חוק קפלר מדבר: שני גופים שנעים במעגל סביב אותו גרם שמיים, ואז משתמשים ברדיוס הסיבוב. זה לא מה שקורה פה. כדור הארץ מקובע במקום, ויש סביבו גוף אחד שמסתובב. לא רלוונטי לנו מה רדיוס הכדור. מה שמשנה זה הרדיוס של הסיבוב שלו סביב כדור הארץ. ואז בשביל לוקי קפלר נצטרך עוד גוף שסובב את כדור הארץ (לדוגמה, הירח)
היי אני חייב להבין משהו לגבי סעיף ד כשביקשו את זמן המחזור של הכדור אני עכשיו חישוב לפי החוק השלישי של קפלר כאשר כדור טניס הוא הגוף הראשון שמסתובב סביב כדור הארץ והגוף השני הוא הירח. לא יצא לי אותו הדבר יצא מספר עצום ואני לא מבין למה זה טעות כי לפי החוק השלישי של קפלר מותר לעשות זאת לא?
תודה רבה על הסרטונים אתה עושה עבודה מעולה , אתה מסביר מדהים כיף לראות שיש מי שדואג לתלמידי הפיזיקה ביוטיוב
איזה כיף, שמח ממש לעזור! בערוץ יש לי פתרונות לכל תרגילי הבגרות מהעשור האחרון, וגם סרטוני מרתון שמלמדים את החומר לבגרות מאפס. אשמח ממש אם תוכל לעזור ולהפיץ את הערוץ כדי שנוכל לעזור לכמה שיותר תלמידים ותלמידות
לפי החוק השלישי של קפלר אי אפשר לקחת את רדיוס כדור הארץ ואת רדיוס הגוף לחלק בינהם ולחק את זמני המחזור (כאשר זמן המחזור של הגוף הוא נעלם)
לא!!! חשוב לשים לב על מה חוק קפלר מדבר: שני גופים שנעים במעגל סביב אותו גרם שמיים, ואז משתמשים ברדיוס הסיבוב.
זה לא מה שקורה פה. כדור הארץ מקובע במקום, ויש סביבו גוף אחד שמסתובב. לא רלוונטי לנו מה רדיוס הכדור. מה שמשנה זה הרדיוס של הסיבוב שלו סביב כדור הארץ.
ואז בשביל לוקי קפלר נצטרך עוד גוף שסובב את כדור הארץ (לדוגמה, הירח)
היי, בסעיף האחרון מה בעצם הצבנו את זמן המחזור של כדור הארץ ולא של כוכב הלכת? הרי אאנחנו מחשבים את הרדיוס של כוכב הלכת, לא?
מדובר פה על כדור הארץ…
היי התשובה בסעיף האחרון היא 35 כפול 10 בחזק 6 ולא 3.5 כפול עשר בחזק 6
למה בסעיף ג הם לא נתנו את האפשרות שהוא יהיה קטן?
זה בסדר אם ב12:10 יצא לי 9330 שניות במקום 9300?
לדעתי כן
בסעיף ד אני מצאתי את המהירות על פי GMm:R^2=mv^2:R ואז הצבתי בנוסחה של T= 2πR:v ויצא לי תשובה לא נכונה למה ??
התשובה אמורה לצאת קרובה… יכול להיות שטעית בהצבה?
@@ariellibson אוקיי אני יבדוק תודה רבה
היי אני חייב להבין משהו לגבי סעיף ד כשביקשו את זמן המחזור של הכדור
אני עכשיו חישוב לפי החוק השלישי של קפלר כאשר כדור טניס הוא הגוף הראשון שמסתובב סביב כדור הארץ והגוף השני הוא הירח. לא יצא לי אותו הדבר יצא מספר עצום ואני לא מבין למה זה טעות כי לפי החוק השלישי של קפלר מותר לעשות זאת לא?
ייתכן שיש טעות חישוב, אבל בכללי עדיף לא להשתמש בחוק שלישי עם הירח אלא אם כן מבקשים במפורש בשאלה
@@ariellibson בסדר תודה👌👌
גם בסעיף הראשון רשמת שהמסה היא 70 ניוטון ולא קילוגרם
זה כמובן טעות - מסה היא ביחידות של ק״ג. תודה על ההערה!