Verlaten Plaats Ongeval ⛔️

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 жов 2024
  • Als iemand wegrijdt bij een aanrijding of een plaats van een verkeersongeval, begaat hij een misdrijf. Waarom is het strafbaar en hoe zit het met schade? Michael van Team Verkeer legt in deze video uit wat je kan en moet doen als jij betrokken bent bij een ongeval. Ook legt hij uit met wie je contact op kan nemen nadat je een ongeluk hebt gehad. 🚓⛔🚫
    -----------------------------------------------
    Wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). Dit artikel verbiedt twee dingen: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt. Daarnaast mag je niemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. In beide gevallen is niet relevant of je wel of niet schuld hebt aan het ongeluk. Na een ongeval moet je ter plaatse blijven. Overtreding van artikel 7 is een misdrijf. Die straf staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk.
    Ben je per ongeluk doorgereden? Als het verkeersongeval nog maar kort geleden is, rijd dan direct terug en meld je bij de betrokkene of de agenten die ter plaatse komen. Het kan zijn dat je geschrokken bent en daarom doorreed. Hoewel onwenselijk, is er vanuit de wetgever begrip voor. Als je je binnen twaalf uur alsnog meldt bij de politie, vervalt de strafbaarheid van het doorrijden. Kortom: meld je zich zo snel mogelijk bij de politie. Zo voorkom je dat je verdachte bent van een misdrijf en later aangehouden wordt.
    www.politie.nl...

КОМЕНТАРІ • 2

  • @Dansertopper
    @Dansertopper 3 роки тому

    Goede uitleg

  • @xx-xi1jg
    @xx-xi1jg 2 роки тому

    Laatste scene klopt volgens mij niet. Waarom zou je iemand die enkel schade heeft veroorzaakt buiten heterdaad mogen aanhouden? Is geen vh-feit, alleen bij letsel of dood.