Videolarını izleyerek ilk 3d yazıcımı(ender3 v2) yi kurup baskılarımı aldım ve yine videoların sayesinde bastığım figürleri boyamaya başlayacağım. İçeriklerinin her biri ayrı güzel ve hepsinden bir şeyler öğreniyorum. Bu tarz içerikler yapıp bizleri aydınlattığın ve bir şeyler denemeye cesaretlendirdiğin için çok teşekkürler.
Bu yorumu okuduğuma o kadar mutlu oldum ki. Tam olarak oluşturmak istediğim etkinin gerçeğe dönüştüğünü görmek, emeklerimin karşılık bulması, beni bu gibi işlere devam etmeye teşvik ediyor. Yaptığınız girişimlerde istediğiniz başarıyı yakalamanız tek temennim.
1 saatlik video izlenir mi diye düşünüyordum. Bi anda aktı gitti. Çok güzel işler var. Bilmediğimiz işleri öğrenmiş olduk. Nasıl emekler veriliyor nasıl süreçlerden geçiyor öğrenmiş olduk. Artık o sanatlara daha bir anlamlı bakacağız teşekkürler :)
Amaçlardan biri de farkındalık yaratmaktı. Bunu sizi sıkmadan gerçekleştirebildiğime sevindim. Serinin ikinci bölümünde tüm yapım aşamalarını detaylı bir şekilde izleyebileceksiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Abi ne güzel ses tonun var senin huzur veriyor resmen sen şiir falan yaz oku seni gerçekten çok tebrik ediyorum işini laikiyle yapan sayılı kişilerdensin 👏👏👏
Katılıyorum, yaptığı işerdeki boyama kalitesinden öte nasıl bir ambiyans yaratıyorsa sanki mekan insanı içine çekiyor. Biraz daha zorlasam mekanın kokusunu alacakmış gibi hissediyorum :D
İzlediğim videolara çok fazla yorum yapan biri değilimdir ancak bu videoyu yorumsuz bırakmak istemedim gerek açıklamalar gerek ise sektörün içindeki konuklar en önemlisi emekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bende bu işe yeni merak salmış biri olarak baya açıklayıcı oldu acemice denemelere başlayacağım hem baskı hem boyama tarafında. Tekrar teşekkürler.
Hocam çok değerli bi video olmuş zevkle izledim. Bu işi bilmeden düğmeye basıyon çıkıyo mantığıyla bu işleri küçümseyen insanlara değinmeniz de hoşuma gitti :) Bende onlardan nasibimi aldım.
İkinci bölümde zımpara konusunda figürlerin ufak girinti çıkıntı yerlerini nasıl zımparalayacağımıza dair bilgiler paylaşırsanız çok iyi olur. Bu bölüm de gayet yararlıydı teşekkürler
Sizin içeriklerinizi 2-3 gündür takip ediyorum bu kadar kaliteli içeriklere bu kadar az izlenme ve takipçi haksızlık bence .Sanırım 3D yazıcı teknolojileri Türkiye için henüz çok önemli olmayan bir teknoloji.
Teşekkür ederim. FDM baskılar hep 100 mikron kalitesinde, Cura derslerinde bahsettiğim ayarların haricinde de kullandığım farklı bir ayar olmadı. SLA ile alınanlar parçalar ise 20-40 mikron arası.
Rahmetli babam 1936 doğumluydu...Çok iyi ressam ve tabelacıydı...Dükkanına ressamlar ziyarete gelirdi...Hatırladığım fırçayı satın alırken yalar uçlarının birleşmesine dikkat ederdi...Sanırım bu birbirinden görerek bugünlere geldi...Eğitimde böyle birşey yoktur sanırım...
Şu iki satır yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu Şafak Bey. Böyle nesilden nesile aktarılan anıları ne zaman dinlesem yada okusam böyle olur, sanki o anı yaşıyormuş gibi hissederim. Ben işin aslını Tuğbay Bey'den öğrendim ancak demek ki bu teknik yıllar önce rahmetli babanız gibi sanatçılar tarafından da uygulanıyordu. O günlerden bu günlere aktarılan bir teknik. Ben de basit dahi olsa yaptığım işlerde bu tekniği kullanıyorum. Kıymetli rahmetli babanıza tüm sevgim ve saygılarımı gönderiyorum. Sağlıcakla kalın.
merhaba videoyu tam izlemeden sormak istiyorum bu konuda bilginiz olduğunu düşünüyorum internette "orjinal figür" adı altında anime, oyun, film vs figürleri var onların üretim tekniği nedir acaba? resin yazıcıyla basıp boyamak yerine muhtemelen başka bir üretim yöntemi olduğunu düşünüyorum okuduğum bölümde plastik üzerine ve evimde fdm yazıcım ile kendi çapımda figürler üretiyorum
Çok teşekkür ederim. Aynı bilgileri tekrar ederek farklı bir figür videosu yapmam ama ilerleyen süreçte yeni bilgiler yada ekipmanlar edinirsem neden olmasın. Taleplerinizi her zaman dikkate alıyorum.
Benim bildiğim bir konu değil ama siz öyle dediyseniz belli ki önemli bir oyun. Merak edip bakayım dedim Tuğbay çoktan dijital versiyonunun videosunu yapmış. İzlemek isterseniz linkini ekliyorum. ua-cam.com/video/QGKYvvw6zYU/v-deo.html
@@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkür ederim zamanında beğendiğim kutulu versiyonunu bulamayınca tabletop simulator üzerinden deneyimlemeye çalıştığım bir oyundu. Özellikle türkiyede çok bilinmeyen bir oyunun kutulu versiyonunu görünce heyecanlandım. Videosu olduğundan haberdar değildim tekrar teşekkür ederim.
Yaptığınız işe olan bağlılığınız, ilginiz ve her konuda araştırma yapmanız çok hoş. Başarılarınızın devamını dilerim. FDM tipi yazıcılar yazdırma izleri bırakıyor ve bu izler için astar-zımpara işlemi yapılıyor. Filamenti çözen bir kimyasal içerisinde figür bekletilse bu izler daha yumuşak hale gelmez mi? Örneğin PLA figürü aseton içinde bekletmek gibi?
Çok teşekkür ederim. Kimyasal yöntemlerle yüzey pürüzsüzleştirme yapılabiliyor. Bu işlem modeli sıvı içinde bekleterek değilde, çözücü kimyasalın buharına maruz bırakarak oluyor. Aseton buharının PLA üzerinde hiç etkisi olmaz ancak pla üzerine uygulandığında parlak, hafif erimiş ve pürüzsüz bir yüzey elde edilebilir. Tabi yüzey aslında eridiğinden model keskinliğini kaybeder ve detaylar azalır. Ayrıca kimyasal buharıyla çalışmak bana her zaman tehlikeli geldiğinden dolayı hiç uygulamıyor ve kimseye de tavsiye etmiyorum.
@@3DYAZICITÜRKİYE Kimyasalı buhar olarak uygulamak için çok iyi bir çözücü olması gerekiyor ki bu tür kimyasallar ya tehlikeli ya da aşırı aktif oluyorlar. En azından her evde bulunan aseton gibi görece güvenli bir kimyasalla zımpara işlerini azaltmayı ummuştum.
@@TheSonBAYBURTLU Hayır, kapalı bir kap içinde asetonun kendi kendine buharlaşması bile yeterli olabiliyor. Ayrı bir kimyasala gerek olmuyor. Evde bulunan asetonlar işe yaramaz çünkü onlar oldukça seyreltilmiştir. Bunun için %99 saf aseton kullanmanız gerekir. Bence her halükarda tehlikeli bir malzeme, ben deneme dahi yapmayı düşünmüyorum ancak bilgi olması açısından aşağıya bir link ekliyorum. Buna benzer bir çok uygulama videosu bulabilirsiniz. ua-cam.com/video/6xFUNFG-UKE/v-deo.html
Metnini ancak bu gün bitireceğim sanırım. Beklediğim programın gerisindeyim, ben bu gün çekimlere başlarım diyordum ama en erken yarın başlayacağım sanırım. Her şey yolunda giderse umarım Pazar gününe yetiştirebilirim, gitmezse 1 hafta atabilir.
Abi merhaba çok kısa bir sorum olacaktı benim cevaplarsan cok memnun kalırım, gambody sitesinden bir figür alacağım şuanda ancak kafama takılan bir soru var satın alma aşamasında " printer copies : 3 " yazısını gördüm. Yani bu dosyalarını satın aldığım figürden sadece 3 kez mi baskı alabiliyorum ? Yoksa o dosyaları ömür boyu indirdikten sonra erişim sağlayıp kullanabiliyor muyum ? Bu sorumu cevaplayabilirsen şimdi sipariş geçeceğim abi tekrardan teşekkür ederim severek takip ediyorum iyi ki varsın 😍
Merhaba, istediğiniz kadar baskı alabilirsiniz oraya ticari amaç için kullanılamayacağını belirtmek için 3 adet diyorlar. Sözde mantıkta şu, 1 adet kendiniz için, 1 adet hediye ve 1 adet bağış için baskı alabilirsiniz diyor. Bunu kim nereden bilecekse :)
Merhaba bu model ücretlidir. Baskı almanızda bir sakınca yok ancak bunu ticari olarak kullanmak isterseniz telif hakkının, telif sahibi ya da firma tarafından alınması gerekir.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bu iki yazıcının klasmanlarının farklı olduğunu söyleyebilirim. En basit şekilde 3nder3 V2 alüminyum iskelet yapısına sahip, bowden extruder (filamenti uzaktan ittiren) sistemi olan, açık kasa ve hem özellikleri hem yapısı itibariyle piyasadaki filament çeşitlerinin az bir kısmını işleyebilir. Rigid3D Zero2 ise çelik gövde yapısına sahip, direct drive extruder (filamenti kafadan ittiren) sistemi olan ve hem direct drive extruder hem de tam olarak kapalı hale getirilebilen gövde yapısı sayesinde benim bildiğim kadarıyla piyasadaki tüm plastik filament çeşitlerini işleyebilir. Dolayısıyla Rigid3D Zero2, Ender3V2'ye göre üstün bir yazıcıdır. Servis kalitesi açısından ise belki de Türkiye'nin en iyisi olabilir. Siz de araştırmanızı yapın. Eğer Rigid3D Zero2 almaya karar verirseniz info@3dyaziciturkiye.com adresine yazabilirsiniz. Rigid3D Bayisi olarak size yardımcı olabilirim.
@@3DYAZICITÜRKİYE Ayrıntılı cevap için teşekkürler. Rigid3D Zero2 'nin ön tarafı bildiğim kadarı ile açık. Sizin kullandığınız Rigid3D Zero2 yazıcının ön kısmını kendiniz mi kapattınız?
@@Elektron_H Rica ederim. Zero2'de 2019 dan beri ön kapak standart bir özellik. Opsiyonel olarak ise üst kapak eklenebiliyor. İnternet üzerindeki fotoğraflar bu açıdan yanıltıcı olabiliyor. Henüz stüdyo ortamında çekilmiş profesyonel fotoğrafları elimizde olmadığından kapaklı halini ekleyemedik.
İnternet sitenizde FlaX Arya Filament Extruder diye bir ürün gördüm ilgimi çekti onunla ilgili bir inceleme videosu gelirse çok sevinirim detaylarını öğrenmek isterim
Evet uzun zamandır satışını yaptığım bir ürün ancak kullanımı için en azından 3m gibi bir alan gerekiyor ve ev ortamında bunu gerçekleştirmem çok zor. Umarım pandemi sürecini atlatmamızla beraber ürününün inceleme videosunu direkt olarak üretim tesisinde gerçekleştirebilirim.
Hocam elinize emeğine sağlık birşey sorma istiyorum.uzantıda herşey hazır basacağız fakat aklıma bir soru takıldı destek kapalı desteği açmalı mıyız? Ya da alt taban çizgilerini açmalı mıyız. Desteksiz basılabilir mi ? . Mesela pelerin vb gibi cisimler.Sizin bastığınız harry potter için soruyorum.
Merhaba, teşekkür ederim.Bazı parçalar destek ister şimdi hangisi tam hatırlamıyorum ancak sanki pelerin pantolon ve zemin parçaları destek istemiyordu.
Teşekkür ederim. Yok tam olarak 1. bölümü izlediniz :) Dedim ben bunu tek video yaparsam 2 saati geçer ve kimse sonuna kadar izleyemez. Gerçi bu bile oldukça uzun ama daha da fazla bölmek istemedim. Konuya ilgi duyanlar zaten keyifle izleyecektir.
@@3DYAZICITÜRKİYE aynen keyifle izledim zaten bütün sohbet harikaydı ve çok bilgilendiriciydi bende en yakın zamanda bu hobiye başlamaya çalışacağım videolarınız için teşekkürler devamını bekliyoruz
Hocam two trees marka var bende .Harry Potter gibi karakterleri hangi destek yapısı ile basıyorsunuz x ve Z mesafesi ne kullanıyorsunuz .doluluk oranı bu tarz bilgileri paylaşır mısınız
Bu baskıda pek desteğe ihtiyaç duyduğum yer olmadı ancak genelde hem ağaç hem normal destekte 0.2 Z mesafesi, 0.4-0.5 X/Y mesafesi kullanırım. Doluluk oranı değişir. Ben %15 ten az baskı almam genelde.
Hocam cok faydali icerikler uretiyosunuz gercekten cok tesekkurler.ozellikle figur veya karakter boyama konusunda cok az icerik bulabiliyoruz.bu tarz videolarin devamini bekliyoruz.son olarak figur veya karakter boyamak icin egitim niteliginde iceriklere nasil ulasabiliriz onerebilceginiz bir site veya link varmi acaba
Çok teşekkür ederim. Bu işin üstatlarından Tuğbay Yağcı'nın böyle bir projesi vardı. Açıklama bölümünde instagram linki mevcut. Kendisine buradan ulaşıp görüşebilirsiniz. Benim yine diorama ve boyama üzerine hazırladığım basit bir video vardı. Pek eğitim niteliğinde değil ancak fikir verebilir diye linkini paylaşıyorum. ua-cam.com/video/GCYHfyfcnMs/v-deo.html
iyi günler ufak bir sorum olucaktı daha doğrusu yardım isteyeceğim thingiverse sitesinden sd kart kutusu indirdim curaya atınca ölçüler sürekli 100 100 100 çıkyor başka modellerde de öyle modellerin gerçek ölçülerinin çıkması için ne yapmalıyım
İyi günler, bu sorunu ilk defa duyuyorum maalesef o nedenle bir fikrim yok. Aşağıda linkini paylaştığım facebook grubuna soruyu yöneltirseniz belki da önce aynı sorunu yaşamış birileri cevap yazabilir. facebook.com/groups/232188910891377
Tuğbay'ı kutu oyunları sayesinde tanıdım. Ben de kutu oyunları tasarımı yapıyorum. Figürleri bastırmak gerçekten çok maliyetli. Sadece figür basmak için kullanacağımdan mini bir yazıcı düşünüyorum. Easythreed nano ve creality cr 100 arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz?
Minyatür figürler yapmak için fdm tipi yazıcılar sizi biraz zorlar, bu konuda sla yazıcılarla daha iyi sonuçlar alınabilir. Bahsettiğiniz iki yazıcıyı da sadece kağıt üzerinde biliyorum o nedenle biri daha iyidir demem mümkün değil ancak Creality yazıcı tercih edilirse muhtemelen bir şeye ihtiyacınız olduğunda internetten kaynak bulmak daha kolay olur. SLA tipi yazıcıları bir araştırın derim. Uğraşı çoktur ama minyatür konusunda çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Ben Anycubic Photon S kullandım ve memnun kaldım. Kanalda inceleme videosu da mevcut. İkinci el fiyatları, bahsettiğiniz yazıcıların sıfır fiyatlarından biraz daha yüksek. Aynı fiyat aralığında da Anycubic Zero diye bir model de var. Aşağıya ilginizi çekebilecek videoların linklerini ekledim. ua-cam.com/video/D71JXKrlFIg/v-deo.html ua-cam.com/video/pLGMydV6mEw/v-deo.html
@@3DYAZICITÜRKİYE Teşekkür ediyorum, videolarınızı daha evvel izlemiştim. Ama SLA hem masraflı hem de ev kullanımına çok uygun değil gibi. Benim kutu oyununa yapacağım figürler 3-5 cm yüksekliğinde olacak ve çok detaya gerek olacağını sanmıyorum. Daha önce ender 3 ile baskı almıştım yeterli bir sonuç vermişlerdi. Verdiğiniz öneriler için tekrardan teşekkürler
@@garnissh Rica ederim. Tabi ben yapılacak işler ile ilgili tahminlerde bulunarak bilgi vermeye çalıştım. Ender3 ile aldığınız baskılar yeterli olduysa muhtemelen bu cihazlarla da benzer sonuçlar elde edebilirsiniz.
Yorumu görür müsünüz bilemem ama 1 hafta sonra Instagramdan yazabilirim naçizane önerim: parlamasını istediğiniz göz gibi kısımları şeffaf oje ile parlatabilirsiniz en azından ben öyle yapıyorum
Daha ne kadar detay verebilir, tüm püf noktalarına ne kadar değinebilirim bilmiyorum açıkçası. Bildiğim ve yaptığım her şeyi bu iki videoda anlattım. 2. bölümü izlemediniz mi ?
@@burakozev818 Sadece o değil, videoda gördüğünüz gibi zımpara ve sprey boya işlemlerini de bir çok defa tekrar ediyorum. Hepsinin etkisi büyük. Gördükleriniz haricinde uyguladığım yada bildiğim başka bir püf nokta yok.
@@3DYAZICITÜRKİYE benim aradığım şey macundu zaten. diğer başkalarının hazırladığı videolarda su bazlı macunla karşılaşmadım. Ben su bazlı macun tarzı birşey arıyordum. Sizin videoyu izledikten sonra sipariş verdim hemen. Sizin yaptığınız işlemleri deneyeceğim. Videonuzda her detayı anlatmışsınız. teşekkürler. 👍
Merhabalar birkaç gündür 3d yazıcı araştırmaları yaparken size kadar ulaştım merak ettiğim bir makina konusunda yorumunuzu merak ediyorum makina Geeetech A30 t yarı amatör olarak ürün oluşturup satmak istiyorum yaşadığım ülkede bu konuda potansiyel var bu makine bu iş için yeterli olabilirmi yorum ve fikirleriniz için teşekkürler
türkiyede hobi yapmak bile yasak 17ml lik vallejo 32-40tl arası 2.el arayışına çıktım artık geçen 20 tanesini 400tl ye buldum başka 2. el vallejo satan varsa bana yazsın
Uzun zamandır bekleyen takipçiler vardı onlara haber vermek istedim. Cümlenizden bir rahatsızlık sezdiğim için bunu yazıyorum , bu videoyu erken haber vermemde sizi rahatsız eden nedir ?
@@3DYAZICITÜRKİYE Hocam şöyle ki sizi ve videolarınızı sürekli takip ediyorum bu videonuzunda konusu ilgimi çok çekti fakat youtubeye ne zaman girsem ön izlenim olarak görmek üzdü beni o yüzden yazdığım yorum sizin videolarınızı sabırsızlıkla beklediğim için biraz yanlış anlaşılmış kusura bakmayın tekrar seviliyorsunuz :)
@@morisakie Anlıyorum. O zaman biraz sabır rica edeceğim çünkü ben bu izlediğiniz videoyu çok ciddi zaman ve para harcayarak sabırla iki ayda hazırladım ve hala ikinci bölümün çekimlerine devam ediyorum. Ve yine yaptığım bu erken haber verme, kendi çıkarlarım için değil uzun zamandır bekleyen ve soran takipçilere haber vermek içindi. Hani demişsiniz ya ön izlenim olarak görmek beni üzdü diye. Şimdi birde kendinizi benim yerime koyup ilk yorumunuzu okuyun. Neyse en azından yorum havada kalmadı ve karşılıklı olarak kendimizi ifade etme şansı bulduk. Ben şimdi ikinci videonun mesaisine başlıyorum yetiştirebilirsem bu hafta sonu yayında olur. Bu arada erken haber verip ön izlemeye koyarım haberiniz olsun. Sonra darılmaca gücenmece yok :)
Bilgilendirme videonuz için teşekkürler. 3D yazıcılarınızla aldığınız çıktıları kaplayarak muhteşem ürünler elde edebilirsiniz. ua-cam.com/video/XrhYnrJ8Ar0/v-deo.html
Rica ederim. Yorumunuzu silmiyorum ancak reklam ve pazarlama konusunda info@3dyaziciturkiye.com adresine yazarsanız daha profesyonel bir noktada buluşabiliriz.
Videolarını izleyerek ilk 3d yazıcımı(ender3 v2) yi kurup baskılarımı aldım ve yine videoların sayesinde bastığım figürleri boyamaya başlayacağım. İçeriklerinin her biri ayrı güzel ve hepsinden bir şeyler öğreniyorum. Bu tarz içerikler yapıp bizleri aydınlattığın ve bir şeyler denemeye cesaretlendirdiğin için çok teşekkürler.
Bu yorumu okuduğuma o kadar mutlu oldum ki. Tam olarak oluşturmak istediğim etkinin gerçeğe dönüştüğünü görmek, emeklerimin karşılık bulması, beni bu gibi işlere devam etmeye teşvik ediyor. Yaptığınız girişimlerde istediğiniz başarıyı yakalamanız tek temennim.
Çok doru Onur kardeş 3D minecraft ender dragon ve widher yapabilirim belki ama yapçam demedim ya yaparım ya yapmam
Başladın mı kral
valla türkçe böyle detaylı bilgiler içeren bir kanal olması bir nimet adeta bizim için tekrar teşekkürler üstad
Rica ederim. Böyle yorumlar okumak çok güzel.
1 saatlik video izlenir mi diye düşünüyordum. Bi anda aktı gitti. Çok güzel işler var. Bilmediğimiz işleri öğrenmiş olduk. Nasıl emekler veriliyor nasıl süreçlerden geçiyor öğrenmiş olduk. Artık o sanatlara daha bir anlamlı bakacağız teşekkürler :)
Amaçlardan biri de farkındalık yaratmaktı. Bunu sizi sıkmadan gerçekleştirebildiğime sevindim. Serinin ikinci bölümünde tüm yapım aşamalarını detaylı bir şekilde izleyebileceksiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Abi ne güzel ses tonun var senin huzur veriyor resmen sen şiir falan yaz oku seni gerçekten çok tebrik ediyorum işini laikiyle yapan sayılı kişilerdensin 👏👏👏
Çok teşekkür ederim, okuduğum en güzel iltifatlardan biri bu oldu diyebilirim :)
çok kaliteli içerik olmuş. gereksiz bilgi ve tanıtımların dışında gerçekten sorulara yönelik net cevaplar olmuş.
Teşekkür ederim.
Video altın değerinde. Emeği geçen herkesin eline koluna sesine sağlık. Teşekkürler.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Ya kral videoların çok kaliteli sabırla bekliyorum.
Teşekkür ederim, ilk gösterimde görüşmek üzere öyleyse.
Tugbay hocanın işleri gerçekten mükemmel inanılmaz...
Katılıyorum, yaptığı işerdeki boyama kalitesinden öte nasıl bir ambiyans yaratıyorsa sanki mekan insanı içine çekiyor. Biraz daha zorlasam mekanın kokusunu alacakmış gibi hissediyorum :D
İzlediğim videolara çok fazla yorum yapan biri değilimdir ancak bu videoyu yorumsuz bırakmak istemedim gerek açıklamalar gerek ise sektörün içindeki konuklar en önemlisi emekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bende bu işe yeni merak salmış biri olarak baya açıklayıcı oldu acemice denemelere başlayacağım hem baskı hem boyama tarafında. Tekrar teşekkürler.
Merhaba, rica ederim, güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Hocam çok değerli bi video olmuş zevkle izledim. Bu işi bilmeden düğmeye basıyon çıkıyo mantığıyla bu işleri küçümseyen insanlara değinmeniz de hoşuma gitti :) Bende onlardan nasibimi aldım.
Teşekkür ederim.Estağfurullah niyetim kimseyi küçümsemek değil. Ben de o yollardan geçtim. Sadece olayın bu kadar kolay olmadığını söylemek istedim.
Tuğbay Bey büyük ustalarımızdan 💐
Beklemedeyiz. severek takip ediyoruz.
Ooo Murat Beyler de gelmiş :D Efendim hoşgeldiniz, şöyle buyrun.
İkinci bölümde zımpara konusunda figürlerin ufak girinti çıkıntı yerlerini nasıl zımparalayacağımıza dair bilgiler paylaşırsanız çok iyi olur. Bu bölüm de gayet yararlıydı teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Macun ve zımpara detaylarına değineceğim. Özellikle FDM kullanıcıları için bu işin önemli bir noktası.
Sıkılmadan seyrettim. Faydalı bilgilerdi, teşekkür ederim.
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Sizin içeriklerinizi 2-3 gündür takip ediyorum bu kadar kaliteli içeriklere bu kadar az izlenme ve takipçi haksızlık bence .Sanırım 3D yazıcı teknolojileri Türkiye için henüz çok önemli olmayan bir teknoloji.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Benim de temennim ilerleyen süreçte daha fazla kişiye ulaşabilmek.
komple britannica seti gibi röportajlar örnekler vs her şey var çok teşekkürler :)
Çok teşekkür ederim. 2. bölümde de naçizane benim uygulamamı izleyebilirsiniz.
Çok güzel bir bölüm. Müthiş bir emek. Ellerinize sağlık Can bey 🙋♂️
Çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok büyük bir emek var videonuzda elinize emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim.
Bende bekliyorum
Eline sağlık. Konuklarına ve size teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim, beğendiyseniz ne mutlu.
Merhabalar hobi makinesi almak istiyorum. Zımparayı daha rahat yapabilmek için. Bir öneriniz varsa çok memnun olurum. İyi günler
Muhteşem bir video, bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler
Beğenmenize sevindim, güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Tuğbay 🤩👏👏👏👏👏
Çok güzel yararlı bir video olmuş konuklar da çok sempatiklerdi. Emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
yine güzel video, baskınızın cura ayrıntılarınıda ufaktan paylaşırsanız seviniriz
Teşekkür ederim. FDM baskılar hep 100 mikron kalitesinde, Cura derslerinde bahsettiğim ayarların haricinde de kullandığım farklı bir ayar olmadı. SLA ile alınanlar parçalar ise 20-40 mikron arası.
@@3DYAZICITÜRKİYE EYVALLAH TESEKKUER
Rahmetli babam 1936 doğumluydu...Çok iyi ressam ve tabelacıydı...Dükkanına ressamlar ziyarete gelirdi...Hatırladığım fırçayı satın alırken yalar uçlarının birleşmesine dikkat ederdi...Sanırım bu birbirinden görerek bugünlere geldi...Eğitimde böyle birşey yoktur sanırım...
Şu iki satır yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu Şafak Bey. Böyle nesilden nesile aktarılan anıları ne zaman dinlesem yada okusam böyle olur, sanki o anı yaşıyormuş gibi hissederim. Ben işin aslını Tuğbay Bey'den öğrendim ancak demek ki bu teknik yıllar önce rahmetli babanız gibi sanatçılar tarafından da uygulanıyordu. O günlerden bu günlere aktarılan bir teknik. Ben de basit dahi olsa yaptığım işlerde bu tekniği kullanıyorum. Kıymetli rahmetli babanıza tüm sevgim ve saygılarımı gönderiyorum. Sağlıcakla kalın.
merhaba videoyu tam izlemeden sormak istiyorum bu konuda bilginiz olduğunu düşünüyorum
internette "orjinal figür" adı altında anime, oyun, film vs figürleri var onların üretim tekniği nedir acaba? resin yazıcıyla basıp boyamak yerine muhtemelen başka bir üretim yöntemi olduğunu düşünüyorum okuduğum bölümde plastik üzerine ve evimde fdm yazıcım ile kendi çapımda figürler üretiyorum
Abi gölgeleri,aydinliklari derinligi nasıl yaparim bir yardim eder misin
Resmen emek akıyor.
Zaman bulursanız başka bir figürü daha çekebilirmisiniz?
Çok teşekkür ederim. Aynı bilgileri tekrar ederek farklı bir figür videosu yapmam ama ilerleyen süreçte yeni bilgiler yada ekipmanlar edinirsem neden olmasın. Taleplerinizi her zaman dikkate alıyorum.
böyle bir video için çok teşekkür ediyorum çok bilgilendirici
Merhaba, rica ederim, beğenmenize sevindim.
modelleme için hangi uygulama kullanıyorsunuz hangisini tavsiye edersiniz? 😇
Bunun için yanlış videodasınız, sizi şöyle alalım :)
ua-cam.com/video/C68S21Qr6jo/v-deo.html
teşekkürler 👍
@@hakandolek6979 Rica ederim.
Çok güzel video olmuş film gibiydi emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim.
cok güzel bir video olmuş ellerinize sağlık cok şey öğrendim
Ben teşekkür ederim, işinize yaramasına sevindim, şu anda ikinci bölümün montajıyla uğraşıyorum. Yakın zamanda yayında olacak.
Tuğbay beyin nemesisin kutulu versiyonuna sahip olması beni çok etkiledi buradan ekstra bir selam durmak istiyorum bu duruma :D
Benim bildiğim bir konu değil ama siz öyle dediyseniz belli ki önemli bir oyun. Merak edip bakayım dedim Tuğbay çoktan dijital versiyonunun videosunu yapmış. İzlemek isterseniz linkini ekliyorum.
ua-cam.com/video/QGKYvvw6zYU/v-deo.html
@@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkür ederim zamanında beğendiğim kutulu versiyonunu bulamayınca tabletop simulator üzerinden deneyimlemeye çalıştığım bir oyundu. Özellikle türkiyede çok bilinmeyen bir oyunun kutulu versiyonunu görünce heyecanlandım. Videosu olduğundan haberdar değildim tekrar teşekkür ederim.
@@Grizzlybear.d Rica ederim, ilginç bir oyuna benziyor. İyi akşamlar.
Yaptığınız işe olan bağlılığınız, ilginiz ve her konuda araştırma yapmanız çok hoş. Başarılarınızın devamını dilerim.
FDM tipi yazıcılar yazdırma izleri bırakıyor ve bu izler için astar-zımpara işlemi yapılıyor. Filamenti çözen bir kimyasal içerisinde figür bekletilse bu izler daha yumuşak hale gelmez mi? Örneğin PLA figürü aseton içinde bekletmek gibi?
Çok teşekkür ederim. Kimyasal yöntemlerle yüzey pürüzsüzleştirme yapılabiliyor. Bu işlem modeli sıvı içinde bekleterek değilde, çözücü kimyasalın buharına maruz bırakarak oluyor. Aseton buharının PLA üzerinde hiç etkisi olmaz ancak pla üzerine uygulandığında parlak, hafif erimiş ve pürüzsüz bir yüzey elde edilebilir. Tabi yüzey aslında eridiğinden model keskinliğini kaybeder ve detaylar azalır. Ayrıca kimyasal buharıyla çalışmak bana her zaman tehlikeli geldiğinden dolayı hiç uygulamıyor ve kimseye de tavsiye etmiyorum.
@@3DYAZICITÜRKİYE Kimyasalı buhar olarak uygulamak için çok iyi bir çözücü olması gerekiyor ki bu tür kimyasallar ya tehlikeli ya da aşırı aktif oluyorlar. En azından her evde bulunan aseton gibi görece güvenli bir kimyasalla zımpara işlerini azaltmayı ummuştum.
@@TheSonBAYBURTLU Hayır, kapalı bir kap içinde asetonun kendi kendine buharlaşması bile yeterli olabiliyor. Ayrı bir kimyasala gerek olmuyor. Evde bulunan asetonlar işe yaramaz çünkü onlar oldukça seyreltilmiştir. Bunun için %99 saf aseton kullanmanız gerekir. Bence her halükarda tehlikeli bir malzeme, ben deneme dahi yapmayı düşünmüyorum ancak bilgi olması açısından aşağıya bir link ekliyorum. Buna benzer bir çok uygulama videosu bulabilirsiniz. ua-cam.com/video/6xFUNFG-UKE/v-deo.html
@@3DYAZICITÜRKİYE Teşekkür ederim bilgiler bilgiler için. Videolara bakındım tam istediğim gibi bir sonuç olmuş. Gerekli önlemleri alıp deneyeceğim.
@@TheSonBAYBURTLU Aman havalandırmaya dikkat ! Gözlük ve maske takmayı da ihmal etmeyin ! Benim çekindiğim bir yöntem.
Helal olsun çok güzel bir içerik olmuş
Çok teşekkür ederim.
İkinci bölümle daha ilgiliyim. Merakla bekliyorum. Bir tarih var mı? Ne zaman hazır olur içerik?
Metnini ancak bu gün bitireceğim sanırım. Beklediğim programın gerisindeyim, ben bu gün çekimlere başlarım diyordum ama en erken yarın başlayacağım sanırım. Her şey yolunda giderse umarım Pazar gününe yetiştirebilirim, gitmezse 1 hafta atabilir.
@@3DYAZICITÜRKİYE merakla bekliyoruz efem. Kolay gelsin.
Abi merhaba çok kısa bir sorum olacaktı benim cevaplarsan cok memnun kalırım, gambody sitesinden bir figür alacağım şuanda ancak kafama takılan bir soru var satın alma aşamasında " printer copies : 3 " yazısını gördüm. Yani bu dosyalarını satın aldığım figürden sadece 3 kez mi baskı alabiliyorum ? Yoksa o dosyaları ömür boyu indirdikten sonra erişim sağlayıp kullanabiliyor muyum ? Bu sorumu cevaplayabilirsen şimdi sipariş geçeceğim abi tekrardan teşekkür ederim severek takip ediyorum iyi ki varsın 😍
Merhaba, istediğiniz kadar baskı alabilirsiniz oraya ticari amaç için kullanılamayacağını belirtmek için 3 adet diyorlar. Sözde mantıkta şu, 1 adet kendiniz için, 1 adet hediye ve 1 adet bağış için baskı alabilirsiniz diyor. Bunu kim nereden bilecekse :)
Bende öyle tahmin etmiştim abi çok teşekkürler tekrardan 😄 @@3DYAZICITÜRKİYE
@@eozdmirr Rica ederim👋
Merhabalar linkleri yenileyenilir misiniz?
Telif sorunlarını nasıl çözüyorsunuz? Ücretli mi modeller?
Merhaba bu model ücretlidir. Baskı almanızda bir sakınca yok ancak bunu ticari olarak kullanmak isterseniz telif hakkının, telif sahibi ya da firma tarafından alınması gerekir.
RIGIT3D Zero2, ender3 v2 bu iki yazıcıdan hangisini önerirsiniz. Ayrıca kaliteli videolar için teşekkürler.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bu iki yazıcının klasmanlarının farklı olduğunu söyleyebilirim. En basit şekilde 3nder3 V2 alüminyum iskelet yapısına sahip, bowden extruder (filamenti uzaktan ittiren) sistemi olan, açık kasa ve hem özellikleri hem yapısı itibariyle piyasadaki filament çeşitlerinin az bir kısmını işleyebilir. Rigid3D Zero2 ise çelik gövde yapısına sahip, direct drive extruder (filamenti kafadan ittiren) sistemi olan ve hem direct drive extruder hem de tam olarak kapalı hale getirilebilen gövde yapısı sayesinde benim bildiğim kadarıyla piyasadaki tüm plastik filament çeşitlerini işleyebilir. Dolayısıyla Rigid3D Zero2, Ender3V2'ye göre üstün bir yazıcıdır. Servis kalitesi açısından ise belki de Türkiye'nin en iyisi olabilir. Siz de araştırmanızı yapın. Eğer Rigid3D Zero2 almaya karar verirseniz info@3dyaziciturkiye.com adresine yazabilirsiniz. Rigid3D Bayisi olarak size yardımcı olabilirim.
@@3DYAZICITÜRKİYE Ayrıntılı cevap için teşekkürler. Rigid3D Zero2 'nin ön tarafı bildiğim kadarı ile açık. Sizin kullandığınız Rigid3D Zero2 yazıcının ön kısmını kendiniz mi kapattınız?
@@Elektron_H Rica ederim. Zero2'de 2019 dan beri ön kapak standart bir özellik. Opsiyonel olarak ise üst kapak eklenebiliyor. İnternet üzerindeki fotoğraflar bu açıdan yanıltıcı olabiliyor. Henüz stüdyo ortamında çekilmiş profesyonel fotoğrafları elimizde olmadığından kapaklı halini ekleyemedik.
İnternet sitenizde FlaX Arya Filament Extruder diye bir ürün gördüm ilgimi çekti onunla ilgili bir inceleme videosu gelirse çok sevinirim detaylarını öğrenmek isterim
Evet uzun zamandır satışını yaptığım bir ürün ancak kullanımı için en azından 3m gibi bir alan gerekiyor ve ev ortamında bunu gerçekleştirmem çok zor. Umarım pandemi sürecini atlatmamızla beraber ürününün inceleme videosunu direkt olarak üretim tesisinde gerçekleştirebilirim.
Hocam elinize emeğine sağlık birşey sorma istiyorum.uzantıda herşey hazır basacağız fakat aklıma bir soru takıldı destek kapalı desteği açmalı mıyız? Ya da alt taban çizgilerini açmalı mıyız. Desteksiz basılabilir mi ? . Mesela pelerin vb gibi cisimler.Sizin bastığınız harry potter için soruyorum.
Merhaba, teşekkür ederim.Bazı parçalar destek ister şimdi hangisi tam hatırlamıyorum ancak sanki pelerin pantolon ve zemin parçaları destek istemiyordu.
reis helal olsun iyi de bölüm bir diye bütün bölümleri birarada mı attın :D
Teşekkür ederim. Yok tam olarak 1. bölümü izlediniz :) Dedim ben bunu tek video yaparsam 2 saati geçer ve kimse sonuna kadar izleyemez. Gerçi bu bile oldukça uzun ama daha da fazla bölmek istemedim. Konuya ilgi duyanlar zaten keyifle izleyecektir.
@@3DYAZICITÜRKİYE aynen keyifle izledim zaten bütün sohbet harikaydı ve çok bilgilendiriciydi bende en yakın zamanda bu hobiye başlamaya çalışacağım videolarınız için teşekkürler devamını bekliyoruz
Abi curada nasıl şekillendirme yaparız bir video çekermisin
teşekkürler bilgilendirme için
Rica ederim.
emeğinize sağlık
Teşekkür ederim.
özellikle türk figürlü minyatürleri nerden bulabiliriz
Merhaba, bunun için kesinlikle Ragıp Bey'le iletişime geçmelisiniz. Instagram adresini aşağıya ekliyorum.
instagram.com/ragipoy/?hl=tr
Her gün konuşun sıkılmadan dinleyelim :)
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Hocam two trees marka var bende .Harry Potter gibi karakterleri hangi destek yapısı ile basıyorsunuz x ve Z mesafesi ne kullanıyorsunuz .doluluk oranı bu tarz bilgileri paylaşır mısınız
Bu baskıda pek desteğe ihtiyaç duyduğum yer olmadı ancak genelde hem ağaç hem normal destekte 0.2 Z mesafesi, 0.4-0.5 X/Y mesafesi kullanırım. Doluluk oranı değişir. Ben %15 ten az baskı almam genelde.
Hocam cok faydali icerikler uretiyosunuz gercekten cok tesekkurler.ozellikle figur veya karakter boyama konusunda cok az icerik bulabiliyoruz.bu tarz videolarin devamini bekliyoruz.son olarak figur veya karakter boyamak icin egitim niteliginde iceriklere nasil ulasabiliriz onerebilceginiz bir site veya link varmi acaba
Çok teşekkür ederim. Bu işin üstatlarından Tuğbay Yağcı'nın böyle bir projesi vardı. Açıklama bölümünde instagram linki mevcut. Kendisine buradan ulaşıp görüşebilirsiniz. Benim yine diorama ve boyama üzerine hazırladığım basit bir video vardı. Pek eğitim niteliğinde değil ancak fikir verebilir diye linkini paylaşıyorum.
ua-cam.com/video/GCYHfyfcnMs/v-deo.html
iyi günler ufak bir sorum olucaktı daha doğrusu yardım isteyeceğim thingiverse sitesinden sd kart kutusu indirdim curaya atınca ölçüler sürekli 100 100 100 çıkyor başka modellerde de öyle modellerin gerçek ölçülerinin çıkması için ne yapmalıyım
İyi günler, bu sorunu ilk defa duyuyorum maalesef o nedenle bir fikrim yok. Aşağıda linkini paylaştığım facebook grubuna soruyu yöneltirseniz belki da önce aynı sorunu yaşamış birileri cevap yazabilir.
facebook.com/groups/232188910891377
@@3DYAZICITÜRKİYE yanıtınız için teşekkür ederim iyi günler hayırlı işler
@@blackeagle893 Teşekkür ederim, size de.
Tuğbay'ı kutu oyunları sayesinde tanıdım. Ben de kutu oyunları tasarımı yapıyorum. Figürleri bastırmak gerçekten çok maliyetli.
Sadece figür basmak için kullanacağımdan mini bir yazıcı düşünüyorum. Easythreed nano ve creality cr 100 arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz?
Minyatür figürler yapmak için fdm tipi yazıcılar sizi biraz zorlar, bu konuda sla yazıcılarla daha iyi sonuçlar alınabilir. Bahsettiğiniz iki yazıcıyı da sadece kağıt üzerinde biliyorum o nedenle biri daha iyidir demem mümkün değil ancak Creality yazıcı tercih edilirse muhtemelen bir şeye ihtiyacınız olduğunda internetten kaynak bulmak daha kolay olur. SLA tipi yazıcıları bir araştırın derim. Uğraşı çoktur ama minyatür konusunda çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Ben Anycubic Photon S kullandım ve memnun kaldım. Kanalda inceleme videosu da mevcut. İkinci el fiyatları, bahsettiğiniz yazıcıların sıfır fiyatlarından biraz daha yüksek. Aynı fiyat aralığında da Anycubic Zero diye bir model de var. Aşağıya ilginizi çekebilecek videoların linklerini ekledim.
ua-cam.com/video/D71JXKrlFIg/v-deo.html
ua-cam.com/video/pLGMydV6mEw/v-deo.html
@@3DYAZICITÜRKİYE Teşekkür ediyorum, videolarınızı daha evvel izlemiştim. Ama SLA hem masraflı hem de ev kullanımına çok uygun değil gibi. Benim kutu oyununa yapacağım figürler 3-5 cm yüksekliğinde olacak ve çok detaya gerek olacağını sanmıyorum. Daha önce ender 3 ile baskı almıştım yeterli bir sonuç vermişlerdi.
Verdiğiniz öneriler için tekrardan teşekkürler
@@garnissh Rica ederim. Tabi ben yapılacak işler ile ilgili tahminlerde bulunarak bilgi vermeye çalıştım. Ender3 ile aldığınız baskılar yeterli olduysa muhtemelen bu cihazlarla da benzer sonuçlar elde edebilirsiniz.
Yorumu görür müsünüz bilemem ama 1 hafta sonra Instagramdan yazabilirim naçizane önerim: parlamasını istediğiniz göz gibi kısımları şeffaf oje ile parlatabilirsiniz en azından ben öyle yapıyorum
Uygulanabilir bir yöntem, teşekkür ederim.
katman kalınlığı kaç ki bu kadar iyi bir yüzey elde ettiniz? Katmanlar belli olmuyor. Bu işin püf noktası nedir?
Daha ne kadar detay verebilir, tüm püf noktalarına ne kadar değinebilirim bilmiyorum açıkçası. Bildiğim ve yaptığım her şeyi bu iki videoda anlattım. 2. bölümü izlemediniz mi ?
@@3DYAZICITÜRKİYE evet izledim yüzeyi bu hale getiren su bazlı macun galiba
@@burakozev818 Sadece o değil, videoda gördüğünüz gibi zımpara ve sprey boya işlemlerini de bir çok defa tekrar ediyorum. Hepsinin etkisi büyük. Gördükleriniz haricinde uyguladığım yada bildiğim başka bir püf nokta yok.
@@burakozev818 Ama macun ve zımpara tabii ki olmazsa olmaz çok önemli bir nokta.
@@3DYAZICITÜRKİYE benim aradığım şey macundu zaten. diğer başkalarının hazırladığı videolarda su bazlı macunla karşılaşmadım. Ben su bazlı macun tarzı birşey arıyordum. Sizin videoyu izledikten sonra sipariş verdim hemen. Sizin yaptığınız işlemleri deneyeceğim. Videonuzda her detayı anlatmışsınız. teşekkürler. 👍
Biraz uzun olmuş, üç güne bölüp izledim. Yazıcımı minyatür yapmak için almadım ama makinayı tanımak için şu an minyatür yaparak, makinayı tanıyorum.
Düşünün bu daha ilk bölümdü. En azından ikiye böldüm :)
Ben yüzüklere meraklıyım yani 3 boyutlu. Bunun icin nelere ihtiyaç var hobi olarak? İşlerinizde başarılar dilerim.
Teşekkür ederim.Aşağıdaki videoları izlemenizi öneririm.
ua-cam.com/video/pLGMydV6mEw/v-deo.html
ua-cam.com/video/D71JXKrlFIg/v-deo.html
Merhabalar birkaç gündür 3d yazıcı araştırmaları yaparken size kadar ulaştım merak ettiğim bir makina konusunda yorumunuzu merak ediyorum makina Geeetech A30 t yarı amatör olarak ürün oluşturup satmak istiyorum yaşadığım ülkede bu konuda potansiyel var bu makine bu iş için yeterli olabilirmi yorum ve fikirleriniz için teşekkürler
Merhaba, maalesef kullanmadığım veya hakkında olumlu olumsuz bir yorum okumadığım bir yazıcı.
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkürler tavsiye edebileceğiniz üç renk bı arada çalışan yazıcı varmi
@@zinguerie.77 Rica ederim, 3 ve üzeri için aşağıda linkini eklediğim cihazlar kullanılıyor.
www.coprint3d.com/
Rich mi cadence mi tavsiye edersiniz dostlar
Bence hiç farketmez. Hangisini daha ucuza bulursanız o :)
@@3DYAZICITÜRKİYE Tamamdır hocam çok teşekkür ederim 😊😊
@@fatihc.4301 Rica ederim, iyi Pazarlar.
@@3DYAZICITÜRKİYE Sizede😊
Abi sağol.
Rica ederim.
Bana ulaşabilir misiniz yada ben size nasıl ulaşırım
türkiyede hobi yapmak bile yasak 17ml lik vallejo 32-40tl arası 2.el arayışına çıktım artık geçen 20 tanesini 400tl ye buldum başka 2. el vallejo satan varsa bana yazsın
Size katılıyorum, maalesef her alanda benzer durumlar söz konusu.
EŞSİZ BİR VİDEO. ÇOK TEŞEKKÜRLER
Rica ederim, beğenmenize sevindim.
Kahretsin... Baştan başlamak zorundayım.
Üstatların söyledikleri ortada :) Güzel bir atasözümüz vardır, bilirsiniz. Zararın neresinden dönülse kârdır.
90 lira verilmez dediği fırçalar şuan 500 lira :/ Alt tarafı 3 yıl geçti.
Üzücü ama gerçek :/
kaç gün sonra yayınlayacağın videonun günler öncesinden ön izleme yapmanın amacı nedir
Uzun zamandır bekleyen takipçiler vardı onlara haber vermek istedim. Cümlenizden bir rahatsızlık sezdiğim için bunu yazıyorum , bu videoyu erken haber vermemde sizi rahatsız eden nedir ?
@@3DYAZICITÜRKİYE Hocam şöyle ki sizi ve videolarınızı sürekli takip ediyorum bu videonuzunda konusu ilgimi çok çekti fakat youtubeye ne zaman girsem ön izlenim olarak görmek üzdü beni o yüzden yazdığım yorum sizin videolarınızı sabırsızlıkla beklediğim için biraz yanlış anlaşılmış kusura bakmayın tekrar seviliyorsunuz :)
@@morisakie Anlıyorum. O zaman biraz sabır rica edeceğim çünkü ben bu izlediğiniz videoyu çok ciddi zaman ve para harcayarak sabırla iki ayda hazırladım ve hala ikinci bölümün çekimlerine devam ediyorum. Ve yine yaptığım bu erken haber verme, kendi çıkarlarım için değil uzun zamandır bekleyen ve soran takipçilere haber vermek içindi. Hani demişsiniz ya ön izlenim olarak görmek beni üzdü diye. Şimdi birde kendinizi benim yerime koyup ilk yorumunuzu okuyun. Neyse en azından yorum havada kalmadı ve karşılıklı olarak kendimizi ifade etme şansı bulduk. Ben şimdi ikinci videonun mesaisine başlıyorum yetiştirebilirsem bu hafta sonu yayında olur. Bu arada erken haber verip ön izlemeye koyarım haberiniz olsun. Sonra darılmaca gücenmece yok :)
@@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkür ederim çok kaliteli bir insansınız
@@morisakie Rica ederim, ne demek, her fikre, her yoruma saygım var. Yeterki birbirimizi doğru anlayalım.
Türkiye Kutu Oyunu Birlik Partisi Başkanı Tuğbay
Tam da başkan adı ama :)
Geç görmüşüz sizi geç.
Şükür kavuşturana diyelim :)
Bilgilendirme videonuz için teşekkürler. 3D yazıcılarınızla aldığınız çıktıları kaplayarak muhteşem ürünler elde edebilirsiniz.
ua-cam.com/video/XrhYnrJ8Ar0/v-deo.html
Rica ederim. Yorumunuzu silmiyorum ancak reklam ve pazarlama konusunda info@3dyaziciturkiye.com adresine yazarsanız daha profesyonel bir noktada buluşabiliriz.