Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu la Dezbaterile Universul.net, cu Dan Turturică - Universul.net

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 31

  • @cotorarodica252
    @cotorarodica252 4 роки тому +3

    E nevoie de prezenta d-voastră în dezbaterea publica. Va rog, participați mai des.

  • @costeldamboianu8961
    @costeldamboianu8961 4 роки тому +2

    Gabriel Liiceanu - un comentator, un analist politic de excelenta calitate. Andrei Plesu, pe tema politica - unul dintre cei mai potriviti parteneri ai sai de dialog si pe aceasta tema. Felicitari, Dan Turturica pentru importanta si calitatea intrebarilor adresate.

  • @ioncodrescu2889
    @ioncodrescu2889 4 роки тому +6

    Foarte interesantă dezbaterea cu aceste două personalităţi ale României, dar domnul Turturică de abia se auzea.

  • @ioani.todiroae5698
    @ioani.todiroae5698 4 роки тому

    La Multi Ani, ROMANIA, si La Multi Ani, Universul.
    ___________
    102 ani de la Marea Unire.
    Recunostința și omagiu Eroilor.
    ___________
    Ziua Națională a ROMÂNIEI de astăzi, 1 Decembrie 2020, marți.
    La Multi Ani, ROMANIA, și La Multi Ani, stimatelor doamne, și La Multi Ani, stimatelor domnișoare, și La Multi Ani, stimaților domni.
    ___________

  • @moiseiletitiacatalina7271
    @moiseiletitiacatalina7271 4 роки тому +4

    Mare păcat că nu se prea aude!

  • @maximusafexpertus4634
    @maximusafexpertus4634 7 місяців тому

    D le nu ai dreptate! Misiunea Președintelui e să oficializeze nedreptățile!

  • @ioanpop9324
    @ioanpop9324 3 роки тому +2

    Tipologia de oameni despre care vorbiti se regasesc in toate partidele si nu vad de ce trebuie stigmatizat unul in detrimentul celuilalt .Atata timp cat partidele nu au lideri adevarati si ideologii clare vorbim in van .Oamenii de valoare raman pe margine ca sa comenteze si sa -si dea cu presupusul ori cu parerea ridicand pe unul sau pe altul in functie de interesul lor de fapt Chiar imi este sila de acest comportament

    • @NiculaiGrecescu
      @NiculaiGrecescu 2 місяці тому

      Partide? Greșit!
      BANDE DE HOȚI!
      ÎN 30 DE ANI AU AJUNS MILIONARI ÎN EURO.

  • @antonioorcel5494
    @antonioorcel5494 4 роки тому +2

    Cum este posibil ca exact vocea moderatorului sa fie indescifrabila din cauza volumului?

  • @TJohn-iu6xd
    @TJohn-iu6xd 3 роки тому +3

    Două slugi politice de cursa lungă. Citiți, dar fără caracter.

    • @iulianabocsan2164
      @iulianabocsan2164 Рік тому

      Ce paradox...la 3 ani după această emisiune să îți dai seama ca ceea ce negau acești intelectuali , se adeverește!!! Asa că, nu mai pariați întotdeauna pe ei..

    • @TJohn-iu6xd
      @TJohn-iu6xd Рік тому

      @@iulianabocsan2164 Nu am pariat niciodată pe ei, dimpotrivă. I am vazut făcând balet slugarnic.

  • @mariabalaceanu2749
    @mariabalaceanu2749 4 роки тому +1

    Am avut nevoie de mare concentrare pentru a asculta aceasta discutie din cauza sunetului atat de prost administrat, cine naiba se ocupa cu distribuirea tehnica a emisiunii a fost angajat cu pile, probabil, habar n-are de meserie !!!

  • @calincrecan77
    @calincrecan77 4 роки тому

    Dle Liiceanu spuneti ca mai jos nu putem merge. Oare numai peste un jumate de an spuneti la fel?

  • @minodoraruschita9715
    @minodoraruschita9715 3 роки тому +1

    Fost-a (ua-cam.com/video/WUawnxvSNPA/v-deo.html) cenzurată nedumerirea: „Marina Burrough, sau Gabriel Liiceanu?”

  • @vladdumitrica849
    @vladdumitrica849 3 місяці тому

    Democratie e atunci cind cei ce iau decizii in numele tau au datoria sa iti ceara acordul mai intii. Republicile actuale sint de fapt oligarhii moderne în care grupurile de interese ale celor bogati sint arbitrate de către popor, adică poți alege de la ce masa a bogatilor vei primi firimituri.
    "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functonare a societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii.
    Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un puternic aspect concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela etc.), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace (Romania, Bulgaria, Grecia etc.) resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E simplu sa vezi dacă e oligarhie pentru ca intr-o democratie adevărată nu ar trece legi care nu ar fi în interesul celor mulți.
    Prima oligarhie moderna a aparut in Anglia pe la sfirsitul secolului 17. După ce revoluția burgheza condusa Cromwell a reușit, grupurile de interese ale celor bogati nu au fost in stare sa se puna de acord cum sa își împartă puterea politica pentru a nu se ajunge la dictatura uneia. Soluția a fost numirea unui rege care sa fie arbitru. În republici poporul este arbitru, dar sa nu confundam posibilitatea de a alege ce grupare te va guverna cu democratia, adică cu posibilitatea de a decide cetatenii ce legi sa treacă si ce nu.
    Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele.
    E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.

  • @cptdd5637
    @cptdd5637 5 років тому

    Slujirea nene, sluj ... ce sa mai

  • @minodoraruschita9715
    @minodoraruschita9715 3 роки тому +1

    Ambii (ua-cam.com/video/LL3E4sl5q4Q/v-deo.html) comuniști vizitatori ai lui Noica au vrut sa pară mai valoroși pe tărâm cultural pe seama operei filozofice noiciene.

  • @ionmaria2888
    @ionmaria2888 11 місяців тому

    În vremea cui a preluat domnul Liiceanu Editura Politică pe nimc, ba mai mult ,cu hartie pentru 1 an, cu bani în cont și a preluat și tipografia, nu cred că în vremea USR sau a liberalilor și nici în vremea lui Klaus, nu cumva este cam ipocrizie aici? Domnul Liiceanu ar trebui să vorbească despre cultură, Noica, nu să facă politică pentru că nu vine din închisorile comuniste și nu a ajuns unde a ajuns fără sprijinul oamenilor care azi sunt în PSD-ul pe care îl hulește, este dânsul cu Băsescu și Udrea cu acei sfinți care nu au furat și nu au mințit? Măcar să nu fim ipocriți.. Când te-ai înfruptat din banul public nu mai poti face pe curatul și cinstitul care dă lecții despre cum trebuie să fie clasa politica și ce rău este politicanul x sau y, un pic de tăcere, sau a lua ceva gratuit ceva, care era al poporului, al românilor nu este furt ci cadou și te face sfânt, sfantul Liiceanu Preacuratul? Domnilor, dacă vreți o altfel de politică și o altfel de clasă politică începeți curățenia cu dumneavoastră..