Terwijl ik als hoogopgeleide ex-dakloze het antikraakpand van een van mijn na scheiding en verkoop van het huis, samen met mijn inmiddels ook weer dakloze zoon binnen 4 weken moet leegruimen, luister ik naar deze podcast. Voor wie of aan wat gaat jouw boek en dit gesprek iets veranderen? Gaaf land, gave stad, Rotterdam!
Het is makkelijk uw bijdrage uit een soort ongemakkelijkheid te negeren. Maar u zegt iets dat serieus is. Ik denk niet dat u dit boek en dit gesprek kunt koppelen aan uw persoonlijke situatie, boeken en gesprekken zijn kleine steentjes die hooguit op termijn effect kunnen hebben. Aan het alternatief, geen boek of gesprek, heeft u ook niks. U zit in een lastige situatie, dat kan iedereen overkomen en is tragisch. Ik hoop dat uw opleiding u helpt hier uit te komen. Sterkte ermee. Misschien klinken mijn woorden gratuit, maar uw verhaal raakte me.
De nadruk op efficiëntie (en economische groei) zorgt voor een snelle manager-carriere-cultuur waarbij het contact met de burger/klant en het uiteindelijke doel ondergeschikt is aan (subjectief gekozen) cijfers en jaarverslagen.
Het rijkt veel verder dan dat. Vandaag heb ik wat groenten geoogst. Verre van efficiënt, maar de manier waarop gaf me voldoening. Ik genoot van de klus en ik had geen haast. In mijn pay roll leven werkte ik vrijwillig meer dan de contract-uren zonder salariëring. Ik wilde voldoening in mijn werk, naast alle bull shit targets.
Moo eni sterk inhoudelijk gesprek over de gevolgen van na oorlogse stadsinrichting en gemeentelijk beleid . Hopelijk hoort heel stadsinrichtende NL dit gesprek
En dan nu over naar de dystopsiche WEF toekomst van de (Rotterdamse) stad m.b.t. "15 minute cities". Waarbij je een (als start) een maximum van 100 dagen per jaar krijgt om je daarbuiten te begeven, want anders: boete(n). Dat gaat een leuke diverse stad worden ..... toch?
Wie de moeite neemt om interviews met Fortuyn te bekijken hoort dit zelfde verhaal over met name Rotterdam. Een met Ivo Niehe in Fortuyns prachtige huis in Rotterdam o.a. Fortuyn woonde zelf dus in Rotterdam en zag mede als socioloog en econoom steeds meer onbalans qua samenstelling bewoners en de gevolgen van massamigratie via de diverse mogelijkheden daarvoor.
Refererend aan de titel van het programma: het heeft niet alleen het hart, maar ook de liefde, voldoening en menselijke maat gebroken. Ook buiten Rotterdam. Ik woon nu enkele jaren op Kreta en wanneer ik voormalige landgenoten spreek, verbazen zij zich hoe zaken, restaurants, winkels etc. economisch kunnen bestaan. Ik begrijp die vraag (ik was ooit nogal gericht op efficiency), maar ik merk steeds meer dat mijn uitleg niet meer echt bij hen binnen komt. Dat heeft niet zozeer te maken met m’n verbale kwaliteiten, maar wel met de hersenspoeling ‘alles moet efficiënt, dat brengt heil’ die in NL main stream is. Overigens trof me dit ooit ook in Egypte: een (handjes) klus voor 1 persoon vergde de aanwezigheid van een voorman, een toezichthouder en eentje die toezicht hield op de toezichthouder. Verre van efficiënt, maar er was een living voor die mensen die veel verder reikt dan (winst)optimalisatie.
Dat had je in Nederland vroeger ook. Ouderen gingen niet met pensioen, maar veegden de werkplaats aan en dat soort lichte klusjes. Het probleem zit hem in het denken via een model - zoals Arjen van Veelen ook aanstipt.
@@martendewind Precies. Welk onderwerpen ook bij de kopt neemt: wanneer modellen leidend zijn, verliest de mens, liefde, compassie, empathie etc. Oftewel: technocratie will human at the end. Totdat mensen beseffen dat geld niet leidend hoeft te zijn (en het in de huidige setting de bron is van erg veel kwaad).
Heb inderdaad een boerenvlag hangen aan mijn balkon in Rotterdam Alexander. Toch vind ik Rotterdam Alexander niet representatief voor Nederland. Rotterdam Alexander heeft 100.000 inwoners terwijl inhet grootste deel van de mensen woont in steden en dorpen die behoorlijk kleiner zijn dan deze wijk.
Jeunesse dorée Ik zag de grootste geesten van mijn generatie bloeden voor een opstand die niet kwam. Ik zag ze dromen tussen boekomslagen en ontwaken in de hel van tweeëntwintig steden, heilloos als het uitgehakte hart van Rotterdam. Ik zag ze zweren bij een nieuwe dronkenschap en dansen op de bodem van de nacht. Ik zag ze huilen om de ossen in de trams en bidden tussen tweemaal honderd watt. Ik zag ze lijden aan een ongevraagd talent en spreken met gejaagde stem: - was alles al gezegd, nog niet door hen. Ze waren laat. Aan geen belofte werd voldaan. De steden blonken zwart als kaviaar. Wigman --------------------------------------------
of dit? "In Nederland tellen we maar liefst 22 Hanzesteden (+ Hindeloopen welke geen Hanzestad is, maar wel samenwerkte), namelijk: Arnhem, Deventer, Doesburg, Elburg, Groningen, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Nijmegen, Oldenzaal, Ommen, Roermond, Stavoren, Tiel, Venlo, Zutphen en Zwolle."
Extra reactie : Arjen van Veelen (schrijver ) wat ben je een fijne verteller. Jelle: Wat zalig om jou zo in je element te zien. Prachtige samenwerking. Top interview.
Zijn kennis samen met zijn knappe verbindingen van hoe societies zichzelf in de voet schiet om het te laten gebeuren is verhelderend , kwam vanuit NZ weer eens in Rotterdam waar ik nog steeds alle wijken en straten kan herinneren , bij station Rijnhaven waren twee werelden die zaterdags samen kwamen op de markt , een mooie bonte mengeling van vroeger en nu waar je echt van geniet en ik me eigenlijk gelijk thuis voelde , die geest van vroeger is er toch steeds nog als je een café binnenloopt is ook daar nog veel hetzelfde gebleven de binnenstad op zaterdag een beetje te druk met mooi weer , jammer dat er door het ongelooflijke slechte beleid van politieke partijen de huizen rises is instaan in de wereld en echt niet alleen doordat er geen ruimte is daar bij jullie want wij in NZ hebben datzelfde probleem met 5 million mensen en even groot als GB , het is door de banken instaan in 2003 toen ineens mijn huis in een paar verdubbelde in price en regeringen toekeken in de meeste landen en we de weg insloegen dat de ingang van een eigen huis vernietigde en banken heel veel rijker ging maken en onze kinderen het recht ontnam om ook ergens anders te wonen als in je auto of ergens in een kamertje voor een groot bedrag
Nelson Mandela noemde het ook blanken. Het woord heeft bepaald geen imago van blanco canvas: het is een woord beladen met vanalles. Maar de lading komt niet van het woord zelf. je kunt een maatschappij niet veranderen door een woord te veranderen. Dat hebben we gezien bij het woord buitenlanders/ allochtonen/ nieuwkomers of bij vluchtelingen/ statushouders etc enz. Het wordt er niet beter op als je een woord meer politiek correct maakt wil dat meestal zeggen “say the magic word” dan kunnen we alles laten zoals het is. Magisch denken. Net als bij greenwashing #esg etc. De mensen die op een laag niveau denken moet je niet ontmoeten met een tegenbeweging op datzelfde denkniveau: voor mij zijn die moraalridders met hun digitale cancel culture net zo erg als tegen wie ze strijden. We moeten naar een level hoger schakelen voorbij de semantiek en virtue signaling. Gewoon het probleem zelf aanpakken en niet het labeltje.
Punt van kritiek: expats lossen het tekort op aan hoogopgeleiden op de korte termijn... dat los je niet op met investeren in arme mensen omdat dat pas over 20 jaar effect heeft. Belangrijker.. hoe ontstaat dit als het NLs onderwijsniveau van de afgelopen 20 jaar zo hoog aangeschreven is maar blijkbaar toch niet de hoogopgeleiden heet opgeleverd die we nodig hebben... anders gezegd het tekort aan hoogopgeleiden is gegroeid terwijl het aanbod ook is gegroeid... (1) rara hoe kan dat / wat is hier aan de hand? (2) wat is het perspectief voor de komende 20 jaar (en onze kinderen) in het licht van dalende taal- en rekenniveaus? En afhakende studenten? Ander punt van kritiek: over hoogopgeleiden koppelen aan laagopgeleiden... de voorstanders van een ruimhartige immigratie zijn al 30 jaar niet de mensen die zichzelf koppelen aan de immigranten door zelf in de buurt te gaan wonen. Dit is geforceerd smeden van een nieuwe eenheid en dat werkt niet als de culturele verschillen (niet perse etnisch cultureel) te groot zijn. 'Samen' is vanuit de academische omgeving iets wat 'gestimuleerd moet worden' (top-down) en wat in leefbarometercijfers positieve scores oplevert door lage scores te laten verwateren door hoge scores aan dezelfde groep toe te voegen... terwijl het in de werkelijkheid pas werkt bij 'herkenning' (vergelijkbaar met liefde, vriendschap en vertrouwen etc - eerder bottom-up).
SDG goals, maak van Nederland een efficiënte metropool van 30 miljoen inwoners, Tristate City, lekker onherkenbaar met die Leefbaar ometer. Ik denk dat we Nederland moeten terug heroveren. Wat denkt u?
Eerder is hier een gast geweest die leiding gaf aan de rekenkamer in Rotterdam en er een bestuursmodel is ontstaan daar, die nodig was na de oorlog voor snel herbouw huizen, maar is doorgegaan en doorgeslagen in latere tijden, toen dat model gedateerd raakte. Trouwens tevens Rotterdam, zoals alle grote steden in West Europa, dominant socialistisch georiënteerd waren, met name sinds het algemeen kiesrecht. Sinds de jaren 60 nieuw links van binnenuit de PvdA annexeerde en vervolgens vervelde naar neo marxisme. Fortuyn noemde dat de links politiek correcte kerk, dat een halve eeuw nu disproportioneel ter linkerzijde de boel bestiert en dus ook vanuit CU en D66. Plus deels CDA. Indien JA21 de PVV stemmen niet kan binnenhalen en die van FvD, blijven dat stemmen op een Links gedomineerde coalitie waar VVD afhankelijk van blijft, maar met laatste ac tie van premier om spreidingswet erdoor te duwen, PVV nu al in peilingen grootste partij is. Joost Eerdmans zou er goed aan doen om een nieuwe, wervende, talentvolle politiek leider te casten. Die partij zou die naam JA21 moeten veranderen in Nieuwe Nederlande Alliantie en zuster partij moeten worden van de Nieuwe Vlaamse alliantie, met Bart de Wever als leider in die partij. De moedigste en bekwaamste toppoliticus van Europa momenteel en met het enige juiste politieke recept, gelijkaardig aan die van Fortuyn: Pragmatisch, Integer en Menselijke maat, in dienst van het algemeen belang en aan de kant van burgers rechten en plichten, in de liin wat Sybe Schaap inburgeren noemt in de geest van Thorbecke en dat in een rechtsgemeenschap, wat dus ook eisen stelt aan burgers. Fortuyn garandeerde bij voldoende mandaat al niks, zo ingewikkeld waren toen al de zaken georganiseerd in allerlei cotereien, met een bovenlaag aan de knoppen, die hun belangen goed beschermt.
#1082 : Wat een Lekker Levendig Lulkoekvrij gesprek ! De Mooie Menselijke inhoud is het zeker waard. Lijkt me ook goed cursusmateriaal voor in slaap gesukkelde politici. Niet geslaagd ? Terug in de container !
2 heren met het hart op de goede plaats. Dank voor dit gesprek. Groeten uit Rotterdam, Alexanderpolder.
Terwijl ik als hoogopgeleide ex-dakloze het antikraakpand van een van mijn na scheiding en verkoop van het huis, samen met mijn inmiddels ook weer dakloze zoon binnen 4 weken moet leegruimen, luister ik naar deze podcast. Voor wie of aan wat gaat jouw boek en dit gesprek iets veranderen? Gaaf land, gave stad, Rotterdam!
Ick vond het interessant. Maar ick heb oock alweer heel lang een klein Huysje, met een Tuyn, in een achterbuurt.
Het is makkelijk uw bijdrage uit een soort ongemakkelijkheid te negeren. Maar u zegt iets dat serieus is.
Ik denk niet dat u dit boek en dit gesprek kunt koppelen aan uw persoonlijke situatie, boeken en gesprekken zijn kleine steentjes die hooguit op termijn effect kunnen hebben. Aan het alternatief, geen boek of gesprek, heeft u ook niks.
U zit in een lastige situatie, dat kan iedereen overkomen en is tragisch. Ik hoop dat uw opleiding u helpt hier uit te komen. Sterkte ermee.
Misschien klinken mijn woorden gratuit, maar uw verhaal raakte me.
Laat uw ervaring dan eens spreken. Wat stelt u voor ?
De nadruk op efficiëntie (en economische groei) zorgt voor een snelle manager-carriere-cultuur waarbij het contact met de burger/klant en het uiteindelijke doel ondergeschikt is aan (subjectief gekozen) cijfers en jaarverslagen.
Het rijkt veel verder dan dat. Vandaag heb ik wat groenten geoogst. Verre van efficiënt, maar de manier waarop gaf me voldoening. Ik genoot van de klus en ik had geen haast. In mijn pay roll leven werkte ik vrijwillig meer dan de contract-uren zonder salariëring. Ik wilde voldoening in mijn werk, naast alle bull shit targets.
Moo eni sterk inhoudelijk gesprek over de gevolgen van na oorlogse stadsinrichting en gemeentelijk beleid . Hopelijk hoort heel stadsinrichtende NL dit gesprek
En dan nu over naar de dystopsiche WEF toekomst van de (Rotterdamse) stad m.b.t. "15 minute cities". Waarbij je een (als start) een maximum van 100 dagen per jaar krijgt om je daarbuiten te begeven, want anders: boete(n). Dat gaat een leuke diverse stad worden ..... toch?
Wie de moeite neemt om interviews met Fortuyn te bekijken hoort dit zelfde verhaal over met name Rotterdam. Een met Ivo Niehe in Fortuyns prachtige huis in Rotterdam o.a. Fortuyn woonde zelf dus in Rotterdam en zag mede als socioloog en econoom steeds meer onbalans qua samenstelling bewoners en de gevolgen van massamigratie via de diverse mogelijkheden daarvoor.
Omgekeerde vlag hoeft niet perse met boeren te maken te hebben
Is teken van opstand
Refererend aan de titel van het programma: het heeft niet alleen het hart, maar ook de liefde, voldoening en menselijke maat gebroken. Ook buiten Rotterdam.
Ik woon nu enkele jaren op Kreta en wanneer ik voormalige landgenoten spreek, verbazen zij zich hoe zaken, restaurants, winkels etc. economisch kunnen bestaan. Ik begrijp die vraag (ik was ooit nogal gericht op efficiency), maar ik merk steeds meer dat mijn uitleg niet meer echt bij hen binnen komt. Dat heeft niet zozeer te maken met m’n verbale kwaliteiten, maar wel met de hersenspoeling ‘alles moet efficiënt, dat brengt heil’ die in NL main stream is.
Overigens trof me dit ooit ook in Egypte: een (handjes) klus voor 1 persoon vergde de aanwezigheid van een voorman, een toezichthouder en eentje die toezicht hield op de toezichthouder. Verre van efficiënt, maar er was een living voor die mensen die veel verder reikt dan (winst)optimalisatie.
Dat had je in Nederland vroeger ook. Ouderen gingen niet met pensioen, maar veegden de werkplaats aan en dat soort lichte klusjes. Het probleem zit hem in het denken via een model - zoals Arjen van Veelen ook aanstipt.
@@martendewind Precies. Welk onderwerpen ook bij de kopt neemt: wanneer modellen leidend zijn, verliest de mens, liefde, compassie, empathie etc. Oftewel: technocratie will human at the end. Totdat mensen beseffen dat geld niet leidend hoeft te zijn (en het in de huidige setting de bron is van erg veel kwaad).
Heb inderdaad een boerenvlag hangen aan mijn balkon in Rotterdam Alexander. Toch vind ik Rotterdam Alexander niet representatief voor Nederland. Rotterdam Alexander heeft 100.000 inwoners terwijl inhet grootste deel van de mensen woont in steden en dorpen die behoorlijk kleiner zijn dan deze wijk.
Jeunesse dorée
Ik zag de grootste geesten van mijn generatie
bloeden voor een opstand die niet kwam.
Ik zag ze dromen tussen boekomslagen en ontwaken
in de hel van tweeëntwintig steden,
heilloos als het uitgehakte hart van Rotterdam.
Ik zag ze zweren bij een nieuwe dronkenschap
en dansen op de bodem van de nacht.
Ik zag ze huilen om de ossen in de trams
en bidden tussen tweemaal honderd watt.
Ik zag ze lijden aan een ongevraagd talent
en spreken met gejaagde stem: -
was alles al gezegd, nog niet door hen.
Ze waren laat. Aan geen belofte werd voldaan.
De steden blonken zwart als kaviaar.
Wigman
--------------------------------------------
"de hel van tweeëntwintig steden" help me even, waar duidt dit op? Als ik google krijg ik de hele tijd het gedicht zelf te zien...
dit? www.cbs.nl/-/media/imported/documents/2015/44/cbs_009151_stadsgewesten_2015-web.pdf?la=nl-nl
@@LucasHagemans 22 hanzesteden
of dit? "In Nederland tellen we maar liefst 22 Hanzesteden (+ Hindeloopen welke geen Hanzestad is, maar wel samenwerkte), namelijk: Arnhem, Deventer, Doesburg, Elburg, Groningen, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Nijmegen, Oldenzaal, Ommen, Roermond, Stavoren, Tiel, Venlo, Zutphen en Zwolle."
@@LucasHagemans en Goes
Extra reactie : Arjen van Veelen (schrijver ) wat ben je een fijne verteller.
Jelle: Wat zalig om jou zo in je element te zien. Prachtige samenwerking. Top interview.
Het probleem met efficiëntie is dat het niet efficiënt is. 🙃
Je komt idd veel mensen tegen in steden. Starend naar hun smartphones.
Zijn kennis samen met zijn knappe verbindingen van hoe societies zichzelf in de voet schiet om het te laten gebeuren is verhelderend , kwam vanuit NZ weer eens in Rotterdam waar ik nog steeds alle wijken en straten kan herinneren , bij station Rijnhaven waren twee werelden die zaterdags samen kwamen op de markt , een mooie bonte mengeling van vroeger en nu waar je echt van geniet en ik me eigenlijk gelijk thuis voelde , die geest van vroeger is er toch steeds nog als je een café binnenloopt is ook daar nog veel hetzelfde gebleven de binnenstad op zaterdag een beetje te druk met mooi weer , jammer dat er door het ongelooflijke slechte beleid van politieke partijen de huizen rises is instaan in de wereld en echt niet alleen doordat er geen ruimte is daar bij jullie want wij in NZ hebben datzelfde probleem met 5 million mensen en even groot als GB , het is door de banken instaan in 2003 toen ineens mijn huis in een paar verdubbelde in price en regeringen toekeken in de meeste landen en we de weg insloegen dat de ingang van een eigen huis vernietigde en banken heel veel rijker ging maken en onze kinderen het recht ontnam om ook ergens anders te wonen als in je auto of ergens in een kamertje voor een groot bedrag
Dat "witte" klinkt afschuwelijk. Wij zijn Blank, hoor.
Ja blank is beter dan wit.
@@Pieter-JanNotebaart zeeker weeten !! 🤗
Nelson Mandela noemde het ook blanken. Het woord heeft bepaald geen imago van blanco canvas: het is een woord beladen met vanalles. Maar de lading komt niet van het woord zelf. je kunt een maatschappij niet veranderen door een woord te veranderen. Dat hebben we gezien bij het woord buitenlanders/ allochtonen/ nieuwkomers of bij vluchtelingen/ statushouders etc enz. Het wordt er niet beter op als je een woord meer politiek correct maakt wil dat meestal zeggen “say the magic word” dan kunnen we alles laten zoals het is. Magisch denken. Net als bij greenwashing #esg etc. De mensen die op een laag niveau denken moet je niet ontmoeten met een tegenbeweging op datzelfde denkniveau: voor mij zijn die moraalridders met hun digitale cancel culture net zo erg als tegen wie ze strijden. We moeten naar een level hoger schakelen voorbij de semantiek en virtue signaling. Gewoon het probleem zelf aanpakken en niet het labeltje.
@@addhoc256 Zo mee eens! Maar hoe benaderen we dat anders ?
En Partij is met een lange ij, blanke!
Immigratie heeft Rotterdam gesloopt.
Fortuin verhuisde met een reden naar Rotterdam.
Wanneer komen de nieuwe microfoons?
Punt van kritiek: expats lossen het tekort op aan hoogopgeleiden op de korte termijn... dat los je niet op met investeren in arme mensen omdat dat pas over 20 jaar effect heeft. Belangrijker.. hoe ontstaat dit als het NLs onderwijsniveau van de afgelopen 20 jaar zo hoog aangeschreven is maar blijkbaar toch niet de hoogopgeleiden heet opgeleverd die we nodig hebben... anders gezegd het tekort aan hoogopgeleiden is gegroeid terwijl het aanbod ook is gegroeid... (1) rara hoe kan dat / wat is hier aan de hand? (2) wat is het perspectief voor de komende 20 jaar (en onze kinderen) in het licht van dalende taal- en rekenniveaus? En afhakende studenten?
Ander punt van kritiek: over hoogopgeleiden koppelen aan laagopgeleiden... de voorstanders van een ruimhartige immigratie zijn al 30 jaar niet de mensen die zichzelf koppelen aan de immigranten door zelf in de buurt te gaan wonen. Dit is geforceerd smeden van een nieuwe eenheid en dat werkt niet als de culturele verschillen (niet perse etnisch cultureel) te groot zijn.
'Samen' is vanuit de academische omgeving iets wat 'gestimuleerd moet worden' (top-down) en wat in leefbarometercijfers positieve scores oplevert door lage scores te laten verwateren door hoge scores aan dezelfde groep toe te voegen... terwijl het in de werkelijkheid pas werkt bij 'herkenning' (vergelijkbaar met liefde, vriendschap en vertrouwen etc - eerder bottom-up).
SDG goals, maak van Nederland een efficiënte metropool van 30 miljoen inwoners, Tristate City, lekker onherkenbaar met die Leefbaar ometer.
Ik denk dat we Nederland moeten terug heroveren. Wat denkt u?
Eerder is hier een gast geweest die leiding gaf aan de rekenkamer in Rotterdam en er een bestuursmodel is ontstaan daar, die nodig was na de oorlog voor snel herbouw huizen, maar is doorgegaan en doorgeslagen in latere tijden, toen dat model gedateerd raakte. Trouwens tevens Rotterdam, zoals alle grote steden in West Europa, dominant socialistisch georiënteerd waren, met name sinds het algemeen kiesrecht. Sinds de jaren 60 nieuw links van binnenuit de PvdA annexeerde en vervolgens vervelde naar neo marxisme. Fortuyn noemde dat de links politiek correcte kerk, dat een halve eeuw nu disproportioneel ter linkerzijde de boel bestiert en dus ook vanuit CU en D66. Plus deels CDA. Indien JA21 de PVV stemmen niet kan binnenhalen en die van FvD, blijven dat stemmen op een Links gedomineerde coalitie waar VVD afhankelijk van blijft, maar met laatste ac tie van premier om spreidingswet erdoor te duwen, PVV nu al in peilingen grootste partij is. Joost Eerdmans zou er goed aan doen om een nieuwe, wervende, talentvolle politiek leider te casten. Die partij zou die naam JA21 moeten veranderen in Nieuwe Nederlande Alliantie en zuster partij moeten worden van de Nieuwe Vlaamse alliantie, met Bart de Wever als leider in die partij. De moedigste en bekwaamste toppoliticus van Europa momenteel en met het enige juiste politieke recept, gelijkaardig aan die van Fortuyn: Pragmatisch, Integer en Menselijke maat, in dienst van het algemeen belang en aan de kant van burgers rechten en plichten, in de liin wat Sybe Schaap inburgeren noemt in de geest van Thorbecke en dat in een rechtsgemeenschap, wat dus ook eisen stelt aan burgers. Fortuyn garandeerde bij voldoende mandaat al niks, zo ingewikkeld waren toen al de zaken georganiseerd in allerlei cotereien, met een bovenlaag aan de knoppen, die hun belangen goed beschermt.
#1082 : Wat een Lekker Levendig Lulkoekvrij gesprek ! De Mooie Menselijke inhoud is het zeker waard.
Lijkt me ook goed cursusmateriaal voor in slaap gesukkelde politici. Niet geslaagd ? Terug in de container !
👌🏻
En wie is de beste burgemeester van de wereld ook nou weer?