Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Su Arıtma Cihazı almayı düşünenler mutlaka izlemelisiniz. Ne kadar arıtılmış suya ne kadar atık su

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 січ 2021
  • #purioptima #waterpurifier
    Bu videomuzda İhlas Auro Cebilon Silver Su Arıtma Cihazından temiz su alırken ne kadar sürede ne kadar temiz su alabileceğimizi ve aldığımız temiz su karşılığında ne kadar atık su çıkacak bunu hesaplayacağız.
    Ayrıca biriktirdiğimiz atık suyu kanalizasyona gitmekten kurtaracak projemizi hayata geçirince (bir terslik olmazsa bir hafta on gün içinde) kanalımızda paylaşacağız.
    Lütfen videomuzu beğenerek üst sıralara çıkmasına ve sularımızın israf olmamasına katkıda bulunun..

КОМЕНТАРІ • 1,7 тис.

  •  Рік тому +24

    Lütfen bu acı gerçeği herkese duyurmak için paylaşalım. Daha çok kişiye ulaşmak için kanala abone olmayı unutmayın.

    • @guybrushthreepwood1118
      @guybrushthreepwood1118 Рік тому +2

      Içilebilecek her su bu şekilde fire veriyor. Anlamanız için daha açık konuşayım. Eve aldığıniz 19 litre herhangi marka bir damacana su içinde en az aynı miktar harcanıyor, atık olarak gidiyor. O damacana su da bu filtrelemelerden geçiyor. Sadece bu sizin gözünüzün önünde olmuyor.

    • @jalecelik7838
      @jalecelik7838 Рік тому +1

      Atık suyu değerlendirdiniz mi

    • @guybrushthreepwood1118
      @guybrushthreepwood1118 Рік тому

      @@jalecelik7838 dünyanın dörtte üçü su olduğu için çok da kafaya takılacak bir sorun değil bu. O kadar fire veriyor olması yani çok saç baş yolduracak bir konu değil

    •  Рік тому

      Değerlendirdik ve değerlendirmeye devam ediyoruz. Bir Sonraki videomuzu izlerseniz görebilirsiniz.

    • @mustafayasayacak9645
      @mustafayasayacak9645 11 місяців тому +2

      atık suyu klozet e gönderebilirsiniz

  •  2 роки тому +26

    Ben bu atık su mevzusundan dolayı arıtma cihazı almadım.
    Hatta mutfakta sebze meyve yıkarken akan suları dahi altına koyduğum kapta biriktiriyorum, bir türlü değerlendiriyorum.
    Herkesi bunun gibi duyarlı olmaya davet ediyorum.
    💧Su hayattır.

    • @mustafalevent1239
      @mustafalevent1239 8 місяців тому

      keşke bütün halk aynı hassasiyeti gösterse devasa bi tasarruf sağlanırdı. duşta sabunlanırken, dişini fırçalarken, traş olurken, bulaşık yıkarken vs. daha bir çok sebeple niye boşa akıtırlarki suyu! o süre boyunca akıp giden suyun haddi hesabı yok çalıştığım fabrikadaki su israfını görüyorum ve düşünüyorum ülke genelinde de böyleyse diye. Barajların kurumasını kimse doğal sebeplere bağlamasın biz yapıyoruz bedelini de biz ödeyeceğiz. Zamanında her türlü yokluğu görüp sebat eden atalarından uzak duyarsız torunları olduk. sizin bizim gibi insanlar çok çok az 4 nüfusluyum bana aylık gelen su faturası 100-150 arası değişir yan komşum 300-400 lira geliyor diye bana ağlıyor söyleyince siz kullanmıyorsunuz demekki diyor :)

    • @gokselulutatis2403
      @gokselulutatis2403 2 місяці тому

      Helal olsun bende abdes alma suyunu kovada biriktirip bitkilere döküyorum

    • @Mustafa-mf6fn
      @Mustafa-mf6fn Місяць тому

      Düşünceniz güzel ama, damacana su ile eve gelene kadar harcanan enerji ye ne demeli. Benzin, mazot, iş gücü ayrıca damacana temizliğinde harcanan suyu da düşünürsek? Gerisini size bırakıyorum.

    • @ersancesmeci
      @ersancesmeci 6 днів тому

      Bos verin bunlari aritma alin inanmayin.
      Benim aritma bozuldu en ucuz market sularini aldik eve gelenler gelirken 5 lik pet siselerle geldiler.10 gunde 1000 tl yigecti.ben bahcemi suluyorum hergun deniz sonrasi dus ,Aylik 650 tl su parasi odedim.
      Gerisini siz hesaplayin.😠

  • @mustafasivrikaya9440
    @mustafasivrikaya9440 3 роки тому +339

    Emeğine sağlık hocam ben çevre mühendisiyim ve arıtma sektörü ile uğraşıyorum. Öncelikle kullandığınız arıtma sistemi ters osmoz prensibi ile çalışıyor yani çok hassas nona boyuttaki filtre(membran) dan yüksek basınç ile suyu ayristiyor membran filtreler üretim teknolojisine göre 5-6 farklı standarttı vardır bu farklar suyun kirliliğine göre ve elde edilen suyun kalitesine göre belirlenir. Normalde evler için kullanılan arıtma sistemlerinde Lp (low press) (düşük basınç ) membranları kullanılır. Bu membran standart olarak 10 bar basınç altında %50-%50 üretim ve atık yapar basınc azaldıkça üretim azalır atık çoğalır . Bu sebep ile ev aritmalari için 24v DC voltaj ile çalışan pompa eklenir ki buda şebeke basıncına bağlı olarak gelende 6-8 bar basınç üretebilir. Buda yaklaşık %40 arıtma %60 atık olacak şekilde çalışır. Siz ürünü alırken pompasız versiyon tercih etmişsiniz şebeke suyu basıncıniz ise oldukça düşük o yüzden bu kadar yüksek miktarda atık olusturuyor. Arıtma düşünen arkadaşlar şebeke basınçlarini dikkat ederek pompalı veya pompasız tercih yapmalılar. Örneğin ; 10 katlı bir sitenin 1-2-3 katlarında genelde basinc yüksek üst katlarda ise düşüktür. 5 bar ve üstü pompasız aritma için kabul edilebilir.

    •  3 роки тому +11

      Bilgilerinizi paylaştığınız için Teşekkür ediyorum.

    • @dens3254
      @dens3254 3 роки тому +10

      Mustafa bey, Anladığım kadarı ile evin yüksekliği, sebekeye yakınlığı,.. her ne olursa olsun dahili pompalı sistem ile atık su daha da azalacaktır, yani verimi artacaktır. Doğru mu?

    • @mustafasivrikaya9440
      @mustafasivrikaya9440 3 роки тому +6

      @@dens3254 aynen öyle Enes bey

    • @serdalerbas2217
      @serdalerbas2217 3 роки тому +10

      mustafa bey o zaman arıtma cihazlarında pompalı sistem kullanmak az bir elektrik harcayarak daha fazla su tasarrufu yapar diyebilirmiyiz.

    • @mustafasivrikaya9440
      @mustafasivrikaya9440 3 роки тому +46

      @@serdalerbas2217 evet Serdal bey hatta kabaca bu hesap ile pompa 24v 1.2A akım çekiyor yani saatte 30W enerji tüketiyor arıtma sistemi 12 lt suyu 1 saatte üretebiliyor yani ;
      12 lt su = 30w enerji + 12 lt atıksu
      Yada
      12 lt su = 36 lt atıksu (1/3 oranda)
      Demekki 30 w enerji 24 lt suya denk geliyor. Şimdi elektrik ve su faturalarindan birim elektrik ve su maliyeti ile karşılaştırma yapılabilir. Ama asıl mesele zaten maliyet değil israf.

  • @kudretsarikaya2249
    @kudretsarikaya2249 2 роки тому +28

    15 yıldır su arıtma sistemleri satış ve servis işi yapıyorum. her türlü arıza ve sorunu bu güne kadar en ekonomik şekilde girdermiş biri olarak sizlere bu konuda yardımcı olmak isterim. Özellikle,
    Onlarca yorum okudum. Maalesef! Bir çok arkadaş bilip bilmeden kendince fikrini söylemiş, oysa esas sorunu dile getireni görmedim.
    RO yani reverse ozmos, bu sistem özellikle mebran 2.8 Yani en az 3 bar basınçla çalışır.
    Basınç arttıkça üretilen su miktarı ve atık su miktarı da orantılı olarak artar. Atık suyun fazla vermesinin sebebi sadece basıncın yüksek olması değil! Bu sistemde bulunan kısıcı dır. kısıcı atıksuyun çıkışında bulunan genelde 300 veya 400'lük kullanılan ayrı bir parçadır.
    Bu parça"kısıcı"nın fazla su vermesinden kaynaklanır.
    Gereğinden fazla atıksu miktarı sistemde bulunan filtrelerin daha çabuk kirlenmesine sebep olur.
    Ve yine gereğinden daha az atık su vermesi su kalitesini düşürür.
    Birebir veya biri 2 oranında atık su vermesi normaldir. 1'e 3 1'e 4 1'e 5 veya 1'e 10 atıksu veriyorsa bu kısıcının değişmesi gerekir.
    Çok fazla ucuza kaçmayın! Birçok kişi sırf para kazanmak için bu işi internet üzerinden yapıyor. Sadece satıcıdır, ürün hakkında bilgileri yoktur, teknik bilgi olarak veya servis hizmetleri yetersizdir.
    Yeni bir sistem alırken Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Çünkü çoğu ucuza satılan kalitesiz ürünler de bu sorun görülür.
    Ayrıca sistem üretim yaptıktan sonra "depo dolduğunda" giriş ve çıkışta ki basıncın örtüşmesi sonucunda şato valf denilen bir başka parça atıksuyu otomatik olarak keser.
    Sisteme şebekeden su girişi giriş ve çıkışı olmaz!. Bir miktar su tüketildikten sonra depodaki basınç azalınca bu şato var tekrar devreden çıkar ve sistem su üretmeye "arık su atmaya" devam eder.
    Eğer su arıtma sürekli atıksu veriyorsa bu parçanın değişmesi gerekir. Genelde yüksek basınçlı yerlerde içinde bulunan contalar deforme olur veya yırtılır, Bundan dolayı görevini yapamaz.
    Umarım verdiğin bilgiler faydalı olur. Bu sistemin verdiği temiz su ve atıksu miktarı toplamda genel kullanılan suyun yanında çok fazla bir sarfiyat değildir. Günde 20 litre temiz su alsanız! sistem bire iki veya iki buçuk atıksu verse bile ortalama 2 ton su yapar.
    ( Genel kullanım, temizlik, çamaşır bulaşık vs. Ortalama kişi başı günlük su tüketimi 175 litredir.) 4 veya 5 kişilik bir ailede RO sisteminin 60 -70 litrelik su sarfiyatı olur. Kısacası bahsedildiği kadar fazla değildir. Kişisel temizliğinize harcadığınız suyun yanında bu atık su sarfiyatın esamesi okunmaz.
    Dileyen damacana alsın, dileyen arıtma alsın, dileyen de şebeke suyunu olduğu gibi direkt içsin.
    Önemli olan şebeke suyunu kaynatıp içmemek. Yani direkt içmek daha sağlıklı, kaynatıp içmek daha zararlıdır.
    Bu konuda daha bilgili olmak için dileyen araştırabilir. Herkese sağlıklı günler dilerim... 👍

    • @MehmetCanBAYRAM
      @MehmetCanBAYRAM 2 роки тому

      Kudret bey hangi cihazı alalım?

    • @kudretsarikaya2249
      @kudretsarikaya2249 2 роки тому +4

      @@MehmetCanBAYRAM
      İyi günler dilerim. Özellikle belli bir marka söylemek çok doğru olmaz.
      Ben bu işi yapmaya başladığımda beş altı marka ve onlarca model vardı. Bu günlerde yüzlerce marka ve binlerce modelleri var. Bir çoğu fason üretimdir. X marka yerine kullanmış bir yakınınız varsa onun tavsiyesine ve bütçenize göre bir model almanızı tavsiye ederim.
      Çok ucuza satılan bir ürünün İlerleyen zamanda bir sorun çıkarabilir. Ayrıca sistemde kullanılan filtreler ve teknik servis hizmetleri de çok önemlidir.
      Kendi adıma sattığım ilk ürünlerin bu gün hala kullanılması zamanında bakımlarının yapılmasına bağlı.
      Dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bunlara uygun kullanmak hem ürünün hem de kullanılan suyun kalitesini devamlı kılar.
      Özetle size tavsiyem, şehir şebekesinde basınç sorunu yoksa pompasız yani elektriksiz olanı, en önemlisi TDS (su kalitesini ölçer bir cihazdır) TDS yoğunluk ölçümü 017 den düşük olan, garantili mebran kullanılan, 3 ila 5 kişi iseniz 5 veya 8 litre depolu, daha fazla kişinin kullanımı için 12 litrelik depolama yapan, (bunlar ev küçük iş yeri içindir) bütçenize göre! Veya ortalama fiyatlı bir ürün tehcir etmemizi tavsiye ederim.
      İnternet veya market zincirleri üzerinden satılan ürünlerin teknik servis hizmetlerine dikkat edilmesini ayrıca tavsiye ederim. Bizzat şahit oldum ki 3 veya 4 ayda sistemin tıkandığını veya su kalitesinin değişti gibi şikayetler aldım. Bu gibi durumlarda doğal olarak! Teknik bilgi vermekten başka elimden bir şey gelmiyor.
      Su arıtma cihazları günümüzde zaruri ve beyaz eşya gibi düşünülmesi gerekir.
      Bir an önce almanızı içme, çay ve yemeklerde mutlaka bu suyu kullanmanızı tavsiye ederim. Sonuçta iyi yada kötü bir tecrübe yaşamadan konuya vakıf olamıyoruz.
      Uzun zaman spring water, aqua life, life water, aqua Türk gibi! Marka ve modellerini sattım. kısmen sorun yaşadıklarım olduğu için onları kendim daha iyi bir sisteme dönüştürdüm.
      Bazı yeni markaların tecrübesine henüz sahip değilim. Açıkçası bazılarının filtre ve ürün kalitesi pek iyi değil! Kimisinin de filtreleri markaya özgü ve çok pahalı oluyor. Bu durumda müşteriye ileride tedarik ve teknik servis anlamın da sorun olabilir.
      Su arıtma sektörüne son yıllarda ciddi anlamda rağbet oldu, bununla birlikte malum rekabet oluştu ama kaliteden ziyade olay sadece satışa ve kısa vadeli maddi kazanca dönüştü.
      Güvendiğiniz kişilerden ürün ve hizmet satın almanızı tavsiye ederim.
      Umarım bu cevap şahsınıza ve bir çok kişiye faydalı olur.
      Şimdiden hayırlı olsun!.. Güle güle kullanın 👍

    • @MehmetCanBAYRAM
      @MehmetCanBAYRAM 2 роки тому +1

      @@kudretsarikaya2249 zaman ayırıp böyle detaylı bir cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun.

    • @kudretsarikaya2249
      @kudretsarikaya2249 2 роки тому +2

      @@MehmetCanBAYRAM Cümlemizin inşallah!..
      hayırlı günler dilerim 👍

    • @kamilekomur7390
      @kamilekomur7390 Рік тому +1

      Ben ihlastan aldım gelip taktilar cebillon minareleri su kalitesini kaybediyor dediler doğrumu bu acaba

  • @eminebilici1482
    @eminebilici1482 3 роки тому +15

    keske almadan önce bu videoyu izleseydim su an aldıigıma o kadar pisman oldumki anlatamam. emeginize saglık cok teşekkür ederim

    • @canerkahraman
      @canerkahraman 3 роки тому +1

      Hiçte pişman olma hocam. Yukarda belirttim o su hiçbişey. Wc de iki kez sifona basınca 2 günde arıtma suyundan harcayacağın sudan daha fazlası gidiyor emin ol. İstersen araştır. Yada duş alırken ne kadar su gittiğine baktın mı ? Allah bilir hergünde duş alıyorsundur. Sen arıtmada 20 lt atık suyu harcayana kadar emin ol 1 ton suyu banyoda ziyan ediyorsun zaten.

    • @seriftokus133
      @seriftokus133 2 роки тому +1

      @@canerkahraman yanlış düşünce. O zaman. Ben her gün banyo yaparım. Ölçüm sonucu 2.5 damacana ile hemen çıkıyorum duştan. Ama böyle olunca günde 2 kere duşa girmiş oluyorum. Ki 3 litre kesin içiyorum. Çoluk çocuk derken bu günde 6 damacan sadece musluktan israf demek. Yapmayın yanlış akıl veriyorsunuz. Arkadaşa israfı azaltmanın tekniklerini öğretin. çift mebran deyin. ters yıkama deyin. , selenoid valf deyin.

    • @canerkahraman
      @canerkahraman 2 роки тому

      @@seriftokus133 Hocam bu dediklerimi iyi araştırıp farazi konuşmazsan anlarsın. Kaç kez evde tuvalete girilik kaç kez sifona basıldığını hesap ettin mi hiç ? valla hocam eğer siz hergün 5 litre su tüketiyorsanız oda 1 damacana eder. Yani iki kez sfona basmış gibi farzedin. Ters ozmos felan araştırana kadar bence daha az duş ile daha az tuvalete gitmeyi araştırmak daha mantıklı geliyor bana. Kaldı ki daha az içmek zarar verirken yıkanmak felan zarar vermez. Bence dediklerimi iyi araştırın.

    • @abdinnazarli
      @abdinnazarli 2 місяці тому

      Bende

  • @babagame1265
    @babagame1265 2 роки тому +27

    Öncelikle böyle duyarlı vicdanlı insanları görmek beni çok mutlu etti. Allah razı olsun kardeşim. 1 litre temiz su için 10 litre su boşa gidemez herkes bilinçlenmeli

    •  2 роки тому

      Teşekkür ediyorum.

    •  2 роки тому

      Teşekkür ediyorum.

    •  Рік тому

      Haksız değilsiniz.

    • @perihancetin6353
      @perihancetin6353 Рік тому +1

      ​@@Cano-yh9sfben kendi evimde brita sürahi kullanıyorum. Annemlerin evindeki LG marka arıtma cihazı 1e 8 atıyor... 1 litre su için 8 litre atmak çok kötü.

  • @orhaneroglu315
    @orhaneroglu315 Рік тому +9

    Asla bir damla su israf edilmemeli güzel olmuş allah razı olsun.

  • @BurakTekindemir
    @BurakTekindemir 3 роки тому +5

    Su arıtma cihazı almayı düşünüyordum bu vidyoyu görünce vazgeçtim şu kuraklık zamanda ufakta olsa israftan kurtardın beni Allah razı olsun

    • @BurakTekindemir
      @BurakTekindemir 2 роки тому

      @Göktuğ mirza Artam iyi olabilir , ben atık su olayını bilmiyordum boş yere israf

  • @denizmavisi9842
    @denizmavisi9842 2 роки тому +17

    Ben milsu kapalı kasa 10 aşamalı aldım memnunum. 1.5 senede bir yedek filtre set alıp değiştiriyorum. Atık su kısmı ülke için çok ciddi bir sorun, özellikle gidere verilmesi. 1 litre temiz su için ortalama 8-10 litre atık su çıkıyor. Ben ince boruyu uzatıp ucunu büyük mavi bidona verdim, doldukça balkon merdiven yıkama çiçek sulama hatta tuvalete dökmek için kullanıyorum.

    • @kalem445
      @kalem445 Рік тому

      Bidonu nereye koydunuz? zira tezgah altinda dolap icinde zor gibi

    •  Рік тому

      bu videoyu izleyebilirsiniz ua-cam.com/video/_b2y-uN8VBA/v-deo.html

  •  3 роки тому +36

    Su arıtma cihazı almadan önce gördüğüm için şanslıyım. Tarafsız bir şekilde bu faydalı videoyu hazırladığın için teşekkür ederim, emeğine sağlık.

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому +8

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

    •  3 роки тому

      @@ercanylmazsenal3072 Bilmeden bu pompasız modeli alanların yapması gereken en mantıklı hareket en 350 lira ödeyerek pompa taktırması sanırım. Bu bilgiyi yeni öğrendim.

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому +1

      @ evet Aynen öyle.

    • @veravera1910
      @veravera1910 2 роки тому

      @@ercanylmazsenal3072 mı 8

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 2 роки тому

      @@veravera1910 anlayamadım

  • @BatuAKM
    @BatuAKM Рік тому +5

    11 yıllık ev tipi su arıtma sistemlerinin servisiyim. Cihazı karalamak veya övmek değil, hangi cihazı alırsanız alın binanın su basıncı düşük ise dışarı attığı su fazla olur. ( pompasız cihazlar için geçerlidir ) Eğer basınç yeterli veya cihaz pompalı olmasına rağmen atık su 1e 1 den fazla ise bazı noktalarda arıza var demektir.

    • @suataydemir9144
      @suataydemir9144 Рік тому

      1 bardağa 1 buçuk bardak atık su nornal mıdır

    • @guybrushthreepwood1118
      @guybrushthreepwood1118 Рік тому

      ​@@suataydemir9144 evet normaldir. Bu videoya göre 3 litre su için 3 hadi maksimum 5 litre atık olmalıydı.

    • @kamilekomur7390
      @kamilekomur7390 Рік тому

      Cebillon taktırdım acaba su kalitesi ni yok eder mi

  • @velicanatabey9193
    @velicanatabey9193 3 роки тому +61

    Keşke hayatımızın her yerinde duyarlı düşünebilsek. Bugün gereksiz yere çekilen her sifon, bulaşık yıkarken kapanmayan musluk, diş fırçalarken, araba yıkarken kullandığımız fazla su israf. Örnekler arttırılabilir. Su bizim için çok değerli bir yaşam kaynağı. Fakat günümüzde artık içtiğimiz ve kullandığımız suların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Tarımda kullanılan ot ve böcek ilaçları bile yağmur ve kar sularıyla yeraltı sularına karışıp içme suyu havzalarına gidebiliyor. Bu nedenle günümüzde kanser vb. hastalıklar çok artmış durumda. Tabi yediklerimizde etkili bu tip hastalıklarda. Bizler elimizden geldiğince sağlımız içinde en iyisini seçmek durumundayız. Arıtma cihazları sağlık açısından hiçbir zararı olmayan gayet lezzetli su temin etmemizi sağlıyor. Bende bir çevre mühendisi olarak su arıtma üzerine çalışıyorum. Sağlıklı günler dilerim.

    •  3 роки тому +4

      Güzel yorumunuz için sağolun. Az atık yapan su arıtma cihazı üretmenizi temenni ederim. Hoşçakalın

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому +16

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

    • @hamzadover3575
      @hamzadover3575 2 роки тому +4

      @@ercanylmazsenal3072 bizde ihlas çalışanıyız ve evde silver takılı biz memnunuz ama ilk fırsatta unique dijital olanla değiştirmeye karar verdim. Sizinde açıklamanızdan dolayı biz teşekkür ederiz

    • @mstf1574
      @mstf1574 2 роки тому +2

      @@ercanylmazsenal3072 şu an bahsettiğiniz cihazın fiytı nedir?

    • @mbscyclone
      @mbscyclone 2 роки тому +1

      atık su kısmını gidere değil.. sulama için bahçeye yolayın. (minerallerce zengin olan suyu çiçek ya da bahçe, tarla, sulamada kullanın bence.) Ayrıca iki tane membran filitresi ile biraz daha az atık elde edilebiliyor. toprakta tuz birikimi kötü ama yapacak birşey yok. Özellikle çok yağış olan bölgelerde suda mineraller az tuz da az. kullanılacak yer var arıtma cihazlarını kullanılmayacak yer de var. Ağır metaller çoksa suda kullanılması iyi olur.

  • @HasanMISIR
    @HasanMISIR 2 роки тому +4

    Teşekkürler bilgilendirme için, bu kadar çok atıksu çıktığını bilmiyordum. Direkt vazgeçtim almaktan. Su israfından başka bir şey değil.

  • @FroginFrock
    @FroginFrock 2 роки тому +8

    Aslında gayet konuşulması gereken bir mevzu ama çok fazla duyarsız insan olması sebebiyle su israfına karşı bilgilendirici bir video yapmanız, atık suyu israf etmemek adına yeni bir sistem geliştirmiş olmanız harikulade.

    •  2 роки тому +1

      Teşekkür ediyorum.

    • @duyguozdemir5770
      @duyguozdemir5770 Рік тому

      @ yeni sistemli bir aritmaniz varmı acaba

    •  Рік тому

      Yeni sistemli derken? Aynı arıtmayı kullanıyoruz. Atık aynı

    • @duyguozdemir5770
      @duyguozdemir5770 Рік тому +1

      @ yanlış olmuş arıtma cihazınız varmı demek istemiştim

  • @mehmetozsoy
    @mehmetozsoy Рік тому +9

    Biz 1'e 3 civarı atık su alıyoruz. Çıkan atık su da wc vs için biriktirip kullanılıyor, tavsiye ederim. Atık su miktarını azaltmak için, şebeke su basıncınızı kontrol edin, düşük ise pompalı arıtma sistemi tercih edin. Ayrıca Permeate Pompa kullanarak bu oranı daha da azaltabilirsiniz. 1'e 10 çok yüksek bir oran.

    • @nahitakyel2284
      @nahitakyel2284 Рік тому +1

      en iyisi 2 ci ozmos almaktır cihazınıza yarı yarıya kaybınız olur

    • @kuyumcufaruk
      @kuyumcufaruk Рік тому +1

      9-- 10 kat atık su veriyor diyen arkadaşlar şayet doğru söylüyorsa cihazını kontrol ettirsin.
      Benim cihazım 1 litre için 1.5 litre atık veriyor, ölçümde 15 ppm su alıyorum.
      Beğenmeyen arkadaşlar hangi şartlarda doldurulduğu, boş şişelerin nasıl depolandığını düşünmeden damacana sularına servet ödemeye devam edebilir.

    • @lailaheillallah9199
      @lailaheillallah9199 10 місяців тому +1

      ​@@kuyumcufaruknasıl oluyor bu.onu da açıklayın inşaallah.ekstra bir şey mi yaptiniz az atık su veriyor

  • @mumkaz4567
    @mumkaz4567 Рік тому +3

    3 litreye 30 litre vah ki vah.bu sekilde yasaklanmali bu cihazlar.sizi de ayrica tebrik ederim boyle olduklarını ilk bu videoda gordum

  • @muraterdem9764
    @muraterdem9764 2 роки тому +29

    Öncelikle su sarfiyatındaki hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirteyim ki bu tip endüstriyel olmayan evsel sistemlerde atık su miktarı x2 dir. Yani ürettiğiniz temiz suyun 2 katını atık olarak atarsınız. bahsettiğiniz derece de atık oluşması normal bir durum değil. Bunun başlıca 2 sebebi vardır.
    1. Membranlarınız tıkalıdır.
    2. Giriş su basıncınız çok düşüktür ( Pompalı sistem değilse) Bu durumda giriş basıncı membran basıncını yenemediği için suyun büyük kısmını atığa verecektir.

    • @muratkosarlar3190
      @muratkosarlar3190 2 роки тому +3

      Aynen öyle bende de var okadar olması imkansız mümkün değil

    • @birolyilmaz69
      @birolyilmaz69 2 роки тому +2

      benim cihazım pompasız ve 1,5 litre su yaklaşık 10 sn de doluyor bu video çok abartılı kesinlikle mebran tıkalı ve düşük basınçlı bu testi bende yaptım 1,5 litre suyun yarısı miktarında atık verdi

    •  2 роки тому +9

      Birol Bey cihazınızın markasını yazar mısınız biz de ondan alalım. Ben halen kullanıyorum. Bir yıl geçtikten sonra Servis geldi filtreleri değiştirdi. Sordum servise bu modeller böyle dedi. Arıza olmadığını söyledi. Halen çok su atık veriyor. Bir sonraki videomuza bakarsanız sırf israfı önlemek için hidrofor sistemi kurarak atık suyu kombiye bağladım. Halen 1 litreye 10 litre veriyor. Yani şunu söyleyeyim: Abartma yok, videoda neyse o. Hoşçakalın

    • @uniefe35
      @uniefe35 2 роки тому +1

      @ aslinda gelen suyun kirliligine bağli su cok kirli gelirse ana filtre cok atar bunun cihazla alakasi yok her cihazda kalite sadece pompa kalitesi tank kalitesi ömur olarak diğer ufak parcalardan belli eder yani yok bu cihaza gire yok o cihaza gore degil membran kaliteside onemli giderde su kesici dedgimiz flow var 3000 cc yada 4500 cc olani var bunlarada bağli ayrica bu cihazi satan kisi sadece bu cihaza ozel yanlis bilgi vermis her su arıtma cihazi filtrelerin kalitesiyle size sağlikli su verir genellikle 1/2 1/3 1/4 gelen suyun kirliligine bagli olarak su atigi cikar ana filtrelerde 75 galos 80 galos ana filtreler var bu kadar atmaz atamaz !

    •  2 роки тому +1

      Reis Bey benim ihlasla aramda hususi bir mesele yok. Bu modeller böyle. Ben halen bu cihazı kullanıyorum. Atık suyu geri dönüştürme işini çözmeseydim bu cihazı kesinlikle kullanmazdım.

  • @bekiraydogan3908
    @bekiraydogan3908 2 роки тому +3

    Kardeşim çok teşekkür ederim.Bende günlerdir araştırıp almayı düşünüyordum. Şimdi vazgeçtim israf etmek beni çok üzüyor.ALLAH c.c. senden razı olsun

  • @fatmaoktay1581
    @fatmaoktay1581 Рік тому +4

    Ben gerçekten bilmiyordum.Allah razı olsun .Artık arıtıcı kullanmayı düşünmüyorum.tekrar tekrar teşekkürler

    •  Рік тому

      Fatma Hanım arıtıcıdan korkmayın. Pompalı bir model alın ama ihlas markasından korkun. Yoksa damacana suya para mı yeter.

    • @gomorrahfashion8071
      @gomorrahfashion8071 3 місяці тому

      @ben silver model aldım yani suyu içemezmiyiz ? korkmamız gereken şey nedir?

  • @shanel5820
    @shanel5820 11 місяців тому +2

    Faydalı video olmuş. Teşekkür ederim.
    Ben de ölçtüm. Benim su arıtma cihazımda 1 litre arıtılmış su için 4 litre atık su çıktı. Cihazı aldığım gün zaten ölçmeden de atık su borusunu damacanaya takıp başka işlerde kullanma maksadıyla suyu biriktiriyordum da şimdi bir ölçeyim dedim. Her ay en az 1200 litre suya tasarruf ediyormuşum. Elektirik parasından da biraz tasarruf etmiş sayılırım.
    Atık suyu bitkilere dökmezsek iyi olur. Bitkileri zatıflatıyor, kurutuyor.

  • @YG-ln3mb
    @YG-ln3mb 3 роки тому +16

    Güzel yere değindin ustam Arıtman sistemindeki şatof diye bir kesici var tank dolduğunda artırmayı kesen bir sistem. Belki o arızalı olabilir yada 4 bar altında şu basıncı olabilir. Pompa takman gerekebilir. Yada çift membran sistemi yaparak atık suyu azaltabilirsin 1 bardağa 1 bardak atık su oluyor. Çift membran sistemi UA-cam var ben oradan görerek yaptım. Daha hızlı tank doluyor. Birde cihazdan gelen su basıncı düşük temiz su tankın basınç 7psi olmalıdır düşükse benzinci deki lastik şişirme makinesinde ayarı yapılabilinir. Saygılarımla Su hayattır.

    • @Editstudiouser
      @Editstudiouser Рік тому

      Çift membran hiç bir fark yaratmıyor, o da başka bir satış hilesi, burda başka sorun var ayrıca tank kapasitesi düşük olursa pompa daha sık devreye girip çıkar yada tank içindeki hava kaçmıştır veya pompa yeterli gelmiyor, çünkü benim cihazda stoptan ilk su aldığımda 1,5 lt ye 2,5 lt atık su oluyor

    • @FidanYilmaz-sj4kf
      @FidanYilmaz-sj4kf 9 місяців тому

      Bence şu arıtma cihazları tam anlamıyla gelişmemiş, gelen suyun hepsini neden aritmiyor yazık yani atık suya😢

  • @selimmuraturer3361
    @selimmuraturer3361 3 роки тому +10

    RO arıtmanın bu kadar atık su üretmesi normal değil, bir yerlerde bir şeyler ters olsa gerek, ya membrana uygun Flow takılmamış, ya şebeke suyu basıncı yetersiz, ya membranda sıkıntı var. Bunun dışında atık probleminin en etkili ve basit çözümü pompalı cihaz kullanmak veya seri bağlı cift membran kullanmaktır, Sanayi tipi RO cihazlarına bakarsanız tamamında seri bağlı membranlar kullanılır ve pompalar ile yüksek basınç uygulanır.

    • @erhandeligoz197
      @erhandeligoz197 3 роки тому +1

      Paralel bağlı demek istediniz galiba. Çünkü seri bağlanti yapılmaz sanayi tip yada çoklu membranlı modellerde

  • @nokuyucu
    @nokuyucu Рік тому +3

    Ben o soruna çare buldum.
    Arıtma çıkışını kapağına bir delik açıp damacanaya bağladım , kapaktan bir delik daha açıp aynı hortumdan 1 m. kadarı ile gidere bağladım. "Böylece damacana dolup taşsa bile fazlası o an için gidere akıyor"
    Damacana dolunca o suyu tuvaletteki boş damacana ile değiştiriyorum. Suları ise tuvalette , yer silmede ve diğer ev temizliğinde kullanıyoruz.

    •  Рік тому

      Çok zekice. Tebrikler

  • @mehmetokatan9910
    @mehmetokatan9910 Рік тому +2

    Mutfak ve banyonun duvarı ortak, tezgah altından delip beyaz atık su borusunu banyoya çıkardım...bir büyükçe kova doluyor, tuvalet sifonu kullanmayı unuttuk dersem yalan olmaz. Unutup taşarsa da banyo giderinden yol buluyor, zaten taşımasına fırsat yok. Sifonda kullanacağım şehir suyu yerine geçiyor, hem fatura hem daha önemlisi doğal su kaynakları korunuyor. Mutfağı banyosundan uzak olanlar kova ve bidon ile risk almasınlar taşar evi su basar . Video için teşekkür ederim.

  • @mgdesigntr
    @mgdesigntr 2 роки тому +11

    Vicdanı olan hiç kimse su artıma cihazı kullanmaz. 15-16 yıl önce öğrenmiştim bu etık su olayını. Hiç bir satış yapan firma bunu anlatmıyor. Ama işin maliyetinden çok vicdani kısmı var. Herkes hesap verecek gün gelince.

    • @Yenidoganli.
      @Yenidoganli. 2 роки тому

      DAMACANA almaya devam et o zaman vicdanla ne alakası var içine işiyorlar sende iciyorsun bumu vicdan

    • @BatuAKM
      @BatuAKM Рік тому +2

      Ne yaptın be dostum. Ben sana ne bilgi istiyorsan vereyim. Bu videodaki arkadaşa binanın su basıncına bakılmadan pompasız cihaz verilmiş. Basınç düşükse haliyle cihazın deposu geç dolacak ve ne kadar geç dolarsa o kadar su atmaya devam edecek.

    • @Fahriye6
      @Fahriye6 Рік тому

      ​@@BatuAKMönerdiğiniz bir marka model var mı?

    • @YoutuberSeid
      @YoutuberSeid Рік тому

      ​@@BatuAKM onerdiyiniz marka hangisi

    • @rg-kd2hn
      @rg-kd2hn 8 місяців тому

      Atiksuyu biriktiriyorum tamamen wcde kullaniyorum ayrıca atık olarak biriken sudabol miktarda kum ve pislik oluyor bu iş vicdan işi degil

  • @shnckr
    @shnckr 3 роки тому +25

    bu videoyu ulusal televizyon kanallarının whatsapp ihbar hatlarına atalım ne kadar çok atarsak o kadar çok yayınlanma ihtimali artar

  • @optifit3535
    @optifit3535 2 роки тому +4

    Bu sorun çift membran filtre kullanarak çözülüyor. Biraz daha maliyet ve uğraşma istiyor. Ben atık suyu kovaya doldurup tuvalette sifon yerine kullanıyorum. Atık su ortalama 3x olması gereklidir. 1 litre içme suyuna 3 litre atık su olması gerek. Bu cihazda bir problem var.

  • @DMRMRT_TR
    @DMRMRT_TR Рік тому +2

    Yemin ederim aynı kaygıyı biz de yaşadık. Normalde servis gelip gider borusuna taktı ve 3 yıl giden Sudan haberimiz yoktu. Sonra bi fark ettik korkunç miktarda su gidiyor. Derhal buna bi çözüm bulmamız lazım dedik ve tüm atık suyu tuvalette kullanmaya başladık ama 3 yıl tertemiz su boşa gitti. İhlas servisi cihazı takarken söylemiyor bile. Adamlar filtre ve çeşmeden kazanacağız derdindeler. Böyle bi video çektiğiniz için teşekkür ederiz. Milyonlarca insan tonlarca suyu boşu boşuna akıtıyor korkunç

    •  Рік тому +1

      Rica ederiz. Videomuzu paylaşarak başka bilmeyenlere duyurabilirsiniz.

  • @arifkarakoc6945
    @arifkarakoc6945 2 місяці тому +1

    Türkçe'yi mükemmel konuşuyorsun. Sözde diksiyon dedikleri şeye inat tam olması gerektiği gibi. Sğzına sağlık.

    •  2 місяці тому

      Teşekkür ediyorum.

  • @huseyinakpinar2334
    @huseyinakpinar2334 2 роки тому +5

    Arkadaşım çok faydalı bir konuya emek vermişsin ellerine sağlık,tabii bu durum hemen hemen bütün arıtma cihazları için geçerli,hemen hemen hepsi atık su çıkarıyor yani astarı yüzünden pahalıya geliyor.

    • @nurlukaya1835
      @nurlukaya1835 Рік тому +1

      Astarının yüzünden pahalı olması önemli değil göz göre göre bukadar israf edemeyiz yaşam kaynağımızı buna bir çare bulunsun su hayattır

  • @foreverforever2301
    @foreverforever2301 Рік тому +8

    Güzel bir video çekmişsin. Bende ölçtüm her şeyi sıfır olmasına rağmen 1:7 atık oranı. Vontron orjinal mebran kullanıyorum ve sistem basınç çok yüksek. Girişte basınç düşürücüm var. Yani benim sistemde pompaya gerek yok. Fakat satıcıların çoğu bunu 1:1 yada çok çok 1:3 gibi olduğu yalanını söylüyorlar. Zaten yorumlara bakınca çoğunun bu işin ticaretini yapanlar olduğunu anlaşılıyor. Atık su azaltmak için ya çift mebran sistemi yada bu iş için üretilen özeli bir permaete pompa kullanmak gerekiyor. Ben ikisini de araştırıyorum. En kısa süre içerinsin de atık miktarını azaltacağım.

    •  Рік тому

      Teşekkür ediyorum. inşallah

    • @muhammetgunes9019
      @muhammetgunes9019 Рік тому +1

      Merhabalar nasıl azaltacaksınız peki

    • @BatuAKM
      @BatuAKM Рік тому +1

      Hocam deponun hava seviyesinin bile atık suyu etkilediğini biliyor musun ? Bu atık su olayı çok ince detaylı bir iş. Membrandan su basıncına, basınçtan dörtlü shatowa, shatowdan atık flowuna, flowdan memran çıkış valf dirseğine, ordan depoya kadar uzanır. Bunların hepsi atık miktarına etkendir.

    • @kamilezer166
      @kamilezer166 Рік тому +1

      @@BatuAKM depodan çıkış valfini kıssam biraz azaltır mi su icmesek bile basinctan dolayı atık su oluşuyor mu çok merak ediyorum mesela brita alayım onu da kullanıp atıksuyu ayaktayım olmaz mı?

    • @BatuAKM
      @BatuAKM Рік тому

      @@kamilezer166 brita da atık olayı yok. Deponun vanasını kısmanız atık suyu azaltıp veya çoğaltmaz. Kapalı olursa atık atmayı keser çünkü cihaz çalışmaz. Eğer ki atık su sizin için çok önemli ise şöyle bişey yapabilirsiniz biraz ilkelce gelebilir ama 8’lik depo ortalama su basıncına göre değişir 20 ila 60 dakika arasında dolar. 12’lik depo 40 ila 90 dakika civarı. Depodaki suyu tamamen bitirirseniz üzerine bu süreyi koyup arıtmayı giden suyu vanadan kapatabilirsiniz. Kullandıktan sonra vanayı geri açıp, depo dolunca tekrar kapatabilirsiniz. Böyle biraz uğraştırır ama su israfını minimuma çekersiniz.

  • @TOCALIFEWORLD_Melody
    @TOCALIFEWORLD_Melody Рік тому +2

    Atık suyu artık kkovalara doldurup klozete kullanacağım. Bukadar su boşa gittiğini bilmiyordum.

  • @ALDIfreak81
    @ALDIfreak81 2 роки тому +1

    allah razı olsun kardeşim
    bugun x marka bir tane almayı düşünüyordum tasarruf etmek için damacana fiyatları uçtu diye
    allahtan vidyona denk geldim. bu kadar su israfı helal değildir. uzak durcam
    brittanın su filtre sistemi var A101e de geliyor önümüzdeki hafta. onu alıp kullancam.
    sağolasın tekrar kardeşim

  • @gokhungunduz1121
    @gokhungunduz1121 3 роки тому +11

    İçme suyu temin ediyorsun. Öyle düşün. Bolu sakarya vb yerlerden cıkarılıp islenip damacanalara doldurulup tırlarla sehirlere gelip kuryelerle dağıtılmasından daha çevreci.

    •  3 роки тому

      Farklı bir bakış açısı. Saygı duyuyoruz 😀

    • @erdem1956erol
      @erdem1956erol 3 роки тому

      Kesinlikle katılıyorum.

    • @mkemalcinar8670
      @mkemalcinar8670 3 роки тому +2

      Gökhun bey haklısınız hep deriz ya ancak diye bu iştede bir ancak var ...Ben bu videoyu yapan arkadaşı tanımam fakat konu çok önemli bende rain soft un eko soft su arıtma cihazı vardı bir arkadaşın uyarısı üzerine konuyu bizzat deneyle araştırdım. Altı ay suyu zayi olmazsın su yok diye bidonlarda doldurdum günlük 35-40 litre suyu attığını izledim o suları temizlikte kullandım deney oldu bu.,şimdi sıkıntı şöyle var ben Ankarada ikamet ediyorum 200 bin evde bu cihazdan olsa en az 200 bin ton ayda yılda ortalama 2 milyon ton su kanala gider bu Ankaranın bir buçuk aylık suyu yıllar sonra ne olur bir baraj seviyesine çıkar atık su . Bakın bu sene barajlarda su sorunu var ve bu durum devam edecek onun için dikkat etmek lazım. SU sıkıntısı olmasa önemli değil isteyen kullansın. İnanın bu konu ülkeyi idare edenlere kadar bir gün çıkacak. Reklamı ve kullanımı arttı. Atalar ne demiş damlaya damlaya göl olur...damlaya damlaya boşalır hoşçakalın.

  • @uokullu
    @uokullu 3 роки тому +12

    Ben 9-10 senedir arıtma cihazı kullanıyorum 1 su bardağı su için 3 su bardağı atık su çıkıyordu. Bunu çift mebran ve basınç düşürücü kullanarak çözdüm.1 su bardağı su için 1/2 çay bardağı atık su atıyor çok memnunum aynı yöntemi tavsiye ederim.

    • @elifaslan6627
      @elifaslan6627 3 роки тому

      nereden alabiliriz
      kendimiz takabilir miyiz hicbir bilgik yok

    • @hakantoprak9898
      @hakantoprak9898 3 роки тому

      Lütfen bizi aydınlatırmısınız almak istiyoruz

    • @aytekinefeturk1513
      @aytekinefeturk1513 2 роки тому

      @@elifaslan6627 hangi şehirde yaşıyorsunuz

    • @aytekinefeturk1513
      @aytekinefeturk1513 2 роки тому

      @@hakantoprak9898 hangi şehirde yaşıyorsunuz

  • @cklt7707
    @cklt7707 Рік тому +1

    son modelini aldım ihlasın. 1litre temiz su için 2 litre atık su çıkardı. onu da damacanaya biriktirip tuvalette kullanıyorum. Bu kadar basit,israftan olmuyor.tadı da güzel.

  • @haticeicek1441
    @haticeicek1441 Рік тому +1

    Allahım sizden razı olsun böyle olduğunu bilmiyordum arıtma taktırmak istiyordum videonuzu görünce vazgeçtim

  • @hikmetkugu4870
    @hikmetkugu4870 3 роки тому +6

    Bende şaşırdım günde damacana atık su doldu. İsraf gerçekten damacanadakı suyu tuvalette ve merdıven yıkarken ve bahçe sulamada kullanıyorum.

  • @icsmartbot
    @icsmartbot 2 роки тому +5

    Ters Osmoz dedikleri yöntemin en büyük dezavantajı atık sudur. Aslında doğrudan temizlik için kullanabileceğiniz sudur. Depolamak gerekir.

  • @Biz_Eskiden
    @Biz_Eskiden Рік тому +1

    Haklısın da ben o çözümü yıllar önce buldum. İlk zamanlar hanım neredeyse arıtmayı attıracaktı. Çözüm ise: Sanırım temiz su girişinde elektronik basınç valfi var.onu sökünce zaten görürsün önde arkada yaylar var hafif gevşet biraz su kaçırsın. Motor kapalı iken. Gerisini sistem halleder. Yani o da kayan sızıntı sistemden geçiyor ve sürekli arıtılmış su kullanıyorsun. Şayet yetmezse damlatmayu artır ya da ara sıra sistemi çalıştır atık suyu biriktir. Ph oranı bu şekil hiç değişmiyor. Kolay gelsin

    •  Рік тому +1

      Teşekkür ediyorum.

  • @alikaya8802
    @alikaya8802 2 роки тому +2

    Ben aldım.
    Atık su ile bahçe suluyorum.
    1 bardak temiz su için , 8 bardak atık su atıyor.
    Sonra, 650 lira verdim 1, 5 ay once filtreleri tamamını, hurdai marka ike değiştirdim. O da aynı.
    İlk bir kaç gün geçince, hepsi aynı.
    Atık suyu, büyük bir 50 -60 litre kovaya akıtın. Anlarsınız. Her gün dolacak.

  • @aihsaneren
    @aihsaneren 2 роки тому +10

    Bilindiği üzere membranlı su arıtma cihazları (reverse osmosis) temel prensip olarak basınca bağlı bir üretim / verim eğrisine sahiptir. Evsel su arıtma cihazlarının 4 bar altı şebeke suyuna bağlı kullanılması verimin düşük olması nedeni ile hiç bir zaman önerilmez. bu gibi mahallerde kesinlikle motorlu (pompalı) tip cihaz kullanılması gerekmektedir. ki pompalı tip cihazlarda bile (kullanılan pompa tipine bağlı değişir) 3 bar altı giriş suyu olması membranın gereken verimin altında çalışmasına neden olmaktadır.. (üretilen suyun miktarı az olacağından tankın geç dolması, tankın olması gereken miktarda dolmayışı, atık suyun fazlalığı vb) Cihazınızın yeni olduğu düşünüldüğünde herhangi bir tıkanıklık, 4 yollu vananın çalışmaması, atık su limitleyici sorunu olmadığı varsayımıyla ilk etapta giriş su basıncından kaynaklı olma olasılığı üzerinde durulmalıdır.

    • @mobollaasg120
      @mobollaasg120 2 роки тому +2

      Çok doğru yazmışsınız. Birde dün benim başıma geldi bir arıtmacı olarak cihaz bazen hiç durmuyordu. Şebeke basıncını ölçtüm 7.5 bar a çıkmış geçen yıl 4.5 bar dı. Sanırım altyapı yenileniyor muğla da ondan yükselmiş. Basınç düşürücü takıp 4.5 bar a sabitledim. Sorun giderildi.

    • @duhanalga
      @duhanalga Рік тому +2

      Sonunda bilen birisi yazmış

  • @7bela94
    @7bela94 3 роки тому +6

    Arkadaşım eminim benim gibi bu atık su olayını bilmeyen çok insan vardır kullandığı halde. Neyseki videona rastladım öğrendim. Gerçekten insanın içini acıtan bi durum. Eminim çoğu kullanıcının atık sudan haberi bile yoktur. Bu videoyu herkesin görmesi lazım. Merak ettiğim şu. Bu atık su olayı nedir neden çıkıyor. Temiz kullanılabilecek su mu. Hiç bulanık pis durmuyor. Nedir bunun olayı

    •  3 роки тому +4

      Merhaba. Binlerce su arıtma kullanıcısının farkında olmadan kanalizasyona gönderdiği o su pırıl pırıl. Şahsen biz o suyu diğer videomuzu izlediyseniz görmüşsünüzdür, kurduğumuz sistemle banyo, bulaşık yıkama gibi yerlerde kullanmak üzere dönüştürdük. Su arıtma cihazı kullanmaya sıfır israf ile devam ediyoruz. Amacımız su arıtma cihazının en az sarf edenini cihaz almak isteyenlerin farketmesini sağlamak.

  • @badenurincisaldamli9554
    @badenurincisaldamli9554 2 роки тому +2

    Hiç bilmiyordum böyle birşeyi . Tam da su arıtma arayışına girdiğimde denk geldim videonuza . Çok çok teşekkür ederim .

    • @yaseminkanber130
      @yaseminkanber130 2 роки тому

      Hala arayisiniz devam ediyor mu İhlas ev aletlerinde çalışıyorum yardimci olabilirim

  • @hakanmert6790
    @hakanmert6790 Рік тому +2

    Bunu kimse bilmiyor.Herkesin izlemesi gerekiyor.Teşekkürler...

  • @muratdurukan1056
    @muratdurukan1056 3 роки тому +11

    Tamda bu makineyi arastiriyordum size denk geldim. Kesinlikle su arıtma cihazı almam. Böyle bir video çektiğiniz için teşekkür ederim.

    • @bonus2535
      @bonus2535 3 роки тому +1

      Direkt musluktan vs. içmiyorsanız diğer türlüde israf olur diye düşünüyorum o damacana satanlar vs. aynı şekil ama bu çıkan atık suyu tekrar arıtıyorlarmıdır bilmem :D

    • @mikailtekin88
      @mikailtekin88 3 роки тому

      Cok merak ettim neden? Kesinlikle almazsınız

    • @muratdurukan1056
      @muratdurukan1056 3 роки тому

      @@mikailtekin88 bu kadar su israf ediliyorsa niye alayım sizce mantıklı mi?

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому +2

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

  • @adnankoroglu8121
    @adnankoroglu8121 Рік тому +6

    Çok zor değil ben 3 senedir arıtma kullanıyorum neredeyse suyu hiç atmadım tuvalette kullandım o suyun boşa akmasına gönlüm razı olmaz

  • @eceece8790
    @eceece8790 2 роки тому +1

    Aritmaları incelerken videoyu gördüm.İhlası eledim.Buzsu code adında Kore markası arıtma cihazı ilgimi çekti 1 litre aritmaya 2 litre ,pompa eklenirse 1 litreye arıtılmış suya 1 litre atık olduğunu iddia ediyorlar. Bilgilendirici video için teşekkürler baya yardımcı oldu.

    •  2 роки тому +1

      Ben de Teşekkür ediyorum. olur da alıp kullanırsanız deneyiminizi paylaşırsanız seviniriz.

  • @muratk4077
    @muratk4077 Рік тому +2

    emeğinize sağlık 3 litre temiz su için 30 litre atık olduğunu bilmiyodum çok yazık ya vay arkadaş gerçekten çok yararlı bilgi tşk

  • @fatihkurt6064
    @fatihkurt6064 2 роки тому +4

    Atık suları WC balkon temizliğinde çiçek sulamada kullanılması lazım .yoksa faturalar çok fazla yüksek gelir cihazın hiç bir özelliği kalmaz .

  • @moonlight-yc6bi
    @moonlight-yc6bi 2 роки тому +34

    Videonuz cok bilgilendirici. Su israfi konusunda bu kadar dikkatli oldugunuz icin sizi tebrik ederim. Keske herkes bu kadar bilinçli olsa. Bende aritma almak istiyordum ama atik su olmayan aritmalar cok pahali. Bu tür arıcıların durumuda ortada. Musadenizle videoyu paylaşıcam. Aritma kullanan herkes inş bu hasaasiyette olur.

    •  2 роки тому +1

      Teşekkür ediyorum.

    • @nejdetyalcnkaya5506
      @nejdetyalcnkaya5506 2 роки тому

      Pompalı cihaz olsaydı atık suyu daha az olurdu

    •  2 роки тому +1

      Kesinlikle. O zaman 1’e 10 değil 1’e 3-5 olurdu.

    • @kamilezer166
      @kamilezer166 Рік тому +1

      @@nejdetyalcnkaya5506 bizim pompayi iptal etmislerdi tamir ettirsem atik orani düşer icme su miktarim artar mı

    • @nejdetyalcnkaya5506
      @nejdetyalcnkaya5506 Рік тому +2

      @@kamilezer166 pompa sorunsuz çalışırsa kesinlikle azalır, ama bazen pompa çalışıyor olsa bile basınç üretemez .( Yeni pompada böyle bir sorun olmaz ama tamir edilende olabilir)

  • @RelaxMode1
    @RelaxMode1 2 роки тому +2

    Ben bu atık su olayını hiç bilmiyordum, iyiki böyle bir sistem almayı düşünürken bu videoyu gördüm, gerçekten çok büyük bir israf bu.

    • @aytekinefeturk1513
      @aytekinefeturk1513 2 роки тому

      Her arıtma cihazında aynı değil ayrıca 12 lt lik bir tank dolumunda 20 lt atık su veriyor. Aynı işlemi siz arıtılmamış şu içtiğinizde böbrekleriniz yapıyor zaten. Evinizde ki klozetin her sifonuna bastığınız da 10 lt. Su boşalıyor.
      Ortalama 5 kişilik bir aile klozetten hergün 90 lt. Suyu kanlizasyona akıtıyor. Evinde çamaşır ve bulaşık gibi yıkama makineleri için uzun ömürlü olsun, performansı düşmesin, masraf çıkarmasın diye kireç sökücü, yumuşatıcı vb. koruyucu kullanmayan seneye yenisini alırım diyecek kadar zengin çok kişi yoktur heralde.
      Peki kendi sağlığınız daha mı ucuz

  • @Hanzala_ULUER
    @Hanzala_ULUER 2 роки тому +1

    MaşaAllah barekAllah ne güzel bi nasihat olmuş. Sonuç dehşet verici aşırı israf

  • @alicantekgoz9496
    @alicantekgoz9496 2 роки тому +3

    Bu eski cihazlar da bu surun var fakat yeni model su tasarruflu cihazlar geliştirildi adana seyhanda güneyrobenarıtma firmasında varmış araştırıp aldık tavsiye ederim

  • @kazimekayali
    @kazimekayali 3 роки тому +3

    bu konuda espring arıtma cihazı mükemmel bir cihaz. kesinlikle tavsiye ederim. deposu yok açar açmaz bardağınıza su doluyor, atık su borusu yok, suyun minerallerini arındırmadan sadece kirleticileri arındırıyor, alkali su içmenizi sağlıyor, UV filtresi olduğundan bakteri, virüsleri de öldürüyor.. bende de böyle depolu bir arıtma cihazı vardı alalı 6 ay olmasına rağmen espring cihazını duyunca hemen söktüm ve espring aldım. detaylı bilgi isterseniz anlatabilirim ben çok memnunum. asla şişkinlik yapmıyor çok başarılı gerçekten.

    • @aslhanelibol8013
      @aslhanelibol8013 3 роки тому

      Merhaba, kazime hanım espring de atık su olayı hiç olmuyor mu ya da daha az su mu atık oluyor

    • @kazimekayali
      @kazimekayali 3 роки тому +1

      @@aslhanelibol8013 merhabalar Aslıhan hanım hiç olmuyor.atık su borusu yok zaten. Dilerseniz instagram sayfamdan inceleyebilirsiniz. Ordan daha ayrıntılı da konuşabiliriz. @_sagligadair sayfa ismim. Beklerim🙏

    • @aslhanelibol8013
      @aslhanelibol8013 3 роки тому +1

      Tamam, çok teşekkür ederim

    • @kazimekayali
      @kazimekayali 3 роки тому

      @@aslhanelibol8013 rica ederim

    • @CenkleJenk
      @CenkleJenk 2 роки тому

      reklamcıya bak dhfsj

  • @denizyldz3437
    @denizyldz3437 Рік тому +1

    👏👏👏👏👏Helâl olsun siz 1 ayda fark etmişsiniz biz daha yeni fark ettik çıkan suya inanamadık.Bozuk mu acaba dedik.Kovalarca su birikti.O kadar üzüldüm ki milyonlar su israfı yapıyor ve kimsenin bundan haberi yok.2 gün oluyor söktük.Üstümden yük kalktı.Böylesi zor oluyor belki ama vicdanım rahat.Bizi rahatlığa o kadar alıştırmışlar ki gözümüz kör olmuş.

  • @s3rkanAGA
    @s3rkanAGA Рік тому +2

    Atık su oranını azaltmak için permeate pump alabilirsiniz. 10 yıldır kullanıyorum ve atık su oranı yaklaşık 1e 2 ila 1e 3 oranında değişiyor.

    •  Рік тому +1

      Teşekkür ediyorum.

  • @HidayetYolu
    @HidayetYolu 2 роки тому +5

    Hassasiyetiniz için teşekkürler, cihaza pompa sistemi bağlanması atık su oranını çok aşağı çekecektir.

    • @nahitakyel2284
      @nahitakyel2284 Рік тому

      tankı kaldırın, 2 .ozmos cihazına merhaba deyin. bu sayede 2 kat temiz su elde edin.. 2 kat daha az atık su elde edin.

  • @yasinomerozkrs7893
    @yasinomerozkrs7893 2 роки тому +15

    Çok güzel bir konu ve çok güzel bir anlatım. Arıtma cihazı almak üzere araştırma yapıyordum, sayenizde vazgeçtim! Bu konu üzerine yabancı kaynaklarda araştırma yaptığımda neredeyse tüm markaların (çalışma mantığı doğrultusunda akla uygun olarak) aynı şekilde çalıştığını öğrendim. İhlas firması her ne kadar yanıt vererek sorumluluk almış olsa da verilen yanıt yeterli ve mantıklı değil. Her marka her firma çıkarları doğrultusunda "insan sağlığını" çok güzel bir şekilde neden olarak kullanıyor ve ne yazık ki "başarıyor". Bu kadar sağlık düşkünü olan tüm firmaların "ORTAK BİR AMACI" olmasına rağmen ortak olarak çalışmamaları çok şaşırtıcıdır! Ancak "ORTAK ÇIKARLAR" söz konusu olduğunda, ki bu yalnızca "KÂR ETMEK" aslında, neden ortak çalışamadıklarını anlamak çok daha kolay oluyor. Bu durumda rakip oluyorlar! Size içtenlikte teşekkür ederim. Kendilerini bu durumu açıkça gördüğü halde savunmaya çalışan firmalar için ise şunu belirtmek istiyorum; insan sağlığını düşünüyorsanız, kaynakları korumanın yollarını arayın, bulun ve uygulayın lütfen. Her kriz bir fırsattır ancak bu fırsat yok denecek kadar küçük bir azınlık için geçerlidir. Çoğunluk için kriz, yalnızca krizdir, yokluktur, yoksulluktur! Siz daha akıllı değilsiniz, sadece acıma duygunuzu yitirmişsiniz... Yaşamı, doğallığı, huzurumuzu ve geleceğimizi yok ediyorsunuz!

    •  2 роки тому

      Güzel duygu, düşünce ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum..

    • @nahitakyel2284
      @nahitakyel2284 Рік тому

      tamam dediklerin halı aşırı karlı satıyorlar. asıl sorun montajlı almanız ve kutulu birde kutu üstündeki marka buna fazladan para vermeye gerek yok. bunların içerisindekiler çok daha ucuza tek tek satılıyor size birleştirmek kalmış. ters ozmos cihazı kalitelisine göre 7-10 lt atık su üretiyor. lakin siz 2 adet ozmos cihaz kullandığınızda atık yarı yarıya azalıyor 4-5 litre atık su 1 litrede 3 tane aldığınızda bu 1 litre için atık su oranı 2,5 litreye kadar düşüyor. hem de çıkıştan aldığınız debi fazlalaşıyor. misal 1 tanesi dk 1 litre ise 3 tanesi 3 litre akış sağlıyor

    • @yasinomerozkrs7893
      @yasinomerozkrs7893 Рік тому +1

      @@nahitakyel2284 Bilgilendirme için teşekkürler. Ne yazık ki yazdıklarımın ana konusu bundan oldukça farklı. Zaten kaynakların hızla tüketildiği bir ortamda bizim için en gerekli olan ve en önemli olan kaynağı korumak için bu teknolojiyle bile firmaların ortak bir çalışma yapmaması ve hala hızla tüketilmesi, üstelik kâr amacı ile bu durumun "sonuçları görülebildiği halde" devam ettirilmesinden söz ediyordum. Avrupada insanlar musluktan su içiyorken, biz parayla satın alıyor ya da daha çok israf ederek kendi imkanlarımızla temizlediğimizi sanıyoruz. Bu konuda hiçbir adım atılmıyor olmasının nedeni yetersizlik midir yoksa kâr elde etmek midir?

    • @nahitakyel2284
      @nahitakyel2284 Рік тому

      @@yasinomerozkrs7893 o konuda haklısınız markalar sadece kar odaklılar ve fahiş fiyata ürün satıyorlar. ve ürün geliştirilmede dolum imkanı sunmamaları gelişime fazlaca kapalı olmamaları konusunda haklısınız.

  • @GokhanGulogullari
    @GokhanGulogullari 18 днів тому +1

    Kesinlikle değinilmesi gereken bir konu. Fakat Türkiye'de satılan hiçbir ticari markalı (endüstriyel üretim) su, arıtma işlemlerinden geçmeden satılamaz. Bu sebeple kaynak suyu diye satılan şişelenmiş tüm sularda da aynı oranda olmasa bile maalesef yine atık oluşuyor. Bu sizin değil, teknolojinin çözmesi gereken bir konu. İşin özeti: ev veya damacana su da kullansanız, atık su her şekilde ortaya çıkıyor. Peki içinizi nasıl rahatlatabilirsiniz? Atık oluşan suyu, ayrı bir noktada (1 ton su tankı gibi düşünün) depolayarak, tuvalet, bahçe sulama alanlarında kullanabilirsiniz. Tankı evinizin, bahçenizin altına alarak hidrofor ile kullanıma sunabilirsiniz.

    •  17 днів тому +1

      Ben de onu yaptım 😀 sonraki videomda atık suyu hidroforla nasıl kullandığımı anlatıyorum. İsterseniz izleyin. ua-cam.com/video/_b2y-uN8VBA/v-deo.htmlsi=5FJH_KYiMnRx_wYK

    • @GokhanGulogullari
      @GokhanGulogullari 16 днів тому

      Elinize sağlık çok güzel olmuş. Müstakil evde ve imkan varsa bunun yapılması çok doğru ve güzel bir çözüm. www.zetaskimyasu.com/resimler/konu7/large/yagmur_suyu_toplama.jpg

    • @GokhanGulogullari
      @GokhanGulogullari 16 днів тому

      Hem arıtmadan gelen suyu hem de yağmur oluklarından gelen suyu bu şekilde depolayıp, hidrofor yardımıyla bahçe, tuvalet vb alanlarda suyu boşuna harcamadan kullanmış olursunuz.

    •  15 днів тому

      Teşekkür ediyorum.

  • @10numaraadam
    @10numaraadam 2 роки тому +1

    yemin ederim bugün netten arıtma cihazı siparişi verecektim baya bi pahalı marka model. vazgeçtim. eşimde şoka girdi. atık sudan bahseden yok yorumlarda. Vicdanım sızladı. ölmeyiz abi damacanaya devam.. çok solasın. aydınlandığım nadir videolrdan biri.

  • @mavimavi6812
    @mavimavi6812 3 роки тому +19

    Değerli Bizim Çocuklar kanalı Sahibi arkadaşım. Cihazınızın bu kadar atık su atması normal değil. Cihazınız ile ilgili ilk olarak temiz su akış debisi (tazyiki) yetersiz. Sebebi tank havası yetersiz, tank havasının 5-7 psi arasında olması gerekir, servis çağırıp tank havasını tamamlatın. İkinci olarak bu şekilde çok uzun müddet atık su atma sebebi shut-off valf değişimi gerekli, atık suyu bu parça keser. Sizin cihazınızda kesinlikle normal değil, servisten shut-off valfin garanti kapsamında değişimini talep edebilirsiniz . Pompalı cihazlar pompasızlara göre daha az su atarlar fakat pompalı cihazlar ileride pompa arızası yaparlar. Nette biraz araştırırsanız çift membran filtre kullanımı (yani 1. Membran filtre atık su çıkışını 2. Membran filtreye vererek atık suyuda tekrar arıtarak) ile atık suyu çok çok çok azaltmak mümkün. Şöyle ifade edeyim 1 LT temiz su üretimine karşılık 1 LT atık su atıyor. Kendim evimde hem atık suyu balkonumda 100 LT lik plastik bir tanka alıp her türlü kullanıyorum israf olmuyor, hemde çift membran sistemine geçtim ve atık su 1 e 1 oranında. Ha bu arada arıtma cihazı satıcısı falan değilim. Sevgi ve saygılarımla sağlığınız İçin sağlıklı su için..

    •  3 роки тому +1

      Öncelikle Teşekkür ediyorum. 1’e 1 litre olsa 1 litre su boşa gidiyor diye düşünmez ve bidona aktarmak dahi aklıma gelmezdi. Yeni bir cihazın o’su bozuldu, şu’su bozuldu. Pek mantıklı gelmiyor. Ama siz de aynı cihazdan kullanıyorsanız ve 1 litre atık su hususunda kararlıysanız cevap verin ya da markanızı lütfen bildirin. Millet bilsin. Ayrıca suyumuzu heba etmemek için üzerimize düşeni yaptık. Video linki yazıyorum izlerseniz. Sorunumuzu ve ne kadar ciddiye aldığımızı anlayacağınızı düşünüyorum. hoşçakalın. ua-cam.com/video/_b2y-uN8VBA/v-deo.html

    • @mavimavi6812
      @mavimavi6812 3 роки тому +7

      @ Değerli arkadaşım İnan ben atık su konusunu ve israfını ciddi mana önemsiyorum. Kardeşlerimin cihazlarınıda çift membran sistemine geçirdik. Sıfır cihazda olsa bu ve benzer problemler yaşanabiliyor. RO sistem arıtma cihazları bileşenlerinin tamamı aynıdır. Çünkü arıtma sistemi mantığı ve parçalarıda aynıdır. Benim cihazım lifetech marka ama şunu ifade etmeliyim ki arıtma cihazlarının markasının hiç bir önemi yoktur, lezzetli ve kaliteli su alabilmenizin ön şartı kaliteli filtreler kullanılmasıdır. Hiç bir filtrede maalesef ülkemizde üretilmemektedir ve tamamı ithaldir. İlgili link videonuzu izledim, atık suyunuzu keşke kombi gibi hassas bir sisteme vermeseydiniz. Hemen nedenini açıklayayım. Atık su, normal şebeke suyuna oranla kat kat fazla kireç, klor vb içerir. Balkonunuzdaki plastik tank dolup boşalma esnasında bidon iç duvarları her kuruma ve tekrar tekrar kullanımlarında duvarlardaki kireçleri granül şeklinde depodaki suya karışıcak ve kombi pompası ve diğer hassas yerlerin tıkanmasına, sıkışmasına, sistemin daha çabuk korozyona uğramasına ve çok daha erken arıza oluşumuna sebebiyet verecektir. Güzel bir pompa sistemi oluşturmuşsunuz, bu basınçlı suyu WC, sifon gibi önemsiz alanlarda değerlendirmenizi önemle öneririm. Su herseyden kıymetlidir. Bunu biliyor ve önemsiyoruz. Çift membran sistemindeki tek handikap sistem tds değerleri bir miktar artış gösterir ki bu çok normaldir. Ha birde membran filtre tıkanmasına karşın ters yıkama olayı vardır. Bu sistem ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlara kısaca şöyle anlatayım, atık su kısıcı (flow) sistemden çıkartılarak tazyikli bir şekilde atık su kısmından 3-5 Dk kadar atık su atması sağlanıp sistem tekrar flow takılarak eski haline getirilir. Bu arada membran filtreniz temizlenmiş olur yani membran filtre değiştirmenize uzunca bir müddet gerek kalmaz. Bu durumu nette 20-30₺ ye satılan tds ölçüm cihazı alıp ölçümleyecek tespitini yapabilirsiniz. Konu ile ilgili sorularınız için www.mustys_25@hotmail.com e-postamdan iletişime geçebilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla. Sağlıklı günler dilerim..

    •  3 роки тому +2

      Çok sağolun faydalı bilgiler vermişsiniz. Kireçli suyun kombiye zarar verebileceği hususunda ben de çeşitli araştırmalar yaptım. Kireçten kaynaklı risk konusu gündeme geldi. Ancak bu küçük riski şahsen göze aldım. Çünkü bulunduğumuz şehrin suyunun kireç değerinin çok olmadığını düşünüyorum ki hemşerilerimizin azımsanmayacak kısmı çeşme suyu içer. Bu cihazı tercih ederek hatalı bir tercih yaptığımızı ve deneyimlerimizi cihaz araştıran arkadaşlara bildirmek istiyoruz. Siz marka önemli değil önemli olan filtre diyorsunuz. Size katılıyorum. Keşke malum o çok satan bu markada o filtreden kullansa da suyumuzu boşa harcamasak. Şahsen ben suyun boşa gitmesi sorununu videoda gördüğünüz gibi kökten çözdük. Bidonumuz haftada 1-2 defa doluyor ve biz bunu vanayı çevirmek suretiyle bulaşık yıkamada olsun, duşta olsun, soğuk su olarak balkon yıkamada olsun değerlendiriyoruz. Bu sistemi kurmasaydık 1200 TL lik cihazı kullanmak istemeyecektik. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Cihazı satanlar bir sıkıntı olduğunu, çok su akıttığını üstü kapalı ima ettiler ama ben bu kadarını beklemiyordum. İnanmak istemedim pahalı olanı (motorlu) satmak istiyorlar diye düşündüm. Bu yazımızı okuyanlar iyi değerlendirsin. Güzel ve faydalı yorumlarınız için tekrar Teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.

    • @padjsahsottoman9277
      @padjsahsottoman9277 2 роки тому

      Hocam irtibat varmı çift membranı soracağım.

    • @mavimavi6812
      @mavimavi6812 2 роки тому

      @@padjsahsottoman9277 epostanızı yazın

  • @ŞevketAlfaRomeo
    @ŞevketAlfaRomeo 2 роки тому +3

    Videodaki ürünü almayı düşünüyordum izledikten sonra vazgeçtim. hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bizden önceki nesil zaten bencildi bari biz çocuklarımıza yaşanılabilecek bir dünya bırakalım.

    •  2 роки тому

      Teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için.

    • @orhansemerci9041
      @orhansemerci9041 2 роки тому

      @ Bu atık su neyin sonucu bende bağlantım 1 gr su atmıyoruz

    • @onur07fb
      @onur07fb 2 роки тому

      @@orhansemerci9041 aynı ürünümü kullanıyorsunuz ? Bende almayı düşünüyorum silver modelini

    •  2 роки тому

      Evet biz de 1 gram su atmıyoruz 😀 Cevabı videomuzda. Atık su olmasa böyle bir şey için kafa yormak masraf yapmak istemezdim. İzlemek isteyen linke tıklasın. ua-cam.com/video/_b2y-uN8VBA/v-deo.html

    •  2 роки тому

      Merhaba. Videomuzdaki bilgiler sonraki videolarla teyit edilebilir. Araştırma yapıyorsanız kanalımıza göz atın lütfen. ua-cam.com/video/_b2y-uN8VBA/v-deo.html

  • @mehmetsadkcelikors1907
    @mehmetsadkcelikors1907 2 роки тому +1

    bravo sana , helal olsun, tam zamanında izlemişim, benimde kafamda su arıtma cihazı taktırayımmı, taktırmayayım mı düşüncesi vardı, sonuç belli. beni büyük bir hatadan döndürdün. saygılarımla.

    •  2 роки тому

      Teşekkür ediyorum da. Damacana su fiyatları uçtu gidiyor. İyi model seçmenizi tavsiye ederim. Arıtmadan vazgeçmeyin derim.

  • @Daylight_849
    @Daylight_849 3 роки тому +2

    Videoyu tesadüfen gördüm. Evimde 1 yıldır ben de arıtıcı kullanıyordum. Denedim, 1 lt arıtılmış su için TAM 8 LİTRE ATIK SU çıktı. Şoktayım..

    •  3 роки тому +1

      Geçmiş olsun

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

    • @fevzic9465
      @fevzic9465 3 роки тому

      @@ercanylmazsenal3072 sizdeki platinium olan cihazın fiyatı nedir

  • @ceyhuntoprak43
    @ceyhuntoprak43 3 роки тому +7

    Su basıncı önemli olsa gerek , zannımca dahili pompası olanlarda bu oran daha düşük olması gerekiyor . Yinede bilinçlenme adına güzel bir paylaşım teşekkürler , kendim de test edeceğim .

    • @nahitakyel2284
      @nahitakyel2284 Рік тому

      bunu yapacağınıza fazladan ters ozmos cihazı alın hem çıkış debisini artırın hem de atık su oranını azaltın hem de bunu ucuza yapın. bunun için 1 cinin atık su çıkışını 2 cinin su girişine bağlayın 2 sininde temiz su çıkışlarını birleştirin .. 2 cinin atık suyunu da atık hortuma bağlayın hepsi bu .. atık suyu azaltmak için birde tank kullanmayın. daha da atık suyu azaltmak isterseniz 3 ozmos cihazı takın 😂..

  • @gunaytuncer9722
    @gunaytuncer9722 Рік тому +1

    Natural Water marka cihazım var . 5 litre arıtılmış suya karşılık 5 litre atık su alıyorum. atık suyu gidere değil duvarı delerek banyoya verdim yıllardır çiçekleri sulamada balkon ve tuvalet temizliğinde bu suyu kullanıyorum. tds metre ile ölçtüğümde 17-24 ppm değeri veriyor. cihazdan çok memnun kaldım.

    •  Рік тому +1

      Teşekkür ediyoruz verdiğiniz bilgiler için

  • @enesali7679
    @enesali7679 2 роки тому +1

    Dün eşimi aradılar arıtma sistemi için bugün geldi ve bugün Tesadüfen bu videoyu izledin ve kesinlikle geri göndereceğim bu arıtma sistemi full israf ben vicdanen kabul edemem doğada yaşaya onca canlıların hakkına giremem

  • @m.y.8512
    @m.y.8512 3 роки тому +3

    Reis eyvallah, bu konuyu ilk sende gördüm. Diğer videolarda kimse ayranım elşi demiyor maalesef.

  • @gokhangundogan4715
    @gokhangundogan4715 2 роки тому +3

    Bilgi için teşekkürler farkındalık yarattınız sağolun bilinçli olmak lazım kayneklarımız elimizden kayıp gitmeden tedbir almak lazım herkonuda

    •  2 роки тому

      Teşekkür ediyorum.

  • @burhanyigit3543
    @burhanyigit3543 11 місяців тому

    Ben tam üç tane aldım kendim ve ailem için test yaptım mükemmel.
    Benim üç cihazımda iki litre de yarım litre su atıyor inanın doğru reklam için yazmıyorum atık suyu kesinlikle çiçeklere dökmeyin bitkiler kuruyor

  • @zaferyavuz7744
    @zaferyavuz7744 Рік тому +1

    SU israfı hayati konudur ,banyo da ço su harcayanlar çok en fazla 4- 5 lt yeter atık suyu da kullanalım banyo da önümüze veya altımıza leğen koyalım tuvalette kullanalım -5 yetişkin evdeyiz 9 lt ayda kullanıyorum çok dikkat ediyorua su da kul hakkı var

  • @balkansisman
    @balkansisman 2 роки тому +7

    Çok teşekkürler bu video için. İzlediğim gibi iptal ettim siparişi. Böyle çevre düşmanı bir sistem olamaz. Kimse bundan bahsetmiyor. Çok yakında yasaklanacağını düşündüğüm bu sistem doğa dostu diye tanıtılıyor çok yazık!

  • @sukranuzunmehmet4710
    @sukranuzunmehmet4710 3 роки тому +8

    Size çok çok teşekkür ediyorum bizi aydınlattığınız için bunu televizyonlarda yayınlamak gerekir aslında haberlerde görmek isterim

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому +2

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

    • @volkansahin6087
      @volkansahin6087 3 роки тому

      @@ercanylmazsenal3072 Ercan bey bende yeni cihaz aldım bir kaç birşey sormak istiyorum size nasıl ulaşabilirim

    • @donekguvercin2498
      @donekguvercin2498 3 роки тому

      Bana sorabilirsiniz arıtmaciyim

  • @ferhatserif1761
    @ferhatserif1761 Рік тому +2

    Üstadım, biz 1 seneye yakındır atık su yapmayan Doulton UltraCarb filitre kullanıyoruz, gayet güzel memnunuz. Sudaki koku bakteri ve ağır metalleri arıtır ama yararlı minerallerini arıtmaz.

    • @ferhatserif1761
      @ferhatserif1761 Рік тому

      ben kendim de bu işi yapıyorum.

    • @huzayfefezayhu4533
      @huzayfefezayhu4533 Рік тому

      Bu dediğiniz cihazın markası nedir peki? Su arıtma cihazı için arayış içerisindeyim. Tavsiyeniz önemli

    • @ferhatserif1761
      @ferhatserif1761 Рік тому

      @@huzayfefezayhu4533 doulton marka, ultracarb kartuşunu kullanmalısınız.

  • @tariftahtasi8981
    @tariftahtasi8981 Рік тому +1

    Allah razı olsun ilk defa gördüm bu ne böyle 3 litre su içecek diye dünya su bosa gitti

  • @aqualineservisizmir1487
    @aqualineservisizmir1487 3 роки тому +5

    Merhaba, anladiğim kadariyla Basinciniz çok düşük bu kadar atik normal degil atiğin az olmasini istiyorsaniz öncelikle pompali cihaz tercih etmeliydiniz Ayrica flow 300 yerine flow 150 kullirsaniz atiginiz yari yari dusecektir Ben kendi teslerimde 5 bar pompasiz cihazda, 6 litre temiz suya karsilik 6 litre atik aliyorum. Bu cihaz pompali olasaydi dahada azalacakti. Ayrica sifir atik cihazlarda var ama suyu tadi ters ozmoz cihazlarki gibi yumusak olmaz.

    • @07bahar65
      @07bahar65 3 роки тому

      Cihazınız nedir ?

  • @ersin3334
    @ersin3334 3 роки тому +3

    bizde de rainwater var denedik gerçekten böyle. biz 8 aydır çayda ve yemekte de kullanıyorduk şimdi sadece içmede kullanıyoruz onda bile içim yanıyor, cihazlar bu konuda bilgilendirme yapmıyor ve satıcılarının maalesef çok saçma savunmaları var. Bir bardak su içmek için beş bardak bulaşık sularının gittiği gidere giden kullanılabilir su israftır.

    •  3 роки тому

      Sizin cihazın da çok su atmasına üzüldüm. Atık suyu nasıl değerlendirmeniz gerektiğini düşünürseniz bir çözüm bulacağınıza inanıyorum. Bizim sonraki videoumuzda atık suyu nasıl değerlendirdiğimizi görmemişseniz izleyin isterseniz. Belki siz de daha basit bir çözüm bulabilirsiniz. İyi günler

    • @donekguvercin2498
      @donekguvercin2498 3 роки тому

      Arıtma cihazina pompa taktirin sorun bitsin

    • @dnzgcl
      @dnzgcl 3 роки тому +1

      a.o smith , spring water ve rainwater arasında kaldım bunların içinde sadece ao smith 1 e 1 attığını iddia ediyor . şuan hali hazırda brita sürahi kullanıyorum ama sürahi olayı 1 senedir çok yorucu olmaya başladı

  • @gurkantimur
    @gurkantimur 2 роки тому +1

    Su arıtma cihazlarının bu yönünü bilmiyordum. Bilgilendirici bir video olmuş. Neredeyse sipariş verecektim, vaz geçtim. O kadar israfa vicdanım el vermez. Ayrıca sürekli atıl suyu depolayıp kullanmak da bir süre sonra sıkıcı olur ve o da israf olur. Velhasıl kelam damacanaya devam.

    •  2 роки тому

      😀 çok haklısınız sıkıcı oluyor. Sırf bu yüzden su boşa gitmesin diye eve sistem kurdum. Bu videodan sonraki videomuzu izleyebilirsiniz. Atık suyu kombiye bağlama sistemi. Şu an bir litre su boşa gitmeden bu cihazı kullanıyoruz.

    • @ynusbey2377
      @ynusbey2377 2 роки тому +2

      @ nasil bagladiniz kombiye

    •  2 роки тому

      Kombiye bağladığım videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Linki : ua-cam.com/video/_b2y-uN8VBA/v-deo.html

  • @K.O.99
    @K.O.99 2 роки тому +1

    Kesinlikle öyle bizde bilmiyoduk sonra baktık ki çok fazla su israf oluyor bizde gidere giden hortumu başka bi depoya yönlendirip ağaçları ve balkonları yıkamak için kullanıyoruz.

  • @nurselQawasmeh
    @nurselQawasmeh 3 роки тому +3

    Ben de arıtma cihazı taktirmayi düşünüyordum böyle olduğunu bilmiyordum iyi ki böyle bir video paylaşmışsınız emeğinize sağlık..
    O zaman damacana suyu kullanmaya devam😊

    •  3 роки тому

      Teşekkür ediyorum. iyi ve az su israf eden bir su arıtma cihazı bulursanız kullanmalısınız.

    • @nurselQawasmeh
      @nurselQawasmeh 3 роки тому +1

      @ tşk ederim 😊

  • @SS-ok6li
    @SS-ok6li 3 роки тому +4

    Teşekkürler 👍 bunun böyle olduğunu bilen aklı başında hiç bir insan almaz

  • @cumaliolcaycan9374
    @cumaliolcaycan9374 Рік тому +1

    Bunun yerine Pet şişelerde su aldığınız zaman Pet şişelerin doğaya yaptığı kirliliği ve sağladığınız ekonomiyi de düşünün derim. Fikir çok güzel takdir ettim. Ben basit bir öneride bulunmak istiyorum istiyorum. Çıkan atık su borusunu 200 veya 250 litrelik bir depoya direk bağlayıp buradan tuvaletin rezevuarında ve genel temizlik amaçlı diğer yerlerde rahatça kullanılabilir. Depodan bağlantıları arıtmada kullanılan plastik borulardan tesisatçı getirmeden kendiniz yapabilirsiniz. Depo olarak 220 litrelik fabrikalara asetik asit gibi madde gelen mavi varillerden uygun fiyata alabilirsiniz.

    •  Рік тому

      😀 dediğinizin aynısını yapalı iki yılı geçti. Videonun linkini atayım izleyin

    •  Рік тому

      ua-cam.com/video/_b2y-uN8VBA/v-deo.html

  • @bahripolat5407
    @bahripolat5407 2 роки тому +1

    ben ters osmos aparatını devre dışı bıraktım. atık su oluşmuyor. tadı ve kokusu önceki halinden daha güzel. Ters osmos u devre dışı bırakma sebebim aşırı mineral kaybı idi. Yaklaşık bir yıldır öyle kullanıyorum. ters osmos sisteminin sağlıksız olduğuna inanıyorum. Öneririm.

    •  2 роки тому +1

      Teşekkür ediyorum.

  • @fatihtiryaki9827
    @fatihtiryaki9827 3 роки тому +7

    Filtreleri degistikten sonra denedim 4.5 lt temiz sudan takriben 25 lt atik su atti öncekine göre gayet iyi demekki temiz filtreler fark katiyormus ama su hayattir bu israfada gönlümüz razi degil baska şekilde değerlendireceğiz atik suyu

    •  3 роки тому +1

      Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Ben ikinci testi yapmadım çünkü izlediyseniz bir sonraki videomuzda suyu biriktirip kombi sistemine bağladığımız için ne kadar su attığının önemi yok artık. Ayrıca 1’e 5 vermesine sizin adınıza sevindim.

    • @SalemCounter
      @SalemCounter 3 роки тому

      @ suyu biriktirip kombi sistemine nasıl bağladınız onu anlamadım?

    •  3 роки тому

      @@SalemCounter kombinin soğuk su giriş borusuna T koyup hidroforun su çıkışıyla birleştirdik. Bidondaki su dolduğunda vanayı açıp su bitene kadar duşta, bulaşık yıkamada sıcak suyun kullanıldığı içme hariç her yerde kullanıyoruz. Kombiye bağlamadan bir çeşme koyup bidondaki suyu soğuk olarak da balkon yıkama gibi işlerde kullanıyoruz.

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

    • @SalemCounter
      @SalemCounter 3 роки тому

      @@ercanylmazsenal3072 şu en pahalı dediğin cihazın tam modeli nedir

  • @ozdemirbayar3346
    @ozdemirbayar3346 3 роки тому +11

    Su aritma makinasi almaktan vazgectim arkadas , yapmis oldugun deney icin tesekkürler.

    • @denizsener006
      @denizsener006 3 роки тому

      En iyisi rainwater 👍

    • @bakibaykal4953
      @bakibaykal4953 3 роки тому +3

      Satın aldığımız Damacana sularda doldurulurken 19 litreye 100 litre su harcanır, hatta daha fazla olduğu söyleniyor. Üstüne kilometrelerce yol gelir, benzin harcanır, kurye eve getirir, bu da bir harcamadır, evde artırılan su en ucuz ve çevreci yöntemdir. Kısacası su atmadan temiz su elde edilemez, farklı markalarda arıtıcı aldırıp taktirabilirsiniz, hepsi bu kadar su atmaz.

    • @denizsener006
      @denizsener006 3 роки тому +2

      @@bakibaykal4953 maalesef insanlar yanlış yönlendiriliyor. Normalde arıtmalarda kullanılan su atıkla birlikte normal çeşmeden akanla kıyasla daha az tüketim demek. Basit bir hesap ama insanlar genelde hep göze geleni dillendirmekte maalesef

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому +1

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому

      @@bakibaykal4953 @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

  • @sacitkral4517
    @sacitkral4517 2 роки тому +1

    Çok faydalı bir video olmuş. Ben de su arıtma cihazı almayı düşünüyordum. Bu videodan sonra hayatya almam.

    •  2 роки тому +1

      Alın ama iyisini alın.

  • @CenkleJenk
    @CenkleJenk 2 роки тому +2

    böyle bir atık su olduğunu bile bilmiyordum hepsi süzülüyor sanardım. anneme böyleymiş desem adını dahi anmaz su artıma cihazlarının

  • @serdalerbas2217
    @serdalerbas2217 3 роки тому +4

    Çok doğru bir konuya değinmişşin tebrik ederim. benimde cihazım var çoktan beri nasıl bir çözüm bulabilirim diye düşünürken kombi borularının dibinden balkondan aşagıdaki bahçeme damlama yapma kararı aldım ve çok kısa zaman içinde fidanlarımı sulamada kullanacagım

  • @bedriyeayyildiz4304
    @bedriyeayyildiz4304 3 роки тому +18

    İyi insansınız çok mutlu olun inşallah 🤲

    •  3 роки тому

      Teşekkür ediyorum. 🙏

    • @ercanylmazsenal3072
      @ercanylmazsenal3072 3 роки тому

      @Bizim Çocuklar
      İhlâs pazarlama çalışanıyım .bu atık su yüzünden silver pompasız modelini satmıyorum kesinlikle. 10 ay oldu İhlas bu cihazı çıkaralı. 20 yıldır pompasız cihaz satmadı İhlas. Yeni satmaya başladı maalesef
      Ankara da silver pompasız cihaz 1 e 4 veya 5 atıksu
      Platinium manüel pompalı cihaz 1e 2.5 3 atık su
      Unique dijital en pahalı modeli 1e 1.5 atık su atıyor
      Hep ama hep unique dijital modelini satıyorum. Yüzlerce sattım daha da satacağım inşallah
      Kendi evimde de bu atık su yüzünden unique dijital modelini kullanıyorum.
      Dijital modelde bir ayda 500litre arıtılmış su kullanirsaniz 3.75 TL atık Su atar
      Manuel pompalı platinium olan model aynı değerler için 8 10lira atık Su atar
      Silver pompasız ise 15 20lira atık Su atar eğer 500litre temiz su kullanirsaniz.
      Dip not
      Eğer atık su çok ısraf diye düşünenler var ise yüzde yüz haklılar ama;
      Evinize gelen faturanın yüzde 80 90ı banyoya aittir. 10 dakika banyoya yapan biri 150litre 20 dakika banyo yapan birisi 300 litre su kullanmaktadır.
      En üst modeli cihazın 3banyo kadar atık Su Atar.
      Atık su atmayan cihaz arıtma temizleme işlemi yapamaz zaten.
      Piyasa cihazları 1e 10. 1e 12 hatta 1e 20 atanı gördüm
      12 yıldır bu işi yapıyorum.
      İhlâsın 81 ilde 170servisi bulunmaktadir.
      Nsf 58 sertifikalı tek Türk cihazıdır.yani filtre plastik tank çelik kauçuk dünyada üretilen en iyi malzemelerden üretilmiştir belgesine linkten ulaşabilirsiniz
      info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0023458&Standard=058
      72 ülkeye ihraç edilmektedir İhlas tarafından
      Sabırla okudunuz teşekkürler:-)

  • @SERCI41
    @SERCI41 2 роки тому +1

    Çok faydalı bir video olmuş bende almak istiyordum ama ne kadar atık su ciktigini bilmiyordum bu kadar israfa katlanamam 1litre ye 10 litre atik su cok fazla video için teşekkürler.

  • @semihkaya9170
    @semihkaya9170 Рік тому +1

    hiç bilmediğim bir şeydi 5 dk önce aramaya başladım şu anda ya atık su atmadığını iddia edenlere bakıcam ya da brita ile filtrelemeye devam edicem. israf resmen vebali büyük bu işin

  • @BenSelda.
    @BenSelda. 2 роки тому +7

    Bu nedir yaa.. Yazık günah.. 3 litre temiz su içeceğiz diye 10 katını israf etmek... Vallahi içim acıdı.. ☹️
    Emeğiniz için çok teşekkürler.. 👍🏻👍🏻

  • @adsoyad6656
    @adsoyad6656 3 роки тому +5

    Selamın aleyküm hayırlı günler . Öncelikle ben gemi makineleri vardiya zabitiyim Denizde gemi için deniz suyunu arıtp saflaştırıyoruz . Arıtma sistemi hakkında oldukca bil. ve tecrübem var . Sizin acilen cihazınıza pompa taktırmanız lazım .4barın altında pompa şart! Su basıncı nekadar yüksek olursa atık su sarfiyatı okadar düşük olur . Bir ikinci yöntem çift mebran tek atık sistemi. Bu sistemde iki adet mebran kullanılır cihazda iki mebranın atık suyu tek atıga verilir ve hem temiz su kapasitesi 2 katına çıkar ve iki atıksu çıkışı tek atık su kısıcısında daralarak çıkar. Bir diğer değinmek istediğim konu şu ülkemizde arıtma cihazı yanlış kullanılıyor nedeni 5 aşama denilen cihazlar suyu saflaştırma evresine kadar arıtır ve tadlandırıcıdan geçerek tadlandırır ve içilir. Bunun yerine kaliteli güzel mineral alkali filteleri var onları muhakkak kullanmak gerekir marka vermek yanlış anlaşılmak istemiyorum biraz araştırırsanız bu filtreleri bulursunuz . Kararsız kalırsanız aşagıya mail adresini yazıcam ordan ulaşınız yardımcı olurum. Birde hesabı yanlış yapıyor bazı arkadaşlar. 1. Damacanalar dogal kaynak suyu degildir onlarda fab. Arıtılıp dolduruluyor arıtılmasa aylarca günlerce damacanın içinde öyle berak yosunsuz çamuursuz duramaz ,amacana duragan su aylarca bekliyor, defalarca depozitolu kullanılıyor yıkanıyor dezenfekte ediliyor hikaye, Sizde evinizde suyunuzu arıtıyorsınuz daha az maliyet daha temiz bir şekilde daha saglıklı. 2 sıtandart bir cihaz 1 litreye 2 litre su atar atıga normal bir ev ayda 1 mtküp su içer 2 metre küp su atar var sayalım 3 mt küp su atsın izmirde suyun mtreküpü 3.50 toplamda 10.5 lira ekstra faturaya yansır . Kullanılan su degil vergiler su faturasını kabartıyor .3 mt küp kirada olan dairemde boşken damlayarak kaçmış gelen fatura 68 lira siz hesap edin artık. wolkan.clk@hotmail.com

    • @unique35m
      @unique35m 3 роки тому +1

      İyide israf olan suya hiç değinmediniz. Dünyayı su savaşları bekliyor

    • @adsoyad6656
      @adsoyad6656 3 роки тому +1

      @@unique35m sayın Mustafa bey haklısınız israfı bende tasnif etmiyorum . Efendimizin su israfıyla ilgili hadisleri var . İzmirde şuan 10 litre temiz su 1 litre atık su olan arıtma yaptılar. Patent başvurusunda bulunuldu bunula ilgili bir video yüklicem atık oranı 10 da 1 e düşürdüler . Yani 10 litre içilebilir su 1 litre atık su üreten cihaz yaptılar. Kendilerine rica ettim video verin atalım insanlar görsünler diye patent alıp devlet desteği üzerine çalışıyorlar resmi prosedürler biter bitmez sizlere video atacağım . Şuan patent süreci de dünya üzerinde bu sistemle çalışan arıtma varmı diye araştırması yapılıyor resmi olarak.

    • @unique35m
      @unique35m 3 роки тому

      @@adsoyad6656 o sistem yapıldığı zaman bana ulaşabilirseniz sevinirim. Düşünmeden alırım. Teşekkür ederim.

    • @CenkleJenk
      @CenkleJenk 2 роки тому

      sorun para değil.. keşke elektriğe yaptıkları zammı suya yapsalar

  • @fatihozsoy3242
    @fatihozsoy3242 2 місяці тому

    Ben İhlas in cebilion silver(pompasiz) modelini kullanıyorum. Bu videodan sonra deneme yaptım 2.5 lt temiz su için 5lt atık su üretti. 1'e 2 oran var bence çok iyi. Ama filtrelerini düzenli olarak değiştiriyorum, tankin havasını takip ediyorum azalınca havasını tamamlıyorum.

  • @nebahatboybay8825
    @nebahatboybay8825 2 роки тому +1

    Sa bende kovalarla alıp klozete yada merdivenleri yıkamada kullanıyorum aldğın temiz suyun 3 katı atık su çıkıyor fatura gelince anladık ve böyle 1 çözüm bulduk

  • @bezelyeCigerPilav
    @bezelyeCigerPilav 2 роки тому +4

    Bu sarfiyatın sebebi basınç tankıdır. O tank dolmaya ne kadar yakınsa, içine su sıkıştırabilmek için o kadar yüksek basınca ihtiyaç duyar. Membran üzerine ise dış basınç ile tank basıncının farkı kadar bir basınç düşer. Yani tank ne kadar doluysa membran üzerinde o kadar az basınç farkı vardır. Bu yüzden membran içinden geçen su nerdeyse kısadevre olup çok büyük oranda atık tarafa akar, tanka ise damla damla dolar. Tank dolup yüksek basınç rölesi atana kadar saatler geçer. Basınç tankı-tezgah üstü musluk makenizmasından vazgeçerseniz bu sarfiyattan kurtulursunuz. En basitinden doğrudan bir damacanaya doldurup zaman tutabilirsiniz. Daha iyi bir sistemi zamanla geliştirirsiniz ya da böyle idare edersiniz. Cam damacana kullanın çünkü pet şişeleri sürekli kullanmanız uygun değildir. Bir de, tanktan kurtulduysanız, atık su tarafındaki kısıtlayıcıyı değiştirmeniz gerekir. Artık membran sabit bir basınca sahip olacağından olması gereken değerde kullanmanız gerekir, mesela 75 gpd membran için 750'lik kısıtlayıcı kullanın. Bu şekilde yeni atık su değerleri 1 litre temiz suya karşılık 3-4 litre atık su olacaktır. İşin doğrusu bu membranı korumak için seçilmiş yüksek bir değerdir, temiz şebeke suları için biraz daha düşürülebilir.

    • @mobollaasg120
      @mobollaasg120 Рік тому +1

      Pompa tak atığın 1 litreye 1.5 litre olsun. Flow u büyütmene gerek yok.

    • @nahitakyel2284
      @nahitakyel2284 Рік тому

      dahada atığı azaltmak isterseniz içinci ters ozmos cihazı takın.. 1 cinin atık suyunu 2 cinin girişine bağlayın..2 sininde temiz su çıkışını birleştirin 2 kat daha fazla musluktan temiz su alın. alın 2 kat daha az atık su elde edin.

  • @zapkin06
    @zapkin06 2 роки тому +4

    Bu sorun üzerinde kafa yormuş ve başarı elde etmiş biri olarak , tavsiyem :
    Daha hassas ve kaliteli
    ✓ Shut off valf ( 4 yollu vana) ve
    ✓ Hızlı su süzebilen membran kullanarak
    1lt temiz suya karşılık
    1-2lt atık su şeklinde sonuç alabilirsiniz.
    (sizdeki 1e10 yerine maksimum 1e2 ile olay biter)
    ~3 dakika içinde kazandan aldığım 22 ppm suyun
    10 dakikadan daha az sürede yeniden yapılması
    ve haliyle suyun hızlı yapılması atık suyun da daha erken kapanması👍
    Atık su miktarı az olduğu için değerlendirmeniz de kolay oluyor.TTS ile yaptığım ölçümlerde atık su musluk suyu seviyesinde(Ankara 135ppm)

    • @gunesaricilik.9926
      @gunesaricilik.9926 2 роки тому

      Slmlar.
      Bende bir arıtma cihazı almaya karar verdim.
      Bana 2-3 ürün tavsiye eder misiniz

    • @blackpinkdaisyvayu5263
      @blackpinkdaisyvayu5263 2 роки тому

      Hocam merhaba

    • @zapkin06
      @zapkin06 2 роки тому +2

      @@gunesaricilik.9926 Su arıtma cihazında markadan çok içindeki filtrelerin kalite ve güvenilirliği önemlidir , dıştaki etiket dışında malesef gerisi hep ithal ürün.Bir de membran filtreye dikkat edin grafen içermesin.

    • @zapkin06
      @zapkin06 2 роки тому

      @@blackpinkdaisyvayu5263 merhaba 👋

    • @gunesaricilik.9926
      @gunesaricilik.9926 2 роки тому

      @@zapkin06 TSK ederim

  • @irfankabaci1363
    @irfankabaci1363 Рік тому +1

    KARDEŞİM sen ÂLLÂH RAZI olsun yapmış olduğun bu video için teşekkür ediyorum şimdi BUNLARIN hakkındaki bilgileri bimiyor olsaydım belkide ileride arıtma cihazı alabirdim ama şimdi ise bu kadar suyun boşa akıtıldığını gördükten sonra benim gibi musluktan akan su ile tıkama yaptığım ürünlerin atığını dahi boşa gitmesin diye bir kaba akıtarak bahçemizin sulamasına harcayan benim gibi bu konuları ÖZELLİKLE ÇOOOK düşünen bir insan olarak gerçekten beni endişelendirdi ve üzüldüm bu kadar suyun boşa akıtılması çok büyük bir sorun EĞERKİ suyumuzu böyle ziyan edersek o boşa akıttığımız suları mumla arayacağız ZÂTEN insanlarımız suyu kullanırken fazlasıyla israf ediliyor birde bunun OLMASI çok can sıkıcı gerçekten su israfına çok ÜZÜLÜYORUM geleceğimizi kimse düşünmüyor PARASINI veriyorum istediğim gibi harcarım DİYORLAR aslında geleceklerini hayatta kalma şanslarını ve gelecek nesillerin hakkını ziyan ediyorlar mahvediyorlar MÂÂLESEF

    •  Рік тому

      Teşekkür ediyorum.

  • @RotasiEsinti
    @RotasiEsinti Рік тому +1

    Bunun tartışmasını çalıştığım yerde cevremde yakın uzak konusu bahis olan herkesle çok tartışmasını yaptım. Örneğin 10 kişi ile tartıştıysam 8 i su ucuz zaten toprağa karışıyor diyor. Bende arıtıcı kullanıyorum. Tuvalete büyük boya kovalarından koydum. Arıtıcıdan artan suyu oraya döküyorum. Tuvalet temizliğinde kullanıyorum. Banyo balkon yıkamak içinde bazen birikiyor su onuda damacanalarda bekletiyorum öyle kullanıyorum. Zahmetli iş uğraşamam amaaaan ya bu kadar da pinpirikli olmayın diyen kişilerin sularını 3 gün kesip suya hasret bırakmak istiyorum ki değer anlasınlar diye ama yok malesef yine anlamazlar. Üstadım videon ve düşüncen için teşekkürler. Emeğine yüreğine sağlık.

    •  Рік тому

      Teşekkür ediyorum.