Pot sa te asigur ca poti avea toate aceste calitati si nu vei fi promovat in foarte multe dintre firmele romanesti din varii motive: mancatorie intre colegi, sefi carora nu le pasa ca esti tu angajat bun, esti in concurenta cu nepotul/nepoata boss-ului - si ghiceste pe cine o sa promoveze, esti in concurenta cu un angajat care se baga pe sub pielea sefului prin alte metode decat munca si seriozitate. Am schimbat multe firme si am discutat cu multi prieteni despre mediul in care isi desfasoara ei lucrul, e peste tot la fel (si boala se agraveaza cand e vorba de firme cu patroni romani).
Am lucrat 2 ani între oameni, paznic cum a spus și Răzvan. Acum sunt Șofer nu mai vreau să lucrez cu colegi. Și eu am pățit să fiu bârfit și sifonat de colegi la un nivel încât se luau șefii de mine zilnic ... bine că nici eu nu am fost perfect. Dar pot să-ți dau un sfat: 1. Nu mai încerca sa te împrietenești cu colegii. 2. Sub nici o formă să spui Probleme personale sau mai rau Salariul ce îl câștigi. 3. Fii mai cu perdea când stai pe tel sau fumezi sau tragi qulul. 4. Nu vorbi mult ... sau face Glume sau chestii. Și mai bine sa te creadă colegii zgripțuroi și nu le permite Glume a și încă o chestie. Mie personal nu îmi plac oamenii care înjură mult.
E simplu iti dai demisia :) e treaba ta sa te bati pt drepturile tale, nu a angajatorului. Dar beware, se poate ca tu sa te crezi cine stie ce si meriti promovare cand nu e asa; deci atentie la subiectivitate ca toti credem ca meritam mai mult
Eu am muncit in 3 domenii de activitate diferite, in cei aprox 12 ani pe care-i am in campul muncii. Imi place sa trag tare, sa fac treaba buna, am bifat toate punctele "verzi" din clip. La toate cele 3 locuri de munca am fost promovat. Eu nu prea cred ca "im foarte multe cazuri" meritele nu sunt recunoscute. Sunt tot mai greu de gasit oameni harnici care sa faca treaba buna, iar pe acestia angajatorul cu siguranta ii apreciaza. E destul de importat si sa stii sa te vinzi.
Degeaba: ești nefumător, ai experiență în domeniu, muncești conștiincios, ești punctual, iar dacă mai cunoști și alte meserii (inexistente în fișa postului) șefii te vor obliga să le exerciți ori de câte ori este nevoie (povara cunoașterii) iar dacă refuzi, ești acuzat de rea voință. Dacă ceri o leafă mai mare, aflii de la aceștia că: "Atât este grila de salarizare. Nu pot să-ți dau mai mult. Și chiar dacă îți dau, se crează un precedent" Păi atunci, atât este și grila mea de atribuții. Cât despre găsirea unor soluții, idei, atragerea atenției șefilor despre o anumită problemă, ei NU te răsplătesc, ci plagiază însușindu-și-le ca fiind ideile/soluțiile/avertizările lor, primind aprecierea și primele de merit de la superiorii lor. Repet: "Lumea apreciază mai adesea aparențele meritului decât meritul însuși" (La Rochefoucauld) Trist!
@@IulyIDS Căutarea continuă a locului potrivit, sau firma care să te merite, nu este neapărat o soluție, deoarece în mod aproape sigur vei umbla "din floare în floare" căutând fără succes, irosind timp și bani. Trebuie să te impui continuu, să pui presiune continuă, să le "scoți ochii" de fiecare dată, etc. chiar dacă aparent o faci fără rost, atrăgându-ți mici necazuri! "Războiul nu este atât de apăsător ca robia" (Vauvenargues) La un moment dat, fie cedează, fie renunță la tine. (abia atunci pleci) Concluzia: N-ai nimic de pierdut.
Ai dreptate, era o expresie care este atât de adevarată și anume " Câinele care nu latră nu primește mâncare ". Părerea mea este că, dacă ești un om motivat să muncești, mereu pozitiv, punctual, îți dorești să avansezi. Cel mai bine investești în tine, inveți lucruri noi și să ajungi să câștigi proprii tăi bani.
@@IulyIDS Am făcut asta cândva. Am avut o firmă, un atelier de reparații auto (tinichigerie, vopsitorie, mecanică) timp de 11 ani. Am închis-o în 2007 deși era profitabiă, deoarece obosisem. Deocamdată, prefer să fiu slugă la stăpân decât stăpân la slugi. Astfel "mă doare capul" 8h/zi, 5 zile/săptămână. Când ai o afacere ești continuu "în priză" adică, stres maxim. (mai ales în România)
@Pasionatii de masini 👍 Cât timp ai un vis de îndeplinit, e bine. "Visul naște speranța, iar speranța face ca viața să fie suportabilă" (La Rochefoucauld)
Ai dreptate, Răzvan, păcat că nu mulți angajatori sunt așa, care să aprecieze aceste lucruri, dar tind să cred că la un moment dat găsești locul potrivit.
Salut Răzvan 🤜🤛 Multi din angajatori apreciaza munca angajatului si maresc salariul cand i ai pus demisia pe masa. Greu tare cu oamenii seriosi, dar nici cu angajatorii din Romania nu mi' este rusine. Felicitări pentru video 👍👍👍👏👏👏🆒️ Fain👏
La firmele mici unde patronul este și șef direct,ceea ce ai spus tu aici este perfect adevărat.Ba mai mult, dacă acel șef nu respectă tot ceea ce ai spus tu în prezentare dispare foarte rapid de pe piață.La firmele mari cu consilii de administrație situația este aproape pe dos. Se creează acolo niște cumetrii înfiorătoare.Și asta datorită calității slabe a așa zișilor manageri.Acest tip de firme se observă pe site-urile de recrutare .Acestea caută tot timpul oameni calificați în toate domeniile inclusiv „team lider”.Când vezi anunț de angajare de Team lider la o firmă cu 200 angajați î-ți dai seama imediat că acolo este o problemă.Acolo singura formulă de adresare este„Să trăiți șefu”.Și aceste firme se prăpădesc până la urmă dar acest lucru durează mai mult pentru că investițiile sunt mai mari și concurenței îi trebuie mai mult să l-e scoată de pe piață
Răzvan, legat de loialitate : în 5 locuri de munca unde am lucrat până acum n-a venit nimeni la mine propună un salariu mai mare (și nu din prima, ci după 2-3 ani de experienta în firmă). Pe de altă parte am discutat cu superiorii despre necesitatea unei măriri de salariu dar răspunsul a fost NU. Însă atunci când am venit cu o ofertă concretă de la un alt angajator, după ce am aplicat in mai multe locuri, ghici ce s-a întâmplat? Am primit mărirea pe care mi-o doream... Și asta s-a întâmplat de doua ori. Eu te înțeleg pe tine ca vrei loialitate de la angajați... Dar loialitatea e ceva ce trebuie sa se aplice ambelor părți. Până când vom ajunge la asta, concluzia după care o sa ma ghidez este ca cea mai bune mărire de salariu o primești atunci când schimbi locul de munca.
Nu vrau sa ma laud, dar ma încadrez in plusurile alea, aștept sa le pun pe toate in funcțiune când ma voi angaja, mulțumesc Răzvan ca m ai motivat sa le pun și mai bine in funcțiune. Keep up the good work.
In 2018 (aproape 3 ani de munca) am plecat de la o firma unde atitudinea mea ingloba tot ce ai scris la PLUSIRI. Am plecat de la ei pentru ca am pus piciorul in prag de nenumarate ori si tot ce mi-au dat au fost promisiuni. De cand am plecat de la ei mi-a crescut salariu de 4 ori in aproximativ 2,5 ani. Romanul u stie sa fie "sef". EDIT: Vreau sa adaug faptul ca in acea firma din care am plecat nu eram deloca apreciat. La ambele companii la care am lucrat/lucrez dupa acea plecare sunt extrem de apreciat si am primit doar review-uri excelente.
Răzvan hai sa îți spun niște lucruri, întotdeauna sa te pui in locul angajatului dacă tie nu îți place un lucru atunci nici lui nu i va place. Orice lucru extra, așa cum ii spui tu inițiativa trebuie plătit chiar și datul cu matura dacă nu e prevazut in fisa postului trebuie plătit extra dacă nu i ați femeie de serviciu și plateste - o Nici tie nu ți ar fi convenit când erai consultant auto sa te pună sa dai cu matura in atelier. Eu am făcut multe lucruri extra la multe joburi și cu ce m am ales? Cu NIMIC și nu pentru ca nu am cerut bani oricum nu îmi dădea. Ideea e in felul următor nu profita de bunătatea unui angajat sa l pui sa facă extra chestii dacă nu dorește și cu atât mai puțin degeaba; ca firma dacă creste, salariul lui nu va creste direct proporțional cu cifra de afaceri.
@@gGBb27 probabilitatea inclina mai mult in a nu primi promovare chiar daca stai peste program si te imiplici mai mult, cand esti bun esti luat de prost, patit pe propria piele.
@@celbunbun pai chiar ai avut un comportament prost (fata de tine).. adica tu ai ramas la un job unde trageai tare si nu te promovau?- si eu te-as lua de prost daca muncesti mult pe bani putini, de ce te-ar promova angajatorul daca el crede ca tu nu pleci nicaieri? Bine sau poate tu munca aia a ta extra ordinara o supra evaluezi, cred ca 2-3 oamenii mi-au zis in corporatii ca ei cred ca fac munca naspa si ca poate sa ia pe oricine de pe strada angajatorul in locul lor (era mai mult vorba de cat de motivati erau ei ci nu cat de prosti dar still)
teoretic,DA practic nu sta chiar asa treaba pe unde am umblat am vazut urmatoarele: -esti bun,esti luat de prost -nu esti catel/sifon nu prea are cum sa te aiba la inima -marire salar=nu sunt bani/mai asteapta cateva luni -reprosezi ceva="sunt destui care asteapta la usa un loc de munca" -munca multa(munca de 2 oameni facuta de 1) -venit in weekend -chiar daca iei 2000lei pe contract ai minim pe economie caz pe care l ai prezentat e foarte rar
În teorie totul sună frumos, dar realitatea e diferită. Dacă superiorul nu te vede bine, poți să ai o performanță bună dar tot nu vei evolua în acea firmă.
@@stefanvasilache5252 Adică dacă stai lucrezi îți vezi de treaba ta și nu pupi in fund pe nimeni, poți sa zici adio la orice gând de mărire de salariu sau promovare, chiar și la zilele tale de concediu o sa aibă moft ca de ce îți iei concediu :))))
Doar cine munceste greseste :) Ar fi placut daca ai face un video "Cum sa-ti tii angajatii". Un video bun si adevarat. Sugerez acest video, deoarece uneori degeaba ai aceste calitati daca promoveaza altii, care pupa-n....video distribuit si tine-o tot asa :) Weekend fain baieti.
Referitor la cei care "pupă-n..." de regulă ăștia "dau cu ciocu'" și/sau "îmbârligă". Din păcate puțini patroni își autoimpun sloganul: "Iubesc trădarea, dar URĂSC trădătorul"
@@giurgiubogdanstefan Logic asa ar fi, doar ca in Romania vorbim despre coruptia individului pana la cel mai mic nivel unde se aplica logica pupatului in cur si a mancatoriei intre colegi si a sefilor libidinosi care nu dau doi bani pe munca angajatilor. Depinde mult si de industria in care activezi. Daca ai nimerit intr-o industrie slaba dpdv salarii, o sa te cam chinui, sa schimbi joburi, sefi incompetenti etc. Daca esti intr-o industrie bine platita, s-ar putea sa incepi cu 4000.
Imi place cum tot luati voi in serios problema pupatului undeva, libidinosi, sefi aiurea si tara de 2 lei! Nu va mai complaceti si nu va mai ganditi la minusuri! Tindeti la mai bine!
Eu unul am plusurile alea dar nu eram luat in serios si nu am mai muncit acolo si acum îi pare rău 🤷🏻♂️ toată ziua alergam pentru sefi faceam curat faceam mai mult decat trebuia sa fac
Am patit si eu sa fiu trup si suflet la munca, si ghici ce.... Pai nu pot sa te propun pentru avansare ca am nevoie de tine pe postul asta..... imi faceam si munca mea si o parte a sefului direct, mai aveam grija si de incepatori..... in secunda doi mi-am dat demisia
Perfect de acord. Am lucrat 7 ani la aceeași firmă, timp in care am reușit să mă dezvolt schimbând două poziții diferite de avansare. Insă mi-am dorit și mai mult și mai ales la partea financiară. Am încercat să găsesc o cale de mijloc dar promisiunile din partea superiorilor nu ai avut niciun rezultat. Asa că mi-am găsit alt job unde sunt plătit mult mai bine și in același timp apreciat.
@@virgiljulean2799 eu lucrez in Germania la o fabrica de termopane și ne lasa sa fumam in hala la locul de munca, aruncam chistoacele pe jos, patronu stie ca noi in 5 ore facem treaba mai multa si mai buna decat unu care isi tine angajatii in frâu îi distruge fizic si mental cu atatea ore de munca si tot nu da acelasi randament pt ca angajatii aia is obositi, e clar facut pt el clipul, eheeeee am uitat de unde am plecat....
@@Roman-no6pr Să nu comparăm occidentul cu România, deoarece acolo impozitele, taxele, ratele, moneda, legile (inclusiv legile muncii) sunt stabile și se respectă, pe când la noi... nimeni nu se poate baza pe un plan pe termen lung atât timp cât toate se măresc de la o zi la alta, iar legile sunt tot mai bizare și nerespectate. Eu lucrez în România, la o companie austriacă, unde partea română produce de 2-3 ori mai mult decât în Austria, iar salariile colegilor austrieci sunt de cca. 4-5 ori mai mari. :(
Daca ai un job unde se fumeaza din greu si patronul sta la tigara cu angajatii tot timpul si taie impreuna frunze la caini ore intregi, GET THE FUCK OUT! Am fost intr-un asemenea loc si era literalmente nociv pentru oricine nu fuma. Erau apreciati cei care stateau la taclale cu patronul la fumat cu patronul.
Razvanel, ca angajat si eu am o parte din plusurile enumerate mai sus. Eu sunt o persoana foarte optimista, ofer un vibe bun celui/celor de langa mine, imi place mult sa comunic. Conteaza sa ai studii, te vor ajuta in cariera la un moment dat dar cred ca nu este o regula. Eu am studii superioare sunt inginer agronom.
Din pacate nu e valabil și pt cei care lucrează la stat! Salariile sunt la fel și pt unu care își da interesul și pt celalalt care sta pe telefon și nu se implica...
@@romanvssvmromania Nu prea cred ca ai experiența dacă zici asta de aia de la privat, e chiar contrariul, 2-3 îl pupa in fund pe cine trebuie si freacă menta când mai apuca, iar alții 200 de oameni stau și bagă incontinu ;) Mai deschide ochii din când in când ;)
Cel mai tare lucru e atunci cand ceri o marire de salar, ti se spune ca nu sunt bani, nu merge bine firma, etc. si patronul apare in perioada imediat urmatoare cu un bolid nou nout.
Apropo de loialitatea la locul de munca.....citeam undeva legat de asta, ca daca cineva vrea loialitate sa-si ia un caine :)) E amuzant oarecum, mai ales cand ma gandesc la mine, care de 8 ani sunt la aceeasi firma, avansand de-a lungul timpului, ce-i drept, pana la maximul din "companie" aka o mica firma de familie. La mine a fost o alegere, sa zic, dar altii vin si pleaca, schimband firmele ca pe sosete.....si ma refer la noi tinerii
si daca nu are facultate. Poti sa bagi bani tu bani in el si sa il formezi. Facultatea este doar teorie. Cand te duci sa te angajezi trebuie sa ai in cv un pic de experienta, cursuri facute, carti citite si participare la concursuri(optional). Ofera un plus fata de restul. Dar cel mai important sa vrea sa munceasca si sa progreseze.
Foarte multi patronii români nu plătesc orele suplimentare, nu plătesc. Loial...poți fi loial că te fură el patronul gratuit. De ce să plătească salariile când poate tine bani pt el ...
@@chrisa5733 întreabă pe toți șoferii profesionisti de camioane și spune-mi daca găsești 1 la 1 milion care îi plătește orele suplimentare și weekendurile... Dacă găsește șofer profesionist să i se plătească orele suplimentare. .... Ii unu la 1 milion
In multe firme salariile au o anumita limita de mărire adică sunt plafonate pe înțelesul tuturor! Iar aici intervine funcția pe care o ai, pentru că nu toți pot să sară calul de la primul până la ultimul. Iar de aceea majoritatea sunt undeva pe o scară de la 1 la 5 sa spunem pe locul 2 sau maxim 3! 😉
Într-o dimineață, când Bulă tocmai ce venea pe jos la muncă, își vede șeful în parcarea instituției, coborând dintr-o frumusețe de Mercedes nou-nouț. - E foarte tare mașina asta, șefu! îi strigă Bulă. Șeful se apropie, îi pune o mână pe umăr și îi spune: - Ei bine, dacă o să faci eforturi, muncești din greu și o să stai peste program… anul viitor o să îmi iau una și mai tare!
Asta cu loialitatea nu prea funcționează:) De exemplu, in vanzari cei care au de exemplu 20 de ani de vechime sunt concediați pentru ca," compania are nevoie de un aer nou" si se cauta tineri care nu pot face fata stresului si clachează.
I-as trimite clipul asta sefului meu dar mi-a marit salariul dupa ce am depus demisia. Sincer sa fiu nu ma poate cumpara nimeni, dar mi-ar parea rau sa pierd legatura cu ei doar pentru ca am plecat. 😁
Vreau si eu sa lucrez la tine! Am anumite condiții. Miar palchea un salar de minim 6000 lei. Vreau un program de 8 ore de luni pana vineri. Daca se poate sa fie locatia in mijlocul bucurestiului. Muctumesc 👍
razvane...sunt plusuri si minusuri de aceleasi parti singura diferenta o face mentalitatea,am lucrat in romania,am lucrat si in europa si vreau sa spun ca in strainatate eram apreciat,respectat,mi se lua in calcul orice idee care avea un sens in buna dezvoltare a firmei si la munca,crede-ma,imi era rusine si ma simteam prost daca greseam si incercam din ce in ce mai mult sa dau tot ce am mai bun,in romania..cand aveam o idee eram luat la misto se faceau glume pe seama mea,,uite-l si p-asta'' nu eram apreciat...si faceam aceeasi munca cu acelasi interes,am intalnit cazuri in care un ,,pupincurist'' era apreciat mult mai mult decat unul care isi datea interesul...
Nu mai ai nevoie de un nou angajat în firma ta?😁 Ps. Ai pretenția să ț-i se adreseze angajatul într-un anumit fel? Eu ca angajat tratez omul foarte respectuos însă nu accept să-mi impună cineva sa ma adresez cu dvs, șefu, sa trăiți șefu. Atata timp cât suntem aproximativ de aceeași vârsta eu cu formulări de astea nu ma adresez. Dacă ești un om la 50 de ani bineînțeles ma adresez cu dvs și cam atât. "Sefu" este un cuvânt pentru pupatori in c..r.
Razvan, tu vorbesti din perspectiva unui om tanar si corect. Eu am gasit trei tipuri de angajatori: 1. Cei care te vad muncitor si implicat si te incarca cu proiecte pana la limita, dar nu te platesc in functie de performanta chiar daca le ceri. Cand am vazut ca asa merge treaba, mi-a scazut din intensitatea cu care lucram la birou si mi-am luat proiecte personale in care m-am implicat intens. Din 4 ore pe zi la proiectele in afara jobului luam mai mult decat castigam din salariu. Chiar si acum patronul plateste angajatii in functie de vechime si nu de performanta (am avut o discutie cu el fix pe tema asta si a recunoscut ca nu are timp sa stea sa masoare performanta angajatilor si ca stie ca managerii de proiect nu ii dau informatii corecte despre subalterni, ca au preferati pe care ii lauda chiar daca nu muncesc intr-un proiect la fel ca alti colegi etc etc). -fix tipul de job de la care trebuie sa pleci pentru ca patronul nu isi va schimba metehnele 2. Cei care vad doar numere in angajati si nu persoane si aici vorbim despre job-uri necalificate unde persoana nu exista. Avocatii si arhitectii pot fi incadrati aici in perioada de inceput. 3. Angajatori care te platesc pe proiect sau pe ora de lucru la proiect (ceva stil freelancing) unde poti castiga foarte bine daca sti sa anticipezi la virgula cate ore si cate resurse sunt necesare pentru un proiect. Eu am inceput prin a cere plata pe ora pentru ca nu stiam cat se cerea pe un proiect per total. In varianta in care ceri plata/proiect trebuie sa ai stipulat foarte clar care iti sunt taskurile, ce si cat si cand trebuie sa livrezi ce, cu puncte cheie/milestone-uri in care sa iti fie livrate transe de bani samd, altfel o sa ajungi sa fi sclav pe plantatie, prost platit pana se termina proiectul. Exista si reversul medaliei in care totul merge uns, produci livrabilele in timp record si daca imparti banii la timp iesi cu niste sume frumusele de 150-200 Euro/ ora, doar ca astea sunt extrem de rare. Tipul 3 de angajatori/contractori sunt cel mai greu de gasit, ai nevoie de un portofoliu de lucrari in domeniul tau si cam trebuie sa sti ce faci, altfel pierzi timpul.
@@marianwallah6308 Am vorbit despre profesiile prietenilor mei care in majoritate sunt doctori, arhitecti, avocati si stiu exact cum sunt tratati la locul de munca. Nu pot vorbi despre restul pentru ca nu am surse sigure sau de incredere. La avocati si arhitect exista acel stagiu de 2 ani urmat de un examen pentru licenta/drept de semnatura si timp de 2-3 ani daca nu chiar mai mult, oamenii astia lucreaza peste program pe niste salarii mizerabile (unde mai pun ca au facut 6 ani de facultate).
Salut in proportie de 75 % sunt deacord cu tine dar ca un angajat fumeaza isi baga in vene etc . Este treaba lui atata timp cat isi face treaba care este data pe ziua respectiva unele munci nu este important cate ore stai la munca cat cate taskuri faci in acea zi . Nu mai fi misogin fata de cei care fumeaza ... ca poti plati la ore un om care face mai putina treaba de cat un fumator sau altceva este treaba lui aici judeci gresit iar traba cu paznici citeste documentul care se face intro firma de paza si alta firma sa vezi ce responsabilitati are omul respectiv si cred ca tu nu ai facut armata ar trebui so faci inaite de a comenta fata de paza (nici o firma de asigurari nu tiar asigura obiectele sau valorile daca nu ai un paznic care este om ) . Acesta find spuse acesta 2 lucruri m-au deranjat. Da Sunt fumator dar imi fac treba
Chiar îmi place sa te urmăresc,dar cu episodul asta...nu prea ai nimerit o 😅(părerea mea). Tot ce ai insirat tu sunt sigur ca am văzut cu toții la colegi (pustani de obicei fără experienta..de orice)care sunt "in trecere". DAR fi realist. In orice firma sunt unii mai fraieri care fac treaba a 2-3 angajați, se dedica jobului dar când vine vorba de bani, nici o diferență...Angajații ăștia buni au o limită in care suportă rahaturile astea. Angajatorul meu de ex (când îl întreb când mai angajează)se plânge de ce i vine la interviu dar in același timp 2500 net i se pare mult 😉. Trăim in romania boss nu te face ca nu știi cum sta treaba. Pace!!
Intotdeauna, indiferent de job, trebuie sa faci ceva extra, ceva ce nu se regaseste in fisa de post, doar asa vei evolua, promova... Cei mai multi nu fac nici ce e in fișa postului dar au pretentii de mariri salariale.
La cateva firme la care am fost nu conta ce faci tu in plus, cat produci, ce faci extra. Conta doar vechimea atunci cand venea vorba de salariu. Am fost si la firme la care asta conta, dar raportul este de 2 bune la 6 rele.
@@alexandrujaica4753 Iti inteleg punctul de vedere, si e foarte ok, fiecare e liber sa aleaga cat vrea si pt cat vrea sa munceasca. Ideea este ca niciodata nu vom obtine mariri salariale, promovari doar pt ca suntem la munca la program si facem zilnic aceleasi lucruri.
"Boss", nici eu nu fumez, dar sa discriminezi după acest fapt mi se pare total aberant. Ok, dorești o utopie, sa se lucreze 8/8h pe zi. Adevărul e, de fapt, ca ala care fumează fumează, iar ala care nu fumează sta cu fb/insta deschise pe sub birou :)
Am lucrat in destule firme ca sa iti spun asta: fumatorii stau 10-20 min la taclale la tigara, dupa care stau si ei pe sub masa pe facebook sau insta sau tiktok, deci pierd mai mult timp. Mai sunt cei despre care ai vorbit ca stau pe facebook si pierd si ei timpul si mai sunt, rari, fraierii care chiar muncesc si de multe ori fix astia stau peste program si sunt puliti de sefi. Asa ca fumatorii sa fumeze in afara programului (si preferabil in afara biroului, am fost si la birouri unde se fuma la greu in interior).
Auzi la el, discriminare! Discriminare! Dacă ar fi după mine, aș introduce tutunul in lista drogurilor interzise! Că eu si tu care nu fumăm, platim bani la asigurări medicale pentru ca fumatorii sa fie tratați pt tigarile pe care le bagă în plămâni! Dacă aș fi angajator, nici eu nu aș angaja fumatori, unde e discriminarea? Așa ma pot duce la angajare si pot spune aluia ca eu sunt leneș, dar trebuie să mă angajeze ca sa nu facă diacriminare între leneși si harnici, pai nu?
@@D0L4R3S pe bune? De ce nu se tin la pahare de vin, marijuana , extasy si altele. Fumatul este o alegere nu o necesitate. Asta nu inteleg DEPENDENTII.
sunteti frustrati frate.. omu' vorbea de firma lui si de altele care se respecta. nu de magazinul de la colt "tanta si costel". a zis ca e normal sa ai pauza de masa si sa fumezi 2-3 tigari la program.. gen hai la 3 ore mai fumezi o tigara e ok, problema este si e adevarat aici daca iesi din ora in ora.. pai fentezi tot programu'. iar ca salarii ..da asta este cand suntem forta de munca, viata pe unii ii face regi sau cersetori. important e sa iti gasesti si un job care cat de cat sa iti placa.. ca asa automat vine si un pic de motivatie, initiativa, seriozitate.. numai zic ca la inceput munca te maturizeaza.. da.. salariul e mai nasol dar in timp cresti.. da.. asta e viata, programul de disney channel pe care il viseaza altii e pe televizor.
Dacă lucrezi în fata unui monitor, ai dreptul sa iei o pauza de 10 minute la fiecare ora. Unii nu folosesc aceste pauza, alții ies la țigară din ora în ora. Care-i problema?
Pot sa te asigur ca poti avea toate aceste calitati si nu vei fi promovat in foarte multe dintre firmele romanesti din varii motive: mancatorie intre colegi, sefi carora nu le pasa ca esti tu angajat bun, esti in concurenta cu nepotul/nepoata boss-ului - si ghiceste pe cine o sa promoveze, esti in concurenta cu un angajat care se baga pe sub pielea sefului prin alte metode decat munca si seriozitate.
Am schimbat multe firme si am discutat cu multi prieteni despre mediul in care isi desfasoara ei lucrul, e peste tot la fel (si boala se agraveaza cand e vorba de firme cu patroni romani).
Ai dreptate!
Am lucrat 2 ani între oameni, paznic cum a spus și Răzvan. Acum sunt Șofer nu mai vreau să lucrez cu colegi. Și eu am pățit să fiu bârfit și sifonat de colegi la un nivel încât se luau șefii de mine zilnic ... bine că nici eu nu am fost perfect. Dar pot să-ți dau un sfat: 1. Nu mai încerca sa te împrietenești cu colegii. 2. Sub nici o formă să spui Probleme personale sau mai rau Salariul ce îl câștigi. 3. Fii mai cu perdea când stai pe tel sau fumezi sau tragi qulul. 4. Nu vorbi mult ... sau face Glume sau chestii. Și mai bine sa te creadă colegii zgripțuroi și nu le permite Glume a și încă o chestie. Mie personal nu îmi plac oamenii care înjură mult.
Confirm ceea ce spui. Oricat de bun ai fi intr-o firma si oricat de multe calitati ai avea, tot gaseste angajatorul motive sa nu-ti mareasca salariul.
E simplu iti dai demisia :) e treaba ta sa te bati pt drepturile tale, nu a angajatorului.
Dar beware, se poate ca tu sa te crezi cine stie ce si meriti promovare cand nu e asa; deci atentie la subiectivitate ca toti credem ca meritam mai mult
Eu am muncit in 3 domenii de activitate diferite, in cei aprox 12 ani pe care-i am in campul muncii.
Imi place sa trag tare, sa fac treaba buna, am bifat toate punctele "verzi" din clip.
La toate cele 3 locuri de munca am fost promovat.
Eu nu prea cred ca "im foarte multe cazuri" meritele nu sunt recunoscute. Sunt tot mai greu de gasit oameni harnici care sa faca treaba buna, iar pe acestia angajatorul cu siguranta ii apreciaza.
E destul de importat si sa stii sa te vinzi.
Ești un om extraordinar care se vede de la o poștă că pune mult suflet în ceea ce face.
Degeaba: ești nefumător, ai experiență în domeniu, muncești conștiincios, ești punctual, iar dacă mai cunoști și alte meserii (inexistente în fișa postului) șefii te vor obliga să le exerciți ori de câte ori este nevoie (povara cunoașterii) iar dacă refuzi, ești acuzat de rea voință. Dacă ceri o leafă mai mare, aflii de la aceștia că: "Atât este grila de salarizare. Nu pot să-ți dau mai mult. Și chiar dacă îți dau, se crează un precedent" Păi atunci, atât este și grila mea de atribuții. Cât despre găsirea unor soluții, idei, atragerea atenției șefilor despre o anumită problemă, ei NU te răsplătesc, ci plagiază însușindu-și-le ca fiind ideile/soluțiile/avertizările lor, primind aprecierea și primele de merit de la superiorii lor. Repet: "Lumea apreciază mai adesea aparențele meritului decât meritul însuși" (La Rochefoucauld) Trist!
Atunci înseamnă că nu este firma care să te merite și nu ești la locul potrivit.
@@IulyIDS Căutarea continuă a locului potrivit, sau firma care să te merite, nu este neapărat o soluție, deoarece în mod aproape sigur vei umbla "din floare în floare" căutând fără succes, irosind timp și bani. Trebuie să te impui continuu, să pui presiune continuă, să le "scoți ochii" de fiecare dată, etc. chiar dacă aparent o faci fără rost, atrăgându-ți mici necazuri! "Războiul nu este atât de apăsător ca robia" (Vauvenargues) La un moment dat, fie cedează, fie renunță la tine. (abia atunci pleci) Concluzia: N-ai nimic de pierdut.
Ai dreptate, era o expresie care este atât de adevarată și anume " Câinele care nu latră nu primește mâncare ". Părerea mea este că, dacă ești un om motivat să muncești, mereu pozitiv, punctual, îți dorești să avansezi. Cel mai bine investești în tine, inveți lucruri noi și să ajungi să câștigi proprii tăi bani.
@@IulyIDS Am făcut asta cândva. Am avut o firmă, un atelier de reparații auto (tinichigerie, vopsitorie, mecanică) timp de 11 ani. Am închis-o în 2007 deși era profitabiă, deoarece obosisem. Deocamdată, prefer să fiu slugă la stăpân decât stăpân la slugi. Astfel "mă doare capul" 8h/zi, 5 zile/săptămână. Când ai o afacere ești continuu "în priză" adică, stres maxim. (mai ales în România)
@Pasionatii de masini 👍 Cât timp ai un vis de îndeplinit, e bine. "Visul naște speranța, iar speranța face ca viața să fie suportabilă" (La Rochefoucauld)
Ai dreptate, Răzvan, păcat că nu mulți angajatori sunt așa, care să aprecieze aceste lucruri, dar tind să cred că la un moment dat găsești locul potrivit.
Salut Răzvan 🤜🤛
Multi din angajatori apreciaza munca angajatului si maresc salariul cand i ai pus demisia pe masa. Greu tare cu oamenii seriosi, dar nici cu angajatorii din Romania nu mi' este rusine.
Felicitări pentru video 👍👍👍👏👏👏🆒️
Fain👏
La firmele mici unde patronul este și șef direct,ceea ce ai spus tu aici este perfect adevărat.Ba mai mult, dacă acel șef nu respectă tot ceea ce ai spus tu în prezentare dispare foarte rapid de pe piață.La firmele mari cu consilii de administrație situația este aproape pe dos. Se creează acolo niște cumetrii înfiorătoare.Și asta datorită calității slabe a așa zișilor manageri.Acest tip de firme se observă pe site-urile de recrutare .Acestea caută tot timpul oameni calificați în toate domeniile inclusiv „team lider”.Când vezi anunț de angajare de Team lider la o firmă cu 200 angajați î-ți dai seama imediat că acolo este o problemă.Acolo singura formulă de adresare este„Să trăiți șefu”.Și aceste firme se prăpădesc până la urmă dar acest lucru durează mai mult pentru că investițiile sunt mai mari și concurenței îi trebuie mai mult să l-e scoată de pe piață
Răzvan, legat de loialitate : în 5 locuri de munca unde am lucrat până acum n-a venit nimeni la mine propună un salariu mai mare (și nu din prima, ci după 2-3 ani de experienta în firmă). Pe de altă parte am discutat cu superiorii despre necesitatea unei măriri de salariu dar răspunsul a fost NU. Însă atunci când am venit cu o ofertă concretă de la un alt angajator, după ce am aplicat in mai multe locuri, ghici ce s-a întâmplat? Am primit mărirea pe care mi-o doream... Și asta s-a întâmplat de doua ori.
Eu te înțeleg pe tine ca vrei loialitate de la angajați... Dar loialitatea e ceva ce trebuie sa se aplice ambelor părți. Până când vom ajunge la asta, concluzia după care o sa ma ghidez este ca cea mai bune mărire de salariu o primești atunci când schimbi locul de munca.
Nu vrau sa ma laud, dar ma încadrez in plusurile alea, aștept sa le pun pe toate in funcțiune când ma voi angaja, mulțumesc Răzvan ca m ai motivat sa le pun și mai bine in funcțiune. Keep up the good work.
O să vezi că sunt și alte criterii pentru a crește într-o firmă. 😂
In 2018 (aproape 3 ani de munca) am plecat de la o firma unde atitudinea mea ingloba tot ce ai scris la PLUSIRI. Am plecat de la ei pentru ca am pus piciorul in prag de nenumarate ori si tot ce mi-au dat au fost promisiuni. De cand am plecat de la ei mi-a crescut salariu de 4 ori in aproximativ 2,5 ani. Romanul u stie sa fie "sef". EDIT: Vreau sa adaug faptul ca in acea firma din care am plecat nu eram deloca apreciat. La ambele companii la care am lucrat/lucrez dupa acea plecare sunt extrem de apreciat si am primit doar review-uri excelente.
Răzvan hai sa îți spun niște lucruri, întotdeauna sa te pui in locul angajatului dacă tie nu îți place un lucru atunci nici lui nu i va place.
Orice lucru extra, așa cum ii spui tu inițiativa trebuie plătit chiar și datul cu matura dacă nu e prevazut in fisa postului trebuie plătit extra dacă nu i ați femeie de serviciu și plateste - o Nici tie nu ți ar fi convenit când erai consultant auto sa te pună sa dai cu matura in atelier.
Eu am făcut multe lucruri extra la multe joburi și cu ce m am ales? Cu NIMIC și nu pentru ca nu am cerut bani oricum nu îmi dădea.
Ideea e in felul următor nu profita de bunătatea unui angajat sa l pui sa facă extra chestii dacă nu dorește și cu atât mai puțin degeaba; ca firma dacă creste, salariul lui nu va creste direct proporțional cu cifra de afaceri.
poti sa faci si nimic extra, dar sa nu te astepti la promovare e un trade off
@@gGBb27 probabilitatea inclina mai mult in a nu primi promovare chiar daca stai peste program si te imiplici mai mult, cand esti bun esti luat de prost, patit pe propria piele.
@@celbunbun pai chiar ai avut un comportament prost (fata de tine).. adica tu ai ramas la un job unde trageai tare si nu te promovau?- si eu te-as lua de prost daca muncesti mult pe bani putini, de ce te-ar promova angajatorul daca el crede ca tu nu pleci nicaieri?
Bine sau poate tu munca aia a ta extra ordinara o supra evaluezi, cred ca 2-3 oamenii mi-au zis in corporatii ca ei cred ca fac munca naspa si ca poate sa ia pe oricine de pe strada angajatorul in locul lor (era mai mult vorba de cat de motivati erau ei ci nu cat de prosti dar still)
teoretic,DA
practic nu sta chiar asa treaba
pe unde am umblat am vazut urmatoarele:
-esti bun,esti luat de prost
-nu esti catel/sifon nu prea are cum sa te aiba la inima
-marire salar=nu sunt bani/mai asteapta cateva luni
-reprosezi ceva="sunt destui care asteapta la usa un loc de munca"
-munca multa(munca de 2 oameni facuta de 1)
-venit in weekend
-chiar daca iei 2000lei pe contract ai minim pe economie
caz pe care l ai prezentat e foarte rar
În teorie totul sună frumos, dar realitatea e diferită. Dacă superiorul nu te vede bine, poți să ai o performanță bună dar tot nu vei evolua în acea firmă.
@@stefanvasilache5252 Adică dacă stai lucrezi îți vezi de treaba ta și nu pupi in fund pe nimeni, poți sa zici adio la orice gând de mărire de salariu sau promovare, chiar și la zilele tale de concediu o sa aibă moft ca de ce îți iei concediu :))))
solutia e politist, incepi cu 34 de milioane ceva de genu
Doar cine munceste greseste :) Ar fi placut daca ai face un video "Cum sa-ti tii angajatii". Un video bun si adevarat. Sugerez acest video, deoarece uneori degeaba ai aceste calitati daca promoveaza altii, care pupa-n....video distribuit si tine-o tot asa :) Weekend fain baieti.
Referitor la cei care "pupă-n..." de regulă ăștia "dau cu ciocu'" și/sau "îmbârligă". Din păcate puțini patroni își autoimpun sloganul: "Iubesc trădarea, dar URĂSC trădătorul"
@@virgiljulean2799 Corect si bine punctat :) As mai adauga un exemplu: "Cunosti persoana potrivita, pe pozitia potrivita, la momentul potrivit" :)
Extraordinar ar fi
Salut Răzvan, foarte buna analiza dar astea sunt aspecte particulare.
Exista și cealaltă parte unde te vor muncitor și îți dau o mizerie de 2500
exact, mai ales unde ai patroni sau manageri romani
Mizerie 2500? Eu lucrez pe 1700 ca asistent și pot zice că nu e chiar ușor ceea ce fac..
Dar asta-i piața.. la privat peste 2000 rar găsești
Daca muncesti si ai vazut lista de “+” a lui Razvan credema ca in 2 ani maxim poti sa ai un salar minim de 4000 lei! Lejer!!
@@giurgiubogdanstefan Logic asa ar fi, doar ca in Romania vorbim despre coruptia individului pana la cel mai mic nivel unde se aplica logica pupatului in cur si a mancatoriei intre colegi si a sefilor libidinosi care nu dau doi bani pe munca angajatilor.
Depinde mult si de industria in care activezi. Daca ai nimerit intr-o industrie slaba dpdv salarii, o sa te cam chinui, sa schimbi joburi, sefi incompetenti etc. Daca esti intr-o industrie bine platita, s-ar putea sa incepi cu 4000.
Imi place cum tot luati voi in serios problema pupatului undeva, libidinosi, sefi aiurea si tara de 2 lei! Nu va mai complaceti si nu va mai ganditi la minusuri! Tindeti la mai bine!
Eu unul am plusurile alea dar nu eram luat in serios si nu am mai muncit acolo si acum îi pare rău 🤷🏻♂️ toată ziua alergam pentru sefi faceam curat faceam mai mult decat trebuia sa fac
Am patit si eu sa fiu trup si suflet la munca, si ghici ce.... Pai nu pot sa te propun pentru avansare ca am nevoie de tine pe postul asta..... imi faceam si munca mea si o parte a sefului direct, mai aveam grija si de incepatori..... in secunda doi mi-am dat demisia
Perfect de acord. Am lucrat 7 ani la aceeași firmă, timp in care am reușit să mă dezvolt schimbând două poziții diferite de avansare. Insă mi-am dorit și mai mult și mai ales la partea financiară. Am încercat să găsesc o cale de mijloc dar promisiunile din partea superiorilor nu ai avut niciun rezultat. Asa că mi-am găsit alt job unde sunt plătit mult mai bine și in același timp apreciat.
Apreciez că recunoști că faci greșeli, mulții patroni nu recunosc
"Nimeni nu greșește mai mult decât cel ce nu suportă ideea de a greși" (La Rochefoucauld)
Clip facut pt angajatii lui :)))
Așa mă gândeam si eu:))
Nu numai...
@@virgiljulean2799 eu lucrez in Germania la o fabrica de termopane și ne lasa sa fumam in hala la locul de munca, aruncam chistoacele pe jos, patronu stie ca noi in 5 ore facem treaba mai multa si mai buna decat unu care isi tine angajatii in frâu îi distruge fizic si mental cu atatea ore de munca si tot nu da acelasi randament pt ca angajatii aia is obositi, e clar facut pt el clipul, eheeeee am uitat de unde am plecat....
@@Roman-no6pr Să nu comparăm occidentul cu România, deoarece acolo impozitele, taxele, ratele, moneda, legile (inclusiv legile muncii) sunt stabile și se respectă, pe când la noi... nimeni nu se poate baza pe un plan pe termen lung atât timp cât toate se măresc de la o zi la alta, iar legile sunt tot mai bizare și nerespectate. Eu lucrez în România, la o companie austriacă, unde partea română produce de 2-3 ori mai mult decât în Austria, iar salariile colegilor austrieci sunt de cca. 4-5 ori mai mari. :(
Daca ai un job unde se fumeaza din greu si patronul sta la tigara cu angajatii tot timpul si taie impreuna frunze la caini ore intregi, GET THE FUCK OUT!
Am fost intr-un asemenea loc si era literalmente nociv pentru oricine nu fuma. Erau apreciati cei care stateau la taclale cu patronul la fumat cu patronul.
Ce înseamnă GET THE FUCK OUT? Sau nu ești român?
oooo daaaaaaa!
Razvanel, ca angajat si eu am o parte din plusurile enumerate mai sus. Eu sunt o persoana foarte optimista, ofer un vibe bun celui/celor de langa mine, imi place mult sa comunic. Conteaza sa ai studii, te vor ajuta in cariera la un moment dat dar cred ca nu este o regula. Eu am studii superioare sunt inginer agronom.
Ar fii interesant un clip in care sa prezinți cum sa îți pastrezi angajații lângă tine
Tine de tine sa angajezi oameni care nu sunt handicapati si tot de tine tine sa motivezi angajatii de la un anumit punct incolo.
Din pacate nu e valabil și pt cei care lucrează la stat! Salariile sunt la fel și pt unu care își da interesul și pt celalalt care sta pe telefon și nu se implica...
Nu-ti face griji, si la privat e la fel, mai ales daca patronul este tot roman.
@@romanvssvmromania Nu prea cred ca ai experiența dacă zici asta de aia de la privat, e chiar contrariul, 2-3 îl pupa in fund pe cine trebuie si freacă menta când mai apuca, iar alții 200 de oameni stau și bagă incontinu ;)
Mai deschide ochii din când in când ;)
Cel mai tare lucru e atunci cand ceri o marire de salar, ti se spune ca nu sunt bani, nu merge bine firma, etc. si patronul apare in perioada imediat urmatoare cu un bolid nou nout.
Apropo de loialitatea la locul de munca.....citeam undeva legat de asta, ca daca cineva vrea loialitate sa-si ia un caine :)) E amuzant oarecum, mai ales cand ma gandesc la mine, care de 8 ani sunt la aceeasi firma, avansand de-a lungul timpului, ce-i drept, pana la maximul din "companie" aka o mica firma de familie. La mine a fost o alegere, sa zic, dar altii vin si pleaca, schimband firmele ca pe sosete.....si ma refer la noi tinerii
si daca nu are facultate. Poti sa bagi bani tu bani in el si sa il formezi. Facultatea este doar teorie. Cand te duci sa te angajezi trebuie sa ai in cv un pic de experienta, cursuri facute, carti citite si participare la concursuri(optional). Ofera un plus fata de restul. Dar cel mai important sa vrea sa munceasca si sa progreseze.
Minunat!
Munca continua rapida si salar mic asta vor angajatorii
Foarte multi patronii români nu plătesc orele suplimentare, nu plătesc.
Loial...poți fi loial că te fură el patronul gratuit.
De ce să plătească salariile când poate tine bani pt el ...
mie mi-au plătit orele suplimentare oriunde am fost. nu mai stați așa!
@@chrisa5733 întreabă pe toți șoferii profesionisti de camioane și spune-mi daca găsești 1 la 1 milion care îi plătește orele suplimentare și weekendurile...
Dacă găsește șofer profesionist să i se plătească orele suplimentare. .... Ii unu la 1 milion
@@alfredogolino286 trist 😔
Îmi pare rău! Dar, asta se numește "prostituție gratuită"
@@alfredogolino286 lasa soferii... firmele de consultanta nu platesc, dar asta e cam global.
La treaba cu greserile mi-ai adus aminte de profu de romana cu temele. Prima oara se intampla a doua oara nu ai avut chef a treia oara ai 3 =)))
Salut. Calitățile expuse de tine le găsești la antreprenori. La angajați este foarte rar asa ceva...
Oamenii care au dat dislike nici măcar nu au vizionat clipul
E cam acelasi numar de dislike-uri, cred ca e un club sau ceva... "anti R.B" sau "anti 99V".
In multe firme salariile au o anumita limita de mărire adică sunt plafonate pe înțelesul tuturor! Iar aici intervine funcția pe care o ai, pentru că nu toți pot să sară calul de la primul până la ultimul. Iar de aceea majoritatea sunt undeva pe o scară de la 1 la 5 sa spunem pe locul 2 sau maxim 3! 😉
Eu de la un angajator as vrea sa nu tipe sau ameninte =))
Nice! 💯
Într-o dimineață, când Bulă tocmai ce venea pe jos la muncă, își vede șeful în parcarea instituției, coborând dintr-o frumusețe de Mercedes nou-nouț.
- E foarte tare mașina asta, șefu! îi strigă Bulă.
Șeful se apropie, îi pune o mână pe umăr și îi spune:
- Ei bine, dacă o să faci eforturi, muncești din greu și o să stai peste program… anul viitor o să îmi iau una și mai tare!
Asta cu loialitatea nu prea funcționează:) De exemplu, in vanzari cei care au de exemplu 20 de ani de vechime sunt concediați pentru ca," compania are nevoie de un aer nou" si se cauta tineri care nu pot face fata stresului si clachează.
I-as trimite clipul asta sefului meu dar mi-a marit salariul dupa ce am depus demisia. Sincer sa fiu nu ma poate cumpara nimeni, dar mi-ar parea rau sa pierd legatura cu ei doar pentru ca am plecat. 😁
Le am pe toate. Dar ai cum sa ma platesti cu 10.000 RON net pe luna?
Multi sefi sunt din aia care nu intra in situatile spuse de tine sunt gen ( mars ma si apucate de lucru )
Apropo de mecanici. Știe cineva o școală bună? Cursuri de calificare? Peste tot în țară mi se răspunde cu nervi.
Sunt angajatul ideal 😂
Vreau si eu sa lucrez la tine! Am anumite condiții.
Miar palchea un salar de minim 6000 lei.
Vreau un program de 8 ore de luni pana vineri.
Daca se poate sa fie locatia in mijlocul bucurestiului.
Muctumesc 👍
Daca ai fi ascultat “+” lui Razvan poate se gandea! 😉
@@giurgiubogdanstefan plușurile lui Varzan sunt minușurile lui... 😂 E draguci aici șea
@@alesancoeduard8947 🙏🙏 de cand asteptam, mersi. Sper ca este Decat in limba romînă caci aici ma descurc cel mai bine 😁
razvane...sunt plusuri si minusuri de aceleasi parti singura diferenta o face mentalitatea,am lucrat in romania,am lucrat si in europa si vreau sa spun ca in strainatate eram apreciat,respectat,mi se lua in calcul orice idee care avea un sens in buna dezvoltare a firmei si la munca,crede-ma,imi era rusine si ma simteam prost daca greseam si incercam din ce in ce mai mult sa dau tot ce am mai bun,in romania..cand aveam o idee eram luat la misto se faceau glume pe seama mea,,uite-l si p-asta'' nu eram apreciat...si faceam aceeasi munca cu acelasi interes,am intalnit cazuri in care un ,,pupincurist'' era apreciat mult mai mult decat unul care isi datea interesul...
Nu exista angajat fumator care sa traga doar 3 tigari in tot programul de munca.
Doar dacă programul este de 1-2 ore/zi :))
Faceți angajări?
Deocamdata nu ca nu avem spatiu. La anul cand terminam sediul nou. Abia m-am apucat de proiect.
@@razvanbalanescu7195, trimit CV-ul să mă aveți în vedere?
39.9k :X 11:45 :))
Ce ceas ai la mana? :)
vreau sa fiu angajatul tau😁
Ai spus tot ce era de spus, nimic de adaugat din partea mea.
Da, intr-o lume perfecta este fix ce a spus Bogdan. In Romania nu e asa, de aia plecam in Germania si UK.
Nu mai ai nevoie de un nou angajat în firma ta?😁
Ps. Ai pretenția să ț-i se adreseze angajatul într-un anumit fel? Eu ca angajat tratez omul foarte respectuos însă nu accept să-mi impună cineva sa ma adresez cu dvs, șefu, sa trăiți șefu. Atata timp cât suntem aproximativ de aceeași vârsta eu cu formulări de astea nu ma adresez. Dacă ești un om la 50 de ani bineînțeles ma adresez cu dvs și cam atât. "Sefu" este un cuvânt pentru pupatori in c..r.
si daca omul isi face treaba in 5 ore tu ce mai spui. atunci il lasi sa se duca des la tigara?
Iti zic eu ce vrea anagajatorul roman : munca multa , bani putini . Asta e..
Razvan, tu vorbesti din perspectiva unui om tanar si corect.
Eu am gasit trei tipuri de angajatori:
1. Cei care te vad muncitor si implicat si te incarca cu proiecte pana la limita, dar nu te platesc in functie de performanta chiar daca le ceri. Cand am vazut ca asa merge treaba, mi-a scazut din intensitatea cu care lucram la birou si mi-am luat proiecte personale in care m-am implicat intens. Din 4 ore pe zi la proiectele in afara jobului luam mai mult decat castigam din salariu. Chiar si acum patronul plateste angajatii in functie de vechime si nu de performanta (am avut o discutie cu el fix pe tema asta si a recunoscut ca nu are timp sa stea sa masoare performanta angajatilor si ca stie ca managerii de proiect nu ii dau informatii corecte despre subalterni, ca au preferati pe care ii lauda chiar daca nu muncesc intr-un proiect la fel ca alti colegi etc etc). -fix tipul de job de la care trebuie sa pleci pentru ca patronul nu isi va schimba metehnele
2. Cei care vad doar numere in angajati si nu persoane si aici vorbim despre job-uri necalificate unde persoana nu exista. Avocatii si arhitectii pot fi incadrati aici in perioada de inceput.
3. Angajatori care te platesc pe proiect sau pe ora de lucru la proiect (ceva stil freelancing) unde poti castiga foarte bine daca sti sa anticipezi la virgula cate ore si cate resurse sunt necesare pentru un proiect. Eu am inceput prin a cere plata pe ora pentru ca nu stiam cat se cerea pe un proiect per total. In varianta in care ceri plata/proiect trebuie sa ai stipulat foarte clar care iti sunt taskurile, ce si cat si cand trebuie sa livrezi ce, cu puncte cheie/milestone-uri in care sa iti fie livrate transe de bani samd, altfel o sa ajungi sa fi sclav pe plantatie, prost platit pana se termina proiectul. Exista si reversul medaliei in care totul merge uns, produci livrabilele in timp record si daca imparti banii la timp iesi cu niste sume frumusele de 150-200 Euro/ ora, doar ca astea sunt extrem de rare.
Tipul 3 de angajatori/contractori sunt cel mai greu de gasit, ai nevoie de un portofoliu de lucrari in domeniul tau si cam trebuie sa sti ce faci, altfel pierzi timpul.
Ești nebun....restul angajaților...?....DOAR... avocați...arhitecți...?.... Lasă..Ne :)
@@marianwallah6308 Am vorbit despre profesiile prietenilor mei care in majoritate sunt doctori, arhitecti, avocati si stiu exact cum sunt tratati la locul de munca. Nu pot vorbi despre restul pentru ca nu am surse sigure sau de incredere.
La avocati si arhitect exista acel stagiu de 2 ani urmat de un examen pentru licenta/drept de semnatura si timp de 2-3 ani daca nu chiar mai mult, oamenii astia lucreaza peste program pe niste salarii mizerabile (unde mai pun ca au facut 6 ani de facultate).
Trebuia un tabel si cu Angajator...la ce ai vrea tu de la un angajat ar trebui să faci jumate jumate din profit nu crezi?antreprenorilor 😂😂😂
Realitatea e mult mai dura. Dar teoretic zici bine
Nu ar trebuii sa te injure nimeni pentru exemplul cu paznicul! E o realitate, ne mintim si nu vrem sa credem si sa intelegem ca asa e!
Temporar* :) 20:13
parca vezi intr-o luna.. totul renovat la firma, unul cu trafaletul.. altul cu mopul=)) ii schimba tot, numai recunoaste nimic Razvan=))
Poate in firmele mari care se respecta, in rest poti sa faci orice ca tot nu evoluezi
🚀
Salut in proportie de 75 % sunt deacord cu tine dar ca un angajat fumeaza isi baga in vene etc . Este treaba lui atata timp cat isi face treaba care este data pe ziua respectiva unele munci nu este important cate ore stai la munca cat cate taskuri faci in acea zi . Nu mai fi misogin fata de cei care fumeaza ... ca poti plati la ore un om care face mai putina treaba de cat un fumator sau altceva este treaba lui aici judeci gresit iar traba cu paznici citeste documentul care se face intro firma de paza si alta firma sa vezi ce responsabilitati are omul respectiv si cred ca tu nu ai facut armata ar trebui so faci inaite de a comenta fata de paza (nici o firma de asigurari nu tiar asigura obiectele sau valorile daca nu ai un paznic care este om ) . Acesta find spuse acesta 2 lucruri m-au deranjat. Da Sunt fumator dar imi fac treba
Chiar îmi place sa te urmăresc,dar cu episodul asta...nu prea ai nimerit o 😅(părerea mea). Tot ce ai insirat tu sunt sigur ca am văzut cu toții la colegi (pustani de obicei fără experienta..de orice)care sunt "in trecere". DAR fi realist. In orice firma sunt unii mai fraieri care fac treaba a 2-3 angajați, se dedica jobului dar când vine vorba de bani, nici o diferență...Angajații ăștia buni au o limită in care suportă rahaturile astea. Angajatorul meu de ex (când îl întreb când mai angajează)se plânge de ce i vine la interviu dar in același timp 2500 net i se pare mult 😉. Trăim in romania boss nu te face ca nu știi cum sta treaba. Pace!!
@@alesancoeduard8947 vânzări 😅..retailer materiale construcții.(fără sa ofere comisioane din vânzări 😉)
Fumatori: I am a joke to you?
Capul plecat, sabia nu-l taie.
Intotdeauna, indiferent de job, trebuie sa faci ceva extra, ceva ce nu se regaseste in fisa de post, doar asa vei evolua, promova... Cei mai multi nu fac nici ce e in fișa postului dar au pretentii de mariri salariale.
La cateva firme la care am fost nu conta ce faci tu in plus, cat produci, ce faci extra. Conta doar vechimea atunci cand venea vorba de salariu.
Am fost si la firme la care asta conta, dar raportul este de 2 bune la 6 rele.
@@alexandrujaica4753 Iti inteleg punctul de vedere, si e foarte ok, fiecare e liber sa aleaga cat vrea si pt cat vrea sa munceasca. Ideea este ca niciodata nu vom obtine mariri salariale, promovari doar pt ca suntem la munca la program si facem zilnic aceleasi lucruri.
"Boss", nici eu nu fumez, dar sa discriminezi după acest fapt mi se pare total aberant. Ok, dorești o utopie, sa se lucreze 8/8h pe zi. Adevărul e, de fapt, ca ala care fumează fumează, iar ala care nu fumează sta cu fb/insta deschise pe sub birou :)
Am lucrat in destule firme ca sa iti spun asta: fumatorii stau 10-20 min la taclale la tigara, dupa care stau si ei pe sub masa pe facebook sau insta sau tiktok, deci pierd mai mult timp.
Mai sunt cei despre care ai vorbit ca stau pe facebook si pierd si ei timpul si mai sunt, rari, fraierii care chiar muncesc si de multe ori fix astia stau peste program si sunt puliti de sefi.
Asa ca fumatorii sa fumeze in afara programului (si preferabil in afara biroului, am fost si la birouri unde se fuma la greu in interior).
Auzi la el, discriminare! Discriminare!
Dacă ar fi după mine, aș introduce tutunul in lista drogurilor interzise!
Că eu si tu care nu fumăm, platim bani la asigurări medicale pentru ca fumatorii sa fie tratați pt tigarile pe care le bagă în plămâni!
Dacă aș fi angajator, nici eu nu aș angaja fumatori, unde e discriminarea?
Așa ma pot duce la angajare si pot spune aluia ca eu sunt leneș, dar trebuie să mă angajeze ca sa nu facă diacriminare între leneși si harnici, pai nu?
@@danimardani corect
Bine spus. Ce ezita sa observe oamenii este ca la țigară se țin sesiuni de brainstorming unde se discuta problemele și se găsesc posibile soluții
@@D0L4R3S pe bune? De ce nu se tin la pahare de vin, marijuana , extasy si altele. Fumatul este o alegere nu o necesitate. Asta nu inteleg DEPENDENTII.
sunteti frustrati frate.. omu' vorbea de firma lui si de altele care se respecta. nu de magazinul de la colt "tanta si costel". a zis ca e normal sa ai pauza de masa si sa fumezi 2-3 tigari la program.. gen hai la 3 ore mai fumezi o tigara e ok, problema este si e adevarat aici daca iesi din ora in ora.. pai fentezi tot programu'. iar ca salarii ..da asta este cand suntem forta de munca, viata pe unii ii face regi sau cersetori. important e sa iti gasesti si un job care cat de cat sa iti placa.. ca asa automat vine si un pic de motivatie, initiativa, seriozitate.. numai zic ca la inceput munca te maturizeaza.. da.. salariul e mai nasol dar in timp cresti.. da.. asta e viata, programul de disney channel pe care il viseaza altii e pe televizor.
Dacă lucrezi în fata unui monitor, ai dreptul sa iei o pauza de 10 minute la fiecare ora. Unii nu folosesc aceste pauza, alții ies la țigară din ora în ora. Care-i problema?
Primulll
N-ai ce sa evoluezi. Solutiile is una singura. Pleci din tara:)