Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Un simplu instant de apă caldă, obținută cu magneți neodim.

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 17 сер 2018
  • Pe axul unui motor de hidrofor, cu puterea de 800W, am montat un disc pe care au fost așezați 10 magneți din neodim, cu forța de 20 Kg. O țeavă de 12 mm în diametru, puțin turtită și căreia i s-a dat forma de potcoavă, a fost fixată cât se poate de aproape de magneți. Pe la un capăt intră apa rece, și iese caldă pe la celălalt capăt al potcoavei de cupru. Mărind viteza de rotați sau diametrul discului (dar nu peste puterea motorului de a-l roti), se poate obține debit mai mare de apă caldă. Același lucru ar face și alți magneți, mai puternici.

КОМЕНТАРІ • 159

  • @alexteo2022
    @alexteo2022 5 років тому +72

    Nu mai injurati aiurea. Omul nu o prezinta ca pe o inventie proprie, nici nu ar avea cum. Este o aplicatie practica (nu de randament). Poate este un experiment facut la plictiseala sau pur si simplu din curiozitate, sa vada daca poate, daca merge. Poate este un experiment care unora le va parea interesant si vor pune mana pe acea carte de fizica sa vada cum functioneaza. Poate urmatorul pas va fii sa-i puna o turbina eoliana si sa incalzeasca apa'n vant :)) asta ar fii interesant.... si apa calda bagata intr-un condensator de caldura.... bate vantul faci dus...nu bate vantul...ghinion :). Sau cineva pe malul unui parau ii va pune o turbina hidro...etc.. posibilitati...variante...evolutie.
    Cand stai intr-un apartament este mai greu sa faci "nebunii", dar la curte,.. cand nevasta nu-i prin zona sa te bodogane... mai iese cate o prostie ca aceasta din mainile omului. Sa fii creativ e greu, sa jignesti e usor! Bafta.

    • @karcsisaska2747
      @karcsisaska2747 4 роки тому +3

      Și să nu uităm că tot ce folosim azi în lume a ieșit din astfel de încercări că dacă nar fi fost un prost cum zic unii care să pună mâna și să încerce nar fi fost inventat nimic

    • @vasileseitan6893
      @vasileseitan6893 2 роки тому

      Aveti mare dreptate baeti , in primu rand nu trebuie jignit omul , si al doilea daca iti da o idee este un lucru mare , daca vrei o incerci , o perfectionezi , daca nu , nu .
      Omul a fost foarte amabil de a postat chestea asta . Bravo lui.

  • @dragosisfan4817
    @dragosisfan4817 5 років тому +7

    Tot respectul pentru munca ta, Dumnezeu sa te binecuvanteze cu intelepciune si pricepere

  • @cimp0eru
    @cimp0eru 5 років тому +2

    am facut ceva experimente(de acet gen)acum cativa ani.cel mai bun randament l-am obtinut cu un calorifer subtire(tip ala de aer conditionat de la masini) cu dubla flanja(una pe dreapta alta pe stanga)...dar nuprea mi-a placut consumul,facand un calcul lunar imi dadea acelasi cost cat centrala pe lemne dar cu mai putin randament caloric(magnetii).deaceea am abandonat ideea magnetilor pentru un experiment cu BIOCOMPOST(mai natural,mai ieftin si mai eficient).succes si spor in toate

  • @cinipariuviorel66
    @cinipariuviorel66 6 років тому +3

    Foarte frumoasă realizare dacă ai acest randament după cum ai menționat e ok oricum pe acest principiu ai de cistigat pentru tine și familia ta succes în continuare !!!

  • @01Autentic
    @01Autentic 5 років тому +6

    Apreciez! E loc si de imbunatatiri. In loc de o conducta de cupru sa fie doua, cite una pe fiecare parte a volantei, pot fi si doua volante cu 3 conducte. Acum devine mai interesant. Puterea trebuie sa creasca neaparat, pt a face fata fortelor aparute in instalatie, efectul de ,,agatare,, al magnetilor, forta de frecare cu aerul, de baie de ulei nici nu poate fi vorba, ca se transforma in ambreiaj hidraulic si rupe tot ce e pe acolo. Cresterea puterii se poate obtine folosind un motor termic, care sa invirta volanta, volantele si care sa fie alimentat cu sistem gazogen, pt reducerea cheltuielilor cu combustibilul, aproape de o suma derizorie. Apa calda produsa sa fie inmagazinata intr,un boiler mai mare, tip ,,pufer,, si de acolo sa se alimenteze cu necesarul de energie calorica, toata casa.din pacate sistemul poate fi folosit doar daca ai casa la curte, preferabil la tara. Avantajele sint enorme, dezavantajele exista si ele, dar nu asa de mari. Ar mai fi o posibilitate de incalzire a apei si sint convins ca ai luat,o in calcul, cea cu pompa cu cavitatie, dar cheltuielile de a construi asa ceva inca sint prea mari pt o persoana particulara. Iti urez spor si sanatate ! Doamne ajuta ...!!

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +2

      Și eu vă apreciez, pentru comentariul dat, care-i cât se poate de adevărat ! Nu sunt de acord cu motorul termic, e zgomotos, randament mic, și nu stă la îndemâna oricui folosirea și întreținerea dar și producerea combustibilului. Eu am pus conducta pe o singură parte, fiind făcută rapid , în timp scurt, dar de era și pe partea cealaltă, se folosea ambele părți ale aceluiași magnet,și dintr-o dată se putea mări și debitul apei, pentru aceeași energie consumată, sau putere a motorului.

    • @01Autentic
      @01Autentic 5 років тому +4

      @eug en , multumesc de apreciere, se vede clar cine ce si cum. Boilerul incalzeste apa prin diferite procedee, electric, cu rezistență, prin arderea unui combustibil solid, lichid sau gaz. Puferul nu are element incalzitor, dar are capacitate de acumulare foarte mare. Cit despre pompa de cavitatie, era de ajuns sa,l intrebi pe google, nu sa,i porti. Cauta, gîndește, inca e permis. ,,Cavitation pump for heat,, asta e baza de cautare. La prosti n,ai ce sa le explici, dar daca vrei să înțelegi ce e si la ce foloseste pompa de, sau cu cavitatie trebuie sa intelegi mai întîi ca in orice pompa apare fenomenul de cavitatie, pe care ,,inginerii,, se chinuie sa,l inlature. Asta e ceea ce strica, in timp, pompele, mai ales rotorul. Da un search si vezi ce e fenomenul de cavitatie. Unii au gasit cu cale sa,l amplifice si sa obtina altceva in loc sa pompeze apa. Sa fi sanatos !

  • @prezentaiciacum9743
    @prezentaiciacum9743 5 років тому +6

    Pentru toti fanii rezistentelor si boilerelor. Un simplu instant de apa calda cu rezistenta foloseste un consum instant intre 5 si 8 Kw/h la acelasi debit ca cel din filmare . Ori cu acest dispozitiv consuma doar 800w /h Calculele le puteti face singuri.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому

      Da, așa e ca consum, dar debitul e așa de mare, că poți face duș cu el. Eu construiam așaceva, după cum am mai spus aici, Pentru a face un duș, se consumau câteva sute de „W” , adică 5000W (ale mele erau de 4000), împărțit la 60 și înmulțit cu numărul de minute state sub duș. Când vede omul 5Kw, cam dă în nebuneală, dar când îi detaliezi cât se consumă de fapt, se cam uimește, mai ales în comparație cu un boiler, care merge extrem de mult timp. Instantele nu prea sunt fiabile, mai ales dacă greșești ordinea comenzilor.

  • @doruv.5124
    @doruv.5124 5 років тому +8

    Dumnezeu sa-ti binecuvanteze munca. Felicitari si mergi inainte.

  • @pricopsilviu851
    @pricopsilviu851 2 роки тому

    Salutari. Foarte util videoclipul fiindca am vazut la mai multi care au folosit principiul. Succes in continuare si spor in toate :)

  • @tataremil8896
    @tataremil8896 5 років тому +3

    Sincer. Bravo!

  • @jonyjo9059
    @jonyjo9059 5 років тому +6

    Cu teava de cupru an forma de spirala vei avea mai mare randament gasesti multe exemple pe youtube, un asemenea sistem se poate folosi cu un randament foarte ridicat dar an majoritatea cazurilor se foloseste un circuit anchis cu un bazin cu una sau mai multe spirale interne pentru circuite secundare si pompa de circulatie ancercati fara grija functioneaza perfect .

  • @dandanlepadat9586
    @dandanlepadat9586 5 років тому +6

    Daca circuitu de apa a fi un circuit inchis ai afea un randament mai mare ai putea încălzi 2sau 3 calorifere

  • @StarJackerSRL
    @StarJackerSRL 4 роки тому +3

    Foarte interesant,stiam de acest effect al magnetilor asupra cuprului dar eu stiam ca se intampla la 10000 rpm.Ca ideie de concept se poate folosi eoliana pt a invartii roata magnetica la turatii mari cu cutie de viteze variabila automat ca de scuter.

    • @nelute5
      @nelute5  4 роки тому +1

      Astăzi, când magneții sunt foarte puternici, se poate la turații atât de mici, cu cât magneții sunt mai puternici. La fel și la generatoarele electrice. Numai să ai cu ce le învârti !

    • @StarJackerSRL
      @StarJackerSRL 4 роки тому

      Foarte tarre.Atunci inseamna ca se poate face cu panouri fotovoltaice, un puffer, o pompa si instalatia dumneavoastra cu motor electric conectata direct la panouri la fel si pompa de apa.Se pune un termostat pe puffer ca sa opreasca alimentarea motorului si pompei cand pufferul atinge 85 grade.Asa se poate incalzi apa mai eficient decat prin conectare directa la rezistenta electrica care e dependenta de impedanta panourilor.

    • @ioandragoi9528
      @ioandragoi9528 2 роки тому +1

      @@StarJackerSRL Oare nsr merge direct pe tur și retur la o centrală??? Cu o capacitate mai mare a magneți lor și suprafață de țevi de cupru mai mare șau direct în pufar??? Nu știu bine dar cred ca merge

  • @TheRenovationHub
    @TheRenovationHub 5 років тому +5

    Omule miai dat o ideee de nici nuti imaginezi cu acest mecanism sar putea face un circuit inchis al apei sa circule prin niste calorifere si sa incazesti casa folosind niste panele fotovoltaico tiar iesi aproape gratis super idea cu magnetii nu o stiam

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +2

      Dacă te folosești de unele legi ale fizicii (cum spune cineva mai sus), ca să le „păcălești pe altele, adică un motor cu diametrul mai mare, chiar artizanal, cu talerul pe care sunt așezați magneții, de diametru mic pentru a reduce efortul motorului la frânarea magneților, și alte multe soluții de optimizare, va ieși mult mai ieftin ca ce se folosește în clasic. Chiar și cu un motor de 2Kw (eu am folosit de 0,8 și uite ce spune mai sus Achim ), e posibil să ieși la jumate ca preț, decât în cazul unei centrale pe gaz.

    • @JeanBartt
      @JeanBartt 5 років тому +1

      @@nelute5 Poți să stai și-n cap, energia de care ai nevoie e tot aia, apoi vezi in amonte cîtă îți trebuie in funcție de randamentele tuturor transformărilor (cu cît mai multe, cu atît mai nasol pentru buzunar)...

  • @iulianbrasoveanu89
    @iulianbrasoveanu89 Рік тому +1

    3,4x230=782 😁 x4 (de 4 ori mai mare debitul apei) = instant apa calda (3000w). 👍

  • @Tractorasfacutacasa
    @Tractorasfacutacasa 3 роки тому +1

    Poate dacă încercați sa faceți doua sau trei spirale ca un melc din teava groasa în perete și cu gaura mai mica atunci o sa aveți un randament mai bun.
    Felicitări.
    Mult spor.

    • @nelute5
      @nelute5  3 роки тому

      Eu cred că dacă e groasă-n „carne” , e mai greu de încălzit, ar trebui inducție mai puternică. Ar însemna turație mai mare sau magneți mai mulți . Spuneam că zilele trecute am făcut altul, cu două spire re o parte și numai una pe cealaltă. Un motor de 2,2 monofazic, nu-l poate învârti. Am demontat pe cea simplă, și o încălzește pe cea dublă la peste 200 de grade, în 30 de secunde, goală, fără apă. Când s-o încălzi afară să „dezbrac” pompa de apă, îi voi face proba cu apă, sau chiar într-un circuit închis.

  • @mihai6936
    @mihai6936 5 років тому +1

    Cum trebuie pozitionati magnetii ma refer la poli si din ce material este volanta?

  • @dixsusu
    @dixsusu 5 років тому +7

    E de aplaudat ca aveti initiative tehnice, asa apar noile idei, dar cred ca nu ati avut timp sa va documentati teoretic despre fenomenul experimentului . Aveti transformari dintr-o stare energetica electrica in mecanica ,dupa care electromecanico inductiva (teava de cupru sau alama). Se pierde prea multa energie prin aceste transformari .Direct din electric-termic un randamet energetic e mult mai de dorit (boiler electric). Sugerez actionarea mecanica pt a creste potentialul energetic cu energie eoliana sau hidro int-o forma sau alta unde nu mai e asa importanta sursa initiala de energie. Un alt mod ar fi constructia unui dispozitiv cu magnetron astfel avind o transformare din electric in caldura in mediu apos ,H2O , direct , prin excitarea moleculelor de apa . Numai bine ,si sa mai vedem alte masinarii.

  • @mariuspascu2478
    @mariuspascu2478 2 роки тому

    Interesant, am văzut și alte clipuri postate din toată lumea pe principiul asta. Eu cu fizica stau foarte prost și sper să nu mă fac de râs cu cea ce mi-a trecut prin cap și anume : Dacă iau eu un solar stirling și îl încălzesc cu minunea asta să nu mai depind de soare?????? Și produc electricitate în loc de apă caldă

  • @KUMBAYA13
    @KUMBAYA13 5 років тому +7

    Interesantă chestia. Felicitări. Am o întrebare: dacă scoateți circuitul de apă (potcoava de cupru), motorul consumă mai puțin? Firesc ar fi să fie DA. Ideea este ,,cu cât anume?,, Mă întreb dacă folosind un motor de 400 de watti la aceeași turație, ar fi aceeași temperatură a apei, la același debit, dar cu un consum de curent înjumătățit. Practic, dumneavoastră ați dovedit că se poate. Eu cred că poate fi mai economic decât un boiler, pentru că aici intervine și forța magneților, deci un + față de boilerul care funcționează doar cu electricitate. Ideea e foarte bună, doar că trebuiesc optimizate toate dimensiunile (cantitatea și suprafața de cupru, puterea motorului ,și debitul de apă)

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +8

      Am spus mai jos, că consumă de 30 de ori mai puțin ca boilerul. Motorul consumă în gol, mult mai puțin, nici 300W, numai că magneții frânează foarte mult. În funcție de cât puteți apropia magneții de țeava de cupru, puterea motorului e depășită, că poate duce și la oprirea lui. Magneți mai puternici, rezultă motor mai mare, debit de apă caldă mai mare, și tot nu ajungi măcar la dublarea consumului motorului. Așa e, totul constă în optimizarea lor, în perfecționare, pentru cine are timp, bani și cap .

    • @KUMBAYA13
      @KUMBAYA13 5 років тому +1

      @eug en Nu e vorba de mai multă energie decât consumă! E vorba de o anumită rentabilitate, de un randament mai mare decât în cazul unei rezistențe electrice (de încălzit apa).

    • @ioandragoi9528
      @ioandragoi9528 2 роки тому

      Normal ca se poate, și turația se poate mari sau micșora din diametrul fuliilor asta știu sigur, chestia cu poziționarea magneți lor nu stiu

  • @ioandragoi9528
    @ioandragoi9528 2 роки тому

    Super bos

  • @olegursu2949
    @olegursu2949 Рік тому

    incearca sa folosesti un motor de la masina de spalat care functioneaza cu curent continuu la 12, v sau mai mult. Viteza e cu mult mai mare si consumul e neglijabil

  •  5 років тому +1

    Acționează rotorul eolian sau hidro și ai ceva util. Eventual un sistem care să permită apropierea și depărtarea buclei de cupru de rotor (sau rotorul și rămâne o singură piesă în mișcare.)
    Și dacă închizi bucla aia de țeavă, din punct de vedere electric, o să crești cantitatea de energie transferată de la motor la apă. Dar dacă crești masa de cupru prea mult o să intervină inerția termică și o să dea apă caldă mai puțin instant :D
    E o metodă de conversie a energiei chinetice în energie termică cu grad redus de uzură cu multe aplicații posibile. Randamentul poate fi crescut prin creșterea suprafeței de contact dintre apă și cupru, închiderea (aducerea fluxului magnetic spre stator), etc.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому

      La mine nu-i nici apă curgătoare (era minunat) și nici nu bate vântul. Nu cred că am 10 ore de vânt, pe an !

    • @mihaidinica9357
      @mihaidinica9357 5 років тому

      @@nelute5 Tocmai din cauza că nu bate vântul folosește panouri fotovoltaice că soarele da lumina zilnic.

  • @corinalacusteanu2785
    @corinalacusteanu2785 4 роки тому +3

    si o cerere de brevet romaneasca pub.osim.ro/publication-server/pdf-document?PN=RO129018%20RO%20129018&iDocId=4938&iepatch=.pdf. dar este mai usor sa iei in bascalie. poate cu intentie... felicitari Autogenu'G!

  • @aurelbobinaj4308
    @aurelbobinaj4308 9 днів тому

    Salutare,dacă pui o serpentină de 1tol cu 10 spire grosimea țevii sa fie de 3 mm si un ax neferos preferabil argint și aluminiu și pe ax atașezi magneți lineari cu grosimea de 3 cm neodimium n52 iti garantez ca debitul de 2 litri pe min., il vei avea mult mai mare si vei ajunge la 70 de grade ,zic.spir să ai.

    • @nelute5
      @nelute5  7 днів тому

      Știu, mulțumesc, e corect ce spui ! Am făcut și altele mai eficiente, dar tot greu se antrenează !

  • @marinelaradu7644
    @marinelaradu7644 3 роки тому

    Consumul de curent este Mai mic decit daca Era pe rezistenta succes maestre

  • @teodorsimion1763
    @teodorsimion1763 5 років тому +1

    Uitati-va la "Heating Copper Wheel with Permanent Magnets"

  • @expresull
    @expresull 4 роки тому +1

    Pentru un randament mult mai mare , magneti trebuiesc asezati in fluxul magnetic .Vorbeste cu cineva care cunoaste ceva fizica .La asezarea asta fluxul magnetic este partial blocat .

    • @nelute5
      @nelute5  4 роки тому +1

      În fluxul magnetic al cui , al lor ? Cum, că magneții au fluxul bine determinat și e unul și același. Cum aș putea să-i așez mai bine, decât a fi cu polii intercalați ? Vă referiți la distanța dintre ei , că se suprapun două fluxuri de poli diferiți ( „două forțe egale de sens opus, rezultanta e zero”), pe o mare parte din spațiul dintre ei ?

    • @expresull
      @expresull 4 роки тому

      Fluxul magneti este ceva , atractia sau puterea magnetica este alt ceva .Este mult de explicat , trebuie sa vorbesti cu cineva care cunoaste.

  • @marinrosu6192
    @marinrosu6192 5 років тому +1

    foloseste un aparat de sudura im comutatie si fa mai multe spire (inductor ) 5 - 6 spire !

  • @alinfox224
    @alinfox224 5 років тому

    la 1kw/h consumat cata apa aveti si la ce temperatura???

  • @christinaprinz3612
    @christinaprinz3612 2 роки тому

    Good

  • @mecaniclesofcostoboc4356
    @mecaniclesofcostoboc4356 5 років тому +1

    Am văzut pe o filmare la Vali Energy o chestie asemănătoare, dar magneții erau dispuşi radial pe un tambur, iar pe tambur era înfăşurată țeavă de cupru, vreo 5 rotații. Am încercat să cumpăr dar tipul nu vorbeşte decât cu nemți.....Ideea este că se prelungește traseul de înfierbântat apa, permițând debit de pompă de recircularea

  • @netrasystem
    @netrasystem 5 років тому +5

    Se stie ca o rezistenta electrica scufundata in apa, transfera energia cu randament 100%. Atunci ma intreb; de ce un instant de apa calda cu puterea de 5500W (cele din comertul socialist) incalzeste apa de la 15 grade abia pana la 40 grade si cu un debit mult mai mic decat ce am vazut in filmulet. Ce vreau sa spun e ca omul cu jucaria lui incalzeste apa la 50 grade si cu debit identic cu al unui instant de 5,5KW, dar cu un consum de doar 0,8KW !

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому

      Am spus și mai jos că, eu făceam instant de apă caldă, cu care se putea face baie (îl am și acum, dar nu-l folosesc că e prea economic și costisitor de folosit pentru cei mândrii) , după un model de la Turci, la care apa trecea direct în contact cu rezistența. Când am renunțat la el și am trecut la boiler, consumul de curent a fost mai mare decât dublu. Atunci eram doi adulți și doi copii, acum șase adulți și doi copii în familie . Care ar fi fost consumul la boiler ? Dar că schimb câte o centrală, la 3-4 ani ? Nu era mai bun instantul , căruia îi puneam mai puțin de jumătate de rezistență de 2000W ( cam la 8-9 ohmi o tăiam), deci 4Kw ?

  • @lucianlucian1386
    @lucianlucian1386 9 місяців тому

    Ma gândeam dacă nu ar fi fost mai bine sa se închidă bucla din cupru apoi am văzut ca se închide electric prin sașiu

    • @nelute5
      @nelute5  9 місяців тому

      Nu cred că are efect scurtcircuitarea la capete, de îndată ce câmpul taie „spira” țevii, în lung. Deci, țeava este considerată o spiră pe circumferință, cu lățimea de cât e țeava de lungă. Chiar și azi am testat demonstrativ pe un tambur cu 24 de magneți, și la 3000 de ture în câteva secunde înegrește un capăt de țeavă de cupru, de se topește cositorul pe ea, deci peste 200 de grade. Poate o să pun și film, dacă stârnește interes.

  • @manuemanuel8969
    @manuemanuel8969 5 років тому +3

    Ce diametru au acei magneti si ce grosime? Si multumim pt. video :)

  • @adriacola1464
    @adriacola1464 4 роки тому

    Cam la cate grade îți încălzește apa?și ai tensiune în apă ?

    • @nelute5
      @nelute5  4 роки тому +3

      Păi nu e vizibil pe aparat ? Numai că la felul cum l-am construit eu, așa demonstrativ, debitul e foarte mic pentru a se putea utiliza fluent. Cu ceva perfecționări ar putea fi mult mai eficient, cum spunea cineva, „construit inteligent” ! Sigur că are tensiune, de îndată ce se produce inducție magnetică ! Ce tensiune credeți că poate apărea într-o jumătate de spiră, și care ar fi teama sau dezavantajul unei tensiuni de zero virgulă zero zero ceva volți ? Eu am folosit mulți ani, un instant făcut de Turci, la care apa trecea direct prin rezistența de nichelină, deci contact direct, care nu se putea folosi decât dacă era legat la pământ. Așa sunt făcute toate aparatele instant electrice , apa iese pe la jumătatea rezistenței, unde potențialul est nul și flanșa metalică de ieșire a apei este legată la pământ.

  • @gamingwithdutuforyou5347
    @gamingwithdutuforyou5347 5 років тому +2

    Buna ziua , la presiunea asta ...nici macar 0 ,5bar.. da..insa pentru un sistem aflat sub presiune ...consumati curentul degeaba!!

    •  5 років тому

      @Vlad: dar dacă rotorul cu magneți e acționat de o turbină hidro sau eoliană? :))
      Este o metotă cu grad redus de uzură și necesar de întreținere. Oe hidro/eolian ar fi mai ineficient să generezi curent cu care să încălzești un rezistor.
      @Marinică: tu te cerți singur? :))

    • @nelute5
      @nelute5  3 роки тому

      @@marinizo1 , ești cam papagal, vorbești mult și fără rost ! Eu fac electronică, de peste 45 de ani și aș putea spune că nu sunt străin de acele legi pe care le invoci, iar ca studii sau cultură, s-ar putea să stai mai prost ! Nu mă acuza de încăpățânare și nici n-am pus ceva în vânzare undeva, așa că , trezește-te ! Eu am pus motajul aici, pentru a se putea discuta, ci nu să fiu acuzat de tâmpeniile tale. Dacă vrei să mergi în continuare pe seama unor legi de sute de ani, numai pentru a ține prostul pe loc ca tu să obții beneficii mari din cârca lui, n-ai decât ! Eu încerc să trezesc pe cine mă simte, și nu mă sclifosesc la „rănile”unor „lupi” ca tine ! Am mai avut asemenea altercații cu „ingineri ” ca tine, în mai multe domenii (la aparatul de sudură cu GPL, la sudura în aluminiu, la construcția altor aparate...) und s-a dovedit a fi „rămași în urmă ” ! Apreciez lungimea comentariului, din care oricine are ceva de învățat, că multe sunt adevărate, dar când una e proastă, îți pierzi toată credibilitatea, în fața celui care nu știe ce spui corect și ce nu. Îți recomand să mai faci o pauză în a crea după „descoperirile” altora, și fă ceva după studiile și experimentele proprii, fără a mai pune în ecuație legile filtrate de niște cretini care îngrădesc dezvoltarea umanității. Ezită să mai privești o perioadă spre Vest, cuibul de viespi, care înveninează societatea umană cu false descoperiri științifice, din interesul criminal de a nu te lăsa să evoluiezi . Dacă-ți spun că , curentul electric nu se consumă, crezi ? Ei, tu plătești un consum ! Asta vrei , până când ?

  • @Silex-DV
    @Silex-DV 4 роки тому

    Spuneti va rog ,polii magnetilor cum sant aranjati pe volanta?

    • @nelute5
      @nelute5  4 роки тому +1

      Alternativ, unul cu nord, următorul cu sud, spre „indus” (fie că e o țeavă sau o tablă, fie un grup de bobine)

  • @marioconstantin3317
    @marioconstantin3317 2 роки тому

    ADAUGAI O POMPA DE RECIRCULARE DE CENTRALA TERMICA DE APARTAMENT SI INCHIDE CIRCUITUL,ASTFEL O SA CREASCA TEMPERATURA

  • @sorinnicolau6584
    @sorinnicolau6584 5 років тому +1

    Trebuia sa mai puneti o flansa cu magneti pe partea cealalta a tevii...si poate randamentul era mai mare...

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +2

      Da, dar și frânarea era mai mare !

    • @mihaidinica9357
      @mihaidinica9357 5 років тому

      @@nelute5 Da dar și randamentul era mai mare.

    • @raduioan7553
      @raduioan7553 5 років тому

      @@nelute5, salutare !
      Se poate sa vorbim mai in detaliu despre " mașinuța " ta ?

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +1

      @@raduioan7553, dar ce, eu am pus-o aici să mă laud, am pus-o să discutăm, să venim cu idei constructive !

  • @marioconstantin3317
    @marioconstantin3317 2 роки тому

    poti sa faci o centrala termica dar te rupe la curent.

  • @filipoiualexandru1349
    @filipoiualexandru1349 10 місяців тому

    👏👏👏 cat au costat magnetii

    • @nelute5
      @nelute5  10 місяців тому

      Nu mai știu, sunt 5 ani !

  • @corinalacusteanu2785
    @corinalacusteanu2785 4 роки тому

    exista un patent pe acest principiu si se specifica clar ca se scoate mai multa caldura decat daca s-ar folosi aceeasi cantitate de energie pentru incalzirea unui element rezistiv. patentimages.storage.googleapis.com/eb/2f/95/003bdb95aba4f2/US20030066830A1.pdf

    • @nelute5
      @nelute5  4 роки тому

      Vă mulțumesc pentru precizare, și sunt convins că se poate, numai că nouă nu ne prea stă la îndemână totul, pentru a le executa. Eu am prezentat varianta mea constructivă, în speranța că cineva îl va dezvolta și pune în valoare funcțională.

  • @alexandrut5405
    @alexandrut5405 2 роки тому

    Asa o intrebare. Magnetii nu se incalzesc cand se rotesc?

  • @ovidius2000
    @ovidius2000 3 роки тому +1

    SeInducCurentiTurbionariInTeavaCareSeIncalzesteDacaEsteParcursaDeCurentElectric.Pt.MarireaRandamentuluiMaGandescCaPoateMentinereaTeviiCilindricaAreImportanta.DeAsemeneaORoataCuMagnetiSiPeParteaAstalaltaATeviiArFiInteresantDeTestat.

    • @nelute5
      @nelute5  3 роки тому +1

      Nu cred că are importanță forma țevii, pentru că și un disc de tablă pus pe partea cu magneții (tablă de Cu sau Al), se încălzește puternic, chiar de nu formează o spiră în scurt. Nu e economic cu două discuri cu magneți, ci mai degrabă un disc cu magneți ce are pe ambele părți câte una sau chiar două spire concentrice din țeavă, iar lichidul să le parcurgă pe rând (înseriate). Vă pot spune peste o săptămână, dacă mă solicitați, rezultatul unui astfel de montaj (sau voi pune film).

  • @RestauraresiReparatii
    @RestauraresiReparatii 6 років тому +1

    Interesanta construcție desi inca nu am priceput efectul

    • @nelute5
      @nelute5  6 років тому +4

      Cum nu ? Poți obține apă caldă, mult mai ieftin , dacă folosești magneți din neodim, învârtiți cu un motor ce consumă de câteva ori mai puțină energie, în comparație cu o centrală sau boiler electric, și chiar instant electric. Eu construiam instante electrice de apă caldă, și cel mai mic consum pentru a se putea face baie, era de 4Kw. Cu magneți, faci același lucru, doar cu 1Kw/h . Un boiler de 2Kw, va trebui să meargă două ore înainte de a face baie, apoi mai merge încă două după, pentru a readuce apa la temperatura stabilită din termostat.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому

      Cam asta voiam să spun :ua-cam.com/video/nN9EcPcsDso/v-deo.html

    • @alexandrunita3889
      @alexandrunita3889 5 років тому +1

      Încearcă să folosești un angrenaj 10 . 1 ai specificat că motorul are 3000 de ture si vei obține 30.000 de rpm numai că rulimenti de pe axul platoului cu magneți nu vor rezista foarte mult dacă nu sunt lubrifiați continu ,când spun continu nu mă gândesc la o baie de ulei prin care trece bilele deoarece la turația aia nu va sta uleiul pe rulment el, va trebui din nou să faci rost de patru pompe de ulei de la patru drujbe și faci o adaptare pe axul cu magneți cate doua pentru fiecare rulment in parte. Acele pompe vor lubrifia in circuit închis (bine înțeles cu completare de ulei)

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому

      @@alexandrunita3889 , printr-un raport așa mare, va trebui să măresc și forța tot de atâtea ori, și nu ajung nicăieri ! Apoi, nu e necesară așa mare turație, dată fiind puterea mare a magneților, dar și greutatea lor , ce dă bătăi de cap la echilibrare. Sunt motoare cu rotoare bobinate, ce depășesc 10 000 de ture, pe care am putea să le folosim, numai timp și ceva bani să avem, pentru a le experimenta și construi. Deci, mărești turația de 10 ori, în cazul descris, și efortul depus la intrare va fi tot de 10 ori mai mare, ca la ieșire să se obțină același cuplu, sau forță !

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +1

      @@marinizo1 , n-ai nicio bază reală, în ceea ce încerci să spui mai sus ! Concret, boilerul merge patru ore să faci tu o baie la jumatea intervalului, pentru care consumă 7-8 Kw, iar instantul de care spuneam mai sus, cel de 4Kw, consumă doar cât faci baie, să zicem 10 min, adică 4Kw împărțit la 6, deci vre-o 700W, adică de 10 ori mai puțin. Motorul meu, chiar și de 1,5 Kw de-ar fi, ca să facă față frânării magneților mai puternici, va încălzi apa cu aceeași rapiditate ca și instantul, doar că va consuma numai 0,25Kw față de 0,7 instantul și 7Kw boilerul. Deci, de 30 de ori mai puțin de cât boilerul tău ! Al meu stă neutilizat în perete, de vre-o 8 ani ! O fi bine, o fi rău ca preț ? !

  • @constantinstefan6878
    @constantinstefan6878 5 років тому +5

    sa traiesti o mie de ani si sa mai faci filmulete asa ca sa moara parliti de ciuda haha

  • @ioandragoi9528
    @ioandragoi9528 2 роки тому

    În potcoava întra apa nu??? Dar dacă rămânea potcoava rotunda fără sa fie turtita nu era bine șefu??? Merci mult

    • @nelute5
      @nelute5  2 роки тому +1

      Mi-am imaginat că micșorez pelicula de apă (volumul) ce trece prin ea ! Acum vre-o 30 de ani, făceam instant de apă caldă , electrice, cu rezistență ce trecea direct prin apă (după un model turcesc), și pentru a reduce viteza de trecere a apei prin canalul în care era poziționată rezistența, ca să aibă dimp de încălzire, puneam la ieșire o duză cu gaura de 2-2,5m . Era mai mult decât utilă unui duș, sau spălatul vaselor la bucătărie. Consuma 3-4 KW, și apa era la peste 40 de grade.

    • @ioandragoi9528
      @ioandragoi9528 2 роки тому

      @@nelute5 Tot respectul pt dumneavoastră.

    • @ioandragoi9528
      @ioandragoi9528 2 роки тому

      @@nelute5. Nu sar putea cu țevi de cupru de diametrul cel mai mic și sa fir ondulate în cerc una lângă alta iar ele sa fie amplasate sau lipte pe o bucata de tabla de cupru în spatele serpentinei nu ar fi mai bine??? Nu știu întreb și eu. Magneții cum Ia-ți poziționat N-S și S-N dacă vreți să-mi spuneți va rog???

    • @nelute5
      @nelute5  2 роки тому +1

      @@ioandragoi9528 , da, e mai bine dar nu țeavă subțire , zic eu. Magneții sunt cu poli alternanți (unul de N și următorul de S), altfel nu cred că ar da ceva. Eu l-am făcut demonstrativ, apoi am construit altul mai complex care încălzește țeava la 240 de grade în 30 de secunde, dar n-am avut timp să fac proba cu apă. M-a descurajat faptul că am pus magneți mari și puțini, deci o frecvență mică, si poate ar fi fost mai bine să pun mai mici și mai mulți. Pe o marte a discului am pus două sepentine concentrice și înseriate, iar pe cealată una, înseriată cu lelelalte. Un motor de 2,2kW le duce greu, dar dacă încălzește apa repede e perfect. La o baie de 10 min, consumul e a șasea parte din cei 2,2kW, pe când un boiler consumă 2kw înainte de baie ca să pregătească apa, și 2kw după baie (ca exemplu).

    • @ioandragoi9528
      @ioandragoi9528 2 роки тому

      @@nelute5 Sunteți un om de Doamne ajută și va mulțumesc foarte mult pt ajutorul dumneavoastră. As face și eu asa un sistem pt ca în mare parte am ce-mi trebuie sa și după cum v-am mai scris nu știu cum sa pun magneții cu parte care respinge la platoul cu țevi aici nu prea înțeleg dacă vreți să-mi spuneți???? Eu va doresc oricum multă sănătate și pt ca a-ți vrut să-mi explicați va mulțumesc mult

  • @freeenergii9994
    @freeenergii9994 2 роки тому

    See my experience

  • @ionpopescu7320
    @ionpopescu7320 5 років тому

    Un boiler are 1200w fata de 800w motorul,dar ai totul cu termostat si siguranta,nu merita morisca asta munca depusa.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +3

      Da? Un boiler are chiar 2000W, dar să-l poți folosi, va trebui să-l pornești cel puțin două ore înainte, iar după ce faci baie, el va mai merge alte vre-o două, ca să aducă apa la temperatura de deconectare de către termostat. Deci, trei-patru ore, ori 1200-2000W, e mai puțin de cât cei 800 (care nu prea fac față, dar pui 1500W), care vor merge doar timpul de folosință a apei, să zicem 10 min. o baie ? 1500 împărțit la 6, dă puțin peste 200 Wh, adică 0,25 Kwh, nu 8Kw cum dorești tu ! Adică de 32 de ori mai ieftin . E bine, e rău ?

  • @cristealiviu6663
    @cristealiviu6663 5 років тому

    Randament???????

  • @valyvalentin1263
    @valyvalentin1263 5 років тому +1

    Dam o adresa si iti trimit o filmare cu o scula facuta profesional

    • @ReparatiiAnvelope
      @ReparatiiAnvelope 5 років тому

      florin.achim93@gmail.com sunt curios :p Si apropo ...felicitari pentru ce ai realizat am vazut niste generatoare la tine.

    • @valyvalentin1263
      @valyvalentin1263 5 років тому +1

      Achim Florin intra pe wel generator

    • @ReparatiiAnvelope
      @ReparatiiAnvelope 5 років тому

      @@valyvalentin1263 dar unde spui tu sa intru ca nu gasesc nici pe youtube nici pe google. Lasa-mi un linck daca poti.Multumesc

    • @emanuelalbu4532
      @emanuelalbu4532 4 роки тому

      @@valyvalentin1263 salut valentin faci generatoare pe magneti dacă da dami nr de telefon să te contactez pe watap...ms

  • @marinelaradu7644
    @marinelaradu7644 3 роки тому

    Magnetic daca ii puneai pe Un disc feros Ave randament Mai mare

  • @valyvalentin1263
    @valyvalentin1263 5 років тому

    Camera valy

  • @proiectediversediy4759
    @proiectediversediy4759 5 років тому

    Curentul sper ca l-ai masurat pe un conductor nu pe toate :)

    • @dixsusu
      @dixsusu 5 років тому +3

      Daca era pe amindoua firele ,faza si nulul de lucru ampermetrul nu indica .S-a vazut ca era doar pe un fir.

    • @proiectediversediy4759
      @proiectediversediy4759 5 років тому +1

      @@dixsusu Nu indica Fluke,Megger dar astea no name indica dar cu mega eroare.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +3

      Tu, ai măsurat vr-odată pe toate ? Îți dă ceva ? La mine se vede ceva la măsurătoare ? Vă legați de alte tâmpenii ca să vă dați în stanbă, în loc să veniți cu idei bune dacă aveți, sau întrebări ce dau naștere la idei.

  • @valyvalentin1263
    @valyvalentin1263 5 років тому

    Pune camera valy 041

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому

      Da, mulțumesc, îl știam !

  • @alinfox224
    @alinfox224 5 років тому +1

    eu cred ca la aceasta treaba mai mult consumati decat un boliler electric

  • @UrgenthelpwithSubscriptionsHel
    @UrgenthelpwithSubscriptionsHel 4 роки тому

    Magnestii se numesc neodymium.

    • @nelute5
      @nelute5  4 роки тому

      Nu ! Se numesc MAGNEȚI ! Că sunt din NEODIM, ăla-i materialul !

  • @SSaeedsss
    @SSaeedsss 5 років тому

    Hahaha

  • @proiectediversediy4759
    @proiectediversediy4759 5 років тому

    M-am cacat pe mine de ras la filmuletul asta.Bravo ,mai fa din astea ca sa radem si noi.
    Imi place rau bandizolirul de pe tripla aia .E IP cat?
    Macar ai diferential?

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +7

      Eu nu ! M-am născut în era celor care au avut ce învăța , celor care aveau ce citi, nu ca acu*, cărți scrise-n pușcării, pline de minciuni și de hoții ! Eu fac conexiuni la orice aparat electric, fără a deconecta rețeaua, și n-am nici ochii bulbucați, nici părul sculat în cap . Am avut și film aici, dar la insistențele multora l-am scos, fiind periculos pentru căpcăuni. Filmele cu crime de la TV, nu sunt periculoase ! Să nu-mi spuneți că, asta cu magneții o știați de la școală !

    • @proiectediversediy4759
      @proiectediversediy4759 5 років тому +1

      @@nelute5 NU stiu ce varsta aveti dar va doresc multi inainte.Eu am 38 si citesc si acum .
      Nu o stiu de la scoala ci de la expozitia de la Geneva din 1993.Ideia si patentul este vechi numai ca nu existau magneti cu Neo cum sunt acum pe toate drumurile.
      Pacat ca ati scos filmuletul cu mainile goale cu tensiunea pornita ca era tare curios.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +4

      @@proiectediversediy4759 Foarte bine că citiți, vă apreciez și mulți ani înainte (că mulți înainte, sunt ăia cu steagul)! Știu că n-am trezit-o eu acum și e mai veche, dar speram să fie una interesantă și poate cineva o dezvoltă, fără să mai coboare la știința secolelor trecute, unde atunci ca și acum, progresul se pedepsește ! Am,vre-o 45 numai de...plimbat butelia ( cum spunea un inginer (!?) de la combinatul de la Galați, care susținea tare, că nu se poate suda cu GPL), timp în care am făcut destule cursuri și studii în toate domeniile, așa că ați avea cu cine vorbi. Să vă fie de bine !

    • @proiectediversediy4759
      @proiectediversediy4759 5 років тому +1

      @@nelute5 Legea fundamentala a termo-dinamici : daca ceva consuma 100 iese pe partea cealalta sub 100 (90,80, etc) pentru ca energia se pierde in frecare,caldura etc.Nu exista ceva sa intre 100 si sa iasa 110.Nu exista ceva supra eficient.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +6

      @@proiectediversediy4759 Cine v-a impus această lege, e la fel de antisocial cum e și cel ce a impus religia. Dacă veți combina mecanica cu electronica , în așa fel încât să „păcăliți” sfințenia în care credeți, o să aflați că v-ați pierdut mare parte din viață, crezând niște tâmpenii din cauza cărora ați ratat progresul ...civilizației, până la urmă. Nici avionul nu zbura, acum 100 de ani, iar dumneavoastră credeți niște tâmpenii, de mai multe sute de ani. Păcat !

  • @AttilaAntal
    @AttilaAntal 5 років тому

    Daca apa se incalzeste inseamna ca se incalzesc si magnetii si in cazul neodym asta duce la pierderea capacitatii lor. Spor la cumparat magnetii si aruncat banii degeaba.

    • @nelute5
      @nelute5  5 років тому +6

      L-ai făcut să vezi, dacă se încălzesc magneții ? La 3000 de ture, curentul de aer mai degrabă-i răcește. Nu mai marge pe presupuneri, ci experimentează, că nu totdeauna e cum pare, sau cum ni s-a spus pe undeva pe la școli !

  • @UrgenthelpwithSubscriptionsHel
    @UrgenthelpwithSubscriptionsHel 4 роки тому +1

    Daca un fierbator de 800w incalzeste in 2 minute la 100°C nu vad rostul pentru care pierzi timpul cu asa ceva. Chiar e timp pierdut.
    Ai vazut filmarile altora si ai crezut ca faci bani pe youtube.
    Gresit domnule.
    Sunt inginer in electrotehnica si termodinamica materialelor. Ceea ce ai facut este egal cu 0.
    Daca vrei sa faci un video de calitate, atunci cumpara un bazin de cupru cu perete de 1cm...si un litru capacitate prin care trimiti apa.
    Si nu mai posta curtea dezgustatoare. Fa cumva sa nu cazi de rusine. E groaznic sa postezi astfel de filmare. Asta daca vrei sa fii respectat de oameni si sa faci si bani.

    • @nelute5
      @nelute5  4 роки тому +4

      Ingineru-i cea mai cretină pecie, din domeniul tehnic și tehnologic, toată ziua cu pixu-n gură și așteaptă o idee din...păr ! Eu nu sunt decât un maistru, trecut prin toate domeniile profesionale, productive, care știu ce spun și ce fac. Eram lângă veceul din fundul curții, cel care vă cam frământă pe voi, intelectualii. Eu am o curte, pe care tu nu o vezi dar o visezi ca mai în cam toate proiectele voastre, și dacă nu ești în stare de un răspuns sau idee la filmul meu, te legi de pietre, că altceva n-ai văzut. Eu nu fac asta pentru bani, că nu sunt nici hoț nici mârșav, ci pentru ca cei interesați să știe măcar atât cât știu eu. Specia asta a ta, nu vrea decât bani, cu prețul sacrificiului viitorului altora. Dispăreți odată, și lăsați libertate în dezvoltare , societății umane !

    • @UrgenthelpwithSubscriptionsHel
      @UrgenthelpwithSubscriptionsHel 4 роки тому +2

      @@nelute5 din ce observ nu stii ce inseamna productivitatea.
      Studiaza inainte sa vb. Studiaza-ti gandirea, fa ceva frumos in curtea ta...invata sa fii gospodar organizat. Iti lipseste mintea. Ai f mult orgoliu si prostie.

    • @30041983TCM
      @30041983TCM 4 роки тому

      Și cum e murdăria din jurul casei, așa și cea din exprimare, răspunsuri vulgare și toți sunt prosti

  • @corneliu09
    @corneliu09 3 роки тому

    mai terminati cu prostia asta ce magnetul incalzeste apa

    • @nelute5
      @nelute5  3 роки тому +1

      Te-am deranjat cu ceva , sau vrei să spui că nu merge ? Uite așa de-al dracu* ,am să mai pun un film, cu ultima realizare, dar voiam să mai fac ceva teste, pentru a fi mai concludent rezultatul ! E vorba de un disc cu 8 magneți, de 34Kg forță fiecare, cu serpentine pe ambele părți care se încălzesc la peste 200 de grade în doar 30 de secunde, fără apă. Vreau să văd și cu apă, dar nu e timpul și timp de așaceva.

    • @corneliu09
      @corneliu09 3 роки тому

      nu merge nu mai prosti lumea

    • @nicudumitru9786
      @nicudumitru9786 2 роки тому

      o spira scurtcircuitata in cimp magnetic variabil se incalzeste.