Eu urmăresc ,,Apuseni sălbatici,,iar acel băiat pe nume Adrian este și el un amator de stupii dar vad la el cât de mult se ocupa si cât de mult timp dedică acestora deci se pare că trebuie investit mult timp ,bani si experiență pentru a le ține în viață 😊 .....multă sănătate tuturor
E Vineri seara, ora 22:50 numai ce am urcat sus de la terasa unde am baut cu un prieten 2 beri…zic sa imi fac niste cartofi prajiti noi cu tot cu coaja…si ma duce gandul la tine ca asa ii faci si tu..si zic in sinea mea in timp ce taiam cartofii bă ce fain ar merge acum un video de la Cezar. Totusi hai sa intru pe youtube ..poate poate am noroc si pac video nou. Iti multumesc! Atat am de zis …relax pentru minte.
Te salut, Cezar! Te urmăresc cu plăcere! Mă bucur tare mult că nu o să renunți și atunci când dorești să te reapuci de apicultura la cabană te voi ajuta cu mare drag! Toate cele bune! Continuă ceea ce faci!
Cezar te salut cu mare respect si admiratie, esti un om minunat si deoasebit cu o gandire de luat exemplu. Ma bucur sa vad ca ai luat decizia asta in legatura cu albinele deoarece nu au mediu unde sa dezvolte familia si sa-si gasesca propria hrana. Asta inseamna dragostea uneori cere sacrificii. Ai tot respectul meu si sunt fericit ca ne impartasesti experientele tale de viata. ❤
Salut Cezar! Eu sunt apicultor! Iti doresc mult succes in toate proiectele! Daca zona nu te ajuta intr-adevar poate nu renteaza economic sa-i tii! Iti recomand sa dai urgent cutiile fiindca in caz contrar se va instala gaselnita si vor distruge ramele total! Varroa nu se combate cu un singur tratament!(Deci in mare masura este vina ta)! Trebuia sa te informezi in privinta tratamentelor contra varroa!
In general padurea ofera un cules pentru albine, mai cu seama ca acolo nu aveau concurenta. Sa stii ca si configuratia locului de amplasare conteaza mult. Expunerea la soare, in special la altitudinea la care esti era esentiala. Deci sa fi fost pe o panta cu fata spre sud! De asemenea starea de sanatate este esentiala. Un stup cu probleme nu acumuleaza miere. Era bine sa chemi din cand in cand un stupar cu experienta sa faca evaluarea familiilor si sa corecteze eventualele greseli inerente inceputului. Nu te descuraja si mai incearca, desi la altitudini mari sunt clar dificultati in plus. Puteai incerca si o 'transhumanta', sa cobori familiile toamna, pentru iernare, in zone mai joase si mai calde.
Așa este Cezar trebuie să le creezi flori de tei,salcami si poate flori cat mai diverse pe langă cabană vei primi sfaturi pertinente de la cine se pricepe!Numai bine nu este nici un eșec tu sa fi sănatos !🙏😍😇🤗
De albine trebuie sa te ocupi zi de zi! Îți iau mult timp. Au momente când roiesc, când vor să plece și se agită inainte... Trebuie să știi asta... atunci se inchid, calmate cu fum, etc... Dacă ești în drumeție și ele atunci au chef de ducă...Paaa! Concentrează-te pe ce poți face! Succes!😊
Fruntea sus și privirea înainte Totul are 1 explicație sunt convins ca alte oportunități sunt deasupra capului tău sau în jur nu privi în jos supărat Succes în continuare
Nu e ușor cu albinele. Și eu am tot pe vatra si zona de munte, îți trebuie multa răbdare și pasiune, să știi că se poate, mai citește în cărți și discuta cu alți apicultori, dar nu te descuraja. Traversam vremuri grele dar nu ne dăm bătuți,este o meserie nobilă. 😍🐝🍯
Vara albinele trăiesc 45 de zile, iarna si 7 luni. Nu toamna le dai siropul de zahăr, pentru că toamna ai generația de albine care intră la iernat. Zaharul uzează la maxim albina și nu mai ajungi cu ele în primăvara. Siropul îl dai până la 15 august ca să moară generația uzată de zahar, iar noua generație să intre la iernat
Am si eu cativa prieteni apicultori si toti s-au plans ca anul asta a mers foarte slab din cauza frigului si ploilor. La rapita spuneau ca au mai scos ceva miere si asteapta sezonul la floarea soarelui si spera ca acolo sa mai compenseze.
Exact .albă manichiura . 😂😂😂 Sau a lasat special , să vadă și să înteleagă cine trebuie . Tot omul are nevoie de iubire . Jaga jaga & hâța hâța cu căruța .
Sper ca niciodată sa mai își facă publica relația cu nimeni, o sa aibă o grămada de comentarii aiurea. Sunt și acum încă oamenii care nu au trecut peste ultima lui relație. El și ea eu trecut de mult peste, au rămas numai cârcotașii și comentariile lor urate.
@@nene-b6p la cine te referi ca lasă comentarii aiurea? Eu nu am crezut că e Raluca, am întrebat doar cine este. Dacă lumea e curioasă cine este fata asta se întâmplă pentru ca el a ales să își facă publică viața dar dacă nu vrea să o prezinte poate să rămână secret.
Salutare, citeste despre facelia, e o planta melifera care creste in doua luni. Se poate planta si de doua ori pe an. In felul asta nu trebuie sa astepti 5-10 ani si mananci si miere.
N-ai fi pus si tu o carpa umeda pe castronul ala de inox cat timp avea aluatul in el :)) Acu am sa fiu nasol, dar daca scoteai pieptul ala de rata cu 5 minute inainte... Referitor la albine, tre sa te plimbi cu ele... Dar sigur gasesti apicultori care sa iti poarte stupii, sau de la care sa cumperi pur si simplu produsele. Stilul tau de viata nu este compatibil cu apicultura, asta este!
Eu îl bănuiesc pe Cezar că "le-a făcut bagajul". Cu ce i-au mai zis și prietenii care au trecut pe la cabană, plus experiența căpătată... Se vede clar că n-ar pierde timpul doar pentru pasiune... La fel cu legumele care nu merg.
Domnul Cezar nu mai sunt rentabili stupii. Va trebuiesc multe lucruri: Centrifuga ptr extragerea mierii. Cutit special de taiat faguri Furculita. Foi de crescut etc.. Asa sunteti mai linistit, fara stres .
salut, sunt apicultor si respect decizia ta! e greu acolo ca mai mult trebuie sa ii hranesti tu, nu te ajuta clima! Tu ai facut ce trebuie, ele nu au rezistat. ai nevoie de albina din ucraina sau rusia, e cea mai rezistenta la iernile lungi! daca te reapuci candva voi fi aici cu orice sfat ai nevoie! NU A FOST VINA TA!!!! soiul nu a fost ce trebuie!Succes
Cezar tu ai plecat cu stângul în acest proiect. Colonia de albine e o mașinărie biologica extrem de cizelata din punct de vedere evolutiv (are 60 de milioane de ani de evoluție) Ai primit ca dar de la Oprea un mar otrăvit, pentru ca albina care ți-a trimis_o Oprea e bine adaptatata la zona lui calda din sudul tarii dar la tine este fix ca și cum te-ai stabili în vecinătatea desertului Sahara și-ți trebuie un câine.... dacă-ți dăruiește cineva din suflet un puiuț de St Bernard refuza-l politicos.... Zootehnia, creșterea animalelor. Indiferent dac-o faci de hobby are niște linii roșii pe care le poți trece doar pe termen foarte scurt.... Mama-natura nu rămâne datoare niciodată. Exista apicultori iscusiți în zona montana care-ți pot furniza material biologic pliat destul de bine pe condițiile climatice și de baza melifera de la tine.
@@CezarOutdoors cum adică "cine știe????" apicultura nu este doar un hobby, ci și o profesie.... Întreba absolut orice profesionist în acest domeniu și-ți va da același răspuns.... De altfel e un principiu sine qua non în zootehnie.... La inițierea unei ferme zootehnice, indiferent ca-i vorba de vaca, oaie sau orice alta specie, primul lucru pe care trebuie să-l facem este alegerea rasei, și-n interiorul rasei a liniei genetice care se pliază cel mai bine pe arealul respectiv... Rasele de albine specifice zonei de munte, cum este caucaziana sunt foarte închise la culoare pentru a atrage razele solare și-n consecință pentru a valorifica cât mai eficient durata mai scurta și mai capricioasa a sezonului activ și dezvolta colonii mai mici dar mai viguroase. Exista și linii genetice de carpatina care sa întrunească aceste caractere. Trebuie doar sa te informezi temeinic și-n rest e simplu.
Salut Cezar, subscriu in ceea ce iti spune tiz-ul tau. Sunt si eu stupar de cativa ani si incerc sa ma documentez, si sa fiu cat mai temeinic in aceasta indeletnicire. Sa stii ca nu sunt putini stuparii care ar tanji dupa conditiile tale vis a vis de apicultura. Intradevar poate nu sunt conditiile cele mai "productive" insa tu nu urmaresti cred o productivitate deosebita in acest proiect. In alta ordine de idei, sa stii ca sunt situatii in care o familie de albine slab pregatita chiar in conditiile unui cules de cultura (intensiv) nu reuseste sa acumuleze suficient pentru consumul ei, deci eu cred ca, cheia este in alta parte si te stimulez ca pentru urmatoarea incercare (sunt sigur ca va fi mai curand decat crezi) sa-ti concentrezi putin atentia pentru a controla cat mai bine dezvoltatea familiei de albine astfel incat sa speculezi culesurile din zona ta. Pentru a fi eficient, dezvoltarea familiilor tale trebuie organizata in asa fel incat sa ajunga la populatie maxima la inceputul celor doua luni in care observi potentialul zonei, iar aici materialul genetic despre care colegul apicultor iti mentiona este mai important decat ai putea crede. O populatie mare intr-un moment nepotrivit este de fapt o greseala in apicultura. Altfel, asa cum a mentionat si alt urmaritor al tau, tratamentul antivaroa nu se rezuma la o singura intervenție anuala, si asupra acestui aspect cred ca ar trebui sa-ti concentrezi putin atentia si sa studiezi evolutiei populatiei de varoa pentru a intelege modului eficient de tratament (care este in stransa legatura cu ecolutia familiei). Imi pare f rau pt faptul ca momentan acest proiect este pentru tine un esec si sper din tot sufletul ca mesajul meu sa fie unul constructiv care sa te ajute sa aprofundezi si sa gasesti macar cateva raspunsuri si rezolvari asupra problemei. Desi nu sunt deloc un profesionist in domeniu, daca te pot ajuta cu ceva oricand ma poti solicita, apropo iti mai amintesti de cutitul Bushcraft Romania, il pastrez inca cu mare drag! Succes in continuare in tot ceea ce faci si mai ales in tura in alpi in care esti deja plecat, desi probabil mesajul il vei putea citi abia dupa finalizarea ai! Sa auzim de bine!
Sunt sigură ca atunci cand vei fi pregătit sa repopulezi stupii ,si albinele vor fi in același ritm cu tine 🙏 Poate cuvântul " esec" nu este unul chiar potrivit ci poate ca asa a fost sa fie , nimic nu e întâmplător in viața!😉
Salutare dacă noi facem 5 6 tratamente și pierdem stupi dar cu un tratament nu.merge...și aici altitudine cam mare dar nu este un impediment .multa sănătate. Încă ceva nu stai de ele nu supravietuiesc
De ce u plantezi flori ce ce nu plantezi copaci direct înainte sa înflorească și decât sa fac tot.posibil sa se prindă copacul respectiv și după nu mai ai treaba poți sa iei de ori unde copac și platneaza flori
Nu mă pricep și nu știu dacă asta e explicația dar am înțeles că le cam deranjează undele electromagnetice. Iar la tine nu sunt chiar puține, ai mai multe camere, apoi aparatele din sistemul fotovoltaic care toate îți transmit date către telefon. Poate și de-aia au plecat.
Acum ai un pretext si mai puternic sa umpli spatiul de flori ...poate atragi si alt tip de regine :) Cu Raluca care a fost povestea? Nu v-ati inteles? Erati frumosi impreuna.
Cezar eu zic sa incerci la anul cu albinele dar cand vine toamna la 1200m sa vorbesti cu cineva din satele de pe langa tine de la mai joasa altitudine si sa le lasi acolo peste iarna , sa le duci la tine doar cand au dat florile o luna 2 asa cum ai zis , 2 stupid maxim 3 iti ajung
Domnul Cezar dacă luai mai ușor cu băutura ajungeai să ai grijă și de bietele Albinuțe 😏 Ce nu știu alții este că îți cam place băutura și spre prostia ta o și promovezi,te mai lauzi că la fiecare masă trebuie să bei că să faci mâncare 😂
Nu ai nicio treaba cu apicultura, nu e cu răutate, dar la albine trebuie sa te ocupi de ele. Tu nu ai făcut nici 10% din ce trebuia făcut, trebuie date muuult mai multe tratamente, zona melifere este crede ma, sunt din zona ta, curtea de arges, Corbeni, capataneni. Intr-adevăr trebuie sa le dai și sirop, tu le ai dat odata și ai crezut ca e de ajuna. Nu așa se face apicultura
Asa e cand te apuci de multe lucruri si nu faci nimic ca lumea. Mai ales cand nici nu te pricepi. Ti-au murit/disparut si caini. Acum s-a ales praful si de bietele albine, care se stia ca se vor chinui ... Ai gasit vreo femeie care sa stea cu tine ?... NU ! Muntele e pentru oameni nascuti si traiti la munte... nu pentru oraseni cu ifose de aventurieri, care invata sa supravietuiasca off-grid invatand din UA-cam si avand bani putini !! Asa ca... fara comentarii !
Marcel cainele ce i-a disparut nici macar nu era a lui era un caine vagabond de la ceva stana din zona , iar cand vine vorba de albine e greu sa faci treaba la 1200m in munti. Jumatate din familia mea sunt de la munte din Apuseni si crede-ma ca oriunde te nasti tot trebuie sa o iei de la zero ca doar nu te nasti direct Mountain Man daca esti de la munte, de faptul ca noile generatii de la munte stiu upic mai mult ca unul care nu a vazut muntele niciodata , bunicii cei care mai aveau habar de una alta sunt fie morti fie prea batrani sa mai faca ceva
NU le-ai îngrijit și nici nu ai plantat nimic de cind esti acolo crezi că nu sint albine acolo ele te-au părăsit ptr. Un alt loc poate o scorbură de copac , dar nu-i nimic tu să fi sanatos !!!
Eu urmăresc ,,Apuseni sălbatici,,iar acel băiat pe nume Adrian este și el un amator de stupii dar vad la el cât de mult se ocupa si cât de mult timp dedică acestora deci se pare că trebuie investit mult timp ,bani si experiență pentru a le ține în viață 😊 .....multă sănătate tuturor
E Vineri seara, ora 22:50 numai ce am urcat sus de la terasa unde am baut cu un prieten 2 beri…zic sa imi fac niste cartofi prajiti noi cu tot cu coaja…si ma duce gandul la tine ca asa ii faci si tu..si zic in sinea mea in timp ce taiam cartofii bă ce fain ar merge acum un video de la Cezar. Totusi hai sa intru pe youtube ..poate poate am noroc si pac video nou. Iti multumesc! Atat am de zis …relax pentru minte.
Te salut, Cezar!
Te urmăresc cu plăcere!
Mă bucur tare mult că nu o să renunți și atunci când dorești să te reapuci de apicultura la cabană te voi ajuta cu mare drag! Toate cele bune!
Continuă ceea ce faci!
Spor în toate pe mai departe , cu bunul Dumnezeu înainte. Sănătate maximă și Doamne ajută .
Cezar te salut cu mare respect si admiratie, esti un om minunat si deoasebit cu o gandire de luat exemplu. Ma bucur sa vad ca ai luat decizia asta in legatura cu albinele deoarece nu au mediu unde sa dezvolte familia si sa-si gasesca propria hrana. Asta inseamna dragostea uneori cere sacrificii. Ai tot respectul meu si sunt fericit ca ne impartasesti experientele tale de viata. ❤
Salut Cezar! Eu sunt apicultor! Iti doresc mult succes in toate proiectele! Daca zona nu te ajuta intr-adevar poate nu renteaza economic sa-i tii! Iti recomand sa dai urgent cutiile fiindca in caz contrar se va instala gaselnita si vor distruge ramele total! Varroa nu se combate cu un singur tratament!(Deci in mare masura este vina ta)! Trebuia sa te informezi in privinta tratamentelor contra varroa!
In general padurea ofera un cules pentru albine, mai cu seama ca acolo nu aveau concurenta. Sa stii ca si configuratia locului de amplasare conteaza mult. Expunerea la soare, in special la altitudinea la care esti era esentiala. Deci sa fi fost pe o panta cu fata spre sud! De asemenea starea de sanatate este esentiala. Un stup cu probleme nu acumuleaza miere. Era bine sa chemi din cand in cand un stupar cu experienta sa faca evaluarea familiilor si sa corecteze eventualele greseli inerente inceputului. Nu te descuraja si mai incearca, desi la altitudini mari sunt clar dificultati in plus. Puteai incerca si o 'transhumanta', sa cobori familiile toamna, pentru iernare, in zone mai joase si mai calde.
Așa este Cezar trebuie să le creezi flori de tei,salcami si poate flori cat mai diverse pe langă cabană vei primi sfaturi pertinente de la cine se pricepe!Numai bine nu este nici un eșec tu sa fi sănatos !🙏😍😇🤗
De albine trebuie sa te ocupi zi de zi! Îți iau mult timp. Au momente când roiesc, când vor să plece și se agită inainte... Trebuie să știi asta... atunci se inchid, calmate cu fum, etc... Dacă ești în drumeție și ele atunci au chef de ducă...Paaa!
Concentrează-te pe ce poți face! Succes!😊
Nu-i eșec atât timp cât ai învățat CEVA.... și atât timp cât nu ai renunțat.... succes Cezar 😊
Te urmăresc cu drag, îmi place tot ce faci la cabană, aștept căsuța din copac 🌲🌼🍀🌸🌻🌳🌺
Fruntea sus și privirea înainte
Totul are 1 explicație sunt convins ca alte oportunități sunt deasupra capului tău sau în jur nu privi în jos supărat
Succes în continuare
Explicatii pertinente.Macar ai invatat ceva.
Nu e ușor cu albinele. Și eu am tot pe vatra si zona de munte, îți trebuie multa răbdare și pasiune, să știi că se poate, mai citește în cărți și discuta cu alți apicultori, dar nu te descuraja. Traversam vremuri grele dar nu ne dăm bătuți,este o meserie nobilă. 😍🐝🍯
Si trebuie să fie lângă ele...mai ales când roiesc.
Ai suficiente proiecte care sa-ti ocupe timpul si mintea. Salutari dintre betoane!
Vara albinele trăiesc 45 de zile, iarna si 7 luni. Nu toamna le dai siropul de zahăr, pentru că toamna ai generația de albine care intră la iernat.
Zaharul uzează la maxim albina și nu mai ajungi cu ele în primăvara.
Siropul îl dai până la 15 august ca să moară generația uzată de zahar, iar noua generație să intre la iernat
Are sens ce spui. Dar chiar și asa ale mele au trecut iarna, altele au fost motivele pt care nu le mai am acum.
Am si eu cativa prieteni apicultori si toti s-au plans ca anul asta a mers foarte slab din cauza frigului si ploilor. La rapita spuneau ca au mai scos ceva miere si asteapta sezonul la floarea soarelui si spera ca acolo sa mai compenseze.
🤣🤣🤣Mă scuzi dar cu stupii nui eșec, e o mică neglijență poate și necunoaștere....... Dar timpul le rezolva pe toate.. Sănătate multă. Dorel Petrea
Nu orice om poate trai singur. Felicitari pt roti.
Super frumos la tine bravo pentru realizari succes in continuare
Bună seară. Domnule Cezar Machidon vă doresc multă sănătate și împlinirea dorințelor Dumneavoastră Respect 🙏
La o carne bine facuta,un vin de la letea nu putea sa se asorteze decat o manichiura care tine un tel in mana :) spor in tot ceea ce faci.
Peisajele sunt minunate!Îmi pare rău pentru albinuțe!Mult succes în toate proiectele tale!😊
Bonsoir Cézar de belles photos 📷 et la nuit de belles bêtes 😮bonne journée Joëlle
Salutare de urmăresc cu mare drag si multi succes!
Cezar te salut îți doresc succes in continuare in Proiectele tale
Despre albine ce pot sa spun
Omul cit trăiește învață
Frumoase blogurile faci!❤
Vloguri ,nu bloguri.
Se spune în popor,ca atunci când pierzi într o parte,câștigi în alta parte ,asa ca nu te necăji o sa primești alte bucurii ptr suflet,Doamne ajuta
Bună bine vam regasit frumoasa viata la munte o frumusete
ți-a scăpat ceva la montaj domnul Cezar min. 7.51😊
frumoasă manichiura 👍
Cred că era lumina.Cînd tăia în farfurie nu se vedea k la 7.51.😂😂😂
Exact .albă manichiura .
😂😂😂
Sau a lasat special , să vadă și să înteleagă cine trebuie .
Tot omul are nevoie de iubire .
Jaga jaga & hâța hâța cu căruța .
Mult succes!
Daca vrei sa inveti ceva despre stupi albine etc ia legatura cu dl Mihai Turcea.
Frumoși cerbi ai prin pădurile acelea. La primăvara poți sa le cauți coarnele si sa le pui pe cabana , ar arata super !
Coarnele se predau catre fondul de vanatoare in caz ca se gasesc .. deoarece se poate considera braconaj daca nu au crotalie pe ele ..
La făcutul pireului de cartofi ți s-au înălbit unghiile sau ai folosit ojă albă?😋
O fi o "albinuță"...😁
Servus Cezar!
Îmi spui te rog ce model de cositoare folosești aici?
Mulțumesc!
Se pare ca ai o nouă domnișoară lângă tine,se vede la minutul 7:50 când face pireul. Să o prezinți pe canal.
Nu este Raluca de la Simple Living?
Sper ca niciodată sa mai își facă publica relația cu nimeni, o sa aibă o grămada de comentarii aiurea. Sunt și acum încă oamenii care nu au trecut peste ultima lui relație. El și ea eu trecut de mult peste, au rămas numai cârcotașii și comentariile lor urate.
Ei nu mai sunt împreuna de mult timp, amândoi și-au văzut de viața lor. Numai tu și personale ca tine, nu pot trece peste și lasă comentarii aiurea.
@@nene-b6p la cine te referi ca lasă comentarii aiurea? Eu nu am crezut că e Raluca, am întrebat doar cine este. Dacă lumea e curioasă cine este fata asta se întâmplă pentru ca el a ales să își facă publică viața dar dacă nu vrea să o prezinte poate să rămână secret.
Exact!
Salutare, citeste despre facelia, e o planta melifera care creste in doua luni. Se poate planta si de doua ori pe an. In felul asta nu trebuie sa astepti 5-10 ani si mananci si miere.
Excelezi in alte domenii😊
Zbor plăcut la Geneva 👍
Zile de iulie frumoase!
Sint atitea tipuri de flori pe care trebuie sa le semeni o singura data ca de rest se ocupau albinutele si tu sa te ocupi de albine
17:22 IN SFARSIT ! Cerbii par sa fie extrem de rari in zona ta
head up and keep going….
Saluuut 🙋♀️
Te-ai tuns kel❤😊
Frumos cerb! Despre albine nu spun nimic,ca nu mă pricep, nici nu știu ce este aia varsă sau cum ii zice :)
Salutari....cum merge cu stupi domnul Cezar...promoveaza România
N-ai fi pus si tu o carpa umeda pe castronul ala de inox cat timp avea aluatul in el :)) Acu am sa fiu nasol, dar daca scoteai pieptul ala de rata cu 5 minute inainte... Referitor la albine, tre sa te plimbi cu ele... Dar sigur gasesti apicultori care sa iti poarte stupii, sau de la care sa cumperi pur si simplu produsele. Stilul tau de viata nu este compatibil cu apicultura, asta este!
salut Cezar , un sfat in cazul tau in legatura cu albinele , planteaza cat mai multe plante melifere.
Roiniță îți trimit eu....
Sper cât mai repede ❤❤❤😊
Dacă nu au hrana acolo prin zonă, atunci chiar nu se merita. 🐝
Eu îl bănuiesc pe Cezar că "le-a făcut bagajul".
Cu ce i-au mai zis și prietenii care au trecut pe la cabană, plus experiența căpătată...
Se vede clar că n-ar pierde timpul doar pentru pasiune...
La fel cu legumele care nu merg.
❤❤❤
Domnul Cezar nu mai sunt rentabili stupii.
Va trebuiesc multe lucruri:
Centrifuga ptr extragerea mierii.
Cutit special de taiat faguri
Furculita.
Foi de crescut etc..
Asa sunteti mai linistit, fara stres .
Planteaza si evodia pentru floarea de toamna
Cezar, vad ca ai camere Browning. Ce model si de unde le-ai luat?
salut, sunt apicultor si respect decizia ta! e greu acolo ca mai mult trebuie sa ii hranesti tu, nu te ajuta clima! Tu ai facut ce trebuie, ele nu au rezistat. ai nevoie de albina din ucraina sau rusia, e cea mai rezistenta la iernile lungi! daca te reapuci candva voi fi aici cu orice sfat ai nevoie! NU A FOST VINA TA!!!! soiul nu a fost ce trebuie!Succes
Cezar tu ai plecat cu stângul în acest proiect. Colonia de albine e o mașinărie biologica extrem de cizelata din punct de vedere evolutiv (are 60 de milioane de ani de evoluție) Ai primit ca dar de la Oprea un mar otrăvit, pentru ca albina care ți-a trimis_o Oprea e bine adaptatata la zona lui calda din sudul tarii dar la tine este fix ca și cum te-ai stabili în vecinătatea desertului Sahara și-ți trebuie un câine.... dacă-ți dăruiește cineva din suflet un puiuț de St Bernard refuza-l politicos.... Zootehnia, creșterea animalelor. Indiferent dac-o faci de hobby are niște linii roșii pe care le poți trece doar pe termen foarte scurt.... Mama-natura nu rămâne datoare niciodată. Exista apicultori iscusiți în zona montana care-ți pot furniza material biologic pliat destul de bine pe condițiile climatice și de baza melifera de la tine.
Poate fi și asa, cine știe...
@@CezarOutdoors cum adică "cine știe????" apicultura nu este doar un hobby, ci și o profesie.... Întreba absolut orice profesionist în acest domeniu și-ți va da același răspuns.... De altfel e un principiu sine qua non în zootehnie.... La inițierea unei ferme zootehnice, indiferent ca-i vorba de vaca, oaie sau orice alta specie, primul lucru pe care trebuie să-l facem este alegerea rasei, și-n interiorul rasei a liniei genetice care se pliază cel mai bine pe arealul respectiv... Rasele de albine specifice zonei de munte, cum este caucaziana sunt foarte închise la culoare pentru a atrage razele solare și-n consecință pentru a valorifica cât mai eficient durata mai scurta și mai capricioasa a sezonului activ și dezvolta colonii mai mici dar mai viguroase. Exista și linii genetice de carpatina care sa întrunească aceste caractere. Trebuie doar sa te informezi temeinic și-n rest e simplu.
Salut Cezar, subscriu in ceea ce iti spune tiz-ul tau. Sunt si eu stupar de cativa ani si incerc sa ma documentez, si sa fiu cat mai temeinic in aceasta indeletnicire. Sa stii ca nu sunt putini stuparii care ar tanji dupa conditiile tale vis a vis de apicultura. Intradevar poate nu sunt conditiile cele mai "productive" insa tu nu urmaresti cred o productivitate deosebita in acest proiect. In alta ordine de idei, sa stii ca sunt situatii in care o familie de albine slab pregatita chiar in conditiile unui cules de cultura (intensiv) nu reuseste sa acumuleze suficient pentru consumul ei, deci eu cred ca, cheia este in alta parte si te stimulez ca pentru urmatoarea incercare (sunt sigur ca va fi mai curand decat crezi) sa-ti concentrezi putin atentia pentru a controla cat mai bine dezvoltatea familiei de albine astfel incat sa speculezi culesurile din zona ta. Pentru a fi eficient, dezvoltarea familiilor tale trebuie organizata in asa fel incat sa ajunga la populatie maxima la inceputul celor doua luni in care observi potentialul zonei, iar aici materialul genetic despre care colegul apicultor iti mentiona este mai important decat ai putea crede. O populatie mare intr-un moment nepotrivit este de fapt o greseala in apicultura. Altfel, asa cum a mentionat si alt urmaritor al tau, tratamentul antivaroa nu se rezuma la o singura intervenție anuala, si asupra acestui aspect cred ca ar trebui sa-ti concentrezi putin atentia si sa studiezi evolutiei populatiei de varoa pentru a intelege modului eficient de tratament (care este in stransa legatura cu ecolutia familiei). Imi pare f rau pt faptul ca momentan acest proiect este pentru tine un esec si sper din tot sufletul ca mesajul meu sa fie unul constructiv care sa te ajute sa aprofundezi si sa gasesti macar cateva raspunsuri si rezolvari asupra problemei. Desi nu sunt deloc un profesionist in domeniu, daca te pot ajuta cu ceva oricand ma poti solicita, apropo iti mai amintesti de cutitul Bushcraft Romania, il pastrez inca cu mare drag! Succes in continuare in tot ceea ce faci si mai ales in tura in alpi in care esti deja plecat, desi probabil mesajul il vei putea citi abia dupa finalizarea ai! Sa auzim de bine!
Corect!!!
Sunt sigură ca atunci cand vei fi pregătit sa repopulezi stupii ,si albinele vor fi in același ritm cu tine 🙏 Poate cuvântul " esec" nu este unul chiar potrivit ci poate ca asa a fost sa fie , nimic nu e întâmplător in viața!😉
Buna eu zic sa le duci primavara la campie unde au papadie rapita salcam etc... si toamna le duci acasa :)
Doar sa lase stupurile la cineva ,așa nu merge ,trebuie păzite etc și nu tentează sa pierzi vremea nici pentru 10-15
In perioadele secetoase nu ai probleme cu apa din izvor?
Referitor la albine ,urmareste-l pe Adrian si Firicel care traieste tot la munte in Apuseni !
Este vloger si el.
Cezar, pentru albine poti planta cativa copaci Paulownia care cresc repede si infloresc mult si foarte devreme si florile tin cam o luna de zile
Salutare dacă noi facem 5 6 tratamente și pierdem stupi dar cu un tratament nu.merge...și aici altitudine cam mare dar nu este un impediment .multa sănătate. Încă ceva nu stai de ele nu supravietuiesc
TOTUL TRECE ,CA O PLOAIE CALDĂ DE VARĂ
👍👍👌👌😊😊
Stuparitul este o activitate dificilă.......
De ce u plantezi flori ce ce nu plantezi copaci direct înainte sa înflorească și decât sa fac tot.posibil sa se prindă copacul respectiv și după nu mai ai treaba poți sa iei de ori unde copac și platneaza flori
salut cezar! in ce zona te afli?te pot ajuta cu logistica fara bani!!!
Salutare !”
Nu sunt apicultor, dar am prieten apicultor, din experienta lui-albinaritul domnle la campie
Nu mă pricep și nu știu dacă asta e explicația dar am înțeles că le cam deranjează undele electromagnetice.
Iar la tine nu sunt chiar puține, ai mai multe camere, apoi aparatele din sistemul fotovoltaic care toate îți transmit date către telefon.
Poate și de-aia au plecat.
Asa se invață albinăritul.
Acum ai un pretext si mai puternic sa umpli spatiul de flori ...poate atragi si alt tip de regine :) Cu Raluca care a fost povestea? Nu v-ati inteles? Erati frumosi impreuna.
Cezar eu zic sa incerci la anul cu albinele dar cand vine toamna la 1200m sa vorbesti cu cineva din satele de pe langa tine de la mai joasa altitudine si sa le lasi acolo peste iarna , sa le duci la tine doar cand au dat florile o luna 2 asa cum ai zis , 2 stupid maxim 3 iti ajung
Transhumanță cu stupi de albine e foarte greu.
Nu ai avut grija de ele de asta au murit
Nu aștepta 5-10 ani pentru a ține iar albine, sigur cunosti pe cineva apicultor, învață cu el 1-2 ani si te apuci iar, mâncare au albinele acolo bugăt
Planteaza salcami
Sunt 2 cerbi .
Unul are coarnele mai mari .
Îti mai trebui cîteva gaini si 2 caprite si ai de toate
Pt 2 luni pe an cu flori nu se merita.Cumperi un borcanel daca tie pofta.
Din câte văd un frustrat care comenta aiurea a șters comentariile 😅bravo cezar continua asa și pana la urma vei reuși în toate 😊👍
Au mers prost la câmpie da păi la altitudinea aia
iti mai faci o casa alaturi sau ai vecini? 😉
Te salut
Buna, Mihaela!
Ce animal e la 17:37 ??
Am vazut o mana de fata, cine e?
Sa ti faca sponsorizari ca daca nu erai tu nu luam camere de 500 euro de la ei...nu s rele sunt ok
Cel mai mare eșec este că ești singur fără o jumătate lîngă tine . Restul se rezolvă.
P r o m o S M 🔥
Sponsorizări...., sponsorizări! Căteii daca ii periai un pic, nu arătau că cei parasiti !!!!
Filmează și la tine în bătătură sa vedem ce nu faci bine
@@luci251185 eu n-am ales sa traiesc din ce filmez eu în bătătură mea !!!
Iar el dacă a ales asta, trebuie sa ii căutăm nod în papură că nu a scărmanat câinii? Asta era cea mai mare problemă?
Oricum ceea ce ai putut realiza tu in 3 ani ,putini au reusit.
Asta fiindcă dispune de mulți bani
Bro, esti foarte neîndemânatic la cosit. Du-te la oraș, ca acolo e de tine 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Nu sta prea mult stai linistit
2
Domnul Cezar dacă luai mai ușor cu băutura ajungeai să ai grijă și de bietele Albinuțe 😏 Ce nu știu alții este că îți cam place băutura și spre prostia ta o și promovezi,te mai lauzi că la fiecare masă trebuie să bei că să faci mâncare 😂
Nu ai nicio treaba cu apicultura, nu e cu răutate, dar la albine trebuie sa te ocupi de ele. Tu nu ai făcut nici 10% din ce trebuia făcut, trebuie date muuult mai multe tratamente, zona melifere este crede ma, sunt din zona ta, curtea de arges, Corbeni, capataneni. Intr-adevăr trebuie sa le dai și sirop, tu le ai dat odata și ai crezut ca e de ajuna. Nu așa se face apicultura
Asa e cand te apuci de multe lucruri si nu faci nimic ca lumea. Mai ales cand nici nu te pricepi.
Ti-au murit/disparut si caini. Acum s-a ales praful si de bietele albine, care se stia ca se vor chinui ...
Ai gasit vreo femeie care sa stea cu tine ?... NU !
Muntele e pentru oameni nascuti si traiti la munte... nu pentru oraseni cu ifose de aventurieri, care invata sa supravietuiasca off-grid invatand din UA-cam si avand bani putini !!
Asa ca... fara comentarii !
🤔
Marcel cainele ce i-a disparut nici macar nu era a lui era un caine vagabond de la ceva stana din zona , iar cand vine vorba de albine e greu sa faci treaba la 1200m in munti. Jumatate din familia mea sunt de la munte din Apuseni si crede-ma ca oriunde te nasti tot trebuie sa o iei de la zero ca doar nu te nasti direct Mountain Man daca esti de la munte, de faptul ca noile generatii de la munte stiu upic mai mult ca unul care nu a vazut muntele niciodata , bunicii cei care mai aveau habar de una alta sunt fie morti fie prea batrani sa mai faca ceva
Vai de capul tău, râde ciob de oală spartă. 🤣🤣🤣
NU le-ai îngrijit și nici nu ai plantat nimic de cind esti acolo crezi că nu sint albine acolo ele te-au părăsit ptr. Un alt loc poate o scorbură de copac , dar nu-i nimic tu să fi sanatos !!!
Să plantezi SALCÂMI ȘI TEI .