Ce rol are si cum se monteaza folia bariera de vapori?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 січ 2025
  • Bine v-am regasit, proiectul de amenajare a dormitorului de la mansarda, continua. In episodul de astazi aflam ce rol are folia pentru blocarea vaporilor de apa (pe scurt, folie bariera vapori) in protejarea structurii din lemn a sarpantei si a izolatiei din vata minerala sau bazaltica, ce fel de folie este recomandata pentru o izolatie cat mai buna si cum se monteaza pe structura de lemn atunci cand lucrezi singur. Va invit sa urmariti integral materialul video.
    Vezi si restul episoadelor din seria Amenajare Mansarda: • Amenajare Mansarda
    𝗔𝗽𝗿𝗲𝗰𝗶𝗮𝘇𝗮: ➜ Daca ti-a placut acest video sau iti plac videoclipurile mele, aboneaza-te la acest canal si da-mi un like. E gratis!
    𝗖𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁: ➜ demo.tools@outlook.com
    #DemoTools #UnelteinActiune

КОМЕНТАРІ • 173

  • @DemoToolsYT
    @DemoToolsYT  4 роки тому +1

    Vezi restul episoadelor din proiectul Amenajare Mansarda: ua-cam.com/video/7sLZRj93GDU/v-deo.html

  • @DaciaMotorsport22
    @DaciaMotorsport22 4 роки тому +4

    Salut Dan. Foarte bine a iesit lucrarea. Tot respectul pentru ca lucrezi singur... Dupa mentalitatea mea, asta este scopul in viata... sa nu ceri ajutorul nimanui... Doamne ajuta si spor la treaba in continuare!

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Sunt situatii in care te descurci foarte greu de unul singur sau pur si simplu nu poti face. Dar pe cat este posibil si neavand oricum incotro, fac singur. Toata mansarda aia a fost facuta de unul singur. Multumesc.

    • @calinmarta8743
      @calinmarta8743 Рік тому

      ​@@DemoToolsYT... Cu respecte sa sa facut si la noi si persista umiditatea in casa 70 %...UMIDITATE datorita foliei aluminizante

  • @construieste-cu-Tonito
    @construieste-cu-Tonito 4 роки тому +4

    Super fain! Eu in locul tău nu m-as opri doar la tavan si peretele exterior! Daca apelai la soție sa tina de rol mergeai mult mai repede... Cu o floare, o înghețată si câteva cuvinte faine o convingeai. Vorbesc din experienta... :)))) Seara faina!

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +2

      :)) Nu era nevoie nici de floare nici de inghetata sa o conving, pur si simplu ii spuneam ca daca nu ma ajuta, ne mutam anul viitor :)) Dar nu, din pacate e plecata, eu lucrez singur si ma descurc cum pot, asta e. Asemenea.

  • @qmanwhitemoa1842
    @qmanwhitemoa1842 4 роки тому +1

    Respect în primul rând pentru sinceritate. Vă urmăresc cu mare interes. Succes și spor la treabă în continuare.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Multumesc si va mai astept pe canal.

  • @PaguPvs-le
    @PaguPvs-le 4 роки тому

    A ieșit super mișto, și eu lucrez de unul singur, cel puțin asa m-am obișnuit deși sunt momente când am nevoie de ajutor, încerc pe cât posibil sa ma descurc
    Sa ai spor stimate domn.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Mersi maestre. Si mie imi place sa lucrez singur dar la unele operatiuni tare greu imi e.

  • @danieldumitras4094
    @danieldumitras4094 3 роки тому +1

    Bravo . Frumos explicat și foarte bine lucrat

  • @scubamario2006
    @scubamario2006 3 роки тому +5

    Gresit montajul! Stalpii de lemn fac punte termica care este amplificata de folia de aluminiu.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому +1

      Cu toate astea, in aceasta iarna am fost super-multumit de cum s-a mentinut temperatura acolo. E adevarat ca nici n-a fost extraordinar de frig, dar e ok.

  • @cosmin1388
    @cosmin1388 4 роки тому +1

    Mult succes in continuarea acestui proiect!👍

  • @maxjointoyeurpro5994
    @maxjointoyeurpro5994 4 роки тому +3

    Bravo mon ami très beau travail 🙏👍😁⚒️

  • @GospodarialuiNicu
    @GospodarialuiNicu 4 роки тому

    MARE LIKE Dane pentru munca depusă !!! După cum bine știi și eu prefer să lucrez singur pentru că știu exact ce am de făcut...eu comand eu execut :))) Insă la fel de bine știi că uneori este al naibii de dificil in anumite situații :))) Dar intr-un final ai o satisfacție uriașă când știi că deșii au fost și momente grele in realizarea operațiunii ai reușit de unul singur !!! Uite că așa ușor cu tone de calm visul tău prinde contur intr-o bună zi !!! Spor la treburi in continuare și multă sănătate Dane !!! Te salută Nicu cu respect.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Imi place sa lucrez singur dar sunt situatii cand chiar mi-ar fi de mare folos ajutorul cuiva. Dar asa este, dupa ce fac ceva de unul singur stau si ma minunez ca am putut face singur lucrare pe care altii nu concep sa o faca singuri 😂 Te salut si eu Nicule.

  • @BricolageetJardin
    @BricolageetJardin 4 роки тому

    Cat de mult ai muncit, bravo, te iubesc mult si meriti un mare mare like

  • @David.Mester
    @David.Mester 4 роки тому +1

    A ieșit foarte bine maestre ✌️ Arata foarte bine 👌 Abia aștept sa vad clipul cu podeaua 👏

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Atat cat s-a putut de unul singur maestre. Ala cu podeaua o sa fie ceva mai spectaculos.

  • @AdrianJoldis
    @AdrianJoldis 4 роки тому +17

    Ar trebui să pui un al doilea strat de vata deoarece ai punți termice între grinzi altfel..Doar zic

  • @cristialexro4916
    @cristialexro4916 4 роки тому +1

    Arată foarte bine 👍

  • @BIGPGA
    @BIGPGA 4 роки тому +1

    Mă uimesc materialele moderne pentru casă ..eu o să fiu mult mai simplist 😁🤣te SALUT Dan

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Salutare, pai tocmai aceste materiale te ajuta sa construiesti mai simplu si mai usor. Materialele, tehnica si tehnologia avanseaza mereu.

    • @BIGPGA
      @BIGPGA 4 роки тому

      @@DemoToolsYT ai să rămâi surprins de ce tehnică o să folosesc eu 😇😂

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      @@BIGPGA M-ai facut curios, astept sa vad :D

    • @victorini5854
      @victorini5854 3 роки тому

      @@BIGPGA ai folosit "tehnica surpriza" :)

  • @vasihorj7592
    @vasihorj7592 4 роки тому +1

    Bună seara,
    În aceasta vara am început la construcția unei cabane de 20m lungime pe 6 lățime într-un mod rustic bazat pe mult lemn problema vine de la acoperiș,am făcut structura din grinzi de 10x10 jiluite și lăcuite peste care am bătut lambriu la fel lăcuit ca să rămână totul la vedere din interior, peste lambriu am cumpărat folie bariera de vapori cu aluminiu pe o parte și bule de aer pe cealaltă, am pus-o deasupra peste lambriu cu aluminiu înspre interior capsata cu capse și pusa una peste alta 10cm iar la Imbinari lipita cu banda de aluminiu, peste ea am pus o folie anticondens de 170g/mp. Acuma am pregătit foste de 17cm care vin prinse deasupra pe fiecare corn iar între ele vata bazaltica de 5cm și 10cm de vata minerala cu aluminiu iar aluminiu pus înspre învelitoare pe urma capsata încă o folie anticondens de pe fosta pe fosta iar pe urma sipcile corespunzătoare învelitoarei...
    Problema mea se oprește la cele 2 folii peste care încă nu am pus nimic deoarece aici am întâmpinat problema și am zis sa ma informez sa nu trebuiască sa dau totul jos după.... Sa lucrez degeaba și sa stric și materialele. Problema este cand ploua afara în interior îmi curge apa.... Prima data crezând ca am infiltrat de apa.... Pe urma gândindu-mă mai bine ma gândeam ca nu aveam cum prin cele 2 folii... Am desfăcut dintr-un colt folie și spre surprinderea mea între folia de aluminiu și lambriul de lemn este apa... Ceea ce ma gândesc ca face condens între lambriu și aluminiu.... Întrebarea mea este dacă continui cu procesul de izolare de 15cm la iarna când o sa fie frig afara și cald în interior tot asa o sa îmi facă condens și o sa îmi curgă în interior? Deci condensul doar când ploua îmi apare.... Adică doar când ploua afara îmi ploua și în interior.... Se umezește lambriul și apar infiltrati în interior...
    Acuma din informații ce am găsit uni zic ca după izolarea acoperișului cu 15cm frigul nu o sa mai ajungă acolo la prima folie de aluminiu care o sa aibă o temperatura aproape ca în camera și de accea nu o sa facă condens.... Alți zic ca condensul o sa fie mai grav la iarna când o sa fie frig.... Repet în acest moment nu am montat tâmplăria și nici osb pe exterior deci este deschis în laterale... De accea ma gândesc de ce face asa condens.... Sau chiar se poate ca montajul prin capse sa fie făcut rău și sa se infiltreze pe acolo.... Va mulțumesc tuturor....

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Deci daca am inteles bine, nu ati montat inca tabla. Atunci se infiltreaza apa de ploaie pe langa folie pe undeva, sau pe la gaurile unde au fost prinse capsele. Ce nu inteleg insa este de ce ati pus folie anticondens peste folia bariera de vapori. Nu are niciun rol acolo. Folia anticondens se pune peste vata cu partea cu marca in sus. Iar daca ati montat folie bariera de vapori aluminizata peste lambriu, nu trebuia sa mai puneti vata cu o parte aluminizata, pentru ca izolatia impotriva vaporilor trebuie sa fie doar cea dinspre interior, adica aia pe care ati montat-o, cu bule de aer. Pe partea cealalta nu-si mai are rostul, nu spun ca e rau dar doar daca la randul ei folia de pe vata este inchisa perfect ermetic cu banda autoadeziva aluminizata. Insa logica pentru care folia bariera de vapori se pune doar pe partea de interior este aceea ca daca pe undeva intra totusi vapori sau umiditate in vata, ea fiind izolata cu aluminiu pe ambele parti, nu se mai usuca corespunzator, apa ramanand captiva in vata. Deci nu este condens acolo ca nu are de unde, daca nu locuiti acolo, diferenta de temperatura intre interior si exterior nu este atat de mare ca sa se formeze condens, dar dupa ce veti monta tabla corespunzator, nu va mai intra apa de nicaieri. Trebuie insa sa montati sipca si contra sipca peste capriori astfel incat sa ramana un spatiu de ventilare a aerului intre folia anticondens si tabla. Va invit sa va inscrieti in acest grup: facebook.com/groups/amenajari.constructii/ si sa postati acolo ce mi-ati scris si mie, ar fi bine sa puneti si poze sa vedem ce ati facut acolo, si va vom ajuta cu mult mai multe informatii decat aici. Pana veti posta in grup, puteti vedea aceasta imagine in care avem, lambriul, folia aluminizata bariera de vapori, vata bazaltica, folia anticondens, sipca (sau capriorul care vine prins peste cei din interior), contrasipca si invelitoare. acoperisuri-reparatii.ro/img/izolatie-acoperis-prin-exterior.jpg

    • @vasihorj7592
      @vasihorj7592 4 роки тому

      @@DemoToolsYT da am întrat sa ma înscriu în grup,si da aveți dreptate nu este condens bănuiesc ca pe la capse se infiltreaza apa....

    • @vasihorj7592
      @vasihorj7592 4 роки тому

      @@DemoToolsYT încă o întrebare daca se poate... Zilele acestea o sa montez sipcile de 15cm între care vine izolația... După ce mam documentat mai atent aveți perfecta dreptate... Eu deja am pus o folie de aluminiu pe podul de lambriu și dacă mai pun una de la vata îndreptată în sus dacă o sa am umiditate în vata sau ceva nu o sa mai aibe pe unde sa se usuce.... Eu în momentul acesta am cumpărată deja izolația... 5cm vata bazaltica și 10cm vata minerala cu aluminiu... Voiam sa pun prima de 5 bazaltica urmata de 10 minerala cu aluminiu în sus... Dar dvs zicând ca nu se mai usucă vata ca nu mai respira nu as mai monta cea cu aluminiu... Și nici nu mai am ce face momentan cu ea... Dacă o sa pun prima accea de 10cm cu aluminiu în jos și pw urma cea bazaltica de 5 peste ea... Și atunci o sa am pe podul de lambriu 1 folie cu aluminiu în jos cu bule de aer urmata de o folie anticondens și urmata de o izolație de 10cm de la vata minerala tot cu aluminiu în jos... Și atunci dacă o sa am infiltrat de umiditate sau ceva o sa poată respira prin partea de sus... Ar fi corect asa ceva? Nu ar dauna la absolut nimic? Aștept un răspuns mulțumesc

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      @@vasihorj7592 Da, puteti monta vata cu partea aluminizata spre interior, numai bine, aveti izolatie dubla la vaporii din interior. Dar repet, peste vata veti prinde in maniera corecta folia anticondens, iar peste aceasta trebuie sa vina sipca pe lungul capriorilor si contrasipca, perpendicular, pe care veti prinde invelitoarea. Trebuie sa fie spatiu de ventilatie intre folia anticondens si invelitoare.

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu1175 4 роки тому

    Super!👍

  • @nicusorcreanga685
    @nicusorcreanga685 4 роки тому

    Frumos lucrat ,imi plac manusile care le ai folosit In clip, am mers azi In magazine dar nu am gasit, o sa incerc online.

  • @liviupetcu1627
    @liviupetcu1627 2 роки тому

    Felicitări !
    Dar cu șoarecii cum facem..?
    Mulțumesc anticipat !

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  2 роки тому

      Nu stiu ce facem cu soarecii, sunt o problema. Anul trecut a intrat unul pe sub pardoseala si a murit acolo, mi-a putit casa vreo doua saptamani. Am sa incerc cu dispozitive din alea care se baga in priza, cica ii alunga. Altminteri...cam greu cu soarecii pe astfel de structuri.

  • @CasaLillis
    @CasaLillis Рік тому

    fain vlogul dar eu care am planseu de beton cum voi fixa folia de vapori? Mentionez ca voi avea structura dubla pentru rigips, sistem de ventilatie cu recuperare de caldura si instalatia electrica...

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  Рік тому

      Daca bagi vata in stelajul pentru rigips, se poate pune folia pe banda dublu adeziva. Sau mai este varianta vatei care are deja o fata aluminizata si doar se etanseaza intre ele cu banda de aluminiu.

    • @CasaLillis
      @CasaLillis Рік тому

      @@DemoToolsYT pe planseu de beton deja am pus vata 30 cm ...EU VB in interior ...sub planseu de beton SE Mai Pune folia de vapori?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  Рік тому

      @@CasaLillis In cazul asta nu stiu exact, nu sunt expert in constructii, cred ca recomandat ar fi totusi sa se puna folie lipita cu ajutorul benzilor dublu adezive pe primul rand de profile pentru rigips al tavanului pentru ca planseul este permeabil la vapori, iar vaporii de apa din zona locuibila de jos pot patrunde prin planseu si se pot condensa in vata de deasupra, iarna, cand diferenta de temperatura e mare. Dar exista articole pe internet care ar putea sa te indrume mai bine, sunt grupuri de constructii pe Facebook si probabil ca cineva mai destept decat mine ar putea sa-ti dea un raspuns mai util.

    • @razvanbucata8941
      @razvanbucata8941 Рік тому

      ​@@CasaLillissalut, am văzut ca ai pus vata peste planșeul de beton 30 cm , mai poți folosi podul ? Ca și termoizolație cum este se simte ok cu 30 cm ?

  • @AndreiNavicon.
    @AndreiNavicon. 2 роки тому

    Salut, am o intrebare.
    Pot sa etansez ferestrele termopan la interior cu banda de aluminiu?
    O am deja, sa scutesc banii.
    Nu vad de ce nu ar merge, efectiv cand etansezi o camera la vapori cu folie aluminizata o continui pana la tâmplăria pvc. Multumesc

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  2 роки тому +1

      Pentru ferestre am vazut ca sunt alt tip de benzi, nu stiu exact ce proprietati au in plus, am impresia ca se poate tencui peste ele si cred ca izoleaza mai bine termic, dar cum este cazul meu de exemplu, placat cu lambriu, sau rigips, tot banda din asta am folosit si eu, ca doar nu mai cumparam alta cand mi-a ramas destula.

  • @IlieProduction
    @IlieProduction 4 роки тому

    Cel mai mare like!

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 2 роки тому

  • @michaelvlasin6479
    @michaelvlasin6479 6 місяців тому

    Salut! Se poate pune folia bariera vapori intre osb si rigips? Ca am pus osb-ul deja pe interior fara sa pun folia dupa ce am pus vata… Mulțumesc!

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  6 місяців тому

      Se poate pune si peste OSB, doar ca eu in varianta asta de OSB peste vata si rigips pe urma nici n-as mai pune, daca nu e baie sau bucatarie. Acum depinde ce finisaj aveti la exterior.

  • @pirvraz
    @pirvraz 4 роки тому +1

    daca in loc de lambriuri se pune rigips mai e nevoie de aceasta folie ?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +4

      In mod normal, da, mai ales daca este rigips normal si nu verde pentru baie si bucatarie. Se lipeste folia pe profil si apoi placa de rigips.

  • @andreibotca9015
    @andreibotca9015 3 роки тому

    Buna seara , pe exterior cu ce ai închis , osb sau lambriuri ? Mulțumesc

  • @fratiideotelhantig1734
    @fratiideotelhantig1734 4 роки тому +1

    Salut unde găsesc folie din aia ii de aluminiu?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      In orice magazin de bricolaj. Eu am luat-o din Dedeman.

  • @ovidiualistar9251
    @ovidiualistar9251 4 роки тому

    Buna ziua! știți cumva unde pot găsi vata de sticla de 3 cm pt placare perete cu rips.multumesc

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      In Dedeman, Brico, Hornbach...

  • @AlexandruIonut-r8x
    @AlexandruIonut-r8x 11 місяців тому

    Salut!Am montat folia bariera de vapori .. casa este încă în construcție.. astăzi când am ajuns la casă ușile și geamurile erau pline de condens ..este normal? Menționez ca momentan nu există sursa de căldură în casă .. după ce montez tavanele de rigips unde se va duce tot condensul acela ? Este posibil apariția mucegaiului?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  11 місяців тому

      Casa fiind in constructie, nefinalizata, neizolata probabil si fara incalzire, este normal sa se formeze procesul de condensare, vaporii de apa din interior condenseaza pe orice suprafata rece. Cand vei avea interiorul incalzit, nu se va mai produce fenomenul de condensare, vaporii de apa ramanand in aer. Pe geamurile si usile exterioare se va mai forma oricum condens si dupa finalizare, fiind suprafete reci, mai ales la cele care sunt departe de radiatoare, dar mult mai putin. In situatia de fata, pana la finalizarea lucrarilor si pentru a preveni aparitia categorica a mucegaiului, trebuie folosit un dezumidificator electric.

  • @mariusm4779
    @mariusm4779 3 роки тому

    Buna ziua. Care este fata de montaj a foliei pentru interior ??? sau nu conteaza asta.......???

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому +1

      Buna ziua, folia bariera de vapori din aluminiu, nu are nicio fata, o montati cum vreti. Folia anticondens se monteaza cu partea colorata sau cu marca spre exterior.

  • @bucinschiandreea7077
    @bucinschiandreea7077 Рік тому

    Buna eu fac o casa duplex din structura metalica...la parter sa uitat sa se puna folia bariera de vapori...credeți ca pot avea probleme pe viitor??astept cu nerabdare raspunsul dumitale...

    • @bucinschiandreea7077
      @bucinschiandreea7077 Рік тому

      Ma refer la interior...sa pus rigipsul si sa uitat sa puna folia...ce imi recomandati sa fac in situația data??sa dau jos rigipsul si sa pun folia sau sa las asa??va pup astept cu drag raspunsul dumitale 🤗🤗🤗🤗

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  Рік тому

      @@bucinschiandreea7077 In cazul in care nu se mai doreste demontarea rigipsului pentru a aplica folia, probabil o solutie ar fi aplicarea unei vopsele lavabile de baie si bucatarie, prin care nu trec vaporii, dar va trebui sa aerisiti in permanenta pentru prevenirea umiditatii excesive si a mucegaiului. Asta e ce as face eu, dar poate sa nu fie solutia corecta, ca atare va rog s-o luati ca recomandare si sa intrebati si alti constructori care pot veni cu solutii mai bune. Cautati canalul Meseriasii Mari si Mici si intrebati si acolo, sau Pagu Pvs-le. youtube.com/@meseriasiimarisimici
      youtube.com/@PaguPvs-le

  • @silviuchirtes5326
    @silviuchirtes5326 Рік тому

    La o baie cu structura pereti si tavane gipscarton integral se pune folie bariera vapori si la pereti?multumesc

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  Рік тому +1

      Daca exista izolatie de vata in structura, n-ar fi rau sa se puna, dar daca peretele de rigips nu are fisuri pe la imbinari, este rigips special pentru baie si bucatarie, s-a aplicat o vopsea de baie sau bucatarie si se ventileaza bine, nu cred ca ar mai fi nevoie. Oricum, folia nu e scumpa, e mai migalos de pus dar nu e o investitie prea mare.

    • @silviuchirtes5326
      @silviuchirtes5326 Рік тому

      @@DemoToolsYT multumesc

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 2 роки тому

    Bună ziua,este bine dacă pun folia aceasta ,dacă nu am pus izolație intre căpriori? Am pod ,nu mansardă

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  2 роки тому +1

      Daca nu ati izolat, folia aceasta nu-si are rostul, rostul ei fiind impiedicarea patrunderii vaporilor de apa in izolatie.

  • @ionelhirju6234
    @ionelhirju6234 4 роки тому

    FELICITĂRI
    SPOR LA TREABA, UN ADEVĂRAT GOSPODAR (MESERIAȘ) 😎

  • @andyavram4178
    @andyavram4178 3 роки тому

    Salut, am o casa la rosu, izolata pe exterior cu polistiren de 10. Mi s-a propus de catre mesteri, ca pe interior sa punem cadru, vata bazaltica de 5cm, bariera de vapori si apoi rigips. Este corect?. Peretii sunt din BCA ytong Multumesc

  • @romeorusu7945
    @romeorusu7945 Рік тому

    Zi-mi și mie te rog frumos dacă se montează folie barieră de vapori și la pereți interiori dintre baie și dormitor sau hol

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  Рік тому

      Daca peretii sunt de tip sandwich si ai bagat vata in ei, da, mai ales la baie. Daca e perete din zidarie, nu.

    • @romeorusu7945
      @romeorusu7945 Рік тому

      @@DemoToolsYT mulțumesc da este structura de lemn cu vată băgată

  • @victorilies6221
    @victorilies6221 3 роки тому

    daca lambriul este in contact direct cu folia este vreo problema ? adica fara rigle de lemn

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому

      Ideea e sa nu perforezi foarte des folia anticondens cu holsuruburile de prindere a lambriului pentru ca atunci degeama mai punem folia. Dincolo de asta, un canal de aer intre lemn si folie, nu strica, pentru ca daca umiditatea trece prin lemn, si trece, cel mai probabil intre folie si lemn s-ar creea mucegai.

  • @alexandruciuraru4218
    @alexandruciuraru4218 3 роки тому

    Salut, are ceva daca am si lipit o pe tencuiala cu silicon pe margine de jur in prejur?

  • @craciundumitru7079
    @craciundumitru7079 Рік тому

    Foarte frumos,dar ai uitat de puntile termice😂

  • @rorazvan
    @rorazvan 3 роки тому

    Buna ziua, daca vorbim de un perete de apartament si se face placarea cu polistiren extrudat, este utila bariera de vapori?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому

      vorbim de interior, nu? Ca altfel n-am avea discutia despre folie. La interior nu este recomadata izolarea cu polistiren, nu respira si va face condens si automat mucegai.

    • @rorazvan
      @rorazvan 3 роки тому

      @@DemoToolsYT Da, vorbim de interior. Mesterii au ales polistirenul, nu ma pricep pentru ca nu sunt in domeniu. Ce recomandati?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому

      @@rorazvan Polistirenul pe interior nu este recomandat pentru ca nu este permeabil, intre perete si polistiren se va face mucegai cu timpul. Suport cu vata minerala rigida si rigips.

  • @robertcornelneague7229
    @robertcornelneague7229 3 роки тому

    Bună seara..la termoizolarea unui planseu de beton al unei case este bine sa procedez astfel? Pe beton sa pun folie bariera de vapori apoi vata minerala si apoi peste sa pun folie anticondens?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому

      Nu are niciun rol folia anticondens. Hidroizolati foarte bine placa de beton, faceti cadrul, bagati vata si apoi acoperita cu folie bariera de vapori. Altminteri, polistiren, plasa, adeziv si glet.

    • @victorini5854
      @victorini5854 3 роки тому

      Daca izolatia o realizezi peste placa (in pod) e ok.

    • @robertcornelneague7229
      @robertcornelneague7229 3 роки тому

      @@DemoToolsYT izolatie vreau sa o fac in pod sub acoperiș.. nu in interior

    • @robertcornelneague7229
      @robertcornelneague7229 3 роки тому

      @@victorini5854 Deci este ok asa?

    • @victorini5854
      @victorini5854 3 роки тому

      @@robertcornelneague7229 da, e ok, doar ca folia anticondes ajuta doar ca sa nu se mai aseze praful peste vata. Daca ai soricei ai grija sa nu isi faca cuiburi iarna in ea si sa roada foliile bariera de vapori si folia anticondens.

  • @narcisnarcys7305
    @narcisnarcys7305 4 роки тому

    Salut!daca am cumparat polistiren extrudat de 5 mm peste pot pune aceasta folie apoi sa pun parchetul il afecteaza cu ceva? Ca sa nu mai cumpar acel substrat de 3mm cu folie bariera de vapori

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Nu prea inteleg la ce te referi, unde ai pus extrudatul si unde vrei sa pui parchetul, vorbim despre pereti sau pardosea?

    • @narcisnarcys7305
      @narcisnarcys7305 4 роки тому

      Despre pardoseala.am pus un strat de polistiren extrudat de 5 mm peste el se poate pune aceasta folie apoi parchetul? Asta fiind pentru umezeala ca sa nu se umfle parchetul

    • @victorini5854
      @victorini5854 3 роки тому

      @@narcisnarcys7305 la parcet,in special la casa (parter), se pune bariera de vapori, apoi polistirenul, apoi parchetul. Aceste informatiii le gasesti si in instructiunile de montaj din pachetul de parchet.

  • @CristiBrow
    @CristiBrow 11 місяців тому

    Salut ! De unde pot achizitiona folia

  • @trlucian
    @trlucian 4 роки тому

    Buna seara, am urmarit cu atentie videoclipul d-voastra pentru ca ma intereseaza si pe mine foarte mult aspectul, avand o casa pe structura din lemn in constructie. Doua lucruri vreau sa intreb:
    1. Cum ati realizat etansarea foliei la nivelul podelei
    2. cum ati etansat la capetele foliei acolo unde nu puneti folie
    Va multumesc

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Eu am prins capetele in capse, si jos si pe laterale. Se poate lipi aditional si banda aluminizata autoadeziva.

    • @victorini5854
      @victorini5854 3 роки тому

      Exista si un "adeziv etansant pentru folie bariera de vapori"

  • @mihaivaduva07
    @mihaivaduva07 4 роки тому

    Salutare, cum se comporta in sezonul rece aceasta folie? Si eu am inceput izolarea mansardei si folosesc acelasi tip de folie insa am ceva dubii, se rupe foarte usor din capse insa am venit cu folie metalica peste capse si imbinari, insa la capete am incercat sa pun adeziv ca sa fie cat mai etans, ideea e ca as vrea sa pun lambriul direct pe folie oare sa fie o problema cu etanseitatea ? De asemenea sunt convins ca vor ramane zone netanse oricat de mult as incerca sa evit asta, cat de mult ar influenta acele zone ? Mersi

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Sincer, n-am cum sa-mi dau seama cum se comporta, daca intrebarea e dpdv caloric, eu zic ca da. Se rupe usor din capse daca se manipuleaza mai ales de unul singur, e subtire si trebuie intinsa cu mare grija. Asa m-am chinuit si eu. Exista benzi dublu adezive dar am preferat sa ma chinui tot cu capse. Monteaza sipci peste lungul capriorului si in felul asta nu mai stai cu grija capselor, sipcile o vor fixa pe veci. Eu n-am pus lambriul direct pe folie am vrut sa am un spatiu intre lambriu si sipca, in felul asta nici n-am perforat-o des cu atatea holsuruburi. Nu exista etansare perfecta, important este sa fie cat se poate de bine etansate capetele, nu o le stropeasca nimeni cu furtunul, si daca scapa cativa vapori, se usuca si in vata.

    • @mihaivaduva07
      @mihaivaduva07 4 роки тому

      @@DemoToolsYT mersi de raspunsuri. 🤘

  • @nagyzoltan8784
    @nagyzoltan8784 2 роки тому

    Buna ziua. Capriorii nu sunt tratati anti foc anti carie? Capriorii nu sunt izoltati, vata de 15cm nu ajunge va ajunge. Folia se ia dupa factor sd( cata umezeala lasa totusi) folia trebuie coborata si pe sapa 15-20cm lipita de sapa (curatita si amorsata) cu silicon. Capul exterior al capselor lipite tot cu scoci. Si atentie la geamuri. In rest ar fi ok.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  2 роки тому

      Intotdeauna e loc de mai bine 🖖

  • @_Sandel
    @_Sandel 4 роки тому

    Asa am facut si eu , dar n-am mai pus lambriul de PVC. Urmeaza....

  • @sorin1125
    @sorin1125 7 місяців тому +1

    Care este fata foliei ,sau care este partea care se pune spre vata? Eu am luat. Isoflex ALU PZ - folie barieră de vapori. Pe folie nu scrie asta.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  7 місяців тому +1

      Folia de aluminiu se pune cu oricare fata. Aia anticondens are fete

    • @sorin1125
      @sorin1125 7 місяців тому

      @@DemoToolsYT Da? bine, multumesc.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  7 місяців тому +1

      @@sorin1125 Da, pai asta pe care am pus-o eu e ca folia de aluminiu de bucatarie. Se numeste folie bariera de vapori. Nu trec vaporii prin ea. In schimb aia care se monteaza sub tabla este anticondens, are doua fete si se monteaza cu reclama inspre tabla. Vaporii care vin din interior trec prin ea si se duc afara, dar condensul nu mai trece prin ea, protejand izolatia.

  • @shneiderbv
    @shneiderbv 4 роки тому

    daca vata atinge folia anticondens este problema?? ms!

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Eu nu stiu sa existe vreo problema, tot asa am montat-o si eu in video.

    • @shneiderbv
      @shneiderbv 4 роки тому

      @@DemoToolsYT eu am pus folie anticondens si tabla si acum vreau sa izolez cu vata si sa inchid co osb ....este vb de un atelier ! Ce zici sa pun si folie de aluminiu.? Ms!

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      @@shneiderbv Daca o sa petreci mult timp in atelier sau vrei sa si incalzesti acolo, poti pune si folie pe tavan. Altfel, nu mai pune, ca nu are de unde sa fie atat condens care sa migreze in vata.

    • @liviuc4915
      @liviuc4915 4 роки тому

      @@shneiderbv da este problemă, se lasă câțiva cm să se aerisească la fel am și eu dar fiind căpriori de 15 cm am să pun vata de 10 iar de la vată până la folie mai rămân 5 cm gol să circule aerul.

  • @valivalentin6619
    @valivalentin6619 3 роки тому

    A ieșit super, sa ne zici daca este eficientă .

  • @oanapomirleanu2972
    @oanapomirleanu2972 3 роки тому

    Buna ziua! Va rog mult, daca aveti disponibilitatea, sa ma ajutati cu un sfat ... Am izolat recent un perete de caramida din dormitor (stau in apartament), cu vata bazaltica "de exterior", de fatada, (ni s-a spus ca este mai densa si mai eficienta) si asta strict cu rol de antifonare. Peste vata s-au montat doar placi de rigips "antifonic"... Nu s-a mai pus niciun fel de membrana de protectie. Acum urmeaza sa dorm cu un bebelus in acel dormitor si dupa ce am citit cateva informatii despre vata bazaltica am inceput sa ma ingrijorez cu privire la ceea ce ar putea ea sa degaje in interior (in special formaldehida). Credeti ca este in regula cum s-a procedat? (Mesterul ne-a spus ca prin rigips nu trec vapori, ca ar fi in regula, dar eu ma indoiesc)... Si daca nu e in regula, ce am putea face de acum incolo ca sa facem aerul mai sigur de respirat? Sunt dispusa si sa scot toata vata de acolo si sa pun altceva, insa chiar nu stiu in ce directie sa o iau. Daca sa salvez lucrarea sau sa o stric si sa o iau de la capat cu altceva. Multumesc anticipat pentru raspuns!

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому

      Buna ziua, nu aveti niciun motiv de ingrijorare, in vata bazaltica sau minerala este o cantitate neglijabila de formaldehida, iar dincolo de peretele de rigips nu va poate afecta cu nimic. Ar trebui sa va faceti mult mai multe griji la mobilierul din PAL sau MDF, daca spuneti ca doriti sa amenajati acolo camera copilului, in ele se gaseste formaldehida si poate fi iritanta pentru copilul dvs. De vata sa nu va faceti niciun fel de grija. Pentru aprofundare va recomand articolul: www.rockwool.ro/resurse/instrumente/sanatate-vata-bazaltica/

    • @oanapomirleanu2972
      @oanapomirleanu2972 3 роки тому

      Pe mine m-a ingrijorat acest video postat de "Enciclopedia constructiilor". Autorul are o opinie la polul opus ... nu stiu ce sa mai cred
      Daca n-ar fi fost sanatatea copilului in joc eram mai linistita
      Va las aici video-ul, daca aveti timp sa aruncati o privire. Este posibil sa existe opinii atat de "diferite"?
      ua-cam.com/video/QPT0D67Du6U/v-deo.html

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому +1

      Promit sa ma uit cand am timp, dar eu va spun din cunostintele mele, din informatiile mele. Vata este periculoasa daca sunt inhalate acele fibre marunte, daca vata este incasetata si este dincolo de rigips, osb, lambriu, perete, nu are niciun fel de efect asupra sanatatii. Doar nu este radioactiva, nu inteleg cum argumenteaza unii niste afirmatii.

    • @oanapomirleanu2972
      @oanapomirleanu2972 3 роки тому

      @@DemoToolsYT Multumesc!!
      Pe scurt, se vorbeste despre faptul ca emana in mod constant si pe o perioada lunga de timp formaldehida si fenoli in aerul din interior... fiind gaze, ele trec usor prin rigips de exemplu. Acum, a inceput a se fabrica o vata minerala bazaltica prin tehnologia ECOSE, care nu mai contine aceste toxice, dar mai dureaza pana aflam cu totii de ea. Autorul respectiv spune ca recomanda vata minerala bazaltica pt izolarea in exterior, doar cu folie de protectie pt vapori si doar ECOSE (eco)... aceeasi problema este si cu palul, cu parchetul laminat... se pare ca emana formaldehida in cantitati semnificative. Imi asum achizitiile, pt ca bani pentru materiale scumpe precum lemn masiv/parchet de lemn nu am avut, dar in camera copilului as avea alta conduita.
      La ce va referiti cand spuneti de vata "incasetata"? Ea nu era acoperita cu nimic cand a fost aplicata pe perete...

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  3 роки тому +1

      @@oanapomirleanu2972 Materialele izolatoare sunt mult mai atent construite in ziua de azi, s-au impus masuri de catre autoritatile competente si s-au schimbat foarte mult retetele. De exemplu inainte era o mare problema cu OSB-ul, acela continea o cantitate mare de formaldehida, acum nu. PAL-ul la fel. Cand spun vata incasetata ma refer la faptul ca vata este incasetata in structura lemnoasa a cladirii, sau, dupa caz, lipita, dar mai rar. Fie ca este o structura din lemn sau din metal, vata se monteaza in suporti. In interior vinr folia anticondens sau direct rigips, deci vata ramane captiva intr-o structura. Ea nu mai poate afecta mediul inconjurator fiind inchisa si fara contact direct cu interiorul. Dvs aveti datoria sa fiti responsabila si sa va informati temeinic, dar raspunsul meu, Daniel, este acela. Nu consider ca este periculoasa pentru mediul interior. Puteti sa mai intrebati si alti constructori, de pilda puteti intra pe canalul soflete.ro si sa intrebati si acolo.

  • @bogdanprisacariu4694
    @bogdanprisacariu4694 4 роки тому

    Folia dintre capriori cea alba ce fel de folie este? inainte sa montati vata se vede o folie alba.

  • @dmax4838
    @dmax4838 Рік тому

    O singura problema intre rigleta si folie trebuia pusa o banda cauciucata. Rigleta ta nu inchide gaurile de la capse facute in foile.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  Рік тому

      Poate doar daca ar sta sub apa, altminteri 3, 4 vapori care reusesc sa treaca pe sub rigla de lemn care a strans foarte bine folia, si pe langa capsa (care acopera strapungerea, adica nu e o gaura acolo), nu creeaza niciun fel de problema. Ideea e sa izolam cat mai bine vata de vaporii din camera care pot condensa acolo pe timp de iarna, dar sa nu exageram acum.

  • @Dan-sl3ih
    @Dan-sl3ih 4 роки тому +1

    Salut Dan .. fără supărare, nu ai luat o decizie prea buna .. e o folie destul de slăbuță după părerea mea . Sa nu ai probleme cu ea peste 4 5 ani .. Am avut o lucrare de genul și după 3 4 ani sa dus folia .. nu înseamnă că nu e buna dar poate fi și buna la acest preț poate fi și destul de slabă.. baftă

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Salut, in ce sens s-a dus? Ce s-a intamplat cu ea?

    • @Dan-sl3ih
      @Dan-sl3ih 4 роки тому

      @@DemoToolsYT acoperișul era făcut fără astereală și de la căldură / frig acest flux de schimbare sa copt folia sub țiglă.. era folie ieftina cei drept nu de aluminiu.. tot condensul sa ridicat în vata și a cauzat putrezirea lemnului și miros neplăcut.. a trebuit dat jos tot tavanul

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      @@Dan-sl3ih sper sa nu fie probleme

    • @victorini5854
      @victorini5854 3 роки тому +3

      @@Dan-sl3ih cred ca tu confunzi folia anticondens cu folia bariera de vapori. Daca ai avut folia sub tigla, expusa la caldura excesiva si frig, inseamna ca a fost folie anticondens. Folia bariera de vapori nu poate fi afectata de caldura si frig, pentru ca se monteaza la interior!

  • @DanielH
    @DanielH 4 роки тому +1

    Capsator din lidl?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Da. Un Parkside. O porcarie, il arunc dupa ce termin.

  • @MadebyConstantin
    @MadebyConstantin 4 роки тому

    Cred că trebuie să mergi la biserica sunt sigur că ai înjurat suficient la montarea barierei🤣. Sunt curios acea bariera are și funcție de a reflecta căldură înapoi în çamera?

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +2

      La biserica nu merg, sunt ateu convins :D De injurat am injurat intr-adevar, mai ales ca sufar de sindromul Tourette :)) Nu cred ca reflecta caldura, adica poate ar reflecta eventual unde infrarosii dar nu este precum cea termoizolanta pe care o folosesc de ex pompierii. Mai ales fiind in spatele foilor de lambriu, mare branza nu o sa izoleze.

    • @MadebyConstantin
      @MadebyConstantin 4 роки тому

      @@DemoToolsYT Sunt curios de ce are fața de oglinda la câte produse apar noi pe piata nici nu pot ține pasul.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      @@MadebyConstantin Habar nu am. Staniolul de ce e lucios? O fi si asta, nu am informatiile necesare.

    • @MadebyConstantin
      @MadebyConstantin 4 роки тому

      @@DemoToolsYT Îmi închipui că nu mai ai ambalajul pote specifica ceva pe la instrucțiuni și specificați.

  • @inainna3762
    @inainna3762 4 роки тому

    super tareeee....asa am lucrat si eu singur.....am ramas cu 2000 euro in sertar.....ha ha ha........sa moara carpacii de ciuda....

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Pai nah... mai punem si noi mana, nu doar sa platim la altii. Ca nu-s telescoape spatiale, anumite lucruri pe putem face si noi cu putina documentare.

  • @edyed6470
    @edyed6470 4 роки тому

    👍👍👍👌👌👌👏👏👏😉😉😉

  • @IonutTimy
    @IonutTimy 4 роки тому

    Multa muncă și anevoioasă pe alocuri de unul singur. La mine mansarda este la "roșu" 😂😂😂

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Aia e, ca sunt de unul singur. Dar imi si place sa lucrez singur 😁

    • @IonutTimy
      @IonutTimy 4 роки тому

      @@DemoToolsYT și eu prefer sa fac singur multe chestii, te înțeleg. 😁👍

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      @@IonutTimy Este multimirea aia de final cand te uiti si stii ca ai facut-o singur.

  • @Lupdorf
    @Lupdorf 4 роки тому +2

    Cel care montează folia, capsează fără să utilizeze o bandă adezivă cauciucata... nu-i deloc etanș. Spor la treabă!

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      Nu este nevoie de banda cauciucata. Multumesc.

  • @MepsYoutube
    @MepsYoutube 4 роки тому

    Cred ca e greu tare sa muncesti singur totusi. Cel putin partea de tavan unde a trebuit sa te urci pe scara cred ca a fost extrem de greu de realizat singur.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому +1

      Foarte greu. Riscul mare de a rupe folia. Dar nah... La montarea tablei pe acoperis a mai fost asa greu. Dadeam gaura in margine, bagam un carlig cu sfoara, ma urcam pe acoperis, trageam tabla, o prindeam, ma dadeam jos si iar de la cap.

  • @inainna3762
    @inainna3762 4 роки тому

    era bine sa mai tragi o banda peste capse.....oricum altii fac prostii mult mai mari.

    • @DemoToolsYT
      @DemoToolsYT  4 роки тому

      M-am gandit ca vin sipcile stranse bine si nu mai are rost. Acum, n-o sa arunce nimeni cu galeata pe tavan, cativa vapori de apa care trec de folie, vor trece si prin vata in sus cand da soarele si se incinge tabla. Sper 😂