Foarte bun clipul. Explicatii scurte si la obiect. Poate ar fi fost bine ca, in scop didactic, sa se conecteze un bec la contactor ca sa se observe momentul cand acesta este actionat (intrerupe alimentarea retelei, adica se stinge becul) 🙂
Domnule Claudiu. Găsesc că titlul acestui video nu este tocmai cel potrivit. Nu casa în sine o protejezi prin a monta un releu de monitorizare tensiune, ci consumatorii din casă. Nici pe aceștia nu pe toți, ci doar acele aparate electronice care pot avea de suferit dacă tensiunea din rețeaua la care ele sunt alimentate depășește anumite valori. Deci, cine are bani ca să monteze așa ceva, trebuie să știe de ce o face. Cunoscătorii și doritorii care vor cu adevărat să își protejeze casa de la un incendiu provocat de un defect al instalației electrice aleg și își montează AFDD, nu releu de supratensiune. Ar mai fi încă ceva. Siguranța electromagnetică pentru a proteja releul de supratensiune este de valoare prea mare. O bună protecție a releului o poate asigura un fuzibil de 500mA, maximum 1 A. Numai bine. Îmi place cum lucrați, îmi place cum explicați. Doamne ajută.
In primul rand felicitari Domnule Claudiu pentru acest videoclip, foarte instructiv si bine explicat! Eu am acasa bransament trifazat, cu consumatori trifazati.In urma cu 2 ani jumate de la o intrerupere de nul de pe retea nulul de lucru s-a transformat in faza si mi-a ars din consumatori.Am sunat la fostul Enel care mi-a schimbat siguranta de la BMP.La tablou am montat aparat de protectie la supratensiune, achizitionat de la Dedeman.Aparatul are afisaj electronic pentru tensiunea pe fiecare faza si led care sa indice prezenta tensiunii.Se poate monta pe contactorul descris mai sus? Cu stima si multumiri.
Salut și multumesc pentru apreciere! Pentru trifazat ai nevoie de un releu si contactor trifazat. Ai câteva variante de conectare: una este sa iei un releu de monitorizare trifazat fără sa mai ai si contactor. A doua este sa iei un releu care sa comande bobina unui contactor si sa il cupleze/decupleze atunci când limitele setate sunt depășite. Contactorul din acest video este pentru monofazat.
buna ziua , va rog puteti face recomandari de aparataje ( branduri si aparate ) pentru o protectie lipsa nul , trifazat 32 A ? multumesc ( si daca este mai bine protectie pe fiecare faza in parte sau este suficient o protectie trifazata ) multumesc mult
Salutare si felicitari pentru ceea ce faci! Am tabloul echipat in aceeasi configuratie, dar contactrul are un bazait destul de accentuat. Este posibil sa fie defect? Se pot inlocui cu Releu monitorizare faza DigiTOP? Multumesc!
Salut și îți multumesc pentru apreciere! Toate contactoarele au un mic "bazait", dar dacă contactorul tău "bazaie" foarte tare posibil să aibă o problemă. Se poate inlocui cu altul, poate mai ai un bon pentru garantie. Poți să montezi in loc și un releu de monitorizare faza Digitop, isi face treaba, dar să fi atent de unde il iei și la ce amperaj rezista.
Mulți, foarte mulți nu înteleg rolul siguranțelor. O siguranță nu protejează aparatul de "după", ci linia din amonte. Deci sectiunea conductorului de alimentare a consumatorului (ales bineinteles functie de curentul nominal al consumatorului) dicteaza valoarea sigurantei. In cazul de fața o siguranța B6 e ok.
Secțiunea conducătorului de alimentare a consumatorului este sau trebuie să fie în corelație cu valoarea curentului siguranței . Ce gândire este aceasta ? ! ,,Valoarea siguranței este dictată de diametrul sau secțiunea conductorului electric " Nu consumul consumatorului dictează atât diametrul cablului de alimentare cât și valoarea siguranței de protecție la suprasarcină?!
@@mitrosbutrosgalhibineînțeles că baza de plecare o constituie consumatorul. Omul spunea doar calibrarea dintre siguranță și conductor. Cu siguranță nu vei pune de exemplu o centrala electrica pe conductor de 2,5
B6? In caz de ceva se va praji releul si nu va sari MCB-ul ala de 6 amperi. Trebuie ceva cu viteza mare (fuzibil+port fuzibil) si de marime mica; la cat consuma releul ala, o fuzibila de max 0.5-0.6 cred ca e ok. Mai era cineva care punea fuzibile de 2A si s-a demostrat ca si alea sunt prea mari pentru a proteja releul (parca era un releu Finder)
Releul asta+bobina contactorului absorb un curent de ordinul zecilor de mA. In loc de B6 e mai indicata o siguranta fuzibila apropiata de valoarea curentului absorbit. Uite un scenariu in care bobina contactorului poate lua foc cu B6: contactorul se blocheaza mecanic in pozitia deschis iar cand bobina o sa primeasca tensiune ca sa-l cupleze o sa absoarba un curent mult mai mare, deoarece miezul nu se inchide curentul o sa ramana la de cateva ori valoarea normala(dar mult sub 6A) iar pana la urma o sa ia foc daca circuitul nu e intrerupt de fuzibilul adecvat.
Salut. Se poate intampla, dar in opinia mea nu ia foc. Elibereaza fumul magic, magia dispare ....si nu mai merge. Am vazut contactor cu bobina de 24V alimentat din greseala la 240 V. Nu a patit nimic "foarte grav", doar a eliberat "magia" si gata...fara flama, fara flacari...
Salut! Am montat si eu un hrn 31, cica e mai nou fata de hrn 33. Hrn 31 fata de hrn 33 are timpul de reacție cel mai mic 0.5ms, pe cand hrn 33 are si 0ms. Influențează mult acel 0.5ms? Trebuia sa iau hrn 33 chiar dacă este "outdated"?
Am montat ceva asemanator cu afisaj si isi face treaba foarte des dupa ora 01:00 si s-a ajuns si la tensiunea de 265V Sun mereu la ENEL deranjamente si nu fac nimic deoarece ar trebui sa inlocuiasca un transformator cam de 1 an si 6 luni in Vasilați CL.si nu o vor face pana nu va lovi un trăsnet acel trafo. Ce putem face? Multumesc.
Corect. Invertoarele fv nu lucreaza la tensiuni ac mai mari de 253. Am 2 cazuri concrete in care am montat dar oamenii nu pot beneficia de investitie... Ff trist.
Salut claudiu ! Am rămas acum de crăciun fără curent electric. Te rog mult dacă vezi comentariu sa îmi explici sau dacă ma poți ajuta cu un sfat . Pe wap . Releu cel cu becul verde și cel rosu . Cel rosu pâlpâie și se aude un zgomot . De ase inchude și se deschide incontiu. Te rog mult sa îmi spui . Care e problema . Pot sa îți arat un video pe wap mai explicit . Mulțumesc !!!! . Nu am nici un electrician pana dupa craciun . 😢
Acel zgomot se aude deoarece releul decupleaza și cupleaza contactorul. Posibil sa fie o tensiune mai mare sau mai mica in rețea și releul sa decupleze.
Salut, mai am un videoclip pe canal cu un tablou electric în care am folosit un releu HRN 31. Îți las un link aici: ua-cam.com/video/KL4V_EHvsJg/v-deo.html
@@ClaudiuTutorialsMulțumesc frumos! Eu am folosit conductor de 1mmp in locul celui de 1,5mmp. Am folosit o siguranță B de 6A in loc de acea .... clema (nu știu ce este) ... care este intre soclu și releu și cred că este bine. Va trebui să îl reglez și să văd cum funcționează. Încă o dată mulțumesc frumos.
Salut, Nu acesta este rolul contactorului, releul este protejat de o siguranță montată in față, contactorul primește comanda de la releu apoi cuplează sau decuplează instalația.
Salut, reglajul de jos este pentru tensiunea minima la care sa deconecteze si se face astfel: De exemplu: Ii setez de sus 260 V tensiunea maxima, cea minima este calculata in procente. Exemplu: la 70% din tensiunea maxima reprezinta 182 V valoarea setată pentru tensiunea minima. Ea se calculeaza astfel 0,7 * 260 = 182V.
Salut, această siguranta RCB curba B de 6 A am pus-o pentru a proteja releul de monitorizare fază. Acesta este rolul ei aici. Se pune și mai mică, de 2 A, dar nu am avut în acel moment una. Releul doar da comandă la contactor, nu trec consumatori din casă prin releu.
Buna. Nu sunt specialist si as dori niste informatii. Daca in atelier folosesc scule (hobby) si un aparat de sura, ce siguranta trebuie sa pun ? Daca se poate sa imi spuneti asa ca in video, de la stanga la dreapta ordinea sigurantelor. Va multumesc anticipat celor care vin cu sfaturi bune.
Cel mai important pune o siguranță RCCB tip A de 40 Amperi/30 miliamperi curentul rezidual și disjunctor monopolar de curbă B de 16 Amperi. Nu știu exact ce ai, Dar prin această siguranță diferențial la trebuie să treacă absolut toate prizele și toate corpurile de iluminat și nu se va întâmpla nimic și vei fi în siguranță și alte persoane la atingere directă cu carcasa metalică, adică nu te poți curenta.
Totdeauna la contactor faza trebuie sa intre pe la A1 si la A2 se va conecta nulul. Pare ca nu este important, dar exista contactoare care mai au intern si atfel de protectii si circuite si astfel acestea nu pot functiona sau se defecteaza. In cazul de fata cred ca nu este problema, dar odata stabilita aceasta regula trebuie sa reprezinte o obijnuința pentru electrician
Corect ce ai prezentat dar ce faci cand ai parte de o supratensiune de origine atmosferica traznet aceasta protectie este inutila protectiile de supratensiune se aleg ib functie de tipul liniei principale de alimentare...
Salut. Daca mergi linistit pe stada, meegi fara sa-ti dai seama pe langa o constructie...si cade o caramida...dar ce sa vezi, ai avut noroc, a cazut pe langa tine... Asa este si cu fulgerul care tintește direct cartierul tau, in mod special, BMP-ul casei tale este vizat ....
Lafal cum ai vazut aici, de exemplu intre L1 si T1; L2 si T2. Intrarile la contactor sunt notate cu L, iesirile cu T. A treia pereche, L3-T3 nu o folosesti. Conectarea bobinei va fi la A1 A2. La A1 intra tot timpul "faza", A2 va fi N
Dacă e pe normally closed, îți dă curent doar când nu se află în parametri. Circuitul e în mod normal deschis (adică nu trece curent prin el, pentru că contactul e deschis) și se închide când se întâlnesc parametrii (adică lasă curentul să treacă, pentru că face contact).
Poi ce făcuși Bobită, i invătași pă „rumâni” să se descurce singuri. Și jmăcherii care ziceau că sunt „avioane” ce să fac deacuma😂?Bravo tinere, felicitari!Vreau sa te mai vad,deci?…abonaaat✋
Buna ziua. Sant proaspat prosumator si intampin problema supratensiunii. De la ora 11 di pana le 15 am245volti in priza. Strada fiind foarte scurta aprox 20 de case care se impart pe faze, invertorul decupleaza la 260 de volti. Nu pot injecta mai mult de 4500 de wati deoarece invertorul ridica tensiunea la maximum ca sa poata injecta. Nefiind consumatori mari pe retea, nu pot injecta mai mulg de 4,5 kw pe ora. M-am gandit sa pun un releu monitorizare faza cu contactor normal deschis si un consumator de 1 kw care sa consume surplusul de curent. Ce ma sfatuit Multumesc
@@premier703 Nu fiți răutăcioși ori intoleranți chiar dacă cineva greșește. Cred că d-nul Croitoru a găsit interesant și a rămas surprins, anume, că aici informația (consultația) este oferită gratuit, (prezentată benevol de cel ce dorește să o ofere, celorlalți). A scris dumnealui: "... prezentati benevor fara costuri". Pe când la un notar / avocat și nu numai, consultația (informația) costă, ceea ce nu este deloc anormal. Se întâmplă chiar să pierzi banii, timpul, cauza, așa cum și remarcă. Credeți că doar pentru atât, sau pentru un text, gândit corect dar scris greșit (neatenție), ori din nepricepere, poate vârsta, suntem îndreptățiți să-i recomandăm autoritar: "Ati gresit raionul. Aici e pt electricieni. Incercati la o clinica de psihiatrie". Credeți că "o fi dus cu capul"? Sunteți siguri că pe aici se învârtesc doar oameni cu școlă? Ce spuneți de copiii de români sau românii, cu ani mulți în străinătate, care nu mai știu scrie și vorbi (corect) românește? Nu știm noi, mulțí, care trăim în țară.
Foarte fain. Cred ca e nevoie si de un video cu versiunea trifazica unde e putin mai complex.
Simplu...concis....!!! Mulțumim!!!
Multumim mult pentru informatii valoroase.ati expicat clar si frumos.👍🏻👍🏻👍🏻
Explicat pe înțelesul tuturor.Bravo .
a expicat ... raspicat
Foarte bun clipul. Explicatii scurte si la obiect. Poate ar fi fost bine ca, in scop didactic, sa se conecteze un bec la contactor ca sa se observe momentul cand acesta este actionat (intrerupe alimentarea retelei, adica se stinge becul) 🙂
Da, aveți dreptate cu becul, voi lua in considerare pentru un alt video acest sfat. Mulțumesc!
@@ClaudiuTutorials, cu placere!
Super!
Mulțumesc pentru apreciere!
Domnule Claudiu. Găsesc că titlul acestui video nu este tocmai cel potrivit. Nu casa în sine o protejezi prin a monta un releu de monitorizare tensiune, ci consumatorii din casă. Nici pe aceștia nu pe toți, ci doar acele aparate electronice care pot avea de suferit dacă tensiunea din rețeaua la care ele sunt alimentate depășește anumite valori. Deci, cine are bani ca să monteze așa ceva, trebuie să știe de ce o face. Cunoscătorii și doritorii care vor cu adevărat să își protejeze casa de la un incendiu provocat de un defect al instalației electrice aleg și își montează AFDD, nu releu de supratensiune. Ar mai fi încă ceva. Siguranța electromagnetică pentru a proteja releul de supratensiune este de valoare prea mare. O bună protecție a releului o poate asigura un fuzibil de 500mA, maximum 1 A. Numai bine. Îmi place cum lucrați, îmi place cum explicați. Doamne ajută.
Multumesc pentru obs. Voi actualiza titlul, asa este, protejezi consumatorii cu acest releu de monitorizare fază.
In titlu chiar spune ca PROTEJEAZA CONSUMATORII, restul este kan-kan! cu AFDD, bani f multi pt o protectie hmmm... Costa un tablou cat un picaso!
Cred ca acest caz e cel mai indicat pt a intreba de ce nu folositi un releu digital in locul acestor 3 piese (protectie, releu si contactor).
Le place sa faca sa para interesant, asa ma gandeam si eu..
Foarte util !
In primul rand felicitari Domnule Claudiu pentru acest videoclip, foarte instructiv si bine explicat! Eu am acasa bransament trifazat, cu consumatori trifazati.In urma cu 2 ani jumate de la o intrerupere de nul de pe retea nulul de lucru s-a transformat in faza si mi-a ars din consumatori.Am sunat la fostul Enel care mi-a schimbat siguranta de la BMP.La tablou am montat aparat de protectie la supratensiune, achizitionat de la Dedeman.Aparatul are afisaj electronic pentru tensiunea pe fiecare faza si led care sa indice prezenta tensiunii.Se poate monta pe contactorul descris mai sus? Cu stima si multumiri.
Salut și multumesc pentru apreciere!
Pentru trifazat ai nevoie de un releu si contactor trifazat. Ai câteva variante de conectare: una este sa iei un releu de monitorizare trifazat fără sa mai ai si contactor. A doua este sa iei un releu care sa comande bobina unui contactor si sa il cupleze/decupleze atunci când limitele setate sunt depășite.
Contactorul din acest video este pentru monofazat.
Especial para hacer una pequeña transferencia eléctrica...gracias ..
buna ziua , va rog puteti face recomandari de aparataje ( branduri si aparate ) pentru o protectie lipsa nul , trifazat 32 A ? multumesc ( si daca este mai bine protectie pe fiecare faza in parte sau este suficient o protectie trifazata ) multumesc mult
❤ Te salut cu respect am inceput să te urmăresc să văd dacă reușesc să mă și abonez chiar îmi place cum explici
Salutare si felicitari pentru ceea ce faci! Am tabloul echipat in aceeasi configuratie, dar contactrul are un bazait destul de accentuat. Este posibil sa fie defect? Se pot inlocui cu Releu monitorizare faza DigiTOP? Multumesc!
Salut și îți multumesc pentru apreciere!
Toate contactoarele au un mic "bazait", dar dacă contactorul tău "bazaie" foarte tare posibil să aibă o problemă. Se poate inlocui cu altul, poate mai ai un bon pentru garantie. Poți să montezi in loc și un releu de monitorizare faza Digitop, isi face treaba, dar să fi atent de unde il iei și la ce amperaj rezista.
Salut Claudiu. Spune-mi daca exista o regula pentru intrarea fazei in siguranta automata (pe borna de sus sau pe borna de jos)!
U min este %din umax. Deci daca tu la 30% o sa plaja de la 223 la 253v. Trebuie sa fie undeva la 70% setat.
N-ar fi mai simplu cu un Digitop? Am văzut destule montate care nu au probleme de mulți ani.
Salut. Care este consumul(puterea consumata) a bobinei contactorului? Intreb pentru ca ceasta va sta cuplat in permanenta pana la adanci batraneti😊
Salut Claudiu ! Vrei să te întreb … dacă ai tratat penul și ai pe si nu-l nu o să mai întrerupă siguranța în cazul întreruperii nulului!
Fa un experiment și cu unul de la sinotimer când rămâne fără nul și se întoarce faza printr-un bec incandescent
Unde va putem contacta pentru lucrari sau sunt doar prezentari ? firma, adresa, oferte
Mulți, foarte mulți nu înteleg rolul siguranțelor. O siguranță nu protejează aparatul de "după", ci linia din amonte. Deci sectiunea conductorului de alimentare a consumatorului (ales bineinteles functie de curentul nominal al consumatorului) dicteaza valoarea sigurantei. In cazul de fața o siguranța B6 e ok.
Secțiunea conducătorului de alimentare a consumatorului este sau trebuie să fie în corelație cu valoarea curentului siguranței .
Ce gândire este aceasta ? !
,,Valoarea siguranței este dictată de diametrul sau secțiunea conductorului electric "
Nu consumul consumatorului dictează atât diametrul cablului de alimentare cât și valoarea siguranței de protecție la suprasarcină?!
@@mitrosbutrosgalhibineînțeles că baza de plecare o constituie consumatorul. Omul spunea doar calibrarea dintre siguranță și conductor. Cu siguranță nu vei pune de exemplu o centrala electrica pe conductor de 2,5
Bobina contactorului se mai protejează cu ceva? Sau e suficienta cea de 6A? Am văzut pe la contactori siguranțe de 1-2A pe bobina si daia intreb...
Salut!
Un clip video cu releul trifazat ai?
Salut, deocamdată nu am, dar voi face. Rămâi aproape de acest canal.
B6? In caz de ceva se va praji releul si nu va sari MCB-ul ala de 6 amperi. Trebuie ceva cu viteza mare (fuzibil+port fuzibil) si de marime mica; la cat consuma releul ala, o fuzibila de max 0.5-0.6 cred ca e ok. Mai era cineva care punea fuzibile de 2A si s-a demostrat ca si alea sunt prea mari pentru a proteja releul (parca era un releu Finder)
Releul asta+bobina contactorului absorb un curent de ordinul zecilor de mA. In loc de B6 e mai indicata o siguranta fuzibila apropiata de valoarea curentului absorbit. Uite un scenariu in care bobina contactorului poate lua foc cu B6: contactorul se blocheaza mecanic in pozitia deschis iar cand bobina o sa primeasca tensiune ca sa-l cupleze o sa absoarba un curent mult mai mare, deoarece miezul nu se inchide curentul o sa ramana la de cateva ori valoarea normala(dar mult sub 6A) iar pana la urma o sa ia foc daca circuitul nu e intrerupt de fuzibilul adecvat.
Salut. Se poate intampla, dar in opinia mea nu ia foc. Elibereaza fumul magic, magia dispare ....si nu mai merge. Am vazut contactor cu bobina de 24V alimentat din greseala la 240 V. Nu a patit nimic "foarte grav", doar a eliberat "magia" si gata...fara flama, fara flacari...
Salut! Am montat si eu un hrn 31, cica e mai nou fata de hrn 33. Hrn 31 fata de hrn 33 are timpul de reacție cel mai mic 0.5ms, pe cand hrn 33 are si 0ms.
Influențează mult acel 0.5ms? Trebuia sa iau hrn 33 chiar dacă este "outdated"?
Releul de monitorizarea fază îl poți proteja cu o siguranță port fuzibilă de 160 mA. Baftă
Corect,asta vroiam sa spun și eu,la un B,6 nu ai deloc protecție la releu și ajungi să-l arzi
Siguranta fuzibila lenta, medie, 160mA, 250V AC, 5x20mm, ESKA, 521.009, T196053
@@dj_sorra8605eu am ales siguranță de 100mA
e mare sig de 6 amp pentru comanda contactorului
Salut, daca am un consumator de 10A , si il pun direct pe HRN- 33, mai trebuie si releul? Pe el scrie 16A , msss
Salut. S-ar putea sa faci buba...cine stie?😊 Daca tratarea se face corect, cu pamantarea locala a casei, totu va fi bine...
Salutare. O intrebare: daca "DOREL" inverseaza faza cu nulul de la retea ?
Exista rcd in tablou si nu se intampla nimic. Incetati cu inversatu asta ca nu exista asa cv ...
Releu decuplează
Nu are cum sa inverseze faza cu nulul la retea ca face artificii.
MCB cum e legată la fuzibilă? Înainte sau după ea?
Este legată după.
Am montat ceva asemanator cu afisaj si isi face treaba foarte des dupa ora 01:00 si s-a ajuns si la tensiunea de 265V
Sun mereu la ENEL deranjamente si nu fac nimic deoarece ar trebui sa inlocuiasca un transformator cam de 1 an si 6 luni in Vasilați CL.si nu o vor face pana nu va lovi un trăsnet acel trafo.
Ce putem face?
Multumesc.
sal este enorm 265 v. deja iti trebuie stabilizator . mai sant si alte cauze caci cu un traf nou sa vedem cat scade la ora maxima de consum
Corect. Invertoarele fv nu lucreaza la tensiuni ac mai mari de 253. Am 2 cazuri concrete in care am montat dar oamenii nu pot beneficia de investitie... Ff trist.
Salut claudiu ! Am rămas acum de crăciun fără curent electric. Te rog mult dacă vezi comentariu sa îmi explici sau dacă ma poți ajuta cu un sfat . Pe wap . Releu cel cu becul verde și cel rosu . Cel rosu pâlpâie și se aude un zgomot . De ase inchude și se deschide incontiu. Te rog mult sa îmi spui . Care e problema . Pot sa îți arat un video pe wap mai explicit . Mulțumesc !!!! . Nu am nici un electrician pana dupa craciun . 😢
Salut, ai rezolvat problema?
Acel zgomot se aude deoarece releul decupleaza și cupleaza contactorul. Posibil sa fie o tensiune mai mare sau mai mica in rețea și releul sa decupleze.
vezi la proiectediversediy explica rezolvarea efectului stroboscopic de acest gen
Buna,
Modul de alimentare/conectare și reglarea unui HRN 31 care este?
Salut, mai am un videoclip pe canal cu un tablou electric în care am folosit un releu HRN 31. Îți las un link aici: ua-cam.com/video/KL4V_EHvsJg/v-deo.html
@@ClaudiuTutorialsMulțumesc frumos! Eu am folosit conductor de 1mmp in locul celui de 1,5mmp. Am folosit o siguranță B de 6A in loc de acea .... clema (nu știu ce este) ... care este intre soclu și releu și cred că este bine. Va trebui să îl reglez și să văd cum funcționează.
Încă o dată mulțumesc frumos.
🎉
Eu am trfazic si as vrea sa pun pe fiecare faza cate un contactor ,daca se ia o faza sa comute pe cealaltă faza, îmi trebuie alt tip de releu?
Salut, rolul contactorului este pentru a proteja releul?
Salut, Nu acesta este rolul contactorului, releul este protejat de o siguranță montată in față, contactorul primește comanda de la releu apoi cuplează sau decuplează instalația.
acest releu de monitorizare se poate monta si in panoul de la strada? imediat dupa contor inainte de a pleca cablurile spre casa?
Panoul de la strada tine de cei de la distribuție, acolo nu poți face nimic, doar in panoul tău din casă.
Salut n-am înțeles care e treaba cu reglajul de jos…mai exact cum trebuie setat și ce face
Salut, reglajul de jos este pentru tensiunea minima la care sa deconecteze si se face astfel:
De exemplu: Ii setez de sus 260 V tensiunea maxima, cea minima este calculata in procente. Exemplu: la 70% din tensiunea maxima reprezinta 182 V valoarea setată pentru tensiunea minima. Ea se calculeaza astfel 0,7 * 260 = 182V.
Salut.
E normal sa fie puțin cald contactorul?
Desigur , doar nu degeaba ai lasat spatiu pt racire.
Salut! M-ar interesa dacă produsele eti sunt de calitate. Cineva mi le-a recomandat.
Salut, da sunt de calitate, le poți utiliza cu incredere.
De ce ai pus siguranță curba B cu faza de la rețea de doar 6 ah? Nu ar trebui sa fie mai mare ? Poți te rog sa îmi explici logica?
Salut, această siguranta RCB curba B de 6 A am pus-o pentru a proteja releul de monitorizare fază. Acesta este rolul ei aici. Se pune și mai mică, de 2 A, dar nu am avut în acel moment una. Releul doar da comandă la contactor, nu trec consumatori din casă prin releu.
Releu Digital de Protectie Tensiune Monofazic 230V.
Cate vrei , peste tot...si mai Modern cu Afisaj LED.
La ce sa te chinui asa de mult...
BR
La unul dintre clipurile tale ai conectat intrarea in contactor pe pozitia 2 si 4 la care acuma ai zis ca sunt iesiri
Salut, se poate intra la acest contactor pe ambele părti. Atenție la partea de comandă (A1 - faza si A2 - nulul).
@@ClaudiuTutorials Ce simbol de pe contactor precizează acest lucru ca se poate intra pe ambele părți?
Scrie în fisa tehnică a contactorului.
Buna. Nu sunt specialist si as dori niste informatii. Daca in atelier folosesc scule (hobby) si un aparat de sura, ce siguranta trebuie sa pun ? Daca se poate sa imi spuneti asa ca in video, de la stanga la dreapta ordinea sigurantelor. Va multumesc anticipat celor care vin cu sfaturi bune.
Cel mai important pune o siguranță RCCB tip A de 40 Amperi/30 miliamperi curentul rezidual și disjunctor monopolar de curbă B de 16 Amperi. Nu știu exact ce ai, Dar prin această siguranță diferențial la trebuie să treacă absolut toate prizele și toate corpurile de iluminat și nu se va întâmpla nimic și vei fi în siguranță și alte persoane la atingere directă cu carcasa metalică, adică nu te poți curenta.
Pentru ca legaturile in tablou sa arate si frumos, putem inversa legaturile A1 cu A2 de la contactor?
Totdeauna la contactor faza trebuie sa intre pe la A1 si la A2 se va conecta nulul. Pare ca nu este important, dar exista contactoare care mai au intern si atfel de protectii si circuite si astfel acestea nu pot functiona sau se defecteaza.
In cazul de fata cred ca nu este problema, dar odata stabilita aceasta regula trebuie sa reprezinte o obijnuința pentru electrician
Aveti si pentru trifazic?
Bună ziua, aș vrea un nr.de telefon mobil al Dumneavoastră, dacă se poate vă mulțumesc anticipat
Ma puteți contacta pe adresa de e-mail specificată pe canal, după putem vorbi și la telefon. Multumesc!
Câte siguranțe pot monta pe un diferențial
Corect ce ai prezentat dar ce faci cand ai parte de o supratensiune de origine atmosferica traznet aceasta protectie este inutila protectiile de supratensiune se aleg ib functie de tipul liniei principale de alimentare...
te rog, prezintă dumneata, pe canalul tău. Aici e punctul lui de vedere
Montezi descărcătoare
aia e ala protectie
Salut. Daca mergi linistit pe stada, meegi fara sa-ti dai seama pe langa o constructie...si cade o caramida...dar ce sa vezi, ai avut noroc, a cazut pe langa tine...
Asa este si cu fulgerul care tintește direct cartierul tau, in mod special, BMP-ul casei tale este vizat ....
Cum procedezi in cazul unui contactor trifazic,unde legi nulu,in ce bornâ,dar faza?
Lafal cum ai vazut aici, de exemplu intre L1 si T1; L2 si T2. Intrarile la contactor sunt notate cu L, iesirile cu T.
A treia pereche, L3-T3 nu o folosesti. Conectarea bobinei va fi la A1 A2. La A1 intra tot timpul "faza", A2 va fi N
Siguranța B 6 este mare și nu îți va proteja releul.
Trebuia sa pui de 100 Amperi contactorul sa reziste la curentii de scurt circuit
De ce contactorul trebuie sa fie NO si nu NC?
Dacă e pe normally closed, îți dă curent doar când nu se află în parametri. Circuitul e în mod normal deschis (adică nu trece curent prin el, pentru că contactul e deschis) și se închide când se întâlnesc parametrii (adică lasă curentul să treacă, pentru că face contact).
Poi ce făcuși Bobită, i invătași pă „rumâni” să se descurce singuri. Și jmăcherii care ziceau că sunt „avioane” ce să fac deacuma😂?Bravo tinere, felicitari!Vreau sa te mai vad,deci?…abonaaat✋
la Mcb nu se alimenteaza pe jos ?
Interesant si prezentati benevor fara costuri pe cind la notar,avocat platesti si pierzi!!!!??????
Buna ziua. Sant proaspat prosumator si intampin problema supratensiunii. De la ora 11 di pana le 15 am245volti in priza. Strada fiind foarte scurta aprox 20 de case care se impart pe faze, invertorul decupleaza la 260 de volti. Nu pot injecta mai mult de 4500 de wati deoarece invertorul ridica tensiunea la maximum ca sa poata injecta. Nefiind consumatori mari pe retea, nu pot injecta mai mulg de 4,5 kw pe ora. M-am gandit sa pun un releu monitorizare faza cu contactor normal deschis si un consumator de 1 kw care sa consume surplusul de curent. Ce ma sfatuit Multumesc
Ma scuzati dar ce ati vrut sa spuneti?
Ati gresit raionul. Aici e pt electricieni.
Incercati la o clinica de psihiatrie.
@@premier703 Nu fiți răutăcioși ori intoleranți chiar dacă cineva greșește. Cred că d-nul Croitoru a găsit interesant și a rămas surprins, anume, că aici informația (consultația) este oferită gratuit, (prezentată benevol de cel ce dorește să o ofere, celorlalți). A scris dumnealui: "... prezentati benevor fara costuri". Pe când la un notar / avocat și nu numai, consultația (informația) costă, ceea ce nu este deloc anormal. Se întâmplă chiar să pierzi banii, timpul, cauza, așa cum și remarcă. Credeți că doar pentru atât, sau pentru un text, gândit corect dar scris greșit (neatenție), ori din nepricepere, poate vârsta, suntem îndreptățiți să-i recomandăm autoritar:
"Ati gresit raionul. Aici e pt electricieni. Incercati la o clinica de psihiatrie".
Credeți că "o fi dus cu capul"? Sunteți siguri că pe aici se învârtesc doar oameni cu școlă? Ce spuneți de copiii de români sau românii, cu ani mulți în străinătate, care nu mai știu scrie și vorbi (corect) românește?
Nu știm noi, mulțí, care trăim în țară.
zubr d2-63 duce 420v si rupere nul......montaj rapid ..fata de solutia cu eti si contactor...
Dar ce se intampla daca iti intra tensiune 300 V? Nu ai atins acest subiect. Desi pare logic raspunsul, nu este pentru toata lumea.
Foloseste finder