Video için teşekkür ederim. Çok güzel bir yönlendirme videosu olmuş. Hangi sitelerden başvurdunuz acaba işlere? LinkedIn zaten var. Ancak kullandığınız bir lokal site varsa ve söylerseniz çok güzel olur.
Hocam selamlar. Türkiye'de iş bulmak zorlaştı. Şu an Avrupa'da ne durumda acaba? İngilizce seviyem C1. Belgeleyen sertifikam da var. Frontend alanında da 2 yıldır Türkiye'nin kurumsal firmalarından birinde çalışıyorum. Sizce bulabilir miyim yurt dışında? Başvurulara başlamayı düşünüyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Hocam selam Videon cok güzel,emegine sağlık Yazilim geçmişim yok araştırıyorum Tester ,java developer. Aws kurslarına bakıyorum Hangisini başlangıç icin önerirsin? Bu arada Kanada ya vizem cikti ama gönlüm abd veya Avrupa da
Herhangi bir programlama dili ile başlayarak bol bol proje üretmenizi tavsiye ederim. Bu sürecin sonunda doğal olarak AWS öğrenmeniz gerekecek. Projeler geliştirdikten sonra tester’lık ne demek onu öğrenmiş olacaksınız.
abi sorumu su acidan cevaplamadi yurt disindaki sirketleri nereden bulacagiz herhangi bir platform varmi yurt disinda yazilimci araya sirketler icin cevapalrsan sevinirim. eline saglik bilgilendirici bir video olmus.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Hocam merhaba, yazılım ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Javascript öğreniyorum fakat sürekli bir video izleme hastalığı gibi sürekli tutorial izliyorum. Her şeyi anlıyorum gerçekten gördüğüm anda çok şey biliyorum gibi her şeyi anlıyorum fakat videoyu kapattığım ve kendim yapmaya başladığım zaman bir türlü doğru şekilde ilerleyemiyorum yapamıyorum. Bunun için bir öneriniz var mı ? buna uygun videolar da çekme şansınız olursa çok sevinirim. Programlama üzerine videolar :)
Merhaba. Bu çoğu yazılımcının karşılaştığı problemlerden bir tanesi. Önerim bol bol proje üretmeniz ve kendi projelerinizi hayata geçirmeniz. Mesela bilgisayar, web yada mobil uygulamalar yapabilirsiniz. Kendi adınızın ve soyadınızın domain ismi olduğu web sitenizi yapabilirsiniz.
Hocam merhaba bu değerli bilgi ve tecrübelerin için çok teşekkürler öncelike. Mülakatta sorulan soruların genel olarak ana başlıklarından bahsetme şansın var mı git ve cloud ci/cd haricinde, yani spesifik pattern ya da genelde redis yapıları vs gibi söyleyebileceğin bir nokta var mıdır. Ayrıca medium yazıları, sosyal aktiviteler de bizi öne taşır mı ? Tekrardan değerli bilgiler için teşekkürler sağlıcakla.
Rica ederim. Aklıma gelen bazı soruları paylaşayım. Reflection, strategy design pattern, JVM, Microservis, Spring boot, Kafka’dan sorular gelmişti. Ama ben bir Java backend geliştiricisi olduğum için size gelecek sorular farklılaşabilir. Medium yazıları ve sosyal aktivitelerin pek öne çıkaracağını sanmıyorum. Sonuçta biliyorsunuz 250 kişi 1 ilana başvuruyor. Bunun yerine teknik olarak kendinizi daha çok geliştirmenizi tavsiye ederim. Başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Hocam merhaba ben lisede bilişim bölümündeyim 12. Sınıfta iki seçenek oluyor işletmelerde çalışmak ve akademik başarı şeklinde yurtdışına gelebilmek için üniversite diploması önemli mi? Sizce üniversiteye mi hazırlanıyım işletmelerde mi çalışıyım?
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Selamlar, öncelikle içeriklerin çok keyifli ve bilgilendirici, emeğine sağlık. Belki önceden metinler hazırlayarak anlatımı bi tık daha ileriye götürebilirsin. Sormak istediğim şey ise, mutlaka haberin vardır bir kaç gündür sosyal medyada hollandada çalışan bir yazılımcı arkadaşın videosu dönüyor. Geçim zorluklarından ve türkiyedeki refahın yakalanamadığından bahsediyor. Sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun? Kabul aldıktan sonraki süreci daha detaylı anlattığın bir video olursa harika olur, vize/ev bulmak ve yerleşmek/ ofiste ilk gün vs. Yeni mezun bir insanın avrupada iş bulması mümkün mü, bekleyip tecrübe kazanmak mı gerekir?
Hem güzel yorumunuz hem de öneriniz için teşekkür ederim. Ben de bu tartışmanın üzerine Hollanda’da hoşuma gitmeyen 10 şey diye bir video, daha önce de Avrupa’nın dağı taşı altın mı diye bir video yapmıştım. Özetlemek gerekirse o arkadaşın dediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum. Avrupa’ya para için gelirseniz üzülürsünüz.
Hollanda’da nasıl ev bulunur diye bir video yapmıştım yeni. İş bulmak için yeni mezunların tecrübe kazanmasını öneririm. Çünkü şu an yeni mezun olarak Avrupa’ya gelmek çok zor. Siz yeni mezun musunuz?
2 роки тому
@@Hollandadaki_yazilimci Teşekkür ederim dönüş için, diğer videoları da gördüm izleyeceğim. Henüz mezun değilim, haziranda olacağım. Diğer videoda da bahsettiğiniz gibi her yazılımcının kafasında olan bir plan Avrupa, bu yüzden ben de araştırıyorum. Sanırım dediğiniz gibi bir süre Türkiye'de tecrübe kazanmak en iyisi gibi duruyor. Avrupa'nın kültür yapısı ve şehirlerini de beğeneceğimi düşünüyorum ancak ana plan maddi konular şu an benim için. Bu konuda da üzüleceksem diğerleri biraz daha bekleyebilir.
Bakış açınızı çok beğendim. Ayrıca bu kadar detaylı araştırma yapmanız çok güzel. Hersey gönlünüzce ve istediğiniz gibi olur umarım. Başarılar ve kolaylıklar. 🙋♂️
Eğer yeni başlayacaksanız Python ile hızlı bir yol alabilirsiniz. Ama programlama diline çok takılmayın lütfen. Bu sadece bir araç. Java, C++, C#, JS. Neredeyse tüm dillerde iş imkanı var.
Selamlar. Resmî olarak 3 ay iş bulma süreci oluyor. 3 ay iş bulunamazsa vize iptal oluyor. İş değiştirme işleri baya kolay. Şirketler linkedin üzerinden sürekli iletişime geçiyor. Başka sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.
1.5 yıllık qa tester olarak aylarca başvurudan sonra 2 remote mülakat alabildim. biri panama diğeri finlandiya'dan. :) çalışma izni çok büyük engel. buna yapabilecek bir şey yok mu?
Tabiki açar. Macbook Java ve C++ kurulumu diye aratırsan UA-cam’da, kolay olduğunu göreceksin. Bunlar programlama dilleri. Bide bu programlama dillerini kullanmak için arayüzler kullanacaksın. Eclipse, Intellij vs. Bunların da kurulumu çok kolay.
İlanlara nerden başvurdunuz acaba? Yani atıyorum linkedinden lokasyon belirleyip ilanlara başvurmak mantıklı mı sizce? Şirketler doğal olarak yurt dışından aday kabul ediyoruz etmiyoruz gibi şeyler belirtmiyorlar.
Evet tam olarak öyle yaptım. Linkedin’de lokasyon belirleyip ilanlara başvurdum. Çok fazla başvuru olduğu için böyle diyorlar maalesef. Israr etmek ve düzenli olarak olarak başvuru yapmak gerekiyor.
Hocam mülakat dışında sertifika istiyorlar miydi? TOEFL tarzi ve diğer yazılım sertifikaları gerek mi ? İngilizce dışında başka dil bilmek gerekir mi? Deneyimsiz mühendis alma ihtimalleri var mi? Springboot ile iş imkanı nasil
Merhaba. Herhangi bir sertifika istenmiyor. İngilizce dışında bir dil bilmeye gerek yok. Springboot iş imkanı çok. Ben de spring book bilerek iş buldum. Deneyimsiz olarak gelmek şu an cok zor. 3-4 sene önce mümkündü.
İngilizce dil sertifikası eğer UKde iş bulursanız isteniyor, çünkü vize için lazım. Ama diğer ülkelerde eğer İngilizce ile iş bulduysanız herhangi bir dil sertifikası istenmiyor genelde. Diyelim Almanyadan ingilizce ile iş buldunuz, şirket sizi İngilizce ile çalıştıracağını bu yüzden Almanca bilmenize gerek olmadığını belirten bir yazı yazıyor. Bu belgeyi vize başvurusunda veriyorsunuz. Şu an nasıldır bilemiyorum ama vize için belgelerini vermeye gittiğimde 6-7 tane ingilzice soru içeren bir kağıt vermişlerdi ve cevapları ingilizce yazmam istenmişti. Soruları çok hatırlamıyorum ama işte neden Almanyada iş bulmayı tercih ettiniz vs gibi birşeylerdi.Orda verdiğiniz cevapların çok bir önemi yokingilizce bildiğinizi teyit etmek için yapılan birşey.
Selamlar Deniz abi, Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından bu yıl 3.60 ortalama ile mezun oluyorum 21 yaşındayım, PHP, MySQL, Bootstrap, jQuery, Ajax, programlama dili ve teknolojilerinde bilgi sahibiyim, kendimce birkaç e-ticaret projesi yaptım lakin, şu anda ne yapacağım hususunda kafam çok karışık, DGS ile CENG mi okusam, yoksa açıktan MIS mi okusam karar veremiyorum, CENG okusam bu yıl kazanamam, seneye kazansam 26 yaşında mezun olmuş olacağım, açıktan MIS okuyup kendimi geliştirsem, yinede işsiz kalma düşüncesi aklımdan çıkmıyor, 2 gündür hiç uyuyamıyorum bu düşüncelerden, çevremdede akıl alabileceğim konuşabilicegim, yazılım alanında bilgisi olan hiç kimse yok, ne yapmamı tavsiye edersin abi, bu düşüncelerden dolayı ağır bunalıma girdim.
Merhaba, bir abin ve hatta dostun olarak önce bi sakinleşmeni tavsiye ederim. Ben de senin gibi ya da çevremdeki herkes gibi benzer düşüncelerden geçtim. Üniversiteden bu ortalamayla mezun olduysan çalışkan birisindir. Once kendine güven. Çünkü kendine güvenmeden ve calısmadan hiç bişey elde edilmiyor hayatta. Ben olsam hem üni sınavına hazırlanır hem de yazılım çalışırdım. Üni olmazsa açıktan okumak istediğin bölümü okursun. Yani önce A planı, daha sonra B planı. Aynı zamanda da yazılım çalışmak. Yani her türlü senaryoya da hazır olmak. Hiç bişeyin ucunda ölüm yok. Çalıştığın sürece hayat karşına güzel fırsatlar çıkaracaktır, benim hep öyle oldu. Benim de üni not ortalamam 3.74’tü. Başarılar dilerim :)
Rica ederim. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlikle daha çok soru çözerdim ve leetcode’da haftalık yarışmalar oluyor, onlara katılırdım. Yani pratiğimi arttırmaya çalışırdım. Çünkü ben bu veri yapısını biliyorum demekle olmuyor maalesef.
Değerli Hocam, ben yazılımda başlangıç seviyesindeyim. Sürekli eğitimler alıyorum. Acaba Avrupa'da başlangıç seviyesinde iş bulmak çok mu zor? Açıkçası iş hayatına Avrupa'da başlamak istiyorum.(Remote bile olsa). Bu konuda nasıl yol alınabilir? Çevrenizde bu durumda olan insanlar var?(Umutlanma açısında). Saygılar
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Kesinlikle çok fazla başvuru yapmak ve iş ilanına göre CV ve motivasyon mektubu güncellemek. Ben 200’den fazla başvuru yapmıştım. Buraya gelenlerde genellikle bu kadar başvuru yapmış. Düzenli başvuruya ve çalışmaya devam edince, eninde sonunda bulunuyor.
merhaba. anlatımlarını çok samimi buluyorum.özellikle oğlum için, yaşam standartları nedeniyle yurtdışına yerleşmek istiyorum. bilgisayar mühendisiyim, fakat devlette yazılımla ilgili çalışamıyorum, iş tecrübem neredeyse yok. 1 sene evvel react öğrenmek üzere frontende yöneldim. ui ux kurslarını bitirdim ve figmada yeterliyim diyebilirim ve online bir frontend developer bootcampini tamamlamaya çalışıyorum. sonrasında kendi geliştirdiğim projeleri githubta paylaşacağım. Fakat hem tecrübesiz olmam hem de yaşımın 40 olması moralimi bozuyor. kıdemsiz pozisyonlara başvursam kabul edilir miyim ya da nelere dikkat edebilirim, yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
Merhaba. Teşekkür ederim. Tavsiyem 2-3 yıl Tr’de çalıştıktan sonra Avrupa’ya ya da yurt dışına gitmeniz. Hem mülakatlar daha kolay olur, hem de daha çok aranan bir yazılımcı olursunuz.
Merhaba. C# öğrenmesi kolay bir dil. Ben bi Java geliştiriciyim. Daha önce C# yazmıştım. Java’ya cok benzer. Nesneye yönelik programlamayı, tasarım kalıplarını ve veri yapılarını hallederseniz cok iyi bir yol almış olursunuz. Daha sonra da bol bol proje üretin lütfen.
Hocam öncelikle videonuzu çok beğendim güzel noktalara değinmişsiniz, benim bir sorum olacaktı, Ben yeni mezun bi yazılım mühendisiyim, bu yaz Almanya'ya iş arama vizesiyle gitmeyi düşünüyorum, 6 ay iş aramak için orada kalabileceğim, 6 ay boyunca kendimi finanse edecek kadar ek gelirim var, fakat stajlarım ve yaptığım ufak çaplı projeler dışında iş tecrübem yok, front-end ve full stack developer pozisyonlarında iş arayacağım, sizce almanyada junior developer olarak iş bulabilir miyim? Dil konusuna gelirsek yaza kadar A2 almanca öğrenebileceğimi düşünüyorum, ingilizce konusunda bir problemim yok, biraz konuşma pratiği ile birlikte B1-B2 seviyesinde ingilizcem var diyebilirim. Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba. Ben olsam Türkiye’de biraz çalışır, kendimi geliştirir ve öyle iş arardım. En kolay yol bu olur. Yeni mezun olarak iş bulmak çok zor. Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için :)
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Oraya gitmenizin is bulmak icin ek.bir katkisi olmayacak önermem. Turkiyeden Almanyadaki sirketlerin ilanlarina basvurup şansınızı deneyin. Çünkü oraya gitsenizde sizi ise alacak sirketin size sponsor olmasi lazim. Turkiyedeyken Almanyadan is ararkende ayni sartlar gecerli. Orda olmamızin is bulmaya hicbir ekstra katkisi olmaz.
@osmane4145 söylediklerinize katılıyorum. buna şunu eklemek isterim. Hollanda’da Türkler için bir ayrıcalık var. Şirketler kayıtlı sponsor olmak zorunda değiller. Ama dediğiniz gibi yurt dışına giderek iş aramak çok zorlayıcı olabilir.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, işler benim için biraz daha değişti Litvanya'da iş buldum bi sorun olmazsa oraya yerleşeceğim, 1-2 senelik tecrübenin ardından duruma göre Almanya, Hollanda gibi ülkelere geçmeyi düşünebilirim. Litvanya'dan geçişlerin çok daha kolay olacağını düşünüyorum. :) Hocam Hollanda'daki şirketlerin sponsora ihtiyacı olmadığı konusundan biraz daha detaylı bahsedebilir misiniz ya da bu konuyla alakalı bi videonuz var mıydı gözümden kaçmış olabilir.
Github profilinin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Github profili üzerinden mülakata çağrılan birisine de denk gelmedim. Ama Linkedin profili üzerinden mülakata çağrılan çok insan gördüm. Benim şu an çalıştığım işte de Linkedin üzerinden bana ulaştılar. Github’ı her ne kadar aktif olarak kullansak da sadece bir araç. İşe alımda çok faydası olmuyor. Ben spring-boot kullanan bir Java geliştiricisiyim. Mülakatlarda çok fazla spring-boot sorusu sordular.
@@Hollandadaki_yazilimci eskiden ilgileniyordum oyun geliştirmeyle kanalımda bir tane de video varmış hatta siz deyince farkettim :) baya oldu yani sağolun yine de
Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum Bir soru sormak istiyorum Ben şimdi Hollanda’da yaşıyorum yazılımcı olmayı düşünüyorum Üniversite okumayı’mı yoksa alaylı olarak yazılımcı olmayı’mı tavsiye edersiniz Şimdiden teşekkürler
Merhaba ben yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve data science ve AI ile ilgileniyorum ve bu alandan gitmek istiyorum.1. Sorum Bu alanların orda tutulma oranı nedir. İş imkanları nelerdir. 2. Sorum orada en çok tutulan yazılım alanı nedir. Örneğin siber güvenlik, full stack Developer, data analys,vs.
Merhaba. AI su an cok populer degil Hollanda'da. Bunun olmasi icin hem AI alaninda startup'larin olmasi hem de bu sirketlerin yatirim almasi gerekiyor. Eger kariyerinize AI uzerinden devam etmek istiyorsaniz Amerika oneririm. Yazilim alaninda bir kisitlama yok. Hepsinde bol bol is ilani var. Ama genel olarak Java backend, sadece frontend ya da full stack diyebilirim.
Öncelikle açıklamanız ve önerileriniz için teşekkür ederim 😊. Peki veri Bilimi (Phyton.,R) veya veri analizi açısından durumlar nasıl acaba herhangi bir bilginiz var mı bu konuyla ilgili?
Deniz abi selam, son sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim full stack java spring üzerinde staj deneyemim oldu. Lakin yazılıma artan ilgi ile oluşan izdiham ve ne kadar onaylamasam da yapay zekanın bu sektörü bitereceğine dair söylentiler(ünlü ceoların) beni geleceğe dair korkutuyor. baska alanlara yonelmeyi dusunuyorum bir yandan da tecrubemi birakmak istemiyorum. benim de istegim yurtdisinda calismak veya remote calismak sektor icin yolun basinda olan birine tavsiye onerin ne olur detayli cevaplarsan cok mutlu olurum ben ve ev arkadasim dusunmekten yorulduk.
Merhaba. Full stack ve spring deneyimi iş bulmak içim yeterli. Ben backend geliştiricisi olarak çalışıyorum ve Spring Boot kullanıyoruz. Yapay zekadan korkacak en ufak bir sebep yok. İşe girince anlayacaksın ki bizim yaptığımız işi yapay zekanın yapması mümkün değil. Çünkü sadece kod yazmıyoruz, problem çözüyoruz ve bunu yazılım kullanarak yapıyoruz. Bunun için 20’den fazla araç kullanıyoruz. Ayrıca diğer takımlarla ve kendi yakınımızla sürekli iletişim halindeyiz. Ayrıca tasarlanmış 3-4 yapay zekanın yapabileceği bir iş. Son olarak güvenlik konularını unutmamak gerekiyor. Yani endişelenecek bişey yok. Sadece yapay zekayı hayatımıza ve işimize dahil etmeliyiz. Kesinlikle uzak kalmamalıyız.
ben de böyle düşünüyorum yapay zekayı bilmeyen insanların sözlerine zaten kulak asmıyorum ünlü insanlar da prim için konuşuyorlar@@Hollandadaki_yazilimci
dostum yurt dışı için frontend mi şansı daha yüksek yoksa backend in mi ayrıca hangi dil ve teknolojilerin şansı daha yüksek örneğin backend diyorsan hangi dil ile daha rahat şirket bulup kabul alırız
Bence aralarında bir ayrım yok. Sonuçta backend ve frontend birbirisini tamamlıyor. Yine de backend’in bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Çünkü nerdeyse her uygulamanın/şirketin backend’e ihtiyacı var.
Abi diploma ön şart olarak kullanılıyor mu? Şuan internette her türlü bilgiyi bulabiliyoruz. Bende mülakatlarda sorulan konuları öğreniyorum şuan. Şuan başvursam eğer kabul alma olasılığım ne kadar? Yani dil ve teknik bilgi edindiğimi düşünürsek.
Hayır. Ben iş ilanlarını incelediğim bir videoda bunu göstermiştim. Mesela yazılım diplomanız olmasına gerek yok. IT alanında bir diplomanız olsa işinize yarıyor.
Merhaba,ilerde yurt dışında ıt uzmanı olarak çalışmak gibi bir hayalim istiyorum.Bunun için bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi bölüm olarak okunmalı, hangisi avantajlı?
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Kardeşim merhaba , kolay gelsin . Normalde rehberim fakat artik yurtdışından iş almak veya oraya gidip çalışmak ıstiyorum python öğrenerek ne derece gerçekleştirebilirim , açıklama yaparsan sevinirim
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Ben basvuruyorum fakat cogu is de calisma izni bekliyor. Bunun icin nasil bir filtreleme yapiyorsunuz? Cok yere basvurdum ve hicbiri geri donmedi calisma izni sebebiyle.
Bu çok normal. Çünkü Hollanda’ya çok fazla başvuru oluyor. Ama çalışma izni istemeyen ve size çalışma izni sağlayacak şirketler de var. Yılmadan başvuruya devam etmenizi rica ediyorum.
Merhaba. Kanalımdaki kariyer rehberi isimli oynatma listesinde 0’dan 1 yılda yazılımcı olmak ve yazılıma nereden başlamayalım isimli 2 tane video var. Bunları izleyerek nereden ve nasıl başlayacağını öğrenebilirsin. Daha sonra kanalımdaki giriş seviyesi için hazırladığım Java 101 isimli oynatma listesinde Java programlama dilinde giriş seviyesinde bilgi sahibi olabilirsin. Daha sonra soruların olursa yardımcı olmak isterim. Son olarak da hafta sonu alaylı yazılımcı olmak için yapılması gerekenler hakkında bir video yapacağım. Umarım faydalı olur :)
Merhabalar. Yeni yazilima baslayacaklara nereden başlamasını onerirsiniz ve yazılım icin 2 yillik üniversite okumak mantıkli olur mu yoksa cok da gerek yok mudur? Son olarak alayli şekilde kendimizi gelistirsek is bulma ihtimalimiz nedir
Merhaba. Kanalımdaki “kariyer rehberi” isimli oynatma listesinde bu sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Orada 3 tane çok kritik videom var: Yazılıma nereden başlanır, 0’dan 1 yılda Yazılımcı olmak ve 0 hazırlıkla 20 günde Hollanda’da nasıl iş bulunur. Bunları izledikten sonra kafanızda bir çok şey netleşecek.
hocam merhaba şimdi ben lise2 öğrencisiyim bilişim teknolojileri okuyorum. hayalim hollandada bi işe girip çalışıp paza kazanmak ve oraya yerleşmek, ama nasıl işliyor diye araştırayım derken kafam cok karıştı. sadece yazılım değil her işe razıyım yeterki gidebileyim. ama vizedir vs. derken bu işin çok zor olduğunu hatta imkansız olacağını düşündüm. beni aydınlatır mısınız lütfen? ayrıca Türkiye'de öğrendiğim yazılım Hollanda'da bana yeterli olurmu ve bana tavsiyeleriniz nelerdir? teşekkürler.
Merhaba, Turkiye'de ogrendiginiz yazilim tabiki yeterli olur. Ben tamamen bu sekilde geldim. Bolumunuz cok guzel. Hic stres yapmayin. Yurt disina tasinmak istiyorsaniz yazilima yonelin, eger baska bir amaciniz varsa soylerseniz elimden geldigince cevaplamaya calisirim.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Su anda yeni başlayacağım bilgisayar mühendisliğine mavi diploma veren bir üniversitedeyim İsviçre'de bilgisayar mühendisi olmak istiyorum hangi dillerde hangi alanda kendimi geliştirmeliyim Almanca ve İngilizce ögreniyorum şimdiden teşekkürler
@@Hollandadaki_yazilimci Ingilizce okuyorum ingilizcem iyi olacak orta seviye bir muhendis olursam da sansim var mi (ingilice ile )yoksa cok cok iyi bir muhendis mi olmam gerekiyor junior olarak is bulmam icin
@@Hollandadaki_yazilimci ben şuan sınava hazırlanıyorum düşüncem su ya mühendislik yada 2 senelik programcılık okuyup yurtdışına çıkmayı istiyorum ama aklımda acaba ikisi arasında ayrımcılık yapıyorlar mı diye soru var tüm odağım şuan bu birde üniversite fark eder mi sizce bu arada çok çok teşekkür ederim
2’si arasında şöyle bir fark var. Ama 2 senelik programcılık okuyacaksınız kendiniz çok geliştirmeniz gerekiyor. Biliyorsunuz yazılım/bilgisayar mühendisliği müfredatları 4 yıl.
@@Hollandadaki_yazilimci evet biliyorum öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim kendi tanıdığım birkaç kişi Almanya ile bağlantılı dil şirketleri ile gitti bende diyorum ki okurken kendim projeler yaparım kendimi geliştiririm aynı zamanda dil kurslarına giderim mezun olunca hem gene çalışırım hemde dil kursları yada ise basvurarak gelmeye çalışırım açıkçası lise de web tasarım okuyordum ve kod yazmayı çok seviyorum Avrupa ülkeleri bizden daha çok gelişmiş olduğu için orada daha çok güzel işler olacağına inanıyorum o yüzden de çabalıyorum elimden geldiğince
Merhabalar eşim lise mezunu fakat yaklaşık 15 yıldır yazılım ile ilgileniyor. Şuan İngilizce kursuna gidiyor ve yurt dışı hayali kuruyoruz. Lise mezunu bir yazılımcının iş bulma ihtimali nedir yardımcı olur musunuz? (Almanya - Hollanda)
Merhaba. Rahatlıkla bulabilir. Diploma o kadar da önemli değil. Yeterki yazılım bilgisini ve İngilizcesini gösterebilsin. Zaten eşiniz de bunu biliyordur. Başka sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.
Abi ben önerdiğin kurs veya eğitmen var mi ben udemy den java c++ c# kurslarını alarak basladım yeterli olur mu bilmiyorum fiziksel kurslardan belge almistim nesela autocad solid ama yeterli gelmedi daha kapsamli ve detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim tam anlamıyla öğrenmeye çok açım
Merhaba. Bildiğim bir eğitmen yok. Çok fazla programlama dilinde kaybolmayın derim. 1 tanesini seçip ilerlemek en doğrusu olur. Ayrıca ileride Udemy’de Java kursları yapacağım. Bilgi veririm :)
hocam öncelikle teşekkürler bilgileriniz için deneyimsiz ve yeni başlayıp 1 senede azim edip belirli bir seviyeye gelen yazılımcı avrupada çalışabilmesi mümkün mü sizce?
Rica ederim. Evet mümkün. Ama bolca proje üretmesi gerekiyor. Güncel teknolojileri öğrenmesi gerekiyor. Ayrıca İngilizcesini de hazır tutması gerekiyor. Yani buradaki şirketlerin yapacağı yatırıma değdiğini göstermesi gerekiyor.
@@Hollandadaki_yazilimci güncel teknolojilerden kastınız nedir acaba alan seçimi konusunda önerileriniz var mı ? ve dil için sertifika veya belge isteniyor mu ?
Dil için bir belge istenmiyor. Zaten mülakatlarda İngilizce seviyenizi ölçerler. Teknoloji konusunda Docker, Kubernetes, Modern c++, modern Java, Cloud’u örnek olarak söyleyebilirim.
Merhaba. Evet bulabilirsin tabiki. Bence sektörü takip etmeye ve hemen araştırmaya başla. İngilizceni geliştirdikten sonra rahatlıkla çalışırsın. Ben de oyun geliştirdim, play store ve app store’a oyunlar koydum. Bir insanın kendi oyununu oynaması büyük keyif. Kendi şirketini bile kurabilirsin ileride. Başka sorun varsa yardımcı olmak isterim.
@@Hollandadaki_yazilimci hocam peki hani okuyacagim bolum mugla sitki kocmanda ve daha mezun vermemis ilk devlet unisi bu sektörde hazırlık okuyupda mı gitmeliyim yoksa hemen başlamalimiyim?
Hazırlıkta İngilizce öğretilecekse kesinlikle hazırlık okumanızı tavsiye ederim. Yurt dısında iş bulmak için en temel şey İngilizce. Bu kadar acele etmeye gerek yok. Biraz üniversitenin keyfini çıkarsanız daha güzel olur :)
@@Hollandadaki_yazilimci Abi ben üniversite sınavına hazırlanıyorum Türk - Alman üniversitesi istiyorum (Bilgisayar mühendisliği) ama bu üni gelmezse eğer herhangi bi üni den mezun olduktan dil öğrenip gelme imkanı çok mu düşük bi de yazılımın geleceğini nasıl görüyorsun Chetgbt gibi yapay zekalar yazılım kodlaya biliyor ya ileride işsiz kalır mıyım CEVAPLARSAN SEVİNİRİM
Üniversitenin hiç bir önemi yok. Kesinlikle endişe edilecek bişey değil. Yazılım geliştiren birisi asla işsiz kalmaz. Chatgpt’nin yapabildikleri ve yapamadıkları var. Yazılımcılar en son korkması gereken kişiler.
@@Hollandadaki_yazilimci Abi bı de son olarak ailem lisans için yurt dışına cikmama karşı Türkiye de herhangi bir üniversiteden mezun olup Almanya gibi bı ülkede (herhangi bi üniversiteden mezun olmaktan bahsediyorum) Almanya da yüksek lisans için üniversite seçiyorlar mi Aklımdaki soruları cevaplandırdıgin için teşekkürler ediyorum
Hayır üniversite için bir kısıtlama yok. Lisansta çok çalışmak, iyi ortalamaya sahip olmak ve akademik yayınlar yapmak gerekiyor. Rica ederim ne demek :)
@@Hollandadaki_yazilimci merhaba, cok daha buyuk bir ulkede oldugu icin genel olarak imkanlar daha cok. Is bulmak, ev bulmak, daha fazla insan olması, daha cok turk restoranların olması (yemek) gibi sebepler. Bence tek dezavantaj dil.
Yazdıklarınızda tamamen haklısınız. Kişilerin önceliğine göre değişiyor. Bildiğim kadarıyla Almanya’da sağlık sistemi de daha iyi Hollanda’ya göre. Doğru mu bu bilgi?
Selamlar, faydalı içeriğiniz için teşekkürler notlar alındı✍🏻😊2 yıl frontend tecrübesi(React.js ağırlıklı) ile Hollanda ilanlarına başvuruyorum, geri dönüş alamıyorum. Çok çok kararlıyım gitmeye. Bu noktada nasıl bir yol izlemem gerekir?
Selam, teşekkür ederim :) Başvurmayı asla bırakmayın. Ben 100 ilana başvurmuştum. Çok kararlı olmanız harika, aynı şekilde devam edin ve umudunuzu yitirmeyin. Bi anda olacak zaten :)
Abi selamlar,ben Boğaziçi üniversitesinde yönetim bilişim sistemlerini kazandım bu yıl.İlerideki hedefim mezun olduktan hemen sonra yurt dışında iş bulmak (hollanda ingiltere gibi yerlerde).Ne gibi önerilerin olur ? Gerçekten istiyorum.
Merhaba. Hayırlı olsun Alper. Yeni mezun olarak yurt dışında iş bulabilmek için çok çabalamak gerekiyor. Diğer yeni mezunlardan farklılaşmak gerekiyor. Çünkü Hollanda, Almanya ve İngiltere gibi şirketlere çok fazla başvuru oluyor. Bu nedenle şirketler ince eleyip sık dokuyor. Benim önerim yurt dışı kaynaklı şirketlerde staj yapmak, eğer imkan varsa doğrudan yurt dışında staj yapmak, bol proje üretmek, yurt dışı kaynaklı bir network yapmak. Yani daha uni’de okuyorken yurt dışı ile bağlantıda kalmak.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Şu an Bahçeşehir üniversitesinde yazılım mühendisliği öğrencisiyim üniversite konusu kafamı karıştırıyor sınava tekrar girip Galatasaray bilgisayar mühendisliği için yeniden bir sürece girsem mi düşüncesi var yurt dışı aşamasında sence büyük bir fark yaratır mı üniversite düşüncen nedir
Hocam merak ettiğim bir durum var bu yıl yks ile birlikte umarım bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümüne başlamayı planlıyorum merak ettiğim husus ise ben kazandığım durumda kendimi gerek yabancı dil gerek yazılımsal yeterlilik için çok cabalayip elimden geldiğince çok proje geliştirmeyi düşünüyorum yeni mezun olarak Türkiye'de hiç çalışmadan doğrudan yurtdışında bir iş bulma şansımız var mıdır sizce
Merhaba. Bu oldukca zor. Sebebi de su: yurt disina her ulkeden cok fazla basvuru geldigi ici sirketler artik cok secici davraniyor. Yani yeni mezun almalarina hic gerek yok. Onun yerine orta seviye bir yazilimciya 300-400 euro vermeyi ve onlara yatirim yapmayi tercih ediyolar. Sunu onerebilirim: stajlarinizi yurt disinda yaparak uluslarasi bir network edinmelisiniz ve linkedin'deki yurt disi ilanlarini surekli takip etmelisiniz. Bu 2 sey mezun oldugunuzda is bulmanizi cok kolaylastiracaktir. Son olarak kanalima abone olarak destek verirseniz cok mutlu olurum. Basarilar dilerim.
Yeni mezun birinin direk yurt disinda is bulmasi zor. Ama.imkansi degil. İlk isini yurt disinda bulan insanlae taniyorum. Tabi bu sansiniza, kendinizi ne kadar gelistirdiginize ve mezun olsugunuzda Avrupada IT sektörünün ne durumda olacagina bagli. Ama yeni mezunken hemen yurt disina gitmeye cok bel baglamayin. Acikcasi yeni mezunken hemen gitmenin cok da önemi yok. Sonucta nihai hedefiniz yurt disinda calismaksa yazilim muhendisligi bunu en kolay yapapabileceiniz mesleklerden biri. Ama burds bazen soyle.bir yanlis anlasilma oluyor. Sanki yazilim muhendisligi yapan herkes cok ta ugrasmadan yurt disina gidebiliyor gibi. Böyle birsey yok herkes yurt disina gidebilecek seviyede olmuyor yada yurt disi mulakatlari ile ugrasacak sabirda ve azimde olmuyor. Yazilim muhendislerinin yurt disina gitmesi daha kolay derken diger mesleklere oranla daha kolay oldugunu söylüyoruz. Yazilim muhendisligi yapan herkes cok kolay yurt disina gidebili anlamina gelmiyor
Hocam merhaba , son zamanlarda herkes yurtdışına gitmek istediği için , türkiyeden belki günde 100 lerce cv gidiyor avrupaya ( iş başvurusu ) sizce yurtdışında iş bulma şansımız çok mu azaldı ?
Oldukça gerçekçi ama çok azimli olmak gerekiyor. Mesela son videolarımdan bir tanesinin konusu “0’dan 1 yılda yazılımcı olmak”. İzlerseniz faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca kariyer rehberi isimli bir oynatma listem var. Bence yeterince bilgi verecektir. Ayrıca istediğiniz bir konu olursa içerik yapabilirim. Diploma konusunda da içiniz rahat olsun, sadece kendinizi yetiştirmeye odaklanın.
@@Hollandadaki_yazilimci Hocam ilgin için çok teşekkür ederim , şuan kendime ayrırabileceğim 1 senem var 1 sene azimli bir şekilde çalışacağım . Bana temel almam için udemy veya başka bir kurs öneriniz var mı ?
Merhaba. Açıkçası benim kanalımdaki giriş seviyesi Java 101 eğitimi kesinlikle öneririm. Hem örnek çözüyorum, hem ödev veriyorum. En sonda ise 2 tane Java projesi yapıyorum. 15 seriden oluşan bir video. Kesinlikle faydalı olacaktır.
Selam, iyi akşamlar. Üniversite dplomam yok, diploma olmadan Frontend developer kursuna başlayıb iş bulmam ne kadar mümkün? Yoksa Üniversite okumam şartmı?
Merhaba. Alaylı yazılımcılara ve junior yazılımcı adaylarına tavsiyeler verdiğim son 2 videoyu izler misiniz? Bu sorularınızı cevapladım. Eğer vaktiniz yoksa cevaplıyım, tabiki üniversite okumanıza gerek yok.
@@Hollandadaki_yazilimci Çok teşekkür ederim.Bir az tereddüd ediyorum açıkcası üniversite mezunu olmadığım için. Yani kursa başlarım diploma olmadığı için iş bulamam bu beni çok kayqılandırıyor. Efendim birde sorum olucaktı izninizle günde sizce ne kadar zaman ayırmalıyım öyrene bilmek için ?
Merhaba, Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) bölümünün Avrupada iş imkanı var mı? ya da işletme/iktisat gibi bölümlerden mezun bir kişi alaylı olarak avrupada yazılım üzerine iş bulabilir mi?
Merhaba. MIS çok güzel bir bölüm. Daha önce çift anadal yapmayı düşünüyordum. Ayrıca MIS okuyan arkadaşlarımın çoğu şu an baya mutlu. Önü açık ve yurt dışında iş bulmak kolay. Dediğiniz bölümlerden mezun olup Yazılımcı olarak iş bulan tanıdıklarım var. Ama biraz zorlandılar. Son olarak alaylı Yazılımcı olmak konusunda yakın zamanda bir video çekeceğim.
Videoların kalitesi gün güne artıyor! Çok bilgilendirici içerikler barındırıyor gerçekten!
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum bu konuda. Dikkatiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. 🙋♂️
Annenin bi tanesi harika bilgiler devamini bekliyoruz
Teşekkür ederim annecim. ❤️
Çok kaliteli bir içerik. Yaşanmışıkların tasnif edilmesi çok kıymetli. Tebrik ediyorum.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Beni mutlu ettiniz. 🙋♂️
Teşekkürler abicim. Gayet açıklayıcı bir video olmuş . Eksik olmayasın . Esenlikler dilerim.
Teşekkür ederim güzel yorumun için :) Beni mutlu ettin :)
adam gibi bir video çeken sensin. helal olsun
Teşekkür ederim.
Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim. Aydinlatici bir video olmus
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bu yorumunuz beni mutlu etti gerçekten. 🙋♂️
Çok efektif bir video olmuş teşekkürler
Çok aydınlatıcı bir video olmuş başarılar 😊
Teşekkür ederim. 🙋♂️
Çok güzel bilgilendirici bir video olmus 🌼🌼
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)
Çok bilgilendirici ve akıcı video. Teşekkür ederim🤍
Rica ederim. Beğenmenize çok sevindim. Yorumunuz beni çok mutlu etti.
çok yardımcı video Şu anda bir Avrupa şirketinde iş bulmaya çalışıyorum.
Hersey gönlünüzce olsun. Yardımcı olabileceğim bişey olursa yazın lütfen. Kolaylıklar ve başarılar dilerim. 🙋♂️
@@Hollandadaki_yazilimci Bir şirketi nasıl seçebilirim? İşe yardım eden ajansların olduğunu biliyorum. Bunun bir videosunu çekin. Nasıl çalışır
Bununla ilgili video çekeceğim.
Cok faydali bir videoydu hocam abone oldum.
Teşekkür ederim :) beni mutlu ettiniz :)
Tüm yazılımcıların mutlaka izlemesi lazım 🎉
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙋♂️
Video için teşekkür ederim. Çok güzel bir yönlendirme videosu olmuş. Hangi sitelerden başvurdunuz acaba işlere? LinkedIn zaten var. Ancak kullandığınız bir lokal site varsa ve söylerseniz çok güzel olur.
Rica ederim, beğenmenize sevindim. Sadede Linkedin üzerinden başvuru yaptım.
Türkiye’deki çalışma durumumuzu çok güzel özetlemiş hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz sanırım :(
Video icin tesekkurler güzeldi. Avrupada oyun geliştirme ile ilgili her hangi bir öneriniz varmı hocam?.
Rica ederim, beğenmenize sevindim. Avrupa’da oyun sektörü maalesef küçük. Detaylı araştırmanızı tavsiye ederim. Mutlaka size uygun şirketler bulursunuz.
Hocam selamlar. Türkiye'de iş bulmak zorlaştı. Şu an Avrupa'da ne durumda acaba? İngilizce seviyem C1. Belgeleyen sertifikam da var. Frontend alanında da 2 yıldır Türkiye'nin kurumsal firmalarından birinde çalışıyorum. Sizce bulabilir miyim yurt dışında? Başvurulara başlamayı düşünüyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Merhaba. Hollanda ve Avrupa’da da benzer durum söz konusu. Malum ekonomik krizler, savaşlar ve işten çıkarmalar.
Kardeş bir projenin adım adım en baştan sona hangi safhalardan geçtiğini açlıklayan bir video yaparmısın?
Evet yaparım, öneriniz için teşekkürler
teşekkür ederim
Rica ederim :)
sigorta ve vergi işleri nasıl oluyor bunun hakkında bir video çekebilir misiniz?
Bence çok güzel öneri. Not aldım. Hem sigorta hem vergi işleri ile ilgili video yapacağım.
CTIS bölümü hakkında ne düşünüyorsun
Merhaba. Maalesef hiç bilgim olmayan bir bölüm. Biraz detay verir misiniz?
Teşekkürlerr, ilanlara sadece linkedin üzerinden mi başvurdunuz acaba yoksa başka önerdiğiniz site var mı?
Rica ederim. Evet sadece linkedin.
Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Net yazılımcıların yurtdışında piyasası nedir biliyor musunuz?
Merhaba. Rica ederim. Tecrübenize göre değişiyor. Yıllık 50.000 Euro’dan başlıyor. Bu tutarı brüt olarak düşünebilirsiniz.
Merhaba, bilgiler için teşekkürler. Sponsor firma bularak mı gittiniz? Yoksa daha öncesinde Avrupa'da oturum izni, vize vs. var mıydı?
Rica ederim. İş bularak yani sponsor firma ile gittim.
Hocam selam
Videon cok güzel,emegine sağlık
Yazilim geçmişim yok araştırıyorum
Tester ,java developer. Aws kurslarına bakıyorum
Hangisini başlangıç icin önerirsin?
Bu arada Kanada ya vizem cikti ama gönlüm abd veya Avrupa da
Herhangi bir programlama dili ile başlayarak bol bol proje üretmenizi tavsiye ederim. Bu sürecin sonunda doğal olarak AWS öğrenmeniz gerekecek. Projeler geliştirdikten sonra tester’lık ne demek onu öğrenmiş olacaksınız.
Vizeniz hayırlı olsun bu arada.
Tşk ederim@@Hollandadaki_yazilimci
Başarılarının devamını diler saygılar sunuyorum evlat ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Teşekkür ederim babacım. ❤️
@@Hollandadaki_yazilimci sizlerle gurur duyuyor şükrediyorum sen ve kardeşin gibi çocuklarım oldugu icin
O şans bizim babacım❤️Asıl biz şükrediyoruz ❤️
Hollanda'ya giden yazılımcının, isyanı izleyip buraya gelmek 🤗👍
Ahahahaha bi isyan videosu da benden gelsin o zaman 😀Siz yazılımcı mısınız?
faydalı içerik👊
Teşekkür ederim Faydalı içerik 😀
Abi iş başvurularını online mı yaptın yüz yüze mi yaptın.
Tum basvurulari online yaptim. Is gorusmeleri de online.
abi sorumu su acidan cevaplamadi yurt disindaki sirketleri nereden bulacagiz herhangi bir platform varmi yurt disinda yazilimci araya sirketler icin cevapalrsan sevinirim. eline saglik bilgilendirici bir video olmus.
Merhaba Mustafa. Teşekkür ederim güzel yorumun için. Linkedin ve Glassdor platformlarına bakabilirsin. Ben Linkedin’den iş bulmuştum.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Hocam merhaba, yazılım ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Javascript öğreniyorum fakat sürekli bir video izleme hastalığı gibi sürekli tutorial izliyorum. Her şeyi anlıyorum gerçekten gördüğüm anda çok şey biliyorum gibi her şeyi anlıyorum fakat videoyu kapattığım ve kendim yapmaya başladığım zaman bir türlü doğru şekilde ilerleyemiyorum yapamıyorum. Bunun için bir öneriniz var mı ? buna uygun videolar da çekme şansınız olursa çok sevinirim. Programlama üzerine videolar :)
Merhaba. Bu çoğu yazılımcının karşılaştığı problemlerden bir tanesi. Önerim bol bol proje üretmeniz ve kendi projelerinizi hayata geçirmeniz. Mesela bilgisayar, web yada mobil uygulamalar yapabilirsiniz. Kendi adınızın ve soyadınızın domain ismi olduğu web sitenizi yapabilirsiniz.
Yazılım/kodlama dersleri için bu kanaldan ayrı bir kanal açacağım. Duyurusunu yaparım.
Hocam merhaba bu değerli bilgi ve tecrübelerin için çok teşekkürler öncelike. Mülakatta sorulan soruların genel olarak ana başlıklarından bahsetme şansın var mı git ve cloud ci/cd haricinde, yani spesifik pattern ya da genelde redis yapıları vs gibi söyleyebileceğin bir nokta var mıdır. Ayrıca medium yazıları, sosyal aktiviteler de bizi öne taşır mı ? Tekrardan değerli bilgiler için teşekkürler sağlıcakla.
Rica ederim. Aklıma gelen bazı soruları paylaşayım. Reflection, strategy design pattern, JVM, Microservis, Spring boot, Kafka’dan sorular gelmişti. Ama ben bir Java backend geliştiricisi olduğum için size gelecek sorular farklılaşabilir. Medium yazıları ve sosyal aktivitelerin pek öne çıkaracağını sanmıyorum. Sonuçta biliyorsunuz 250 kişi 1 ilana başvuruyor. Bunun yerine teknik olarak kendinizi daha çok geliştirmenizi tavsiye ederim. Başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Hocam merhaba ben lisede bilişim bölümündeyim 12. Sınıfta iki seçenek oluyor işletmelerde çalışmak ve akademik başarı şeklinde yurtdışına gelebilmek için üniversite diploması önemli mi?
Sizce üniversiteye mi hazırlanıyım işletmelerde mi çalışıyım?
Merhaba. Isletmelerden neyi kastediyorsunuz tam anlamadim.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Hollandada hangi yazılımı türleri tercih ediliyor web programciligı bulunurmu
Neredeyse tüm hepsi için iş var.
Uzun süre masa başında oturup nasıl sağlıklı kalabiliyorsunuz? Sanırım fıtık oldum.
Kalamiyorum, siz cozumunu bulursaniz bana da soyleyin lutfen :)
Tsk kardesim sen hangi universiteden mevzun okdun ?
Özyeğin %100 burslu
Rica ederim
Selamlar, öncelikle içeriklerin çok keyifli ve bilgilendirici, emeğine sağlık. Belki önceden metinler hazırlayarak anlatımı bi tık daha ileriye götürebilirsin. Sormak istediğim şey ise, mutlaka haberin vardır bir kaç gündür sosyal medyada hollandada çalışan bir yazılımcı arkadaşın videosu dönüyor. Geçim zorluklarından ve türkiyedeki refahın yakalanamadığından bahsediyor. Sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun? Kabul aldıktan sonraki süreci daha detaylı anlattığın bir video olursa harika olur, vize/ev bulmak ve yerleşmek/ ofiste ilk gün vs. Yeni mezun bir insanın avrupada iş bulması mümkün mü, bekleyip tecrübe kazanmak mı gerekir?
Hem güzel yorumunuz hem de öneriniz için teşekkür ederim. Ben de bu tartışmanın üzerine Hollanda’da hoşuma gitmeyen 10 şey diye bir video, daha önce de Avrupa’nın dağı taşı altın mı diye bir video yapmıştım. Özetlemek gerekirse o arkadaşın dediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum. Avrupa’ya para için gelirseniz üzülürsünüz.
Hollanda’da nasıl ev bulunur diye bir video yapmıştım yeni. İş bulmak için yeni mezunların tecrübe kazanmasını öneririm. Çünkü şu an yeni mezun olarak Avrupa’ya gelmek çok zor. Siz yeni mezun musunuz?
@@Hollandadaki_yazilimci Teşekkür ederim dönüş için, diğer videoları da gördüm izleyeceğim. Henüz mezun değilim, haziranda olacağım. Diğer videoda da bahsettiğiniz gibi her yazılımcının kafasında olan bir plan Avrupa, bu yüzden ben de araştırıyorum. Sanırım dediğiniz gibi bir süre Türkiye'de tecrübe kazanmak en iyisi gibi duruyor. Avrupa'nın kültür yapısı ve şehirlerini de beğeneceğimi düşünüyorum ancak ana plan maddi konular şu an benim için. Bu konuda da üzüleceksem diğerleri biraz daha bekleyebilir.
Bakış açınızı çok beğendim. Ayrıca bu kadar detaylı araştırma yapmanız çok güzel. Hersey gönlünüzce ve istediğiniz gibi olur umarım. Başarılar ve kolaylıklar. 🙋♂️
Hangi programlama dillerini önerirsiniz?
Eğer yeni başlayacaksanız Python ile hızlı bir yol alabilirsiniz. Ama programlama diline çok takılmayın lütfen. Bu sadece bir araç. Java, C++, C#, JS. Neredeyse tüm dillerde iş imkanı var.
Mesem mezunu biri web programciligi bölümü nasil gelebilir
Evet gelebilir ama kendini geliştirmesi gerekiyor. Özellikle güncel teknolojileri takip etmek ve bol bok proje yapmak çok önemli.
Dostum selemlar. Sponsor oldugun sirket isine son verirse vizen iptal mi oluyor. Bir de is degistirme isleri nasil oluyor?
Selamlar. Resmî olarak 3 ay iş bulma süreci oluyor. 3 ay iş bulunamazsa vize iptal oluyor. İş değiştirme işleri baya kolay. Şirketler linkedin üzerinden sürekli iletişime geçiyor. Başka sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.
1.5 yıllık qa tester olarak aylarca başvurudan sonra 2 remote mülakat alabildim. biri panama diğeri finlandiya'dan. :) çalışma izni çok büyük engel. buna yapabilecek bir şey yok mu?
Buna maalesef yapılabilecek bişey yok
Hocam merhaba bir soru sorabilir miyim musaitseniz
Tabiki buyrun.
Selam hocam tester mühendisi avrupa sirketlerinin ortalama maasi nekadar Türkiye'den avrupa calisanlar oldugunu duydum evden
Evet tabiki var. Ortalama 60.000 Euro diyebiliriz.
18 gün ne kadar zorlu olabilir..
Anlamadım ne demek istediğinizi.
Henüz liseyi bitirmemem normal mi?
Bence gayet normal. Oluyor böyle şeyler. Kafaya takmaya hiç gerek yok.
Hocam merhaba ben polonyada yazılım okuyacağım. laptop alıcağım ne almalıyım aklımda macbook ve msi stealth studio var
Merhaba. Ben kesinlikle MacBook M2/M3 tercih ederdim. Macbook aldıktan sonra 10 yıl laptop sorunu yaşamazsınız. Ben de alacağım yakın zamanda.
@@Hollandadaki_yazilimci bir şikayet var ya hocam bazu uygulamaları açmıyor die öyle blr sıkıntı olur mu
Mesela hangi uygulamalar? Tabiki Microsoft’un uygulamalarının hepsini kullanamıyorsunuz. Ama konu yazılım ise Macbook.
@@Hollandadaki_yazilimci ben backend çalışmayı düşünüyorum abi. Birde tabiki okulda alıcağım ilk yıl dersler var c++ gibi java bunları açarmı
Tabiki açar. Macbook Java ve C++ kurulumu diye aratırsan UA-cam’da, kolay olduğunu göreceksin. Bunlar programlama dilleri. Bide bu programlama dillerini kullanmak için arayüzler kullanacaksın. Eclipse, Intellij vs. Bunların da kurulumu çok kolay.
İlanlara nerden başvurdunuz acaba? Yani atıyorum linkedinden lokasyon belirleyip ilanlara başvurmak mantıklı mı sizce? Şirketler doğal olarak yurt dışından aday kabul ediyoruz etmiyoruz gibi şeyler belirtmiyorlar.
Evet tam olarak öyle yaptım. Linkedin’de lokasyon belirleyip ilanlara başvurdum. Çok fazla başvuru olduğu için böyle diyorlar maalesef. Israr etmek ve düzenli olarak olarak başvuru yapmak gerekiyor.
Good light babe :)
Thanks babe. Worked on it a lot ❤️
Hocam ise alim internet uzerinden mi oluyor yoksa oraya gidip gorusmemiz mi lazim
İnternet üzerinden online şekilde oluyor.
Merhaba İngilizce mi mülakata girdiniz
Merhaba, evet
Hocam mülakat dışında sertifika istiyorlar miydi? TOEFL tarzi ve diğer yazılım sertifikaları gerek mi ? İngilizce dışında başka dil bilmek gerekir mi? Deneyimsiz mühendis alma ihtimalleri var mi? Springboot ile iş imkanı nasil
Merhaba. Herhangi bir sertifika istenmiyor. İngilizce dışında bir dil bilmeye gerek yok. Springboot iş imkanı çok. Ben de spring book bilerek iş buldum. Deneyimsiz olarak gelmek şu an cok zor. 3-4 sene önce mümkündü.
İngilizce dil sertifikası eğer UKde iş bulursanız isteniyor, çünkü vize için lazım. Ama diğer ülkelerde eğer İngilizce ile iş bulduysanız herhangi bir dil sertifikası istenmiyor genelde. Diyelim Almanyadan ingilizce ile iş buldunuz, şirket sizi İngilizce ile çalıştıracağını bu yüzden Almanca bilmenize gerek olmadığını belirten bir yazı yazıyor. Bu belgeyi vize başvurusunda veriyorsunuz. Şu an nasıldır bilemiyorum ama vize için belgelerini vermeye gittiğimde 6-7 tane ingilzice soru içeren bir kağıt vermişlerdi ve cevapları ingilizce yazmam istenmişti. Soruları çok hatırlamıyorum ama işte neden Almanyada iş bulmayı tercih ettiniz vs gibi birşeylerdi.Orda verdiğiniz cevapların çok bir önemi yokingilizce bildiğinizi teyit etmek için yapılan birşey.
Merhaba hocam İTÜ yazilim muhendisliginden mezun olan birisinin yurt dışında iş bulma olasılığı nedir
Oldukça yüksek :)
Selamlar Deniz abi, Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından bu yıl 3.60 ortalama ile mezun oluyorum 21 yaşındayım, PHP, MySQL, Bootstrap, jQuery, Ajax, programlama dili ve teknolojilerinde bilgi sahibiyim, kendimce birkaç e-ticaret projesi yaptım lakin, şu anda ne yapacağım hususunda kafam çok karışık, DGS ile CENG mi okusam, yoksa açıktan MIS mi okusam karar veremiyorum, CENG okusam bu yıl kazanamam, seneye kazansam 26 yaşında mezun olmuş olacağım, açıktan MIS okuyup kendimi geliştirsem, yinede işsiz kalma düşüncesi aklımdan çıkmıyor, 2 gündür hiç uyuyamıyorum bu düşüncelerden, çevremdede akıl alabileceğim konuşabilicegim, yazılım alanında bilgisi olan hiç kimse yok, ne yapmamı tavsiye edersin abi, bu düşüncelerden dolayı ağır bunalıma girdim.
Merhaba, bir abin ve hatta dostun olarak önce bi sakinleşmeni tavsiye ederim. Ben de senin gibi ya da çevremdeki herkes gibi benzer düşüncelerden geçtim. Üniversiteden bu ortalamayla mezun olduysan çalışkan birisindir. Once kendine güven. Çünkü kendine güvenmeden ve calısmadan hiç bişey elde edilmiyor hayatta. Ben olsam hem üni sınavına hazırlanır hem de yazılım çalışırdım. Üni olmazsa açıktan okumak istediğin bölümü okursun. Yani önce A planı, daha sonra B planı. Aynı zamanda da yazılım çalışmak. Yani her türlü senaryoya da hazır olmak. Hiç bişeyin ucunda ölüm yok. Çalıştığın sürece hayat karşına güzel fırsatlar çıkaracaktır, benim hep öyle oldu. Benim de üni not ortalamam 3.74’tü. Başarılar dilerim :)
Yazılımcıların evde çalışma gibi bir avantıjı var peki yurt dışında işe girip Türkiyede yaşıyabilirmiyim?
Evet, tabiki. Buna uzaktan çalışma (remote work) adı veriliyor.
@@Hollandadaki_yazilimci teşekkür ederim
Rica ederim. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Yalın bir anlatım, teşekkür ederim.
Mülakatlara çalışırken Leetcode çözdüyseniz şimdi o zamanlarda olsaydınız neleri farklı yapardınız?
Rica ederim. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlikle daha çok soru çözerdim ve leetcode’da haftalık yarışmalar oluyor, onlara katılırdım. Yani pratiğimi arttırmaya çalışırdım. Çünkü ben bu veri yapısını biliyorum demekle olmuyor maalesef.
Abi ben mesleki ve teknik Anadolu lisesinde yazılım bölümünü okuyorum. Liseden sonra olabilirimi bide dil gerekiyormu?
Evet olabilir, dil kesinlikle gerekiyor
Değerli Hocam, ben yazılımda başlangıç seviyesindeyim. Sürekli eğitimler alıyorum. Acaba Avrupa'da başlangıç seviyesinde iş bulmak çok mu zor? Açıkçası iş hayatına Avrupa'da başlamak istiyorum.(Remote bile olsa). Bu konuda nasıl yol alınabilir? Çevrenizde bu durumda olan insanlar var?(Umutlanma açısında). Saygılar
Merhaba. Evet bulunabilir. Bu konuda çok detaylı bir video gelecek. Takipte kalın lütfen. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
@@Hollandadaki_yazilimci çok teşekkür ederim hocam.
rica ederim :)
ama mülakat aşamasına bile gelemiyoruz, dönüşleri sağlamak için taktiğiniz var mı?
Kesinlikle çok fazla başvuru yapmak ve iş ilanına göre CV ve motivasyon mektubu güncellemek. Ben 200’den fazla başvuru yapmıştım. Buraya gelenlerde genellikle bu kadar başvuru yapmış. Düzenli başvuruya ve çalışmaya devam edince, eninde sonunda bulunuyor.
merhaba. anlatımlarını çok samimi buluyorum.özellikle oğlum için, yaşam standartları nedeniyle yurtdışına yerleşmek istiyorum. bilgisayar mühendisiyim, fakat devlette yazılımla ilgili çalışamıyorum, iş tecrübem neredeyse yok. 1 sene evvel react öğrenmek üzere frontende yöneldim. ui ux kurslarını bitirdim ve figmada yeterliyim diyebilirim ve online bir frontend developer bootcampini tamamlamaya çalışıyorum. sonrasında kendi geliştirdiğim projeleri githubta paylaşacağım. Fakat hem tecrübesiz olmam hem de yaşımın 40 olması moralimi bozuyor. kıdemsiz pozisyonlara başvursam kabul edilir miyim ya da nelere dikkat edebilirim, yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
Merhaba. Teşekkür ederim. Tavsiyem 2-3 yıl Tr’de çalıştıktan sonra Avrupa’ya ya da yurt dışına gitmeniz. Hem mülakatlar daha kolay olur, hem de daha çok aranan bir yazılımcı olursunuz.
Hocam yazılıma C# ile başladım bunla ilgili tavsiyeler alabilirmiyim?
Merhaba. C# öğrenmesi kolay bir dil. Ben bi Java geliştiriciyim. Daha önce C# yazmıştım. Java’ya cok benzer. Nesneye yönelik programlamayı, tasarım kalıplarını ve veri yapılarını hallederseniz cok iyi bir yol almış olursunuz. Daha sonra da bol bol proje üretin lütfen.
Bu yıl bilgisayar mühendisliği birinci sınıfa başlıycam bana bir tavsiyeniz var mı
Bol bol çalışmak, ortalamayı yüksek tutmak ve proje yapmak. Mezun olmadan 2 şirkette staj yapmak ve yavaş yavaş network oluşturmak. Başarılar dilerim.
Hocam öncelikle videonuzu çok beğendim güzel noktalara değinmişsiniz, benim bir sorum olacaktı, Ben yeni mezun bi yazılım mühendisiyim, bu yaz Almanya'ya iş arama vizesiyle gitmeyi düşünüyorum, 6 ay iş aramak için orada kalabileceğim, 6 ay boyunca kendimi finanse edecek kadar ek gelirim var, fakat stajlarım ve yaptığım ufak çaplı projeler dışında iş tecrübem yok, front-end ve full stack developer pozisyonlarında iş arayacağım, sizce almanyada junior developer olarak iş bulabilir miyim? Dil konusuna gelirsek yaza kadar A2 almanca öğrenebileceğimi düşünüyorum, ingilizce konusunda bir problemim yok, biraz konuşma pratiği ile birlikte B1-B2 seviyesinde ingilizcem var diyebilirim. Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba. Ben olsam Türkiye’de biraz çalışır, kendimi geliştirir ve öyle iş arardım. En kolay yol bu olur. Yeni mezun olarak iş bulmak çok zor. Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için :)
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Oraya gitmenizin is bulmak icin ek.bir katkisi olmayacak önermem. Turkiyeden Almanyadaki sirketlerin ilanlarina basvurup şansınızı deneyin. Çünkü oraya gitsenizde sizi ise alacak sirketin size sponsor olmasi lazim. Turkiyedeyken Almanyadan is ararkende ayni sartlar gecerli. Orda olmamızin is bulmaya hicbir ekstra katkisi olmaz.
@osmane4145 söylediklerinize katılıyorum. buna şunu eklemek isterim. Hollanda’da Türkler için bir ayrıcalık var. Şirketler kayıtlı sponsor olmak zorunda değiller. Ama dediğiniz gibi yurt dışına giderek iş aramak çok zorlayıcı olabilir.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, işler benim için biraz daha değişti Litvanya'da iş buldum bi sorun olmazsa oraya yerleşeceğim, 1-2 senelik tecrübenin ardından duruma göre Almanya, Hollanda gibi ülkelere geçmeyi düşünebilirim. Litvanya'dan geçişlerin çok daha kolay olacağını düşünüyorum. :) Hocam Hollanda'daki şirketlerin sponsora ihtiyacı olmadığı konusundan biraz daha detaylı bahsedebilir misiniz ya da bu konuyla alakalı bi videonuz var mıydı gözümden kaçmış olabilir.
şuanda işe alınma olasılığı nasıl gerçekten açık var mı yoksa zor mu oluyor
Bu aralar biraz zorlaştı ama imkansız değil.
Merhaba, Github profili o kadar önemli mi peki mesela spring boot için işe başvurdunuz sanırım hiç bunun üzerinde durdular mı?
Github profilinin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Github profili üzerinden mülakata çağrılan birisine de denk gelmedim. Ama Linkedin profili üzerinden mülakata çağrılan çok insan gördüm. Benim şu an çalıştığım işte de Linkedin üzerinden bana ulaştılar. Github’ı her ne kadar aktif olarak kullansak da sadece bir araç. İşe alımda çok faydası olmuyor. Ben spring-boot kullanan bir Java geliştiricisiyim. Mülakatlarda çok fazla spring-boot sorusu sordular.
@@Hollandadaki_yazilimci Anladım detaylı cevap için çok teşekkür ederim :)
Rica ederim. Başka sorunuz varsa yardımcı olmak isterim. Bu arada fikir olarak kanalınızı çok beğendim. Neden devam etmediniz?
@@Hollandadaki_yazilimci eskiden ilgileniyordum oyun geliştirmeyle kanalımda bir tane de video varmış hatta siz deyince farkettim :) baya oldu yani sağolun yine de
Rica ederim.
Abi yurt dısında yazılım okunak için ne yapmam lazım
Eğitim hayatı konusunda pek bilgim yok maalesef.
Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum
Bir soru sormak istiyorum
Ben şimdi Hollanda’da yaşıyorum
yazılımcı olmayı düşünüyorum
Üniversite okumayı’mı yoksa alaylı olarak yazılımcı olmayı’mı tavsiye edersiniz
Şimdiden teşekkürler
Üniversite okunanın bir zararı yok. Hatta yararı var. Zaman kaybı olarak düşünmeyin lütfen. Kendinizi daha kolay ispat edip daha kolay iş bulursunuz.
Merhaba ben yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve data science ve AI ile ilgileniyorum ve bu alandan gitmek istiyorum.1. Sorum Bu alanların orda tutulma oranı nedir. İş imkanları nelerdir. 2. Sorum orada en çok tutulan yazılım alanı nedir. Örneğin siber güvenlik, full stack Developer, data analys,vs.
Merhaba. AI su an cok populer degil Hollanda'da. Bunun olmasi icin hem AI alaninda startup'larin olmasi hem de bu sirketlerin yatirim almasi gerekiyor. Eger kariyerinize AI uzerinden devam etmek istiyorsaniz Amerika oneririm. Yazilim alaninda bir kisitlama yok. Hepsinde bol bol is ilani var. Ama genel olarak Java backend, sadece frontend ya da full stack diyebilirim.
Öncelikle açıklamanız ve önerileriniz için teşekkür ederim 😊. Peki veri Bilimi (Phyton.,R) veya veri analizi açısından durumlar nasıl acaba herhangi bir bilginiz var mı bu konuyla ilgili?
Deniz abi selam, son sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim full stack java spring üzerinde staj deneyemim oldu. Lakin yazılıma artan ilgi ile oluşan izdiham ve ne kadar onaylamasam da yapay zekanın bu sektörü bitereceğine dair söylentiler(ünlü ceoların) beni geleceğe dair korkutuyor. baska alanlara yonelmeyi dusunuyorum bir yandan da tecrubemi birakmak istemiyorum. benim de istegim yurtdisinda calismak veya remote calismak sektor icin yolun basinda olan birine tavsiye onerin ne olur detayli cevaplarsan cok mutlu olurum ben ve ev arkadasim dusunmekten yorulduk.
Merhaba. Full stack ve spring deneyimi iş bulmak içim yeterli. Ben backend geliştiricisi olarak çalışıyorum ve Spring Boot kullanıyoruz. Yapay zekadan korkacak en ufak bir sebep yok. İşe girince anlayacaksın ki bizim yaptığımız işi yapay zekanın yapması mümkün değil. Çünkü sadece kod yazmıyoruz, problem çözüyoruz ve bunu yazılım kullanarak yapıyoruz. Bunun için 20’den fazla araç kullanıyoruz. Ayrıca diğer takımlarla ve kendi yakınımızla sürekli iletişim halindeyiz. Ayrıca tasarlanmış 3-4 yapay zekanın yapabileceği bir iş. Son olarak güvenlik konularını unutmamak gerekiyor. Yani endişelenecek bişey yok. Sadece yapay zekayı hayatımıza ve işimize dahil etmeliyiz. Kesinlikle uzak kalmamalıyız.
ben de böyle düşünüyorum yapay zekayı bilmeyen insanların sözlerine zaten kulak asmıyorum ünlü insanlar da prim için konuşuyorlar@@Hollandadaki_yazilimci
Benim endişem İngilizce. Sence b1-b2 seviyesinde biri şansını denemeli mi ?
Biraz zor olur maalesef. İngilizcenizi geliştirseniz çok daha kolay iş bulursunuz.
En önemli olan konulardan birisi İngilizce çünkü.
Hocam 2 yıllık üniverste ile abd gidilir mi kendimizi geliştirirsek
Merhaba. Evet. Çok çalışırsanız ve kendinizi geliştirirseniz gidersiniz.
dostum yurt dışı için frontend mi şansı daha yüksek yoksa backend in mi ayrıca hangi dil ve teknolojilerin şansı daha yüksek örneğin backend diyorsan hangi dil ile daha rahat şirket bulup kabul alırız
Bence aralarında bir ayrım yok. Sonuçta backend ve frontend birbirisini tamamlıyor. Yine de backend’in bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Çünkü nerdeyse her uygulamanın/şirketin backend’e ihtiyacı var.
Merhaba yurt dışında maaşlar nasıl
Merhaba. Yazılım için mi sordunuz? Hangi meslek için?
1 yıllık tecrübem var bu benim için de mümkün mü?
Evet. Bu konuda daha detaylı bir video gelecek en yakın zamanda :) Bilginize :)
B1 ingilizce ile remote olarak iş bulabilirmiyim sizce
Biraz zor olur maalesef.
Abi diploma ön şart olarak kullanılıyor mu? Şuan internette her türlü bilgiyi bulabiliyoruz. Bende mülakatlarda sorulan konuları öğreniyorum şuan. Şuan başvursam eğer kabul alma olasılığım ne kadar? Yani dil ve teknik bilgi edindiğimi düşünürsek.
Diploma gibi bir şart yok. Dil ve teknik bilgiyi edinirseniz kabul edilirsiniz.
@@Hollandadaki_yazilimci Linkedin gibi platformlarda ön şart olarak ekliyorlar.
Hayır. Ben iş ilanlarını incelediğim bir videoda bunu göstermiştim. Mesela yazılım diplomanız olmasına gerek yok. IT alanında bir diplomanız olsa işinize yarıyor.
Sorması ayıp ama ortalama ne kadar ücret veriyorlar
Yıllık 50.000 Euro’dan başlıyor 125.000 Euro’ya kadar gidiyor.
Merhaba,ilerde yurt dışında ıt uzmanı olarak çalışmak gibi bir hayalim istiyorum.Bunun için bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi bölüm olarak okunmalı, hangisi avantajlı?
Merhaba. Hiç fark etmez. Bölüm ve üniversite ismi hiç önemli değil. Önemli olan kendimizi geliştirmek.
Teşekkür ederim
Rica ederim. Kolaylıklar ve başarılar
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
@@Hollandadaki_yazilimci Tamamdır, izliyorum hemen.
Yurt dışı 1000 başvuru yapmama rağmen hiçbirinden geri dönüş alamadım. Siz 100 başvurudan 30'una nasıl geri dönüş aldınız?
Sadece yeteneklerimle tamamen örtüşen ilanlara başvurdum. %70,%80 örtüşen varsa kaçırmadım.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Kardeşim merhaba , kolay gelsin . Normalde rehberim fakat artik yurtdışından iş almak veya oraya gidip çalışmak ıstiyorum python öğrenerek ne derece gerçekleştirebilirim , açıklama yaparsan sevinirim
Gayet gerçekleştirebilirsiniz. Ama yoğun tempoda çalışmalısınız. Ayrıca Avrupa’da kullanılan teknolojileri takip etmelisiniz.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
@@Hollandadaki_yazilimci gelişen teknolojilerle ilgili haberleri nereden takip edebiliriz
Ben basvuruyorum fakat cogu is de calisma izni bekliyor. Bunun icin nasil bir filtreleme yapiyorsunuz? Cok yere basvurdum ve hicbiri geri donmedi calisma izni sebebiyle.
Bu çok normal. Çünkü Hollanda’ya çok fazla başvuru oluyor. Ama çalışma izni istemeyen ve size çalışma izni sağlayacak şirketler de var. Yılmadan başvuruya devam etmenizi rica ediyorum.
@@Hollandadaki_yazilimci Sag olun. Denemeye devam edicem.
Rica ederim. Kolaylıklar.
abi merhaba bu alana yeni yeni merak salıyorum hangi alanda ileryeceğimi nasıl bulabilirim(alaylı olarak ilerlemek istiyorum)
Merhaba. Kanalımdaki kariyer rehberi isimli oynatma listesinde 0’dan 1 yılda yazılımcı olmak ve yazılıma nereden başlamayalım isimli 2 tane video var. Bunları izleyerek nereden ve nasıl başlayacağını öğrenebilirsin. Daha sonra kanalımdaki giriş seviyesi için hazırladığım Java 101 isimli oynatma listesinde Java programlama dilinde giriş seviyesinde bilgi sahibi olabilirsin. Daha sonra soruların olursa yardımcı olmak isterim. Son olarak da hafta sonu alaylı yazılımcı olmak için yapılması gerekenler hakkında bir video yapacağım. Umarım faydalı olur :)
@@Hollandadaki_yazilimci yanıtınız için çok teşekkür ederim videoları izleyeceğim.Sabırsızlıkla bekiliyorum
Rica ederim :)
Biraz ingilizce biliyorum başvurularda hangi seviyede dil istiyorlar B1 yeterli olur mu ?
Maalesef olmaz. İngilizce en önemli konu.
Merhabalar. Yeni yazilima baslayacaklara nereden başlamasını onerirsiniz ve yazılım icin 2 yillik üniversite okumak mantıkli olur mu yoksa cok da gerek yok mudur? Son olarak alayli şekilde kendimizi gelistirsek is bulma ihtimalimiz nedir
Merhaba. Kanalımdaki “kariyer rehberi” isimli oynatma listesinde bu sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Orada 3 tane çok kritik videom var: Yazılıma nereden başlanır, 0’dan 1 yılda Yazılımcı olmak ve 0 hazırlıkla 20 günde Hollanda’da nasıl iş bulunur. Bunları izledikten sonra kafanızda bir çok şey netleşecek.
@@Hollandadaki_yazilimci çok teşekkür ederim. Başarılarınız daim olsun :)
Size de başarılar dilerim. Teşekkürler.
hocam merhaba şimdi ben lise2 öğrencisiyim bilişim teknolojileri okuyorum. hayalim hollandada bi işe girip çalışıp paza kazanmak ve oraya yerleşmek, ama nasıl işliyor diye araştırayım derken kafam cok karıştı. sadece yazılım değil her işe razıyım yeterki gidebileyim. ama vizedir vs. derken bu işin çok zor olduğunu hatta imkansız olacağını düşündüm. beni aydınlatır mısınız lütfen? ayrıca Türkiye'de öğrendiğim yazılım Hollanda'da bana yeterli olurmu ve bana tavsiyeleriniz nelerdir? teşekkürler.
Merhaba, Turkiye'de ogrendiginiz yazilim tabiki yeterli olur. Ben tamamen bu sekilde geldim. Bolumunuz cok guzel. Hic stres yapmayin. Yurt disina tasinmak istiyorsaniz yazilima yonelin, eger baska bir amaciniz varsa soylerseniz elimden geldigince cevaplamaya calisirim.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Su anda yeni başlayacağım bilgisayar mühendisliğine mavi diploma veren bir üniversitedeyim İsviçre'de bilgisayar mühendisi olmak istiyorum hangi dillerde hangi alanda kendimi geliştirmeliyim Almanca ve İngilizce ögreniyorum şimdiden teşekkürler
Programlama dili olarak soruyorsanız neredeyse hiç fark etmez. Önemli olan İngilizce. Başka sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.
@@Hollandadaki_yazilimci Ingilizce okuyorum ingilizcem iyi olacak orta seviye bir muhendis olursam da sansim var mi (ingilice ile )yoksa cok cok iyi bir muhendis mi olmam gerekiyor junior olarak is bulmam icin
Orta seviye bir junior olarak Avrupa’da ya da İskandinavya’da iş bulmak çok zor. Kesinlikle yüksek ortalamalı ve iyi bir mühendis olmalısınız.
@@Hollandadaki_yazilimci nasil iyi bir muhendis olacagim
Abi peki yurtdışıma çıkmadan iş mülakatlarına girip iş verilince yurtdışına çıksak olurmu risk almak istemiyorum
Ben zaten tam olarak böyle yaptım. Doğrusu da bu. Söylediğiniz gibi riske hiç gerek yok. Aksi durumda buraya gelip işsiz şekilde çok mutsuz olunur.
Abi birşey sormak istiyorum illaki mühendis olmak zorunda mıyım? Bilgisayar programcısı olarak gelebilir miyim? Lütfen cevap ver
Hayır, tabiki mühendis olmak zorunda değilsin. Programcı olarak da gelebilirsin. Başka sorun varsa yardımcı olmak isterim.
@@Hollandadaki_yazilimci ben şuan sınava hazırlanıyorum düşüncem su ya mühendislik yada 2 senelik programcılık okuyup yurtdışına çıkmayı istiyorum ama aklımda acaba ikisi arasında ayrımcılık yapıyorlar mı diye soru var tüm odağım şuan bu birde üniversite fark eder mi sizce bu arada çok çok teşekkür ederim
2’si arasında şöyle bir fark var. Ama 2 senelik programcılık okuyacaksınız kendiniz çok geliştirmeniz gerekiyor. Biliyorsunuz yazılım/bilgisayar mühendisliği müfredatları 4 yıl.
@@Hollandadaki_yazilimci evet biliyorum öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim kendi tanıdığım birkaç kişi Almanya ile bağlantılı dil şirketleri ile gitti bende diyorum ki okurken kendim projeler yaparım kendimi geliştiririm aynı zamanda dil kurslarına giderim mezun olunca hem gene çalışırım hemde dil kursları yada ise basvurarak gelmeye çalışırım açıkçası lise de web tasarım okuyordum ve kod yazmayı çok seviyorum Avrupa ülkeleri bizden daha çok gelişmiş olduğu için orada daha çok güzel işler olacağına inanıyorum o yüzden de çabalıyorum elimden geldiğince
Planlarınız oldukça güzel görünüyor. Hersey gönlünüzce olsun. Güzel haberlerinizi bekliyorum :)
Merhabalar eşim lise mezunu fakat yaklaşık 15 yıldır yazılım ile ilgileniyor. Şuan İngilizce kursuna gidiyor ve yurt dışı hayali kuruyoruz. Lise mezunu bir yazılımcının iş bulma ihtimali nedir yardımcı olur musunuz? (Almanya - Hollanda)
Merhaba. Rahatlıkla bulabilir. Diploma o kadar da önemli değil. Yeterki yazılım bilgisini ve İngilizcesini gösterebilsin. Zaten eşiniz de bunu biliyordur. Başka sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.
Abi ben önerdiğin kurs veya eğitmen var mi ben udemy den java c++ c# kurslarını alarak basladım yeterli olur mu bilmiyorum fiziksel kurslardan belge almistim nesela autocad solid ama yeterli gelmedi daha kapsamli ve detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim tam anlamıyla öğrenmeye çok açım
Merhaba. Bildiğim bir eğitmen yok. Çok fazla programlama dilinde kaybolmayın derim. 1 tanesini seçip ilerlemek en doğrusu olur. Ayrıca ileride Udemy’de Java kursları yapacağım. Bilgi veririm :)
hocam öncelikle teşekkürler bilgileriniz için deneyimsiz ve yeni başlayıp 1 senede azim edip belirli bir seviyeye gelen yazılımcı avrupada çalışabilmesi mümkün mü sizce?
Rica ederim. Evet mümkün. Ama bolca proje üretmesi gerekiyor. Güncel teknolojileri öğrenmesi gerekiyor. Ayrıca İngilizcesini de hazır tutması gerekiyor. Yani buradaki şirketlerin yapacağı yatırıma değdiğini göstermesi gerekiyor.
@@Hollandadaki_yazilimci güncel teknolojilerden kastınız nedir acaba alan seçimi konusunda önerileriniz var mı ? ve dil için sertifika veya belge isteniyor mu ?
Dil için bir belge istenmiyor. Zaten mülakatlarda İngilizce seviyenizi ölçerler. Teknoloji konusunda Docker, Kubernetes, Modern c++, modern Java, Cloud’u örnek olarak söyleyebilirim.
Abi ben dijital oyun gelistirme bolumu okumak istiyorum unide yurtdisi calisabilirmiyim türkiyeden
Merhaba. Evet bulabilirsin tabiki. Bence sektörü takip etmeye ve hemen araştırmaya başla. İngilizceni geliştirdikten sonra rahatlıkla çalışırsın. Ben de oyun geliştirdim, play store ve app store’a oyunlar koydum. Bir insanın kendi oyununu oynaması büyük keyif. Kendi şirketini bile kurabilirsin ileride. Başka sorun varsa yardımcı olmak isterim.
@@Hollandadaki_yazilimci hocam peki hani okuyacagim bolum mugla sitki kocmanda ve daha mezun vermemis ilk devlet unisi bu sektörde hazırlık okuyupda mı gitmeliyim yoksa hemen başlamalimiyim?
Hazırlıkta İngilizce öğretilecekse kesinlikle hazırlık okumanızı tavsiye ederim. Yurt dısında iş bulmak için en temel şey İngilizce. Bu kadar acele etmeye gerek yok. Biraz üniversitenin keyfini çıkarsanız daha güzel olur :)
@@Hollandadaki_yazilimci çok teşekkür ederim instagram adresiniz varmı abi alsam olurmu
Rica ederim. Tabiki :) Instagram adresim: denniskender
Hangi okuldan mezun oldugumuz fark ediyor mu
Hiç fark etmiyor.
@@Hollandadaki_yazilimci Abi ben üniversite sınavına hazırlanıyorum Türk - Alman üniversitesi istiyorum (Bilgisayar mühendisliği) ama bu üni gelmezse eğer herhangi bi üni den mezun olduktan dil öğrenip gelme imkanı çok mu düşük bi de yazılımın geleceğini nasıl görüyorsun Chetgbt gibi yapay zekalar yazılım kodlaya biliyor ya ileride işsiz kalır mıyım CEVAPLARSAN SEVİNİRİM
Üniversitenin hiç bir önemi yok. Kesinlikle endişe edilecek bişey değil. Yazılım geliştiren birisi asla işsiz kalmaz. Chatgpt’nin yapabildikleri ve yapamadıkları var. Yazılımcılar en son korkması gereken kişiler.
@@Hollandadaki_yazilimci Abi bı de son olarak ailem lisans için yurt dışına cikmama karşı Türkiye de herhangi bir üniversiteden mezun olup Almanya gibi bı ülkede (herhangi bi üniversiteden mezun olmaktan bahsediyorum) Almanya da yüksek lisans için üniversite seçiyorlar mi Aklımdaki soruları cevaplandırdıgin için teşekkürler ediyorum
Hayır üniversite için bir kısıtlama yok. Lisansta çok çalışmak, iyi ortalamaya sahip olmak ve akademik yayınlar yapmak gerekiyor. Rica ederim ne demek :)
Abi aklımı kurcalayan bir soru var hangi üniden mezun olduğumuzun ne kadar önemi var cevaplarsan sevinirim
Merhaba. Kesinlikle hiç bir önemi yok. Üniversite yazılım için önemsiz. Önemli olan sürekli kendimizi geliştirebilmek.
@@Hollandadaki_yazilimci teşekkür ederim
Rica ederim.
Gidebiliyorsanız Almanya'ya gidin olmuyorsa Hollanda'ya gidin :)
Neden öyle dediniz merak ettim. Sebeplerini yazar mısınız? Herkesi bilgilendirelim. Teşekkürler cevabınız için şimdiden :)
@@Hollandadaki_yazilimci merhaba, cok daha buyuk bir ulkede oldugu icin genel olarak imkanlar daha cok. Is bulmak, ev bulmak, daha fazla insan olması, daha cok turk restoranların olması (yemek) gibi sebepler. Bence tek dezavantaj dil.
Yazdıklarınızda tamamen haklısınız. Kişilerin önceliğine göre değişiyor. Bildiğim kadarıyla Almanya’da sağlık sistemi de daha iyi Hollanda’ya göre. Doğru mu bu bilgi?
@@Hollandadaki_yazilimci evet, bireysel ve ozellikle aileler icin saglık sıstemi daha iyi
Teşekkürler güzel bilgiler için :)
Selamlar, faydalı içeriğiniz için teşekkürler notlar alındı✍🏻😊2 yıl frontend tecrübesi(React.js ağırlıklı) ile Hollanda ilanlarına başvuruyorum, geri dönüş alamıyorum. Çok çok kararlıyım gitmeye. Bu noktada nasıl bir yol izlemem gerekir?
Selam, teşekkür ederim :) Başvurmayı asla bırakmayın. Ben 100 ilana başvurmuştum. Çok kararlı olmanız harika, aynı şekilde devam edin ve umudunuzu yitirmeyin. Bi anda olacak zaten :)
@@Hollandadaki_yazilimci Tesekkur ederimm
Bizde tr de dönüş alamıyoruz :/
Üzüldüm sizin adınıza. Umarım hersey gönlünüzce olur. Sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olmak isterim.
Merhaba. Maalesef junior olarak Hollanda’ya gelmek şu an çok zor. Çok fazla başvuru yapan var su an. O nedenle ince eleyip sık dokuyorlar.
Abi selamlar,ben Boğaziçi üniversitesinde yönetim bilişim sistemlerini kazandım bu yıl.İlerideki hedefim mezun olduktan hemen sonra yurt dışında iş bulmak (hollanda ingiltere gibi yerlerde).Ne gibi önerilerin olur ? Gerçekten istiyorum.
Merhaba. Hayırlı olsun Alper. Yeni mezun olarak yurt dışında iş bulabilmek için çok çabalamak gerekiyor. Diğer yeni mezunlardan farklılaşmak gerekiyor. Çünkü Hollanda, Almanya ve İngiltere gibi şirketlere çok fazla başvuru oluyor. Bu nedenle şirketler ince eleyip sık dokuyor. Benim önerim yurt dışı kaynaklı şirketlerde staj yapmak, eğer imkan varsa doğrudan yurt dışında staj yapmak, bol proje üretmek, yurt dışı kaynaklı bir network yapmak. Yani daha uni’de okuyorken yurt dışı ile bağlantıda kalmak.
Bu konuda şimdi “Yurt dışında yazılımcı olarak iş bulmak için 8 taktik” isimli bir video yükledim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler.
Şu an Bahçeşehir üniversitesinde yazılım mühendisliği öğrencisiyim üniversite konusu kafamı karıştırıyor sınava tekrar girip Galatasaray bilgisayar mühendisliği için yeniden bir sürece girsem mi düşüncesi var yurt dışı aşamasında sence büyük bir fark yaratır mı üniversite düşüncen nedir
Hiç yaratmaz. İkisi de güzel üni. Böyle şeyleri düşünmene gerek yok. Sadece derslerine çalış :) yüksek ortalama, bol proje :)
Hocam merak ettiğim bir durum var bu yıl yks ile birlikte umarım bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümüne başlamayı planlıyorum merak ettiğim husus ise ben kazandığım durumda kendimi gerek yabancı dil gerek yazılımsal yeterlilik için çok cabalayip elimden geldiğince çok proje geliştirmeyi düşünüyorum yeni mezun olarak Türkiye'de hiç çalışmadan doğrudan yurtdışında bir iş bulma şansımız var mıdır sizce
Merhaba. Bu oldukca zor. Sebebi de su: yurt disina her ulkeden cok fazla basvuru geldigi ici sirketler artik cok secici davraniyor. Yani yeni mezun almalarina hic gerek yok. Onun yerine orta seviye bir yazilimciya 300-400 euro vermeyi ve onlara yatirim yapmayi tercih ediyolar. Sunu onerebilirim: stajlarinizi yurt disinda yaparak uluslarasi bir network edinmelisiniz ve linkedin'deki yurt disi ilanlarini surekli takip etmelisiniz. Bu 2 sey mezun oldugunuzda is bulmanizi cok kolaylastiracaktir. Son olarak kanalima abone olarak destek verirseniz cok mutlu olurum. Basarilar dilerim.
@@Hollandadaki_yazilimci peki okurken remote olarak avrupa'da iş bulma imkanımız var mı? düşük ücretlere çalışarak deneyim kazanabilir miyiz?
Tabiki var. En önemli kriterler kendinizi geliştirmek ve bol bol araştırma yapmak.
Yeni mezun birinin direk yurt disinda is bulmasi zor. Ama.imkansi degil. İlk isini yurt disinda bulan insanlae taniyorum. Tabi bu sansiniza, kendinizi ne kadar gelistirdiginize ve mezun olsugunuzda Avrupada IT sektörünün ne durumda olacagina bagli. Ama yeni mezunken hemen yurt disina gitmeye cok bel baglamayin. Acikcasi yeni mezunken hemen gitmenin cok da önemi yok. Sonucta nihai hedefiniz yurt disinda calismaksa yazilim muhendisligi bunu en kolay yapapabileceiniz mesleklerden biri. Ama burds bazen soyle.bir yanlis anlasilma oluyor. Sanki yazilim muhendisligi yapan herkes cok ta ugrasmadan yurt disina gidebiliyor gibi. Böyle birsey yok herkes yurt disina gidebilecek seviyede olmuyor yada yurt disi mulakatlari ile ugrasacak sabirda ve azimde olmuyor. Yazilim muhendislerinin yurt disina gitmesi daha kolay derken diger mesleklere oranla daha kolay oldugunu söylüyoruz. Yazilim muhendisligi yapan herkes cok kolay yurt disina gidebili anlamina gelmiyor
Doğru bilgiler, teşekkürler :)
Hocam merhaba , son zamanlarda herkes yurtdışına gitmek istediği için , türkiyeden belki günde 100 lerce cv gidiyor avrupaya ( iş başvurusu ) sizce yurtdışında iş bulma şansımız çok mu azaldı ?
Merhaba. İş bulma şansı azalmadı. Ufak taktiklerle kolay bir şekilde diğer başvurulardan sıyrılabilirsiniz.
@@Hollandadaki_yazilimci Hocam peki diplomasız olur mu bu iş , ne kadar gerçekci
Oldukça gerçekçi ama çok azimli olmak gerekiyor. Mesela son videolarımdan bir tanesinin konusu “0’dan 1 yılda yazılımcı olmak”. İzlerseniz faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca kariyer rehberi isimli bir oynatma listem var. Bence yeterince bilgi verecektir. Ayrıca istediğiniz bir konu olursa içerik yapabilirim. Diploma konusunda da içiniz rahat olsun, sadece kendinizi yetiştirmeye odaklanın.
@@Hollandadaki_yazilimci Hocam ilgin için çok teşekkür ederim , şuan kendime ayrırabileceğim 1 senem var 1 sene azimli bir şekilde çalışacağım . Bana temel almam için udemy veya başka bir kurs öneriniz var mı ?
Merhaba. Açıkçası benim kanalımdaki giriş seviyesi Java 101 eğitimi kesinlikle öneririm. Hem örnek çözüyorum, hem ödev veriyorum. En sonda ise 2 tane Java projesi yapıyorum. 15 seriden oluşan bir video. Kesinlikle faydalı olacaktır.
Selam, iyi akşamlar. Üniversite dplomam yok, diploma olmadan Frontend developer kursuna başlayıb iş bulmam ne kadar mümkün? Yoksa Üniversite okumam şartmı?
Merhaba. Alaylı yazılımcılara ve junior yazılımcı adaylarına tavsiyeler verdiğim son 2 videoyu izler misiniz? Bu sorularınızı cevapladım. Eğer vaktiniz yoksa cevaplıyım, tabiki üniversite okumanıza gerek yok.
@@Hollandadaki_yazilimci Çok teşekkür ederim.Bir az tereddüd ediyorum açıkcası üniversite mezunu olmadığım için. Yani kursa başlarım diploma olmadığı için iş bulamam bu beni çok kayqılandırıyor. Efendim birde sorum olucaktı izninizle günde sizce ne kadar zaman ayırmalıyım öyrene bilmek için ?
Bu konuda da videom var. 0’dan 1 yılda Yazılımcı olmak isimli. İzlemenizi tavsiye ederim. Faydalı olacağına inanıyorum.
Merhaba, Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) bölümünün Avrupada iş imkanı var mı? ya da işletme/iktisat gibi bölümlerden mezun bir kişi alaylı olarak avrupada yazılım üzerine iş bulabilir mi?
Merhaba. MIS çok güzel bir bölüm. Daha önce çift anadal yapmayı düşünüyordum. Ayrıca MIS okuyan arkadaşlarımın çoğu şu an baya mutlu. Önü açık ve yurt dışında iş bulmak kolay. Dediğiniz bölümlerden mezun olup Yazılımcı olarak iş bulan tanıdıklarım var. Ama biraz zorlandılar. Son olarak alaylı Yazılımcı olmak konusunda yakın zamanda bir video çekeceğim.
@@Hollandadaki_yazilimci çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
Rica ederim :)