Bravo, George, informațiile sunt utile! Problema cea mai gravă este că românii au marele talent să compromită absolut orice idee care funcționează într-o lume civilizată, fără corupție! Ai atins în treacăt problema licitațiilor din primării, dar sunt multe alte obstacole birocratice cu care trebuie să se confrunte un om normal într-o țară anormal de coruptă!
Am câteva întrebări. Nu sunt conectat la rețeaua electrică națională, momentan cumpăr de la o societate,(în privat) și m-ar interesa să-mi fac o instalație de 5 kw., tot în privat. Este obligatoriu să pun panourile pe acoperiș? sau pot și pe un suport la înălțime joasă, și ce fel de invertor mi-ați recomanda pentru curent trifazic? Dacă pot primi informații de ajutor din partea oricui,accept cu plăcere.
Inteleg din interviu ca sistemele de 3KW ar putea fi exceptate de la necesitatea autorizatiei de construire, fiind vorba de doar 12 panouri sau 22-25MP. Dar daca tehnologia se imbunatateste si panourile ajung sa fie de o capacitate mai mare de 250W sau 300W sau chiar 330W si ma incadrez in limite de suprafata si greutate acceptate pentru montajul pe acoperis dar, cu o putere instalata mai mare de 3KW, s-ar mai impune obligativitatea autorizatiei de construire? Caci pana la urma necesitatea autorizatiei este conditonata de greutatea sistemului versus rezistestenta acoperisului si nu de puterea instalata in final. Dar pentru cei care isi monteaza sistemul fotovoltaic pe sol pana la 27KW, in gradina proprie ar mai fi nevoie de autorizatie?
Avem o casa construită anul trecut, in acest moment datorită acestui clip voi face tot ce pot ca sa accesez fondurile pentru panouri ! Mulțumim George!
Acoperis din gazon natural si fațada ventilata din panouri foto-voltaice. Asa eviti emisia luminii in atmosfera si ai o casa eleganta, practica si ecologica.
Foarte bun acest video cu informatii pretioase... Apreciez foarte mult ceea ce faci... Faci o treaba buna... Mult succes in continuare in tot ceea ce faci...
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 mai vrem informați , eu sunt din Moldova am o jumătate de hectar de pământ in spatele casei si as vrea sa îl transform intr-o baterie , sa îmi alimentez nu doar proprietatea dar si rețeaua naționala , cred ca România poate deveni foarte bogata di aceste proiecte , 80% din suprafața România e teren drept arabil , de asta a devenit Ceaușescu cel mai important importator de grâu din Europa , dragilor cei din ro dar si din afara trebuie sa ne punem pe treaba si sa luam lucrurile in serios ,noi ca cetățeni , romani noastră are multe surse importante ce poate duce la prosperare , stiu e multă munca dar împreuna o putem duce sore realizare
Pare un om bun si interesat de ceea ce face, iar tu George pari un om lafel de bun, cu dorinta de a inspira si cu credinta in bine, ceea ce trebuie sa ne invete pe toti sa fim mai buni. Daca noi, ca oameni, invatam sa combatem pacalitul si inselatul, lumea va fi mai buna. Felicitari pentru initiativa si pentru caracterul pe care il prezentati. :)
Pare. Din nefericire doar pare. Chiar eram curios dacă programul ăsta chiar ajută. Că alte programe identice sînt țepe clare. Cel pentru electrocasnice, mai bine urmărești un preț corect și îți cumperi ce vrei plătind la fel cît plătești prin program. Prețurile umflate de cei agreați fac ca toți banii să se ducă la ei. Idem cu reabilitările termice. Prețuri umflate teribil. Mai bine ieși plătind din mînă. Dar aici cu contribuție de doar 10 procente, n-ai cum să ieși păgubit. Și din puținele mărturii apărute acum după doi ani, da, ieși în avantaj față de o achiziție fără ajutor, dar nu la nivelul așteptat. Din cauză că nu îți poți alege sistemul, ci ți se bagă pe gît ce gunoaie au de vîndut,. practic ieși doar cam cu 50 de procente mai bine decît cu un sistem luat pe barba ta. Deci procentul mare subvenționat, chiar ajută, dar mafia este aceeași. Practic dacă zece mii în plus nu te ucid, și birocrația te arde rău la ficați, mai bine mergi pe barba ta. Cel puțin asta e impresia mea după primele mărturii. Poate e o impresie greșită. Rămîne de văzut cum evoluează mai departe. .
As vrea să am și eu o instalație de panouri fotovoltaice dar după 1 an și două luni de cînd sunt inscris la o firmă pentru așa ceva, cred că îmi trebuie niște pile sus puse ca să mi se monteze panourile. De ce trebuie să facem noi proprietarii proiectul cînd de acestea ar trebui să se ocupe firmele care montează panourile. Nu cred că va citi cineva acest comentariu, am mai comentat acest lucru și nu am primit niciun răspuns.
Vă salut! Dar dacă nu am clădirea ci doar terenul dar doresc să montez panouri fotovoltaice la sol pe cadru metalic, pentru a avea energie în timpul construcției, pot beneficia de aceste facilități????
Well this aged well... :)) imi vine sa rad ca am crezut si chiar am alergat de 3 ori dupa acte pentru programul asta. Si cu dosar pus la punct ce a respectat toate comunicarile AFM...tot am fost respinsi cu miile.
In Ploiesti pe timpul lui Ceasca in cartierul Enachita Vacarescu,existau pe terasele blocurilor panouri.Dupa lovitura de stat au fost date jos ptr ca te topeai zi/noaptea de caldura,ma refer vara !
Apartamentele de bloc au toate contoar electric individual + cablu TV/internet individual... Cum să nu poată să beneficieze de panourile fotovoltaice? Este doar lipsă de voință!
Nu am inteles o chestiune ,adica in pachetul respectiv sunt incluse doar panourile,deci fara structura de prindere si cablaje ,mai platesti si manopera ?
Bună ziua domnul George, am pus și eu câteva panouri acasă, și mă întrebam pentru a distribui energie în rețea trebuie un alt tip de contoare pe care îl cumpăr eu sau cei de la renel trebuie sa îl monteze, vă mulțumesc anticipat
Reteaua nationala ca o "baterie" inseamna de fapt reducerea productiei din carbune etc, in masura si momentele in care se poate produce din surse regenerabile.
Poate Ca' ,acest Canal nu,l mai deschide nimeni,dar este mare pacat d,le Buhnici Ca' ne,ati lasat cu ochii in soare ,cit despre invitatul d,voastra ce sa mai zic,minciuni si iar minciuni,nici macar un pic de respecta pt Cei interessati despre proiect,un cit de mic raspuns Sau explicatie la toata aceasta farsa ,cum sa mai aibe lumea incredere in semenii ei ,de mai bine de 7luni ,de cind ne ametiti cu acest proiect, care nu cred Ca' va exista ,si toti v,ati dat la fund ,specific romanilor ,bravo va multumim pt onestitatea de a ne tine "informati la zi d,le Buhnici "asa cum ati promis, o zi buna
Daca ar ajunge in curtile agricultorilo!cu un impiant de 3 kwh cu o pompa care se regleza in baza la cata putere da panourile cat e soare iriga nu e soare ploua.Pot iriga solare ,pomi,vie ,etc .
Curajos domnul respectiv că a venit să țină piept întrebărilor lui George. Ambele idei sunt bune, de realizări îmi este frică însă. George chiar să verifici dacă se realizează ceva sau va fi o mare țeapă ca de obicei. Și eu aș dori să accesez un asemenea program ptr părinții mei.
Au trecut mai bine de doi ani de la acest clip. A reusit cineva sa obtina fondurile de care vorbeste "invitatul " dumneavoastra si a dus la bun sfarsit un astfel de proiect, unde acum se bucura de beneficiile unei astfel de instalatii pe fotovoltaice?
Buna ziua Ministerul mediului ar trebui sa forteze primariile ca in cadrul reabilitatii termice sa fie amenajata terasa (suporti) pentru a se putea monta panouri solare fie termice sau fotovoltaice.
Buna ziua, pentru a primi ajutorul de stat pentru panouri fotovoltaice eu cred ca nu trebuie autorizatie de constructie, toti ci care se gandesc la ponouri au bani si acoperisu este rezistent.CEI CU CASELE MAI SLABE SE GANDESC SA LE POATA REPARA SA NU PLOAIE PE EI, nu au bani de ponouri...
Panouri solare cum sunt gratuit vreau să am 4 KW în curte trebuie să duc la primărie ca să pun panouri solare da mie banii pentru panouri solare am o pensie de handicap gradul 2 370 lei
Da.... ca idee este foarte interesant, dar sa tinem minte ca o foarte mare parte a populatiei inca nu beneficiaza de apa curenta si canalizare.... care este diferenta? Vorbim despre panouri solare dar avem toaleta in fundul curti....
Am o nelămurire din diferențele de preț/kw. Dacă ziua dau în rețea 10kw și noaptea consum 10 kw sunt pe 0 sau sunt pe minus deoarece am cumpărat mai scump?
Salut George! In video e vorbeset de o lista de instalatori autorizati. Pe site AFM nu este o asemenea lista ci doar liste de calrificare sau respinsi. Poti publica te rog o lista cu instalatori autorizati pentru programul in cauza. Multumesc!
Am făcut proiect pentru fotovoltaice prin programul Casa verde. Proiectul a fost aprobat. Îmi recomandați vreo firma alături de care as putea colabora pentru instalarea panourilor? Suma finanțată de stat este de 20 000 lei. Am primit o oferta pentru 3kwh cu un preț de 27 000 lei (7000 lei urmând a fi plătiți de mine). Nu mi se pare foarte ok aceasta oferta. Îmi puteți recomanda altceva? Mulțumesc.
Și eu injectez în rețea de 3 ani cred, și nu e clară treabă încă ce se întâmplă cu ce am injectat. Am o instalație de 11 kw. Atâta doar că încerc să consum maxim din producția proprie. Am pompa de căldură cu consum de 3 kw și las să meargă pe timp de iarnă toată ziua încât să consum cat mai mult.
Unde n-au curent are radio cu baterie dar bătrânii de unde sa aiba ban de așa ceva dar primarul nostru sa cumpărat statie de asfalt pe numele lu nevasta sa n-are timp de panourile solare si lucreaza cam mulți la firma respectiva ziși angajați cu amânarea contractului dar nu stiu de ce ca la casa de asigurări la CNAS figurează ca persoana selectată nu este asigurată ar însemna că la stat nu da nimic se lucreaza la negru. Si panourile sunt foarte de parte...
Eu stau la bloc, etaj 4 din 4 si as pune pe acoperis panouri solare de 3kw cu contor in ambele sensuri pe 25 m2 (plus ca imi face si putina umbra pe acoperis si nu mi se mai incalzeste asa rau vara) sau cota parte din 65 m2 cat este suprafata apartamentului in caz ca trebuie sa impart suprafata acoperisului cu vecinii de la etajele inferioare...asta daca ar fi o legislatie in sensul asta. Cand sunt la lucru (8-16), tot as fi pe plus, doar frigiderul ar consuma, in rest 2 tv-uri si un cuptor cu microunde in standby este egal cu zero...s-ar compensa si macar as avea curent aproape gratuit intr-o luna.
Buna ziua George. Se poate sa faci partea a doua la acest interviu. Inca nu s-a demarat programul cu panouri fotovoltaice. De ce se intarzie? Multumesc anticipat. O zi buna.
Background-ul este defocalizat pt ca atentia ta sa fie indreptata pe cei doi. Nu stiu unde ai trait de nu ai mai auzit de tehnica asta pana acum. Este intalnita mai ales la poze.
@@lushano Nu ti e rusine ma baiatule....cum sa nu auzi de background defocalizat,eu nu mai ieseam din casa noroc cu genii ca @bla bla sa ne lumineze mintile inferioare....
Mda... Cei de la bloc sunt ai nimănui. Pt. fotovoltaice nu sunt eligibili, pt. mașina electrică teoretic da, însă neputând încărca acasă sunt practic excluși și din programul rabla plus... Măcar o trotinetă electrică se poate și pt. ei?
De curiozitate de la ce partid e àsta? ca prea vede totul in roz o sa facem ,o sa dregem,si lumea chiar il crede.la o luna de la alegeri si in an electoral.
Eh, cel putin de acum o luna, a avut dreptate despre eliminarea autorizatiei de construire: www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2019/comunicat_presa_2019_06_26.pdf
Eu nu stiam de autoriztia de constructie dar stiu ca avizul tehnic de racordare ( ATR) pentru panouri fotovoltaice ne va costa peste 6-7 mii lei. Deci atentie , pe langa cei 2 mii lei contributia beneficiarului mai trebuie sa aveti in vedere ATR-ul !!!
@@dimivulcano2592 are importanta, pentru abonatii enel este mai usor, ei fiind implicati direct in acest program. Deci este in interesul lor sa puna la dispozitie ATR cat mai repede
La enel ATR se elibereaza in 30 de zile si costa 42 lei. Trimiteti mi un mail pe lukaspaintvof@gmail.com si va trimit o lista cu costurile actelor necesare
Draga George, cred ca o idee buna de video ar fi sa faci un follow up la acesta, sa vezi defapt cum decurge el si cum la 1 + an de la depunerea si inregistrare, statul gaseste tot felul de scuze pentru a nu onora acest proiect. Aici ma refer la: scuza cu documente expirate (nu se ia in calcul data depunerii ci data validarii, ceea ce e insane fiinca la momentul depunerii toate documentele erau in termen, dar ei le valideaza dupa 3-6 luni, normal ca expira CF-ul sau adeverintele de la fisc). Oricum, noi uitam ca Romania e o adevarata fantana de "treburi". Sunt curios cand o sa am fotovoltaice finantate de stat.
Salut, foarte buna intrebarea legata de terasele blocurilor nefolosite din Romania, dar poate exista posibilitatea ca asociatia de locatari sa poate profita de aceasta investitie pentru iluminatul blocului, consumul liftului etc nu individua, iar instalatia sa nu depaseasca consumul pentru a nu fi nevoie de returnare de fonduri.
@George Nu inteleg explicatia tehnica pentru care asociatiile de la blocuri nu pot participa. Lumina din partile comune pe ce contor este? Dar cand asociatiile realizeaza venituri din spatii publicitare/bannere? Cred ca asociatiile ar fi interesate sa devina prosumatori. Pacat nu s-a discutat mai in detaliu aspectul acesta
Asociatiile ar deveni producatori si asta incurca . Fraierii trebuie doar sa plateasca . Iar energia verde a cam atins limitele in Romania dpv tehnic . Un sistem energetic nu are capcitate de stocare . Cit consumi atit trebuie sa produci La nivel instantaneu . Daca sunt zile cu umbra energia necesara trebuie sa vina de undeva . O hidrocentarala , o termocentrala . Iar astea trebuie tinute in rezerva , adica gata de actiune platite sa astepte sau sa produca dupa caz . Cind energia verde variaza puternic dispecerul energetic nu mai poate compensa intrarea si iesirea lor . De aceea din motive de siguranta sursele eco/variabile nu pot depasi un anumit procent din puterea necesara . Iar in Romania acest procent este deja depasit .
Salutare! Pe o suprafata de circa 30-32 mp (orientare sud) si o inclinatie de 34 de grade cate panouri pot monta si ce putere maxima o sa am? Ma pot incadra in programul casa verde? Merci!
@Johnny Ericsson nu mă interesează să vând pe rețea, vreau doar pentru uz personal. Că nu voi consuma cât curent produce îi voi da drumul pe rețea ca să nu suprasolicit bateriile.
Cu parere de rau, acest program va fi un ESEC total..este un program doar pe hartie(obligati de UE sa implementam si noi un proiect ecologic), foarte prost pus in practica, cu foarte multe lacune. Isi vor bate joc de banii pe care ii pot accesa pentru a realiza lucruri minunate. Dupa cateva amanari a listelor cu instalatorii autorizati, au reusit sa stranga 20 de firme(care 280??)+subcontractanti pt 40 de judete. Majoritatea firmelor va vor cere in avans toata suma necesara proiectului dvs, cu promisiunea de rambursare cand isi vor primi banii de la stat + multe alte probleme tehnice si birocratice. Mai bine off grid pe banii mei!
@Claudiu H asa Este pt Ca' ori nu vor de teama Ca' nu,si vor primi banii ,ori le,au respins dosarele Ca' incomplete ,oricum ar fi banii nu se pierd ,se aproprie alegerile
@@FutureRocket este lista, am gasit-o la un moment dat. Dar preturile celorlor care afiseaza,sunt semnificativ mai umflate :)) iar celelalte nu au nici macar un detaliu despre ce panouri/sisteme folosesc. Surpriza e ca multi nu se incadreaza in nici unul din programe. Noi nu vrem sa ne legam la retea, ne cere Enel-ul peste 30.000 euro, deci pica primul program si in al doilea iar nu merge, ca nu suntem destul de departe de retea (2km), noi fiind la 1 km si vreo 11 m. :))
Este un esec, pt ca : numai cu firme acreditate asta insemna firme care vor trebui sa dea spaga pt acreditari, ce firma serioasa se incurca sa lucreze pe banii ei in speranta ca va incasa de la stat in viitor, NICI UNA, se vor implica numai acelea cu relatii la mediu, ce idiot crede ca va putea avea autorizatie de constructie in 1 luna? Nici drek, ce facem cu cei care deja au instalatii montate, NIMIC, numai bla, blauri fara consistenta si maldare de acte fara finalitate....tipic pt ROMANIA.Daca observati se merge pe acelasi concept de contopist comunist, fiecare cetatean este un potential infractor !
Unde putem vedea raspunsurile la intrbari(sunt multe,si ne intereseaza cele ale specialistilor) pt. Ca' aici deocamdata nu raspunde nimeni, probabil si din lipsa de timp, multumesc
Foarte buna pusă problema, foarte bune întrebările puse pe masa, domnul din imagine a rămas cam blocat la unele afirmații. Stiam de acest program si eram hotărât să aplic dar acum sunt pe gânduri dupa toata discuția.
Avem o lista cu instalatorii admisi/aprobati de AFM, in acest program? Am cautat pe AFM si nu am gasit. Recomandati pe cineva serios in zona de vest a tarii?
La noi e mai greu cu implementarea ; suntem aproape la sfarsitul lui Iulie si nu se stie cand demareaza programul ; la fel si cele dincasa verde (panouri solare, centrale termice, etc) au ajuns cu plata prin 2006!!
Uite o idee, toate blocurile sa aibe panouri solare care sa injecteze in retea asa se poate face o infrastructura electrica totala si cgiar si cei de la bloc sa aibe masini electrice
Ahhh vreau si eu panouri pet o casa la tara care are o talpa de 16m X 12m! Aia cu primariile sa depuna documetatia pentru cetateanul defavorizat...trebe sa te ai pe bune cu primarul sau sa-l remunerezi cumva sa se lege la cap pentru tine. Si cu licitatiile alea, se pot contesta si uite cum staaaa cetetanul fara lumina! Traim in Romania!
@@dncviorel Pedalezi când nu te duci la serviciu. Cand te duci la serviciu, pornești motorul si pedalezi mai usor , ca sa nu transpiri. Altfel, alegi autoturismul.
In curand Enel va incepe o campanie de instalare a 25000 de instalatii fotovoltaice de 3kw on grid. Beneficiarul va platii decat 2200 lei, restul fiind suportat de guvern
@@caloianlucian6448 daca nu glumiti,multumesc de informatie,si pentru Ca' vad Ca' sunteti informat ,stiti cumva pe ce site vor apare informatiile in ce privesc documentele necesare?multumesc daca,mi veti raspunde si numai bine
E frumos ceea ce faci, dar daca mai aduci oameni cu devizia in stat as vrea sa-i intrebi si asta. De ce la noi e un singur contract la injectarea de energie in retea cel cu prosumatorul? De ce nu este si la noi, asa cum e si in alte tari europene, contract unu la unu? Adica injectezi un kw primesti un kw. De ce la noi nu sunt acceptate si alte invertoare certificate european CE ci doar cele ageate de ei?
Cei care locuiesc la 2km de retea au motivele lor sa locuiasca acolo , si eu as vrea sa locuiesc ceva mai la distanta de drumul national care de la ora 5 imi da trezirea cu camioanele trecand si tot trecand , dar aici am avut posibilitatea sa fac casa , sunt rare cazurile cand un loc de casa este ales dupa bunul plac dar poate nu are toate utilitatile , fiecare loc e cu avantaje si dezavantaje .
Ore nu e un mare politician domnul Brezuica Cornel? Se adresează la comisia de industrie din camera deputaților, el va monitoriza, apoi sa corectat, nu el..... Firma. Apare expertiza, care e scumpă, apio nu e buna, ai pierdut Apoi, comisia din Senat ..a lui...MARIN=senator. Senatorul mărin ia adus de acasă pe membrii comisiei.
Bine punctat George....stau la bloc etajul 4 si vreau sa beneficiez si eu de acest program,am apartamentul.orientat spre sud si ma bate soarele toata ziua,nu e pacat?
De ce nu se spune nimic in ghid,despre autorizatie de constructie a inst. si despre ATR ,care costa o carutà de Bani (in jur de 7-8 Mii lei) si ne spun Ca' se va da in plus doar 2000 lei,? nu cred Ca' Este corect ,te trezesti in fata faptului implinit si nu sti per unde scoti camasa
@Johnny Ericsson maxim 20.000 lei parca. Si pierzi din start 8.000 pentru proiect si diferenta pana la 20.000 sunt preturile umflate de firmele cu care colaboreaza. Tot pentru ei o fac.
Bravo, George, informațiile sunt utile! Problema cea mai gravă este că românii au marele talent să compromită absolut orice idee care funcționează într-o lume civilizată, fără corupție! Ai atins în treacăt problema licitațiilor din primării, dar sunt multe alte obstacole birocratice cu care trebuie să se confrunte un om normal într-o țară anormal de coruptă!
George, îți mulțumesc pentru acest video, mi-am convins și eu părinții să ne punem sistem fotovoltaic pe casă de 5kwp. Ești genial!
Mda... suna frumos atunci in 2019... Pe mine m-ar interesa cat de bine funcționează cele spune atunci, acum după mai bine de 2 ani.
Am câteva întrebări. Nu sunt conectat la rețeaua electrică națională, momentan cumpăr de la o societate,(în privat) și m-ar interesa să-mi fac o instalație de 5 kw., tot în privat. Este obligatoriu să pun panourile pe acoperiș? sau pot și pe un suport la înălțime joasă, și ce fel de invertor mi-ați recomanda pentru curent trifazic? Dacă pot primi informații de ajutor din partea oricui,accept cu plăcere.
Bunã dragilor, mai este posibil instalarea acestor panouri cu respectivele avantaje (finanțare de la STAT). Mulțumesc cu recunostintã
Inteleg din interviu ca sistemele de 3KW ar putea fi exceptate de la necesitatea autorizatiei de construire, fiind vorba de doar 12 panouri sau 22-25MP. Dar daca tehnologia se imbunatateste si panourile ajung sa fie de o capacitate mai mare de 250W sau 300W sau chiar 330W si ma incadrez in limite de suprafata si greutate acceptate pentru montajul pe acoperis dar, cu o putere instalata mai mare de 3KW, s-ar mai impune obligativitatea autorizatiei de construire? Caci pana la urma necesitatea autorizatiei este conditonata de greutatea sistemului versus rezistestenta acoperisului si nu de puterea instalata in final. Dar pentru cei care isi monteaza sistemul fotovoltaic pe sol pana la 27KW, in gradina proprie ar mai fi nevoie de autorizatie?
Avem o casa construită anul trecut, in acest moment datorită acestui clip voi face tot ce pot ca sa accesez fondurile pentru panouri ! Mulțumim George!
Salut ai găsit lista eu nu am găsit nicio lista
Acoperis din gazon natural si fațada ventilata din panouri foto-voltaice. Asa eviti emisia luminii in atmosfera si ai o casa eleganta, practica si ecologica.
Foarte bun acest video cu informatii pretioase... Apreciez foarte mult ceea ce faci... Faci o treaba buna... Mult succes in continuare in tot ceea ce faci...
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 mai vrem informați , eu sunt din Moldova am o jumătate de hectar de pământ in spatele casei si as vrea sa îl transform intr-o baterie , sa îmi alimentez nu doar proprietatea dar si rețeaua naționala , cred ca România poate deveni foarte bogata di aceste proiecte , 80% din suprafața România e teren drept arabil , de asta a devenit Ceaușescu cel mai important importator de grâu din Europa , dragilor cei din ro dar si din afara trebuie sa ne punem pe treaba si sa luam lucrurile in serios ,noi ca cetățeni , romani noastră are multe surse importante ce poate duce la prosperare , stiu e multă munca dar împreuna o putem duce sore realizare
Pare un om bun si interesat de ceea ce face, iar tu George pari un om lafel de bun, cu dorinta de a inspira si cu credinta in bine, ceea ce trebuie sa ne invete pe toti sa fim mai buni. Daca noi, ca oameni, invatam sa combatem pacalitul si inselatul, lumea va fi mai buna. Felicitari pentru initiativa si pentru caracterul pe care il prezentati. :)
Pare.
Din nefericire doar pare.
Chiar eram curios dacă programul ăsta chiar ajută. Că alte programe identice sînt țepe clare. Cel pentru electrocasnice, mai bine urmărești un preț corect și îți cumperi ce vrei plătind la fel cît plătești prin program. Prețurile umflate de cei agreați fac ca toți banii să se ducă la ei.
Idem cu reabilitările termice. Prețuri umflate teribil. Mai bine ieși plătind din mînă.
Dar aici cu contribuție de doar 10 procente, n-ai cum să ieși păgubit. Și din puținele mărturii apărute acum după doi ani, da, ieși în avantaj față de o achiziție fără ajutor, dar nu la nivelul așteptat. Din cauză că nu îți poți alege sistemul, ci ți se bagă pe gît ce gunoaie au de vîndut,. practic ieși doar cam cu 50 de procente mai bine decît cu un sistem luat pe barba ta. Deci procentul mare subvenționat, chiar ajută, dar mafia este aceeași. Practic dacă zece mii în plus nu te ucid, și birocrația te arde rău la ficați, mai bine mergi pe barba ta. Cel puțin asta e impresia mea după primele mărturii. Poate e o impresie greșită. Rămîne de văzut cum evoluează mai departe. .
As vrea să am și eu o instalație de panouri fotovoltaice dar după 1 an și două luni de cînd sunt inscris la o firmă pentru așa ceva, cred că îmi trebuie niște pile sus puse ca să mi se monteze panourile. De ce trebuie să facem noi proprietarii proiectul cînd de acestea ar trebui să se ocupe firmele care montează panourile. Nu cred că va citi cineva acest comentariu, am mai comentat acest lucru și nu am primit niciun răspuns.
Vă salut! Dar dacă nu am clădirea ci doar terenul dar doresc să montez panouri fotovoltaice la sol pe cadru metalic, pentru a avea energie în timpul construcției, pot beneficia de aceste facilități????
Hai sa vedem cum se va pune in practica!, in clip totul suna parca vine raiul peste noi ...:))
😂😂😂 Adevarul că nu există primari hoți în România! 😂😂😂 Mor aici!
Te urmăresc cu drag și îmi place ce faci. Te rog frumos evita politicienii ca mai mult ma inervez și nu fac nimic bun.
Well this aged well... :)) imi vine sa rad ca am crezut si chiar am alergat de 3 ori dupa acte pentru programul asta. Si cu dosar pus la punct ce a respectat toate comunicarile AFM...tot am fost respinsi cu miile.
Pentru case luate cu credit bancar e valabil programul?
Nu faceți parte din oamenii lor.........
In Ploiesti pe timpul lui Ceasca in cartierul Enachita Vacarescu,existau pe terasele blocurilor panouri.Dupa lovitura de stat au fost date jos ptr ca te topeai zi/noaptea de caldura,ma refer vara !
Apartamentele de bloc au toate contoar electric individual + cablu TV/internet individual... Cum să nu poată să beneficieze de panourile fotovoltaice? Este doar lipsă de voință!
Nu am inteles o chestiune ,adica in pachetul respectiv sunt incluse doar panourile,deci fara structura de prindere si cablaje ,mai platesti si manopera ?
Bună ziua domnul George, am pus și eu câteva panouri acasă, și mă întrebam pentru a distribui energie în rețea trebuie un alt tip de contoare pe care îl cumpăr eu sau cei de la renel trebuie sa îl monteze, vă mulțumesc anticipat
Wooo George... cu vlogul asta începi sa lovești puternic in System 😳
Cum așa?
Reteaua nationala ca o "baterie" inseamna de fapt reducerea productiei din carbune etc, in masura si momentele in care se poate produce din surse regenerabile.
Poate Ca' ,acest Canal nu,l mai deschide nimeni,dar este mare pacat d,le Buhnici Ca' ne,ati lasat cu ochii in soare ,cit despre invitatul d,voastra ce sa mai zic,minciuni si iar minciuni,nici macar un pic de respecta pt Cei interessati despre proiect,un cit de mic raspuns Sau explicatie la toata aceasta farsa ,cum sa mai aibe lumea incredere in semenii ei ,de mai bine de 7luni ,de cind ne ametiti cu acest proiect, care nu cred Ca' va exista ,si toti v,ati dat la fund ,specific romanilor ,bravo va multumim pt onestitatea de a ne tine "informati la zi d,le Buhnici "asa cum ati promis, o zi buna
Daca ar ajunge in curtile agricultorilo!cu un impiant de 3 kwh cu o pompa care se regleza in baza la cata putere da panourile cat e soare iriga nu e soare ploua.Pot iriga solare ,pomi,vie ,etc .
Curajos domnul respectiv că a venit să țină piept întrebărilor lui George. Ambele idei sunt bune, de realizări îmi este frică însă. George chiar să verifici dacă se realizează ceva sau va fi o mare țeapă ca de obicei. Și eu aș dori să accesez un asemenea program ptr părinții mei.
“Curajosul” domn face ,de fapt ,propaganda electorală lui X,Y de la PSD 😅
Au trecut mai bine de doi ani de la acest clip. A reusit cineva sa obtina fondurile de care vorbeste "invitatul " dumneavoastra si a dus la bun sfarsit un astfel de proiect, unde acum se bucura de beneficiile unei astfel de instalatii pe fotovoltaice?
Buna ziua
Ministerul mediului ar trebui sa forteze primariile ca in cadrul reabilitatii termice sa fie amenajata terasa (suporti) pentru a se putea monta panouri solare fie termice sau fotovoltaice.
Buna ziua Eu sant din Bacau ce acte miar tebui sa ma inscriu si eu la programul dumneavoastra
Felicitari pentru aceasta emisiune deosebit de interesanta!
Buna ziua, pentru a primi ajutorul de stat pentru panouri fotovoltaice eu cred ca nu trebuie autorizatie de constructie, toti ci care se gandesc la ponouri au bani si acoperisu este rezistent.CEI CU CASELE MAI SLABE SE GANDESC SA LE POATA REPARA SA NU PLOAIE PE EI, nu au bani de ponouri...
Panouri solare cum sunt gratuit vreau să am 4 KW în curte trebuie să duc la primărie ca să pun panouri solare da mie banii pentru panouri solare am o pensie de handicap gradul 2 370 lei
Da.... ca idee este foarte interesant, dar sa tinem minte ca o foarte mare parte a populatiei inca nu beneficiaza de apa curenta si canalizare.... care este diferenta? Vorbim despre panouri solare dar avem toaleta in fundul curti....
Am o nelămurire din diferențele de preț/kw. Dacă ziua dau în rețea 10kw și noaptea consum 10 kw sunt pe 0 sau sunt pe minus deoarece am cumpărat mai scump?
Salut George! In video e vorbeset de o lista de instalatori autorizati. Pe site AFM nu este o asemenea lista ci doar liste de calrificare sau respinsi. Poti publica te rog o lista cu instalatori autorizati pentru programul in cauza. Multumesc!
Ati mai aflat ceva de program ? Unde si cand ar trebuii depuse actele ?
Salut ai lista sau nu ai lisa ce se știe unde caut nu găsesc nici o lista
Am sunat eu la AFM. Nu este gata nicio lista cu instalatori inca...
@@marcelinhoghita3697 Dar dosarele s-au depus ? Ce trebuie sa contina dosarul ?
@@temen6223 nu poti sa depui dosarul nicaieri. Actele trebuie sa le faci cu firma instalatoare.
Am făcut proiect pentru fotovoltaice prin programul Casa verde. Proiectul a fost aprobat. Îmi recomandați vreo firma alături de care as putea colabora pentru instalarea panourilor? Suma finanțată de stat este de 20 000 lei. Am primit o oferta pentru 3kwh cu un preț de 27 000 lei (7000 lei urmând a fi plătiți de mine). Nu mi se pare foarte ok aceasta oferta. Îmi puteți recomanda altceva? Mulțumesc.
Da Răspunsul final este vrem să ajutăm dar nu se poate!
Și eu injectez în rețea de 3 ani cred, și nu e clară treabă încă ce se întâmplă cu ce am injectat. Am o instalație de 11 kw. Atâta doar că încerc să consum maxim din producția proprie. Am pompa de căldură cu consum de 3 kw și las să meargă pe timp de iarnă toată ziua încât să consum cat mai mult.
Unde n-au curent are radio cu baterie dar bătrânii de unde sa aiba ban de așa ceva dar primarul nostru sa cumpărat statie de asfalt pe numele lu nevasta sa n-are timp de panourile solare si lucreaza cam mulți la firma respectiva ziși angajați cu amânarea contractului dar nu stiu de ce ca la casa de asigurări la CNAS figurează ca persoana selectată nu este asigurată ar însemna că la stat nu da nimic se lucreaza la negru. Si panourile sunt foarte de parte...
Ma bucur sa vad ca mai sunt si oameni capabili in Romania!
Eu stau la bloc, etaj 4 din 4 si as pune pe acoperis panouri solare de 3kw cu contor in ambele sensuri pe 25 m2 (plus ca imi face si putina umbra pe acoperis si nu mi se mai incalzeste asa rau vara) sau cota parte din 65 m2 cat este suprafata apartamentului in caz ca trebuie sa impart suprafata acoperisului cu vecinii de la etajele inferioare...asta daca ar fi o legislatie in sensul asta. Cand sunt la lucru (8-16), tot as fi pe plus, doar frigiderul ar consuma, in rest 2 tv-uri si un cuptor cu microunde in standby este egal cu zero...s-ar compensa si macar as avea curent aproape gratuit intr-o luna.
Cum recunoastem un sistem de prindere/montaj al panourilor fotovoltaice de calitate? Am inteles ca exista si sisteme de prindere proaste.
Buna ziua George. Se poate sa faci partea a doua la acest interviu. Inca nu s-a demarat programul cu panouri fotovoltaice. De ce se intarzie? Multumesc anticipat. O zi buna.
George, background-ul pare a fi fake :))) (autoftopic) multzam de toate aceste info mare ajutor!
outoftopic*
Off topic:))
Background-ul este defocalizat pt ca atentia ta sa fie indreptata pe cei doi. Nu stiu unde ai trait de nu ai mai auzit de tehnica asta pana acum. Este intalnita mai ales la poze.
@@lushano Nu ti e rusine ma baiatule....cum sa nu auzi de background defocalizat,eu nu mai ieseam din casa noroc cu genii ca @bla bla sa ne lumineze mintile inferioare....
@@catalin5326 exact, mare e gradina Domnului..
Bună.
A beneficiat cineva de astfel de proiect?
Niște păreri?
Mai este valabil și azi?
Fac pariu ca sor terminat banii ca si cu sistemul medical
Mda... Cei de la bloc sunt ai nimănui. Pt. fotovoltaice nu sunt eligibili, pt. mașina electrică teoretic da, însă neputând încărca acasă sunt practic excluși și din programul rabla plus...
Măcar o trotinetă electrică se poate și pt. ei?
ma gandesc ca s'ar poate face cerere, de catre locatari, pt tot blocul sau cateva familii... nu stiu
DopeXchanel 32:15
@@Mirciulikkk da... nu ajunseseram acolo cand am scris (eram cam la 5min inainte) ... totusi mi se pare o prostie sa nu se poata face nimic
In garaj nu ai current? Unde tii masina?
El este Buhnici.El inainte sa isi cumpere masina electrica de 30 -40k euro,si-a facut casa.a renuntat la cutia de chibrit.fii ca Buhnici!
De curiozitate de la ce partid e àsta? ca prea vede totul in roz o sa facem ,o sa dregem,si lumea chiar il crede.la o luna de la alegeri si in an electoral.
Eh, cel putin de acum o luna, a avut dreptate despre eliminarea autorizatiei de construire: www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2019/comunicat_presa_2019_06_26.pdf
Eu nu stiam de autoriztia de constructie dar stiu ca avizul tehnic de racordare ( ATR) pentru panouri fotovoltaice ne va costa peste 6-7 mii lei. Deci atentie , pe langa cei 2 mii lei contributia beneficiarului mai trebuie sa aveti in vedere ATR-ul !!!
Ce furnizor de energie electrica aveti ?
Caloian Lucian Electrica Transilvania Sud
@@caloianlucian6448 are importanta? Nu trebuie autorizatie indiferent de furnizor ?
@@dimivulcano2592 are importanta, pentru abonatii enel este mai usor, ei fiind implicati direct in acest program. Deci este in interesul lor sa puna la dispozitie ATR cat mai repede
La enel ATR se elibereaza in 30 de zile si costa 42 lei. Trimiteti mi un mail pe lukaspaintvof@gmail.com si va trimit o lista cu costurile actelor necesare
Draga George, cred ca o idee buna de video ar fi sa faci un follow up la acesta, sa vezi defapt cum decurge el si cum la 1 + an de la depunerea si inregistrare, statul gaseste tot felul de scuze pentru a nu onora acest proiect. Aici ma refer la: scuza cu documente expirate (nu se ia in calcul data depunerii ci data validarii, ceea ce e insane fiinca la momentul depunerii toate documentele erau in termen, dar ei le valideaza dupa 3-6 luni, normal ca expira CF-ul sau adeverintele de la fisc). Oricum, noi uitam ca Romania e o adevarata fantana de "treburi". Sunt curios cand o sa am fotovoltaice finantate de stat.
Si totusi avem ajutoare pt panouri sau povești?
Salut, foarte buna intrebarea legata de terasele blocurilor nefolosite din Romania, dar poate exista posibilitatea ca asociatia de locatari sa poate profita de aceasta investitie pentru iluminatul blocului, consumul liftului etc nu individua, iar instalatia sa nu depaseasca consumul pentru a nu fi nevoie de returnare de fonduri.
În România se lipsește omul când o vedea câte hârtii trebuie și dup-aceea controalele peste controale::
Salutare! Dumneavoastră că prosumator puteți dona electricitate unor consumatori, de pildă părinților din Brașov?
Ce mult imi place hambaru ala de-l numești casa pasiva!
@George Nu inteleg explicatia tehnica pentru care asociatiile de la blocuri nu pot participa. Lumina din partile comune pe ce contor este? Dar cand asociatiile realizeaza venituri din spatii publicitare/bannere? Cred ca asociatiile ar fi interesate sa devina prosumatori. Pacat nu s-a discutat mai in detaliu aspectul acesta
Asociatiile ar deveni producatori si asta incurca . Fraierii trebuie doar sa plateasca .
Iar energia verde a cam atins limitele in Romania dpv tehnic . Un sistem energetic nu are capcitate de stocare . Cit consumi atit trebuie sa produci La nivel instantaneu . Daca sunt zile cu umbra energia necesara trebuie sa vina de undeva . O hidrocentarala , o termocentrala . Iar astea trebuie tinute in rezerva , adica gata de actiune platite sa astepte sau sa produca dupa caz . Cind energia verde variaza puternic dispecerul energetic nu mai poate compensa intrarea si iesirea lor . De aceea din motive de siguranta sursele eco/variabile nu pot depasi un anumit procent din puterea necesara . Iar in Romania acest procent este deja depasit .
Unde gasesc lista de firme pe oras care se ocupa cu asa ceva?
Nu,ti v,a raspunde nimeni ,trebuie sa te informezi per site,ul AFM ,la programe
Salut. Se mai poate accesa la acest proiect din cate stiti? Va Multumesc
Unde gasesc lista cu firmele care montează panouri ? Ma poate indruma cineva ?
Salutare! Pe o suprafata de circa 30-32 mp (orientare sud) si o inclinatie de 34 de grade cate panouri pot monta si ce putere maxima o sa am? Ma pot incadra in programul casa verde? Merci!
Un panou uzual are 1.6m x 1m si puterea 250-300W (in functie de calitate, provenienta). Faceti dvs. calculul.
Salut! as dori sa devin instalator de sisteme fotovoltaice. Exista ceva cursuri pentru asa ceva?
Salut George!
Am o întrebare : dacă am acoperișul în două ape către est și vest, pot să îmi pun panouri solare fotovoltaice? Dau randament?
@Johnny Ericsson răspunsul tău este sarcastic, dacă panourile sunt îndreptate către sud vei fi acasă?
@Johnny Ericsson îmi cer scuze pentru că am înțeles greșit mesajul tău. Înainte de a face o investiție trebuie să aud mai multe păreri și detalii.
@Johnny Ericsson nu mă interesează să vând pe rețea, vreau doar pentru uz personal. Că nu voi consuma cât curent produce îi voi da drumul pe rețea ca să nu suprasolicit bateriile.
Știi ca nu funcționează programul, doar propaganda.
acuma ar trebui sa mai chemi pe domnul director, eu cred ca el a visat atunci la acel interviu, sa vedem daca sa trezit in ce tara traieste.
Am crezut că in spatele lui e un tablou cu casa lui :)
Știe cineva cum pot sa am acces la acest proiect
Cu parere de rau, acest program va fi un ESEC total..este un program doar pe hartie(obligati de UE sa implementam si noi un proiect ecologic), foarte prost pus in practica, cu foarte multe lacune. Isi vor bate joc de banii pe care ii pot accesa pentru a realiza lucruri minunate.
Dupa cateva amanari a listelor cu instalatorii autorizati, au reusit sa stranga 20 de firme(care 280??)+subcontractanti pt 40 de judete. Majoritatea firmelor va vor cere in avans toata suma necesara proiectului dvs, cu promisiunea de rambursare cand isi vor primi banii de la stat + multe alte probleme tehnice si birocratice.
Mai bine off grid pe banii mei!
@Claudiu H asa Este pt Ca' ori nu vor de teama Ca' nu,si vor primi banii ,ori le,au respins dosarele Ca' incomplete ,oricum ar fi banii nu se pierd ,se aproprie alegerile
@Claudiu H Nici eu nu am gasit lista, cred ca nu e afisata inca !
@@FutureRocket este lista, am gasit-o la un moment dat. Dar preturile celorlor care afiseaza,sunt semnificativ mai umflate :)) iar celelalte nu au nici macar un detaliu despre ce panouri/sisteme folosesc. Surpriza e ca multi nu se incadreaza in nici unul din programe. Noi nu vrem sa ne legam la retea, ne cere Enel-ul peste 30.000 euro, deci pica primul program si in al doilea iar nu merge, ca nu suntem destul de departe de retea (2km), noi fiind la 1 km si vreo 11 m. :))
Este un esec, pt ca : numai cu firme acreditate asta insemna firme care vor trebui sa dea spaga pt acreditari, ce firma serioasa se incurca sa lucreze pe banii ei in speranta ca va incasa de la stat in viitor, NICI UNA, se vor implica numai acelea cu relatii la mediu, ce idiot crede ca va putea avea autorizatie de constructie in 1 luna? Nici drek, ce facem cu cei care deja au instalatii montate, NIMIC, numai bla, blauri fara consistenta si maldare de acte fara finalitate....tipic pt ROMANIA.Daca observati se merge pe acelasi concept de contopist comunist, fiecare cetatean este un potential infractor !
e ok
vise frate,urmaresc cu interes ,dar nu cred ca ,,se lipesc multi,,
Felicitari pentru informatii
Pentru Gruita Gratian!
Cam asta am gandit si eu si sunt convins multi alti romani !!!!!!!!
Cat de mult te.a ajutat "reclama" facuta prin intermediul clipurilor de pe youtube sau mai bine spus cat la suta din investitie ti.a acoperit?
DACĂ PENTRU UN AMĂRÂT DE GARD AM STAT 3 LUNI PENTRU AUTORIZATIE !! CRED CA PENTRU PANOURILE FOTOVOLTAICE VOM STA 6 LUNI !!!!!😭😭😭😭
Unde putem vedea raspunsurile la intrbari(sunt multe,si ne intereseaza cele ale specialistilor) pt. Ca' aici deocamdata nu raspunde nimeni, probabil si din lipsa de timp, multumesc
Ati mai aflat ceva ? Ce acte ne trebuie, unde si cand ar trebuii depuse ?
A accesat cineva la fonduri???
Foarte buna pusă problema, foarte bune întrebările puse pe masa, domnul din imagine a rămas cam blocat la unele afirmații. Stiam de acest program si eram hotărât să aplic dar acum sunt pe gânduri dupa toata discuția.
Pe site,ul AFM nu s,a afisat Inca nici o firma validata pt instalarea fotivolt.,asa cum au promis ,nu stim ce sa mai Credem
site-ul*
@@gionhatz3783 ești foarte deștept tu, așa, gionule
@@gionhatz3783 scuze ,aveti dreptate
Pai, inca nu s-a dat spaga...
Avem o lista cu instalatorii admisi/aprobati de AFM, in acest program? Am cautat pe AFM si nu am gasit. Recomandati pe cineva serios in zona de vest a tarii?
Intrati pe Google,la subventii fotovoltaice.2019 ,eu am vazut Ca' cineva cauta clienti ,Ceva din vest nu sunt sgur ,o zi buna
La noi e mai greu cu implementarea ; suntem aproape la sfarsitul lui Iulie si nu se stie cand demareaza programul ; la fel si cele dincasa verde (panouri solare, centrale termice, etc) au ajuns cu plata prin 2006!!
Uite o idee, toate blocurile sa aibe panouri solare care sa injecteze in retea asa se poate face o infrastructura electrica totala si cgiar si cei de la bloc sa aibe masini electrice
Sunt ochi si urechi pe site-ul afm ... dar la noi trebuie sa ai multa rabdare :)))
Dar pretul pe metru pătrat montat fara orice proiect nu e menționat.... 5000 euro cu banii decontați,iar actele costa?
O fii atat de greu sa deschidem o firma distribuitoare de tesla?
Salut,George!
Daca stau la munte, cât crezi că sunt de eficiente panourile?
@Johnny Ericsson 😂
Vara e binicel,dar toamna si primăvara e rau, iar Iarna nu e prea mult soare.
Ahhh vreau si eu panouri pet o casa la tara care are o talpa de 16m X 12m!
Aia cu primariile sa depuna documetatia pentru cetateanul defavorizat...trebe sa te ai pe bune cu primarul sau sa-l remunerezi cumva sa se lege la cap pentru tine.
Si cu licitatiile alea, se pot contesta si uite cum staaaa cetetanul fara lumina!
Traim in Romania!
Buna idee pt cei fara posibilitati de racordare electrica dar parca vad ca multi primari vor abuza de acesti bani si amaratul tot amarat ramane.
Problema este ca încărcarea MASINI am inteles ca este 1.8 LEI/ !!!
De ce nu este programul rabla pentru biciclete electrice?
Pt. ca se presupune ca pe bicicleta trebuie sa pedalezi tu, nu un motor.
@@dncviorel Pedalezi când nu te duci la serviciu. Cand te duci la serviciu, pornești motorul si pedalezi mai usor , ca sa nu transpiri. Altfel, alegi autoturismul.
@@teom1696 Danezii si olandezii pedaleaza in draci si la serviciu si in timpul liber. Deci fara teama baga mare, nu patesti nimic! :)))
E greu...ce facem cu, coruptia din primãrii?!? Sa iți aprobe proiectul, şi sã ajute cu banii, trebuie mulţi nervi, dar si şpagã tatã!!
Pai stii de un caz mergi si fa reclamatii, scandal ca sa se stie ...
Asta daca ajungi la primarie, pt ca pina acolo ai de dat la mediu, anre, electrica samd deci mai aduci bani de acasa.
avem de dat noi astia fara relatii, ca daca stii pe cine trebuie cred ca maxim intr o saptamana e gata tot proiectul. ce sa faci, asta e
suna la stiri! sa stie lumea
Suna-l pe dl. Buhnici, ca o sa iasa scantei!
In curand Enel va incepe o campanie de instalare a 25000 de instalatii fotovoltaice de 3kw on grid. Beneficiarul va platii decat 2200 lei, restul fiind suportat de guvern
Este cumva vorba de acest prgram sbventionat de care se tot vorbeste ,din anul trecut si Inca nu s,a demarat nimic ? Cumva cel legat de AFM?
Este acelasi program, doar ca Enel are 25000 "locuri" disponibile, dar da, este un parteneriat Enel- guvern.Programul va incepe in Mai -Iunie
@@caloianlucian6448 daca nu glumiti,multumesc de informatie,si pentru Ca' vad Ca' sunteti informat ,stiti cumva pe ce site vor apare informatiile in ce privesc documentele necesare?multumesc daca,mi veti raspunde si numai bine
Pt faptul Ca' nu a,ti reusit sa raspundeti,cred Ca' totul a fost doar o gluma rautacioase,nu e frumos ,iar eu am cazut
@@dimivulcano2592 imi cer scuze nu am vazut comentariul. Informatiile or sa apara si pe. Siteul Afm si pe. Siteul enel.
E frumos ceea ce faci, dar daca mai aduci oameni cu devizia in stat as vrea sa-i intrebi si asta.
De ce la noi e un singur contract la injectarea de energie in retea cel cu prosumatorul?
De ce nu este si la noi, asa cum e si in alte tari europene, contract unu la unu? Adica injectezi un kw primesti un kw.
De ce la noi nu sunt acceptate si alte invertoare certificate european CE ci doar cele ageate de ei?
Bine punctat George la faza cu primarii și primăriile lor....trebuiesc presați toți ăștia care zic că sunt corecți și că merg pe încredere....
Decât să ajungi pe la astia sa iți dea ceva ... cheltuiesti dublu fața de ce iei 😂😂 in cazul in care ai lua intr-un final
Cei care stau locuiesc la peste 2 km de stalp, sa continuie traditia daco-romanilor,,cu iluminatul la opait!In secolul vitezei!
Cei care locuiesc la 2km de retea au motivele lor sa locuiasca acolo , si eu as vrea sa locuiesc ceva mai la distanta de drumul national care de la ora 5 imi da trezirea cu camioanele trecand si tot trecand , dar aici am avut posibilitatea sa fac casa , sunt rare cazurile cand un loc de casa este ales dupa bunul plac dar poate nu are toate utilitatile , fiecare loc e cu avantaje si dezavantaje .
De unde ai achizitionat sistemele de prindere pentru faltz?
30:58 mare dreptate ai!
Salut George, cat a costat ATR-ul la casa ta?
Va rog ma puteti ajuta cj niste informatii:
A inceput proectul?
Tehnomir este unul dintre instalatori?
Daca pe factura apare -20000 RON, atunci da :)
Ore nu e un mare politician domnul Brezuica Cornel?
Se adresează la comisia de industrie din camera deputaților, el va monitoriza, apoi sa corectat, nu el..... Firma. Apare expertiza, care e scumpă, apio nu e buna, ai pierdut
Apoi, comisia din Senat ..a lui...MARIN=senator.
Senatorul mărin ia adus de acasă pe membrii comisiei.
Dacă mi as pune panouri câte aveți dumneavoastră pe casa,mi ar ajunge sa alimentez o casa cu 2 etaje?Incluzand și centrala termica in același timp!
Normal
Depinde cat de mare consum ai ....
Nu s-ar putea instala o instalație hibrid pentru cei care se află într-o zonă cu vânt?
Salut eu cred ca se poate pentru ca poți sa transformi curentul altern in continu pana la 27hwh panour sau Eolina
Bine punctat George....stau la bloc etajul 4 si vreau sa beneficiez si eu de acest program,am apartamentul.orientat spre sud si ma bate soarele toata ziua,nu e pacat?
e pacat pierzi soare luna stele meteoritii care reflecta lumina la 2.30am se duce toata pe termopan si zugraveala
De ce nu se spune nimic in ghid,despre autorizatie de constructie a inst. si despre ATR ,care costa o carutà de Bani (in jur de 7-8 Mii lei) si ne spun Ca' se va da in plus doar 2000 lei,? nu cred Ca' Este corect ,te trezesti in fata faptului implinit si nu sti per unde scoti camasa
@Johnny Ericsson maxim 20.000 lei parca. Si pierzi din start 8.000 pentru proiect si diferenta pana la 20.000 sunt preturile umflate de firmele cu care colaboreaza. Tot pentru ei o fac.
@Johnny Ericsson eu am inteles, doar ca am continuat calculul la ce ofera ei si cu ce se alege omul de rand care se incumeta cu ei.
@Johnny Ericsson ok scuze