Bir kol üzerinde birbirlerine zıt yönde akımlar varsa birbirlerinin tersidir. I" akımı sağa doğru akarken Iref sola doğru akıyor. Bunu şöyle de düşünebilirsin, ortada bir düğüm olsun. Bu düğüme Kirşof Akımlar K. uygulayalım. Giren akımların toplamı çıkan akımların toplamına eşit olmalı. Iref ve I" giriyor ve hiç akım çıkmıyor. Bu durumda I"+Iref=0 olur. Buradan I"=Iref yazılır.
İsim olarak ne verdiğimiz farketmiyor, ben referans indisini kullanarak Iref dedim. Kafa karışmasın diye orayı öyle anlattım yoksa -I’ de yazabilirdim yön ters olduğu için
2. devre düğüm gerilimleriyle de çıkıyor
2. Devrede akımlar ayrıldıktan sonra sağa doğru giden akımı neden toplam akımı bulurken sonuca eklemedik?
merhaba hangi programı kullanıyorsun?
Merhaba, soruyu biraz daha detaylandırırsanız cevaplayabilirim :)
@@Ahmethilmitunaozturk bu videoları hazırlarken yazdığın program :)
Good notes 5 uygulamasını kullanıyorum.
@@Ahmethilmitunaozturk çok hızlısınız
teşekkürler
Rica ederim, iyi çalışmalar :)
Hocam 2. devreyi anlamadımm
İpad kaç
Peki neden I üssü = -Iref oldu
Bir kol üzerinde birbirlerine zıt yönde akımlar varsa birbirlerinin tersidir. I" akımı sağa doğru akarken Iref sola doğru akıyor.
Bunu şöyle de düşünebilirsin, ortada bir düğüm olsun. Bu düğüme Kirşof Akımlar K. uygulayalım. Giren akımların toplamı çıkan akımların toplamına eşit olmalı. Iref ve I" giriyor ve hiç akım çıkmıyor. Bu durumda I"+Iref=0 olur. Buradan I"=Iref yazılır.
neden o akım Iref olarak belirlendi? neden I2 gibi bi şey değil?
İsim olarak ne verdiğimiz farketmiyor, ben referans indisini kullanarak Iref dedim. Kafa karışmasın diye orayı öyle anlattım yoksa -I’ de yazabilirdim yön ters olduğu için
@@Ahmethilmitunaozturk referans indisi ne anlama geliyor?