Apreciez Zaiafet 100% dar pe Damian Anfile îl iubesc. Am urmărit deja toate videoclipurile cu el ❤Mulțumim domnului Sorin Constantinescu ca l-a făcut cunoscut
Extraordinar personaj si respectabil volumul de cunostinte impartasit. Omul se preteaza perfect pe modelul ghidului logoreic si bine dispus, dornic sa te invete stiati-ca-uri, habar n-aveam ca e si pasionat de istoria bucatariei autohtone. S-ar potrivi probabil si ca narator pe audible, are vocea aceea placuta de radio si de easy listening. Bafta si respect!
Pentru tururi sau orice informație, intrați cu încredere aici: facebook.com/anfile.alexandru/ Damian Anfile își va lansa site-ul damiananfile.ro pe 15 septembrie 2023
După atâția ani in care din pacate s-au promovat atatea NONvalori. Apare Damian Anfile și reaprinde interesul oamenilor pt istoria neamului nostru și nu numai. Felicitări pt tot ceea ce faceți! Asta e un exemplu care ii poate incuraja și pe alti oameni să promoveze valorile de care atatea copii au nevoie (dar la fel si noi adulții). Felicitări încă o dată!
O încântare sa urmaresti o discuție intre doi oameni inteligenti. Dl. Damian Anfile un izvor nesecat de cunoștințe bate Google de departe prin farmecul personal si asocierile surprinzatoare pe care le face. O minte enciclopedică cum rar intalnesti. Felicitari pentru material si asteotam cu nerabdare continuarea!
Superba orice povestire de ale lui Damian! 👏👏👏 Un om extraordinar cum rar mai intalnesti in ziua de azi! Numai bine si mult succes in continuare! Ma bucur sa îl fi cunoscut pe UA-cam.
Sunt fascinata sa-l ascult pe Damian Amfile . Este o placere , o incantate dizertatia lui de fiecare data . Ii doresc sa ajunga profesor universitar ….are toate atuurile si mai tarziu presedintele Academiei Romane . Mult succes in cariera ❤!
Toată considerația și reverenta, copil tânăr cu mult har! Va urmăresc toate emisiunile și va așteptam la cofetăria Sava, în Deta, Timis, . Sunteți un geniu🌷🙏
O surpriza incredibil de placuta sa-l regasesc pe Damian Anfile la Zaiafet. A fost un regal pe care l-am savurat si abia astept continuarea. Sper din tot sufletul sa vina curand. Il urmaresc pe Damian de aproape un an si pot spune ca este povestitorul meu favorit. Multumesc, felicitari si la cat mai multe aparitii!
As putea sa il ascult pe Damian si 24 de ore daca ar exista o discutie asa de lunga. Nu in sensu ca bălesc la monitor si privesc bovin fara sa fac ceva mereu ascult genu asta de matriale ca si podcast cand muncesc prin casa sau conduc e un mod bun de a complementa o activitate in care nu gandesti mai deloc
Foarte interesant! Am fost numai urechi cât timp mi-am montat luminile în bucătărie (DIY) și nu numai! Trebuie să recunosc că m-a luat prin surprindere poziția lui Damian în privința ideii de martiriu de la sfârşit, dar despre asta poate veți discuta într-un episod viitor. Ca să nu se supere Brâncovenii, nu de alta! :) Numai bine!
Foarte foarte interesant, ca dealtfel toate temele d-lui Damian. În București avem o încărcătură fanariotă mai puternică decât credeam, am inceput să-mi iubesc și să-mi respect orașul mai mult și învăț ceva la fiecare podcast. Mi-ar plăcea să știu de unde vine numele unor străzi bucureștene, apropo de strada Grădina cu Cai. Vă mulțumesc pentru tot ce ne-ați spus și pentru ce ne veți spune.
@@SanduBalerinulasa ca nu o sa ii ridice angajatorul statui daca se streseaza cu munca La orice angajator am fost poti sa fi cel mai bun. In secunda 2 cand ai calcat pe bec se sterge cu tine la cur. De atunci fuck them.
O clarificare: vinul roze se obtine din soiurile rosii de struguri, unde mustul este colectat imediat dupa zdrobirea strugurilor. Culoarea rosie rubinie a vinului este data de coaja strugurelui. Cu cat mustul este mai mult timp lasat pe boasca (2-3 zile sau chair mai mult, in functie de soi, concentratia de zahar si temperatura de pastrare), vinul va fi mai inchis la culoare, cu conditia ca sa fie tras inainte ca boasca sa inceapa sa se acreasca.
pe lista mea de dorinte este sa stau la un pahar de vin cu Conu Anfile.Intr-o buna zi,sper.Parca sint in anul 1 la IDR ,acum 32 de ani cu nen-tu prof.univ. Amuza sau Ceterchie[IDR=Istoria Dreptului Romanesc].Absolut minunat.
Multumesc pentru o emisiune atat de interesanta. Ma mira faptul, ca desi Bugeacul (fostul judet Ismail), de unde sunt bunicii mei, a fost mult timp inafara tarii, multe expresii au ramas si acum vii in graiul localnicilor. Spre exemplu, "a umbla teleleu- Tanase", adica a umbla brambura, a nu-si cauta de treaba. Sunt si eu pasionat de istorie, mai ales a romanilor, care au ramas inafara tarii-mama, si mi-ar placea candva sa vorbesc pe aceasta tema cu Damian si cu baietii de la Zaiafet. Multa bafta!
tare faza cu acel domn Nedelcu, ironia sortii e ca asa ma cheama si pe mine, si parca m-a luat putin sperietii ca ma potriveam si la descriere si am stat putin sa ma gandesc cine, ce farsa a vrut sa imi faca, haha, foarte buna si inteligenta discutia cu domnul Anfile, un om de nota 10!
Ar fi frumos să faceți astfel de podcasturi și despre Transilvania. Nu neapărat culinare, culturale în general. Mai ales că și voi, și invitații, vă pricepeți la documentare.
@@zsn6007 Nu are relevanță de unde sunt. Din moment ce Transilvania e parte a României istoria ne este comună acum. Și dacă nu ar fi, influențele sunt de netăgăduit. Plus că se documentează foarte bine. Chiar dacă sunt ardelean, mi-a făcut plăcere să aflu câte ceva din istoria socială a sudului.
Doar ce am fost la bâlciul (la noi i se spune govie, nu știu încă de ce și de unde fiindcă în afară de două trei sate pe lâmgă al meu, râde lumea de mine) Sfintei Marii pe 15 august la mine acasă în Gorj, am retrăit amintirile copilăriei, tiribombele, alvița, turta dulce, pepenele nostru chiar autentic. Trist că sunt târguri sărace, nu mai e cum îmi aminteam, puteau fi îmbogățite o dată cu timpul. Reeditez fiindcă adaug pe măsură ce urmăresc, ai mei încă fac "păcele" anume ciorba făcută din organele mielului/iedului, cu precădere de Paște se fac, dar dacă ai o rezervă de mioare, merge mereu, foarte apreciat în familie, dar prefer să nu descriu procesul de pregătire al întregului tub digestiv, mi-am blestemat zilele anul ăsta când după ani de zile de stat mai mult în oraș decât la sat, nu mai simțisem de mult acea duhoare. 😅
Am copilarit in Bucuresti ,, Bercenii " ,acolol locuia bunica; periodic veneau surorile bunicii ,una locuia ultra central pe Brezoianu :citez din discutii :Auzi Titico ce sacrificiu sa vin pe canicula asta ,s-atopit asfaltul,temperatura atingea 28 grade celsius ;damelor le ramin tocurile in asfalt... apropo de incalzirea globala .Cele relatate avea loc prin anii 1958 -1962
Vinul bun a pierdut din consumație pentru că este mult mai scump decât berea. Apoi, la un picnic sau la o terasă berea este mult mai potrivită. Vinul rămâne preferat mai ales la mari evenimente, nunți, botezuri, etc.
La Statina in Jud Olt este o familie de Albanezi care fac cea mai buna Braga si inghetata. Este o familie recunoscuta peste tot in Zona. Noi ii ziceam la Turci sa bem Braga si sa mancam inghtata. Copiii duc traditia familiei de zeci de ani daca nu Mai mult. VA recomand daca aveti drum.prin Slatina sa mergeti
Prin anii '90 am cumpărat un litru și jumătate de bragă din piață (era un sârb care prepara și vindea,singurul ,de fapt), am băut-o pe toată în zece minute și m-am pricopsit cu o indigestie pentru următoarele două zile.
Salutare, vă urmăresc, cu multa placere , de foarte mult timp și am si eu o rugăminte dacă poate fi luată în considerare , aș dori să urmăresc un material mai complex despre istoria tutunului și nu știu alți oameni care ar putea să creeze un material mai interesant decât voi . Va mulțumesc dacă veți acorda interes asupra dorinței mele și vă urez spor la muncă în continuare 😊😊😊 respect maxim
Efectiv un om foarte cult si extrem de fascinant de urmarit..din pacate nu pot zice la fel si pentru prezentatorul podcast ului...care ma face sa mi se ridice parul pe maini numai cand il vad...
Cunosc mirosul de trandafiri de sirop (sunt de culoare roșu-închis și cu florile mari), avea și bunica. Singurul miros care se poate compara cu acela,ca intensitate, este cel de flori de portocal (azahar).
„Obor”, la origine, e slavism, care avea înțelesul de îngrădire de apărare. În rusă și în ucraineană „abaronia”, scrisă cu „o”, citindu-se „a” de la începutul cuvântului, însemnând apărare, ăn română = îngrădire, mai apoi și târg de vite.
Pe la turci există încă tradiții medievale chiar și prin orașe. La noi țăranii munceau din greu și iarna, având grija curățeniei grajdurilor și a hrănirii vitelor și păsărilor de la primele ore ale dimineți,i până prin deceniile 7-8 ale secolului trecut. Singurele ore rezervate ieșirilor în piețele satelor fiind 3-4 ore în după amiezile de Duminica.
Fermentatia naturala a strugurilor (mustului de struguri) nu poate merge mai sus de 12% alcool /volum, si asta la niste struguri foarte dulci. Daca se adauga zahar si drojdie, se poate urca la 16%, dar ala nu mai este vin, gustul si calitatea i se schimba.
Impresionant de buna punerea în imagine a poveștilor facuta de Damian,dar în antiteza cu stilul general gazdei de a întrerupe a fost,gazda,prea puțin implicata și se vedea clar cum Damian încerca să scoată de la el puțin dialog,ceea ce mi-a displăcut. În rest ,impecabil . Multumesc
Apreciez Zaiafet 100% dar pe Damian Anfile îl iubesc. Am urmărit deja toate videoclipurile cu el ❤Mulțumim domnului Sorin Constantinescu ca l-a făcut cunoscut
Ideeeeem!!!!
Il adooooor!!
Îmi fac notițele din tururile lui❤ și la rândul meu le dau mai departe cunoscutilor ❤
@@andreearamona6880 super 🙌
si eu la fellll ....iubesc felul de a vorbi a acestui om cât si felul de a fi!!!!!🎉
Extraordinar personaj si respectabil volumul de cunostinte impartasit. Omul se preteaza perfect pe modelul ghidului logoreic si bine dispus, dornic sa te invete stiati-ca-uri, habar n-aveam ca e si pasionat de istoria bucatariei autohtone. S-ar potrivi probabil si ca narator pe audible, are vocea aceea placuta de radio si de easy listening. Bafta si respect!
Pentru tururi sau orice informație, intrați cu încredere aici:
facebook.com/anfile.alexandru/
Damian Anfile își va lansa site-ul damiananfile.ro pe 15 septembrie 2023
❤❤❤ multumesc! ❤
D-nul Anfilie este o adevarata enciclopedie. O placere ca sa-l urmaresti. Felicitari pentru invitat si tema.
După atâția ani in care din pacate s-au promovat atatea NONvalori. Apare Damian Anfile și reaprinde interesul oamenilor pt istoria neamului nostru și nu numai. Felicitări pt tot ceea ce faceți! Asta e un exemplu care ii poate incuraja și pe alti oameni să promoveze valorile de care atatea copii au nevoie (dar la fel si noi adulții).
Felicitări încă o dată!
A venit Damian și a rupt tot
Grosso modo...fara "A" 😏
O încântare sa urmaresti o discuție intre doi oameni inteligenti. Dl. Damian Anfile un izvor nesecat de cunoștințe bate Google de departe prin farmecul personal si asocierile surprinzatoare pe care le face. O minte enciclopedică cum rar intalnesti. Felicitari pentru material si asteotam cu nerabdare continuarea!
O plăcerea să îl ascult pe domnule Damian. L-aș asculta non stop. Felicitări !!!
La cati mai multi asa ca Damian. Superb om❤
Damian Anfile nr 1!!!
Va rog frumos să continuați sa mai aduceți istorici sau persoane cu atâtea cunoștințe istorice.
No comment! Damian Anfile este un nume care va rămâne in istorie și peste 1000 de ani! respect și chiar mai mult!
Abia aştept partea a 2-a! Cu felicitările de rigoare, mulţumesc pentru încă un regal cu dl Anfile!👏🙏
Damian Anfile este om cult, de la care avem ce invata! Felicitari pentru promovarea unor astfel de oameni!
PARTIDUL, ANFILE, ROMANIA ...
Wow, omul asta e o enciclopedie. Sper sa-l mai vad la voi, multumim!
Superba orice povestire de ale lui Damian! 👏👏👏 Un om extraordinar cum rar mai intalnesti in ziua de azi! Numai bine si mult succes in continuare! Ma bucur sa îl fi cunoscut pe UA-cam.
Sunt fascinata sa-l ascult pe Damian Amfile . Este o placere , o incantate dizertatia lui de fiecare data . Ii doresc sa ajunga profesor universitar ….are toate atuurile si mai tarziu presedintele Academiei Romane . Mult succes in cariera ❤!
Cata diferenta de clasa intre Damian care vb liber si cu atata elocinta, si restul celor care citesc, tot timpul, textele de pe promter 😉
Pe care :))
Mi-au dat lacrimile când Damian a povestit despre trandafirii de sirop!
🔴😏🤝DOMNUL DAMIAN....ESTE O "ARHIVA" vie,un om pe care noi îl APRECIEM
Ce colaborare frumoasa. Zaiafet si Damian Anfile 🎉
Toată considerația și reverenta, copil tânăr cu mult har!
Va urmăresc toate emisiunile și va așteptam la cofetăria Sava, în Deta, Timis,
. Sunteți un geniu🌷🙏
O surpriza incredibil de placuta sa-l regasesc pe Damian Anfile la Zaiafet.
A fost un regal pe care l-am savurat si abia astept continuarea. Sper din tot sufletul sa vina curand.
Il urmaresc pe Damian de aproape un an si pot spune ca este povestitorul meu favorit.
Multumesc, felicitari si la cat mai multe aparitii!
As putea sa il ascult pe Damian si 24 de ore daca ar exista o discutie asa de lunga. Nu in sensu ca bălesc la monitor si privesc bovin fara sa fac ceva mereu ascult genu asta de matriale ca si podcast cand muncesc prin casa sau conduc e un mod bun de a complementa o activitate in care nu gandesti mai deloc
Asta fac eu acum. Fac ciorba de burta și ii ascult pe respectabilii domni Zaiafet și Damian 😂😂
Extraordinar! La cat mai multe împreună!
Damian ador sa te ascult
Misto tare , damian este waw!
Buna dimineața D le Zaiafat va mulțumesc și vă respect.O zi frumoasa de miercuri.Multumesc D le🥰😘🤗🙏💐❤️
Ce invitat plăcut! Frumos!
Foarte interesant,felicitari
Nu ai cum să uiti nici parfumul si nici gustul siropului după ce ai baut asa ceva❤
Fascinant! 👏👏👏
Pare bine să îl revăd, bravo!
Foarte interesant! Am fost numai urechi cât timp mi-am montat luminile în bucătărie (DIY) și nu numai! Trebuie să recunosc că m-a luat prin surprindere poziția lui Damian în privința ideii de martiriu de la sfârşit, dar despre asta poate veți discuta într-un episod viitor. Ca să nu se supere Brâncovenii, nu de alta! :) Numai bine!
ce subiect drăguț și interesant!
Frumoasa emisiune!
Thanks!
Foarte foarte interesant, ca dealtfel toate temele d-lui Damian. În București avem o încărcătură fanariotă mai puternică decât credeam, am inceput să-mi iubesc și să-mi respect orașul mai mult și învăț ceva la fiecare podcast.
Mi-ar plăcea să știu de unde vine numele unor străzi bucureștene, apropo de strada Grădina cu Cai.
Vă mulțumesc pentru tot ce ne-ați spus și pentru ce ne veți spune.
O alegere excelentă!
Supeeeeeeeeeer tare..!!!!
BRAVO. UN POD CAST SA TE UNGI CU EL LA SUFLET. INCA MAI SUNT ROMANI FOARTE INTELIGENTI. TOT RESPECTUL DIN LUME.
Chapeau bas! 👍👏 Merci!
Maria Tănase a cantat la Târgul Moșilor care exista inca in anii 50 . Avem imagini cu roata mare într-un vechi film romanesc .
Nu știam ce scuză să bag să mă eschivez vineri după-amiază de la muncă și dintr-odată apare Damian Anfile pe Zaiafet….😁🤣
❤❤❤❤😂
Nu fi lenes
@@SanduBalerinulasa ca nu o sa ii ridice angajatorul statui daca se streseaza cu munca
La orice angajator am fost poti sa fi cel mai bun. In secunda 2 cand ai calcat pe bec se sterge cu tine la cur. De atunci fuck them.
What ar fack? For what you speak.
Un invitat de nota 10.
Este mare domnul.Anfile
Discuții de oameni faini ai deștepți!👍
O discutie extraordinara pe care am ascultat-o cu mare placere.O mica mentiune: (bobul) Vicia faba este diferit de naut (Cicer arietinum)
Damian Anfile....o enciclopedie!
O clarificare: vinul roze se obtine din soiurile rosii de struguri, unde mustul este colectat imediat dupa zdrobirea strugurilor. Culoarea rosie rubinie a vinului este data de coaja strugurelui. Cu cat mustul este mai mult timp lasat pe boasca (2-3 zile sau chair mai mult, in functie de soi, concentratia de zahar si temperatura de pastrare), vinul va fi mai inchis la culoare, cu conditia ca sa fie tras inainte ca boasca sa inceapa sa se acreasca.
pe lista mea de dorinte este sa stau la un pahar de vin cu Conu Anfile.Intr-o buna zi,sper.Parca sint in anul 1 la IDR ,acum 32 de ani cu nen-tu prof.univ. Amuza sau Ceterchie[IDR=Istoria Dreptului Romanesc].Absolut minunat.
Multumesc pentru o emisiune atat de interesanta. Ma mira faptul, ca desi Bugeacul (fostul judet Ismail), de unde sunt bunicii mei, a fost mult timp inafara tarii, multe expresii au ramas si acum vii in graiul localnicilor. Spre exemplu, "a umbla teleleu- Tanase", adica a umbla brambura, a nu-si cauta de treaba. Sunt si eu pasionat de istorie, mai ales a romanilor, care au ramas inafara tarii-mama, si mi-ar placea candva sa vorbesc pe aceasta tema cu Damian si cu baietii de la Zaiafet. Multa bafta!
Bravo Damian🤗🙏🕊️🥰❤️💜💐
Voiam sa dorm dupa tura de noapte , dar a aparut Damian la Zaiafet ...ia si dormi ,na. 😂
Foarte bun materialul 🙌
Awesome, Thank you!
Superb podcast, l-am savurat ca pe o "bruscheta" de praz cu icre negre 😁🤘
😂
fără un frizzante 😕 ?! păcat..ar fi fost mai în spiritul d-lui Damian....
Fff multe comentarii de bune despre Damian .. ce mai e de zis omul are vorbele la el fffft bun, RESPECT.
Buna dimineața D lor😘🤗🙏🕊️🥰❤️
Excelent!
tare faza cu acel domn Nedelcu, ironia sortii e ca asa ma cheama si pe mine, si parca m-a luat putin sperietii ca ma potriveam si la descriere si am stat putin sa ma gandesc cine, ce farsa a vrut sa imi faca, haha, foarte buna si inteligenta discutia cu domnul Anfile, un om de nota 10!
❤❤❤super tare clipul PS . Ador Ciorba de burtă.
Asteptam partea a 2a!:)
Dl Anfile e genial
Am vazut in titlu, Damian Anfile, am dat laik... dupaia m-am uitat la episod si nu mi-am retras laikul 😁🤗
Foarte placut acest domn. As vrea sa-l mai invitati.Stie multe.
Toate ca toate dar Damian e extraordinar. Până acum doar 30 și ceva k vizualizări, puțin pt ceea ce cunoaște.
CLASA 💕 WOW
❤ Super fain
1:38:00 Treaba cu Bock" e pur și simplu o expresie Bavareza-Habsburgica, existând si un tip de bere sau branduri. Vezi Goaß Maß de exemplu .
Ar fi frumos să faceți astfel de podcasturi și despre Transilvania. Nu neapărat culinare, culturale în general. Mai ales că și voi, și invitații, vă pricepeți la documentare.
Ei is din sud....nu au nimic cu Transilvania!
@@zsn6007 Nu are relevanță de unde sunt. Din moment ce Transilvania e parte a României istoria ne este comună acum. Și dacă nu ar fi, influențele sunt de netăgăduit. Plus că se documentează foarte bine. Chiar dacă sunt ardelean, mi-a făcut plăcere să aflu câte ceva din istoria socială a sudului.
Vremuri frumoase in care aveam vegetație multa în București acum din păcate avem prea mult asfalt .
Doar ce am fost la bâlciul (la noi i se spune govie, nu știu încă de ce și de unde fiindcă în afară de două trei sate pe lâmgă al meu, râde lumea de mine) Sfintei Marii pe 15 august la mine acasă în Gorj, am retrăit amintirile copilăriei, tiribombele, alvița, turta dulce, pepenele nostru chiar autentic. Trist că sunt târguri sărace, nu mai e cum îmi aminteam, puteau fi îmbogățite o dată cu timpul.
Reeditez fiindcă adaug pe măsură ce urmăresc, ai mei încă fac "păcele" anume ciorba făcută din organele mielului/iedului, cu precădere de Paște se fac, dar dacă ai o rezervă de mioare, merge mereu, foarte apreciat în familie, dar prefer să nu descriu procesul de pregătire al întregului tub digestiv, mi-am blestemat zilele anul ăsta când după ani de zile de stat mai mult în oraș decât la sat, nu mai simțisem de mult acea duhoare. 😅
Foarte interesant. Comment aleatoriu.
Am copilarit in Bucuresti ,, Bercenii " ,acolol locuia bunica; periodic veneau surorile bunicii ,una locuia ultra central pe Brezoianu :citez din discutii :Auzi Titico ce sacrificiu sa vin pe canicula asta ,s-atopit asfaltul,temperatura atingea 28 grade celsius ;damelor le ramin tocurile in asfalt... apropo de incalzirea globala .Cele relatate avea loc prin anii 1958 -1962
Nici o legătură titlul cu s-a discutat..
Dar interesant oricum🎉🎉🎉😊
Vinul bun a pierdut din consumație pentru că este mult mai scump decât berea. Apoi, la un picnic sau la o terasă berea este mult mai potrivită. Vinul rămâne preferat mai ales la mari evenimente, nunți, botezuri, etc.
La Statina in Jud Olt este o familie de Albanezi care fac cea mai buna Braga si inghetata. Este o familie recunoscuta peste tot in Zona. Noi ii ziceam la Turci sa bem Braga si sa mancam inghtata. Copiii duc traditia familiei de zeci de ani daca nu Mai mult. VA recomand daca aveti drum.prin Slatina sa mergeti
enver memish si fii? daca da, e cea mai veche companie privata din judet parca.
Opriti totul, clip cu Damian ❤
Nu vreau sa fiu hater dar...
Nici n-am cum, e prea smecher omu' :))✌
La tuberculii specifici platoului Anatolian mi-a venit sa opresc videoul, e prea multă informație chiar și pentru mine!
Excelent
Prin anii '90 am cumpărat un litru și jumătate de bragă din piață (era un sârb care prepara și vindea,singurul ,de fapt), am băut-o pe toată în zece minute și m-am pricopsit cu o indigestie pentru următoarele două zile.
............. ha, ha, ha, ha, ha..... asai rumanu bea cu paharul vacii si apoi se plinge de pintecareal
Salutare, vă urmăresc, cu multa placere , de foarte mult timp și am si eu o rugăminte dacă poate fi luată în considerare , aș dori să urmăresc un material mai complex despre istoria tutunului și nu știu alți oameni care ar putea să creeze un material mai interesant decât voi . Va mulțumesc dacă veți acorda interes asupra dorinței mele și vă urez spor la muncă în continuare 😊😊😊 respect maxim
Damian Anfile🤗🙏✨🌷🐦🥰❤️💯🌹
Omul ăsta este o enciclopedie pe două picioare! 🫣
Vai, mama, siropul de trandafiri si braga! 😍🤤
Hmmm 🤔 Fain subiect!
Multe lucruri inedite și interesante dar și multă vrăjeală
Efectiv un om foarte cult si extrem de fascinant de urmarit..din pacate nu pot zice la fel si pentru prezentatorul podcast ului...care ma face sa mi se ridice parul pe maini numai cand il vad...
superb vid
Wooooooowwww🙏🤗😘🥰🌹🌹🌹🌹🌹💯🐈🐞
Mulțumesc
Cunosc mirosul de trandafiri de sirop (sunt de culoare roșu-închis și cu florile mari), avea și bunica. Singurul miros care se poate compara cu acela,ca intensitate, este cel de flori de portocal (azahar).
„Obor”, la origine, e slavism, care avea înțelesul de îngrădire de apărare. În rusă și în ucraineană „abaronia”, scrisă cu „o”, citindu-se „a” de la începutul cuvântului, însemnând apărare, ăn română = îngrădire, mai apoi și târg de vite.
Bunica făcea dulceață de trandafir... Brăileanca fiind..❤❤
Pe la turci există încă tradiții medievale chiar și prin orașe. La noi țăranii munceau din greu și iarna, având grija curățeniei grajdurilor și a hrănirii vitelor și păsărilor de la primele ore ale dimineți,i până prin deceniile 7-8 ale secolului trecut. Singurele ore rezervate ieșirilor în piețele satelor fiind 3-4 ore în după amiezile de Duminica.
Fermentatia naturala a strugurilor (mustului de struguri) nu poate merge mai sus de 12% alcool /volum, si asta la niste struguri foarte dulci. Daca se adauga zahar si drojdie, se poate urca la 16%, dar ala nu mai este vin, gustul si calitatea i se schimba.
Impresionant de buna punerea în imagine a poveștilor facuta de Damian,dar în antiteza cu stilul general gazdei de a întrerupe a fost,gazda,prea puțin implicata și se vedea clar cum Damian încerca să scoată de la el puțin dialog,ceea ce mi-a displăcut. În rest ,impecabil . Multumesc
În Slatina este un magazin denumit "La turci" care comercializează bragă de peste 100 de ani.
Mie nu-mi place, dar unchiul meu e înnebunit