Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Secretele circuitului RING. Ce este SPUR?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 сер 2024
  • Ce este circuitul RING/INEL și ce presupune. Modul de conexiune a prizelor, condiții de funcționare, avantajele și dezavantajele circuitului. Extinderea circuitului RING cu prize SPUR. Reguli specifice pentru circuitul RING.

КОМЕНТАРІ • 20

  • @nikto3348
    @nikto3348 5 місяців тому

    Mulțumim Domn profesor ❤❤❤

  • @florinvadan7876
    @florinvadan7876 7 місяців тому +2

    Multumim !
    La noi în normativ nu știu unde s-ar încadra - SR există cred - erau scheme cu camere de hotel alimentate pe cablu cu 5 conductori și schema era cu bipolare (ceva de genul saloanelor în spitale unde se deconecta totul dintr-un singur loc în afară de circuitele de iluminat și aparatură de emergență) - tot în aceiași documentație era și schemă RING.
    UK și specificul lor CALITATIV !

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  7 місяців тому +2

      Cu plăcere! Nu este în I7, dar nu este exclus să fie funcțional în anumite clădiri. Prizele și fișele din GB sunt aparate "beton" pentru o instalație rezidențială.

    • @florinvadan7876
      @florinvadan7876 7 місяців тому

      @@upelectricity3333 La noi singurul inel normat e la instalațiile de forță trifazice alimentate din două capete pentru a avea fluctuații de tensiune în parametrii la pornirea motoarelor mari..
      Prezentat cazul CA O POSIBILĂ REZOLVARE - cred că la generațiile noi nici nu mai apare în cursuri.

  • @nikto3348
    @nikto3348 7 місяців тому +2

    Mulțumim Domn Profesor

  • @gheorghemerticariu7265
    @gheorghemerticariu7265 6 місяців тому

    😊😊😊

  • @cristianmantu3899
    @cristianmantu3899 7 місяців тому +1

    Mulțumim!. Foarte bună prezentarea.

  • @eugenirimia3146
    @eugenirimia3146 7 місяців тому

    👍👍👍

  • @--Z-g-ube-c-k--
    @--Z-g-ube-c-k-- 7 місяців тому +1

    Apreciez foarte mult cât de metodic explicați ceea ce ne arătați. 👍🏻👍🏻👍🏻
    Cum de ați decis să faceți videouri pe partea electrică din UK? (dacă aveți
    un video unde explicați această inițiativă, îl vizionez cu drag,.. dacă deja este
    acel episod omis involuntar).
    Cum se face că britanicii folosesc 2,5 F-N iar PE-ul 1,5 iar la noi sunt toate
    aceași mm2? 🤔
    Mulțumesc mult și pt. acest episod! Stimă, sănătate și spor cu treaba prin cartier!

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  7 місяців тому +1

      Mulțumesc pentru apreciere! Referitor la UK, am avut câteva experiente de formare profesională/professional training pe parcursul a mai multor ani în Marea Britanie. Nu am video dedicat cu această opțiune :)). Problema cu conductoarele în GB este în felul următor:
      Conductorul PE din cablul Twin& Earth sau Prysmian nu are izolație pentru a fece economie cu costurile izolației, cupru, dar și o greutate mai mică a cablului/metru lungime. In plus, pentru a se asigura că acest conductor neizolat este utilizat numai ca împământare și nu ca un conductor activ! Britanicii au standardul BS 6004 care menționează că PE nu are izolație. Conductorul PE se marchează numai la capetele de conexiune cu sleeving/tub marcator pentru a fi vizibil, de aici o economie importantă de izolație. Secțiunea lui PE este mai mică față de L și N într-un cablu T&E pentru că acest conductor PE nu este activ permanent, el devine activ numai în caz de defect pentru a conduce curenții de defect spre priza de pământ. O altă condiție pe care o respectă acest PE, este că la trecerea curentului de defect prin conductor, căldura degajată nu trece în exterior înainte ca dispozitivul de protecție să declanșeze. Sau curentul de defect trebuie întrerupt într-un timp mai mic decât timpul admis pentru stabilitate termică a conductorului. Timpul maxim admis este de 5 secunde.
      Dar, așa cum am mai precizat într-un videoclip, și aici la un alt comentariu, începând cu 1 aprilie 2024, renumitele cabluri britanice Twin and Earth vor fi înlocuite cu cabluri în care conductorul de împământare(PE) va fi izolat, exact cum avem și noi. Noul PE va avea aceeași secțiune ca și conductorul de fază și cel neutru. Actualul standard BS6004 pentru cabluri și conductoare în rezidențial va fi înlocuit cu noul standard BS12721.

    • @--Z-g-ube-c-k--
      @--Z-g-ube-c-k-- 7 місяців тому

      @@upelectricity3333 mulțumesc pt. răspuns! Stimă!

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  7 місяців тому +1

      Numai bine!

  • @itzakstern2395
    @itzakstern2395 7 місяців тому

    Va rog Domnul profesor ingaduiti o intrebare: acest sistem ring s-ar putea sa fie folosit la noi in RO? este conditionat ca acest sistem ring sa aiba prize principale cu fuzibil incorporat? Va multumesc.

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  7 місяців тому

      Salutarer, Circuitul este funcțional în Marea Britanie de zeci de ani. Este descris înBS 7671:2018 în detaliu. La noi, orice instalație electrică industrială sau rezidențială se execută după un proiect. Daca proiectantul este de acord să-l proiecteze și să fie avizat, nu este nicio problemă. Iar executantul să-l execute și să-l verifice după standardul BS!

    • @itzakstern2395
      @itzakstern2395 6 місяців тому

      Multumesc. Am inteles.@@upelectricity3333

  • @irishelectrical3053
    @irishelectrical3053 7 місяців тому

    A trecut si UK la twin&earth cu PE izolat si de aceeasi sectiune ca L si N...tarziu...la vreo 7 ani dupa Irlanda...

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  7 місяців тому +1

      Începând cu 1 aprilie 2024, aceste renumite cabluri britanice Twin and Earth vor fi înlocuite cu cabluri în care conductorul de împământare va fi izolat și va avea aceeași secțiune ca și conductorul de fază și cel neutru, cabluri pe care noi și alte tări europene le utilizează în instalațiile electrice. Actualul standard BS6004 din Marea Britanie pentru cabluri și conductoare în rezidențial va fi înlocuit cu noul standard BS12721.