Tasmasız Köpek Gezdirme Egzersizleri - Rottweiler

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 75

  • @ekwsheart1408
    @ekwsheart1408 5 років тому +15

    abi benim köpeğim 200 metre ilerde gidiyor.dogo argentino olduğu için. sonra kayboluyor evimden 8 km uzakta bulup geri getiriyorum

    •  5 років тому +2

      Ekws HeART Tamam işte bu egzersizler tam size göre. Denediniz mi?

    • @erentokac4124
      @erentokac4124 4 роки тому

      Benimde öyle ya

    • @huysuzdedenil
      @huysuzdedenil 3 роки тому

      @ benim köpeğim yolu biliyor tek sorun diğer köpeklerle kavga ediyor tasmasız bacağımın dibinden ayrılmaz ama dediğim gibi sosyal bir köpek değil cinsi golden retriewer

  • @oguzoguz7441
    @oguzoguz7441 4 роки тому +2

    Hocam güzel bir video fakat benim rotum kedi köpek ne görse peşine takılıp (saldırı amacli) gidiyor korkumdan bir yere salamıyorum günde 1.5 2 saat gezdiriyorum ama serbestlikten uzak olarak tasmayla ben nasıl bir yol izlemeliyim ?

    •  4 роки тому +3

      Tabii önce bu iki problemi çözmek lazım. Köpeklerin kedilere saldırmasını nasıl önleyebileceğimiz konusunda bir video yayınlamıştım daha önce, bağlantısını aşağıda bulabilirsiniz. Konuyla alakalı sormak istediğiniz başka birşey olursa seve seve yanıtlarım.
      Köpeklere saldırma konusu içinse mutlaka sosyalleşme ve düzeltme çalışmaları yapılmalı ama tabii bir davranış uzmanından profesyonel yardım almanız şart.
      ua-cam.com/video/3KAxWce0ZQM/v-deo.html

    • @oguzoguz7441
      @oguzoguz7441 4 роки тому

      @ dışarı çıkartıyorum sosyal köpekler geliyor oynamaya yanına bizimki bi geriliyo vücut dilinden anlıyorum sanki köpek daha büyüüp gibi 3 4 saniye sonra direk ağzını kocaman açıp saldırıya geçiyor hocam köpegim 49 50 kilo bide öyle agresiflesince inanın zor zaptediliyor. Kopek parklarına götürdüm alışsın diye oda olmadı parktaki bütün köpek sahipleri öyle olunca hep götürüyorlar köpekleri bizde sahibi olarak mahcup oluyoruz yerin dibine giriyoruz haliyle

  • @josephparker1388
    @josephparker1388 5 років тому +3

    Hocam ya köpek gelmezse ben hep o korkuyla serbest bırakamıyorum bırakınca da gözümden ayıramıyorum takip ediyorum

    •  5 років тому +2

      Serhat Köroğlu İşte bu korku bizim yanlış uygulamaları yapmamıza sebep oluyor. Köpeğimiz serbestken o bizi değil biz onu takip eder hale geliyoruz.
      Video'daki uygulamayı sokakta değil de köpeğinizin kaçamayacağı bir alanda deneyebilirsiniz belki.

  • @brawlstarsdunyasi8088
    @brawlstarsdunyasi8088 2 роки тому

    Köpeğim kaçıyor hocam benden küçük ırk slinik birakiyom uzaklaşıyor bende oraya kosuyom oda koşuyor

  • @borantorunoglu3133
    @borantorunoglu3133 5 років тому +1

    sizce bu eğitim jack russellara verilmeli mi

    •  5 років тому

      Açıkcası neden özellikle bir ırk belirttiğinizi anlayamadım. Daha belirli bir şey sormak istiyorsanız seve seve yanıtlarım.
      Sorunuza anladığım kadarıyla cevap vereyim: Irkı ne olursa olsun her köpek, sahibini takip etmesi gereken bir lider köpek gibi görmelidir. Aksi yaşanan durumlarda gündelik hayat köpek için de sahibi için de oldukça zor geçer.

  • @oguzoguz7441
    @oguzoguz7441 4 роки тому +1

    Hocam tasmasız yürüyüşte tuvaletini vs giderdikten sonramı baslanmali yada 1 saat yürüyüp yorulmaya başlayınca tasmayi çıkartmalımiyiz?

    •  3 роки тому

      Tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra tasmasız yürüyüşe geçmek işinizi kolaylaştırır, kontrolünüzü arttırır.

  • @cagataytezcan1998
    @cagataytezcan1998 3 роки тому

    Rottim şu an 1 yaşına yeni girdi.Yemek kokusu hariç her hal ve şartta bir gözü üzerimde önde yürüyen bir köpek yürüyeceği yere hiç karışmadım kendisi zaten hep takip eder haldeydi.Yemek hariç.Yerde yemek buldumu el koyacağımı anladığında kaçırıyor ben dönüp uzaklaşınca 100-200 metre veya görüşü kesilince ıslık sesini arayıp buluyor.Bu tarz sorun yaşayan hiç var mı?

  • @erolmuzikevi5023
    @erolmuzikevi5023 3 роки тому

    Abi 7 aylık köpeğim var yanımda geziyor ama bazen de çok uzaklaşıyor ama kaçmıyor alışır mı gezmeye düzgün

    •  3 роки тому

      Tabii ki. Videodaki egzersizleri sabırla uygulamaya devam ederseniz kısa vadede sonuç alırsınız.

  • @burakavc9160
    @burakavc9160 5 років тому +1

    Levent Bey bu köpeklerin çoğunun kuyruğunu kesiyorlar sanırım daha estetik,maskülen bi görünüm elde etmek için ama bunun köpeğin psikolojisine etkisi var mıdır varsa nedir?

    •  5 років тому +3

      Şekil Vedat Harika soru!
      Kulakların, kulak içi sağlığı için müthiş öneme sahip olduğunu ve köpeklerin dinlemeye çalıştıkları seslere daha iyi odaklanmasını sağladığını biliyoruz. Belki daha da önemlisi, kulaklar iletişim esnasında belli mesajları karşı taraf açısından daha iyi anlaşılır hale getirebiliyor, tıpkı kuyruk gibi. Kuyruğun ucunda, köpeğin çevreyi radar gibi tarayabildiği duyargaçların olduğunu da biliyoruz. Köpek traş eden çoğu kişi bile bilmese de traş edilen köpeklerde kuyruğun ucunda bir tutam bırakılmasının sebebi bu. Ve ayrıca kulakların ve kuyruğun kesilmesi mesajların yanlış anlaşılmasına da sebep verilebiliyor. Daha basitçe söyleyeyim, köpeğiniz bir veya bir kaç köpek tarafından tehdit altındaysa kulaklarının ve kuyruğunun olması köpeğinizin işini kolaylaştırır (Hangi yaklaşımı tercih ederse etsin dominant veya pasif, tavrı diğer köpekler tarafından daha net anlaşılacaktır). Köpeğin kendi karakteri doğrultusunda vermek istediği mesajlar anlaşılmaz veya yanlış anlaşılır hale gelirse başka bir köpeğe dönüşmesi (davranışsal) çok muhtemeldir.
      Köpeklerin tüyleri, kuyruğu ya da kulağı kesildiğinde diğer köpeklerden utanması, sokağa çıkmaktan çekinmesi gibi davranışlar sergiledikleri tabii ki doğru değil. Köpeklerin bu durumlardaki davranışları sahipler tarafından yanlış yorumlanıyor.
      Paco'nun kulaklarının ve kuyruğunun kesilmesi Paco'nun "Yaa benim kulağım ve kuyruğum kesildi, o kadar üzgünüm ki, nasıl çıkacağım Leydi'nin karşısına" gibi düşünmesine sebebiyet vermez. Ama daha kötü sonuçlar doğurur. Kesim işlemi sağlıksız bir ortamda ve sahibinin desteği olmadan gerçekleşirse köpeğin insana olan güveninin azalmasına sebep olabilir ki 'tekrar güven sağlamak' rehabilitasyon süreçlerinde en zor çözülen vakalardandır. Köpeğin sağlığı açısından çok dikkat edilmesi gereken bir prosedür olduğunu ve bu kesimlerin hayvan sevgisi ile asla bağdaşmayacağını uzun uzun anlatmaya bile gerek yok sanırım.
      Özetle, kesilerse köpeğin daha havalı görünmesini belki sağlayabilirsiniz (Belki diyorum çünkü çoğu kesim işlemi rezaletle sonuçlanıyor) ama karşılaşma ihtimalinizin çok yüksek olduğu sorunları hesaba katarsak kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir uygulamadır.
      Saygılar, sevgiler.
      Levent Kadı

    • @burakavc9160
      @burakavc9160 5 років тому +2

      Açıklamanız için çok teşekkürler Levent Bey, siz bir profesyonelsiniz umarım daha çok insana ulaşır, daha çok hayvanın hayatına dokunursunuz.

    •  5 років тому +2

      Şekil Vedat Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Görüşmek üzere.

  • @erololgac9098
    @erololgac9098 3 роки тому

    Hoca.merhaba 6 aylık cane corso oğlum saldıpım zaman bazen hep değil çılgınca koşturuyor sonra hırlamaya dönüşüyo ve ısırabilir çok sosyal nasıl düzeltebilirim sizin yardımınıza ihtiyacımız varsa nereden ulaşabilirim

    •  3 роки тому

      instagram.com/kopekegitimibodrum hesabından ulaşabilirsiniz

  • @fuatkurtuldu4728
    @fuatkurtuldu4728 5 років тому

    Ben 2 yaşında dişi (kısır)bir rottweiler sahiplendim 8 ay önce.az çok eğitimi vardı ben de üzerine ekledim sözümden çıkmıyor.fakat sorun şu, onunla çok yakından ilgilenmeme rağmen eve her gelene kendini sevdiriyor. ne var bunda diyeceksiniz; sürekli ama sürekli sevdiriyor, sevdirmeye çalışıyor. Sonucta bir bekçi köpeği ve insanları seçsin,bir gün kötü niyetli birine teslim olmasın istiyorum. Oneriniz var mi

    •  5 років тому +2

      Selamlar Fuat Bey,
      Sorunuzu yanıtlamaya bizzat yaşadığım bir tecrübeyle başlayayım.
      Tıpkı sizin köpeğiniz gibi her misafirin kucağında gezen, durmadan kendini sevdiren bir Rott'un sahibi olan iki arkadaşım - sevgili bunlar - evde tartışmaya başlıyorlar. Tartışma alevleniyor, eller kollar, itişmeler işin içine giriyor ve rott hırlayarak ilk uyarısını yapıyor. Sallamıyorlar rott'u. İtişmeler arttıkça rott'un uyarıları da artıyor. İş tokata, yumruğa geldiğinde rott müdahale ediyor. Beni arıyor sahipleri. Eve girdiğimde yerler kan içindeydi. Rott birini bacağından ısırıp odanın sağ köşesine, diğerini de sol köşesine fırlatmış. Eve girdiğimde rott hala sakinleşmemişti çünkü sahipler hala sakin değildi. Ve bahsettiğim köpek hiçbir köpeğe saldırmayan, kedi dostu, insan canlısı bir rott.
      Köpekler, insanların niyetlerini okuyamazlar, kimin kötü, kimin iyi olduğunu anlayamazlar ama ne yapabilirler? -İnsanların hormonlarını koklayabilirler. Bizim her duygu halimiz belli bir biyokimyasal salgılar ve bu biyokimyasallar köpekler tarafından koklandıktan sonra çıkan total sonuca göre köpekler bir karar verirler. Bu insan tehdit mi değil mi?
      Sizin arkadaşlarınızdan çok güvendiğiniz birini düşünelim ve köpeğiniz de bu kişiyi çok seviyor, bebekliğinden beri tanıyor olsun. Misal, o arkadaşınızla otururken, arkadaşınız sizin masada duran cep telefonunuzu çalmayı düşünmeye başladığı andan itibaren (Gerçekten düşünmekten bahsediyorum) köpeğiniz anında tepki gösterecektir. Bu tepkiyi göstermesindeki sebep arkadaşınızın hırsızlık yapmak üzere olmasından dolayı hissettiği suçluluk, utanç gibi duygular dolayısıyla salgıladığı biyokimyasalların köpeğiniz tarafından koklanmasındandır. Verilen tepki köpeğe göre değişiklik gösterir. Uysal köpekler tehditten uzaklaşmayı tercih ederken, rott gibi koruma içgüdüsü baskın köpekler gözlerini arkadaşınıza dikerek gözlerini tehditten bir an bile ayırmaz ve arkadaşınızın yapacağı tehditkar bir hamle sonrası tehditi bertaraf eder.
      Dolayısıyla, "köpeğim herkese kendini sevdiriyor, ya beni korumazsa" düşüncesi köpek davranışlarından hiç anlamayan köpek eğitmenlerinin uydurduğu saçmalıktan başka bir şey değil.
      içiniz çok rahat olsun, umarım o gün gelmez ama bir tehditle karşılaştığınız gün rott'unuz sizi koruyacaktır. Hatta yukarıda bahsettiğim örnekte olduğu gibi bazen sizi bile sizden koruyacaktır. O gün geldiğinde köpeğinizi durdurabilmek için çalışmalar yapmanızı tavsiye ederim.
      Son olarak, köpeğinize sevgi verin, bolca, sınırsız sevgi verin ve en önemlisi diğer insanların sevmesine de izin verin.

    • @fuatkurtuldu4728
      @fuatkurtuldu4728 5 років тому

      @ öncelikle teşekkür ederim. Fakat yanlış anladınız,beni koruyacağından eminim çünkü onu kucağından okşayarak uyutan dudağına iyi geceler öpücüğü konduran bir insana ihanet etmeyeceğini biliyorum.benim korkum yabancı art niyetli birine kendini sevdirmesi (mesela baskasinin elinden sırf biraz okşanmak uğruna zehirli et yemesi)...buna bir önlem var mı? Yine de yazdıklarınızı dikkate alacağım, çok teşekkürler vakit ayırdığınız için

  • @mustafa-tw9ne
    @mustafa-tw9ne 5 років тому +1

    Abi benim köpek saldığım gibi deli deli koşuyor ve arabaların önünden kaçmıyor benide takmıyor ne yapmalıyım

    •  5 років тому

      Videodaki teknikleri 10 gün boyunca günde 2 kere uygulayın, sonra tekrar haberleşelim.

    • @mustafa-tw9ne
      @mustafa-tw9ne 5 років тому

      @ tamam

    • @giraykeltepe3302
      @giraykeltepe3302 5 років тому +1

      Mustafa Türkekul olum adam anlatıyor daha ne yapayım diyorsun 😃

    •  5 років тому

      Giray Keltepe Öyle demeyelim : )) Hevesini kırmayalım, olumlu yaklaşalım di mi : )

    • @giraykeltepe3302
      @giraykeltepe3302 5 років тому

      @ dayanamadım abi :D pardon

  • @jalenant1581
    @jalenant1581 5 років тому +1

    Abi golden retriverde uygularsam ne süreçte alışır veya ya kaçarsa riskli değilmi

    •  5 років тому +1

      Jalenant15 Golden Retriever gibi eğitime yatkın köpek ırklarında bu egzersizlerden daha çabuk sonuç alırsınız. Egzersizleri doğru ve her gün uygularsanız, normal şartlarda 10 gün içinde %70 oranında sizi takip etmesini sağlarsınız.
      Bu egzersizlerde köpeğin kaçma ihtimali var mı? Tabii ki. Dolayısıyla bu çalışmaları sokakta değil çevrili bir alanda yapmanız gerekir.

  • @prof.dr.yusuftalhapeker8825
    @prof.dr.yusuftalhapeker8825 5 років тому +1

    Abi benim pitbull boxer mixim var gezdiriken çok çekiyor saldığımda insanları yalıyor bunun için napmam gerek ???

    •  5 років тому +1

      Köpeğinizin yürürken çekiştirmemesi için ne yapmanız gerekir konulu bir video çekmem lazım Yamaç. Yazarak anlatabileceğim bir konu değil ne yazık ki. İlk fırsatta çekip yayınlayacağım.
      İnsanlara gitme konusunu ise şöyle açıklamaya çalışayım. Köpeğimizin diğer insanlara gitmesi, diğer insanların köpeğimiz için yeni ve heyecanlı bir durumu çağrıştırmasındandır. Bunu halletmemizin tek yolu köpeğimize diğer insanlardan daha çok şey vaadetmemizdir. İşin bu kısmı uzun bir süreç tabii ki ama zor değil.
      İlk olarak köpeğimizin tüm ihtiyaçlarını (Egzersiz, Disiplin, Oyun ve İlgi) eksiksiz olarak karşıladığımızdan emin olmalıyız. Yanında tüm ihtiyaçlarını karşılayan sahibi varken bir köpeğin başka insanları tercih etmemesi daha mümkündür.
      İkinci olarak, pozitif pekiştirme tekniğini kullanabilirsiniz. Yani: Bu gibi durumların yaşanma ihtimali olan bir yer seçin. Köpeğinizi gezdirme kayışıyla insanların arasında tam yanınızda yürütmeye çalışın. Gözlerinizi köpeğinizden ayırmayın ve tam diğer insanlara gitmeye karar verdiği anda ilgisini avucunuzdaki çok kıymetli ödülü (Tavuk-et gibi) köpeğinizin burnuna yaklaştırarak dikkatini çekin ve diğer insanlara gitmeyi değil de ödülü almayı seçtiğinde ödülü verin. Bu çalışmayı 10 gün boyunca aralıksız uygulayın.
      Son olarak, insanla iletişimi sınırlı olan köpeklerin fırsat bulduğunda bu ihtiyacını karşılaması çok doğaldır. Köpeğinizin insanlarla daha çok iletişime geçmesini sağlayarak bu ihtiyacını karşılayıp doymasını sağlamalısınız.
      Ne yazık ki probleminizin kısa vadeli bir çözümü mevcut değil, çalışmak lazım : )

  • @noirbabapompa
    @noirbabapompa 4 роки тому

    hocam benim köpek pek itaatkar değil yapsam olurmu

    •  4 роки тому

      İtaat sorunu yaşıyorsanız bu çalışmalardan önce ödülle çalışmak lazım. Ödül olarak da çok güçlü bir etken kullanmalıyız, et, tavuk gibi.

    • @noirbabapompa
      @noirbabapompa 4 роки тому +1

      @ teşekkür ederim

    • @cocuklukhatas5056
      @cocuklukhatas5056 3 роки тому

      @ hocam Maltese terrierim var 1.5 yaşında ne kadar sürede öğrenir profilde gördüğün köpek

    •  3 роки тому

      @@cocuklukhatas5056 Süre, egzersizleri tekrar etme sıklığınıza, köpeğinizin zekasına ve sizin teknikleri uygulayışınıza bağlı olarak değişkenlik gösterir.

    • @cocuklukhatas5056
      @cocuklukhatas5056 3 роки тому

      @ normalde çok eğitimli komutları iyi alan bir köpek ama son aylarda değişti nedenini bilmiyorum çözüm arıyorum

  • @enesbatur4831
    @enesbatur4831 4 роки тому

    Abi köpeğim herkese gidiyo çok çekiştiriyor tasmasız hala gezdirebilir miyim

    •  3 роки тому

      Gezdiremezsiniz. Tasmalıyken kontrol edemediğim çocuğumu, tasmasız nasıl kontrol edeceğim?

  • @berkantylmaz222
    @berkantylmaz222 4 роки тому

    Merhabalar levent abi. Öncelik ile barınaktan sahiplendiğim bir can var çok zeki sahiplendiğime hiç pişman değilim yaklaşık 1 ay içinde tasmasız gezdirmeye ve temel itaat komutlarını kolaylıkla öğrendi. Köpeğimin yaşını bilmiyorum nasıl öğrenebilirim barınağa sordum fakat sokakta atmış bir şekilde bdukları için bir bgileri yokmuş yardımcı olabilirmisiniz? Patili günler dilerim

    •  4 роки тому +1

      Berkant Yılmaz Selamlar Berkant, öncelikle satın almayıp sahiplendiğin için tüm sahipsiz çocuklar adına sana teşekkür ederim. Gerçekten hayvansever olduğun belli.
      Eğitimde bu kadar hızlı ilerlemiş olmanızın tek sebebi çocuğunun zeki olması değil, senin de eğitime ve köpekleri anlamaya yatkın olman.
      Soruna gelince, bu tip konularda elbette ki fikrim var ama bilgim konunun uzmanları kadar değil. Dolayısıyla bu gibi konuları veteriner hekimlere danışırsan çok daha sağlıklı bir cevap alabilirsin.
      Köpeğin adına senden ricam; merak ettiğin soruları sadece o konunun uzmanlarına sorman. Malum, bizim ülkemizde herkes her konuyu bildiği için seni yanlış yönlendirebilirler.
      Benim uzmanlığımı kapsayan bir sorun varsa seve seve cevaplarım.
      Çocuğunla mutlu, sağlıklı, huzurlu bir ömür dilerim. 🤗

    • @berkantylmaz222
      @berkantylmaz222 4 роки тому +1

      @ teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 2 yaşında bir kızımız varmış 🐶🍀

  • @kero8029
    @kero8029 5 років тому

    abi selam öncelikle siyah labrodorum var 5 aylık cuvarinda bu aralar çok saldirmaya çalişiyo isiriyor hayir diyorum anlamyiyo ne yapmaliyim

    •  5 років тому +3

      Selamlar,
      O kadar uzun bir cevabı var ki bu sorunuzun, yazarak cevaplamam mümkün değil. Vakit bulabilirsem video çekilecekler listemin başında bu 'hayır' konusu var. Bu 1-2 ay içinde yayınlayabilirim diye tahmin ediyorum. Keşke daha çok yardımcı olabilseydim size.

  • @emre3493
    @emre3493 5 років тому

    Abi bende de 2,5-3 aylık Rot var tasmaya alıştırayimmi normalde tasmaya bağlıyorum çünkü heryerde tuvaleti yapıyor

    •  5 років тому +1

      Çukur Kemal Sabah-akşam düzenli gezdirmeniz lazım. Köpek bağlanmaz.

    • @emre3493
      @emre3493 5 років тому

      @ abi biliyorum ama damda beslenme nasıl olur damda serbest bıraksam çünkü gölge diye merdivende bakıyorum serbest bırakırsam ayakkabıları kemiriyor 2.katta dedemler oturuyor orda beyaz yolluk var gidiyor onun üstüne sıçıyor

    •  5 років тому

      Çukur Kemal 2,5-3 aylık köpeğin aşıları bitmediği için zaten gezdiremezsiniz. O kısmını atlamışım. İlk 6 ay ortalığa çiş-kaka yapmasını mazur görmemiz lazım. Aşılar bittikten sonra günde 3-4 kere yürüyüşe çıkartırsanız ve en önemlisi diğer köpeklerle sosyalleştirirseniz, kasların gelişimiyle beraber çok kısa sürede yaşadığı alana tuvaletini yapmayı bırakacaktır. Bunları yapmazsanız tuvalet işini çözmeniz mümkün değil.

  • @TheGoodBarlo
    @TheGoodBarlo 5 років тому

    Ya abi benim köpeğim durmadan eve işiyor dışarı çıkarmama rağmen dışarıda işiyo evede bide biri onu severken işiyor

    •  5 років тому +1

      Köpeğiniz kaç aylık? Rutin ve düzenli bir şekilde gezdiriyor musunuz? Dışarıda ne kadar süreyle kalıyorsunuz? Evde bağlı ya da kapalı bir odada ya da balkonda kaldığı oluyor mu?
      Biri severken işemesine submissive urination diyoruz. Türkçe'ye çevrildiğinde anlam oldukça kayboluyor ama itaat işemesi diyebiliriz. Genelde insanlardan şiddet gören köpeklerde ortaya çıkıyor. Özellikle ilk karşılaşma anlarında kızılan, bağırılan ya da dövülen köpeklerde daha sık görüyoruz. Köpek sahibi eve geliyor, eve girer girmez salonun ortasında çiş-kaka görüyor ve köpeğine kızmaya başlıyor. Zamanlamadan dolayı köpeğin bu kızmanın sebebini anlaması mümkün olmadığı için bağıran insan köpek için bir tehdide dönüşüyor. İnsanlarla karşılaştığı an çişini yani kokusunu bırakma sebebi de aslında bu tehditten dolayı. Yani köpek şöyle diyor "Bak sana itaat ediyorum, boynumu eğiyorum, vücudumu küçültüyorum al hatta kokla bak ben hiç saldırmanı gerekiterecek bir tehdit değilim senin için" demek için biyokimyasalların salgıladığı hormonlarını bir an önce koklaman için çişini bırakıyor.
      Özet olarak, büyük ihtimalle köpeğinize ya siz ya da bir başka insan sebepsiz, zamansız, köpeğin anlayamayacağı şekilde kızmış, bağırmış ya da dövmüş. Bu davranışları sergilemez, sevgiyle yaklaşırsanız işeme sorunu çözülür.

  • @yagzhandogrul827
    @yagzhandogrul827 4 роки тому +1

    Abi benim 6 yaşında kurzar ım var

    •  4 роки тому

      Yağızhan Doğrul Uzun ömürlü olur umarım 👍