Deep-Sea Fishing with Sliding Weight - Ψάρεμα με Συρόμενο Βαρίδι

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 28 сер 2024
  • How to Rig & Use a Sliding Weight.
    Όταν δεν μας ενδιαφέρουν τα πολλά και μικρά ψάρια αλλά τα λίγα κι εκλεκτά τότε προσαρμόζουμε το ψάρεμά μας σε αυτό. Αφήνουμε στη άκρη την κλασική αρματωσιά της καθετής και αναζητούμε τα ψάρια με συρόμενο βαρίδι. Τα λεπτά εργαλεία(νήμα-παράμαλλο-βαρίδι) κάνουν το ψάρεμα πιο εύκολο, διασκεδαστικό, ξεκούραστο, απολαυστικό και συγχρόνως αποδοτικό. Εδώ θα δούμε αναλυτικά πως κατασκευάζουμε την αρματωσιά μας, πως τη δολώνουμε και τι άλλο πρέπει να προσέξουμε. Το βάθος που ψαρεύουμε σε αυτό το βίντεο με τα συγκεκριμένα βάρη είναι 110 μέτρα.

КОМЕНТАРІ • 38

  • @user-mo6ce4hu7p
    @user-mo6ce4hu7p 2 роки тому +1

    Απλός και κατανοητός μπραβο καπτεν καλές ψαριες

  • @aris14rector4
    @aris14rector4 6 років тому +1

    Πολύ καλή αρματωσιά

  • @kostasSixlimoiris
    @kostasSixlimoiris 6 років тому +2

    Καλημέρα.
    Αυτή την αρματωσιά χρησιμοποιώ πολλα χρονια και εγω με την διαφορά οτι βάζω ενα παραμαλάκι
    30 cm με δυο αγκιστρια στην σειρα και το δενω στη μανα με ενα στριφτάρι roler.
    Το μολύβι το βαφω και τοποθετώ και ματακια χαντρες.
    Θανατηφόρο εργαλειο.
    Καλα ψαρεματα να εχεις.

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому +1

      Οι δυο αρματωσιές που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι για να δούμε τη βασική ιδέα για το πως λειτουργεί το συρόμενο μολύβι. Από εκεί και πέρα ο κάθε ψαράς ανάλογα με τις δικές του εμπνεύσεις, τους δικούς του ψαρότοπους και τα ψάρια που αναζητά τροποποιεί αυτές κι επιχειρεί να ψαρέψει με τη δική του προσωπική αρματωσιά. Μια τέτοια προσωπική αρματωσιά είναι σίγουρα και η δική σου που εφόσον αποδίδει σημαίνει ότι είναι σωστά κατασκευασμένη.
      Καλές εξορμήσεις!

    • @kostasSixlimoiris
      @kostasSixlimoiris 6 років тому +1

      Συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο. Είνε πολύ πρωσοπικό το θέμα και απευθύνεται σε άτομα που το έχουνε ψάξει πολύ το όλο θέμα σχετικά με το συρόμενο μολύβι.
      Καλά ψαρέματα να έχεις.

    • @kostasSixlimoiris
      @kostasSixlimoiris 6 років тому

      Επικοινώνησε μαζι μου να σου στείλω μερικά μολυβάκια δικής μου κατασκευής που κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία του δωλόματος για ψαγμένους συναδέλφους ψαράδες.

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому

      Με τι τρόπο να επικοινωνήσω;

    • @souzanagiannnoulatou2344
      @souzanagiannnoulatou2344 4 місяці тому

      Αυτο το εργαλειο κανει μαι για μικροτερα βαθη ?τοχεις ψαρεψει σε τσιπουρες καθολου?παυλος απο κερκυρα

  • @user-vy1eb3lq6l
    @user-vy1eb3lq6l 11 місяців тому

    Κύριε Αντώνη πολλά ευχαριστώ για τις γνώσεις που μοιράζεστε μαζί μας. Ήθελα να ρωτήσω το μήκος του παράμαλου και εαν η γαρίδα πρέπει να είναι αλατισμένη ή όχι. Και πάλι ευχαριστώ!

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  11 місяців тому

      Αν κατασκευάσουμε παράμαλλο με δυο αγκίστρια το ένα από το άλλο έχουν απόσταση 2-5 εκατοστά, ανάλογα με το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Αν είναι γαρίδα, θα προτιμήσουμε τη νωπή και στη συνέχεια την αλατισμένη. Καλή συνέχεια!

  • @LefterisMisirgis
    @LefterisMisirgis 4 роки тому +2

    Εύγε φίλε Αντώνη! Ήθελα να ρωτήσω στον πάτο ψαρεύεις; Το βαρίδι να ακουμπά τον βυθο;

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  4 роки тому +1

      Το ψάρεμα γίνεται πατωτά, με το βαρίδι να ακουμπά στο βυθό. Εδώ καλό είναι να περιμένουμε την καλή τσιμπιά και να μην τραβάμε στα μικροτσιμπήματα. Καλή συνέχεια!

    • @LefterisMisirgis
      @LefterisMisirgis 4 роки тому

      @@AntonisDrosos Ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια επίσης!

  • @stefanosbaxevanis9397
    @stefanosbaxevanis9397 3 роки тому

    ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ...Κ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ

  • @mafiaworld87
    @mafiaworld87 4 роки тому +2

    Αντώνη η φιλοσοφία δεν είναι η ίδια με το hitotsu tenya???

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  4 роки тому +4

      Ίσως κάτι τέτοιο είδανε οι Ιάπωνες και δημιούργησαν την εμπορική του μορφή. Καλή συνέχεια1

  • @efstratiospepes8591
    @efstratiospepes8591 5 років тому +1

    Γειά σου φίλε Αντώνη, συγχαρητήρια για τα βίντεο σου είναι άριστα! Πες αν θέλεις φουνταρισμενος τα ψαρεύεις τα σκαθάρια;

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  5 років тому +2

      Σε ευχαριστώ! Τα σκαθάρια με την παραπάνω τεχνική τα ψαρεύω τη μέρα στα βαθια(100+ μέτρα) αρόδο ενώ τη νύκτα σε ρηχότερα νερά(25-50 μέτρα) φουνταριστά.

    • @efstratiospepes8591
      @efstratiospepes8591 5 років тому +1

      @@AntonisDrosos Σε ευχαριστώ Αντώνη!

  • @user-fk3pv9ri4o
    @user-fk3pv9ri4o 6 років тому +2

    μπραβο ΑΝΤΩΝΗ θαυμαστησ σου απο παλια και στο περιοδικο...σεμνος και ταπεινος...
    σε απολαμβανω φιλε.πρωτη φορα σου γραφω και ισως το κανω πιο συχνα γιατι αν και συνταξιοχος ψαρεθω με βαρκα απο παιδι .Τωρα μπηκα στα βασανα και ψαρευω με καλαμια... Εχω και καλο βυθομετρο αλλα ψαρια....αψαρος!!!!! χαχαχα.
    ηθελα να σε ρωτησω τα ψαρευης αροδου και αν εωσ ποσο ρεμα?? η οταν τα βρης αγγυρωνης. καθωσ επισης οταν πετας μεσα το βαρυδι κατεβαζη το δολωμα και αυτο απομακρυνετε.. τη κανης μετα τραβασ σιγα και οταν φταση το δολωμα στο βαρυδι σηκωνης/// και μετα ξαναπετας???
    αυτες ειναι αποριεσ αρχαριων και στα βιντεο καλα ειναι να τα εξηγης γιατι εισαι απο τους λιγους που δε κρατας μυστικα.συγνωμη για την πολυλογια , αλλη φορα θα ειμαι πιο συντομος .. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому +4

      Καλησπέρα σου. Το ψάρεμα με καλάμια γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ πιο ξεκούραστο, πιο διασκεδαστικό και πιο αποδοτικό από αυτό στο χέρι. Το ότι βγαίνεις άψαρος αυτό σίγουρα γρήγορα θα αλλάξει.
      Όσο αφορά την αρματωσιά και τον τρόπο που περιγράφεται σε αυτό το βίντεο, αυτή είναι μια "πονηρή" θα λέγαμε αρματωσιά για πιο μεγάλα κι εκλεκτά ψάρια. Όταν δεν έχει ρέμα τότε ψαρεύουμε αρόδου όπως μια απλή άλλη αρματωσιά καθετής και αφού πατώσει περιμένουμε τον τσίμπο να έλθει. Πολλές φορές δεν τραβάμε στα μικροτσιμπηματάκια αλλά στην καλή τσιμπιά που θα ακολουθήσει μετά από αυτά. Αν έχει ρέμα και δε μας αφήνει να ψαρέψουμε τότε αναγκαστικά θα πρέπει να φουντάρουμε. Επίσης φουντάρουμε αν ο τόπος που ξέρουμε έχει ψάρια και θέλουμε να μείνουμε στάσιμοι και να τα μαλαγρώσουμε εκεί. Γιατί αρόδο, όσο και ιδανικές κι αν είναι οι συνθήκες όλο και σιγά σιγά θα μετακινιόμαστε και αυτό είναι καλό μόνο όταν ο τόπος είναι μεγάλος.
      Αυτά τα λίγα και πιστεύω να σε βοηθήσουν να έχεις την επόμενη φορά μια ικανοποιητική 'σοδειά".

    • @user-fk3pv9ri4o
      @user-fk3pv9ri4o 6 років тому +2

      ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΤΩΝΗ.

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому +1

      Καλές Γιορτές και Καλή Επιτυχία στο κανάλι σου!

  • @user-uk4pp5sr3s
    @user-uk4pp5sr3s 6 років тому +1

    Μπράβο Αντώνη μπορείς να μου πεις διάμετρο πετονιας και γραμμάρια Βαρδή σε ευχαριστώ!!

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому +1

      Ο μηχανισμός έχει νήμα. Το παράμαλλο που συνδέεται με το νήμα, με βοήθεια κόμπου, έχει διάμετρο 0,30-0,40 χιλιοστά, ανάλογα με τα ψάρια που απευθυνόμαστε. Εδώ στο βίντεο πρέπει να είναι 0,40. Το βαρίδι το ελάχιστο δυνατόν για το βάθος και τις συνθήκες ψαρέματος. 50-60 γραμμάρια είναι αρκετό αρκεί η διάμετρος του νήματος να είναι λεπτή και να μη βρίσκει αντίσταση η οποία θα εμποδίσει την κάθοδο.

  • @user-kz9ql2bf8j
    @user-kz9ql2bf8j 6 років тому

    Φιλε Αντωνη επειδη και το αγκιστρι παιζει πιστευω μεγαλο ρολο πες μου σε παρακαλω τι αγκιστρι χρησιμποιοεις? Ευχαριστω

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому +1

      Συνήθως προτιμώ αγκίστρια με λεπτό κορμό γιατί καρφώνουν καλύτερα. Επειδή τόσο το καλάμι όσο και τα λεπτά εργαλεία που χρησιμοποιούμε δεν δίνουν ζόρι στο ψάρι για να μας τα ανοίξει ή να τα σπάσει τα προτιμούμε εδώ καλύτερα σε σχέση με αυτά που έχουν χοντρό κορμό. Αν το καλάμι μας όμως είναι σκληρό και δεν αποσβένει τα κεφάλια ενός μεγάλου ψαριού τότε αναγκαστικά θα πάμε σε πιο χοντρά. Όσο αφορά το μέγεθος αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος των ψαριών που αναζητούμε και το είδος του δολώματος. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη για σκαθάρια, μεγάλα λυθρίνια είναι τα 2-6.

  • @lofias100
    @lofias100 6 років тому

    ειναι μουσμουλι και οχι μπαλας

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому

      Καλησπέρα σου. Τα ψάρια αυτά που βλέπεις στο βίντεο τα συναντάμε από τα 100 και βάλε μέτρα, φθάνουν το κιλό και μερικές φορές το ξεπερνούν κι εμείς τα αποκαλούμε μπαλάδες. Τα μουσμούλια πάλι είναι μικρότερα σε μέγεθος, με όχι τόσο μεγάλα μάτια και τα συναντάμε κοπαδιαστά σε μικρότερο βάθος νερά.

    • @lofias100
      @lofias100 6 років тому +1

      φιλε μου σεβωμαι την γνωμη σου αλλα εφοσον εχει το μαυρο σημαδι στην βαση του κεφαλιου ειναι μουσμουλι ο μπαλας ειναι πιο ροζ και χωρις το σημαδι ειμαι εππαγελματιας ιχθυοπωλης απο το 1982 και απο τοτε επισης φανατικος ψαρας σεπαραγαδια καθετες κλπ ,χωρις ιχνος εξυπναδας δες και στο ιντερνετ και θα πειστεις,εχω πουλησει και εγω δεν ξερω ποσα ψαρια απο αυτα τα εχω ψαρεψει με μουσμουλιερες μεχρι 250 μ βαθος αν εχει το σημαδι ειναι μουσμουλι

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  6 років тому +1

      Σε ποια περιοχή είσαι; Ανάλογα με την περιοχή άλλοι τα συγκεκριμένα ψάρια τα αποκαλούν μπαλάδες και άλλοι μουσμούλια. Εμείς Νότια Εύβοια τα αποκαλούμε μπαλάδες αν και πιστεύω ότι η κανονική τους ονομασία είναι κεφαλάδες με τη χαρακτηριστική μαύρη βούλα. Έχουμε εδώ και τα κανονικά μουσμούλια χωρίς τη βούλα αλλά και τους άλλους μπαλάδες επίσης χωρίς τη βούλα. Όταν βρω χρόνο θα το ψάξω λίγο καλύτερα το θέμα. Πάντως σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

    • @stxiotis
      @stxiotis 6 місяців тому

      Πολύ σωστά Αντώνη . Είναι Μουσμούλι 100%@@lofias100