Lech Poznan FC Utrecht 2- 2 2017- 2018

• Опубліковано 11 сер 2017
  • FC Utrecht mag zich opmaken voor de play-offs van de Europa League. Een 2-2 gelijkspel was genoeg voor de ploeg van Erik ten Hag.
    Het eerste duel tussen Lech Poznan en FC Utrecht eindigde in Nederland in een 0-0 gelijkspel. Hierdoor wist de ploeg van Erik ten Hag dat het bij een doelpunt direct een tik uit kon delen aan de Polen.
    Sterk begin Utrecht
    Die treffer kwam er al snel toen Gyrano Kerk de club al vroeg op voorsprong wist te zetten. De ploeg schoot uit de startblokken en kwam binnen een minuut op voorsprong. Na een goede voorzet kopte Kerk heerlijk raak.
    Na de openingstreffer bleef Utrecht gemakkelijk overeind. Lech Poznan hield het tempo erg laag waardoor de bezoekers amper in moeilijkheden kwamen en zelf ook aan aanvallen mocht denken.
    Arbitrale blunder
    Toch kwam de thuisploeg na iets minder dan een halfuur spelen op gelijke hoogte. Na een arbitrale blunder schoot Christian Gytkjaer de gelijkmaker op het scorebord. De aanvaller stond meters buitenspel, maar het doelpunt werd goedgekeurd door de wedstrijdleiding.
    Tijdens de tweede helft leek het een lastig verhaal te worden voor Utrecht, dat twintig minuten voor tijd met tien man kwam te staan. Ramon Leeuwin pakte zijn tweede gele kaart, waardoor Utrecht met een man minder verder moest.
    Utrecht knokt zich met tien man verder
    Hierdoor werd Utrecht teruggedrongen door Poznan, dat op zoek ging naar de winnende treffer. Het was echter Utrecht dat op 1-2 kwam door een doelpunt van Cyriel Dessers en daarmee zeker was van plaatsing voor de play-offs van de Europa League. In de slotfase kwam Poznan nog op 2-2 via Christian Gytkjaer, maar de treffer kwam te laat voor de Polen.