AVR candır gerisi heyecandır. AVR kullandıktan sonra ben ne dinliyormuşum diyorsunuz. Özellikle oda kalibrasyonu vs olan bir cihaz ise şuan çoğu avr de var. Kendim aynı marka 3 tane farklı sınıf avr kullandım enson Pioneer SC-LX56 avr özelliklerini beğendim aldım 2 yıldır onu kullanıyorum, paylaşmakta fayda var farkı daha iyi anlamak için; Özel bir mikrofonu var dinlediğiniz yere koyuyorsunuz ve otomatik kurulumu başlatıyorsunuz. Tüm hoparlörlerden ses dalgaları göndererek ortamı ve hoparlörleri mikrofondan aldığı verilerle analiz ediyor ve sesteki optimum ayarlamayı yapıyor. Detaya inersek; -Odadan kaynaklanan sesin size ulaşana kadar ki yankılanmanın hesaplanması -Hoparlörlerin crossover devrelerinden kaynaklanan sinyal gecikmelerinin giderilmesi. -Hoparlör boyutuna göre frekansları böler ve iletir. Küçük hoparlörlere alt frekansları vermez. -Odanın şeklinden veya eşyalardan kaynaklanan sesteki farklılıkları örn: sol hoparlör duvara yakın köşede ise buna bağlı olarak 3db fazla ses çıkarabilir. Bu fazla sesi azaltır sol hoparlör ile aynı seviyeye getirir. Aynı şey tüm hoparlörlerde uygulanır. Sesi dengelemek için Az ses gelen, önünde eşya olan hoparlörlerin sesini arttırır. -Her hopalörün frekans yanıtı farklıdır ve Bir sürücü bazı frekanslarda fazla bazılarında az ses çıkabilir. otomatik EQ özelliği ile hoparlör hangi frekansı düşük iletiyor veya fazla iletiyor ise onu arttırarak veya azaltarak dengeler. (bass,mid,tiz) Kötü bir hoparlörünüz olsa bile imkanlar dahilinde sesini dengeler. Örn; trident marka hoparlör seti aldığımda sürücüden kaynaklanan bazı frekans bandı seviyeleri 2dB-3dB alçak veya yüksekti. Bandlarda 3dB fark olması Bu kötü bir sürücü demek. Sonra pure acoustic seti aldım. Tridente göre sesi daha dengeliydi. Bandlarda 1dB-1.5dB gibi. düzeltme yapmıştı AVR. -Hoparlörden çıkan ses dalgasının size ulaşma zamanını ölçer ve tüm hoparlörlerin sesi aynı anda mili saniye cinsinden size ulaştırmasını sağlar. Hoparlörün size yakın veya uzak olmasından kaynaklanan gecikmenin önüne geçer. -Duran dalgaları azaltır. Aradaki farkı anlamak için dinleme harici bunu bir grafik ile öncesi ve sonrasını gösterir. Bütün bunlar sadece MCACC denen bir özelliktir. Marka ve modele göre bir AVR buna benzer birçok özellik barıdırabilir.
Sistemini kötulemek istemem Bu saydıklarin kaliteden yoksun abicm bende kullanmistim bazilarini,ama imkanin varsa yamahanin aventage serisi bi avr hop.dali al ne demek istedigimi anlar bana dua edersin insallah..
Merhaba. Mono ses tek hoparlörden gelir demek çok doğru olmaz, mono sesi yani tek kanallı sesi 1 ya da daha çok hoparlörden alabiliriz. Hoparlörden alacağımız sesler tamamen nasıl kaydedildikleriyle ilgili, mono, stereo vs.
Hocam siz bu konuyu detaylı biliyorsunuz ama burada bu konuda bilgisi olmayan kişilere örneklendirmeye çalışırken en basite indirgemek lazım. İlk okulda okuma yazma öğrendiğiniz zamanları düşünün, alfabeyi öğrendiğiniz zamanları düşünün. =)
Slm, cok güzel anlatma yapdin. Ben bir soundbar aldım, cok güzel atmos ses geliyor, inanilmas. Arka hopöleri hiç özlemiyorum. Sennheiser Ambeo, cok bir harika alet. Benim 5.1 av onkyo reiciver vardi. Bozuldu 8 sene sonra. Bidaha fazla uğrasmak istemedim, baya bi soundbarlara bakdim, en son Sennheiser Ambeo buldum. Malesef cok pahali bir alet. Sennheiser Ambeo 5.1.4 13 High End speakers 30hz subwoofer içinde Ses mühendisliği technologi 2.1 Hdmi eARC LPCM 2 Channel, LPCM 5.1 Channel, LPCM 7.1 Channel Dolby Digital, Dolby Digital Plus Dolby True HD Dolby Atmos - Dolby TrueHD, Dolby Atmos - Dolby Digital Plus DTS DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1 DTS 96/24 DTS-HD LBR DTS:X DSD, MPEG-H 250W (Sinus), 500W (Peak)
Kardeşim fiyatına baktım gerçekten pahalıymış bende KEF XL50 WİRLESS ALDIM 22k ya sizin ürün 63k şuan peki filim memnuniyetiniz nasil gerçekten değdiğine inaniyormusunuz
Kardeş seni ilk defa dinledim. Ama çok teşekkür ederim. Senin sayende 25.000 TL ye soundbar almakdan vazgeçtim. Creative 7+1 ses sistemim vardı. Değiştirecektim şimdi bir avr cihazı alacağım. Senin sayende. Çok sağol. Abone oldum bu arada. Diline emeğine sağlık
Sizden bir yardım istesem şimdi bir av receiver buldum Pioneer SC 2022 k Bunda 7.1 Dolby truehd yazıyor. Dolby atmos özelliği varmı dır. 800 Euro fiyat istiyor ürün sıfır. Ve sizin dediğiniz gibi oda ortasına bir parça yerleşiyor test yapıyor mudur.
@@yusufkelleoglu3073 Bu da HDMI üzerinden 1080P çıkış veriyor. Ses olarak Dolby Atmos desteği yok, DTS-HD MA desteği var. 800 Euro 11 yaşında cihaza verilmez.
AVR cihazimizi aldik diyelim. PC den izleyeceğimiz bir goruntuyu ATMOS destekli sisteme aktarmak icin PC'nin hangi çıkışıni AVR cihazina bağlamamız gerekir?
Akıcı ve bilgilendirici bir video olmuş. Bir odyofili olarak severek izledim. Ufak bir hatanızı düzelteyim, AVR, Advance Video Reciever değil, Audio Video Reciever demektir. Bunun dışında hepsi harika bilgiler. 16 bitlik Airpods ile atmos ses aldığını düşünenlerin özellikle izlemesi lazım.
Bu anlatılanların yanında uydu,isterse blurey ,isterse pc olsun ses formatlarını desteklemesi lağzım yani bir blurey filimde dts ses özelliği yoksa neye bağlaarsan bağla yine dts ,dolby ses alamassın.uydu yayınıda öyledir yayında dts,dolby ses yayını yoksa hangi sistemi bağlarsan bağla yine alamazsın.sadece ona yakın ses alırsın.kısacası bu işin sınırı yok gibi.tamamiyle maddiyatla alakalı.
Emeğine sağlık…Ön bilgilendirme olarak güzel olmuş. Ses sisteminde hi-fi başka bir dünya lakin apartman dairesi için çok fazla ve kablo konumlama sıkıntısı özellikle kiracı arkadaşlar için dezavantaj. Ayrıca soundbarlar da da üst segmentlerde hi-fi sistemlere yakın ve gerçekten çok kaliteli ve tatminkar markalar mevcut dediğiniz gibi para kalite Eşikli. Sistem kurmak isteyen arkadaşlar bu konuda satın alacakları yerlerden de ekstra teknik destek ve bilgi alacaklardır zaten avr ile uyumlu sürücü vs kısmında. tavsiyem almış olmak için almayın mümkünse satın almadan önce iyice araştırıp cihazı dinleyin. Kullanacağınız odanın M2 sine göre cihaz bakın. Ayrıca kaliteli ses için yerleşim kadar ortamın akustiği de çok önemlidir bunuda meraklısı artık deneme yanılma yöntemi ile çözer heralde 😅
Hiçbir soundbar beni tatmin etmedi Avr sistemlere geçit yapınca anlıyorsun pazarlama stratejisi soundbar hiçbir zaman mutlu etmez hep eksik yanlarını anlarsınız dinlediğiniz zaman dolphy atmos gerçek atmosfer için 2 4 tane tavan hoparlörleri lazım yansıtma teknolojisi tavana vurulan hoparlörlerin yanından bile geçemez soundbar ben kullandım senheiser ambeo sonos arc birde Samsung q90r piyasa da en ünlü soundbar lar amma tatmin etmedi tavsiye etmiyorum paranızı çöpe atmak istiyorsanız buyurun alın fakat kulak zeki gelişince ne demek istediğimi anlayacaksınız
@@leatijoseph828 20 yıldır ve halen daha avr kullanyorum. Soundbarda da bir çok üst model deneyimledim nakamichi 9.2.4 modelini bir aydır kullanıyorum deneyimlemeni kesinlikle tavsiye ederim ön yargılarını yıkacağına emin olabilirsin
reis her şey iyi hoş ambiyans hoş sen hoş ama şu videolarda sesi dibine kadar kısıp koyuyorsunuz, bende hoparlör yok PC monitör hoparlöründen dinliyorum son seste bile sesin gelmiyor kurban olayım şu sesi az yüksek tutun ben kısarım valla :D
Çağrı Bey merhaba, o kadar haklısınız ki. Video ilk kurgudan çıktığında ve yayın günlerinde sorun yoktu. Ne olduysa youtube videoları daha çok sıkıştırmaya başladığında sanırım codec değiştirmiş ve ses kısılmış. Çözümüde yok müdahale edemiyorum. Bu video böyle kaldı gitti. Yeni videolarda kullandığım codeği değiştirdim o sorunu çözdüm ama eskiler kaldı böyle...
Sevgili üstadım mükemmel bilgilendirme videoları için öncelikle teşekkürler. 2019 model bir tv var Arc girişi var ancak eArc girişim yok ve hdmı 2.1 desteklemiyor. Bu cihazda DOLBY ATMOS kullanabilir miyim. ( Atmos destekli bir AVR bağlayarak ) Bu arada yayının kaynağı da tv disney, amazon, exen ve netflix gibi uygulamalar TV de yüklü
Ülkemizde ev sinema sistemleri hakkında noksanlığı olan konuya değindiğiniz için teşekkürler, çok aydınlatıcı olmuş. AVR cihazlarının devam videosunu da çekebilirseniz kılavuz niteliğinde olur görüşündeyim.
Slm bu 7 adet hoparlör Dolby atmos özelliğine sahip olmali mi hoparlör için de bu gerekli mi veya 5+1 kaliteli bir ses sisteminin uydu hoparlörü kullanılabilir mi
Hocam, kağıt üstünde uygun hoparlör diyorlar ama atmos hoparlörün açısını vererek ben normal hoparlör taktım tavana o şekilde kullanıyorum 8 yıldır. Orijinal hoparlörün farkı var mıdır? Elbet vardır ama benim kulaklarım seçmiyor farkı. =)
@@teknolojiodasi çok tşk ederim bende sayenizde soundbardan AVR ye dönüş yaptım. Atmos özelliğini ısrarla istiyorum ama eldekileride değerlendirmek istiyorum. Birde son olarak sadece z5500 sub wofer AVR ye bağlanır mı? Şimdiden teşekkürler abone oldum :)
kardeşim çok güzel anlaşılır bir şekilde millete anlattığın için tebrik ediyorum. 45 yaşındayım en dipten en yukarı tüm sistemleri kullandım. şuan tabiki piooner avr 6.1 dali zensor 7 kullanıyorum DTS NEO modunda harika işler çıkarıyor tv ps4 ve film işlerinde. bi konuyuda atlamayalım 100 binlik sisteminde olsa kaynak sesin bit i ne kadar yüksekse o kadar kaliteli ses alırsın. yani 320kbps mp3 le böyle bir ssitemden kalite beklemek aptallık olur.
Hocam çok haklısınız, source kalitesi de çok önemli ses konusunda. Ses aslında saatlerce konuşulacak kadar derin bir konu ama UA-cam de uzun videolar pek rağbet görmediği için olabildiğince kısa tutmaya çalışıyoruz. Belki siz ve burada yorum yazan diğer değerli insanlardan derlediklerimle de 2. bir video çekebilirim. Olumlu mesajınız için de ayrıca teşekkür ederim.
@@teknolojiodasi 2. Videonun zamani gelmis. Fakat bunu yaparken en azindan benim gibi tecrubesi olmayan kişiler için, ucuz,orta,pahali 3 tanede 4k sistem önerseniz süper olur. Cunku piyasada o kadar cok avr ve hoparlör sistemleri varki hangisi iyidir hangisi kötüdür benim gibilerin anlamasi imkansız.
Merhaba, bu video ile sistemin mantığını çok güzel anladım. Bir konuyu merak ediyorum bu ses sistemlerinde kablosuz uydulu bir yapı var mı? Örn. X marka Avr alırsan y marka hoparlör alırsan kablo çekmeden 5+1 kurabilirsin diyebilir misiniz? Yoksa illa kablolamak mı gerekir?
Dostum Lg qned 816 re modelinde dolby atmos özelliği yok diye almaktan vaz geçiyordumki sen yetiştin imdadıma. Dolbi atmos olan dandik tv modellerinden almak zorunda kalmayacağım örneğin tcl modellerinde var 😀
Tebrikler ve teşekkürler, çok açıklayıcı ve aydınlatıcı bir video olmuş. Yorumları okumadım ama bu benim talebim başkaları tarafından da istenecektir. Bahsettiğin kendine ait sistemin tanıtım ve incelemesi de en kısa zamanda bekliyoruz. Bol abineli begenmeli videolar dilerim. Selamlar
Teşekkür ederim, kendime ait sistemi kuralı çok oldu, çoğu kabin eski ve artık bulunması zor ürünler. Ama keşke imkanım olsa da yeni ürünleri deneyip sizlere tanıtabilsem.
@@Mrrainss Hocam, sizin gibi bana internetten bakarak inceleyin diyen çok kişi var. Yanlış anlamayın ama ben biraz geri kafalıyım. Çok eski bir editörüm ve inanın bir ürünü görmeden ellemeden, tecrube etmeden incelemesi yapılmaz. Bu tür içerikler sadece kullanıcıyı yanlış yöneltir çünkü bir cihazın eksiklerini tespit etmeden yapılan içerikler benim gözümde boş ve zaman kaybıdır. Bir siteye girip oradaki bilgileri okumak inceleme değil, hele ki bu ses sistemleri üzerineyse amfiler hariç dinlenmeden yorum yapılmamalı.
Sharkoon X Tatic Digital kullandım bir ara oyunlar da sonuç mükemmeldi ki o zaman anakarta dahili ses kartı ile kullanmıştım optik bağlantı yapamadan.Eğer harici bir ses kartım olsaydı o zaman ki sonucu düşünemiyorum.
Video icin cok tessekkurler LG tv icin SN5H soundbar almayi dusunuyorum ancak biraz arastirinca 7 serisi soundbarlarda dolby atmos ozelligi oldugunu gordum ve fiyati hemen hemen iki katiydi deger mi degmez mi diye arastirirkende sizin videoya denk geldim. Anladigim kadariyla herhangi bir soundbar ile dolby atmos imkansiz tamamen pazarlama stratejisi ile alakali bir durum sanirim. O yuzden daha makul bir fiyata SN5H almaya daha sicak bakiyorum.
Evet hocam, dolby atmos codecli sesi duyabilmek ile gerçek dolby atmosu hissetmek farklı birşey =) kulaklıkla da pcye bağlayıp sesi duyarsınız ama surrond etkisi alamazsınız. Son çektiğim 3 ses videosunu da izleyin. Orada avr önerileri yapıyorum.
@@teknolojiodasi Avr dusunmuyorum hocam ben evde ki tvye ortalama bir soundbar ariyorum sadece :) Inceledigim modelde de dolby atmos yok ama dolby digital var 3D sound yaziyor fazla fazla isimi gorur sanirim. Dolby atmos kelimesine takilip fazladan 3-4 bin lira vermenin bir anlami oldugunu dusunmuyorum sizin videodan sonra. Tessekkurler.
Aldınız mı snh5 i bende onu almayı düşünüyorum şuanda kararsızım eski bir model mi diye ama f/p olarak bakarsak özellikleri çok iyi görünüyor yorumlarda olumlu
@@ugursezer5877 evet snh5 aldim fp urunu sesi dd guzel ancak bir dolby atmos gorene kadar :) Eger butceniz varsa dolby atmos bir sistem Kesinlikle tavsiye ederim
Abi açıklaman süper belli baya araştırma sonucuna çıkan düşünce ben bir şey daha sormak istiyorum inşallah dediğimi anlamış olursunuz optik kablosu ne işe yarar yada görevi nedir yani
@@erdemerdem9186 Merhaba optik kablo iki cihaz arasındaki ses iletimini sağlar. 3.5mm stereo kablonun aksine sesi bakır kablo üzerinden değil, ışık ile altarır. Böylece 2 kanal yerine 5. 1 kanal ses aktarımı olur
Film izlerken konuşma sesleri çok az çıkıyor ama aksiyon sahnelerinde ses uçuyor bunu nasıl düzeltebiliriz? Yorumlara ve videolarınıza baktım bulamadım.
@ cevabınız için çok teşekkür ederim Samsung Soundbar kullanıyorum standart ve Surround ses modu var. Sanırım televizyonu ve hoparlör üzerinde biraz oynama yapmam lazım.
Merhaba, içerikleri anlatımınız ve sunumunuzu çok beğeniyorum. Bir sorum olacak. Hdmi arc desteklemeyen bir projeksiyon cihazım var (viewsonic x2 4k) . bunu hdmi arc destekleyen bir soundbar ile kullanmak istiyorum. Bunun için hdmi arc çıkışı bulunan bir hdmi matrix cihazı kullanmak işimi görür mü? teşekkürler
Merhabalar hocam, denemedim ama işe yatayacağını düşünmüyorum... HDMI arc bence çokta önemli değil. Sesi kapatıp açmak için projeksiyon yerine soundbarın kumandasını kullanırsınız sadece.
Mrb benim sorularimin tamamini aldim bende evimde dolby atmos özelikli ve bu özelliklere sahip avr almayi düsünüyorum sayenizde tüm sorularimin cevabini da aldim
Merhabalar videoyu izledim açıklayıcı güzel bir video olmuş teşekkürler. Benim sizden tavsiye olarak evde film izlemek için SONY HT-DDWG800 ile PİONEER VSX 321 almak arasında kaldım ikinci el olarak veya başka öneriniz olurmu şimdiden teşekkürler
Her ikiside eski cihazlar... Full HD görüntü aktarabiliyorlar. TV'niz 4K ise bunlara takıp görüntü almak istediğiniz aletlerinizden FULL HD alırsınız sadece.
Kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim. Cihazım samsung the freestyle projektör cihazi e arc atmos destekli. Kullandığım sanundbar ise tcl 7.1.4 kanal serisi e arc Dolby atmos destekli. Baglantı mikro hdmi- hdmi 5m kablo. Netflix de dolby atmos çıkmıyor 5.1 çıkıyor. Cihaz Ayarlarindan kontrolünü sağladım sorun yok sorun kablodan olabilir mi hocam. tv de orjinal hdmi kablosunda sorun yaşamadım. Son olarak saundbar hakkında düşünceniz nedir. Teşekkür ediyorum.
Hocam kablodan olacağını sanmıyorum. Hdmi kablonuzun sürümü kaç? Sesi her hdmi kablonun taşıması lazım rahatça. Micro hdmi to hdmi adaptörler var küçük. Onlardan kaliteli bir tanesini tercih edip orj kablo ile bir deneme yapmanızı öneririm. Sıfır kablo alacaksınız ugreen markasıda ucuz ve kalitelidir. Hocam kağıt üstünde güzel duruyor ses sistemi ama sanal atmos ses verir bu alet. Sesi sizi tatmin ediyorsa güle güle kullanın.
Рік тому
Merhaba Philips tv im var avr ve optik destekli philips tab 6305 soundbar alacağım en iyi deneyim için hdmi yoksa optik kablo ilemi kullanmam gerekiyor
Merhaba hocam bir sorum olacaktı. Logitech z607 veya herhangi bir 5+1 ses sistemi almak istiyorum. Bunu blitzwolf vp8 projeksiyonumda kullanmak istiyorum. Bu şekilde kullandığımda 5+1 sistem tam şekilde çalışır mı ? Yani arkadan gelen sesler arka hoparlörlerden gelir mi falan. Şimdiden teşekkür ederim yanıtınız için.
@@teknolojiodasi stereo dediğiniz sadece sağ sol diye mi ayriliyor yoksa arkadan gelen sesi arka hoparlörlerden alabiliyor muyum bunda yani 4 yönü de algılayabiliyor muyum ?
@@YapiciiOnur Sadece sağ ve sol malesef. Çünkü projeksiyonda tek çıkış var ve sizin hoparlörünüz 3 kablo ile bağlarsanız 5.1 olarak ses veriyor ve bu ses için de PC bağlantısına ihtiyacınız var.
@@teknolojiodasi peki xiaomi mi stick üzerinden Bluetooth ile bağladığımda alabilir miyim? Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama başka yerde cevap bulamadım 😟
Normalde atmos için özel üretilmiş hoparlörler kullanmak daha iyi sonuç verir ama yoksa eldeki hoparlörleride kullanabilirsiniz. Elinizdekinin kalitesine göre sonuç alırsınız
hocam video için teşekkürler. Bir sorum olacak mikado sb 101 modelini aldım ses gayet iyi ancak film izlerken sesin azaldığı sahnelerde sesi tamamen kapatıyor bunun nedeni nedir ? soundbar üzerinde bir ayar yeri yok tv ayarlarından otomatik ses kapamatyı falan kapattım halen aynı bunu nasıl çözebilirim ?
@@SeciciSosyal hocam mikado hiç kullanmadım, servisi ile iletişime geçmenizi öneririm. Ya da kullanıcıların oluşturduğu gruplar varsa oralardan çözümü varsa öğtenebilirsiniz belki.
@@teknolojiodasi araştırdığım da aynı sorunu yaşayan samsung kullanıcıları olduğunu da gördüm sanırım otomatik ses düzeyi çok düşünce kendini kapatıyor ancak bunu iptal etmek için bir menü falan yok cihazda iade edeceğim sanırım sesi de iyi aslında beğenmiştim :/
@@SeciciSosyal Bahsettiğiniz sorun çok ciddi bir problem hocam, film izlerken sesin tamamen kesilmesi çok rezil birşey... Bunu hiç mi test etmemiş üreten mühendisler?
Hocam bir sorunum daha var yardımcı olursanız çok sevinirim kime sorsam bilmiyor bu konuyu Müşteri hizmetleri dolby atmos ne onu bile bilmiyor Samsung q990c spundbar aldım dolby atmos destekli. Televizyonum ise arcelik a55 c885 a Televizyonumda eARC HDMI, dolby digital , dts, dts vx özellikleri mevcut. Ama dolby atmos mevcut değil. Netflix üyeliğim var ve bazı filmlerde dolby atmos simgesini görebiliyorum. Bu simgeyi gorebilmemin anlamı televizyonumun dolby atmosu destekliyor olmasimidir? Kimlere sorduysam kimse konu hakkında birşey bilmiyor ne arcelik ne samsung nede netfilix aramadığım destek merkezi kalmadı dolby atmos özelliği olan tv almak zorundaymıyim? Bu arada netflixden dolby atmos etiketli filmleri izlerken sesler surround olarak ayrı ayrı hoparlorlerden geliyor daha önce dolby atmos u deneyimlemedigim için dolby atmos mu yoksa standart 5. 1 dolby surround mu izliyorum bilmiyorum müsaitliginizde yanitlarsaniz çok sevinirim 🙏🙏
Selam hocam, tv de netflix te gördüğünüz simge ve logoların hepsi destekleniyor demektir. Ayrıca sesi harici bir sistem ile hdmi üzerinden çözdürüyorsanız ve tv desteklemese bile ses sistemi destekliyorsa sesi atmos olarak alırsınız ama gerçek atmos için. 7.1 ya da 5.2.1 sistem kurmanız lazım. Diğerleri oyuncak =)
Hocam çok güzel bir video hazırlamışsınız emeklerinize sağlık teşekkürler. Eğer bana cevap verirseniz çok memnun olurum bir sorum var: ben on 11.000₺ civarında bir soundbar bakıyorum elimde 2021 model LG nanosel 796 Ltelevizyon var ve baktığım beğendiğim bütçeme göre olan soundbarlardan Samsungg0b h q801 model olan kendime göre güzel olduğunu düşündüğüm bir ürün bu ürünü tek kumanda ile durumda kullanabiliyotl. muyum kullanabiliyorsam hangi tür bağlantı yapmam lazım kullanamıyorsam yine LG Marc’asoundbar mı almam gerekir?
@@teknolojiodasi 🫡❤️ teşekkür ederim. soundbar çok hoşuma gitti almak istiyordum açıklamanızdla aklıma takılan soruişaretini giderdiniz eksik olmayınz başarılarınız daim olsun.
Meh iyi akşamlar ev sinama sistemim hdmı çıkışlı tv optik ses çıkışı var sorum tv yayını sinama sistemine nasıl aktara bilirim şimdiden teşekkür ederim
TV'nizde ve AVR'nizde HDMI ARC varsa HDMI üzerinden kablo bağlarsanız TV'nin sesinide alırsınız. HDMI ARC yoksa, Optik üzerinden TV'yi AVR'ye bağlayın. TV'nin ayarlarından ses çıkışını Optical olarak seçin, AVR'De de bir girişinizi optical olarak ayarlarsanız ses yine alırsınız.
Merhaba hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim 58PUS8507 4K Philips marka televizyonum var. Bir tane soundbar almayı düşünüyorum. Marka ve model tavsiyeniz olurmu acaba. Birde televizyonumla aynı marka bir soundbar mı almalıyım yoksa farklı bir markada olurmu tam verim için. Teşekkürler
Sounbarlardan neden atmos alamıyoruz kardeş onu anlamadım. Samsung q990b gibi 22 hoparlorlü 16 kanallı gibi bir sounbarda mı veremez yani atmosu. İllaki avr mi almamız gerek
Benim anladığım kadarı ile dolby admos mantığını yaşayabilmek için 7 hoparlör olması gerekiyor ki sinematik bir ses ortamı oluşsun. Bende kararsız kaldım eğer sadece soundbar dan dolby alamayacaksak deli dehşet paralar verip soundbar almaya gerek yok. Temiz streo ses veren bir soundbar yeterli gibi. Hatta ben filmleri tvbox dan izliyorum sesi sadece optik kablo ile aktarabileceğim için benim öyle bir şansım da yok.
LG SK9Y + LG SPK8 arka hoparlör kullanıyorum, cihaz tvye hdmi ARC bağlı ve netflixte destekli filmlerde Dolby Atmos logosu görüyorum, ses 5.1 filmlerden farklı oluyor. Peki şimdi sorun şu bu fark için Dolby duyuyorum dinliyorum diyebilirmiyim?
Bitrate yüksek olduğu için ses kalitesinin artışını hissedersiniz ama tavandan ses gelmediği için dolbycik diyebiliriz 5.1 ses kurulumunuza =)
3 роки тому
@@teknolojiodasi tavana çarparak ses verek 2adet hoparlör var soundbarın üst kısmında sanırım bu da diğer soundbarlardan daha iyi olmasını sağlıyor, çünkü samsung hw550 vardı bundan önce o çok patatesti :)
Hocam paylaşım için çok teşekkürler benim tek derdim Netflix‘teki dol atmos destekli 5 + 1 destekli yapımları deneyimlemek bu sebeple de fiyatı fark etmeksizin Netflix ile uyumlu bir ses sistemi almak istiyorum önerebileceğiniz bir model marka var mıdır? TV 2023 model Sony 55X85J
@@teknolojiodasi teşekkür ederim hocam, Videolarınızdan faydalanıp malum fiyatlardan dolayı mecburen ikinci el uygun fiyatlı bir AV buldum sony str dh 790. Bir sonraki adımım ne olmalı acaba? 7+1 hoparlörü elbette ayrı olarak satın alacağım değil mi? Eğer öyleyse ikinci adımda bu ürünü (hoparlörü) nasıl bulacağım? Teşekkür ederim
@@alazduru487 hocam netten 5.0, 7.0, ya da 7.1 hoparlör aratın. Sub wooferi ayrı alabilirsiniz. Seçtiğiniz avr de aktif sub woofer kullanmalısınız. Buna dikkat edin. 5.0 sistem alırsanız atmos için 2 ayrı daha hoparlör alıp tavana asmalısınız.
Emeğine sağlık söylediğin her şey doğru fakat optik kablo ile dolby dijital ses almanın bir yollu var aslında makinayı kandırma yolları var 😂emeğine sağlık hddr kablo ses almak her zaman daha mantikli ama
Dolby Atmos desteği olmayan tvye dolby destekli avr bağladığımızda sesi direkt avr çözeceği için uygun hoparlörlerle dolby atmos ses alabilir miyiz ? (Emeğiniz için teşekkürler)
Emeğinize sağlık çok güzel bir bilgilendirme olmuş bende pioneer vsx 329 5+1 var 6-7 yıldır kullanıyorum ama artık teknoloji değişti değiştirmeninde zamanı geldi sanırım.Televizyonom da LG nonocell 916NA televizyona uygun elimdeki AV satarak ne almamı tavsiye edersiniz.Teşekkürler
Merhaba, marka model vermem zor ama benim önerim 4k, mümkünse hdr destekli 7.1 ya da 7. 2, dolby atmos destekli bir amfidir. Yine pioneer ya da Denon bakabilirsiniz. Bütçeniz varsa 8K bir amfi almak geleceğe yatırım olur.
@@mustafaaltay7471 Aynen bende... Bir arkadaşım ev ses sistemini satıyor benim bütçe yetmedi ama şiddetle tavsiye ederim.. Durumunuz varsa alın derim..5+1 anfi dahil profosyonel sistem.. Ahşap dev gibi kolonlar ..Subwoofer...
Hocam ben Avr sistem kullanıyorum şu an Polk audio signature serisini kullanıyorum bir üst levele geçme nin zamanının geldiğini düşünüyorum şimdi Polk audio Legend L800 +L400 +L200 birde svs prime elevation öneriyormusunuz? Son olarak receiver Yamaha rx -a3080 kullanıyorum ilave olarak anfide Emotiva Xpa gen 3 kullanıyorum ne düşünüyorsunuz?
Amfiniz çok güzel, sanırım tek eksiği 8k olmaması, o da çok büyük sorun değil. Polk audio, piyasada çok kaliteli modelleri var. Genel başarısıda ortalamanın üstünde. Yanlız bahsettiğiniz modelleri birebir deneme şansım olmadı. O nedenle net bir yorum yapamayacağım.
@@teknolojiodasi hocam polk audionun 2 modeli var elimde biri Lsim serisi diğeri signature bunların ikiside oldukça başarılı ürünler piyasada tabiki çok ürünler var polku seçme nedenim parasının değerini sonuna kadar hakk etmesi receiver gelince 2 kanal stereo 150 watt alıyorum gayet yeterli kullandığlm sistem signature serisi aşırı watt talep etmiyor 60 watt labile mükemmel çalışıyor watt zaten kağıt üzerinde yazılan yalandan başka bir şey değil 40 wattla çalışan hoparlörler gördüm anfi kaliteli olduğundan 1000 2000 watt yazılan çöp ürünler den üstün anfi talep eden ürünler illa ki var mesela Lsim serisi kanal başına receiver 70 watt gönderiyor ona yetmiyor idare etmesine ediyor amma ona daha fazla güç lazım olduğunu dinleyince anlıyorsun o yüzden anfi aldım kanal başına şimdi 200 watt gönderiyor oda dediğim gibi lsim serisinde kullanıyorum anfi son olarakta şimdi legend serisine geçit yapmak istiyorum polkun en son çıkartığı ürün bu sistemi kurmadan evvel bir çok marka dinledim özellikle klipsch sesleri çok sert olduğundan tizlerin önde olması nedeniyle seçimimi polk tan yana yaptm soft yumuşak sesleri seviyorum bazı marakalar popüler olsa bile ben dinledim beğenmedim tabiki yinede zevk meselesi birde hoparlör ile receiver seçərken uyumlu olup olmamasına dikkat edin uyumludan kastım ben polk ile yamahanl birleştirdim aşırı mükemmel oldu klipsch ile Yamaha iyi olmazdı sebebi klipsch parlak hoparlör onun parlaklığını dahada artıracak yamaha polk parlak olmadığından birleşince tüm detalları ortaya çıkıyor bundan evvel polk ile denon marantz denedim yamaha kadar iyi uyuşan olmadı biraz uzattım sistem alıcaksanız avr alın kurun çöp ürünlere para vermeyin
Evde bilgisayar için amfili bir sistem düşünüyorum. Ama tedirgin olduğum bir konu var. Kurmak istediğim sistem şu şekilde AMFİ + 2 kolon (sağ-sol) + Center..... (Müzik + Film için) Sormak istediğim konuda, Bilgisayarlarda kullandığımız 5+1 veya 2+1 ses sistemlerine göre bu kurmak istediğim sistemin elektrik tüketimi çok mu fazla olur. Birde D CLASS amfilerin elektirk tüketimi daha mı az olur. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir marka model amfi varmıdır. (amfi ve hoparlör) (teşekkür ederim)
@@teknolojiodasi 3.0 amfi değil. 5+1 amfi alacam ama 3.0 olarak kullanmak istiyorum. Masada fazla yer kaplamasın diye. Yer konusunda biraz sıkıntım var hocam
Merhabalar yayınladıgınız videoları izledim ve bilmediğim ve tam olarak anlayamadığım bir şey sormak istiyorum işin ehli olduğunuz belli bu yüzden yardımınızı rica ediyorum. Şu an elimde lgun7400lb model bir tv var avr olarak da denon avr x2700h kullanıyorum tv de dts özelliği göremiyorum fakat amfide dts mod olarak kullanıyorum ses de alıyorum ama bu gerçekten dts mi yoksa sadece amfi kendi içinde sanal olarak mı vermeye çalışıyor bunu merak ediyorum bunu cevaplarsanız minnettar olurum işinizde başarılar dilerim
Hocam, sesi TV'den AVR'ye passthourt yapıyor ya da ses kaynağı önce AVR'ye oradan TV'ye görüntü aktarılıyorsa sesi AVR'niz ne ise o şekilde gerçek olarak çözer. DTS ise DTS, Dolby ise Dolby
Hdmı arc aracılığı ile sesi alıyorum zaten size çok teşekkür ederim bazı arkadaşlar yeni bir tv alman lazım diyorlardı kafadan siz beni aydınlatmış oldunuz sagolun
16:20 AVR açılımı Advanced Video Receiver değil Audio Video Receiver'dır. Yani Türkçe'si ses/video alıcısıdır. Çok araştırdım diyorsun ama bunu bile yanlış biliyorsun.
Hocam kolay gelsin içerikleriniz çok faydalı ben avr alacam yalnız kararsızım denon x1700 veya denon s760 .denon s920 hangisini tavsiye edersiniz yada sizin öneriniz bütçe 30 veya 40 bin civarı cevap verirsiniz sevinirim sizi severek takıp ediyoruz kolay gelsin selamlar
@@teknolojiodasi cevabınız için teşekkür sizlere kolay gelsin takıp etmeye devam ediyoruz x1700 veya s760 arası cevaplarsan sevinirim diğeri bütçeyi zorlar gibi ama yinede bakacaz selamlar
@@teknolojiodasi hocam amazonda 1879 liradan bir günde stokları tükendi şuan media markta 1999 lira 2.1 Chanel dolby atmos verebilen en ucuz sistem hocam ayrıca video için çok teşekkür ederim zevkle dinledim elinize emeğenize sağlık
Samsung 5+1 ses sistemi var abi bende tüm hoparlör leri soket ile yerleribe takıyorum sadece 2 hoparlör den nirde basdan ses alıyorum yani kısaca 2+1 oluyo diğer hoparlörlerde çalışıyor eminim neden acaba bi bilgin varmı sana zahmet
Hocam merhaba elimde lg hf60ls proksiyonum var internette kendi baglana biliyor hdmı arc var optik var 20 m2 oda sinema odası yapmak istiyorum 10-15 bin arası bir sistem onerirmisiniz
@teknolojiodasi cevap iniz için teşekkür ben sinema sistemi kurmak istiyorum 5.1 veya 7.1 ikinci el de olabilir bu projeksiyon ile olur mu bir sistem önerir misiniz
10-15bine 2. Elde AVR sistem bulunur mu bilmiyorum araştırmak lazım. HDMI arc varmış projeksiyonda, AVR sisteminde de HDMI arc desteği olması lazım, projeksiyonun android sisteminden sesi almak için.
Hocam lütfen cevap.. ust segment vestel 65" atmos tv aldim Pioneer atmos amfi almayı düşünüyorum bütün mesele şu TV de ve AVR de atmos. Hoparlörün de atmosu oluyor mu yada AVR ye 7 adet herhangi bir hoparlör taksam uygun olur mu (mesela Logitech 5+1 sistemin uydu hoparlörü kullanılabilir mi) 5 tane onu kullansam 2 adet daha ayarlasam. sayı 7 olduğunda Dolby atmos özelliğine sahip olur mu ? Tabi 7 hoparlör uygun yerlerde olacak konum olarak
@teknolojiodasi dolby atmos hoparlörden ses geliyor ama amfi display ekranında yazısı çıkmıyor pcm dsur yazısı var birde diğer ayarlar all chanell stereo
@@muslumtektas9817 AVR den ses çıkışını DIRECT seçin. Video oynattığınız cihazda da sesi AVRye çözdürecek ayarı seçin. Spdif falan yazabilir. PCM seçerseniz sesi AVR çözmez
Apartmanda oturuyorum ve tv nin sesinden memnun değilim bunun için.Ses sistemi arayışına girdim ve 2 ürün arasında kararsız kaldım 1. Logitech z906 2. Tcl p735w Logitech in teknoloji olarak daha üstün ama apartman da oturduğum için tam manasıyla kullamıycağım için. TCL olan modele yöneldim.Filmlerde öyle aman aman çok kaliteli ses istemiyorum.TCL de DTS-x ve DOLBY AUDİO özellikleri var evde sizce soundbar yeterli mi benim için. Teşekkürler
@@teknolojiodasi Aynen hocam kağıt üstünde f.p ürünü ama,Logitech z906 aklımı karıştırıyor. Tcl p735w ile Logitech z906 arasında 2700₺ fiyat farkı biraz daha verip iyi bir sistem almak daha mantıklı gibi.Birde eski z906 da beslenme kartı arızası varmış acaba yeni serilerde de aynı sorun varmı ki?
hocam merhabalar aklımda 2 soundbar var bunlardan birini yarın alacağım modellerden biri samsung hw-c450(2023) 300w. diğeri ise philips tab6405 140w. hangisi daha iyidir film için ev ortamında kullanacağım?
Kardeş bendekilerse kule şeklinde bişe sorucam arkaya öne koyyosunya mesela kuleleri size doğru çevirin diyolar sorcağım şı çevirmesemde direk karşıya baksalar olurmu?
Evimde lg Oled b serisi dolby atmos destek veren tv var bunun kulaklık çıkışına Philips 1000 Watt 5.1 dolby destekli sinema sistemini n aux çıkışına bağladım sizce yeni nesil lg s75q gibi bir soundbar ile değiştireyim mi daha iyi ses için öneriniz nedir?
Bir şey soracağım mümkünse, bende Harman Kardon avr 171s receiver var, bunu takas yoluyla marantz sr7010 değişim işine girdim. Siz bu cihazı tavsiye edermisiniz? Bana yeterli gelirmi? Yoksa paraya kıy denon ×6700h mi al dersiniz. Ekonomik yön de önemli, cevap verirsen sevinirim. Teşekkürler
@@teknolojiodasi eski bir cihaz olduğu için dobly atmos özelliği yüklenebilir yazıyor açıklamasında o yüzden kafam karıştı yoksa iyi cihaz 4k 24bit 125w kanal başına. Denon ×6700h 4k 8k 205w yeni ama çok ta para. Sinema salonu kadar olmasada yakın bir düzeyde ses sistemi istiyorum aslında Harman Kardon avr 171s da ses veryor 7+1 ses sistemi var ama çokta güzel değil. Sıktım belkide sizi
@@turgaysirt3973 sıkılma değil ama birebir kullanmadığım cihazlar hakkında fikir yürütmem doğru olmaz. Kağıt üstündeki değerlere bakarak yorum yapmakta pek sağlıklı olmaz sizin yapacağınız tercihte.
Bende Grundig gsb 910 s 120W soundbar var su an kullanıyorum. Ama daha iyisini alayım dedim ve LG GX 3.1 420W modelini aldım henüz kargo da elime ulaşmadı. HDMI Arc ile bağlarsam verim alabilir miyim? Hatrı sayılır bir para verdim odam küçük tv TCL 65 inç model. Grundig işimi fazlası ile görüyor ama lg daha iyi olur diye aldım video izledikten sonra iptal edeyim mi anlayamadım :(
Kardeş bende lg g2 ta ve yeni aldığım henüz kurulumu yapılmamış lg s95qr ses sistemi var… bunlar son sistem ürünler… soundlar dan dolby atmos alamayacak mıyım şimdi yani… ses stereo mu olacak… cvp verirseniz sevinirim
Hocam videoda bahsettiğim gibi. Gerçek dolby atmos için odanın köşelerinde hoparlör olması lazım. Duvara sektirip ses verme teknolojisi sanal ses üretir.
Selamünaleyküm teknoloji odası benim tv'im uhl 730Hı level UA-cam'dan Dollby Vision destekli video açtığımız zaman ekrana görüntü gelir mi bildirim gelmesse tv de dollby vısıon yokmudur bilgi verirseniz memnun olurum şimdiden teşekürler
Nette özellikleri ile ilgili bir bilgi bulamadım açıkçası. Kitapçığı çıkmadı mı içinden? Oradan desteklediği codeclerde dolby vision yazıp yazmadığına bakmanız lazım hocam.
@@teknolojiodasi televizyonda dollby vısıon var dollby atmosta var ancak youtubeden dollby vısıon içerikli video açtığımda bikdirim gelmiyor vestel diyorki netfilix veya disneyden açtığnızda dollby vısıon bildirim gelir diyor bende diyırumki tv de ve videoda dollby vısıon özelliği varsa bildirim gelir diyorum youtub dan dollby vısıon içerikli video açtığımımda bildirim gelmiyorsa tv de dollby vısıon özelliği yokmudur bilgi verirseniz memnun olurum bu özellik tv de yoksa ne yapmalıyım. not: kullanım kılavuzunda ve tv kutu üzerinde dollby vısıon özelliği var
@@fameramozaik4770 Hocam şöyle söyleyim, youtube üzerindr dolby vision görüntü açtığınızda görüntü rengi yeşil tonları ise dolby vision yoktur. Görüntü normal ve canlı ise dolby vision vardır ve aktiftir. O uyarıya o kadar takılmayın. Bende vestel 50u9500 var, dolby visionlu, hiçbir uygulamada uyarı vermiyor. =)
AVR candır gerisi heyecandır. AVR kullandıktan sonra ben ne dinliyormuşum diyorsunuz. Özellikle oda kalibrasyonu vs olan bir cihaz ise şuan çoğu avr de var. Kendim aynı marka 3 tane farklı sınıf avr kullandım enson Pioneer SC-LX56 avr özelliklerini beğendim aldım 2 yıldır onu kullanıyorum, paylaşmakta fayda var farkı daha iyi anlamak için; Özel bir mikrofonu var dinlediğiniz yere koyuyorsunuz ve otomatik kurulumu başlatıyorsunuz. Tüm hoparlörlerden ses dalgaları göndererek ortamı ve hoparlörleri mikrofondan aldığı verilerle analiz ediyor ve sesteki optimum ayarlamayı yapıyor. Detaya inersek;
-Odadan kaynaklanan sesin size ulaşana kadar ki yankılanmanın hesaplanması
-Hoparlörlerin crossover devrelerinden kaynaklanan sinyal gecikmelerinin giderilmesi.
-Hoparlör boyutuna göre frekansları böler ve iletir. Küçük hoparlörlere alt frekansları vermez.
-Odanın şeklinden veya eşyalardan kaynaklanan sesteki farklılıkları örn: sol hoparlör duvara yakın köşede ise buna bağlı olarak 3db fazla ses çıkarabilir. Bu fazla sesi azaltır sol hoparlör ile aynı seviyeye getirir. Aynı şey tüm hoparlörlerde uygulanır. Sesi dengelemek için Az ses gelen, önünde eşya olan hoparlörlerin sesini arttırır.
-Her hopalörün frekans yanıtı farklıdır ve Bir sürücü bazı frekanslarda fazla bazılarında az ses çıkabilir. otomatik EQ özelliği ile hoparlör hangi frekansı düşük iletiyor veya fazla iletiyor ise onu arttırarak veya azaltarak dengeler. (bass,mid,tiz) Kötü bir hoparlörünüz olsa bile imkanlar dahilinde sesini dengeler.
Örn; trident marka hoparlör seti aldığımda sürücüden kaynaklanan bazı frekans bandı seviyeleri 2dB-3dB alçak veya yüksekti. Bandlarda 3dB fark olması Bu kötü bir sürücü demek. Sonra pure acoustic seti aldım. Tridente göre sesi daha dengeliydi. Bandlarda 1dB-1.5dB gibi. düzeltme yapmıştı AVR.
-Hoparlörden çıkan ses dalgasının size ulaşma zamanını ölçer ve tüm hoparlörlerin sesi aynı anda mili saniye cinsinden size ulaştırmasını sağlar. Hoparlörün size yakın veya uzak olmasından kaynaklanan gecikmenin önüne geçer.
-Duran dalgaları azaltır. Aradaki farkı anlamak için dinleme harici bunu bir grafik ile öncesi ve sonrasını gösterir.
Bütün bunlar sadece MCACC denen bir özelliktir. Marka ve modele göre bir AVR buna benzer birçok özellik barıdırabilir.
Pioneer her dalda işin uzmanı ve öncüdür.
Sistemini kötulemek istemem Bu saydıklarin kaliteden yoksun abicm bende kullanmistim bazilarini,ama imkanin varsa yamahanin aventage serisi bi avr hop.dali al ne demek istedigimi anlar bana dua edersin insallah..
@@SONYbyEverest klasik emevi bilgi sifir ama fikir tavan
Kardeşim merhaba bilgisayarıma hoparlör almak istiyorum bildiğin sesi bassı net çıkan güzel bir hoparlör varmı bildiğin
Logitech z906
Merhaba. Mono ses tek hoparlörden gelir demek çok doğru olmaz, mono sesi yani tek kanallı sesi 1 ya da daha çok hoparlörden alabiliriz. Hoparlörden alacağımız sesler tamamen nasıl kaydedildikleriyle ilgili, mono, stereo vs.
Hocam siz bu konuyu detaylı biliyorsunuz ama burada bu konuda bilgisi olmayan kişilere örneklendirmeye çalışırken en basite indirgemek lazım. İlk okulda okuma yazma öğrendiğiniz zamanları düşünün, alfabeyi öğrendiğiniz zamanları düşünün. =)
22. dakikada anladım'' boşuna dinliyormuşum'' avr beni aşıyor
Aynen ya 😂 Soundbar al tamamdır
Slm, cok güzel anlatma yapdin.
Ben bir soundbar aldım, cok güzel atmos ses geliyor, inanilmas. Arka hopöleri hiç özlemiyorum.
Sennheiser Ambeo, cok bir harika alet. Benim 5.1 av onkyo reiciver vardi. Bozuldu 8 sene sonra. Bidaha fazla uğrasmak istemedim, baya bi soundbarlara bakdim, en son Sennheiser Ambeo buldum. Malesef cok pahali bir alet.
Sennheiser Ambeo 5.1.4
13 High End speakers
30hz subwoofer içinde
Ses mühendisliği technologi
2.1 Hdmi eARC
LPCM 2 Channel, LPCM 5.1 Channel, LPCM 7.1 Channel
Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Dolby True HD
Dolby Atmos - Dolby TrueHD, Dolby Atmos - Dolby Digital Plus
DTS
DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1
DTS 96/24
DTS-HD LBR
DTS:X
DSD, MPEG-H
250W (Sinus), 500W (Peak)
Kardeşim fiyatına baktım gerçekten pahalıymış bende KEF XL50 WİRLESS ALDIM 22k ya sizin ürün 63k şuan peki filim memnuniyetiniz nasil gerçekten değdiğine inaniyormusunuz
Kardeş seni ilk defa dinledim. Ama çok teşekkür ederim. Senin sayende 25.000 TL ye soundbar almakdan vazgeçtim. Creative 7+1 ses sistemim vardı. Değiştirecektim şimdi bir avr cihazı alacağım. Senin sayende. Çok sağol. Abone oldum bu arada. Diline emeğine sağlık
Faydam olduysa ne mutlu hocam.
Sizden bir yardım istesem şimdi bir av receiver buldum
Pioneer SC 2022 k
Bunda 7.1 Dolby truehd yazıyor.
Dolby atmos özelliği varmı dır. 800 Euro fiyat istiyor ürün sıfır. Ve sizin dediğiniz gibi oda ortasına bir parça yerleşiyor test yapıyor mudur.
@@yusufkelleoglu3073 Bu da HDMI üzerinden 1080P çıkış veriyor. Ses olarak Dolby Atmos desteği yok, DTS-HD MA desteği var. 800 Euro 11 yaşında cihaza verilmez.
2.kez boş yere para harcamama engel oldunuz. Kanalınıza katılma vaktim geldi
@@yusufkelleoglu3073 Teşekkürler
Çok güzel video , teşekkürler :)👍
Teşekkürler Mithat Bey.
Darladın yemin ediyorum alt tarafı bir ses sistemi alcaktık
İzleme. =)
İzlemeden alma demişsin 😊
@@oguzhankus3468 izlemeden pencereden atlayın desem atlayacak mısınız hocam? =)))
Güzel açıklama.. akıcı ve detaylı. yeterli bilgilendirici teşk.
AVR cihazimizi aldik diyelim. PC den izleyeceğimiz bir goruntuyu ATMOS destekli sisteme aktarmak icin PC'nin hangi çıkışıni AVR cihazina bağlamamız gerekir?
HDMI. Pc üzerinden atmos yazılımını da microsoft marketteb satın almalısınız.
@@teknolojiodasi tesekkurler ancak HDMI halihazirda projeksiyona bağlı. Işin içinden çikamiyorum :((
@@emirhankandemir2149 PC HDMI OUT > AVR HDMI IN. Oradan da AVR HDMI OUT>Projeksion HDMI IN
@@teknolojiodasi harikasınız çok çok teşekkür ederim
Kardeşim video ların herzaman güzel
Akıcı ve bilgilendirici bir video olmuş. Bir odyofili olarak severek izledim. Ufak bir hatanızı düzelteyim, AVR, Advance Video Reciever değil, Audio Video Reciever demektir. Bunun dışında hepsi harika bilgiler. 16 bitlik Airpods ile atmos ses aldığını düşünenlerin özellikle izlemesi lazım.
Bu anlatılanların yanında uydu,isterse blurey ,isterse pc olsun ses formatlarını desteklemesi lağzım yani bir blurey filimde dts ses özelliği yoksa neye bağlaarsan bağla yine dts ,dolby ses alamassın.uydu yayınıda öyledir yayında dts,dolby ses yayını yoksa hangi sistemi bağlarsan bağla yine alamazsın.sadece ona yakın ses alırsın.kısacası bu işin sınırı yok gibi.tamamiyle maddiyatla alakalı.
Emeğine sağlık…Ön bilgilendirme olarak güzel olmuş. Ses sisteminde hi-fi başka bir dünya lakin apartman dairesi için çok fazla ve kablo konumlama sıkıntısı özellikle kiracı arkadaşlar için dezavantaj. Ayrıca soundbarlar da da üst segmentlerde hi-fi sistemlere yakın ve gerçekten çok kaliteli ve tatminkar markalar mevcut dediğiniz gibi para kalite Eşikli. Sistem kurmak isteyen arkadaşlar bu konuda satın alacakları yerlerden de ekstra teknik destek ve bilgi alacaklardır zaten avr ile uyumlu sürücü vs kısmında. tavsiyem almış olmak için almayın mümkünse satın almadan önce iyice araştırıp cihazı dinleyin. Kullanacağınız odanın M2 sine göre cihaz bakın. Ayrıca kaliteli ses için yerleşim kadar ortamın akustiği de çok önemlidir bunuda meraklısı artık deneme yanılma yöntemi ile çözer heralde 😅
Hiçbir soundbar beni tatmin etmedi Avr sistemlere geçit yapınca anlıyorsun pazarlama stratejisi soundbar hiçbir zaman mutlu etmez hep eksik yanlarını anlarsınız dinlediğiniz zaman dolphy atmos gerçek atmosfer için 2 4 tane tavan hoparlörleri lazım yansıtma teknolojisi tavana vurulan hoparlörlerin yanından bile geçemez soundbar ben kullandım senheiser ambeo sonos arc birde Samsung q90r piyasa da en ünlü soundbar lar amma tatmin etmedi tavsiye etmiyorum paranızı çöpe atmak istiyorsanız buyurun alın fakat kulak zeki gelişince ne demek istediğimi anlayacaksınız
@@leatijoseph828 20 yıldır ve halen daha avr kullanyorum. Soundbarda da bir çok üst model deneyimledim nakamichi 9.2.4 modelini bir aydır kullanıyorum deneyimlemeni kesinlikle tavsiye ederim ön yargılarını yıkacağına emin olabilirsin
reis her şey iyi hoş ambiyans hoş sen hoş ama şu videolarda sesi dibine kadar kısıp koyuyorsunuz, bende hoparlör yok PC monitör hoparlöründen dinliyorum son seste bile sesin gelmiyor kurban olayım şu sesi az yüksek tutun ben kısarım valla :D
Çağrı Bey merhaba, o kadar haklısınız ki. Video ilk kurgudan çıktığında ve yayın günlerinde sorun yoktu. Ne olduysa youtube videoları daha çok sıkıştırmaya başladığında sanırım codec değiştirmiş ve ses kısılmış. Çözümüde yok müdahale edemiyorum. Bu video böyle kaldı gitti. Yeni videolarda kullandığım codeği değiştirdim o sorunu çözdüm ama eskiler kaldı böyle...
Sevgili üstadım mükemmel bilgilendirme videoları için öncelikle teşekkürler.
2019 model bir tv var Arc girişi var ancak eArc girişim yok ve hdmı 2.1 desteklemiyor. Bu cihazda DOLBY ATMOS kullanabilir miyim. ( Atmos destekli bir AVR bağlayarak )
Bu arada yayının kaynağı da tv disney, amazon, exen ve netflix gibi uygulamalar TV de yüklü
@@korkunchery kullanırsınız hocam, sesi nasıl olsa AVR çözecek.
Ülkemizde ev sinema sistemleri hakkında noksanlığı olan konuya değindiğiniz için teşekkürler, çok aydınlatıcı olmuş. AVR cihazlarının devam videosunu da çekebilirseniz kılavuz niteliğinde olur görüşündeyim.
Öncelikle teşekkür ederim. Şu şekilde bir devam videosu çekmiştim. ua-cam.com/video/guoANSj0O0Y/v-deo.html
Tüp dediniz ve aşağı yukarı yaşınızı belli ettiniz.😅😅
Video çok faydalı teşekkürler.
39 hocam =)
ne çok bilgi edindim çok teşekkürler
Harika açıklamışsın kardeşim.Tamda sountbar alma aşamasındaydım.hdmi arc destekli olanlara bakıyordum...Teşekkürler açıklamaların için.
Burada AVR'nin desteklediği 60hz veya 120hz olması özellikle konsollarda çok önemli olacaktır. Çoğu mevcutta 60hz olarak satılıyor
Direkt aklıma bu soru geldi. 4k 120hz konsolu 60'a düşürmesi sanıyorum kimse için kabul edilemez...
Emeğinize sağlık olsun
Slm bu 7 adet hoparlör Dolby atmos özelliğine sahip olmali mi hoparlör için de bu gerekli mi veya 5+1 kaliteli bir ses sisteminin uydu hoparlörü kullanılabilir mi
Hocam, kağıt üstünde uygun hoparlör diyorlar ama atmos hoparlörün açısını vererek ben normal hoparlör taktım tavana o şekilde kullanıyorum 8 yıldır. Orijinal hoparlörün farkı var mıdır? Elbet vardır ama benim kulaklarım seçmiyor farkı. =)
@teknolojiodasi Logitech z5500 uydu hoparlörü kullanılabilir mi ilave 2 tane de tavana taksak yeterli olurmu sizce
@@kemalozbay9972 AVR'nizdeki uyduların Ohm değerlerine bakın. Z5500 ile aynı ise kullanabilirsiniz.
@@teknolojiodasi çok tşk ederim bende sayenizde soundbardan AVR ye dönüş yaptım. Atmos özelliğini ısrarla istiyorum ama eldekileride değerlendirmek istiyorum. Birde son olarak sadece z5500 sub wofer AVR ye bağlanır mı? Şimdiden teşekkürler abone oldum :)
@@kemalozbay9972 Bağlanmaz hocam, AVR'ler için özel üretilen Aktif Subwoofer kullanmalısınız.
kardeşim çok güzel anlaşılır bir şekilde millete anlattığın için tebrik ediyorum. 45 yaşındayım en dipten en yukarı tüm sistemleri kullandım. şuan tabiki piooner avr 6.1 dali zensor 7 kullanıyorum DTS NEO modunda harika işler çıkarıyor tv ps4 ve film işlerinde.
bi konuyuda atlamayalım 100 binlik sisteminde olsa kaynak sesin bit i ne kadar yüksekse o kadar kaliteli ses alırsın. yani 320kbps mp3 le böyle bir ssitemden kalite beklemek aptallık olur.
Hocam çok haklısınız, source kalitesi de çok önemli ses konusunda. Ses aslında saatlerce konuşulacak kadar derin bir konu ama UA-cam de uzun videolar pek rağbet görmediği için olabildiğince kısa tutmaya çalışıyoruz. Belki siz ve burada yorum yazan diğer değerli insanlardan derlediklerimle de 2. bir video çekebilirim.
Olumlu mesajınız için de ayrıca teşekkür ederim.
@@teknolojiodasi 2. Videonun zamani gelmis. Fakat bunu yaparken en azindan benim gibi tecrubesi olmayan kişiler için, ucuz,orta,pahali 3 tanede 4k sistem önerseniz süper olur. Cunku piyasada o kadar cok avr ve hoparlör sistemleri varki hangisi iyidir hangisi kötüdür benim gibilerin anlamasi imkansız.
@@Veuzak Notlarım arasına alıyorum bu isteğinizi.
@@teknolojiodasi 120hz çıkışlı olmasını da kriterlere ekler misiniz?zaman 120hz TV ve konsol zamanı biliyorsunuz ki...
@@ermis. Notlarım arasına bunu da aldım. Teşekkürler.
Teşekkür ederim cok faydalı oldu
Gayet güzel anlatım
Merhaba, bu video ile sistemin mantığını çok güzel anladım. Bir konuyu merak ediyorum bu ses sistemlerinde kablosuz uydulu bir yapı var mı? Örn. X marka Avr alırsan y marka hoparlör alırsan kablo çekmeden 5+1 kurabilirsin diyebilir misiniz? Yoksa illa kablolamak mı gerekir?
Kablosuz olanlar soundbar türü sistemler hocam. AVR sistemlerinde ses kalitesinde kayıp olmaması için kablosuz sistem kullanılmıyor.
Dostum Lg qned 816 re modelinde dolby atmos özelliği yok diye almaktan vaz geçiyordumki sen yetiştin imdadıma. Dolbi atmos olan dandik tv modellerinden almak zorunda kalmayacağım örneğin tcl modellerinde var 😀
Tebrikler ve teşekkürler, çok açıklayıcı ve aydınlatıcı bir video olmuş. Yorumları okumadım ama bu benim talebim başkaları tarafından da istenecektir. Bahsettiğin kendine ait sistemin tanıtım ve incelemesi de en kısa zamanda bekliyoruz. Bol abineli begenmeli videolar dilerim. Selamlar
Teşekkür ederim, kendime ait sistemi kuralı çok oldu, çoğu kabin eski ve artık bulunması zor ürünler. Ama keşke imkanım olsa da yeni ürünleri deneyip sizlere tanıtabilsem.
@@teknolojiodasi en azından pcden yani hiç bilmeyen birisi olarak şu marka şu model diye bir inceleme videosu bekleriz
@@Mrrainss Hocam, sizin gibi bana internetten bakarak inceleyin diyen çok kişi var. Yanlış anlamayın ama ben biraz geri kafalıyım. Çok eski bir editörüm ve inanın bir ürünü görmeden ellemeden, tecrube etmeden incelemesi yapılmaz. Bu tür içerikler sadece kullanıcıyı yanlış yöneltir çünkü bir cihazın eksiklerini tespit etmeden yapılan içerikler benim gözümde boş ve zaman kaybıdır. Bir siteye girip oradaki bilgileri okumak inceleme değil, hele ki bu ses sistemleri üzerineyse amfiler hariç dinlenmeden yorum yapılmamalı.
Sharkoon X Tatic Digital kullandım bir ara oyunlar da sonuç mükemmeldi ki o zaman anakarta dahili ses kartı ile kullanmıştım optik bağlantı yapamadan.Eğer harici bir ses kartım olsaydı o zaman ki sonucu düşünemiyorum.
Video icin cok tessekkurler LG tv icin SN5H soundbar almayi dusunuyorum ancak biraz arastirinca 7 serisi soundbarlarda dolby atmos ozelligi oldugunu gordum ve fiyati hemen hemen iki katiydi deger mi degmez mi diye arastirirkende sizin videoya denk geldim. Anladigim kadariyla herhangi bir soundbar ile dolby atmos imkansiz tamamen pazarlama stratejisi ile alakali bir durum sanirim. O yuzden daha makul bir fiyata SN5H almaya daha sicak bakiyorum.
Evet hocam, dolby atmos codecli sesi duyabilmek ile gerçek dolby atmosu hissetmek farklı birşey =) kulaklıkla da pcye bağlayıp sesi duyarsınız ama surrond etkisi alamazsınız. Son çektiğim 3 ses videosunu da izleyin. Orada avr önerileri yapıyorum.
@@teknolojiodasi Avr dusunmuyorum hocam ben evde ki tvye ortalama bir soundbar ariyorum sadece :) Inceledigim modelde de dolby atmos yok ama dolby digital var 3D sound yaziyor fazla fazla isimi gorur sanirim. Dolby atmos kelimesine takilip fazladan 3-4 bin lira vermenin bir anlami oldugunu dusunmuyorum sizin videodan sonra.
Tessekkurler.
Aldınız mı snh5 i bende onu almayı düşünüyorum şuanda kararsızım eski bir model mi diye ama f/p olarak bakarsak özellikleri çok iyi görünüyor yorumlarda olumlu
@@ugursezer5877 evet snh5 aldim fp urunu sesi dd guzel ancak bir dolby atmos gorene kadar :) Eger butceniz varsa dolby atmos bir sistem
Kesinlikle tavsiye ederim
Abi açıklaman süper belli baya araştırma sonucuna çıkan düşünce ben bir şey daha sormak istiyorum inşallah dediğimi anlamış olursunuz optik kablosu ne işe yarar yada görevi nedir yani
@@erdemerdem9186 Merhaba optik kablo iki cihaz arasındaki ses iletimini sağlar. 3.5mm stereo kablonun aksine sesi bakır kablo üzerinden değil, ışık ile altarır. Böylece 2 kanal yerine 5. 1 kanal ses aktarımı olur
@@teknolojiodasi teşekkür ederim HDIM KAPLOSU DAHA İYİ OLUR OPTİK KOPLOSU MU
@@erdemerdem9186 HDMI daha iyidir hocam.
Film izlerken konuşma sesleri çok az çıkıyor ama aksiyon sahnelerinde ses uçuyor bunu nasıl düzeltebiliriz? Yorumlara ve videolarınıza baktım bulamadım.
Center speakerinizin sesini yükseltip, diğer hoparlörleri biraz kısıp dengelemeye çalışın.
@ cevabınız için çok teşekkür ederim Samsung Soundbar kullanıyorum standart ve Surround ses modu var. Sanırım televizyonu ve hoparlör üzerinde biraz oynama yapmam lazım.
@cemilcanl4035 soundbarlarda bu ayar yok hocam.
on numara anlatım
Merhaba. Değerli bilgiler için teşekkürler. Başlangıç seviyesi için marka/model öneriniz nedir?
Hocam öneri videolarım var kanalda. Avr, hoparlör vs.
Çok faydalı video teşekkürler
Valla sonos arc 3 yanındada sonos buffer aldım 2 tanede arkaya era 300 ben çok memnunum
Hocam mrb eski tip 5+1 sistemlerden hangisi önerirsiniz
@@AhmetTekindor-b4i ne kadar eski? Nerde kullanılacak? Bütçe nedir? Sorduğunuz sorunun ucu çok açık hocam.
Merhaba, içerikleri anlatımınız ve sunumunuzu çok beğeniyorum. Bir sorum olacak. Hdmi arc desteklemeyen bir projeksiyon cihazım var (viewsonic x2 4k) . bunu hdmi arc destekleyen bir soundbar ile kullanmak istiyorum. Bunun için hdmi arc çıkışı bulunan bir hdmi matrix cihazı kullanmak işimi görür mü? teşekkürler
Merhabalar hocam, denemedim ama işe yatayacağını düşünmüyorum... HDMI arc bence çokta önemli değil. Sesi kapatıp açmak için projeksiyon yerine soundbarın kumandasını kullanırsınız sadece.
Sizce yamaha rx v685 mi denon x3400 mü ?
Denon kağıt üstünde daha iyi
Teşekkürler
Rica ederim
Mrb benim sorularimin tamamini aldim bende evimde dolby atmos özelikli ve bu özelliklere sahip avr almayi düsünüyorum sayenizde tüm sorularimin cevabini da aldim
anlatım için teşekkürler. lg 55 uq 75 tv aldık 2-3000 arası ne tür saundbar önerirsiniz pahalı birşeye bütçe yetmeyecek
Son videomu izleyiniz.
Merhabalar videoyu izledim açıklayıcı güzel bir video olmuş teşekkürler. Benim sizden tavsiye olarak evde film izlemek için SONY HT-DDWG800 ile PİONEER VSX 321 almak arasında kaldım ikinci el olarak veya başka öneriniz olurmu şimdiden teşekkürler
Her ikiside eski cihazlar... Full HD görüntü aktarabiliyorlar. TV'niz 4K ise bunlara takıp görüntü almak istediğiniz aletlerinizden FULL HD alırsınız sadece.
Kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim. Cihazım samsung the freestyle projektör cihazi e arc atmos destekli. Kullandığım sanundbar ise tcl 7.1.4 kanal serisi e arc Dolby atmos destekli. Baglantı mikro hdmi- hdmi 5m kablo. Netflix de dolby atmos çıkmıyor 5.1 çıkıyor. Cihaz Ayarlarindan kontrolünü sağladım sorun yok sorun kablodan olabilir mi hocam. tv de orjinal hdmi kablosunda sorun yaşamadım. Son olarak saundbar hakkında düşünceniz nedir. Teşekkür ediyorum.
Hocam kablodan olacağını sanmıyorum. Hdmi kablonuzun sürümü kaç? Sesi her hdmi kablonun taşıması lazım rahatça. Micro hdmi to hdmi adaptörler var küçük. Onlardan kaliteli bir tanesini tercih edip orj kablo ile bir deneme yapmanızı öneririm. Sıfır kablo alacaksınız ugreen markasıda ucuz ve kalitelidir. Hocam kağıt üstünde güzel duruyor ses sistemi ama sanal atmos ses verir bu alet. Sesi sizi tatmin ediyorsa güle güle kullanın.
Merhaba Philips tv im var avr ve optik destekli philips tab 6305 soundbar alacağım en iyi deneyim için hdmi yoksa optik kablo ilemi kullanmam gerekiyor
Soundbarda pek fark etmez hocam ama hdmi bitrate yönünden daha yüksektir opticale göre
3k olmuş hey masaallah
Merhaba hocam bir sorum olacaktı. Logitech z607 veya herhangi bir 5+1 ses sistemi almak istiyorum. Bunu blitzwolf vp8 projeksiyonumda kullanmak istiyorum. Bu şekilde kullandığımda 5+1 sistem tam şekilde çalışır mı ? Yani arkadan gelen sesler arka hoparlörlerden gelir mi falan. Şimdiden teşekkür ederim yanıtınız için.
Stereo kullanabilirsiniz sadece.
@@teknolojiodasi stereo dediğiniz sadece sağ sol diye mi ayriliyor yoksa arkadan gelen sesi arka hoparlörlerden alabiliyor muyum bunda yani 4 yönü de algılayabiliyor muyum ?
@@YapiciiOnur Sadece sağ ve sol malesef. Çünkü projeksiyonda tek çıkış var ve sizin hoparlörünüz 3 kablo ile bağlarsanız 5.1 olarak ses veriyor ve bu ses için de PC bağlantısına ihtiyacınız var.
@@teknolojiodasi peki xiaomi mi stick üzerinden Bluetooth ile bağladığımda alabilir miyim? Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama başka yerde cevap bulamadım 😟
Malesef alamazsınız. Ayrıca bluetooth ile logitechi nasıl bağlamayı düşünüyorsunuz? Harici bluetooth transmitter ile mi?
Her hoparlor dolby atmos destegi bulunuyormu yani bunun icin ozel uretilmis hoparlorler mi kullanmak gerek yada destekli avr ciazi ile coze bilirmiyiz
Normalde atmos için özel üretilmiş hoparlörler kullanmak daha iyi sonuç verir ama yoksa eldeki hoparlörleride kullanabilirsiniz. Elinizdekinin kalitesine göre sonuç alırsınız
Merhaba.
Qn90c Samsung TV'ye uygun hangi ses sistemlerini önerirsiniz? Ev içinde film izlemek vs
Hocam tvye uygun ses sistemi olmaz. Her ses sistemi her tvye olur. Sizin bütçenize ve odanızın büyüklüğüne göre sistem bakmanız lazım.
Hocam bilgisayara nasıl bağladınız sound barı ? Kusura bakmayın videoyu tam izlemeden soruyorum.
Optical ile bağladım hocam.
hocam video için teşekkürler. Bir sorum olacak mikado sb 101 modelini aldım ses gayet iyi ancak film izlerken sesin azaldığı sahnelerde sesi tamamen kapatıyor bunun nedeni nedir ? soundbar üzerinde bir ayar yeri yok tv ayarlarından otomatik ses kapamatyı falan kapattım halen aynı bunu nasıl çözebilirim ?
@@SeciciSosyal hocam mikado hiç kullanmadım, servisi ile iletişime geçmenizi öneririm. Ya da kullanıcıların oluşturduğu gruplar varsa oralardan çözümü varsa öğtenebilirsiniz belki.
@@teknolojiodasi araştırdığım da aynı sorunu yaşayan samsung kullanıcıları olduğunu da gördüm sanırım otomatik ses düzeyi çok düşünce kendini kapatıyor ancak bunu iptal etmek için bir menü falan yok cihazda iade edeceğim sanırım sesi de iyi aslında beğenmiştim :/
@@SeciciSosyal Bahsettiğiniz sorun çok ciddi bir problem hocam, film izlerken sesin tamamen kesilmesi çok rezil birşey... Bunu hiç mi test etmemiş üreten mühendisler?
Android tv de bulutut, özelliği yok. Bana pahalı olmayan ses sistemi önerir isiniz.kablolumu kullanmalıyım
Hocam bir sorunum daha var yardımcı olursanız çok sevinirim kime sorsam bilmiyor bu konuyu Müşteri hizmetleri dolby atmos ne onu bile bilmiyor
Samsung q990c spundbar aldım dolby atmos destekli. Televizyonum ise arcelik a55 c885 a Televizyonumda eARC HDMI, dolby digital , dts, dts vx özellikleri mevcut. Ama dolby atmos mevcut değil.
Netflix üyeliğim var ve bazı filmlerde dolby atmos simgesini görebiliyorum.
Bu simgeyi gorebilmemin anlamı televizyonumun dolby atmosu destekliyor olmasimidir?
Kimlere sorduysam kimse konu hakkında birşey bilmiyor ne arcelik ne samsung nede netfilix aramadığım destek merkezi kalmadı dolby atmos özelliği olan tv almak zorundaymıyim? Bu arada netflixden dolby atmos etiketli filmleri izlerken sesler surround olarak ayrı ayrı hoparlorlerden geliyor daha önce dolby atmos u deneyimlemedigim için dolby atmos mu yoksa standart 5. 1 dolby surround mu izliyorum bilmiyorum müsaitliginizde yanitlarsaniz çok sevinirim 🙏🙏
Selam hocam, tv de netflix te gördüğünüz simge ve logoların hepsi destekleniyor demektir. Ayrıca sesi harici bir sistem ile hdmi üzerinden çözdürüyorsanız ve tv desteklemese bile ses sistemi destekliyorsa sesi atmos olarak alırsınız ama gerçek atmos için. 7.1 ya da 5.2.1 sistem kurmanız lazım. Diğerleri oyuncak =)
@@teknolojiodasi Cok teşekkür ederim artık ilerde inşallah öyle bir planım var ama şimdilik bunla idare edicez 🙏
Tv den gelen sesi Soundbarda en iyi hangisiyle alınır? 1.digital optik kablomu 2.hdmi arc mı? Teşekkürler
Hdmi arc ya da optical soundbarlar için farketmez aslında. Sesi stereo veriyorlar çünkü
@@teknolojiodasi ben samsung hw a650 modelini almayı düşünüyorum 3.1 olarak geçiyormuş sağ sol ve orta höparlör var dimi?
@@emirhanguneyofficial 3.1ler öyledir. Sağ sol orta + subwoofer
Hocam çok güzel bir video hazırlamışsınız emeklerinize sağlık teşekkürler. Eğer bana cevap verirseniz çok memnun olurum bir sorum var: ben on 11.000₺ civarında bir soundbar bakıyorum elimde 2021 model LG nanosel 796 Ltelevizyon var ve baktığım beğendiğim bütçeme göre olan soundbarlardan Samsungg0b h q801 model olan kendime göre güzel olduğunu düşündüğüm bir ürün bu ürünü tek kumanda ile durumda kullanabiliyotl. muyum kullanabiliyorsam hangi tür bağlantı yapmam lazım kullanamıyorsam yine LG Marc’asoundbar mı almam gerekir?
Merhaba Alacağınız soundbarda HDMI arc özelliği varsa. HDMI üzerinden bağlantı yaparsanız tek kumanda ile kontrol edebilirsiniz
@@teknolojiodasi 🫡❤️ teşekkür ederim. soundbar çok hoşuma gitti almak istiyordum açıklamanızdla aklıma takılan soruişaretini giderdiniz eksik olmayınz başarılarınız daim olsun.
Meh iyi akşamlar ev sinama sistemim hdmı çıkışlı tv optik ses çıkışı var sorum tv yayını sinama sistemine nasıl aktara bilirim şimdiden teşekkür ederim
TV'nizde ve AVR'nizde HDMI ARC varsa HDMI üzerinden kablo bağlarsanız TV'nin sesinide alırsınız. HDMI ARC yoksa, Optik üzerinden TV'yi AVR'ye bağlayın. TV'nin ayarlarından ses çıkışını Optical olarak seçin, AVR'De de bir girişinizi optical olarak ayarlarsanız ses yine alırsınız.
Abi grundig s 910 mu samsung t400 mü lütfen yardımcı ol şunu tercih etmelisin de :)
Grundig hocam
LG 9.1 dolby atmos ile fragmana girmek çok eğlenceli, videoyu izlemeden dolby atmos nedir yeniden tecrube ettik
Video stereo üstelik =))
Merhaba hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim 58PUS8507 4K Philips marka televizyonum var. Bir tane soundbar almayı düşünüyorum. Marka ve model tavsiyeniz olurmu acaba. Birde televizyonumla aynı marka bir soundbar mı almalıyım yoksa farklı bir markada olurmu tam verim için. Teşekkürler
Farklı markada olur hocam, o sorun değil. En son ses sitemleri videoma bakın kanalda. Orada birçok ürün önerdim.
Sounbarlardan neden atmos alamıyoruz kardeş onu anlamadım. Samsung q990b gibi 22 hoparlorlü 16 kanallı gibi bir sounbarda mı veremez yani atmosu. İllaki avr mi almamız gerek
Benim anladığım kadarı ile dolby admos mantığını yaşayabilmek için 7 hoparlör olması gerekiyor ki sinematik bir ses ortamı oluşsun. Bende kararsız kaldım eğer sadece soundbar dan dolby alamayacaksak deli dehşet paralar verip soundbar almaya gerek yok. Temiz streo ses veren bir soundbar yeterli gibi. Hatta ben filmleri tvbox dan izliyorum sesi sadece optik kablo ile aktarabileceğim için benim öyle bir şansım da yok.
pc ve tw aynı odada 5+1 ses sistemi tavsiye edermisiniz 2 sinede baglı olucak şekilde kullanmak istiyorum
Hdmi üzerinden bağlarsınız ikisinide
LG SK9Y + LG SPK8 arka hoparlör kullanıyorum, cihaz tvye hdmi ARC bağlı ve netflixte destekli filmlerde Dolby Atmos logosu görüyorum, ses 5.1 filmlerden farklı oluyor. Peki şimdi sorun şu bu fark için Dolby duyuyorum dinliyorum diyebilirmiyim?
Bitrate yüksek olduğu için ses kalitesinin artışını hissedersiniz ama tavandan ses gelmediği için dolbycik diyebiliriz 5.1 ses kurulumunuza =)
@@teknolojiodasi tavana çarparak ses verek 2adet hoparlör var soundbarın üst kısmında sanırım bu da diğer soundbarlardan daha iyi olmasını sağlıyor, çünkü samsung hw550 vardı bundan önce o çok patatesti :)
@ Giriş seviyesinin biraz üstünde bir sisteminiz var. Apartman kullanımı için ideal sayılır. Güle güle kullanın.
Hocam paylaşım için çok teşekkürler benim tek derdim Netflix‘teki dol atmos destekli 5 + 1 destekli yapımları deneyimlemek bu sebeple de fiyatı fark etmeksizin Netflix ile uyumlu bir ses sistemi almak istiyorum önerebileceğiniz bir model marka var mıdır? TV 2023 model Sony 55X85J
Hocam 5.1 sesler dts ya da dolby surrounddur. Dolby atmos istiyorsanız 5.1.2 ya da 7.1 sistem kurmalısınız.
@@teknolojiodasi teşekkür ederim hocam,
Videolarınızdan faydalanıp malum fiyatlardan dolayı mecburen ikinci el uygun fiyatlı bir AV buldum sony str dh 790. Bir sonraki adımım ne olmalı acaba? 7+1 hoparlörü elbette ayrı olarak satın alacağım değil mi? Eğer öyleyse ikinci adımda bu ürünü (hoparlörü) nasıl bulacağım? Teşekkür ederim
@@alazduru487 hocam netten 5.0, 7.0, ya da 7.1 hoparlör aratın. Sub wooferi ayrı alabilirsiniz. Seçtiğiniz avr de aktif sub woofer kullanmalısınız. Buna dikkat edin. 5.0 sistem alırsanız atmos için 2 ayrı daha hoparlör alıp tavana asmalısınız.
@@teknolojiodasi teşekkür ederim sizi yordum hakkınızı helal edin
@@alazduru487 Lafı olmaz hocam.
Emeğine sağlık söylediğin her şey doğru fakat optik kablo ile dolby dijital ses almanın bir yollu var aslında makinayı kandırma yolları var 😂emeğine sağlık hddr kablo ses almak her zaman daha mantikli ama
Sony str db940 mi pionner vsx lx50 mi ses önemli benim için
Merhaba bi sorum olacakti tüm marka ince kalin farkketmeksizin optik kablolar 5.1 i destekliyormu yoksa satin alirken ona goremi aliyorux
Işığı aktarıyorsa destekler hocam. Kalınlık sadece kıvırılıp kırılmasını önler
Internetten almistim da kalin ve kaliteli , oh ya icim ferahladi . Cok tskler ederim ;)
Dolby Atmos desteği olmayan tvye dolby destekli avr bağladığımızda sesi direkt avr çözeceği için uygun hoparlörlerle dolby atmos ses alabilir miyiz ? (Emeğiniz için teşekkürler)
@@muhammedalitopuz1561 evet hocam
Merhaba saundbar tv ekranına me kadar mesafede olmalı manyetik bir zararı olirmu
10cm civarı önünde olması yeterli hocam. Manyetik korumalıdır soundbarlar.
Emeğinize sağlık çok güzel bir bilgilendirme olmuş bende pioneer vsx 329 5+1 var 6-7 yıldır kullanıyorum ama artık teknoloji değişti değiştirmeninde zamanı geldi sanırım.Televizyonom da LG nonocell 916NA televizyona uygun elimdeki AV satarak ne almamı tavsiye edersiniz.Teşekkürler
Merhaba, marka model vermem zor ama benim önerim 4k, mümkünse hdr destekli 7.1 ya da 7. 2, dolby atmos destekli bir amfidir. Yine pioneer ya da Denon bakabilirsiniz. Bütçeniz varsa 8K bir amfi almak geleceğe yatırım olur.
Merhaba soundbar icin optik kablo kulanilmasi gerekli midir? Bluetooth ile baglanti cok fark eder mi?
Soundbara göre değişir hocam. Kalite için ben her zaman optical ya da hdmi öneriyorum. Bit rate değerleri bluetootha göre daha fazladır
Merhabalar samsung ht-d350 sinema sisteminde sigorta var mı ? Ve nasıl değiştiriliyor bilği verebilir misbiz?
Cihazdan birebir hiç görmedim ama nette araştırınca 2 adet kondansatörün sigorta görevi gördüğünü öğrendim. Ht-d350 fuse yazarsanız google'a, 2. Fotoda gösteriyor.
@@teknolojiodasi ilğinize tşk ederim
Merhaba.. İki ürün arasında kaldım..Soundbar olarak hangisini tavsiye edersiniz... sony ht 350 Jbl sb160 ..Tşkler..
Bende araştırıyorum onu şu an .. adam hepsinden soğuttu
@@mustafaaltay7471 Aynen bende... Bir arkadaşım ev ses sistemini satıyor benim bütçe yetmedi ama şiddetle tavsiye ederim.. Durumunuz varsa alın derim..5+1 anfi dahil profosyonel sistem.. Ahşap dev gibi kolonlar ..Subwoofer...
Hocam ben Avr sistem kullanıyorum şu an Polk audio signature serisini kullanıyorum bir üst levele geçme nin zamanının geldiğini düşünüyorum şimdi Polk audio Legend L800 +L400 +L200 birde svs prime elevation öneriyormusunuz? Son olarak receiver Yamaha rx -a3080 kullanıyorum ilave olarak anfide Emotiva Xpa gen 3 kullanıyorum ne düşünüyorsunuz?
Amfiniz çok güzel, sanırım tek eksiği 8k olmaması, o da çok büyük sorun değil. Polk audio, piyasada çok kaliteli modelleri var. Genel başarısıda ortalamanın üstünde. Yanlız bahsettiğiniz modelleri birebir deneme şansım olmadı. O nedenle net bir yorum yapamayacağım.
@@teknolojiodasi hocam polk audionun 2 modeli var elimde biri Lsim serisi diğeri signature bunların ikiside oldukça başarılı ürünler piyasada tabiki çok ürünler var polku seçme nedenim parasının değerini sonuna kadar hakk etmesi receiver gelince 2 kanal stereo 150 watt alıyorum gayet yeterli kullandığlm sistem signature serisi aşırı watt talep etmiyor 60 watt labile mükemmel çalışıyor watt zaten kağıt üzerinde yazılan yalandan başka bir şey değil 40 wattla çalışan hoparlörler gördüm anfi kaliteli olduğundan 1000 2000 watt yazılan çöp ürünler den üstün anfi talep eden ürünler illa ki var mesela Lsim serisi kanal başına receiver 70 watt gönderiyor ona yetmiyor idare etmesine ediyor amma ona daha fazla güç lazım olduğunu dinleyince anlıyorsun o yüzden anfi aldım kanal başına şimdi 200 watt gönderiyor oda dediğim gibi lsim serisinde kullanıyorum anfi son olarakta şimdi legend serisine geçit yapmak istiyorum polkun en son çıkartığı ürün bu sistemi kurmadan evvel bir çok marka dinledim özellikle klipsch sesleri çok sert olduğundan tizlerin önde olması nedeniyle seçimimi polk tan yana yaptm soft yumuşak sesleri seviyorum bazı marakalar popüler olsa bile ben dinledim beğenmedim tabiki yinede zevk meselesi birde hoparlör ile receiver seçərken uyumlu olup olmamasına dikkat edin uyumludan kastım ben polk ile yamahanl birleştirdim aşırı mükemmel oldu klipsch ile Yamaha iyi olmazdı sebebi klipsch parlak hoparlör onun parlaklığını dahada artıracak yamaha polk parlak olmadığından birleşince tüm detalları ortaya çıkıyor bundan evvel polk ile denon marantz denedim yamaha kadar iyi uyuşan olmadı biraz uzattım sistem alıcaksanız avr alın kurun çöp ürünlere para vermeyin
@@elcinesed1629 hocam mrb bende sistem kurmak niyetinteyim.polk signature serisini tavsiye edermisin.
Merhaba samsung ht-tz225 ile lg hb 966 trw arasında kaldım 2. el alacağim ve samsung lg nin yarı fiyatına tavsiyeniz nedir. teşekkürler.
7+1 ses sistemi baktim bluetooth lu yaziyor sorroundu sesi blutooth la almam mümkündür
Hayır
Evde bilgisayar için amfili bir sistem düşünüyorum. Ama tedirgin olduğum bir konu var.
Kurmak istediğim sistem şu şekilde AMFİ + 2 kolon (sağ-sol) + Center..... (Müzik + Film için)
Sormak istediğim konuda, Bilgisayarlarda kullandığımız 5+1 veya 2+1 ses sistemlerine göre bu kurmak istediğim sistemin elektrik tüketimi çok mu fazla olur.
Birde D CLASS amfilerin elektirk tüketimi daha mı az olur.
Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir marka model amfi varmıdır. (amfi ve hoparlör)
(teşekkür ederim)
Otomobil amfisi tarzında birşey mi düşünüyorsunuz?
@@teknolojiodasi hayır evde kullanacam. Ev amfisi.
@@karakartal1228 pc hoparlörü ne göre elektrik tüketimi artar ama faturaya çok yansımaz. Sadece 3.0 amfi duymadım ben.
@@teknolojiodasi 3.0 amfi değil. 5+1 amfi alacam ama 3.0 olarak kullanmak istiyorum. Masada fazla yer kaplamasın diye. Yer konusunda biraz sıkıntım var hocam
@@karakartal1228 anladım hocam, ucuz yollu pioneer avr lere bakabilirsiniz ya da denonlara ama eski modeller 1080p yayın verir sadece
Merhabalar yayınladıgınız videoları izledim ve bilmediğim ve tam olarak anlayamadığım bir şey sormak istiyorum işin ehli olduğunuz belli bu yüzden yardımınızı rica ediyorum. Şu an elimde lgun7400lb model bir tv var avr olarak da denon avr x2700h kullanıyorum tv de dts özelliği göremiyorum fakat amfide dts mod olarak kullanıyorum ses de alıyorum ama bu gerçekten dts mi yoksa sadece amfi kendi içinde sanal olarak mı vermeye çalışıyor bunu merak ediyorum bunu cevaplarsanız minnettar olurum işinizde başarılar dilerim
Hocam, sesi TV'den AVR'ye passthourt yapıyor ya da ses kaynağı önce AVR'ye oradan TV'ye görüntü aktarılıyorsa sesi AVR'niz ne ise o şekilde gerçek olarak çözer. DTS ise DTS, Dolby ise Dolby
Hdmı arc aracılığı ile sesi alıyorum zaten size çok teşekkür ederim bazı arkadaşlar yeni bir tv alman lazım diyorlardı kafadan siz beni aydınlatmış oldunuz sagolun
Dolby atmos ses sistemi öneriniz nedir f/p olarak
Merhaba z5500 u avr ile çalıştırmak ses kalitesini değiştirir mi ilave olarak hoparlör ve Twitter desteği ile de olabilir fikriniz nedir teskkurler
@@yenerkucukoglu6457 z5500'ün uydularınu kullanabilirsiniz sadece. Subwooferi kullanamazsınız.
@@teknolojiodasi teşekkürler
16:20 AVR açılımı Advanced Video Receiver değil Audio Video Receiver'dır. Yani Türkçe'si ses/video alıcısıdır. Çok araştırdım diyorsun ama bunu bile yanlış biliyorsun.
İzlemeyin hocam o halde. =)
Hocam kolay gelsin içerikleriniz çok faydalı ben avr alacam yalnız kararsızım denon x1700 veya denon s760 .denon s920 hangisini tavsiye edersiniz yada sizin öneriniz bütçe 30 veya 40 bin civarı cevap verirsiniz sevinirim sizi severek takıp ediyoruz kolay gelsin selamlar
Hocam s920 daha iyi
@@teknolojiodasi cevabınız için teşekkür sizlere kolay gelsin takıp etmeye devam ediyoruz x1700 veya s760 arası cevaplarsan sevinirim diğeri bütçeyi zorlar gibi ama yinede bakacaz selamlar
@@erdalhra2664 x1700 hocam. 145w verebiliyor kanal başına.
@@teknolojiodasi teşekkürler kolay gelsin selamlar
Samsun es 6550 w 5.1 ses sistemi var bunun kablosuz bağlantısını nasıl yaparım
kararsızım amfi buna bağlarsam bütün ses ve görüntü formatını çözermi teşekkürler
Amfi neye bağlarsanız? Sorunuzu anlamadım
Hocam grundig gsb 950 hakkında ne düşünüyorsunuz alınırmı yorumunuz nedir
Kaç watt rms olduğu yazmıyor ama 2400tl bana pahalı gibi geldi
@@teknolojiodasi hocam amazonda 1879 liradan bir günde stokları tükendi şuan media markta 1999 lira 2.1 Chanel dolby atmos verebilen en ucuz sistem hocam ayrıca video için çok teşekkür ederim zevkle dinledim elinize emeğenize sağlık
Samsung 5+1 ses sistemi var abi bende tüm hoparlör leri soket ile yerleribe takıyorum sadece 2 hoparlör den nirde basdan ses alıyorum yani kısaca 2+1 oluyo diğer hoparlörlerde çalışıyor eminim neden acaba bi bilgin varmı sana zahmet
Samsunga sesi nerden veriyorsunuz? HDMI mı? Optical mı?
Hocam merhaba elimde lg hf60ls proksiyonum var internette kendi baglana biliyor hdmı arc var optik var 20 m2 oda sinema odası yapmak istiyorum 10-15 bin arası bir sistem onerirmisiniz
@@Hddbidhicdhiheihe o fiyat aralığına Grundig GSB 950 ya da ayarında sorundbar alabilirsiniz.
@teknolojiodasi cevap iniz için teşekkür ben sinema sistemi kurmak istiyorum 5.1 veya 7.1 ikinci el de olabilir bu projeksiyon ile olur mu bir sistem önerir misiniz
10-15bine 2. Elde AVR sistem bulunur mu bilmiyorum araştırmak lazım. HDMI arc varmış projeksiyonda, AVR sisteminde de HDMI arc desteği olması lazım, projeksiyonun android sisteminden sesi almak için.
@@teknolojiodasiPioneer vsx 324 k-p 5.1 artı hoparlör takımı
@@Hddbidhicdhiheihe 1080p 60Hz, 4K 30 Hz aktarabiliyor.
Merhaba PC için soundbar kullanmak istiyorum pc de optik S/PDIF ses çıkışı var hangi model önerir siniz
Optik girişli bütçenize uygun bir model alabilirsiniz. İkilemde kaldığınız durum olursa linkleri atın beraber bakalım.
Avr çok pahalı soundbar yada 5.1 Logitech almak şuan en uygunu
AVR'lerin teknik özellikleri daha fazla hocam. Ses veriyor diye hepsini aynı kefeye koymamak lazım.
Aynı fiyata daha gelişmiş olan samsung q800d en iyisi!
Valla dolby atmos destekli televizyon yok dandik bir televizyon var ve ne alacağım beynim yanıyor izledikçe
Hocam lütfen cevap.. ust segment vestel 65" atmos tv aldim Pioneer atmos amfi almayı düşünüyorum bütün mesele şu TV de ve AVR de atmos. Hoparlörün de atmosu oluyor mu yada AVR ye 7 adet herhangi bir hoparlör taksam uygun olur mu (mesela Logitech 5+1 sistemin uydu hoparlörü kullanılabilir mi) 5 tane onu kullansam 2 adet daha ayarlasam. sayı 7 olduğunda Dolby atmos özelliğine sahip olur mu ? Tabi 7 hoparlör uygun yerlerde olacak konum olarak
@@teknolojiodasi haklısın imkan olsa avr artı bir hoparlör setinin keyfi muazzam şimdilik samsung soundbar aldım
Usta bir türlü dolby atmos ayarları yapamadım
5+1+2 ev sinema sistemi amfi ile
Kablo 8k ve 4k destekli
Tv uyumlu ama yapamadım
Oynattığınız videoda Dolby Atmos ses var mı?
@teknolojiodasi dolby atmos hoparlörden ses geliyor ama amfi display ekranında yazısı çıkmıyor pcm dsur yazısı var birde diğer ayarlar all chanell stereo
@@muslumtektas9817 AVR den ses çıkışını DIRECT seçin. Video oynattığınız cihazda da sesi AVRye çözdürecek ayarı seçin. Spdif falan yazabilir. PCM seçerseniz sesi AVR çözmez
merhaba bir sorum olacakti odama ses altyapisi dosuyorum, ses kablolari ayni borunun icinden giderse parazit yapar mi?
Yalıtımı kaliteli kablo kullanırsanız sorun yaşamazsınız.
Apartmanda oturuyorum ve tv nin sesinden memnun değilim bunun için.Ses sistemi arayışına girdim ve 2 ürün arasında kararsız kaldım
1. Logitech z906
2. Tcl p735w
Logitech in teknoloji olarak daha üstün ama apartman da oturduğum için tam manasıyla kullamıycağım için. TCL olan modele yöneldim.Filmlerde öyle aman aman çok kaliteli ses istemiyorum.TCL de DTS-x ve DOLBY AUDİO özellikleri var evde sizce soundbar yeterli mi benim için.
Teşekkürler
Hocam sizin anlattığınız düzenek için p735w daha mantıklı duruyor.
@@teknolojiodasi Tcl ile ilgili pek inceleme videosu bulamadım sizce nasıl ürün.Yada Başka öneriniz varmı.
Hocam hiç kullanmadım, kağıt üstündeki verilere göre baktım ben. Fiyat/performans en iyi ürünlerden biri
@@teknolojiodasi Aynen hocam kağıt üstünde f.p ürünü ama,Logitech z906 aklımı karıştırıyor.
Tcl p735w ile Logitech z906 arasında 2700₺ fiyat farkı biraz daha verip iyi bir sistem almak daha mantıklı gibi.Birde eski z906 da beslenme kartı arızası varmış acaba yeni serilerde de aynı sorun varmı ki?
@@emraharslan7361 Hocam yeni serideki kronik arızayı bilmiyorum malesef. Z906'da HDMI yok o nedenle filmlerde ses DTS ile sınırlı, unutmayın.
hocam merhabalar aklımda 2 soundbar var bunlardan birini yarın alacağım modellerden biri samsung hw-c450(2023) 300w. diğeri ise philips tab6405 140w. hangisi daha iyidir film için ev ortamında kullanacağım?
Hocam, her iki soundbarı da kullanmadım, yorum yapmam sizi yanlış yönlendirir.
Kardeş bendekilerse kule şeklinde bişe sorucam arkaya öne koyyosunya mesela kuleleri size doğru çevirin diyolar sorcağım şı çevirmesemde direk karşıya baksalar olurmu?
Hoparlörler size dönük olmalı hocam. Duvardan sektirmenize gerek yok.
Evimde lg Oled b serisi dolby atmos destek veren tv var bunun kulaklık çıkışına Philips 1000 Watt 5.1 dolby destekli sinema sistemini n aux çıkışına bağladım sizce yeni nesil lg s75q gibi bir soundbar ile değiştireyim mi daha iyi ses için öneriniz nedir?
Kulaklık çıkışından stereo ses alırsınız sadece. Tv ve ses sisteminizde optical giriş ve çıkış yok mu?
@@teknolojiodasi optik de var arc de var
@@teknolojiodasi elimdeki sistem 10 yıllık Philips 5₺1 sinema sistemi
@@halilcoban4566 arc üzerinden neden ses sisteminizi bağlamıyor sunuz?
Bir şey soracağım mümkünse, bende Harman Kardon avr 171s receiver var, bunu takas yoluyla marantz sr7010 değişim işine girdim. Siz bu cihazı tavsiye edermisiniz? Bana yeterli gelirmi? Yoksa paraya kıy denon ×6700h mi al dersiniz. Ekonomik yön de önemli, cevap verirsen sevinirim. Teşekkürler
Merhaba, size yeterli gelip gelmeyeceğini benim bilmem mümkün değil ama marantz daha iyi bir amfi sizin harman kardondan.
@@teknolojiodasi eski bir cihaz olduğu için dobly atmos özelliği yüklenebilir yazıyor açıklamasında o yüzden kafam karıştı yoksa iyi cihaz 4k 24bit 125w kanal başına.
Denon ×6700h 4k 8k 205w yeni ama çok ta para. Sinema salonu kadar olmasada yakın bir düzeyde ses sistemi istiyorum aslında Harman Kardon avr 171s da ses veryor 7+1 ses sistemi var ama çokta güzel değil. Sıktım belkide sizi
@@turgaysirt3973 sıkılma değil ama birebir kullanmadığım cihazlar hakkında fikir yürütmem doğru olmaz. Kağıt üstündeki değerlere bakarak yorum yapmakta pek sağlıklı olmaz sizin yapacağınız tercihte.
Kral bende jbl parybox 310 var jbl marka bi soundbar alsam acaba ikisini ayni aynda kullanma şansim olurmu bi bilgin varmi bu konuda ?
Kitapçığına bakın hocam, connected olabiliyor mu? Ben bilmiyorum ama tahmin yürütmek gerekirse olmaz...
Bende Grundig gsb 910 s 120W soundbar var su an kullanıyorum. Ama daha iyisini alayım dedim ve LG GX 3.1 420W modelini aldım henüz kargo da elime ulaşmadı. HDMI Arc ile bağlarsam verim alabilir miyim? Hatrı sayılır bir para verdim odam küçük tv TCL 65 inç model. Grundig işimi fazlası ile görüyor ama lg daha iyi olur diye aldım video izledikten sonra iptal edeyim mi anlayamadım :(
Ya da şöyle sorayım LG GX 3.1 420W soundbar hakkında ne düşünüyorsunuz?
@@duzadamm bu modeli kullanmadım. Gsb910 dan iyidir ama 12 bin TL vermem
Kardeş bende lg g2 ta ve yeni aldığım henüz kurulumu yapılmamış lg s95qr ses sistemi var… bunlar son sistem ürünler… soundlar dan dolby atmos alamayacak mıyım şimdi yani… ses stereo mu olacak… cvp verirseniz sevinirim
Hocam videoda bahsettiğim gibi. Gerçek dolby atmos için odanın köşelerinde hoparlör olması lazım. Duvara sektirip ses verme teknolojisi sanal ses üretir.
Bu ses sistemi 9.1.5 yanı köşelerde de sürücüsü var….umarım hayal kırıklığı yaşamam….ses çok önemli benim için…
Cok dogru avr cok iyi ben goldwaster s400 kullaniyorum soundbari sollar
Selamünaleyküm teknoloji odası benim tv'im uhl 730Hı level UA-cam'dan Dollby Vision destekli video açtığımız zaman ekrana görüntü gelir mi bildirim gelmesse tv de dollby vısıon yokmudur bilgi verirseniz memnun olurum şimdiden teşekürler
Nette özellikleri ile ilgili bir bilgi bulamadım açıkçası. Kitapçığı çıkmadı mı içinden? Oradan desteklediği codeclerde dolby vision yazıp yazmadığına bakmanız lazım hocam.
@@teknolojiodasi televizyonda dollby vısıon var dollby atmosta var ancak youtubeden dollby vısıon içerikli video açtığımda bikdirim gelmiyor vestel diyorki netfilix veya disneyden açtığnızda dollby vısıon bildirim gelir diyor bende diyırumki tv de ve videoda dollby vısıon özelliği varsa bildirim gelir diyorum youtub dan dollby vısıon içerikli video açtığımımda bildirim gelmiyorsa tv de dollby vısıon özelliği yokmudur bilgi verirseniz memnun olurum bu özellik tv de yoksa ne yapmalıyım. not: kullanım kılavuzunda ve tv kutu üzerinde dollby vısıon özelliği var
@@fameramozaik4770 Hocam şöyle söyleyim, youtube üzerindr dolby vision görüntü açtığınızda görüntü rengi yeşil tonları ise dolby vision yoktur. Görüntü normal ve canlı ise dolby vision vardır ve aktiftir. O uyarıya o kadar takılmayın. Bende vestel 50u9500 var, dolby visionlu, hiçbir uygulamada uyarı vermiyor. =)