leuke video clip: een opmerking over wiskunde is, ze zeggen altijd dat je niet door nul kan delen. maar dat kan wel, nul is ook gewoon een cijfer. je kan dat het beste doen met een tabel met deze formule die de onderline verband vam getallen aangeeft door naar het volgende getal in de reeks te komen door het met een fractie van zichzelf te vermenigvuldigen of te delen. bijvoorbeeld (dit gaat nog steeds over de delinh door nul) als je van het getal 3 naar 4 wilt komen met een berekening dan zie je dat het getal 4, 3+1 is. 1 is eenderde van drie 3/3=1 dus. 3*3÷3=3 maar nog geen 4 dus. 3*(1*(1÷3))=4 zo kun je ook delen door nul. 0*(1*(1÷0))=1 wat mischien een error geefd op de rekenmachine. maar logischwrwijs geduceerd kan worden met een tabel met een opeenvolgende getallen met de formule y*(1*(1÷y))=y+1 en als je dan voor het getal y, de cijfers -3 -2 -1 0 1 2 3 invult dan zie je dat de nul er gewoon tussen past. en dat je het antwoord ook sinpel kan zien. namelijk 1. succes. hiermee is bewezen dat je wel kunt delen en vermenigvuldigen met het getal nul omdat hrt nrt zoals ieder ander getal gewoon een cijfer is. :-)
correctie: y*(1+(1÷y)=y+1 dus y= -1 dan komt er nul uit en bij y=0 dan komt er 1 uit als antwoord (toch gedeeld door nul) y÷(1+(1÷y))= y-1 dus bij y is 1 komt er nul uit en bij y is nul komt er min een uit. dit is jet bewijs dat jr calculator en computer nirt aankan. maar toch logish is. door de mens zelf.
dit is een computer basic programma om dat aan te tonen. 5 cls 10 for y is -5 to 5 20 print y*(1+(1/y)) 30 next y 40 sleep 50 system deze code kun je in qbasic of gwbasic of qb64 van microsoft draaien.
Maar dat eerste uur was toch echt wel de leukste klas die er is😌
Ik zat een uur geleden nog bij je in de les
leuke video clip:
een opmerking over wiskunde is, ze zeggen altijd dat je niet door nul kan delen. maar dat kan wel, nul is ook gewoon een cijfer.
je kan dat het beste doen met een tabel met deze formule die de onderline verband vam getallen aangeeft door naar het volgende getal in de reeks te komen door het met een fractie van zichzelf te vermenigvuldigen of te delen.
bijvoorbeeld (dit gaat nog steeds over de delinh door nul)
als je van het getal 3 naar 4 wilt komen met een berekening dan zie je dat het getal 4, 3+1 is.
1 is eenderde van drie 3/3=1 dus.
3*3÷3=3 maar nog geen 4 dus. 3*(1*(1÷3))=4 zo kun je ook delen door nul. 0*(1*(1÷0))=1
wat mischien een error geefd op de rekenmachine. maar logischwrwijs geduceerd kan worden met een tabel met een opeenvolgende getallen met de formule y*(1*(1÷y))=y+1 en als je dan voor het getal y, de cijfers -3 -2 -1 0 1 2 3 invult dan zie je dat de nul er gewoon tussen past. en dat je het antwoord ook sinpel kan zien. namelijk 1. succes. hiermee is bewezen dat je wel kunt delen en vermenigvuldigen met het getal nul omdat hrt nrt zoals ieder ander getal gewoon een cijfer is. :-)
correctie:
y*(1+(1÷y)=y+1 dus y= -1 dan komt er nul uit en bij y=0 dan komt er 1 uit als antwoord (toch gedeeld door nul)
y÷(1+(1÷y))= y-1 dus bij y is 1 komt er nul uit en bij y is nul komt er min een uit. dit is jet bewijs dat jr calculator en computer nirt aankan. maar toch logish is. door de mens zelf.
het is gemakkelijk te zien in een grafiek of een tabel. dan ziet de formule eruit als een diagonale lijn.
dit is een computer basic programma om dat aan te tonen.
5 cls
10 for y is -5 to 5
20 print y*(1+(1/y))
30 next y
40 sleep
50 system
deze code kun je in qbasic of gwbasic of qb64 van microsoft draaien.
Echt een top vlog.
Super Leuk!!
👍👍👍
Hi
Wat is het programma wat u gebruikt op 7:24 ?
notion
hoppa mevrouw kast
doei...