#35 | Rezi pe ORL - cu dr. Mischa Vlăsceanu | Podcast Grile-Rezidentiat.ro

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 21 лип 2024
  • 🥼 Bun venit la al 35-lea episod din Podcast-ul Grile-Rezidentiat.ro - podcast-ul celor care vor să-și aleagă specialitatea potrivită!
    🧑‍⚕️ Află totul despre ORL în noul curs „Cum să-ți alegi specialitatea într-un mod informat”! Descoperă sursele de satisfacție în specialitate, tensiunile, precum și sfaturi de la cei care deja o urmează → docendo.ro/curs-specialitate/
    🎙️ Invitat: dr. Mischa Vlăsceanu, medic rezident pe ORL an IV, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Brașov, iar în prezent își desfășoară activitatea în cadrul același centru. A fost plecată în anul 2 de facultate în Barcelona prin proiectul SCOPE/SCORE și a lucrat în laborator cu prof. Amalia Lafuente, șefa departamentului de anatomie patologică. Extrăgea ADN-ul din sângele și saliva pacienților diagnosticați cu boala Alzheimer și se făceau teste pentru noi medicamente care să încetinească procesul bolii.
    A fost o experiență extraordinară, mai ales că a muncit cot la cot cu ei și nu mai avusese contact cu așa ceva, la acel nivel, iar la final i-au cerut permisiunea de a-i folosi probele pentru că erau foarte bine lucrate, moment în care a început să plângă de bucurie!
    Îi plac foarte mult natura și animalele. Merge pe munte ori de câte ori îi permite timpul și fotografiază peisaje, plante și mici vietăți.
    Dr. Vlăsceanu vorbește despre o zi din viața unui rezident, alegerea acestei specialități, posibilități de angajare după terminarea rezidențiatului și multe altele.
    📸 / mischa.vlasceanu
    🩴 Host: dr. Cătălina Voinea - medic rezident dermatologie
    📸 Instagram: / drwanderlina
    📱 Podcast disponibil pe UA-cam, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts și Stitcher.
    00:00 Intro
    00:45 De ce ORL
    01:30 Pregătirea pentru rezidențiat și nota obținută
    02:57 Primul an de rezidentiat
    04:02 Atribuții medic rezident ORL
    05:13 Procent chirurgie vs clinic
    07:15 ORL pediatric
    08:30 Despre îndrumători
    09:28 Calități medic rezident
    11:05 Cele mai frecvente patologii
    12:15 Program de lucru
    13:26 Despre gărzi, spor
    17:08 Caz interesant
    18:52 Provocări
    21:04 Materiale de studiu utile
    22:19 Cât este de solicitantă?
    23:38 Posibilitate stagii în străinătate?
    24:45 Centre de pregătire
    25:44 Competențe și supraspecializări? Supraspecializare pe una dintre cele 3 ramuri?
    26:55 Posibilități de angajare după terminarea rezidențiatului
    28:47 Cel mai frumos lucru la ORL
    29:57 Minusuri
    31:20 Sfaturi pentru viitori medici rezidenți
    32:15 Final
    🎧 Podcastul Grile-Rezidentiat.ro este cu medici, despre medici. Misiunea noastră este să oferim informații de valoare pentru noua generație - alegerea specialității nu e ușoară, iar noi căutăm să aducem un plus de direcție și transparență în acest sens. Dacă ești anul V sau VI la medicină, atunci acest podcast este pentru tine!
    ✔️ Ce e Grile-Rezidentiat.ro? Grile-Rezidentiat.ro este cea mai utilizată platformă online pentru optimizarea modului de învățare pentru concursul național de rezidențiat. Actuala platformă este net superioară oricărui sistem asemănător în România, fiind bazată pe o tehnologie pe care o perfecționăm constant de 6 ani.
    Link: www.grile-rezidentiat.ro
    Include peste 32.000 grile din noile bibliografii - atât pentru medicină, cât și pentru farmacie și medicină dentară. Grile-Rezidentiat.ro include funcții precum: testări randomizate, simulare examen, grafice de progres, notițe, cronometru, afișarea răspunsului pe loc sau la final (cu calcularea automată a notei), forum de discuții, test de personalitate pentru alegerea specialității etc.
    Declarație: Opiniile și informațiile exprimate de invitații podcastului sunt personale și nu le reflectă pe cele ale instituțiilor ce îi angajează sau pe cele ale Marsilian.

КОМЕНТАРІ • 12

  • @MihaiKrieger
    @MihaiKrieger 2 роки тому +3

    Nu sunt medic, nu urmează să devin. În schimb, am fost și mai sunt din când în când pacient la ORL. Am ascultat cu mare interes. Felicitări pentru podcast

  • @Mari-mi8yn
    @Mari-mi8yn 2 роки тому +3

    Foarte bine realizat! Interesant ar fi și un podcast legat despre medicina legală.

  • @georgejuravlel1352
    @georgejuravlel1352 2 роки тому

    Podcast bun, ca deobicei ❤️❤️❤️

  • @Valentinfj
    @Valentinfj 2 роки тому +1

    Felicitări! Decizia mea de a mă abona la acest canal a fost foarte înțeleaptă.

  • @victoradh
    @victoradh 2 роки тому +1

    Mi-ar placea sa-l refaceti pe asta.La atributiile rezidentului eram curios de interventii. De supraspecializari nu a zis care sunt, calitatile au fost destul de generale etc

    • @GrileRezidentiat
      @GrileRezidentiat  2 роки тому +3

      Salutare! La supraspecializari a precizat ca te poti supraspecializa pe una din cele 3 ramuri: oro, rino, laringo. Mai multe informatii gasesti aici: lege5.ro/gratuit/gmzdsnrv/ordinul-nr-923-2001-privind-aprobarea-nomenclatorului-de-specialitati-medicale-si-farmaceutice-supraspecializari-si-competente-pentru-reteaua-de-asistenta-medicala-si-a-normelor-metodologice-de-aplica.
      Daca te intereseaza si mai multe informatii, poti urmari celelalte episoade despre specialitatile medico-chirurgicale unde vei gasi mai multe calitati.
      Multumim pentru feedback!

    • @victoradh
      @victoradh 2 роки тому

      @@GrileRezidentiat Multumesc!

  • @georgejuravlel1352
    @georgejuravlel1352 2 роки тому +1

    Singurele dăți când am fost internat la spital au fost la secția de orl