تست و بررسی و تجربه رانندگی با سراتو مونتاژ سایپا + مزایا و معیاب سراتو مونتاژ - Kia Cerato

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 28 вер 2024
  • قسمت چهارم برنامه کیلومتر 22 از سایت 22 شرقی
    تجربه رانندگی با کیا سراتو مونتاژ سایپا (Kia Cerato test driving)
    در سال ۲۰۰۹ کیا نسل دوم خودروی سراتو یا کیا فورته که در ایران با نام سراتو شناخته میشود، روانه بازار شد.
    سراتو یک سدان کامکپت است که در ایران مورد توجه زیادی واقع شد و رقیب سرسخت مزدا و تویوتای هم مدل خود بدل گشت. طراحی خارجی موزون و هماهنگ و عین حال ساده این خودرو، زیبا و چشم نواز بوده در حالیکه طراحی ساده و بی کیفیت آن دور از انتظار است. آپشن های سراتو مانند پدال شیفتر پشت فرمان در خور توجه است و بعضا از رقبا پیشی بگیرد. این ماشین از لحاظ داینامیک رانندگی در وضعیت خوبی قرار ندارد و ضربات را به سرنشینان منتقل میکند. موتور این خودرو به طور کلی در وضعیت خوبی قرار دارد و با گیربکس ۶ سرعته هماهنگ بوده و شتاب قابل قبولی دارد.
    این توضیحات ، نکاتی در مورد نسل دوم سراتو بود که در مدل ۱٫۶ لیتری و ۲ لیتری وارد بازار ایران شد و توانست با فروش خوبی روبه رو شود. این خودرو در ابتدا با ظاهری جدید و متفاوت به نسل قبلی وارد بازار شد و مورد استقبال قرار گرفت اما با ورود رقبای جدید از چشم افتاد.
    طراحی سراتو مونتاژ سایپا -
    سراتو نسل دوم در نمای جلوی از طراحی جذاب و جوان پسندی برخوردار است علت این طراحی منحصر به فرد بهره مندی کیا از پیتر شرایر طراح معروف آلمانی است که این خودرو را طراحی کرده است.
    در نمای عقب نیز با صرف نظر از چراغ هایی که دیگر امروز نا موزون به نظر میرسند وضعیت قابل قبول دارد. در نمای داخلی نیز طراحی قابل قبولی دیده میشود اما به طور کلی اگر بخواهیم با رقبای این خودرو مانند مزدا ۳ مقایسه کنیم ، کاستی هایی به چشم میخورد. کیفیت ادوات داخلی سراتو نسل دوم نیز دور از انتظار است.
    مشخصات فنی سراتو مونتاژ سایپا -
    همانطور که بالاتر گفته شد این خودرو در دو نسخه با موتورهای تنفس طبیعی و با حجم های ۲ لیتر و ۱٫۶ لیتری وارد بازار شد که موتورهای ۲ لیتری آن توانایی تولید ۱۵۶ اسب بخار و موتور ۱٫۶ لیتری این خودرو ۱۲۴ اسب بخار تولید میکند. از طرفی گشتاور موتور ۱٫۶ لیتری ۱۵۷ نیوتون متر بر ۴۲۰۰ دور در دقیقه و در نسخه ۲ لیتری ۱۹۴ نیوتون متر بر ۴۳۰۰ دور در دقیقه میباشد که به نسبت مزدا ۳ قدیمی که رقیب این خودرو به حساب می آید اعداد مطلوب تری میباشد.
    شتاب صفر تا صد نیز در موتور ۱٫۶ لیتری حدود ۱۲ ثانیه و در موتور ۲ لیتری عدد ۱۰٫۶ ثانیه میباشد. مصرف ترکیبی سراتو نسل دو نیز در در نسخه ۱٫۶ لیتری و ۲ لیتری به ترتیب اعداد ۶٫۶ و ۷٫۸ میباشد.
    در سراتو وارداتی نسل دو ، کارخانه کیا از گیربکس ۶ دنده اتوماتیک تیپ ترونیک بهره برده است و دو نسخه این خودرو را با این گیبرکس روانه بازار کرده است.
    داستان مونتاژ سراتو در ایران -
    این موارد توضیحات کلی در رابطه با نسخه وارداتی سراتو نسل دو میباشد که در رابطه با نسخه مونتاژ این خودرو نیز صادق میباشد. اما داستان مونتاژ این خودرو در ایران در اوایل دهه نود آغاز شد. جایی که مسئولان سایپا به منظور داخلی سازی بخش هایی از این خودرو و عرضه این خودرو به قیمت کمتر تصمیم به راه اندازی خط مونتاژ سراتو نسل دو در ایران گرفتند.
    از ابتدای کار به دلیل فروش سراتو نسل دو در نقاط مختلف جهان ، کیفیت قطعات تولید شده در داخل و کیفیت پایین خط مونتاژ سایپا ، شرکت کیا بارها ایراداتی به سایپا وارد کرد، زیرا تمایلی به از دست دادن وجهه مناسب خود در ایران نبود اما از طرفی شریک تجاری کیا موتورز به دلیل کاهش قیمت این خودرو پس از مونتاژ اصرار زیادی به راه اندازی این خط مونتاژ داشت تا اینکه در نهایت در سال ۱۳۹۳ درست در زمانیکه کیا ، نسل دوم سراتو را از دور خارج و تولید نسل سوم خودروی خود را آغاز کرد، خط مونتاژ سایپا در ایران به راه افتاد.
    سراتو نسل دو در زمان رونمایی در سال ۲۰۰۸ از امکانات مطلوبی بهره مند بود اما قطعا این امکانات در سال ۲۰۱۳ و با وجود نسل های جدید النترا و مزدا مورد توجه علاقه مندان نبود ، امکاناتی مانند آینه تاشوی برقی ، چراغ های زنون ، تنظیم برقی صندلی و… امکاناتی بودند که در خودروهای دهه جدید میلادی به طور عادی وجود داشتند اما در آن زمان آپشن های جدیدی به حساب می آمدند و به طبع خودروهایی مانند سراتو نسل دوم از آن بی بهره بودند.
    اما شرکت خودروسازی سایپا در نسخه سراتو مونتاژ نه تنها امکانات عادی خودروهای بازار را به این خودرو اضافه نکرد بلکه امکاناتی از جمله ترمزهای دیسکی عقب که به کاسه ای تبدیل شدند ، سیستم EPS ، سانروف ، گرمکن صندلی ها و… را از این خودرو حذف کرد حتی نمونه های صفر این خودرو بدون سینی زیر موتور روانه بازار شد !
    در اقدام این شرکت عرضه این خودروی نسبتا گران قیمت با روکش پارچه ای به بازار بود که با انتقادهای زیادی همراه شد.
    مشاهده لینک مقاله تست و بررسی سراتو مونتاژ سایپا : bit.ly/3fBpXTi
    مجله خبری خودرو 22شرقی :
    22sharghi.com

КОМЕНТАРІ • 5

  • @artist8176
    @artist8176 3 роки тому +3

    کلا میخوایید گند بزنید به یک ماشین بدید سایپا تولیدش کنه یعنی توانایی اینو داره که رواز رویس فانتومو به پراید تبدیل کنه :(

    • @22Sharghi
      @22Sharghi  3 роки тому

      با سلام ، متاسفانه دقیقا داره همین اتفاق میوفته و اگر اصلاح ساختار اساسی چه از نظر نگرش به بازار و چه از نظر فنی اتفاق نیوفته ، پیشرفتی حاصل نمیشود.

  • @Parsa_a5202
    @Parsa_a5202 2 роки тому

    دقت کردین ما ایرانی ها در هر چیزی فوق تخصص داریم

  • @pubgmaster5794
    @pubgmaster5794 2 роки тому

    نماش ساده نیست که به این قشنگی. شاید چیزی که سایپا جمع کنه بی کیفیت باشه اما خدایی تو نما چیزی کم نداره.اصلا به ویدئو ها نباید اعتماد کرد

  • @dashehsan
    @dashehsan 3 роки тому +1

    داداش چرا چسبیدی به فرمون