Cost sistem fotovoltaic 10 kw
Вставка
- Опубліковано 7 лют 2025
- Hybrid Solar Energy System 10 KW
22 Panouri Jinko Tiger N-Type Neo, JKM475N-60HL4-V de 475 w (10,4 kw)
Invertor Deye hibrid trifazic 10kW SUN-10K-SG04LP3-EU
Suport fixare panouri pentru acoperiș din tablă click, fălțuită, Bilka retro panel, cabluri, tablou electric echipat, montaj, buletin PRAM, dosar prosumator, garantie 5 ani.
Suplimentar: 1 optimizator Solar Edge + 1 baterie LiFePO4 Pytes de 5,12 kw (48100R, 48V, 100Ah)
Alegere firma fotovoltaice • Alegere firma fotovolt...
Configurarea si optimizarea sistemului de 10 kw • Sistem fotovoltaic 10 ...
Pentru a putea continua sa postez clipuri noi, am nevoie de susținerea voastră, asigură-te că te-ai abonat la acest canal, apoi apasă și pe clopoțel ca să primești notificare la fiecare video nou încărcat, sau acordă un like la clip, lasă un comentariu, sau distribuie videoclipurile care iți plac.
#jinko #deye #solarsystem #solarpanel #hybridsolarinverter #pytes #InoSolar
Ne bucuram tare mult de feedback si ne face mare plăcere sa vizualizam acest video.
Apreciem detalierea procesului de ofertare, instalare, detaliile despre echipamente, etc
Felicitam echipa noastră incepand de la echipa de vanzari pana la cea de montaj si prosumator!
Ne-am bucurat de colaborare si va dorim sa va bucurați de cat mai mult SOARE!
☀
Foarte tare. Acuma avem nevoie de cei 30.000 de lei doar.
Se poate face si prin Casa Verde + diferenta, doar ca firmele, de obicei, adauga cel puti 25% in plus la preturile materialelor, daca e facut prin Casa Verde
@@lagdu din ce cauza? doar pentru ca este vorba despre un ajutor, firmele trebuie sa jumuleasca mai mult de pe client?
@@J-jk6vb Mda. Asa patesc si la service auto. Am vrut sa schimb o aripa si cand am intrebat pretul am primit intrebarea: Pe asigurare sau pe banii tai?!
Peste 40.000 Ron, vreți să spuneți !!! Faceți calculele la final, cât l-au costat.
As vrea să văd și eu un constructor (în CONSTRUCȚII, în general...) care îți dă un preț inițial TOTAL,
și la sfârșitul lucrărilor îți spune cinstit că: te-a costat MAI PUȚIN 🤗🥰 (rotunjirile in plus, făcute inițial)
și NU TREBUIE să MAI PLĂTEȘTI până la ... cât mai aveai de plată..., caci oricum i-au mai rămas și materiale (?) pe care ți le scade din costul final...😂😳
@@redguard128 firmele manca peste 80 %, din costuri
Urmariti si clipul despre configurarea si optimizarea sistemului de 10 kw ua-cam.com/video/EinSPwYjPmU/v-deo.html
Mulțumesc 👍
O alegere buna. Nici eu nu recomand panouri mari, și Deye te ajuta cu stocarea ieftina si trecerea instantanee pe baterie.
Salut, ce tip de panouri recomanzi pentru montare pe acoperis? Ce tehnologie, ce putere?
Misto lucrare. Se poate monta 15 kw de panouri dar cu invertor de 10kw? Ma intereseaza productia mai "grasa" dimineata si seara. Sunt beginner, inca fac research. merci
Cati metri patrati a acoperit cele 21 de panuri?
In descrierea clipului este specificata denumirea panoului, poti vedea ce dimensiuni are si inmultesti cu 22, ca am mai pus unul. Sau in clipul despre configurare si oprimizare vezi o schita cu dimensiunile acoperisului
Salut, cum ai ales panourile fotovoltaie? De ce ai ales Jinko si nu Canadian s-au alta firma? La ora actuala ai pune alt model? De ce ai pus de putere mai mica fata de 550w, sunt mai greu de montat?
Multumesc.
Panourile sunt f ok, Jinko e un brand bun chinezesc, nu vad de ce Canadian solar ar fi mai bune 8nu as pune alt model, sunt multumit de.panourile astea. Daca puneam panouri de 550w erau mai mari de 2m si nu incapeau pe trei randuri pe acoperis si in loc sa pun 10 kw, as fi pus 7 kw cu panouri de 550. Panourile mai lungi sunt si mai grele si trebuie ancorate si mai bine, chiar pe trei sine. Nu conteaza ca astea sunt de 475 sau de 550 w, randamentul e acelasi, conteaza kw totali instalati, nu dimesiunea panourilor.
@@cristimusashi4549 Am inteles partea cu dimensiunile, nu stiu insa ce tehnologie de panou sa iau, haft cutt cell, bifaciale, n-type. Poate ar trebui sa mai iau dupa eficienta, e cam in jur de 22% la majoritatea, Conteaza si brandul panoului?
Multumesc pentru raspuns.
@@catalincarp400 pot fi Longi, Jinko, Trina, Ja solar, Canadian solar, sunt toate bune si accesibile. Daca exista buget poti alege, Sharp, Panasonic, Lg. La tehnologie trebuie sa studiezi tu, pt mine a fost ok n-type, diferentele de randament sunt foarte mici incat sa ma.preocupe tehnologia. Daca e cat de cat actuala e suficient.
Oufferyl il poti incalzi si cu cea mai ieftina pompa de caldura, fie una si de 4kw. Ziua sa bage cu 40 de gr si noaptea pe rezerva.
La mine oe canal gasesti nistw consumuri cu pdc sa poti face calcule
De ce as incalzi puferul cu pompa? Daca aveam pompa incalzeam direct casa. Am 3 pompe de caldura aer aer cu care mai incalzesc casa.
@@lagdu pt ca o baterie e scumpa sa o folosesti la stocare. Avand deja puffer, poti inmagazina in el, de 3-5x mai ieftin fata de rezistenta.
Cand o sa am si pompa, peste cativa ani o sa vad care va fi regimul de functionare, desi am inteles ca nu e ok sa incalzesti puferul cu ea, ea functioneaza mai bine daca da direct in pardoseala. O sa ma mai informez pana atunci.
@@lagdu da, asa este. Aee eficienta mai buna asa cum ai descris tu. Dar te mai intereseaza ca ai eficients 3 in loc de 4, cand ai energie gratis? Sau surplus de energie?
Cat te-a costat pe tine pompa Daikin de 8 kw cu tot cu instalare?
Cum merge sistemul trifazat? Nu iti intrerupe invertorul tot sistemul de pv daca creste prea mult tensiunea pe o faza? Am invertor trifazat huawei si cand creste prea mult o faza mi le taie si celelalte.
Invertorul Deye are Asymmetric phase, ceea ce Huawei nu are, dar nu cred ca am bifat, ca nu stiu exact ce face. Da, se mai intampla cateodata datorita tensiunii sa pice gridul, dar functioneaza pe panouri.
Bună ziua dar ca și preț doar montaj panouri fără invertor doar ce tine de structura și panouri cât costa
Nu stiu, eu am avut oferta completa materiale + montaj + dosar + garantie
02:40 Atatea tevi de apa pe langa invertor si curent electric de inalta tensiune (sute de V) nici nu vreau sa ma gandesc daca apare vreo fisura la vreo teava de apa.
@@petrusneacsu9858 Tevile alea de apa functioneaza doar iarna, cateva ore pe zi, nu permanent. Nici nu au cine stie ce presiune pe ele.
Salut! Bransamentul gazului ma costa aprox 6500 lei. merita sau mai bine investesc in panouri? Momentan nu locuiesc acolo, pe viitor am in plan o PDC.
Gazul reprezinta trecutul, viitorul e electric. Si eu aveam gaz la poarta dar m-am gandit la viitor. Momentan pretul gazului e subventionat, sa vedem din Aprilie daca plateste tot statul pt gazul romanilor sau lasa piata libera. O sa creasca si pretul curentului, dar pe ala il poti produce si tu cat sa acoperi 60-70 % din consum. Cea mai buna investitie e in izolatia casei, altfel vei plati mult pt incalzire indiferent de sursa aleasa.
@lagdu poti sa dai detalii te rog despre izolatia casei tale?
@@vladmocanu3598 sunt clipuri despre izolatie pe canalul meu, la acoperis ua-cam.com/video/bRZFzEawQnM/v-deo.html pe fatada ua-cam.com/video/3R3YlTubPbk/v-deo.html si pardoseala ua-cam.com/video/tGGN7fyvgJk/v-deo.html
Buna ziua,
Merita investitia fara progr AFM?
Calculul amortizarii investitiei dvs pe o perioada de 10 ani si considerand ca nu aveti cheltuieli de intretinere ar fi 33250 lei / 10 ani / 12 luni = 277 lei/luna. Asadar aveti un cost lunar al investieiti, timp de 10 ani, de 277 lei.
Cat plateati anual energia electrica inainte sa luati aceasta decizie de a investi in fotovoltaice?
Consumul pe electric creste foarte mult dupa ce se instaleaza fotovoltaicele, consumul se poate dubla sau tripla. Nu am vrut gaze la casa (desi erau la poarta), iar incalzirea o sa o fac cu o rezistenta electrica de 6 kw introdusa intr-un pufer de 800 l care o sa dea in pardoseala. Puferul va fi incalzit si cu un termosemineu (clip pe canalul meu). Mai sunt 3 aere conditionate cu care o sa incalzesc. Mai consuma mult plita cu inductie, cuptor electric, cuptor microunde, masina vase, rufe, boiler electric de 100l, electrocasnice, pompa piscina vara, o sa mai cumpar si masina de tuns iarba electrica, trimer, scarificator, tocator crengi... Daca inainte consumam 300-350 kw pe luna (cost pe kw de 1.2 lei la enel) acum o sa consum peste 600-700, mai ales iarna. Daia am vrut sa fiu si prosumator, pt ca o sa produc masiv vara si o sa pot sa consum iarna. Amortizarea investitiei se va face rapid, eu o vad in mai putin de 5 ani, iar daca am luni cu consum de peste 800 kw, in mai putin de 3 ani. Sau daca nu se va mai subventiona pretul energiei din 2025, recuperarea va fi si mai rapida.
Prin AFM se instaleaza de obicei sisteme mici, de 3,5 -5 kw. Daca instalati 10 kw prin AFM cu echipamentele mele, ele o sa coste cu cel putin 25% mai mult si poate treceti de 20.000 lei aport propriu. Si la afm de obicei sunt echipamente mai slabe calitativ si la panouri si la invertor.
Salutare , ce tip de tabla (producator) ati avut pentru a putea folosi modelul de prindere pentru sinele panourilor. Multumesc !
Bilka retropanel
@@lagdu Multumesc frumos !
La un vant puternic nu exista riscul ca panoul sa fie desprins?
De obicei vantul bate din spatele panourilor si acolo e un perete. Clemele alea au o prindere foarte buna pe faltul tablei.
Va salut.
Nu vreau sa va sperii însă nu cred ca va dați seama la ce riscuri v-ați expus alegand sa va fixati ansamblul de panouri doar pe acel falt..
Acum va voi și argumenta.
Panoul dvs Bilka Retro Panel, este prins de acele sipci ( lanteti de lemn) doar cu niște suruburi, negrese, etc, ceva extrem de slab care sa tina tot acel ansamblu de panouri pe loc, care dacă doamne fereste trec print-o rafala puternic de vânt..
Tabla, rezista fără probleme asa cum este prinsa insa impreună cu acele panouri.. Forța de smulgere este foarte mare in cazul unui vant puternic, mai ales ca suprafață acoperita de panourile dvs este de aprox 25mp.
Sfatul meu este sa va asigurati atât casa dar mai ales sistemul fotovoltaic.
Detin un acoperis asemanator dar am ales sa gauresc tabla, strapunzand-o cu suruburi de 15cm lungime și 6mm grosime, suruburi care se prind in grinzile de 10x10 ale acoperisului.
La randul lor, suruburile au ca și etansare un ansamblu de garnituri de cauciuc insotite de câte o saiba, pentru a nu permite trecerea apei, astfel protenjand atât tabla împotriva ruginei.
Zile senine va doresc și numai bine.
Bună ziua. Sistemul este hibrid cu injectare în rețea?
Întreb pt ca “ la rețea” trebuie baterie de frecvență înaltă, și nu știam ca v-tac -ul poate să ducă orice baterie.
Și eu am o problemă cu captivitatea-((. Ms
Invertorul este Deye, branduit v-tac, ca e facut in Bulgaria. Este unul din cele mai complete si mai capabile invertoare de pe piata la momentul actual. Modelul meu este low voltage si permite adaugarea unei game foarte largi de baterii. Garantie 10 ani, ce alt invertor cu atatea functii, mai are o astfel de garantie?
@@lagdu dar este cu injectare în rețea?
@@FlorinRasanu-g8p Este, pt ca e hibrid. Momentan am blocat la 20 w injectarea in retea, pana devin prosumator. Panourile produc momentan doar cat consuma casa, nu cat sunt ele capabile sa produca. Functioneaza si ongrid, fara baterie, dar e indicata macar o baterie mica ca sa regleze mai bine tensiunea si sa functioneze sistemul si in momentul in care pica reteaua (gridul)
Cum merge sitemul?
@@FlorinOancea-qh9ch Merge bine, soare sa fie. Decembrie e cea mai slaba luna, am produs doar 223 kw pana pe 18 Dec. In Noiembrie am produs 604 kw. In Octombrie 1090 kwh
In pretul de 33.k de lei e inclusa si bateria de 5kwh?😊
Nu
@@lagdu de curios, ai cerut oferta si celor de la taw energy? eu am primit oferta de 12kwp cu invertor deye de 12kw la 30.k ron... calculand doar materialele reiese manopera si dosarul d eprosumator gratis. dar ei probabil achizitoioneaza in cantitati industriale de le iasa preturile astea.
@@alincioaba464 Am cerut oferta si de la Taw, de doua ori, am vorbit si la telefon, dar nu au trimis oferta. Pt mine Taw nu e o firma serioasa. Am postat si un clip nou despre alegerea firmei de fotovoltaice ua-cam.com/video/6hj5pQWEVNg/v-deo.html
😂😂😂😂 eu am instalat 18kw cu 22.
000 cum o fi?
Daca vorbim de aceleasi echipamente ar fi ceva wow, dar vedeti cat costa invertorul deye de 10 kw si cat costa al dvs. Cat costa o prindere pt tabla faltuita fata de una cu suruburi. Ati avut montajul inclus si toate accesoriile, dosarul de prosumator?
Dacă nu ai nimic de spus care să aducă un aport constructiv la subiect (plus valoare), mai bine taci, așa zicea mama. Omul habar nu are de tehnologia panourilor tale + invertorului ales de tine ...
Cum??
Cum ați reușit performanta asta?
Mulțumesc.
Destul de simplu .
Am cautat materialele la un pret corect si montajul in carca mea