Distopyalar bana huzur veriyor. Hayatım boyunca pek gün yüzü görmedim, dünyanın hiçbir manada iyiye doğru gittiğini düşünmüyorum. Sadece insanlar ya da benim gibi fakirler için değil, tüm canlılar ve "değerler dünyası" için de... Her şey ölüyor, çürüyor, ve asla geri gelmeyecek şekilde yozlaşıyor. Distopya izlemek/okumak bana "her şey yolunda" gissi veriyor. Bu yol korkunç bir yol, evet. Ama gördüğüm, bildiğim, tanıdığım bir yol. Çocukken dinlediğimiz müziklerin yetişkinliğimizde en çok sevdiklerimiz olması gibi, dünyadan ne gördüysem onun hala orada olduğunu bilmek hoşuma gidiyor. "Şirketler" mevzusu da bence Türkiye'de ABD kültürüne çok fazla bulaşmış olmamızla ilgili. Dünya edebiyatında "dev şirket"in bahsi geçmeyen sürüyle kaliteli distopya var. Ama ABD insanı tüm tarihi kapitalizm perspektifinden görüp yorumladığı için bu konseptin dışına pek çıkamıyor ve bizi de kendileriyle birlikte sürüklüyorlar.
Çocukken şunu öğrenmiştim, korktuğum şeylerin ne olduğunu, nasıl olduğunu öğrenirsem onlardan korkmuyordum. Distopyalar da benim için öyle geliyor, korkusu haz veriyor fakat söylediğiniz gibi hepsinin içinde bir umut ve kurtulma çabası ya da yolu var.
Serbest kişneme nssjanaj abi 2 sorum var ütopyalar neden distopyalat kadar popiler değil birde Abi diyelim internete dolaşarak konularını çok beyendiğin saatlerce detaylıca inceleleyip 15 tane kitap aldın hangisini okuyacağına bir türlü karar veremiyorsun ne yapardın nasıl karar verirdin?
@@Sıradanbirokuyucu ilk sorunun cevabı bu bölümde konuştuklarımızla aynı sebeplerden. Kitapların hepsini aldım hangi sırayla okuyacağım diye anladım soruyu; Şahsen iş güç temposuna bağlı olarak, yoğun dönemdeysem hafifleri öne alırım. Kafam rahatsa ağırlardan başlarım. O da olmazsa bir eski, bir yeni diye sıralarım. O da olmadı al türleri alakasız olanlar arka arkaya gelecek şekilde, aynı tür üst üste sıkabilir. Son olarak hala kararsızsam, 6'şar gruplarda numaralandırırım, zar atarım. Fakat zarın sonuca bakmadan önce hangisi gelsin diye dilediysem ondan başlarım. :D
@@garipgalaktik abi çoook teşekürler ama ben bu kadar eleye bildim bu 4 kitapta kararsız kaldım sen olsan hangidini okurdun ANLATIŞ KOYUNLAR YUKARI BAKAR İŞKENCECİNİN GÖLGESİ ÜÇ CİSİM PUROBLEMİ tekrar teşekürler
Distopyalar bana huzur veriyor.
Hayatım boyunca pek gün yüzü görmedim, dünyanın hiçbir manada iyiye doğru gittiğini düşünmüyorum. Sadece insanlar ya da benim gibi fakirler için değil, tüm canlılar ve "değerler dünyası" için de... Her şey ölüyor, çürüyor, ve asla geri gelmeyecek şekilde yozlaşıyor.
Distopya izlemek/okumak bana "her şey yolunda" gissi veriyor. Bu yol korkunç bir yol, evet. Ama gördüğüm, bildiğim, tanıdığım bir yol.
Çocukken dinlediğimiz müziklerin yetişkinliğimizde en çok sevdiklerimiz olması gibi, dünyadan ne gördüysem onun hala orada olduğunu bilmek hoşuma gidiyor.
"Şirketler" mevzusu da bence Türkiye'de ABD kültürüne çok fazla bulaşmış olmamızla ilgili. Dünya edebiyatında "dev şirket"in bahsi geçmeyen sürüyle kaliteli distopya var. Ama ABD insanı tüm tarihi kapitalizm perspektifinden görüp yorumladığı için bu konseptin dışına pek çıkamıyor ve bizi de kendileriyle birlikte sürüklüyorlar.
Çocukken şunu öğrenmiştim, korktuğum şeylerin ne olduğunu, nasıl olduğunu öğrenirsem onlardan korkmuyordum. Distopyalar da benim için öyle geliyor, korkusu haz veriyor fakat söylediğiniz gibi hepsinin içinde bir umut ve kurtulma çabası ya da yolu var.
Yeni video için teşekkürler
42:00 maslow ağlıyor 😢 barınma bile imkansız hâle geliyor. Uyan Neo .
İlk beş dakikada söylenenler en kral distopyaların ana konusu
Bu kadar iyi zamanlama olamaz fevkalade
Herkese Esenliler
33:45 aklıma etik tartışmaları geldi. Benim gözümde felsefe özellikle etik bilimin önünde çok büyük bir engel.
5:58 ben 😊
Bekleyiş son buldu...
47:33 android 😅
Serbest kişneme
Distopyayı sevmemizin bir nedenide yaşadıgımız bu dünyadan sıkılmamız olabilir mi
Serbest kişneme nssjanaj abi 2 sorum var ütopyalar neden distopyalat kadar popiler değil birde
Abi diyelim internete dolaşarak konularını çok beyendiğin saatlerce detaylıca inceleleyip 15 tane kitap aldın hangisini okuyacağına bir türlü karar veremiyorsun ne yapardın nasıl karar verirdin?
@@Sıradanbirokuyucu ilk sorunun cevabı bu bölümde konuştuklarımızla aynı sebeplerden.
Kitapların hepsini aldım hangi sırayla okuyacağım diye anladım soruyu; Şahsen iş güç temposuna bağlı olarak, yoğun dönemdeysem hafifleri öne alırım. Kafam rahatsa ağırlardan başlarım. O da olmazsa bir eski, bir yeni diye sıralarım. O da olmadı al türleri alakasız olanlar arka arkaya gelecek şekilde, aynı tür üst üste sıkabilir.
Son olarak hala kararsızsam, 6'şar gruplarda numaralandırırım, zar atarım. Fakat zarın sonuca bakmadan önce hangisi gelsin diye dilediysem ondan başlarım. :D
@@garipgalaktik abi çoook teşekürler ama ben bu kadar eleye bildim bu 4 kitapta kararsız kaldım sen olsan hangidini okurdun
ANLATIŞ
KOYUNLAR YUKARI BAKAR
İŞKENCECİNİN GÖLGESİ
ÜÇ CİSİM PUROBLEMİ
tekrar teşekürler
@@Sıradanbirokuyucu koyunlar olabilir - tek başına okunacak bir kitap
diğerleri birer serinin parçası
İlk dakikalar da ortama at daldı sandım 😂😂