درگذشت خانم مرجان ،هنرمند گرانقدر مردم و مقاومت ایران
Вставка
- Опубліковано 11 лют 2025
- پیام تسلیت خانم مریم رجوی
سلام بر مرجان صدای شورش زن ایرانی
در برابر نظم ارتجاعی حاکم
مرجان رستگار و جاودانه شد
خانم مرجان (شهلا صافی ضمیر)، هنرمند آزاده و گرانقدر مردم و مقاومت ایران و زندانی سیاسی رژیم هنر کش و زنستيز آخوندها، پس از چهار دهه شورش و پایداری در برابر ارتجاع هار آخوندي و تحمل زندان وشکنجه بخاطر پشتیبانی صمیمانه از مجاهدين، در اثر ايست قلبي در بيمارستان در لس آنجلس درگذشت و جاودانه شد.
خانم مرجان متولد سال ۱۳۲۷ از دوران دبیرستان فعالیتهای رسانهیی و مطبوعاتی خود را بهعنوان یک خبرنگار نوجوان آغاز کرد. از سال ۱۳۴۸ وارد عرصة هنر و سینما و سپس خوانندگی شد.
در سال ۱۳۵۹ بهخاطر اجرای ترانة «وطن» که آهنگ آن توسط شادروان عماد رام ساخته شده بود، دستگیر شد و تحت فشار و آزار قرار گرفت.در تیرماه ۱۳۶۱ بار دیگر به خاطر هواداری از مجاهدین هدف هجوم پاسداران خمینی قرار گرفت و دستگیر شد و تحت فشار و شكنجه قرار گرفت. مرجان دو سال در زندان بسر برد كه هشت ماه آن با فشار و جنگ رواني در سلول انفرادي همراه بود.
خانم مرجان از دوران زندان و آشنایی و هم بندی با خواهران مجاهد، به عنوان دوران تحول و آغازی تازه یاد می کرد و درباره این دوران در مصاحبهیی با سیمای آزادی گفت: «روزی که دستگیر شدم با خودم عهد کردم ضعف نشان ندهم و هرگز گریه نکنم. در تمام مدت زندان هم با وجود همه تحقیرها و فشارها از جانب لاجوردی و بقیه، گریه نکردم. روزی که آزاد میشدم در راهروی خروجی در وضعیتی قرار گرفتم که خانوادهام روبرویم ایستاده بودند و باید بهسمت آنها میرفتم و از خواهران مجاهدی که در زندان با آنها بودم دور میشدم. این، تنها باری بود که گریه کردم و از ته دل هم گریه کردم».
خانم مرجان و همسر هنرمندش فريدون ژورك، در سال۱۳۸۰ پس از سالها ایستادگی در برابر فشارهای رژیم آخوندی، راه تبعید در پیش گرفته و بهآمریکا رفتند. مرجان از آن پس همراه با هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بهفعالیت پرداخت.
نامه خانم مرجان به خواهر مریم
«مریم خط بطلانی است بر تحجر و واپسگرایی حاکمان ایران عزیز »
مریم عزیز سلام می کنم به تو ،که با ایمان و با دردمندی ، از میان گردباد دیکتاتوری و ظلم و ستم ،سر برافراشتی ، تا فریاد آزادی خواهی ملتی را در سراسر جهان پر آوازه کنی .
سلام می کنم به تو عزیز که حضورت به نام زن مورد ستم واقع شده در طول تاریخ مبارزات حق طلبانه آزادی خواهان ،به عنوان نمادی استوار و مصمم ، از دل ظلمت تحجر ،نه طلوع ، که درخشیدی ،تا گرمی بخش تنهای سوخته از ستم باشی .
دوستت دارم ، و باورمندم که در نهایت پرچمی را که از مسعود به امانت گرفتی ،بربلندای تاریخ مبارزات ملت ستمدیده ایران خواهی برافراشت .
سپاسگزارم به یادم بودی
مرجان
۲۹-۵-۲۰۰۵
مصاحبه ژورک
ژورک: بله. من بیشتر، ناراحتیم بیشتر از این است که مرجان خیلی شوق این رو داشت که سرنگونی رو ببینه و ندید. این خیلی بیشتر اذیتم می کنه.
علاوه بر این که به واقع بهتون بگم: مرجان یکی از هنرمندانی بود که از نظر صورت زیباترین بود، از نظر بازیگری بازیگر بسیار خوبی بود. صدای بسیار دلنشینی داشت. صدایش رو خیلی مردم دوست داشتند. اما همه این زیباییها به نظر من که برای ۵۰ سال باهاش زندگی کردم یک هزارم زیبایی خصلتهایی بود که در وجود این زن بود. و اینه که منو آتش می زنه. بسیار با وفا بود. بسیار محترم بود. شاخص بود. و بیشتر از همه، خیلی با مردم. مردم رو دوست داشت.