Să fie teatru alegoric? El este, cel puțin, trist și tragic. Genul alegoric nu prea atrage, însă are mult dramatism și finalul este tragic, trist. Este o piesă plină de simbolism, cu riscul de a mă înșela. Nu lipsește politicul și noțiunea de vulg, pe care mi-o însușesc ca inteligență populară. Personajul pe care-l așteptăm toți nu are un răspuns clar la toate întrebările adresate. El vrea să fie ascultat, crezut și înțeles. Reacția lui ne scoate în evidență că o medalie (titlul) nu poate șterge suferința, nu ține loc pierderilor suferite, practic nu rezolvă nimic. Nu ne putem coborî în mizerie și apoi să acceptăm pomana, trebuie să ne păstrăm demnitatea. Eroul este un anonim, el nu participă la război de pe front, fiind direct implicat, ci își atribuie rolul de simplu om. A participat din perspectiva omului de rând, asta dacă acel om are vre-una. O piesă din care noi, practic, nu înțelegem nimic, dar rămânem cu remușcări. Pe toți ne doare ceafa. NELU IONESCU a fost un magistrat de profesie. Ca dramaturg a scris 10 piese de teatru. A mai scris și romane polițiste, unul fiind "Quod, sau codul penal", inspirat din activitatea sa profesională. Este un dramaturg despre care se vorbește foarte puțin. Nici măcar pe wikipedia nu găsim informații despre el. Am ascultat și "Neîncredere în foișor", piesă polițistă. Piesa lui celebră rămâne "Cum s-a făcut de-a rămas Catinca fată bătrână", cu 300 de spectacole. O altă piesă importantă este și "Preferam să mor de râs", jucată cu casa închisă timp de 2 săptămâni. A-și cere celor de la canalul Teatru Radiofonic să le posteze și pe cele două dacă există în baza lor de date. Mulțumesc Teatru Radiofonic!❤️❤️❤️💯
Adevarul piesei e valabil si azi. In orice perioada, de fapt. Tocmai aici este arta cu care a fost scrisa. Durerile acelea in ceafa cred ca simbolizeaza incercari de trezire a constiintei. Acest om e Inca obisnuit cat timp nu are posibilitatea de a schimba viata oamenilor, desi chiar de la inceputul piesei vedem ca iese din contingent, ajungand in final un erou.
Excelentă distribuție !👍
Mulțumesc!🤗🙋
Foarte frumoasă piesă Încăpățînarea unui om de rînd (1982)de Nelu Ionescu vă felicit !Like !Hristos a Înviat !ADELA WOLT din Bucureşti
Adevărat a Înviat! 🙏
Multumesc!!!
Sunset SLAB & CAM BRUIAT !!!
@@alexandrudragomirescu5432 Dar tot ne bucuram.
❤❤❤!
❤
Multumim! ❤️👏🏽❤️
Cu multa placere. Va dorim auditie placuta in continuare!
Să fie teatru alegoric? El este, cel puțin, trist și tragic.
Genul alegoric nu prea atrage, însă are mult dramatism și finalul este tragic, trist.
Este o piesă plină de simbolism, cu riscul de a mă înșela. Nu lipsește politicul și noțiunea de vulg, pe care mi-o însușesc ca inteligență populară.
Personajul pe care-l așteptăm toți nu are un răspuns clar la toate întrebările adresate. El vrea să fie ascultat, crezut și înțeles. Reacția lui ne scoate în evidență că o medalie (titlul) nu poate șterge suferința, nu ține loc pierderilor suferite, practic nu rezolvă nimic. Nu ne putem coborî în mizerie și apoi să acceptăm pomana, trebuie să ne păstrăm demnitatea. Eroul este un anonim, el nu participă la război de pe front, fiind direct implicat, ci își atribuie rolul de simplu om. A participat din perspectiva omului de rând, asta dacă acel om are vre-una.
O piesă din care noi, practic, nu înțelegem nimic, dar rămânem cu remușcări. Pe toți ne doare ceafa.
NELU IONESCU a fost un magistrat de profesie.
Ca dramaturg a scris 10 piese de teatru.
A mai scris și romane polițiste, unul fiind "Quod, sau codul penal", inspirat din activitatea sa profesională.
Este un dramaturg despre care se vorbește foarte puțin. Nici măcar pe wikipedia nu găsim informații despre el.
Am ascultat și "Neîncredere în foișor", piesă polițistă.
Piesa lui celebră rămâne "Cum s-a făcut de-a rămas Catinca fată bătrână", cu 300 de spectacole. O altă piesă importantă este și "Preferam să mor de râs", jucată cu casa închisă timp de 2 săptămâni.
A-și cere celor de la canalul Teatru Radiofonic să le posteze și pe cele două dacă există în baza lor de date.
Mulțumesc Teatru Radiofonic!❤️❤️❤️💯
Va multumim pentru sugestii si vom incerca sa tinem cont de ele. Auditie placuta va dorim in continuare!
distributia de nota 25...scenariul...lasa de dorit, noroc cu interpretarea lor, maestrii nu se dezmint!
♥️
Adevarul piesei e valabil si azi. In orice perioada, de fapt. Tocmai aici este arta cu care a fost scrisa.
Durerile acelea in ceafa cred ca simbolizeaza incercari de trezire a constiintei.
Acest om e Inca obisnuit cat timp nu are posibilitatea de a schimba viata oamenilor, desi chiar de la inceputul piesei vedem ca iese din contingent, ajungand in final un erou.
❤