Simulare Bacalaureat 2022 - Mate Info - Braila

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 28

  • @bogdanivasciuc9895
    @bogdanivasciuc9895 2 роки тому +8

    Deci waw waw waw,imi place vocea dvs. si imi place modul in care explicati😎😎❤❤

  • @kaceanemir9328
    @kaceanemir9328 2 роки тому +7

    Buna ziua! Aveti un canal foarte bun si un site perfect din orice punct de vedere si m-am gandit la o idee. Ideea consta in pauza de fizica, unde ori dumneavoastra ori un profesor foarte bun la fizica sa faca acelasi content pe youtube.

    • @PauzadeMate
      @PauzadeMate  2 роки тому +1

      Da, e o idee buna :) Eu ma pricep la fizica, insa nu la un nivel care sa imi permite sa ii invat pe altii. Eu sunt profesoara de matematica. Daca as fi avut si specializarea de fizica, atunci cu mare drag as fi facut asta.

    • @kaceanemir9328
      @kaceanemir9328 2 роки тому +1

      @@PauzadeMate pai si puteti incerca a doua varianta propusa. Un profesor specializat care sa faca acelasi content

  • @realitateacreepy251
    @realitateacreepy251 2 роки тому +2

    Mulțumim, mă ajută foarte mult ❤️

  • @-seoulair
    @-seoulair 2 роки тому +6

    Dau bacul la vara si sunteti foarte simpatica si imi place foarte mult modul in care glumiti si interactionati cu publicul. Apropo cele mai grele exercitii la bac sunt ex 6 si sub II ex 2 c)

  • @stoicanflorin4850
    @stoicanflorin4850 2 роки тому

    Wowww adorrr ❤️

  • @r.e.r3845
    @r.e.r3845 2 роки тому

    Buna ziua! Ma ajuta enorm ceea ce faceti dvs si tin sa va multumesc! Ati putea rezolva si simularea data la iasi(mate-info)?

  • @hattysmith1458
    @hattysmith1458 Рік тому

    Am o intrebare>> Pentru exercitiul 2, S1, delta n-ar putea fi si 0, avand in vedere ca atunci am avea o singura solutie si semnul in tabel ar ramane semnul lui a?

  • @davidmagdalena8149
    @davidmagdalena8149 2 роки тому +1

    Dumneavoastra stiti materia de la toate clasele perfect 😯😯😯😳😳🤣

    • @PauzadeMate
      @PauzadeMate  2 роки тому +1

      😅

    • @dragosmanea133
      @dragosmanea133 2 роки тому

      @David Magdalena Așa și este normal! Și eu am avut astfel de profesori. Nu este prea greu dacă ești serios și depui un efort constant. Și eu, la sfârșitul clasei a 12-a, rezolvam orice problemă de BAC (am luat 10 fără câteva sutimi - am rezolvat totul, nu știu ce n-am bifat din barem) de la profil informatică-matematică, admitere la facultate sau din culegeri (nu mă refer la cele pentru olimpiade). Doamna profesoară are un stil pedagogic foarte similar cu cel al profesorului meu din liceu.

  • @stefancalin5915
    @stefancalin5915 2 роки тому +1

    doar de curiozitate intreb ca bacul l-am dat acum vreo 20 de ani : la subiectul III.1.b) de ce ati aplicat la final L'Hopital cand gradul polinoamelor era acelasi si limita era data de raportul coeficientilor dominanti?

    • @PauzadeMate
      @PauzadeMate  2 роки тому +1

      Pentru ca la BAC nu e punctat maxim daca faci asa. :( Trebuie L'Hopital sau factor comun fortat. Unii profesori nu dau punctaj maxim pt rezultatul direct, chiar si pe barem e cu factor comun sau L'Hopital.

    • @stefancalin5915
      @stefancalin5915 2 роки тому +3

      @@PauzadeMate mda, no comment, sistemul de invatamant romanesc si matematica invatata pt a lua note, nu pentru a obtine rezultate si a intelege materia ... oricum, Dvs. meritati felicitari pentru munca depusa in publicarea acestui continut pe youtube de care sper ca beneficiaza multi elevi. Respect! 👍

    • @dragosmanea133
      @dragosmanea133 2 роки тому +1

      @@stefancalin5915 Ceea ce este cel mai grav este că 99% dintre elevi nu înțeleg la ce folosesc noțiunile pe care le studiază la matematică, unde se aplică în viața reală. Am avut norocul să am un profesor de matematică, care, în cei 4 ani din liceu, ne spunea la fiecare noțiune nouă pe care ne-o preda unde se folosește în tehnică, inginerie, cercetare, precum și cum a apărut (istoria descoperirii ei) și din ce necesitate practică. Apoi, în facultate, la Automatică, am putut vedea cum și unde se aplică aproape toate noțiunile matematice, chiar și cele foarte, foarte abstrace. Pun pariu că nici o bună parte din profesorii de matematică nu cunosc cât de utile în aplicații tehnice sunt aceste noțiuni....Altfel ar învăța elevii interesați dacă ar ști că legile fizicii sunt date prin ecuații integro-diferențiale, că exercițiile care se fac cu matrici sunt baza pentru modelarea sistemelor MIMO din natură sau a proceselor tehnologice, cum evaluezi stabilitatea lor (vezi criteriul Nyquist) și cum obții un compensator/regulator care să-ți ducă sistemul modelat în parametrii pe care îi dorești... De ce se insistă atâta pe calcul de determinanț? (Pentru că îi folosești la rezolvare de sisteme de ecuații și ecuații diferențiale prin care modelezi legi ale fizicii și procese tehnologice.).Am întâlinit oameni care au terminat cu brio licee de mate și facultăți, care, la 70 de ani, nu știau la ce pot fi folosite integralele și derivatele, în practică....(calcul de suprafețe, volume, ecuațiile fizicii, medii statistice, etc).

    • @stefancalin5915
      @stefancalin5915 2 роки тому

      @@dragosmanea133 cu calculul determinantilor din liceu am si eu o mare problema pt ca metodele din liceu sunt o inutilitate totala pt tot ce inseamna det. mai mare de ordinul 3 iar in practica nu stiu cati determinanti de ordin 2-3 sunt folositi. As fi foarte curios sa vad cati elevi de clasa a XII-a stiu de cate operatii e nevoie pt calculul unui determinant de ordin 25 cu metodele din liceu si cat ar dura utilizand cel mai performant computer pe care il au la dispozitie ... as fi la fel extrem de curios cati elevi au macar o orientare de marime pt ce inseamna 10^2022 din acele exercitii clasice cu puteri ( de exemplu "numarul firelor de nisip de pe copacabana sau de pe plaja de la mamaia ca tot le place la clubbing 😀 , sau numarul picaturilor de apa din marea mediterana ca la fel se poarta pe la noi 😀 ... just curious 😁 ) ... oare au vreo idee?

    • @dragosmanea133
      @dragosmanea133 2 роки тому

      @@stefancalin5915 În inginerie se folosesc, într-adevăr, metode numerice pentru calcul matriceal. Eu le-am studiat și la nivel low-level, programând algoritmi, dar și prin folosirea lor de-a gata, în Matlab, și în alte softuri similare. Dacă nu mă înșel și în liceu, la orele de informatică, scriam algoritmi de calcul determinanți pentru matrici pătratice cu orice N. Dar ca inginerul să înțeleagă de unde vin acele noțiuni trebuie să fi lucrat puțin înainte, pe hârtie, niște exerciții. Legat de acele puteri de care ați menționat, da, se folosesc în Fizica statistică, fizica particulelor sau astronomie. Calculul unui determinant de ordin 25 durează foarte puțin pe calculator. Ca idee, prin 2000, în studenție, ne distram, testându-ne puterea procesoarelor calculatoarelor personale, văzând în cât timp se calculează inversa (care implică și calcul de determinanți) unei matrice pătratice generate aleator, unde îl variam pe N. Pt N=10.000 inversa se calcula sub 1 secundă pe un Pentium 3 la 667 MHz.

  • @Agentbike
    @Agentbike 2 роки тому +1

    Salut poți face cu cu evaluarea națională in clasa a lV-a te rog ❤️imediat trebuie sa dam❤️👍

  • @petru_idk6245
    @petru_idk6245 2 роки тому

    Buna ziua! Cand vine urmatorul test de pregătire de EN?

  • @gabi2810
    @gabi2810 2 роки тому

    top

  • @Andrei-tx2xk
    @Andrei-tx2xk 2 роки тому

    la ex 4 ca f(1) sa fie numar par el nu trebuia sa fie 0 sau 2?

    • @PauzadeMate
      @PauzadeMate  2 роки тому +2

      🙈da! Am scris 1 in loc de 2.🙈😔

  • @pol165
    @pol165 2 роки тому +7

    Ce exercitii sunt la bac... si noi ne plangem la EN :))