1-Araba iç dış temizliği 2-Lastik basıncı 3-El freni çekili bırakmak yerine takoz koymak(el freninde sıkıntı yaratabiliyormuş uzun süre bırakmak) 4-Ağaç altına park etmemek(reçine, kuş dışkısı vb.) Günes altına park etmemek 5-Akü bitmemesi için teknik bir işlem dk 6 gibi galiba izleyin(eğer 2 ay binmezseniz oluyormuş) ya da 3 haftada bir arabayı bir çalıştırın ışık vb kapattığınız emin olun 6-Yağ değiştirin teknik açıklaması dk 7:10 sularında yada arada bir çalıştırın 7-Yakıtı yarıdan az fazla dolu bırakın Telefondan yazdığım için zamanları ekleyemedim. hocam, keşke, videoyu hazırlamışsınız siz koysaydınız açıklamaya.
Şevket Tosun 19 yaşında olarak sokağa çıkma yasağına tabiiyim, haftada bir arabayla sitede 5-10 dakika turlayıp park ediyorum ben de. Ama park yerinin koşullar gereği arabanın 3 tekeri kaldırımda 1 tekeri asfaltta oluyor, hiç istemesem de durum bu...
@@alpertunasesver eğer araban eski model bi araba değilse pek sıkıntı olmaz ama biraz eski modelse 2005 ve altı ise olabıldıgınce 4 tekerıde aynı yerde tutmanı onerırımki şase kasılmasın tabi bu dediğim şey araç eskı olsada uzun sureçte 2 haftalıgına bişi olmaz ama dıkkatıne
@@CuoreSportivo var benim araba yıllardır kumandayla açıp kapatıyorum geçen baktım ab ahtar şöför kapısını açmıyor aracıda duvar dibine bırakıyorum bu işlemi yapsam nasıl olacak
Çok yararlı bir video teşekkürler. Bir de ek olarak, bil hassa ,bol yağmurlu, nem yoğun olduğu aylarda, yatan arabalar için, far, silecekler, 4'lü park lambası, sinyaller ve radyo,tavan lambasını, bir kaç dakika ,sırayla açın ve kapatın ki, aksi takdirde, bağlantı noktalarında ve buton yüzeylerinde, zamanla nem den dolayı oksit yani küf oluşur. Oluşan bu küf veya oksit, temassızlık, yani arıza ya sebebi verir.
Öncelikle emeklerinize ve yüreğinize sağlık. Aşırı önemli olmayıp ama yıllardır merak ettiğim iki soru var. 1.Bir marşlık enerjiyi ne kadar sürede geri dolar. 2.alternetörün en verimli (şarj etme) çalışma motor devri nedir. Bu cevaplar ortalama olsada söyleyebilirsiniz Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
Güneşli bir ve sıcak bir zamanda araba yatacak ise cam silecekleri sökerek koruyucu yağlayıcı sprey ile muhafaza etmek. Cam sileceklerin çabuk eskimesinin en büyük sebebi cam ile silecek arasında oluşan yüksek temas sıcaklığı ile kauçuk özelliğini kaybeder.
Klimayı da 10 dakika çalıştırın, klima sistemindeki contalar sistemdeki yağ devir daimi olmazsa bir süre sonra sertleşir ve klima gazını kaçırmaya başlar. Yeni model araçlarda kutup başı sökmek problem yaratabilir beyinler ve bir sürü elektronik ayar resetlenebilir.
uzun beklemelerde aracı gezdirmek gerekir, fren yapmak gerekir yoksa balata diskleri aşırı küf yapar ve daha sonra balatalar bu küfü orantılı atamayabilir , biriken kurumlar diski çizer. Bu çizikler balata ve diski orantısız şekilde aşındırıp bazende ses yapmasına neden oluyor..
Hiç sorun görülmeyen arabaya 100k km altı araca engine flush, boğaz kelebeği temizliği,carbon clean yapmak lazımmıdır? Fayda veya zarar görürmüyüz? Üreticiler ne tavsiye eder? Nerede yaptırmak doğru olur? Forumlarda birsürü farklı fikir var. Bu olayı en iyi siz çözersiniz.
70 bindeki aracıma yaptım engine flush bence gerekli daha önceden atmıştım birkere ama paketin yarısını durulamamıştım şimdi durulama yağıda aldım duruladım ikinci yağ bile baya pis aktı sonra orjinal yağını koydum baya temiz oldu bence ,boğaz kelebeğine de aklımda var ama sökünce adaptasyon istiyor diye biliyorum o yüzden sökmedim
@@muharremkara9000 hocam genelde düşük basınçlı pompalardan alınan gazlar motor lambası yakmasına sebep oluyor. Tabi ki temiz yakıt olmasına da dikkat etmek lazım. Şahsen ben gazı BP Petrol ofisi ve Türkiye petrollerinden alıyorum lamba yanmıyor. Fakat shell ve opetten aldığımda lamba 10 km sonra yanıyor. Pompa basıncı tek başına kriter alınmaz tabi ama shell hangi şehirde aldıysam 8 bar basıncın üstünde satılmıyor, opet ise nedense aynı depoda daha az km yapmasına neden oluyor. Cümlenin başlarında bahsettiğim 3 istasyondan aldığım yakıtlarda hiçbir sorun yaşamadım size de tavsiye ederim.
Özellikle şasi, motor ve kaporta statik bir durumda olduğu için arabanızın bazı organları sürekli yük altında kalır. Bu yüzden imkan varsa arabanızı lifte alın ya da 4 kuleyle askıya alın. Böylece yürüyen aksam, amortisörler ve lastikler korunmuş olur. Aynı zamanda arabanız yerin neminden de daha az etkilenir.
Muayenesi olmadığı ve iş yoğunluğu sebebiyle muayeneye götüremediğim aracım tam 2 ay üstü kapalı garajda bekledi. Farkında olmadan bazı şeyleri doğru yapmışım mesela yağını yeni değişmiştim. Ancak arabanın aküsü bitti bende redresör de şarj edip tekrar taktım. Lastik konusunda bilgim olduğu için aracın yerini bir kaç defa değiştirdim. Ve akü bitmesin diye artık haftada 1 defa çalıştırmaya başladım. Vidyo için teşekkür ederim.
Araca güneş girmesini engellemek iyi bir fikir olabilir. İç plastikleri uv ışınlardan korumuş oluruz. Hali hazırda çoğu insan markete gitmek zorunda olduğu için, iki üç haftada 1 markete araba ile giderek de bir çok sıkıntının önüne geçebiliriz.
Branda eskiden sık kullanılırdı ama artık neredeyse hiç görmüyorum. Bi de açık alandaki bir araca uzun bir aradan sonra binerken hayvan yuvalanabilecek açıklıkları ve motoru kontrol etmekte fayda var. Uzun bekleyiş öncesinde kapatılabilir olanları kapatmak da bir seçenek.
Cam sileceklerini arasına kumaş gibi bir parça koymak çünkü kauçuklar güneş gördükçe kuruyor iyice sertleşiyor ve caminiza yapisiyo sıcaktan kaynaklı çalıştırmaya başladığınızda camınızda iz yapabilir
En basit çözümüm videoda da dediği gibi imkanınız varsa haftada bir arabayı 5 10 dk çalıştırmak. Araçların o kadar narim yapıda olduklarını düşünmüyorum ama arada bir de çalıştırmak lazım. Ön cama yansıtıcılı bi güneşlik de çok faydalı olacaktır, trimleri en çok yıpratan şey güneş ışınları
Bir tavsiyede ben yazayım.. Mini countryman sahibiyim. Aracımızı aktif kullanmamıza rağmen 2 yıl dolmadan akümüz bitti. Yenisi 2.800₺ civarı.Akü garanti kapsamına girmeyeceği konusunda hemfikirim ancak 12 yıldır aynı iş yerinde aynı yaşam tarzındayım.:İş ev 30 km civarı. Açıklama şu şekilde: Bmw ve mini araçlarında her ay düzenli olarak yol yapmalısınız.. Son 12 yılda 3. sıfır arabamız,ancak diğer markalarda böyle bir sorun yaşamadık. Mini cooper ve ailesini özellikle de Otomol servisi tavsiye etmiyorum..
Bazen uzun süre kullanmayacağınızı kestiremiyor ve hazırlıksız da yakalanabiliyorsunuz. Geçtiğimiz sene aracımı çeşitli seyahatler ve iş koşulları yüzünden 8 ay boyunca kullanamamıştım, oldukça tozlanmış ve aküsü bitmişti. Bahsedildiği gibi cilalı bir yıkama gerçekten tozlardan arındırmada çok etkili oluyor. Fakat en güzeli bence nefes alabilen bir kapalı mekan brandasını da ihmal etmemek eğer otoparkta bırakılacaksa. Zira üstünde biriken toz yüzünden aracım birileri tarafından fotoğraflanmış ve sosyal medyada bir terkedilmiş arabalar sayfasına bile çıkmıştı :D Neyse ki ilk fırsatta özel bir vakit ayırıp kendisiyle ilgilendim ve onu tekrar yollara kavuşturabildim.. Faydalı bilgiler olmuş gerçekten şu karantina günleri için, ellerinize sağlık. Umarım ülkece şu günleri atlatır ve otomobillerimizle güneşli günlerin keyfini çıkarırız
+ek bilgi koleksiyonerler kullanmadıkları araçlarının bujileri söküp "piston başlarına bir miktar yağ damlatırlar" sonra tekrar takarlar piston kafalarını korozyondan korumak için.
Merhama. Yakıtın fazla bekletildiğinde bozulabileceğinden bahsettiniz. Bu bozulmayı engellemek için petrol ofisleri nasıl bir önlem alıyor açıklar mısınız? :)
Mecburen dışarıda bırakıp benim gibi iş dolayısıyla birkaç ay kontrol edemeyecekseniz 4-5 küçük kese naftalini motor içi, arka stepne yanı, koltuk altı gibi birkaç muhtelif yere bırakın, fare basmasın.
Akünün şarj olması için arabayı çalıştırdığımızda, eğer durduğu yerde çalışacaksa hafif gaz verirsek (1200-1500 devire getirecek kadar) alternatör aküyü daha rahat şarj edecektir. Benim kanaatim 15 dakika rölantide çalışacağına 30 saniye rölantide çalışıp 3 dakika hafif gaz vererek çalışsın, sonrasında 30 saniye rölantide çalışıp stop edersek daha verimli olur
Elektronik el frenli araçlarda, el freni, hava sıcaklığına göre tel gerginliğini otomatik olarak ayarlamaya devam eder. Otomatik vitesli araçlarda, el freninin kullanılması zaruridir. Durur vaziyette - motoru durdurmadan önce - ayağınız frende iken Vitesin konumunu boşa (N) alın ve el frenini çekin. Sonra Park (P) konumuna alıp motoru (Turbo motorlu benzinli ve dizel araçlar için) en az 30 saniye daha çalışır vaziyette bırakıp ardından durdurun.
Karbon clean veya engine flush gibi temizlik uygulamalarının faydaları veya zararları hakkında bir video gayet iyi olur bence. Her kafadan farklı bir sesin çıktığı mevzular çünkü 😁
Ben yurtdışına gitmek istiyorum belki 6 ay gelemiycem o yüzden düz biryerde arabayı takoza alıcam.kutup başlarınıda sökerim komple.mazot deposu ve yağ değişim işlerini de hallettikten sonra belki cila yaparım
Emre Şimşek İridyum metali ısıya çok dirençlidir 2500 derecede erimeye başlar. Yani bu da yanma odasında bulunduğu süreçte daha uzun ömürlü olacağı anlamına gelir. Orta elektrodu 0,6 aralığında olur. Bu da daha verimli yanma oluşmasını yakıtı daha verimli ateşleyeceği anlamına gelir.
İridyum buji """Normal bujiden daha uzun ömürlüdür"""" okadar Çakma Çinmalı falan alırsan *""""KIRILIP SENİN BAŞINI BÜYÜK BELAYA SOKABİLİR""""* Motosiklette bujinin ömrü 15-20binKM dir (PErformanstan düşmeye fazla yakmaya başlar ÇİĞ atmaya başlar çünkü) İRİDYUM TAKARSAN 35-40binKM de PErformansın düşmeye fazla yakıttan şikayet etmeye başlarsın Ölmüş bujiden Normalide taksan İridyuma taksan """Yakıt tabiki hissedilir düşüp performans yükselecektir""" (Çıkardığın buji ÖLÜ Şikayet ettiğin için değiştiriyorsun Hissedilir farkı Normalden de iridyumdan da göreceksin ARAÇ NORMALE DÖNECEK GÜÇ PERFORMANS ARTMAYACAK) Değiştirdim hiçbişey farketmedi *Buji sağlamdır KEYFİ değiştirmişsindir* ŞEHİR EFSANALERİNE ASLA İNANMA *HEPSİ YALAN SANA ÜRÜN SATMAK İÇİN UYDURULMUŞ YALANLAR* Açık filtre + 10hp İridyum + 8hp Açık egsoz +12hp Çeyrek depo gezmek YAKIT AĞIRLIĞINDAN KURTULMAK +3hp Motosikletin 35hp dir Bunların hepsini yapınca *65hp ye çıktı YERSEN :):):)Haydi hayırlı olsun* AKLINLA ALAY EDİLMESİNE İZİN VERME PARA KAPTIRMA BU FAHİŞE.SİSEME :):):)
Anlatan adamlar güzel video için teşekkürler. Vw 1.5 tsi motor hakkında video yapar mısınız. Piston kapama teknolojisi nasıl bir şey bu motor ne kadar verimli ve uzun ömürlü şimdiden teşekkürler
İki haftada bir yarım saat aracı çalıştırmak, bu sırada tüm kapıları bir kez açıp kapatmak, tüm camları açıp kapatmak, mümkünse cam silgecleri kaldırıp su fışkırtma yapmak, klimayı açıp kapatmak, varsa sunroof açıp kapatmak, aracı yarım metre ileri geri yapmak.
Kapalı garaj zaten rüyamızda görsek zor zaten ama vazgeçemediğim konu aracı yıkayıp cilaladıktan sonra BRANDA ile örtüp atmayacak şekilde sonra 2 hafta sonra açsan bile tertemiz olarak görmek en güzeli, Direksiyonu düz bırakın, Haftada 1 kere 10-15 dakikada çalıştırın, Birde 2-3 metre ileri yada geri hareket ettirip bırakıp lastik düz tabanını yerini değiştirmek, Yakıt deposu en az yarısı dolu olmalı hava nedeni ile korozyona uğramasına hava boşluğu az olsun, Birde otoparkta aracın kapısını açıp gergi bilyesini yaylandırıp sizin aracın kapısına ısrarla gamze yapanalr bana hak versin.
1.5 DCI motorlar hakkında videolar yayınlansa güzel olur. Her video var ama 1.5 DCI motorlar hakkında detaylı bilgi almak istiyorum. Siz görene kadar her videoya yazacağım. :) Kalp atın bari de okuduğunuzu bileyim :)
araç brandası hakkında ne düşünürsünüz.... garajım olmadığı açık park yerinde duruyor. en son yıkatıp uzerine brandasını da çektim. dışarıdaki fiziki şartlara karşı daha iyi koruyacağını düşünüyorum
Geçen gün akşam arabayla dolaşayım Mazot alayım dedim fakat marşı açtım akü zayıflamış marş basmadı. Akü üstündeki göstergede renk yoktu. Akü alalı 2 sene olmamıştı. Daha sonra takviye ile çalıştırdık. Hemen gidip direk saf su aldım geldim ve akü kapaklarını açıp kontrol ettim ki su bitmiş neredeyse ve 1 lt yakın saf su ekledim. Akü suyunu kontrol etmeyi unutmayın!
Yakıtın eskimesinde tam olarak gerçekleşen olaylar nedir acaba ? bir de akü bakımı hakkında bir video yapar mısınız malum eski model araçlarda daha sıkıntı oluyor , jel aküyü ve bakımı da sizin ağzınızdan dinlemek isteriz :)
Bir sene boyunca iş gereği evin önünde dizel araç yatırdım. Yurtdışı projesine gittim. 65litre dizeli araca doldurdum öyle gittim. ucuzken alalım zam gelir diyerek. Mazot bayatlar diye bir şey bilmiyoruz ya 10 ay sonra dolu depoyu kullandık. 3-5 ay sonra da enjeksiyonları elimize aldık. Yattığı döneme bağlıyorum özet olarak 250 TL den kaçıp 12 bin tl ye tutulduk...
Yatan araba mı malesef işe gitmek zorunda olduğumuz için artık servis kullanmayıp git gel 70km yol yapıyoruz ve bol yokuşlu bu yollar. Bayağı yoruyorum içim gidiyor valla.
Engine flush hakkında video içerik yapar mısınız rica etsem? Hala tam bilinmeyen ve tartışılan bir konu. Gerekli midir? Yapılması gerekir mi? Yoksa fuzuli bir iş midir? Yapılması tavsiye edilir, faydası vardır denirse eğer dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? VS... Teşekkürler.
Yakıt almamız gerektiğinde aracın camını açmamız yada araçtan inmemiz gerekecek,pompacı aracınıza dokunacak,metal yüzeylerde virüs yaşayabildiği için bu durum risk barındırıyor. En iyisi evimizde bekleyip Allah a dua etmek
Aracınız dizelse aküyü sarj edicem diye yarim saat rölantide çalıştırmayın. Akünüz şarj olur ancak motordan yersiniz. Dizel araç bu kadar uzun rolantide çalıştırılmaz. Ayrıca 5 dakika turlamak 15 dakikada rolantide beklemekten iyidir.
10:32 kanka benim depomda duran yakıt bayatlıyor da petroldeki depoda duran yakıt nasıl taze kalıyor? Sonuçta onlar da bu dönemde bekletmiyor mu? Normal dönem için söylediğin mantıklı evet ama konu karantinaysa bence iki depoda da yakıt bayatlar bence. Bu arada emeğine sağlık 👏🏻
😁😁😁 senin deponda duran yakıt 1-2 ay kalırsa bayatlar. Petrol tankindaki yakıt bayatlamaz her ne kadar yakıt tüketimi azalsada ona göre yakıt sipariş veriliyor Max 3-4 gün içinde yakıt hep taze 👍
Abi herşeyi geçtim çok efendi adamlarsınız .
ARhadaşlar Ğardaşım LAn lun gibi AYI DİLİ ve edebiystı kullanmadıkları için Bende seviyorum
Bende katılıyorum👍
1-Araba iç dış temizliği
2-Lastik basıncı
3-El freni çekili bırakmak yerine takoz koymak(el freninde sıkıntı yaratabiliyormuş uzun süre bırakmak)
4-Ağaç altına park etmemek(reçine, kuş dışkısı vb.) Günes altına park etmemek
5-Akü bitmemesi için teknik bir işlem dk 6 gibi galiba izleyin(eğer 2 ay binmezseniz oluyormuş) ya da 3 haftada bir arabayı bir çalıştırın ışık vb kapattığınız emin olun
6-Yağ değiştirin teknik açıklaması dk 7:10 sularında yada arada bir çalıştırın
7-Yakıtı yarıdan az fazla dolu bırakın
Telefondan yazdığım için zamanları ekleyemedim. hocam, keşke, videoyu hazırlamışsınız siz koysaydınız açıklamaya.
En mantıklısı ara ara aracınızı alın biraz turlayın tekrar park edin probleminiz kalmasın
Şevket Tosun 19 yaşında olarak sokağa çıkma yasağına tabiiyim, haftada bir arabayla sitede 5-10 dakika turlayıp park ediyorum ben de. Ama park yerinin koşullar gereği arabanın 3 tekeri kaldırımda 1 tekeri asfaltta oluyor, hiç istemesem de durum bu...
@@alpertunasesver eğer araban eski model bi araba değilse pek sıkıntı olmaz ama biraz eski modelse 2005 ve altı ise olabıldıgınce 4 tekerıde aynı yerde tutmanı onerırımki şase kasılmasın tabi bu dediğim şey araç eskı olsada uzun sureçte 2 haftalıgına bişi olmaz ama dıkkatıne
Nemesis Love OF Revenge uyarınız için teşekkür ederim, dikkat edeceğim.
@@alpertunasesver toprakdaki tekerlerin altina poşet koysan iyi olur
Alper Tuna SESVER o Nasıl bir denge?
Kapı anahtarla açılmıyorsa kutup başını sökmeyin araba kitli kalır yada kitlemeden sökerseniz bu seferde kitleyemezsiniz
Suat Ozdemir kapıyı açmadan nasıl kaputu açıkcaklar
O zaman kapıları kitleyip kutup başını sökünce nasıl olacak aklımda deli sorular reis mevzu sıkıntı varsa yapmasınlar uyarısında
öyle bi araba mı var?
@@CuoreSportivo var benim araba yıllardır kumandayla açıp kapatıyorum geçen baktım ab ahtar şöför kapısını açmıyor aracıda duvar dibine bırakıyorum bu işlemi yapsam nasıl olacak
@@suatozdemir5491 model nedir?
Konu tam 12 den isabet etmiş. Teşekkürler...
2-3 günde bir mutlaka çalıştırırım, garajın içinde 2 3 sefer ileri geri yaparım 4 5 dakika rölantide bekler kapatır giderim 👌
Çok yararlı bir video teşekkürler. Bir de ek olarak, bil hassa ,bol yağmurlu, nem yoğun olduğu aylarda, yatan arabalar için, far, silecekler, 4'lü park lambası, sinyaller ve radyo,tavan lambasını, bir kaç dakika ,sırayla açın ve kapatın ki, aksi takdirde, bağlantı noktalarında ve buton yüzeylerinde, zamanla nem den dolayı oksit yani küf oluşur. Oluşan bu küf veya oksit, temassızlık, yani arıza ya sebebi verir.
Öncelikle emeklerinize ve yüreğinize sağlık. Aşırı önemli olmayıp ama yıllardır merak ettiğim iki soru var. 1.Bir marşlık enerjiyi ne kadar sürede geri dolar. 2.alternetörün en verimli (şarj etme) çalışma motor devri nedir. Bu cevaplar ortalama olsada söyleyebilirsiniz Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
Güneşli bir ve sıcak bir zamanda araba yatacak ise cam silecekleri sökerek koruyucu yağlayıcı sprey ile muhafaza etmek. Cam sileceklerin çabuk eskimesinin en büyük sebebi cam ile silecek arasında oluşan yüksek temas sıcaklığı ile kauçuk özelliğini kaybeder.
Klimayı da 10 dakika çalıştırın, klima sistemindeki contalar sistemdeki yağ devir daimi olmazsa bir süre sonra sertleşir ve klima gazını kaçırmaya başlar. Yeni model araçlarda kutup başı sökmek problem yaratabilir beyinler ve bir sürü elektronik ayar resetlenebilir.
Silecek ile camın arasına karton gibi bir malzeme koyulabilir. Sıcakta sileceklerin cama yapışıp ömrünü kısaltmama için.
Karantina boyunça izledim en iyi tafsiye videosu buydu
Tebrikler 👏👏👏
Uzun yoldan gelindiginde araci hemen stop etmemek de motorun korunmasi icin onemli... Ozellikle dizel araclarda...
6:55 ayrıca aküyü bağlarken anatariniz yanınızda olsun kapılar da kilitlenebilir
uzun beklemelerde aracı gezdirmek gerekir, fren yapmak gerekir yoksa balata diskleri aşırı küf yapar ve daha sonra balatalar bu küfü orantılı atamayabilir , biriken kurumlar diski çizer. Bu çizikler balata ve diski orantısız şekilde aşındırıp bazende ses yapmasına neden oluyor..
Bide internet paketini korumak İçin yaılpması gerekenleri anlatırsanız çok iyi olur 👌
eve internet almak
Videolar 144p 👀👍🏻👍🏻
Önemli bir avantajın var: Yakalanmamak :)
Sosyal medya ve UA-cam pakedi olan bi tarifeye geçersen internetin bitmez 🤷♂️
Her ay 10GB kalıyo
on cama gunes yansiticisi da cok onemli.
Hiç sorun görülmeyen arabaya 100k km altı araca engine flush, boğaz kelebeği temizliği,carbon clean yapmak lazımmıdır? Fayda veya zarar görürmüyüz? Üreticiler ne tavsiye eder? Nerede yaptırmak doğru olur? Forumlarda birsürü farklı fikir var. Bu olayı en iyi siz çözersiniz.
Hocam LPG li araçlarda motor arıza ışığı yakıyor...bunun hakkında detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim
70 bindeki aracıma yaptım engine flush bence gerekli daha önceden atmıştım birkere ama paketin yarısını durulamamıştım şimdi durulama yağıda aldım duruladım ikinci yağ bile baya pis aktı sonra orjinal yağını koydum baya temiz oldu bence ,boğaz kelebeğine de aklımda var ama sökünce adaptasyon istiyor diye biliyorum o yüzden sökmedim
Yaptir sart
@@muharremkara9000 hocam genelde düşük basınçlı pompalardan alınan gazlar motor lambası yakmasına sebep oluyor. Tabi ki temiz yakıt olmasına da dikkat etmek lazım. Şahsen ben gazı BP Petrol ofisi ve Türkiye petrollerinden alıyorum lamba yanmıyor. Fakat shell ve opetten aldığımda lamba 10 km sonra yanıyor. Pompa basıncı tek başına kriter alınmaz tabi ama shell hangi şehirde aldıysam 8 bar basıncın üstünde satılmıyor, opet ise nedense aynı depoda daha az km yapmasına neden oluyor. Cümlenin başlarında bahsettiğim 3 istasyondan aldığım yakıtlarda hiçbir sorun yaşamadım size de tavsiye ederim.
@@alitabak5625 ben genelde TP ve Aytemiz den alıyorum...ama petrol ofisi ni de deniyecegim teşekkür ederim ...
Özellikle şasi, motor ve kaporta statik bir durumda olduğu için arabanızın bazı organları sürekli yük altında kalır. Bu yüzden imkan varsa arabanızı lifte alın ya da 4 kuleyle askıya alın. Böylece yürüyen aksam, amortisörler ve lastikler korunmuş olur. Aynı zamanda arabanız yerin neminden de daha az etkilenir.
Sizi sıkı izlememdeki en büyük etmenlerden birisi anlatılacak konuda araştırma yapmanız öğrenmeniz soylemek istedim 👌👌
Muayenesi olmadığı ve iş yoğunluğu sebebiyle muayeneye götüremediğim aracım tam 2 ay üstü kapalı garajda bekledi. Farkında olmadan bazı şeyleri doğru yapmışım mesela yağını yeni değişmiştim. Ancak arabanın aküsü bitti bende redresör de şarj edip tekrar taktım. Lastik konusunda bilgim olduğu için aracın yerini bir kaç defa değiştirdim. Ve akü bitmesin diye artık haftada 1 defa çalıştırmaya başladım. Vidyo için teşekkür ederim.
Konu ilginç, anlatım güzel, bilgiler sağlam 👏👏👏
Eklenecek bir şey kalmadı
Siz her şeyi anlattınız 🤗
yapardım bunları ama bil bakalım ne yok :D
Araba lastiği?
Park yeri?
Yakıt
baba akü yok?
Gerek yok
Araca güneş girmesini engellemek iyi bir fikir olabilir. İç plastikleri uv ışınlardan korumuş oluruz. Hali hazırda çoğu insan markete gitmek zorunda olduğu için, iki üç haftada 1 markete araba ile giderek de bir çok sıkıntının önüne geçebiliriz.
3:44 bin liralık lastik setinin başına 2 ekleyelim artık. :)
Branda eskiden sık kullanılırdı ama artık neredeyse hiç görmüyorum.
Bi de açık alandaki bir araca uzun bir aradan sonra binerken hayvan yuvalanabilecek açıklıkları ve motoru kontrol etmekte fayda var. Uzun bekleyiş öncesinde kapatılabilir olanları kapatmak da bir seçenek.
silecek kollarını kaldırmak(cama yapışması ve pislik birikimine engel olur), arada bir arabayı havalandırmak. Video için teşekkürler :)
Cam sileceklerini arasına kumaş gibi bir parça koymak çünkü kauçuklar güneş gördükçe kuruyor iyice sertleşiyor ve caminiza yapisiyo sıcaktan kaynaklı çalıştırmaya başladığınızda camınızda iz yapabilir
Öncelikle verimli bir video olmuş teşekkürler :) Araba iyi de, evde yatan biz ne olacağız, onunla ilgili de video bekliyoruz :D
Göbek, ona yapacak bit şey yok
Keşke dizel ve benzinli araçlar için ayrıca alınabilecek önlemleri de anlatsaydınız, ama yinede elinize sağlık güzel video olmuş.
halı kilim falan kalın branda koymak lazım bahar ayındayız dolu vurursa diye
Çook teşekkür ederiz oğlum,yüreğinize🙏🏻gönlünüze sağlık🧿
En basit çözümüm videoda da dediği gibi imkanınız varsa haftada bir arabayı 5 10 dk çalıştırmak. Araçların o kadar narim yapıda olduklarını düşünmüyorum ama arada bir de çalıştırmak lazım. Ön cama yansıtıcılı bi güneşlik de çok faydalı olacaktır, trimleri en çok yıpratan şey güneş ışınları
Bir tavsiyede ben yazayım.. Mini countryman sahibiyim.
Aracımızı aktif kullanmamıza rağmen 2 yıl dolmadan akümüz bitti. Yenisi 2.800₺ civarı.Akü garanti kapsamına girmeyeceği konusunda hemfikirim ancak 12 yıldır aynı iş yerinde aynı yaşam tarzındayım.:İş ev 30 km civarı.
Açıklama şu şekilde: Bmw ve mini araçlarında her ay düzenli olarak yol yapmalısınız..
Son 12 yılda 3. sıfır arabamız,ancak diğer markalarda böyle bir sorun yaşamadık.
Mini cooper ve ailesini özellikle de Otomol servisi tavsiye etmiyorum..
Bu arada akü bagaj altında bir yerde ..Bu durumda sizin tavsiyelerde geçerli değil..
Bazen uzun süre kullanmayacağınızı kestiremiyor ve hazırlıksız da yakalanabiliyorsunuz. Geçtiğimiz sene aracımı çeşitli seyahatler ve iş koşulları yüzünden 8 ay boyunca kullanamamıştım, oldukça tozlanmış ve aküsü bitmişti. Bahsedildiği gibi cilalı bir yıkama gerçekten tozlardan arındırmada çok etkili oluyor. Fakat en güzeli bence nefes alabilen bir kapalı mekan brandasını da ihmal etmemek eğer otoparkta bırakılacaksa. Zira üstünde biriken toz yüzünden aracım birileri tarafından fotoğraflanmış ve sosyal medyada bir terkedilmiş arabalar sayfasına bile çıkmıştı :D Neyse ki ilk fırsatta özel bir vakit ayırıp kendisiyle ilgilendim ve onu tekrar yollara kavuşturabildim..
Faydalı bilgiler olmuş gerçekten şu karantina günleri için, ellerinize sağlık. Umarım ülkece şu günleri atlatır ve otomobillerimizle güneşli günlerin keyfini çıkarırız
Sonunda tekrar izleyebilicem bu sefer sürebilen için
+ek bilgi koleksiyonerler kullanmadıkları araçlarının bujileri söküp "piston başlarına bir miktar yağ damlatırlar" sonra tekrar takarlar piston kafalarını korozyondan korumak için.
Karbon clean hakkında bir video yaparmisiniz lütfen
Merhama. Yakıtın fazla bekletildiğinde bozulabileceğinden bahsettiniz. Bu bozulmayı engellemek için petrol ofisleri nasıl bir önlem alıyor açıklar mısınız? :)
Mecburen dışarıda bırakıp benim gibi iş dolayısıyla birkaç ay kontrol edemeyecekseniz 4-5 küçük kese naftalini motor içi, arka stepne yanı, koltuk altı gibi birkaç muhtelif yere bırakın, fare basmasın.
5:42 Böyle bir Park yeri var nı abi İmkansıza oynuyosun. Belki çok zengin adamın kendi otoparkı veya Rezidansların kapalı otoparkı varsa vardır.
6:37 söktüğün negatif zaten şase.şaseye temas etse problem olmaz.
Akünün şarj olması için arabayı çalıştırdığımızda, eğer durduğu yerde çalışacaksa hafif gaz verirsek (1200-1500 devire getirecek kadar) alternatör aküyü daha rahat şarj edecektir. Benim kanaatim 15 dakika rölantide çalışacağına 30 saniye rölantide çalışıp 3 dakika hafif gaz vererek çalışsın, sonrasında 30 saniye rölantide çalışıp stop edersek daha verimli olur
Aracım biraz eski model LPG li benzinde pek kullanmıyorum. Bu benzin bayatlama olayına biraz daha açıklık getirirmisiniz? :)
Bilgilendirici Olmuş 🎉
Elektronik el frenli araçlarda, el freni, hava sıcaklığına göre tel gerginliğini otomatik olarak ayarlamaya devam eder. Otomatik vitesli araçlarda, el freninin kullanılması zaruridir. Durur vaziyette - motoru durdurmadan önce - ayağınız frende iken Vitesin konumunu boşa (N) alın ve el frenini çekin. Sonra Park (P) konumuna alıp motoru (Turbo motorlu benzinli ve dizel araçlar için) en az 30 saniye daha çalışır vaziyette bırakıp ardından durdurun.
arabayı kapalı garajda ve düz bir yere park edin varsa imkanınız arabayı takoz üstüne alın(lastik yere temas etmemesi için)
4-5 günde bir çalıştırıp motor ısınana kadar gaza yüklenmeden turluyorum. Park pozisyonunu değiştirip bırakıyorum. Kendimce en iyi çözüm. ..
Karbon clean veya engine flush gibi temizlik uygulamalarının faydaları veya zararları hakkında bir video gayet iyi olur bence. Her kafadan farklı bir sesin çıktığı mevzular çünkü 😁
Ben yurtdışına gitmek istiyorum belki 6 ay gelemiycem o yüzden düz biryerde arabayı takoza alıcam.kutup başlarınıda sökerim komple.mazot deposu ve yağ değişim işlerini de hallettikten sonra belki cila yaparım
Bu duruma karşı elimizde güçlü bir koz var. O da araba sahibi olmamak...
Az cok bilsem de, yine sizin tavsiyeleriniz onemli. Teşekkürler 👍
Silikonspray ile kapi pencere lastik seritleri korumaya almak gerek catlamayi onlemek icin.
Tozlu, Anayol kenarı, yakında inşaat, Sokak hep ağaçlık gibi sorunlarınız varsa Branda alın :) El Frenini aracı tutacak kadar çekin.
Viteste bırakın her zaman. El freni çekili olsada olmasada.
Harika bir anlatım ve bilgi edindim. Çok teşekkürler.
Çok faydalı bir açıklama olmuş, emeğinize sağlık 👍
İRİDYUM BUJİ NEDİR GEREK VAR MIDIR ZARARLARI NELER HANGİ ARAÇLARA UYGUNDUR MOTOSİKLET İÇİNDE BİLGİ LÜTFEN...........
Emre Şimşek İridyum metali ısıya çok dirençlidir 2500 derecede erimeye başlar. Yani bu da yanma odasında bulunduğu süreçte daha uzun ömürlü olacağı anlamına gelir. Orta elektrodu 0,6 aralığında olur. Bu da daha verimli yanma oluşmasını yakıtı daha verimli ateşleyeceği anlamına gelir.
İridyum buji """Normal bujiden daha uzun ömürlüdür"""" okadar
Çakma Çinmalı falan alırsan *""""KIRILIP SENİN BAŞINI BÜYÜK BELAYA SOKABİLİR""""*
Motosiklette bujinin ömrü 15-20binKM dir (PErformanstan düşmeye fazla yakmaya başlar ÇİĞ atmaya başlar çünkü)
İRİDYUM TAKARSAN 35-40binKM de PErformansın düşmeye fazla yakıttan şikayet etmeye başlarsın
Ölmüş bujiden Normalide taksan İridyuma taksan """Yakıt tabiki hissedilir düşüp performans yükselecektir""" (Çıkardığın buji ÖLÜ Şikayet ettiğin için değiştiriyorsun Hissedilir farkı Normalden de iridyumdan da göreceksin ARAÇ NORMALE DÖNECEK GÜÇ PERFORMANS ARTMAYACAK)
Değiştirdim hiçbişey farketmedi *Buji sağlamdır KEYFİ değiştirmişsindir*
ŞEHİR EFSANALERİNE ASLA İNANMA *HEPSİ YALAN SANA ÜRÜN SATMAK İÇİN UYDURULMUŞ YALANLAR*
Açık filtre + 10hp
İridyum + 8hp
Açık egsoz +12hp
Çeyrek depo gezmek YAKIT AĞIRLIĞINDAN KURTULMAK +3hp
Motosikletin 35hp dir Bunların hepsini yapınca *65hp ye çıktı YERSEN :):):)Haydi hayırlı olsun*
AKLINLA ALAY EDİLMESİNE İZİN VERME PARA KAPTIRMA BU FAHİŞE.SİSEME :):):)
Anlatan adamlar güzel video için teşekkürler. Vw 1.5 tsi motor hakkında video yapar mısınız. Piston kapama teknolojisi nasıl bir şey bu motor ne kadar verimli ve uzun ömürlü şimdiden teşekkürler
İkinci isteğim Renault 1.33 tce motor ayıp olmazsa :)
Adı act motor bence de gerekli bir video
Video çok güzel de keşke daha erken gelseydi de bu işlemleri olay ciddiye binmeden yapsaydık. Yine de like
İki haftada bir yarım saat aracı çalıştırmak, bu sırada tüm kapıları bir kez açıp kapatmak, tüm camları açıp kapatmak, mümkünse cam silgecleri kaldırıp su fışkırtma yapmak, klimayı açıp kapatmak, varsa sunroof açıp kapatmak, aracı yarım metre ileri geri yapmak.
Kapalı garaj zaten rüyamızda görsek zor zaten ama vazgeçemediğim konu aracı yıkayıp cilaladıktan sonra BRANDA ile örtüp atmayacak şekilde sonra 2 hafta sonra açsan bile tertemiz olarak görmek en güzeli,
Direksiyonu düz bırakın,
Haftada 1 kere 10-15 dakikada çalıştırın,
Birde 2-3 metre ileri yada geri hareket ettirip bırakıp lastik düz tabanını yerini değiştirmek,
Yakıt deposu en az yarısı dolu olmalı hava nedeni ile korozyona uğramasına hava boşluğu az olsun,
Birde otoparkta aracın kapısını açıp gergi bilyesini yaylandırıp sizin aracın kapısına ısrarla gamze yapanalr bana hak versin.
1.5 DCI motorlar hakkında videolar yayınlansa güzel olur. Her video var ama 1.5 DCI motorlar hakkında detaylı bilgi almak istiyorum. Siz görene kadar her videoya yazacağım. :)
Kalp atın bari de okuduğunuzu bileyim :)
araç brandası hakkında ne düşünürsünüz.... garajım olmadığı açık park yerinde duruyor. en son yıkatıp uzerine brandasını da çektim. dışarıdaki fiziki şartlara karşı daha iyi koruyacağını düşünüyorum
Çok teşekkürler Doğacan bey çok faydalı oldu başarılar dilerim
Hybrid e geçtik agacım birazda onlardan bahsetseniz motor çalışma sistemi farklı mesela teşekkürler
Çok pahalı değil ama silecekleri bir çorapla kaplamak ve kapı fitillerine vazelin gibi kayganlaştırıcı sürerek kapatmak
Geçen gün akşam arabayla dolaşayım Mazot alayım dedim fakat marşı açtım akü zayıflamış marş basmadı. Akü üstündeki göstergede renk yoktu. Akü alalı 2 sene olmamıştı. Daha sonra takviye ile çalıştırdık. Hemen gidip direk saf su aldım geldim ve akü kapaklarını açıp kontrol ettim ki su bitmiş neredeyse ve 1 lt yakın saf su ekledim. Akü suyunu kontrol etmeyi unutmayın!
Ağaç reçinesini jel el dezenfetani ile çıkarın yılardır kullanırım arabada bulundururum virüs olayında da işime yaradı
Ulan bende kaza yapıp yan yatan arabaya tavsiyeler sandım videoyu açıp yenisini alın diyip kapatırsınız diye bekledim beynim bi farklı çalışıyor 😂
harikasiniz ya kacgundur google sormaktan bikmistim
3 4 günde bir ekmek almaya giderken arabayla bir tur atıp sonra ekmek alıp geliyorum hem biraz hava almış oluyorum hem araba hareket etmiş oluyor :))
Yakıtın eskimesinde tam olarak gerçekleşen olaylar nedir acaba ? bir de akü bakımı hakkında bir video yapar mısınız malum eski model araçlarda daha sıkıntı oluyor , jel aküyü ve bakımı da sizin ağzınızdan dinlemek isteriz :)
Hakketen faydali şeyler anlatıyorsunuz.
Çok teşekkürler çok sağolun gerçekten çok bilgilendim sayenizde
wax, seramik kaplama yada direk dış mekan ötürü.
bütün bu dertlere karşı çok büyük bir kozumuz var. Araç sahibi olmamak. :)
Bir sene boyunca iş gereği evin önünde dizel araç yatırdım. Yurtdışı projesine gittim. 65litre dizeli araca doldurdum öyle gittim. ucuzken alalım zam gelir diyerek. Mazot bayatlar diye bir şey bilmiyoruz ya 10 ay sonra dolu depoyu kullandık. 3-5 ay sonra da enjeksiyonları elimize aldık. Yattığı döneme bağlıyorum özet olarak 250 TL den kaçıp 12 bin tl ye tutulduk...
Daha çok video atarsanız bu karantinalı günlerimizi daha verimli geçirebiliriz. Peace out!
Bu salgın zamanında şifalı bir içerik olmuş. Teşekkürler beyler!
Ne güzel söyledin "karantina günleri bittiğinde" diye hasret kaldık meğer nekadar özgürmüşüz.
Arabam yok ama siz anlatıyorsunuz diye izledim 👍🏼👍🏻
Yatan araba mı malesef işe gitmek zorunda olduğumuz için artık servis kullanmayıp git gel 70km yol yapıyoruz ve bol yokuşlu bu yollar. Bayağı yoruyorum içim gidiyor valla.
1GZ-FE isimli motor hakkında bilgi verirmisiniz? 2 1JZ nin tek krankta birleşmiş V12 motordur
İridyum buji fark nedir ne işe yarar zarar ve yararlar lütfen açil inceleyin çok güzel bir video olur :)
Daha çok video atar mısınız .
+99999999999999999
Engine flush hakkında video içerik yapar mısınız rica etsem? Hala tam bilinmeyen ve tartışılan bir konu. Gerekli midir? Yapılması gerekir mi? Yoksa fuzuli bir iş midir? Yapılması tavsiye edilir, faydası vardır denirse eğer dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? VS... Teşekkürler.
Haftada 1 çalıştırıyorum ağaç altına bırakmıyorum tek yapabildiğim bu yakıt seviyesi yarıdan yukarıda
Teşekkür ederim. Faydalı bilgiler👍
Dün eşimin aracını yıkadım, bugün de kendi aracımı yıkadım. Kapalı garajda ikiside. Haftada 1 çalıştırıp sitenin etrafında turlarım artık.
Mazotu tam doldurdum, öyle bıraktım. Zam mam gelir, neme lazım.
Video için teşekkürler 😎
Benim valla benzinli motorum var onu 2 haftada bir 2-3 dk çalıştırıyorum sıkıntı çıkarmasın diye bence sizde öyle yapın
@Ege G - Bence 2-3 dk hiç yoktan iyi evet, ama bunu 10 dk ya çıkar sen bence
Mehmet Öztas maalesef sitede davalık oldum sürdüğüm için ondan 2dk çalıştırabiliyorum kanalıma bak istersen 200cc Mobilet yaptım onu çalıştırıyorum
@Ege G evet oda bir sorun :(
En temizi haftada bir tur atmak. insanlar neden arabadan inmeden dolaşmaya karşı anlamıyorum. Gayet izoleyiz camı kapıyı açmadığın sürece.
Ben öyle yapıyorum şahsen, zombi istilası yok sonuçta dikkatli bir şekilde dışarıdan izole şekilde süreceksin...
ButWhoHan arabanın kendi havalandırması var camı kapatsan bile
@@remziberkeklc6261 maskeden zor bulaşıyor oradan nasıl bulaşsın
@@remziberkeklc6261zehirli gaz değil kardeşim abartma
Yakıt almamız gerektiğinde aracın camını açmamız yada araçtan inmemiz gerekecek,pompacı aracınıza dokunacak,metal yüzeylerde virüs yaşayabildiği için bu durum risk barındırıyor. En iyisi evimizde bekleyip Allah a dua etmek
Aracınız dizelse aküyü sarj edicem diye yarim saat rölantide çalıştırmayın. Akünüz şarj olur ancak motordan yersiniz. Dizel araç bu kadar uzun rolantide çalıştırılmaz. Ayrıca 5 dakika turlamak 15 dakikada rolantide beklemekten iyidir.
Ben depoyu full dolduruyordum genelde arabayi yatirmadan once, yarim doldurmak daha mantikli gercekten dedigin gibi
10:32 kanka benim depomda duran yakıt bayatlıyor da petroldeki depoda duran yakıt nasıl taze kalıyor? Sonuçta onlar da bu dönemde bekletmiyor mu? Normal dönem için söylediğin mantıklı evet ama konu karantinaysa bence iki depoda da yakıt bayatlar bence. Bu arada emeğine sağlık 👏🏻
:)
😁😁😁 senin deponda duran yakıt 1-2 ay kalırsa bayatlar. Petrol tankindaki yakıt bayatlamaz her ne kadar yakıt tüketimi azalsada ona göre yakıt sipariş veriliyor Max 3-4 gün içinde yakıt hep taze 👍
Ozel bir araci nostaljilik saklamak icin neler yapilmalidir. Kosullar ve onlemler konusinda bilgi verirseniz seviniriz..
Aracınızın koltuk döşemeleri ve ön torpido güneşten zarar görebilir. Buraları uygun malzemelerle örtebilirsiniz.
Çok güzel bir bilgi Teşekkürler.