Avocat executari silite - clauze abuzive banci

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 січ 2024
  • Institutiile financiar bancare, ce au acordat credite sub conditia semnarii unor contracte preformulate, cu clauze abuzive impuse abuziv, sunt in special urmatoarele:
    Piraeus Bank (actuala FIRST BANK) -
    BancPost SA, preluata de Banca Transilvania (unele contracte au fost preluate ilegal de EuroBANK Ergasias)
    Banca Comerciala Romana SA -
    Banca Transilvania
    Raiffesen Bank
    CEC Bank
    LIBRA INTERNET BANK
    BANCA Romaneasca
    Banca ING BANK
    ALPHA BANK
    OTP BANK
    GARANTI BANK
    PATRIA BANK (fosta ROMEXTERRA, fost NEXTE BANK)
    UNICREDIT BANK
    MILENIUM BANK (preluata de OTP BANK)
    Institutiile financiar nebancare - IFN, ce au acordat credite sub conditia semnarii unor contracte preformulate, cu clauze abuzive impuse abuziv, sunt in special urmatoarele:
    Provident
    Claret Euro Credit
    Fast Finance
    HORA CREDIT
    Credius IFN
    FINOPRO
    Conditiile legale pentru clauzele abuzive din contractele bancare
    Clauzele abuzive din contractele bancare nu au fost negociate;
    Banca este obligata sa ofere posibilitatea negocierii contractului, astfel sa dispara clauzele abuzive din contractele bancare. Desi un contract se poate incheia si prin simplul acord de vointa, in domeniul financiar bancar esentiala este si negocierea, inclusiv si mai ales in ce priveste clauzele abuzive. Odata sesizata instanta competenta, din probele ce se vor administra in proces, va rezulta ca nu a existat o negociere, contrar sarcinii de la art. 4 alin. 3) din Legea 193/2000. Caracterul negociat al unei clauze contractuale nu este dat de faptul cunoasterii existentei acestei clauze contractuale, sau mai precis de politica bancii/ IFN cu privire la clauza respectiva, ci de posibilitatile consumatorului de a negocia efectiv elementele clauzelor.
    Clauzele inserate sunt contrare exigentelor impuse de buna-credinta;
    In acest sens, asa cum a aratat si doctrina de specialitate, verificarea caracterului abuziv al unei clauze presupune existenta unui contract semnat de parti, deci insasi incheierea contractului nu are cum, in acelasi timp, sa excluda aplicabilitatea normelor de protectie a consumatorului.
    Clauzele considerate a fi abuzive creeaza, in detrimentul consumatorului, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor. In situatia in care, institutia bancara a inserat in cadrul contractului o serie de clauze cu privire la suportarea riscului valutar, dobanda variabila, comisionul de analiza, comisionul de risc si taxa anuala de credit, consecinta acestora fiind impovararea consumatorului cu niste sume de bani suplimentare, care nu au niciun fel de contraprestatie din partea Bancii, este evident dezechilibrul ce s-a creat in patrimonial consumatorului, acesta datorand ca urmare a clauzelor amintite mai sus o suma imensa.
    Desi, executarile silite ale recuperatorilor de creante pornesc cu clauzele abuzive din contractele bancare, exista Solutii .
    Cea mai importanta solutie in fapt este lupta cu Bancile si cu Recuperatorii de creante, in care trebuie formulata Contestatia la executare.
    Pe de alta parte, justitiabilii au deschisa o actiune de drept comun privind anularea clauzelor abuzive din contractele de credit.
    Drept pentru care, justitiabilii, asistati sau nu de un Avocat specializat in executari silite, trebuie sa ceara expres judecatorului anularea anumitor clauze, prezentand argumente solide in ce priveste executarile silite ale recuperatorilor de creante.
    velicu.eu/executari-silite-cl...
    Avocat drd. Velicu Daniel - Cabinet Avocatura Daniel Velicu & Asociatii
    0729108050
    avocat@velicu.eu

КОМЕНТАРІ • 2

  • @avocatvelicudaniel9155
    @avocatvelicudaniel9155  6 місяців тому +2

    velicu.eu/executari-silite-clauzele-abuzive-din-contractele-bancare/

  • @ct94cnr
    @ct94cnr 3 місяці тому

    Un nr de telefon sau o adresa se poate domnul avocat