Σ. Γουνελάς: Οι αρχαίοι, ο Χριστός και ο πολιτισμός της βαρβαρότητας

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 лис 2024
  • ...Δεν μπορούμε να εστιάσουμε στην πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα, ούτε σε μια αρχαιοκεντρική (ελληνική) αίσθηση ή ανάμνηση ζωής, αλλά μονάχα σ’ εκείνα τα στοιχεία ή σημεία που εκπορεύονται από την παρουσία του ανθρώπου, όταν αυτός προσπαθεί να υψωθεί πάνω από τα πρόσκαιρα και τα εφήμερα, πάνω από τα γήινα περιγράμματα και να αγγίξει τις θείες καταβολές.
    Ο ελληνικός πολιτισμός ως οικουμενική πρόταση - Μια ελπίδα για τον 21ο αιώνα, Σεπτέμβριος 2023 - Αρχαία Ολυμπία.
    ------------------------------------------------
    Πατήστε Like 👍στο βίντεο 📺
    Κάντε εγγραφή (Subscribe) 💪 στο κανάλι.
    Χτυπήστε το καμπανάκι 🔔 των ειδοποιήσεων
    ------------------------------------------------
    📌 Ιστοσελίδα: www.Antifono.gr
    🙏 Υποστήριξη: www.antifono.gr/support
    😁 Facebook: antifono1
    📣 Στείλτε μας μήνυμα: antifono@gmail.com

КОМЕНТАРІ • 5

  • @ΑθανάσιοςΚαψιτίδης

    Εξαιρετικός!!

  • @orestis-6386
    @orestis-6386 Рік тому +5

    Πολύ ωραία τα λέει ο κ. Γουνελας θέλω να κάνω μια προσθήκη. Ο Λόγος όπως τον ενοουμε είναι σε πολλούς πολιτισμούς το ζητούμενο της αναζήτησης καθώς άνθρωποι φωτισμένοι και ξεχωριστοί τοναναζητουσαν και αναζητούν. Μετά Χριστόν πλέον φανερωνεται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Οπότε η μόνη οδός σωτηρίας είναι μέσα από την εκκλησία και στην πραγματική Θεογνωσία. Το να προσπαθεί κάποιος Μ.Χ να αναζητεί την αλήθεια έξω από ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ, Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΌΣ ΑΠΟ ΤΟ Google
    νε

  • @TestPleaseIgnore-im7hn
    @TestPleaseIgnore-im7hn 2 місяці тому

    Στο 9:47 είναι η ουσία του βίντεο. Ο Παρμενίδης (προσωκρατικός) είπε πως έχουμε δύο οδούς: της αληθείας (η αναζήτηση του όντος, του αμετάβλητου και του αιώνιου) και της δοξασίας (κόσμο των φαινομένων και των μεταβολών). Αυτό εξελίσσεται στο Χριστιανισμό στο «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή (δρόμο προς τη σωτηρία)». Γιατί είναι σημαντικό; Γιατί ο Παρμενίδης ασχολείται με την αναζήτηση της αλήθειας ως μεταφυσική έννοια, ενώ ο Ιησούς κάνει τη μετάβαση από τη μεταφυσική στην υπαρξιακή και βιωματική διάσταση.

  • @oksana5205
    @oksana5205 Рік тому +1

    17:00 γραμματική των πολιτισμών

  • @spyridonkanavos5433
    @spyridonkanavos5433 10 місяців тому +1

    Μα γιατί τα διαβάζει από χαρτί ο κ. ομιλητής; Δεν λέει δα και τίποτα το μη τετριμμένο. Άσε που ανακατεύει τα πάντα χωρίς μέθοδο.