Anestezia generala in stomatologia pediatrica. Tipuri de sedare si de anestezie in cazul copiilor

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 вер 2024
  • Exista situatii in care inhalosedarea sau sedarea constienta medicamentoasa nu sunt suficiente pentru rezolvarea problemelor stomatologice in cazul anumitor copii si atunci e nevoie de o anestezie generala! Cand, cum, in ce conditii se recomanda si care sunt etapele de urmat pana a se ajunge la aceasta aflati de la invitatii emisiunii noastre "Diferente si Esente", doctor Amiel Stroianu, medic specialist pedodont Israel, si doctor Mirel Toma, medic specialist pedodont, DentalMed Luxury Dental Clinic.
    Emisiune realizată cu sprijinul DentalMed Luxury Dental Clinic
    www.dental-med...
    / dentalmedluxuryclinic
    / dentalmedprimaverii
    DentalMed MARRIOTT
    Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A
    București, Sector 5
    Telefon: 0730 081 575
    DentalMed PRIMĂVERII
    Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6
    București, Sector 1
    Telefon: 021 402 87 35
    Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de UA-cam: bit.ly/Subscri...
    ACC Media Channel
    Site: accmediachanne...
    Facebook: / accmediachannel
    Instagram: / accmediachannel
    TikTok: / accmediachannel
    Cecilia Caragea
    UA-cam: / ceciliacaragea
    Facebook: / ceciliacaragea
    Instagram: / ceciliacaragea
    TikTok: / ceciliacaragea
    ACC Media Channel - canal online cu emisiuni de sănătate, medicină și stomatologie - este un proiect dezvoltat de agenția ARENA Communications.
    For business inquiries: office@arenacommunications.ro.
    TRANSCRIPT: Cecilia Caragea: Exista situatii in care inhalosedarea sau sedarea constienta medicamentoasa nu sunt suficiente pentru rezolvarea problemelor stomatologice in cazul anumitor copii si atunci e nevoie de o anestezie generala! Cand, cum, in ce conditii si care sunt etapele de urmat pana a se ajunge la aceasta aflam de la invitatul nostru special, doctor Amiel Stroianu!
    Inainte de a vedea cand se poate recurge la anestezia generala in pedodontie, haideti sa aflam care sunt si celelalte metode care se pot aplica pana la a se ajunge la o asemenea recomandare!
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie: Anestezia generala este ultima masura in tratamentul stomatologic, pentru ca, inainte, trebuie sa trecem prin anumite filtre. Primul si primul este acea ghidare de comportament! Copilul vine in cabinet cu parintii, trebuie sa il abordam intr-un anumit fel, avem o sedinta de acomodare in care evaluam gradul lui de cooperare. Cand nu putem sa ne multumim cu aceasta solutie, avem inhalosedarea! Inhalosedarea este alterarea starii de constienta, astfel incat copilul este intr-un delir, ca intr-un vis… In aceasta situatie, devine mai cooperant si reusim sa ajungem la situatii in care putem sa-i dam o injectie de anestezie locala si sa completam ceea ce ne-am propus sa facem in acea sedinta ca tratament.
    Inhalosedarea se poate completa cu sedarea medicamentoasa, constienta!
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie: Este o combinatie intre inhalosedare si sedare medicamentoasa… Un efect sinergic - avem acel delir si ridicarea pragului de durere, de perceptie a inhalosedarii plus diminuarea anxietatii, astfel incat primim un copil mult mai cooperant!
    Iata si ce inseamna sedarea medicamentoasa!
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie: Consta intr-o administrarea (in functie de greutatea copilului) unei substante, pe care, de regula, o da medicul anestezist in cabinet. Si, ca sa fii pe partea sigura a situatiei, anestezistul monitorizeaza copilul! Vreau sa precizez ca nu se administreaza in vena! Copilul inghite, asteapta o jumatate de ora, isi face efectul acest sirop si il tratam!
    Doar cand nu functioneaza aceste metode poate exista recomandarea de anestezie generala!
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie: Din nou trebuie sa precizam ca nu recurgi la o anestezie daca ai de rezolvat 3-4 carii! Numai daca avem situatii in care altfel nu ar fi stat pe scaun si prezinta disconfort sau o continuitate de stari inflamatorii sau stari care pot duce ulterior la afectarea starii generale a copilului sau tratamente antibiotice periodice…
    Cu toate ca exista, asadar, probleme stomatologice grave, care trebuie rezolvate, de multe ori, mentalitatea in privinta tratamentului dintilor, mai ales a dintilor de lapte, nu este tocmai cea corecta!
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie: Din pacate, in randul populatiei (si chiar in lumea medicala!), se diferentiaza complet stomatologia si problemele dentare de restul corpului. Dar trebuie sa tinem minte ca dintii sunt legati de copil, sunt in gura lui, si atunci trebuie sa-i abordam cum trebuie si sa-i tratam. Dar, uneori, copilul nu se lasa sau situatia lui nu ne permite, fiindca avem o inflamatie acuta sau o alta stare generala pe fond ca probleme grave de comportament sau alte probleme medicale genetice.

КОМЕНТАРІ •