Amaçlar ve Araçları Karıştırmak Üzerine

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 лис 2024

КОМЕНТАРІ •

  • @boranakca9414
    @boranakca9414 Рік тому

    Çok haklı yerlere vurguladığın için teşekkür ederim. Ülkede fanboyluk çok fazla ve anlamsızca bir dili ya da bir ürünü savunuyorlar

  • @bolubeyi61
    @bolubeyi61 6 років тому +5

    Bir çok mühendisin ya da tasarımcının duymaktan hoşlanmayacağı gerçeklere değindiniz tebrik ederim. Güzeldi.

  • @huseyindag2811
    @huseyindag2811 2 роки тому

    Okumak hakkında sözylediklerinize, eğitimin niteliksiz oluşuna o kadar katılıyorum ki hocam. Ben inşaat mühendisiyim yapı denetim firma sahibiyim. Ama aklım hala elektronikte, yazılımda, enerji kaynaklarında. Eğitimde görsel hiçbirşey olmadığı için hep teoride havada kalan bilgi kirliliği. Mesela yazılım dışında, ısıyı doğrudan elektriğe dönüştürecek bir sistem veya güneş enerjisinden elektrik üretirken sadece fotonların kullanılması ışığın dalga özelliğinin de kullanılma şansının olabileceği gibi olaylar kafamda devamlı dolaşıyor. Bazen keşke imkanların daha ılımlı akıl sağlığımızı dengede tutabilecek bir ülkede doğsaydım diyorum. En azından bilime odaklanabilirdik.

  • @syfllhcnr7932
    @syfllhcnr7932 5 років тому

    Bir mühendislik öğrencisi olarak bir BMS(Battery Management System) projesinde bende tam olarak bu soruyu sordum.Acaba pillerin voltajını ne ile ölçebilirim diye elimde STM32(ARM Cortex M3) PIC(16f887) ve Arduino vardı ve ben kullanım kolaylığı açısından Arduino seçtim.
    Bence amaca göre değişir misalen hassas ölçüm yapacaksanız ve profosyonel iş çıkartabilecekseniz ARM
    Hobi amaçlı yada amatör kullanım için ARDUINO
    Robotikte ve diğer alanlarda Hacim den kazanç kullanımı rahat az güç tüketen PIC.
    Bence Raspberry hiç kullanmadım ama kodlamada iyiyim diyorsanız mikrodenetleyici(PIC ve Arduino) yada işlemci(ARM) yerine bilgisayar(Raspberry) kullanmak her daim en iyi yoldur.

  • @ek922
    @ek922 5 років тому

    İş, hassas zamanlama, interrupt kullanımı, birkaç librarynin birlikte kullanımına geldiğinde arduino bilgisi yetmiyor. Ancak yan donanım ilave kart kullanırsanız işi çözebiliyorsanız. Bu kez de projenin maliyeti artıyor. Gömülü sistemlerin kaynaklarını ve performansını tam kullanabilmek için biraz üst seviyelere çıkmak gerekiyor. Ancak bir mikrokontroller tipinde olayı kavradıysanız bunu diğerlerindede kullanabiliyor sunuz.

  • @suleymanararat6485
    @suleymanararat6485 Рік тому

    Hazine gibi bilgiler hocam artık yaşadığımız zamanda teknoloji üstüne ne yaparsanız kazanıyorsunuz

  • @atakanakbulut2352
    @atakanakbulut2352 6 років тому +7

    Şahsi görüşüm (Arduino kullanmıyorum/kullanmayacagım) Arduino ile ögrencilik projeleri geliştirilebilir . Ama neden sürekli aynı projeler gerçekleştiriliyor anlamıyorum (çizgi izleyen robot, ışık izleyen, sensör projeleri v.b) Bunlar zaten defalarca yapıldı ve 100 tl ye lise ögrencisine bile yaptırabilirsiniz. Biraz geniş düşünmek lazım linux kernel , u boot kernel yocto project bu tarz kendi custom projelerinizi yaratabileceginiz i2c spi modbus canbus gibi haberlesme tabanlı bircok projeler yapılabilir.

    • @sinmiedo2108
      @sinmiedo2108 5 років тому

      Lise öğrenciyim Modbus haberleşmesi ile ilgili proje geliştirmeye çalışıyorum gerçektende arduino biliyorum derken duvara tosladım şuan karşılaştığım sorunları çözmeye çalışıyorum.

  • @rubikon7648
    @rubikon7648 5 років тому +1

    Elinize saglik, Turkiyede kaynak sayimiz cok az, nadir insanlardan birisiniz Lutfen aydinlatmaya devam edin

  • @sansarcan1994
    @sansarcan1994 5 років тому +6

    Hocam bu alanda insan yetişmesi lazım diyorsunuz ama şirketler hep tecrübeli eleman istiyorlar ,insan kendi kendisini nereye kadar geliştirebilir ve nasil geliştirecek?

    • @MuratKarlik
      @MuratKarlik 5 років тому +1

      İyide şirketlere gelen insanlar pek birşey bilmedikleri ve şirkete birşey katmadan önce alacağı ücreti soruyor.

    • @oguzunal3823
      @oguzunal3823 2 роки тому

      Knka ama şöyle bir durum var. Şimdi şirket sana yatırım yapıp seni yetistirmek sana birseyler öğretmek ile uğraşmak istemez. Ona katkı sağlayıp saglamayacagina bakar. E tecrübesiz bir eleman katkı sağlayamayacagi için genellikle tecrübelileri tercih ediyorlar haklı olarak. Sonuçta orasi bir şirket, okul değil. Ögrenciyken bol bol projeler yaparsın, aday muhendislik programlarına katilirsin o zaman başkaa. Ama sen diyelim ki düz uni mezunusun. Bir şirkete basvuruyosun. Bunlar beni yetistirsin beklentisiyle diyosun. Böyle bir dünya yok (sen derken lafın gelişi , direk senin sahsindan bahsetmiyorum) Sonuçta öğrenciler kendilerini okul döneminde yetistirmek zorundadır. 10larca proje yapmak, staj yapmak , aday muhendislik yapmak gibi gereksinimler var. Artık sadece uni mezunu olmak hiç bisi ifade etmiyor malesef

  • @alarmkoguvenlik
    @alarmkoguvenlik 6 років тому +1

    Elinize,dilinize,emeginize saglık,tüm yayınlarınız dikkatle izliyorum ve cok faydalanıyorum.Yayınlarınızın devamını diler,teşkkürlerimi sunarım.

  • @mustafaturgut4640
    @mustafaturgut4640 4 роки тому

    Tebrik ederim. Çok faydalı bir sunum olmuş, emeğinize sağlık.

  • @acd4807
    @acd4807 6 років тому +4

    Hocam ben embedded system dersi aldım üniversitede fakat hoca çok kötü anlattı direk assembly girdi zaten birşey öğrenemeden dönem bitti, hoca faktörü çok önemli.

  • @Eminn__
    @Eminn__ 5 років тому

    hocam kafamdaki herşeyi söze dökmüşsünüz kelimelerle anlatabilmişsiniz valla çok büyük ilgiyle dinledim iyiki varsınız

  • @gunaysen4582
    @gunaysen4582 4 роки тому

    Elektronik hobim , elektroniğin hiç bir dalından mezun değilim . Arduino ve ARM Mbed üzerine yoğunlaştım , bir yerlerden başlamak istiyorum. Evet inceliyorum Arduino motor sürülüyor , LED yakılıyor vb. İçeriklerinde bir tatmin eksikliği var gibi geliyor . ARM Mbed e baktığımda dünya devi üreticilerin desteklediği ve yapmış oldukları kartlar var . İngilizcem çok az ve bu yüzden kendimi eğitmek üzere kaynak aradığımda Mbed bu konuda zayıf geldi . Fakat Arduino da bu böyle değil kaynak çok . Coşkun bey in dediği gibi ilerleyen zamanda Arduino da sıkıntı yaşayacaksak bir anlamı yok . Mbed in sitesinde basit te olsa başlangıç alıştırmaları var ve bana oldukça anlaşılır geldi sistemi ( benim anladığım başlangıç olarak ) . ARM Mbed üzerinden yürümek istesem , benim için eğitici kaynakları nereden bulabilirim ?

    • @coskuntasdemirYoutube
      @coskuntasdemirYoutube  4 роки тому

      Mbed konusunda Arm'ın kendi kaynakları dışında fazla bir kaynak bilmiyorum açıkçası: os.mbed.com/docs/mbed-os/v5.15/introduction/index.html

    • @gunaysen4582
      @gunaysen4582 4 роки тому

      @@coskuntasdemirUA-cam teşekkür ederim .

  • @gcypress
    @gcypress 6 років тому +1

    Çok teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler için

  • @fatihengin9616
    @fatihengin9616 6 років тому

    Ayhan tarakçı ve siz takip ettiğim güzel insanlarsınız
    Linux a başladım hobi olarak
    Bir yolumuz kesişir ve bir çay sohbeti yaparız inş.

  • @mustafaarslan4334
    @mustafaarslan4334 5 років тому

    Nası sektör dar ya ben iş olduğunu düşünüyorum

  • @emretulu8797
    @emretulu8797 6 років тому +1

    çok değerli videolar çok teşekkürler

  • @m18unet
    @m18unet 6 років тому +2

    Hocam elinize sağlık.

    • @oz4232
      @oz4232 6 років тому

      Bu arkadaş hoca mı ben mühendis diye biliyordum!

  • @justswedish
    @justswedish 6 років тому +1

    Çok teşekkürler ☺️

  • @vediam
    @vediam 5 років тому +5

    Tüm konuşmayı 3 dakikaya sığdıra bilmediniz mümkündür bu kadar videoyu boşuboşuna izledim zaman kaybı sadece

  • @zaromit
    @zaromit 5 років тому

    meslek liselerinde öğretilen mikrodenetleyici programlamayı el. müh. mezunu bilmiyor oha yani ne tuhaf

  • @serdarselcuk
    @serdarselcuk 6 років тому

    Teşekkürler

  • @bayces5640
    @bayces5640 5 років тому

    Emeğinize sağlık fakat arada okadar boş konulara girmişsiniz ki, ne öğrenmeye geldik ne dinliyoruz dedirtiyor.Video 5 da dakika geçti hala başlık içeriğe ulaşamamışken ülke sorunlarını çözdük. Hani demişsiniz ya ülkemizde öyle , ülkemizde böyle.. Bu videonuzdan sonra.. Türkiyede video eğitimide işte böyle demek geldi. Size tavsiyem konuyu başka konularla dallandırmadan anlatırsanız bu videolarınız ve bizlerin zamanı boşa gitmez.

    • @coskuntasdemirYoutube
      @coskuntasdemirYoutube  5 років тому +2

      Siz de galiba Arduino rasperry pi üzerine birşeyler duymak üzere geldiniz videoya. Başlığı değiştirmem lazım sanırım bu videonun konusu teknik bir içerikten ziyade mühendisliğe dair bir probleme parmak basmaktı.

    • @bayces5640
      @bayces5640 5 років тому

      @@coskuntasdemirUA-cam şimdi oldu :) malesef bende dediniz gözle baktım. Emeğinize sağlık

  • @iayflyy
    @iayflyy 5 років тому +1

    Başlık güzel ama içi boş bir video olmuş, arkadaşlara tavsiyem boşa zaman kaybetmesinler. başarılar

    • @predatortitan7171
      @predatortitan7171 5 років тому +1

      İlk defa izliyorum, gayette başarılı ve mantıklı konuşuyor kanal sahibi. Boş dediğimiz kavram için mantıklı argümanlar sunmalısınız, boş zelzele ile insanların hedeflerini amaçlarını köreltmeyin. Boş derken neye dayanıyorsun ? adam gayet stabil şekilde olayı bilale anlatır gibi yazıp çizip anlatmış. Eksik olabilir, size göre yanlış da olabilir; boş demek ise ahmaklıktır.