Foarte bun, bun interviul pentru cei care pleaca pe ideea de a construi "un brand" fata de a da un tun cu ceva ce este in trend. Sa vinzi bratari este un lucru foarte greu, indiferent ca sunt ieftine sau scumpe. Ar fi fost util sa ne dea Bogdan niste exemple de unghiuri, de abordari din reclame ca sa intelegem si noi, cei care vindem produse "plictisitoare" cam care sunt abordarile. Legat de transparenta, noi, cei din Romania suntem departe de ideea asta, ba chiar ne sperie al naibii de tare. De fapt, am furnizori/vanzatori care nu au setat niciun e-mail de follow-up si ma gandesc ca nu le place sa aiba clienti recurenti si ieftini. M-am intrebat mereu de ce se intampla asta si am ajuns la concluzia ca ne este frica sa cerem reviews, de exemplu, pentru ca, clientul din Ro este atipic, pretentios tare si are ideea ca, daca cumpara de 50 lei produsul, sa fie top of the top. De aceea, cred ca ne este frica sa fim transparenti si nu prea avem cum sa ne bazam pe produse ca sa stea in spatele nostru (cum zice americanul), asa ca nu mai trimitem niciun e-mail de follow-up ca sa nu ne tranteasca clientul usa in nas si sa ne demoralizam. Problema este ca, unii dintre noi chiar avem produse bune chiar daca sunt oarecum identice cu cele de slaba calitate si nu prea avem curaj sa ne diferentiem prin transparenta sau sa scoatem in evidenta ca, desi pare identic, produsul nostru are alta calitate. Probabil ca, da, adaugarea de valoare chiar si prin ambalaj, poate sa fie cheia (e o chestiune pe care trebuie s-o internalizez). As vrea sa inteleg totusi, de ce toti cei care au succes in e-comm simt ca trebuie sa faca pasul catre a vinde educatie? Nu e mai cost-efficient sa mergi mai departe, sa te auto-depasesti, sa cresti alte branduri decat sa o virezi catre educationale? Nu va suparati ca pun aceasta intrebare...luati-o cu ideea de transparenta/sinceritate, va rog!
Multumesc de comentariu. Referitor la transparenta, o sa observi ca cei care au locuit sau au calatorit in vestul lumii au o alta abordare asupra afacerilor in general, vor sa fie cat mai transparenti cu clientii si nu le e frica sa dea banii inapoi daca clientul este nemultumit. Legat de follow-up si email-uri, chiar daca functioneaza extrem de bine, majoritatea nu il fac din 2 motive. 1. Nu cunosc efectul acestora si 2. Sunt mult prea ocupati cu lucruri mici si nu se focuseaza pe actiunile care pot aduce valoare adaugata pe termen lung pentru afacerea lor. Sunt mult mai multe lucruri de acoperit aici si o sa folosesc intrebarile tale pentru un video viitor. Acum, referitor la ultima intrebare o sa raspund aici pe scurt dar o sa revin cu un video. 1. Daca vorbim de modelul de afacere, cursurile sau produsele digitale sunt un model de business mult mai profitabil decat comertul 2. Este o oportunitate extraordinara sa ii ajuti pe cei care incep sau vor sa inceapa, cu o parte din experienta ta iar faptul ca tu ai o responsabilitate acum te forteaza sa evoluezi, sa inveti si sa te auto-depasesti mai mult ca orice. 3. Faptul ca faci bani pentru tine iti aduce un nivel de satisfactie, pana intr-un punct unde deja castigul financiar nu te mai misca in nici un fel. -> Faptul ca vezi pe cineva care a invatat de la tine sa faca ceva si are rezultate iti ofera o satisfactie pe care banii nu o cumpara Daca vrei poti sa iei ca referinta teoria lui Maslow, se aplica foarte bine aici. In ultimul paragraf am enumerat motivele mele si a celor care fac sau vand educatie si care sunt bine intentionati dar din pacate acest model de afacere este terfelit de cei care isi pun pantalonii invers, cei care incep sa invete pe altii inainte ca ei sa fi trecut prin proces. Inca odata, iti multumesc pentru comentariu si pentru felul in care ai pus problema. Numai bine!
@@DanielSaga Multumesc si eu pentru feed-backul foarte pertinent legat de toate aspectele discutate. Da, rezonez acum cu motivatia spirituala de give-back si ma bucur ca mai sunt oameni care depasesc bariera "sa fac numai pt mine si ai mei".
Apreciez ca cineva si-a luat din timp sa urmareasca ce am vorbit noi si sa si scrie o parere. Daniel a raspuns deja la cea mai mare parte dar vreau sa abordez ultimele intrabari. Ne-am apucat de facut continut pentru ca (aproape) toata lumea din spatiul ecomm din Romania nu are neaparat foarte mare habar sau experienta si dau informatii din 2017(nivelul actual in RO este de pre-covid in proportie de 90%). Logic ca o sa mergem in zona de e-Learning, de ce? Pentru ca nimeni nu poate sa creasca daca nu are de la cine sa invete. Pentru ca este un business ultra greu dar si foarte bun - pentru noi si pentru cei care invata (Daniel si cu mine stricam lejer 5 cifre in € pe an pe educatie proprie si asta doar o sa creasca). In plus, again, in Romania/Moldova nu este (aproape) nimeni care sa fie up-to-date care sa si vrea sa intre in spatiul acesta de educatie. Referitor la ultima parte, eu si din cate stiu si Saga inca suntem foarte activi in vanzare de produse fizice. Eu lansez inca 2 magazine anul acesta si o platforma de e-learning. Cu drag, Bogdan.
@@bogdangrigorbranding Multumesc pt reply, Bogdan! Da, este foarte important sa predici ce practici si, daca crezi vreodata ca putem sa cuplam experienta mai multor posesori de magazine, noi suntem pe aici. M-ar fi ajutat sincer un exemplu de unghi de abordare campanie de promovare pt bratarile tale. Ok, presupun ca se pune accent pe "hand-made", insa poate mai sunt si alte lucruri pe care nu le intuiesc. Ideea era aceasta: sa inteleg cum promovezi produse ce nu sunt de necesitate si care nu au nu stiu ce functionalitati si cred ca nisa fashion e una destul de ofertanta in ideea de "plictisitoare" (cuvantul este citat din unul din voi).
@@DanielSaga eram în căutarea unui loc de genul. Am multe întrebări pe subiect, de aceea azi voi întra în școala ta e eCommerce. Faci foarte bine, ceea ce faci! Mulțumesc
Poti avea magazin online in alta tara (in sensul ca website-ul sa fie pe tara respectiva, marketingul online sa se adreseze acelei tari, iar depozitul cu produse sa se afle tot acolo) dar firma sa fie creata in Romania si taxele sa se plateasca aici?
website-ul tau este "pe internet", in functie de cine detine hostingul acolo o sa fie adresa magazinului tau; ei dar normal ca poti avea ce website vrei tu sa vinzi unde vrei si vei plati in concecinga taxe de pe firma ta romaneasca. Roaga-l pe Daniel, sigur are content pe tematica asta
Nu cred ca am facut un video special pentru asta deoarece magazinele cu care lucrez eu sunt in Romania si vand in Romania. Am evitat sa fac content pentru dropshipping.
In primul an el ne spune ca vindea 17 bratari pe zi, imi cam scapa ceva si este aberant de mult sa vinzi atat. Ok, marea majoritate au un boom la inceput dar dupa pica usor, la el este invers
Mulțumesc, băieți, că împărtășiți cu noi din experienta si cunoștințele voastre. Eu crosetez jucării și nu reusesc să le vând la un preț care să imi convină. Ce mă sfătuiți? Vă multumesc.
Sfatul ar fi sa incepi sa filmezi procesul eventual in filmulete scurte si sa le postezi pe retelele de socializare, tiktok, reels. Cand vei avea audienta si cerere mai mare o sa poti creste pretul.
Foarte bun, bun interviul pentru cei care pleaca pe ideea de a construi "un brand" fata de a da un tun cu ceva ce este in trend. Sa vinzi bratari este un lucru foarte greu, indiferent ca sunt ieftine sau scumpe. Ar fi fost util sa ne dea Bogdan niste exemple de unghiuri, de abordari din reclame ca sa intelegem si noi, cei care vindem produse "plictisitoare" cam care sunt abordarile.
Legat de transparenta, noi, cei din Romania suntem departe de ideea asta, ba chiar ne sperie al naibii de tare. De fapt, am furnizori/vanzatori care nu au setat niciun e-mail de follow-up si ma gandesc ca nu le place sa aiba clienti recurenti si ieftini. M-am intrebat mereu de ce se intampla asta si am ajuns la concluzia ca ne este frica sa cerem reviews, de exemplu, pentru ca, clientul din Ro este atipic, pretentios tare si are ideea ca, daca cumpara de 50 lei produsul, sa fie top of the top. De aceea, cred ca ne este frica sa fim transparenti si nu prea avem cum sa ne bazam pe produse ca sa stea in spatele nostru (cum zice americanul), asa ca nu mai trimitem niciun e-mail de follow-up ca sa nu ne tranteasca clientul usa in nas si sa ne demoralizam. Problema este ca, unii dintre noi chiar avem produse bune chiar daca sunt oarecum identice cu cele de slaba calitate si nu prea avem curaj sa ne diferentiem prin transparenta sau sa scoatem in evidenta ca, desi pare identic, produsul nostru are alta calitate. Probabil ca, da, adaugarea de valoare chiar si prin ambalaj, poate sa fie cheia (e o chestiune pe care trebuie s-o internalizez).
As vrea sa inteleg totusi, de ce toti cei care au succes in e-comm simt ca trebuie sa faca pasul catre a vinde educatie? Nu e mai cost-efficient sa mergi mai departe, sa te auto-depasesti, sa cresti alte branduri decat sa o virezi catre educationale? Nu va suparati ca pun aceasta intrebare...luati-o cu ideea de transparenta/sinceritate, va rog!
Multumesc de comentariu. Referitor la transparenta, o sa observi ca cei care au locuit sau au calatorit in vestul lumii au o alta abordare asupra afacerilor in general, vor sa fie cat mai transparenti cu clientii si nu le e frica sa dea banii inapoi daca clientul este nemultumit.
Legat de follow-up si email-uri, chiar daca functioneaza extrem de bine, majoritatea nu il fac din 2 motive. 1. Nu cunosc efectul acestora si 2. Sunt mult prea ocupati cu lucruri mici si nu se focuseaza pe actiunile care pot aduce valoare adaugata pe termen lung pentru afacerea lor. Sunt mult mai multe lucruri de acoperit aici si o sa folosesc intrebarile tale pentru un video viitor.
Acum, referitor la ultima intrebare o sa raspund aici pe scurt dar o sa revin cu un video.
1. Daca vorbim de modelul de afacere, cursurile sau produsele digitale sunt un model de business mult mai profitabil decat comertul
2. Este o oportunitate extraordinara sa ii ajuti pe cei care incep sau vor sa inceapa, cu o parte din experienta ta iar faptul ca tu ai o responsabilitate acum te forteaza sa evoluezi, sa inveti si sa te auto-depasesti mai mult ca orice.
3. Faptul ca faci bani pentru tine iti aduce un nivel de satisfactie, pana intr-un punct unde deja castigul financiar nu te mai misca in nici un fel. -> Faptul ca vezi pe cineva care a invatat de la tine sa faca ceva si are rezultate iti ofera o satisfactie pe care banii nu o cumpara
Daca vrei poti sa iei ca referinta teoria lui Maslow, se aplica foarte bine aici.
In ultimul paragraf am enumerat motivele mele si a celor care fac sau vand educatie si care sunt bine intentionati dar din pacate acest model de afacere este terfelit de cei care isi pun pantalonii invers, cei care incep sa invete pe altii inainte ca ei sa fi trecut prin proces.
Inca odata, iti multumesc pentru comentariu si pentru felul in care ai pus problema. Numai bine!
@@DanielSaga Multumesc si eu pentru feed-backul foarte pertinent legat de toate aspectele discutate. Da, rezonez acum cu motivatia spirituala de give-back si ma bucur ca mai sunt oameni care depasesc bariera "sa fac numai pt mine si ai mei".
Apreciez ca cineva si-a luat din timp sa urmareasca ce am vorbit noi si sa si scrie o parere. Daniel a raspuns deja la cea mai mare parte dar vreau sa abordez ultimele intrabari. Ne-am apucat de facut continut pentru ca (aproape) toata lumea din spatiul ecomm din Romania nu are neaparat foarte mare habar sau experienta si dau informatii din 2017(nivelul actual in RO este de pre-covid in proportie de 90%).
Logic ca o sa mergem in zona de e-Learning, de ce? Pentru ca nimeni nu poate sa creasca daca nu are de la cine sa invete. Pentru ca este un business ultra greu dar si foarte bun - pentru noi si pentru cei care invata (Daniel si cu mine stricam lejer 5 cifre in € pe an pe educatie proprie si asta doar o sa creasca). In plus, again, in Romania/Moldova nu este (aproape) nimeni care sa fie up-to-date care sa si vrea sa intre in spatiul acesta de educatie.
Referitor la ultima parte, eu si din cate stiu si Saga inca suntem foarte activi in vanzare de produse fizice. Eu lansez inca 2 magazine anul acesta si o platforma de e-learning. Cu drag, Bogdan.
@@bogdangrigorbranding Multumesc pt reply, Bogdan! Da, este foarte important sa predici ce practici si, daca crezi vreodata ca putem sa cuplam experienta mai multor posesori de magazine, noi suntem pe aici. M-ar fi ajutat sincer un exemplu de unghi de abordare campanie de promovare pt bratarile tale. Ok, presupun ca se pune accent pe "hand-made", insa poate mai sunt si alte lucruri pe care nu le intuiesc. Ideea era aceasta: sa inteleg cum promovezi produse ce nu sunt de necesitate si care nu au nu stiu ce functionalitati si cred ca nisa fashion e una destul de ofertanta in ideea de "plictisitoare" (cuvantul este citat din unul din voi).
Salutare, multumesc pentru ca ati impartasit cu mine experienta voastra. Foarte multe informatii valoroase!
Felicitari!
Multumim si noi ca te-ai uitat, sper ca te-au ajutat informatiile.
@@DanielSaga eram în căutarea unui loc de genul.
Am multe întrebări pe subiect, de aceea azi voi întra în școala ta e eCommerce.
Faci foarte bine, ceea ce faci! Mulțumesc
Poti avea magazin online in alta tara (in sensul ca website-ul sa fie pe tara respectiva, marketingul online sa se adreseze acelei tari, iar depozitul cu produse sa se afle tot acolo) dar firma sa fie creata in Romania si taxele sa se plateasca aici?
website-ul tau este "pe internet", in functie de cine detine hostingul acolo o sa fie adresa magazinului tau; ei dar normal ca poti avea ce website vrei tu sa vinzi unde vrei si vei plati in concecinga taxe de pe firma ta romaneasca. Roaga-l pe Daniel, sigur are content pe tematica asta
Vpn?
Nu cred ca am facut un video special pentru asta deoarece magazinele cu care lucrez eu sunt in Romania si vand in Romania. Am evitat sa fac content pentru dropshipping.
🔥🔥
In primul an el ne spune ca vindea 17 bratari pe zi, imi cam scapa ceva si este aberant de mult sa vinzi atat. Ok, marea majoritate au un boom la inceput dar dupa pica usor, la el este invers
Mulțumesc, băieți, că împărtășiți cu noi din experienta si cunoștințele voastre.
Eu crosetez jucării și nu reusesc să le vând la un preț care să imi convină.
Ce mă sfătuiți? Vă multumesc.
Sfatul ar fi sa incepi sa filmezi procesul eventual in filmulete scurte si sa le postezi pe retelele de socializare, tiktok, reels. Cand vei avea audienta si cerere mai mare o sa poti creste pretul.
Oameni faini.