4ο μάθημα παρασκευής πρόσφορου Greek Orthodox Prosphora

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 тра 2020
  • 4ο μάθημα παρασκευής πρόσφορου Greek Orthodox Prosphora.
    Μάθημα στην ομάδα: "ΠΡΟΣΦΟΡΟ" στο viber (Μάρτιος 2020).
    Για σύνδεση στην ομάδα, χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, εφ` όσον υπάρχει κενή θέση ή για πληροφορίες, μήνυμα στο κινητό: 6976671757 (Τσαπάρας Κωνσταντίνος).
    ua-cam.com/users/redirect?stzi...

КОМЕНТАРІ • 36

  • @katerinakiriakou5924
    @katerinakiriakou5924 4 роки тому +3

    Εξαιρετικό βίντεο κύριε Κωνσταντίνε ευχαριστούμε.

  • @tasiakarafotioy2393
    @tasiakarafotioy2393 3 роки тому +1

    Είστε τέλειος διδάκτωρ παρασκευής πρόσφορου.Ευγε.

  • @konstantinostsaparas6665
    @konstantinostsaparas6665  Рік тому

    Όσοι επιθυμείτε να συνδεθείτε με την εκπαιδευτική κοινότητα "ΠΡΟΣΦΟΡΟ" για να αποκτήσετε την εμπειρία της γνώσης του προζυμιού και του πρόσφορου, μπορείτε να στέλνετε το μήνυμα σας στο κινητό (viber) 6976671757 (Τσαπάρας Κωνσταντίνος).

  • @voulakazakou3474
    @voulakazakou3474 2 роки тому +1

    Συγχαρητήρια!! Το καλύτερο πρόσφορο!

  • @user-yb5uc4us1c
    @user-yb5uc4us1c 4 роки тому

    Κύριε Τσιαπαρα εδώ και δύο μήνες προσπαθώ να φτιάξω το δικό σας πρόσφορο με όλη την διαδικασία σε όλα τα επίπεδα δεν τα εχω καταφέρει να βγει όπως το δικό σας θα συνεχίσω να βλέπω τα μαθήματα σας ειναι εξαιρετικά είστε άριστος σε αυτο που μας διδάσκεται έστω και με τα video ανυπομονώ κάθε φορά να δω μία ακόμα τεχνική μέχρι να πετύχω να φτιάξω το σωστό πρόσφορο!!! Σας ευχαριστω. Καλή Κυριακή καιευλογημένη. μετά από πολύ καιρό. Υγ φυσικά θα ρωτήσω εάν δέχονται οι Ιερείς πλέον προσφορά λογω της πανδημίας!!

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  4 роки тому +2

      Έλενα, Χριστός Ανέστη!
      Να συνεχίσεις να προσπαθείς. Οι δοκιμές κι ο χρόνος θα σου χαρίσουν ωραιότερο αποτέλεσμα. Τώρα τους ζεστούς μήνες πιάνεται από την αρχή με ευκολία το προζύμι και μας δυσκολεύει το ζύμωμα. Το αντίθετο συμβαίνει με τους κρύους μήνες. Το καλοκαίρι οι ζυμωτικές αντιδράσεις γίνονται πιο γρήγορα. Έτσι πρέπει να προσαρμόσουμε τις τεχνικές μας να μην καθυστερούμε στο ζύμωμα. Οι αναπαύσεις της ζύμης ελαχιστοποιούνται για να μην αφυδατωθεί η ζύμη και δεν μπορούμε να έχουμε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
      ΥΓ. Οι θείες λειτουργίες από αύριο ξεκινούν και μάλιστα όπου υπάρχει δυνατότητα θα γίνονται διπλές και καθημερινά. Άρα το πρόσφορο να ετοιμάζεται.

    • @user-lh8yh5gn9m
      @user-lh8yh5gn9m 4 роки тому

      @@konstantinostsaparas6665 Αληθως ο Κυριος.σας ευχαριστω παρα πολυ !!!!

  • @konstantinostsaparas6665
    @konstantinostsaparas6665  4 роки тому

    Συνδεθείτε στην ομάδα (Κοινότητα): "ΠΡΟΣΦΟΡΟ" invite.viber.com/?g2=AQBwh%2BfFtBEZIUtamqkT1dovf3I9%2FFbQNNKak%2Fw3WZ4DN0vlYeXKEW4IIQ%2Fj9ezK στο Viber

  • @konstantinostsaparas6665
    @konstantinostsaparas6665  3 роки тому +1

    Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020
    Ξεκινάμε από σήμερα και για δεύτερη εκπαιδευτική χρονιά τα μαθήματα (αναρτήσεις) στην κοινότητα: «ΠΡΟΣΦΟΡΟ» στο viber.
    Καθημερινά μαθήματα με θέμα: σπουδή του προζυμιού και του πρόσφορου.
    Η προσπάθεια της κοινότητάς μας έχει αγκαλιαστεί από όλα τα σημεία του πλανήτη μας.
    Φρουρείται από τους Πατέρες του ελλαδικού χώρου και του εξωτερικού, που με τις ευχές τους προσφέρουμε τις προσωπικές μας γνώσεις κι εμπειρίες, τόσο στους αρχάριους προσφοροποιούς, όσο και σ` εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.
    Είναι μία εθελοντική διακονία που προσφέρεται με πολλή αγάπη και μεράκι στις νεότερες γενιές, σύμφωνα με την Παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας μας.
    Μερικά από τα μαθήματα της κοινότητας (πρώην ομάδας): «ΠΡΟΣΦΟΡΟ» φιλοξενούνται στο κανάλι μας στο ua-cam.com/channels/4I2irDXWIWRVhnfxzRzzxw.html
    Όσοι επιθυμείτε να συνδεθείτε για να αποκτήσετε αυτή την εμπειρία της γνώσης του προζυμιού και του πρόσφορου, μπορείτε να κάνετε χρήση του παρακάτω συνδέσμου:
    ua-cam.com/users/redirect?q=https%3A%2F%2Finvite.viber.com%2F%3Fg2%3DAQBwh%252BfFtBEZIUtamqkT1dovf3I9%252FFbQNNKak%252Fw3WZ4DN0vlYeXKEW4IIQ%252Fj9ezK&redir_token=nuYfEWnguZr18N-idp2QjhNLYQB8MTU5MjE2NDc1MkAxNTkyMDc4MzUy&event=comments&stzid=UgyuxsvkSQFLGOKJSRF4AaABAg
    Με εκτίμηση οι συνδιαχειριστές της κοινότητας: Ευγενία Ρούνη-Ψαρρού και Κώστας Τσαπάρας
    ΥΓ. Ξεκινήσαμε σήμερα το πιάσιμο του προζυμιού από την αρχή με την ευλογία του βασιλικού, που πήραμε από του παπά του χέρι στη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου)

  • @user-ur4sh8vb1q
    @user-ur4sh8vb1q 4 роки тому

    Τέλειο είναι να Αγία σου τα χαιρακιασας

  • @user-hn5lm6sl4l
    @user-hn5lm6sl4l 4 роки тому +1

    Ακόμη μια νέα μέθοδος παρασκευής του πρόσφορου, και ευχαριστούμε πάρα πολύ. Φυσικά και τα ερωτηματικά παραμένουν ως προς την δοσολογία των υλικών (τώρα το καλοκαίρι παραμένουν ίδιες) και το μόνο που αλλάζουμε είναι η συντομία στην ζύμωση και στην ξεκούραση?

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  4 роки тому

      Όπως τα λες είναι Δημήτρη.
      Μου επιτρέπεις να προσθέσω δυο σκέψεις ακόμη.
      Τώρα τους ζεστούς μήνες αλλάζουν τα δεδομένα στο ζύμωμα. Οι ζυμωτικές αντιδράσεις γίνονται με ταχείς ρυθμούς, άρα πρέπει να προσαρμόσουμε τεχνικές και χρόνους διαφορετικούς.
      1. Χρησιμοποιούμε νερό βρύσης αντί χλιαρό.
      2. Ζυμώνουμε τις πιο δροσερές ώρες του 24ωρου.
      3. Όταν έχουμε δύο ζύμες, εκείνη που δεν δουλεύεται και είναι σε αναμονή, είναι πάντα καλυμμένη με polybag για να αποφύγουμε την αφυδάτωσή της.
      4. Λιγοστεύουμε την ποσότητα του προζυμιού με την προϋπόθεση ότι είναι υγιές.
      5. Αλεύρι κίτρινο σκληρό τύπου Μ. Το μαλακό αλεύρι έχει άλλη απορροφητικότητα.
      6. Εάν το αλεύρι δεν έχει καλή-μεγάλη απορροφητικότητα κρατάμε λίγο από το υπολογισμένο νερό. Αν στην πορεία χρειαστεί, βρέχουμε ανεπαίσθητα τα χέρια μας και ζυμώνουμε.
      7. Εάν η ζύμη μας υπερθερμανθεί (όταν χρησιμοποιούμε μηχανήματα-μίξερ-ζυμωτήρια, τότε καταστρέφεται το πλέγμα της γλουτένης και χάνει η ζύμη τη στήριξή της. Μας δυσκολεύει να τη διαμορφώσουμε και μας επισκέπτεται και η αφυδάτωση που δυσκολεύει ακόμη την κατάσταση.
      8. Αν υπερθερμανθεί η ζύμη, το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο θα είναι πολύ πυκνό και στεγνό και στην ένωσή του με τον οίνο θα διαλύεται.

    • @user-hn5lm6sl4l
      @user-hn5lm6sl4l 4 роки тому

      @@konstantinostsaparas6665 Πάντα πρόθυμος να βοηθήσετε και ευχαριστούμε για αυτό. Πολλές και χρήσιμες συμβουλές, ήδη πήρα την απάντηση σε προηγούμενο ερώτημά μου στην ενότητα "ανάπιασμα" αν διαμορφώνουμε το βάρος του προζυμιού αναλόγως με την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μας δίνετε στις συνταγές σας ποσοστό 10% από το βάρος του νερού κάπου διάβασα ότι σε υψηλές θερμοκρασίες παίρνουμε το 2% σε λίγο πιο χαμηλές το 5% και για θερμοκρασίες 24-26 το 10%

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  4 роки тому +1

      Δημήτρη, γενικά από την εμπειρία μου (δοκιμές, πειραματισμοί) έχω κατασταλάξει σε κάποιες σταθερές αναλογίες υλικών για την παρασκευή του πρόσφορου.
      Γενικά: Χρησιμοποιούμε ένα μέρος αλεύρι (π.χ. 1 κιλό).
      Το νερό θα είναι το μισό του βάρους του, δηλ. 500 ml.
      Το προζύμι θα είναι το 1/10 του βάρους του νερού, δηλ. 50 γρ.
      Το αλάτι 1κγ.
      Να μην είμαστε όμως τόσο απόλυτοι.
      Οι αναλογίες αυτές ανήκουν στην ελαχιστοποίηση του προζυμιού.
      Μπορούμε να κυμανθούμε και στην μεγιστοποίηση του προζυμιού.
      Δηλ. Αντί για 50 γρ. προζύμι, να χρησιμοποιήσουμε μέχρι 100 γρ. προζύμι ή και στο βαρύ χειμώνα και 150 γρ. προζύμι.
      Το αγαθό μας θα γίνει με όλες αυτές τις αναλογίες.
      Όσο λιγότερο προζύμι χρησιμοποιούμε, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας έχουμε στην αισθητική του εξωτερική εμφάνιση (δεν υπάρχουν σκασίματα με την προϋπόθεση ότι δουλεύουμε και τα 7 στάδια ζυμώματος επαρκώς (βλέπε τα 7 στάδια πορείας στην τελευταία μου ανάρτηση του 4ου μαθήματος στο youtube με ημερομηνία 15-5-2020)
      Όσο λιγότερο προζύμι, τόσος περισσότερος χρόνος ωρίμανσης απαιτείται. Μπορεί να φτάσει και τις 15 ώρες να ωριμάσει, χωρίς φυσικά θερμαντική υποστήριξη το χειμώνα και σε θερμοκρασία χώρου 20ο βαθμούς.
      Βάζοντας περισσότερο προζύμι το μέγιστο για 1κ αλεύρι, 100 γρ. ή και παραπάνω, θα μειωθεί ο χρόνος ωρίμανσης.
      Πάλι γενικός κανόνας, είναι: Το χειμώνα περισσότερο προζύμι (απλά για να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο ωρίμανσης).
      Το καλοκαίρι λιγότερο προζύμι για να περιορίσουμε τις ζυμωτικές αντιδράσεις που πολλές φορές ξεκινούν πριν ολοκληρώσουμε τα στάδια ζυμώματος. Σ` αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε τη ζύμη (αγριεύει, δεν στρώνει, δεν γίνεται λεία).
      Προσωπικά χρησιμοποιώ την ίδια ποσότητα προζυμιού όλους τους μήνες του έτους και προσαρμόζομαι με τους χρόνους ωρίμανσης.
      @@user-hn5lm6sl4l

    • @user-hn5lm6sl4l
      @user-hn5lm6sl4l 4 роки тому

      @@konstantinostsaparas6665 Ευχαριστώ πολύ , να έχετε χρόνια Θεάρεστα....

    • @user-hn5lm6sl4l
      @user-hn5lm6sl4l 4 роки тому

      Καλό μεσημέρι κ. Κώστα, ήδη εχω αναρτήσει στο viber την καταπληκτική και αυτή τεχνική ζυμώματος και τα αποτελέσματα (που φυσικά ανήκουν σε σας για τους κόπους σας αλλά και οτι τα μοιράζεστε μαζί μας). Με αφορμή ότι ακόμη θέλω το κάτι παραπάνω έρχομαι να σας ρωτήσω κατά την διάρκεια των γύρων των αναδιπλώσεων πιέζουμε σε όλες τις φάσεις (όταν γυρίζουμε το ζυμάρι κατά 90μοίρες) η μόνο στην πρώτη αναδίπλωση? Επίσης είναι σωστό να κρατάμε την θερμοκρασία της ζύμης κάτω από 25 βαθμούς ή όχι ?) . Ένα μεγάλο ευχαριστώ

  • @konstantinostsaparas6665
    @konstantinostsaparas6665  3 роки тому

    Συνεχίζουμε για δεύτερη εκπαιδευτική χρονιά τα μαθήματα (αναρτήσεις) στην κοινότητα: «ΠΡΟΣΦΟΡΟ» στο viber.
    Το πρώτο μας μάθημα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα αναρτηθεί τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.
    Καθημερινά (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) αναρτούμε μαθήματα με θέμα: σπουδή του προζυμιού και του πρόσφορου.
    Κάθε Παρασκευή από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, απαντάμε στις ερωτήσεις-απορίες των μελών. Στη συνέχεια από ώρα 3 μμ μέχρι το βράδυ, όσοι επιθυμούν αναρτούν τη δική τους προσπάθεια (μια δυο φωτογραφίες με το πρόσφορο που ζύμωσαν).
    Τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές-αργίες δεν αναρτούμε, δεν απαντάμε. Ησυχάζουμε με τις οικογένειές μας.
    Η προσπάθεια της κοινότητάς μας έχει αγκαλιαστεί από ορθοδόξους, που κατοικούν σε όλα τα μέρη της γης.
    Φρουρείται από τους Πατέρες του ελλαδικού χώρου και του εξωτερικού, που με τις ευχές τους προσφέρουμε τις προσωπικές μας γνώσεις κι εμπειρίες, τόσο στους αρχάριους προσφοροποιούς, όσο και σ` εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.
    Είναι μία εθελοντική διακονία που προσφέρεται με πολλή αγάπη και μεράκι στις νεότερες γενιές, σύμφωνα με την Παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας μας.
    Μερικά από τα μαθήματα της κοινότητας (πρώην ομάδας): «ΠΡΟΣΦΟΡΟ» φιλοξενούνται στο κανάλι μας στο ua-cam.com/channels/4I2irDXWIWRVhnfxzRzzxw.html
    Με εκτίμηση οι συνδιαχειριστές της κοινότητας: «ΠΡΟΦΟΡΟ» Ευγενία Ψαρρού - Ρούνη και Κων/νος Τσαπάρας.

  • @user-bc6fn4fk3y
    @user-bc6fn4fk3y 4 роки тому

    Γεια σας.ευχαριστουμε για τις οδηγιες σας.βρισκομαι στο σταδιο λιγο πριν το βαλο στο ταψι.δεν κερωνουμε το ταψακι? Μονο πουδραρουμε? Και παρακαλω ποσοι βαθμοι κ ποση ωρα? 25 λεπτα στους 180 ή 1 και μιση στους 180; ευχαριστω πολυ.

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  4 роки тому +1

      Προηγείται το κέρωμα του ταψιού και το πουδράρουμε όταν κρυώσει. Το χρόνο ψησίματος τον κανονίζει κανείς ανάλογα με την κουζίνα που διαθέτει. Προσωπικά συνηθίζω να ψήνω στους 180ο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ροδίζει περίπου στα 25΄ , οπότε τότε καλύπτω το ταψί.

    • @user-bc6fn4fk3y
      @user-bc6fn4fk3y 4 роки тому +1

      @@konstantinostsaparas6665 σας ευχαριστω απο καρδιας.το εκανα και βγηκε οπως σε εσας...1000 ευχαριστω

  • @AthanasiaVyra68
    @AthanasiaVyra68 4 роки тому

    Χρόνια πολλά

  • @user-nk3sb3bq8p
    @user-nk3sb3bq8p 9 місяців тому

    Καλησπερα σας..προσπαθησα να κανω προζυμι του βασιλικού...ακολουθησα πιστά τις οδηγίες σας..πρωτο 24ωρο...δευτερο 24ωρο και αημερα στις1.30 το μεσημέρι που ανοιξα την πετσέτα κουζίνας που ειχα τυλιγμένο το βαζο ...ειχε υπερχειλίσει το προζυμι και ειχε μια καπως άσχημη μυρωδιά...λεω αυριο πρωτα ο θεος να δοκιμασω παλι,απο την αρχή και να ανοιξω μια μικρη τρυπα στο καπακι(το καπακι δεν το ειχα βιδωσει πανω στο βαζο)😢

  • @alexialexiou
    @alexialexiou 3 роки тому

    Καλησπέρα, ακολούθησα κατά γράμμα το 4ο μάθημα, έφτασα σε ένα ικανοποιητικό οπτικά αποτέλεσμα, αλλά μέσα στο φούρνο το πρόσφορο έσκασε στο πλάι, τι μπορεί να φταίει; ευχαριστώ πολύ

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  3 роки тому

      Οι ρωγμές ελαχιστοποιούνται έως και μηδενίζονται, όταν:
      1. Χρησιμοποιήσουμε καλό αλεύρι (ΚΙΤΡΙΝΟ,ΣΚΛΗΡΟ, ΤΥΠΟΥ Μ)
      2. Αν στο ζύμωμά μας δημιουργήσαμε ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ πρωτεϊνών. Το ισχυρό δίκτυο το πετυχαίνουμε με το επαρκές ζύμωμα, με τεχνικές, όπως είναι οι αναδιπλώσεις.
      Το ισχυρό αυτό δίκτυο το παραλληλίζουμε με το καλό σιδέρωμα που κάνει ο οικοδόμος στις κολόνες και στην ταράτσα. Όσο πιο καλό σιδέρωμα γίνεται, (όσο ο οπλισμός είναι επαρκής και σωστά τοποθετημένος), τόσο πιο αντοχής σπίτι φτιάχνουμε.
      3. Κάνουμε ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ, που ενισχύουμε και θωρακίζουμε την εξωτερική επιφάνεια της ζύμης.
      Αποδυναμώνεται το δίκτυο, όταν:
      1. Δεν τηρούνται οι σωστές αναλογίες υλικών. Παράδειγμα δεν έχουμε γνωρίσει καλά την απορροφητικότητα του αλευριού μας και βάζουμε υπερβολικό νερό.
      2. Χρησιμοποιούμε αλεύρι με λίγες πρωτεΐνες.
      3. Ξεχάσουμε να βάλλουμε αλάτι.
      4. Χρησιμοποιούμε ξινό προζύμι.
      5. Ζυμώνουμε και ειδικά το καλοκαίρι σε μηχανήματα που ζεσταίνουν τη ζύμη.
      6. Η θερμαντική βοήθεια που παράσχουμε κατά την ωρίμανση είναι υπερβολική. Σε αυτή την περίπτωση παράγονται γρήγορα αέρια, που το δίκτυο δεν μπορεί να τα αντέξει.
      7. ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ (όταν το σκάσιμο είναι περιφερικό)
      Στο ψήσιμο το άνοιγμα του σκασίματος, που αυτό συμβαίνει στα πρώτα 20΄ είναι τόσο, όσο ύψος έπρεπε να πάρει ακόμα κατά το γίνωμα (ωρίμανση).
      Περισσότερα για το ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ στην εκπαιδευτική μας κοινότητα: «ΠΡΟΣΦΟΡΟ» στο viber.
      Μπορείτε να συνδεθείτε με τον παρακάτω σύνδεσμο:
      ua-cam.com/users/redirect?q=https%3A%2F%2Finvite.viber.com%2F%3Fg2%3DAQBwh%252BfFtBEZIUtamqkT1dovf3I9%252FFbQNNKak%252Fw3WZ4DN0vlYeXKEW4IIQ%252Fj9ezK&redir_token=nuYfEWnguZr18N-idp2QjhNLYQB8MTU5MjE2NDc1MkAxNTkyMDc4MzUy&event=comments&stzid=UgyuxsvkSQFLGOKJSRF4AaABAg

    • @alexialexiou
      @alexialexiou 3 роки тому

      @@konstantinostsaparas6665 Σας ευχαριστώ πολύ

  • @irinikatsiavou191
    @irinikatsiavou191 4 роки тому

    Έχω προσπαθήσει αρκετά σαν το δικό σας δεν έχω καταφέρει να το φτιάξω

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  4 роки тому +1

      Υπομονές, επιμονές, δοκιμές, χρόνος και το αποτέλεσμα ασύγκριτα καλύτερο!

    • @user-gg8bv1sy4e
      @user-gg8bv1sy4e 2 роки тому

      Μετά από επτά ώρες το πρόσφορο δεν ξινίζει.

  • @AthinaNikolopoulou
    @AthinaNikolopoulou 4 роки тому

    Κε Τσαπάρα, μπορείτε να μας πείτε λίγο και τη διαδικασία ξεκούρασης του προσφόρου, εφόσον ψηθεί;
    Η γιαγιά μου το τύλιγε σε πετσέτα, το έκλεινε με νάιλον σακούλα και το σκέπαζε με κουβέρτα.
    Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, ώστε να μην σκληραίνει μέχρι να κρυώσει το πρόσφορο;

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  4 роки тому +2

      Το ψημένο πρόσφορο το τυλίγουμε με πετσέτα, μπορούμε μετά να το σκεπάσουμε με κουβέρτα. Πριν κρυώσει τελείως, το τυλίγουμε με άλλη στεγνή πετσέτα και το εσωκλείουμε σε polybag. Στη συνέχεια, πριν να το νιώσεις τελείως κρύο, αφαιρείς την πετσέτα και το τυλίγεις με σελοφάν ή το βάζεις μέσα σε σχέτο polybag. Αυτό που προτείνω δεν είναι ο μοναδικός τρόπος. Ο καθένας δοκιμάζει κι επιλέγει τον καλύτερο τρόπο.

    • @AthinaNikolopoulou
      @AthinaNikolopoulou 4 роки тому

      @@konstantinostsaparas6665 Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

  • @soulageorge2803
    @soulageorge2803 3 роки тому +1

    Ine prosfp

  • @bogdanhotea3725
    @bogdanhotea3725 3 роки тому

    Traduceți și în limba română.

  • @irinikatsiavou191
    @irinikatsiavou191 4 роки тому

    Εσάς γιατί η επιφάνεια γιαλιζη;

    • @konstantinostsaparas6665
      @konstantinostsaparas6665  4 роки тому

      Γυαλίζει, επειδή έχουν τηρηθεί με ευλάβεια τα 7 ΣΤΑΔΙΑ στη διαδικασία του ζυμώματος. Είναι τα ΣΤΑΔΙΑ που αναλύουμε λεπτομερώς στα μαθήματα - αναρτήσεις μας στην ομάδα: «ΠΡΟΣΦΟΡΟ» στο viber. (τηλ. για σύνδεση 6976671757 με μήνυμα στο viber).
      Όταν ψηθεί το πρόσφορο, διαβρέχουμε με καυτό νερό την επιφάνειά του και έτσι βρεγμένη την φέρνουμε σε επαφή με τον ατμό για 1-2 λεπτά της ώρας. Σε σκεύος με λίγο νερό που βράζει σε μικρή ένταση επάνω στην εστία της κουζίνας, τοποθετούμε την επιφάνεια, που έχει την σφραγίδα, προς το εσωτερικό του σκεύους για να δέχεται τους ατμούς. Προσοχή, το άνοιγμα του σκεύους ελαφρώς μεγαλύτερο από τη διάμετρο του πρόσφορου για να μην βυθιστεί στο καυτό νερό.
      Το γυάλισμα περιγράφεται εποπτικώς στο 1ο μάθημα (από το 4ο λεπτό της ώρας)