CELE MAI FRECVENTE 5 GREȘELI ÎN DESIGNUL RESTAURANTELOR

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 вер 2024
  • Nu există restaurant frumos sau urât, există restaurant corect sau greșit amenajat. Astăzi vorbim despre cele mai frecvente greșeli în designul restaurantelor, care pot afecta afacerea pe termen lung. Rămâi cu mine până la final pentru a descoperi sfaturi valoroase de evitare a acestor greșeli.
    1. DESIGN FRUMOS, FĂRĂ A ȚINE CONT DE FAPTUL CĂ RESTAURANTUL ESTE UN BUSINESS.
    Designul restaurantului nu va funcționa dacă nu se ține cont de 2 lucruri extrem de importante:
    - FLUXUL OPERAȚIONAL DIN RESTAURANT
    - CONCEPTUL RESTAURANTULUI. Tot ceea ce este amplasat în interiorul unui restaurant trebuie să susțină povestea acestuia, să pună în valoare produsul și să se alinieze identității brandului.
    Tocmai de aceea, un designer de restaurant trebuie sa studieze și anticipeze operațiunile dintr-un restaurant, să cunoască produsul și să aibă în minte experiența clientului înainte de a proiecta spațiul.
    2. PLANIFICAREA SPAȚIULUI
    Spațiul unui restaurant înseamnă BANI, iar o utilizare ineficientă a spațiului, inclusiv depozitare, pregătire, service și stații POS, scade eficiența unui restaurant.
    Elementele de design ar trebui să se concentreze in primul rand pe crearea unui flux de lucru eficient, având în minte produsul și cifra de afaceri preconizată, iar ambianța se proiectează în jurul acestor elemente.
    3. ILUMINAREA GREȘITĂ
    Iluminarea slabă sau dură este o greșeală care poate strica toată experiența unui client în restaurant. Nimeni nu vrea să se lupte să citească meniul sau să vadă ce este în farfurie. Din contră, lumina trebuie sa pună in valoare produsul, exact ca un tablou într-o galerie de artă.
    4. DIMENSIUNIEA MESELOR NU ȚINE CONT DE PRODUS ȘI DE FARFURIILE ÎN CARE SE SERVEȘTE MÂNCAREA. Este o altă dovadă că designul și conceptul unui restaurant trebuie să pornească de la PRODUS.
    5. BĂILE
    În România, bugetul pentru o amenajare se termină atunci când se ajunge la băi care au spațiu extrem de redus și facilități insuficiente. Designul băilor arată respectul față de client și interesul ca el să aibă o experiența placută în restaurant.
    Pentru colaborări si propuneri: grosumedia@gmail.com

КОМЕНТАРІ • 6

  • @IoanaKorda
    @IoanaKorda 3 роки тому +1

    Foarte fain și util contentul din acest video, felicitări. Voiam să te întreb cum ai aborda dpdv iluminare un spațiu de evenimente în care poziția meselor se schimbă în funcție de nr de invitați, tipul evenimentului, poate chiar și forma și dimensiunea meselor?

    • @VICTORGROSU
      @VICTORGROSU  3 роки тому +2

      Exista solutii si am facut o sala de evenimente in care lumina avea mai multe scenarii in dependentă de numarul meselor si amplasarea lor 🚀 Voi face un video in care voi raspunde la intrebari 😉

  • @Dani-yi8ty
    @Dani-yi8ty 3 роки тому +1

    13.03.2021..data de cand te urmăres..adică e prima zi si vreau sa te felicit felul cum explici si cum gândeşti.. eşti un exemplu bun pt noi toti care vrem să deschidem o afacere..👍👍👍

    • @VICTORGROSU
      @VICTORGROSU  2 роки тому

      🤗🚀🚀💪🏻 Multumesc

  • @serrenacochete
    @serrenacochete 3 роки тому

    Am fost la un restaurant cu 3 stele michelin in oslo maaemo, avea zero decoratiuni. Desi mancarea interesanta, faptul ca totul era exagerat de simplu parca a diminuat din experienta.

    • @VICTORGROSU
      @VICTORGROSU  2 роки тому

      Fiecare are propriul talent de face lucrurile depsebite 😉