6 recomandări să-ți gestionezi cu succes începutul de carieră - Business Hacks #71

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 бер 2023
  • Vezi cursurile înregistrate de la Valoria: valoria.ro/cursuri-online/
    În acest podcast, Constantin Măgdălina punctează mecanisme și tehnici pentru creșterea accelerată a afacerilor. Vizionează alte Business Hacks aici: • Cum faci ca să ai proi...
    EPISODUL #71 - Tranziția de la adolescența slujbelor sezoniere la maturitatea slujbelor mai stabile nu a fost niciodată ușoară. Pentru cei care ați trecut prin această experiență știți prea bine la ce mă refer. Dar acum este, probabil, mai greu ca niciodată. Cei care sunteți în această fază, o trăiți pe pielea voastră. Vouă vă dedic business hacks-ul de astăzi și în secundar celor cu experiență ca să vă înțeleagă mai bine și să vă ajute. Din experiența de lucru cu tinerii, la Valoria am sintetizat câteva recomandări concrete care să vă ajute în traseul vostru profesional după cum urmează:
    1. Învață să compui email-uri - După o viață întreagă de mesaje text și postări pe rețelele sociale s-ar putea să realizezi că habar nu ai cum să scrii într-un context profesional pentru adulți. Să înveți cum să redactezi un e-mail formal ar trebui să fie prioritatea ta pe măsură ce îți construiești abilitățile profesionale, deoarece este modalitatea principală prin care vei comunica cu mulți colegi și alte persoane de contact din domeniul tău. În timp ce colegilor mai tineri s-ar putea să nu le pese, colegii cu experiență ar putea considera insultător e-mailurile informale. Folosește întotdeauna formule de adresare formale, politicoase și scrie paragrafe clare, complete, cu o structură gramaticală adecvată.
    2. Fii încrezător, nu arogant - Convertește obișnuința de a-ți proiecta dominanța în relația cu ceilalți când erai adolescent în competența încrezătoare din contextul profesional, fără a te simți arogant. Învață să vorbești cu încredere cu colegii mai în vârstă, dezvoltă-ți inteligența emoțională ca să câștigi respectul și admirația la locul de muncă. Află mai multe din ghidul nostru de comunicare asertivă pe valoria.ro - tabul ghid gratuit - ghid comunicare asertivă în business.
    3. Vorbește în public - Dacă până acum ai evitat cumva vorbitul în public, acum este momentul să începi să vorbești. Indiferent dacă faci o prezentare pentru două sute de persoane sau două, fii pregătit să vorbești în fața altora.În loc să te simți anxios sau cu frică, concentrează-te pur și simplu pe abilitățile profesionale ale unui bun vorbitor în public. Practică enunțarea clară și riguroasă a cuvintelor, adoptă o manieră încrezătoare și relaxată, care încurajează oamenii să te asculte.
    4. Descoperă arta networking-ului - Dacă pentru tine networking înseamnă rețelele sociale, este posibil să nu te fi gândit prea mult la folosirea lor ca instrument de planificare a carierei tale. Indiferent dacă participi la evenimente de networking fizice legate de o anumită industrie sau pur și simplu colectezi informal cărți de vizită, construirea unei rețele profesionale este vitală pentru cariera ta. Studiile arată în mod constant că majoritatea locurilor de muncă în fiecare industrie sunt găsite prin intermediul rețelelor de contacte, așa că gândește-te la asta ca la extinderea opțiunilor pentru viitor.
    5. Cere sfatul - „Nu știu” pot părea ultimele cuvinte pe care să le rostești atunci când ești fără experiență, dar sunt și cea mai bună modalitate de a dobândi cunoștințe noi. Găsirea echilibrului între a cere ajutor și a-ți da seama singur poate fi dificilă, dar este important să contribui la construirea relațiilor cu colegii tăi, asigurându-te în același timp că nu va fi nevoie să ceri foarte des ajutor în viitor.
    6. Gestionează bine timpul - Gestionarea eficientă a timpului nu înseamnă doar să fii punctual. Este vorba despre folosirea bună a timpului odată ce ești acolo. Dacă simți că te străduiești mereu să respecti termenele limită sau să îndeplinești sarcinile zilnice, încearcă o nouă abordare. Petrece câteva săptămâni acordând o atenție deosebită asupra timpului necesar pentru a-ți finaliza munca, apoi adoptă noi abilități de gestionare a timpului pentru a-ți prioritiza, a delega și a-ți aloca responsabilitățile.
    Tu pe care dintre aceste recomandări ai să le adopți cu prioritate?
    Îți place conținutul? Abonează-te și tu la canalul nostru de UA-cam → / valoriabusinesssolutions
    Urmărește Valoria Business Solutions pe paginile de Social Media:
    ➥ Facebook: / valoriatraining
    ➥ Instagram: / valoria.ro
    #businesshacks #businesspodcast #clearandconcise #usefulinfo #agileleadership #achievingpotential #performancetips #leadersarelearners

КОМЕНТАРІ • 2

  • @elenabadea2829
    @elenabadea2829 Рік тому

    Este esential ca la inceput de cariera sa ai rabdare si sa iti ”faci temele bine” inainte sa treci la actiune. Acest tip de material video este de mare ajutor.

  • @constantinmagdalina8763
    @constantinmagdalina8763 Рік тому

    Recomand acest video pentru cei care vor sa-si inceapa cariera si au nevoie de liniile de ghidaj pentru succes. Recomand si pentru cei care au un nivel de experienta avansat si care ii pot ajuta pe debutanti.