COMPETITIE | Samenvatting SPARTA O19 - PSV O19 zaterdag 31 augustus 2024

• Опубліковано 29 вер 2024
  • Samenvatting van de competitiewedstrijd tussen Sparta O19 en PSV O19 op het vernieuwde Sportcomplex Nieuw Terbregge op zaterdag 31 augustus 2024.
    Het waaide flink op het vernieuwde Sportcomplex Nieuw Terbregge van Sparta. En beiden teams hadden dan ook moeite in de beginfase om aan deze omstandigheden te wennen. Sparta had het al snel onder de knie in deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen en de spelers van trainer Tim Vincken hadden een goed strijdplan bedacht om PSV tegen te houden. Met hoog druk zetten en de bal flink afjagen, bracht Sparta PSV flink in de problemen. Sparta kwam ook verdiend op een 1-0 voorsprong door aanvoerder Daniël Hanzen. Sparta bleef de druk erop zetten en had zomaar de 2-0 en 3-0 kunnen scoren als ze iets nauwkeuriger geweest waren.
    De wedstrijd draaide helemaal om toen Noah Sandvliet van Sparta na 2x een overtreding gemaakt te hebben op Joël van den Berg en dus nog voor de rust de rode kaart kreeg. PSV - met een overtal situatie - liet de bal sneller rondgaan. Een scherpe vrije trap genomen door Gino Verhulst werd goed terug gelegd door Joël van den Berg op Robin van Duiven en die kon de bal in de goal schieten: 1-1. PSV zette nog even aan om nog voor de rust op voorsprong te komen, maar de kansen werden gemist.
    De tweede helft was het wachten op de 2e goal van PSV. Sparta probeerde met man en macht, met tijdrekken en veel overtredingen een gelijkspel eruit te slepen. PSV liet het balletje geduldig rondgaan en uiteindelijk resulteerde dit in de 1-2. Een fraaie aanval op rechts waar Eus Waayers de bal goed voortrok op de ingekomen Joël van den Berg die via de keeper de bal in het doel schoot.
    Sparta probeerde de gelijkmaker te forceren door opportunistischer te spelen. PSV kreeg een paar mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, echter de scherpte ontbrak voorin. Daardoor bleef het de hele wedstrijd nog spannend. Sparta leek in blessuretijd nog op gelijke hoogte te komen, echter was de inzet te slap en kon keeper Sijn Kuijsten de bal eenvoudig tegenhouden.
    PSV O19 won de wedstrijd met 1-2 en pakt zo de eerste 3 punten van deze najaarscompetitie.