28. Batman 85 v. (vieraana Mikko Varjamo)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 тра 2024
  • Batman täytti hiljattain kunnioitettavat 85 vuotta ja siksi myös Sarjismiehet Podcast ottaa käsittelyyn Gothamin viittaritarin! Vieraaksi jaksoon saapuu Mikko Varjamo. Käymme jaksossa läpi Batmanin syntyhistoriaa ja Sarjismiesten mielestä hahmon parhaimpia tarinoita. Jakson lopussa selviää myös Sarjismiehet Podcastin tulevaisuus, sillä tämä jakso on kolmannen tuotantokauden viimeinen jakso!
    Mitä Batman sinulle merkitsee? Mitkä ovat mielestäsi hahmon parhaimpia tai heikoimpia tarinoita? Mitä mieltä olette Sarjismiesten paljastuksesta podcastin jatkon suhteen? Antakaa mielipiteenne kuulua kommenttikentässä!
    Suosittelemme myös vierailemaan sponsoreidemme sivuilla. Walt's Comic Shopista löydät Euroopan parhaan valikoiman genresarjakuvia, erityisesti Omnibuksia ja muita isoja kirjoja. Koodilla "sarjismiehet" saat ensimmäisestä yli 40 euron tilauksesta postikulut pois: waltscomicshop.com/
    Jos puolestaan vannotte digitaalisen sarjakuvan nimeen niin rekisteröitykää ihmeessä Global Comicin käyttäjäksi osoitteessa: globalcomix.com/
    Sarjismiehet löytyvät somesta seuraavasti:
    Hannu Kesolan IG: @hannukesola
    Vesa Vitikaisen Facebook: Kersantti Napalm
    Mikael Mäkisen IG: @mikaeljmakinen
    Avainsanat: Batman, Bob Kane, Bill Finger, Frank Miller, Jim Lee, Tim Sale, Robin

КОМЕНТАРІ • 35

  • @VesaVltkalnen
    @VesaVltkalnen 12 днів тому +2

    Hyvää kommenttia, hyvä kun joku skarppaa!

  • @ThingComics
    @ThingComics 21 день тому +10

    Sarjismiehet ja Varjamo purkittaa kauden! Asiaa 🎉 Ja kiitos mainoksesta ja yöllä on parasta duunata kaikkea kivaa 😂😅 Ja onhan se tosiaan niin, että Detective Comics/Dark Knight lehdet on yleensä parempaa kuin normi Batman title!

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  21 день тому +1

      Kyllä🦾🦾 Ja Sarjismiesten kuuntelijat, ottakaa Jusan kanava tilaukseen👌

    • @mikkovarjamo4224
      @mikkovarjamo4224 21 день тому +2

      🦇🦇🦇🦇

  • @MaloneHasco
    @MaloneHasco 21 день тому +9

    Kiitokset tästä kaudesta ja uudella taas nähdään! Itsehän aloitin Batman-urani suoraan Millerin Dark Knight Returnsilla, Ihan tuoreeltaan kesälomalla 1987 kun oli ensimmäiseltä luokalla koulussa. Jos Hannulle jäi lähtemättömästi mieleen kirveellä katkaistu käsi, niin minulle sama oli S/M-pukuisen transhenkilön hakaristein tatuoidut kankut, muun Millerin astetta karumman meiningin muassa. Onneksi mutsi ei näitä koskaan tarkastellut kansia enempää, olisi saattanut lähteä takavarikkoon. Millerin ohella sanoisin, että Long Halloween ja Pöllöjen Hovi ovat minullakin aika kärkisijoilla. Knightfallia aloitin joskus lukemaan, mutta en vaan pystynyt. Mieleen jäi lähinnä Bane ja rumat pukudesignit. Ja se, että se oli aivan jumalattoman pitkä. Leffojen puolelta parhaat taitavat olla näin tämän hetken silmillä uusin The Batman ja '66 TV-sarja. Semmonen Batmaniin liittyvä hot take muuten vielä loppuun, että Bruce Wayne olisi pitänyt siirtää jo syrjään mentoriksi ja Dickin pitäisi olla Batman pysyvästi. Saman voisi tehdä monelle muullekin DC-hahmolle, jotka ovat normi-ihmisiä. Sehän ei tule koskaan tapahtumaan, koska dollarit, mutta parempia sarjakuvia saisivat aikaiseksi sillä tavalla. Silvestrin Batman & Joker: Deadly Duo-tarinan voisi muuten suomentaa. Jos ei muuta, niin ainakin näyttää hemmetin hyvältä.

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  21 день тому +1

      Kiitos paljon🦾 Olet aloittanut oman Batman-uran kyllä ihan huipulta!

    • @MaloneHasco
      @MaloneHasco 21 день тому +1

      @@Sarjismiehet Mcfarlanen kansista muistui justiinsa mieleen, että niissä tuppaa olemaan aina yksi juttu lisää. Kolmen käden lisäksi löytyy Millerin kanssa yhteistyössä tehty Wizard Magazinen Spawn/Batman kansi, missä on kaksi kuuta. :D

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  21 день тому

      @@MaloneHasco Joo, se on klassikko myös😄

  • @juuso7792
    @juuso7792 20 днів тому +4

    Kaiken kaikkiaan loistava kausi, kiitoksia! Jään odottelemaan jatkoa, suomalaista sarjakuva podcastia ei todellakaan ole liikaa

  • @comicsfan1973
    @comicsfan1973 21 день тому +8

    KGBeast näyttää Shang-Chin pahikselta eli Razor Fistiltä jonka ensiesiintyminen tapahtui Marvelin sarjakuvassa Master of Kung Fu 29 (1975). Year One on paras!

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  21 день тому

      Totta! Enpä muistanut enää edes koko hahmon olemassaoloa.

  • @anttiikonen732
    @anttiikonen732 20 днів тому +3

    Hieno jakso, kiitos. Batman aiheena aina kiinnostaa ja paljon on tullut kulutettua sitä eri muodoissa. Sarjakuvista eniten tykkään Millerin jutuista sekä Tappavasta pilasta ja myös Grant Morrisonin ja Dave McKeanin Arkham asylum: a serious house on serious earth on tavallaan todella kiehtova. Persoonallisella tyylillä tehty.

  • @markokankaanpaa1172
    @markokankaanpaa1172 21 день тому +6

    Pakko kai se on omatkin suosikkibättikset internetiin listata.
    Jaksossakin mainitut vampiroinnit, Miller ja Adams + O'Neil. Pari ensimmäistä Black & Whitea.
    Hyvänä kalkkunahömppänä mainittakoon Semicin 90-luvulla julkaisemat Batman/Punisher ja Batman/Spider-Man -spesiaalit. Meininki on hervottoman camp!
    Haluan myös käyttää tämän tilaisuuden, ja hehkuttaa Egmontin joskus ysärin lopussa julkaisemaa Batman 60v -juhlakirjaa. Se sisältää Marshall Rogersin ja Steve Englehartin jo ennen Adamsia ja O'Neilia ilmestyneen Batmanin "vakavamman" tulkinnan nimeltä Strange Apparitions, joka on rikollisen vähän tunnettu.
    Superkiide hienosta jaksosta!

    • @markokankaanpaa1172
      @markokankaanpaa1172 21 день тому +3

      Ai juu, Morrisonin Gothic suomeksi, kitoos!

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  21 день тому +2

      Kiitos paljon!
      Tykkäsin muuten ite kanssa noista mainitsemistasi crossoverista! Batman/Tuomarin luinkin hiljattain, mutta täytyy toi Hämisjuttu lukea myös uusiksi. Muistan, että lapsena pidin paljonkin.
      Mainitsemasi juhlakirja oli muuten älyttömän hyvä myös! Jos muistan, että se oli se vähän kooltaan isompi mustavalkojulkaisu?

    • @markokankaanpaa1172
      @markokankaanpaa1172 21 день тому +3

      Kyllä juurikin se. Hieno laitos!

  • @KympinKoopa
    @KympinKoopa 20 днів тому +3

    Kiitos kaudesta! Itsellä Year One menee myös kärkeen Batman-sarjiksista. Uudemmista irtonaisista jutuista Tom Taylorin Batman The Detective on jäänyt mieleen juurikin vain 6 lehden albumina, ei ole koskaan tullut Batmania luettua pitempinä juoksuina ja itse suosin paljon DC:n Black Label sisältöä niin supersankari sarjiksissa kuin muissakin niiden synkkyyden ja raakuuden takia. Daniel Warren Johnsonin Wonder Woman : Dead Earth isona kovakantisena oli hieno kokonaisuus Black Labelilta. Hyvä tarina ja hienoa taidetta joka pääsee oikeuksiinsa isoilla sivuilla.

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  20 днів тому

      Kiitos paljon! Black Labelia olisi itsekin tarkoitus kesällä hankkia paljon luentaan. Toistaiseksi vain muutamia alppareita löytyy hyllystä

  • @reimamak
    @reimamak 13 днів тому +3

    Tää taisi olla hauskin jakso tähän mennessä. Kiitos. Tunnistin jopa muutamat mainitut Batman-tarinat, mutta paljon tuli esiin ihan uuttakin.

  • @OsmoSuominen
    @OsmoSuominen 3 дні тому +1

    Mielenkiintoista asiaa taas, ja ehdottomasti kaivataan jatkoa Sarjismiehille! Ei haittaa, vaikka välillä olisi jotain lyhyempiä "erikoisjaksoja" tai vastaavaa, jos ei aina ehdi/jaksa koko porukalla isompaa settiä vetää.

    • @OsmoSuominen
      @OsmoSuominen 3 дні тому +1

      Ja en siis tarkoita, että kesällä tarttisi tuommoisia tehdä (hyvä välillä lomailla), vaan ihan "kauden aikana" tarvittaessa.

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  3 дні тому +1

      Kiitos paljon! Syksymmällä taas jatketaan🦾 Jotain pientä saattaa kesälläkin olla tulossa:)

  • @paarnio
    @paarnio 18 днів тому +2

    60-luvulta Carmine Infantino loi minulle tärkeän version hahmosta. Piirsi myös meilläkin käännettyä Flashia.

  • @Coregonus445
    @Coregonus445 9 днів тому +2

    Suuret kiitokset loistavasta podcastista. Myöhäisheränneenä löysin tämän vasta parisen viikkoa sitten. Lähes kaikki jaksot silti kuunneltuna terassiremppaa tehdessä. Ja ollut kyllä mielenkiintoista sisältöä. Ja mikä parasta tämä on innoittanut itseäkin kaivamaan jo pölyttymään päässeet sarjiskokoelmat esiin ja takaisin lukuun. Itselle kipinä sarjakuviin aikoinaan syttyi -90 luvun Ryhmä -X:n myötä ja jos toivoa sopii niin keski-ikäisenä mutanttifanina Claremontin kautta Ryhmä-X:n parissa toivoisin käsittelyyn. Miksei myös Wolverinekin ansaitsisi omaa jaksoaan, vaikka tuntui että entistä suosikkihahmoani jossain vaiheessa työnnettiin joka paikkaan ja jopa kyllästymiseen asti.

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  9 днів тому +1

      Kiitos paljon🦾 Ihan parasta on kuulla, jos vanhoja sarjiksia on podi intoutunut kaivamaan esille!
      Toiveesi saattaa hyvinkin toteutua, kannattaa odotella seuraavaa tuotantokautta;) Wolverinea itse asiassa käsiteltiin muutama kuukausi sitten Tampere kuplii -livepodcastissa, mutta siitä ei valitettavasti ole olemassa tallennetta.

  • @populaarikuriositeetti4306
    @populaarikuriositeetti4306 18 днів тому +3

    Grant Morrisonin Batman on kovinta ikinä. Snyderin Batman myös. Miller sössi "juoksunsa" jo aikoja sitten. O'Neil on silti se kolmas hyvä kirjoittaja. Pyhä kolminaisuus. Arvostan Moorea ja Brubakeria, mutta heidät muistan muista jutuista vielä paremmin. Vanhempaa Batmaniä olen viimeaikoina lukenut paljon, ja Dick Sprangin piirtämät jutut oli mahtavia. Pidän siitä että Batmanillä on pitkä historia, ja Morrison on ainoa joka tämän on hyväksynyt. Siksi Morrison on paras Batman kirjoittaja. Jopa Milleriä parempi. Batman & Dracula oli myös kova. Piirtäjä Kelly Jones on kova piirtäjä. Hyvin samaa henkeä kuin Eisnerin The Spiritissä. Semmoista lievästi surrealistisia juttuja. Dark Nights Metal sijoittuu pääuniversumiin. Kannattaa tsekata myös soundtrack jos on metalli miehiä. Tom Kingin juoksu kannattaa skipata. Lukekaa heerrasmiehet Peter Tomasin Superman JA saman kirjoittajan Batman and Robin juoksu sen perään. Sekin avautuu paremmin. Black Label on DC:n moderni vastine Vertigolle. Jatkumo niissä on sekava. Ai niin...Dark Nights Metalin jatkona tulleista lehdistä kannattaa lukea Challengers of the unknown. Aliarvostettua tavaraa. The Long Halloween on mestariteos. Myös parempi ku Miller. Jatko-osa tekee oikein sen minkä Schumacherin elokuvat tekee väärin. Liisa Ihmemaassa kirjat ovat public domainia. Batman: Hush kannattaa lukea, mutta se on pahasti vanhentunut. Sama kirjoittaja kuin Long Halloweenissa. Skarpatkaa jätkät. Sam Hammin Oikeus on sokea kannattaa muuten lukea. Sama kirjoittaja kuin Burtonin elokuvissa. Pedon kymmenen yötä myös klassikko. Psykolgista Batmaniä edustaa Darwyn Cooken Batman: The Ego joka kannattaa lukea. Robin & Batman myös toki mestariteos. Pidän yhtä paljon Robinin kanssa kuin ilman. Vesalle kättä päälle Damian fanina. Ihastuttava vintiö. Lucius Foxin poika on ihan siisti hahmo. Hyvin vähän kyllä lukenut hänen seikkailujaan. The Multiversity ON ohjekirja multiversumiin. Juuri siitä Metal ottaa ideansa. White Knight oli kovinta ikinä.

    • @Sarjismiehet
      @Sarjismiehet  18 днів тому +1

      Kiitos jälleen hyvistä kommenteista ja lukusuosituksista🦾 Itselleni on nyt postissa tulossa Batman Eternal -omnibus ja sen jälkeen olisi tarkoitus tilata Metal. Vähän tullut taas innostusta tähänkin suuntaan, vaikka varmasti jatkossakin täytyy myöntää DC-vajavaisuutensa😅

    • @mikkovarjamo4224
      @mikkovarjamo4224 17 днів тому +2

      Kiitos Populääri hyvistä tarkennuksista ja suosituksista.🤝 Sama kuin Hannulla, että tämän myötä innostus heräsi taas Batmaniä kohtaan, ja onkin tullut ostettua, lainattua kirjastosta, sekä luettua sitten jakson kuvausten useampiakin albumeita.

    • @mikkovarjamo4224
      @mikkovarjamo4224 17 днів тому +2

      Ja soundtrackin otan kuunteluun.