Bölüm 21 | Öfkeli Bir Ebeveynle Büyümek

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 18 лют 2024
  • Podcast Yayınımızın bu bölümünde "Öfkeli Bir Ebeveynle Büyümek" konusunu konuştuk. İyi seyirler, iyi dinlemeler 😊
    Instagram reels videolarımız:
    Değersiz Hissetmek: / c4ayg6piipv
    Ebeveynin Ebeveyni Olmak: / c4_m9fgi4xm
    Zor Bir Ebeveynle Büyümek: / c215zesikmr
    Öfkeli Bir Ebeveynle Büyümek: / c3kx-rdig4u
    Duygularını Yönetemeyen Çocuklar: / c2kyi2eid9g
    bi' aile meselesi; çocuklara, ergenlere, yetişkinlere, ailelere ve kurumlara danışmanlık hizmeti vermek üzere İzmir, Alsancak’ta kurulmuştur. Farklı alanlarda uzmanlaşmış profesyonellerden oluşan deneyimli bir ekibe sahiptir. Bu merkezde, danışanların kendilerini güvende ve anlaşılmış hissetmesi için çaba harcanır. Etik ilkelere sadakat temel prensiptir.
    Sosyal Medya Hesaplarımız;
    / biailemeselesi
    / birailemeselesi
    info@birailemeselesi.com
    Telefon;
    0530 230 04 25
    0232 421 04 25
    Lütfen dikkat: Bu UA-cam kanalındaki videolar, bilgilendirme ve farkındalık amacıyla hazırlanmıştır. Herhangi bir tanı veya tedavi önerisi içermezler. Sağlık sorunları için mutlaka bir sağlık uzmanına danışınız.
    Videolarda anlatılan vakalar, gerçek hayattan esinlenilerek kurgulanmıştır. Ancak bu vakalar, belirli bireylerin özel bilgilerini içermez ve tamamen hayal ürünüdür.
    #öğretmen #okul #ebeveyn #psikoloji

КОМЕНТАРІ • 113

  • @edgr0423
    @edgr0423 14 годин тому

    Ebeveynlerle ilgili bölümlerde öyle tetikleniyorum ki, yaranın kabuğunu koparmak gibi bir his. Nasıl daha iyi bir ebeveyn olabilirim düşüncesini desteklemek için de paylaşımlarınız muhteşem. Teşekkürler 🌸

  • @ezgyld
    @ezgyld 3 місяці тому +37

    Full öfkeli bir babanın kızı olarak, birebir miras geçen öfkeye gerginliğe sahibim, her ne kadar eleştirsemde istemesem de kendi kizima karşı ofkeme yenik düşünüyorum, reddi miras diyorum ama basaramiyorum, onerinizle susmayı deneyeceğim, hiç istemiyorum böyle olmayı ama hep bir öfke halinde buluyorum kendimi.

    • @anadudu
      @anadudu 3 місяці тому +4

      Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. tam olarak aynı durumdayım.

    • @lili2619
      @lili2619 Місяць тому +1

      Sanki yorumu ben yazmışım gibi. Bütünüyle aynı durum içindeyim tek fark bir kızım değil oğlum olması.

    • @GaddarKerim1
      @GaddarKerim1 Місяць тому

      Olur öyle.

    • @ardabeyoglu3528
      @ardabeyoglu3528 26 днів тому +1

      "Zor bir ailede büyümek" isimli kitabı okuyabilirsiniz. Öneririm

  • @GN-et5de
    @GN-et5de 3 місяці тому +23

    Konuşma tarzınız,ses tonunuz,birbirinize yaklaşımınız ve kendiniz üzerinden hayatınızı anlatmanız o kadar güzel ki...
    Ne olur devam edin,arkanızdayız....

  • @zeyneperitme8861
    @zeyneperitme8861 2 місяці тому +4

    Bütün çocukluğumu tekrar yaşadım bu bölüm. Annemin diğer bütün sorunlarını bizden çıkarısını sonrasında biz uyuduktan sonra gelip öpmeleri,koklamaları. Elinde değildi şimdi çok iyi anlıyorum çünkü annesinden gördüğü “anneliği” uyguluyordu. Bu zinciri kırmak için var gücümle çalışıyorum. İleride çocuklarım benim yazdıklarımı yazmasınlar diye. ❤ süper bir bölümdü çok teşekkürler

  • @tugbamutluuygur3241
    @tugbamutluuygur3241 3 місяці тому +13

    “Diken üstünde yaşamak “ öfkeli ebeveynle yaşamak maalesef. Anlatım tarzınız çok hoş. Konuları heyecanla takip ediyorum.

  • @aydanozdag9175
    @aydanozdag9175 23 дні тому +1

    Harikasınız.. Tüy gibi tavrınızla, çok değerli görüşlerinize, rehberliğinizle bize yoldaş oluyorsunuz❤️İyi ki varsınız🙏

  • @aysebekdemir8725
    @aysebekdemir8725 24 дні тому +1

    25 yaşındayım hala öfkeli baba ile beraber yaşamak durumundayım. Suçluluk hissi, özgür hissetmeme, yetersizlik, kabahatli hissetme, spontenelikten uzaklaşma, kötü beslenme alışkanlığı, depresif ruh halleri.....yani öfkenin hüküm sürdüğü evde oluşabilecek tüm hallerin içindeyim. Duygusal olarak kendimi korumak adına sürekli okumalar, dinlemeler, yürüyüşler yapıyorum. Bu öfkeden korunmanın yolunu henüz tam olarak bulamadım ama artık ses çıkarmayı, tepki göstermeyi öğrendim. Bana haksızlık yapamazsınız demeyi öğrendim. Zinciri kıracak kuşak olacağım ve bunun için çalışmaya devam ediyorum. Bu öfkenin bende karaktere dönüşmesini engellemek için öfkenin bana geldiği her an kendimi kontrol etmeyi öğreniyorum, yolum uzun biliyorum ve bu mücadeleyi verdiğim için de kendimle gurur duyuyorum.
    Bir Aile Meselesi'nin vizyonundan kendi vizyonuma katacağım değerleri alıyorum. Emeğinize teşekkür ederim, umarım ihtiyaç sahibi daha fazla kişiye ulaşırsınız ve ruhsal sağlığını korumayı bilen toplumu inşa etmede katkılarınız çokça olur. Birbirimize görünmez ağlarla bağlı bir yaşam süren varlıklar olarak, her birimizin kendini iyileştirmek için çabalamasını umut ediyorum.
    Sevgiler.

  • @rahmisecret
    @rahmisecret День тому

    Emeğinize,ağzınıza, yüreğinize sağlık,şahsen çok faydalandım teşekkür ederim

  •  2 місяці тому +5

    Bu kanalı yeni fark ettim. Emeklerinize sağlık. Tam da duymaya, öğrenmeye ihtiyacım olan şeyleri dinliyorum sizlerden. Ebeveynliğimi sorgularken ışık oldunuz.

  • @seherdemir8539
    @seherdemir8539 8 днів тому

    Çok faydalı buluyorum programlarınızı sizleri cok seviyoruz emeğinize sağlık 🥰

  • @HaticeDiner
    @HaticeDiner 2 місяці тому +2

    Öfkeli bir ailede büyümek bir çocuğun en büyük şansızlığı bence. 😢 sanki genler aracılığıyla çocuğun bünyesine işliyor. Çocuğun olduğunda ortaya çıkıyor ve aslında çocuktan ziyade öfke sonrası ebeveyni bitiriyor bu öfkeli hal. Çocukken öfkeden muzdarip olan çocuk ebeveyn olunca bu öfkeyi çocuğuna aktarması hissi bitiriyor beni. Öfke üzerine çalışıyorum minimuma indirmek için. Ben çektim çocuğum çekmesin, özgüveni zedelenmesin. Tabi bu öfke konusu sadece aile ile ilgili değil sosyoekonomik durumlarla, eğitim durumuyla, farkındalıkla da ilgili…
    Bir hastalık gibi bedeni de çürütüyor. 😢 bir ebeveyn için çocuk en hassas konu olduğu için iyileşmek istiyor farkındalığı olan her ebeveyn ❤ çok teşekkürler bu güzel konu ve sohbet için. Ses tonunuz bile iyileştirici, aynı zamanda öfkenin ne kadar gereksiz olduğunu hissettiriyor 😊

  • @aysebayrak565
    @aysebayrak565 Місяць тому +1

    Ofkeli ebeveynle buyudum , babamin gozleri renkliydi o kadar korkardim ki bakışlarından , tir soforu idi yurtdisina gider ayda 3 gun eve gelirdi ve ben gelmesin isterdim .Babaminn ofkesinden bikmis bir cocuk kken , simdi kendi cocuguma fazlasiyla ofkelenen bir ebeveyn oldum cok uzucu,gozlerrimde de renkli korkutucu bakiyorum

  • @Hatice-hg1ip
    @Hatice-hg1ip Місяць тому +2

    Bahsettiğiniz şeylerin bir kısmında kendimi dinledim. Özellikle çocukluğumdan başlayan "ayrılmak, başka yerlerde yaşamak, aynı mekanı paylaşmayı istememek" gibi düşüncelerimin neden öylesine yoğun olduğunu anlayamadığım bir dönem vardı. Bu yayını dinlemenin kendimi anlamada yardımcı olduğunu düşünüyorum, teşekkürler💐 Hâlâ o korku atmosferi tetiklediğinde kolaylıkla çocuk modunda yüreği pırpır olabiliyorum. Hayat bir imtihan, incitmemek ve incinmemek duasıyla...

  • @civciv415
    @civciv415 3 місяці тому +2

    Şu son ebeveyn serilerinizin her biriyle kendimi ilişkilendirebildim ve ebeveynlerimle olan ilişkimin neden diğer arkadaşlarımınki gibi olmadığını anladım. On sekiz yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum, bunun altı yılını yurtdışında geçiriyorum. Üniversite sınavını kazandığımdan beri aklımda gitmek vardı. Kaç yıldır aielmi ùç dört ayda bir bile aramam, sadece whatsapp mesajlarıyla iletişim kurarız. Hep arkadaşlarıma bakardım, ailelerini her hafta hattaher gün ararlardı oysa ben onları aramadan aylar geçirebiliyorum ve çoğunlukla ısrar ederlerse arıyorum. Nedenini şimdi anladım, kaçınmacı bir iletişim geliştirmişim. Annem her zaman depresyonda ve üzgün biriydi, babam da sinirli ve kavgacıydı. Hayattan zevk alarak yaşadıklarına bir gün bile şahit olmadım. Yıllar boyunca görüşemediğiniz oldu yurtdışında olmam sebebiyle buna rağmen tekrar görüştüğümüzde onların atmosferinde bir hafta kalmaya bile dayanamıyorum. Keşke kendi sorunları yüzünden boze öyle bir çocukluk yaşatmasalardı, kendime ait hayatım olunca ve bu konularda bilinç kazanınca neden yıllardır melankolik hissettiğimi anladım, sürekli üzgün bir anne görmek, evde her zaman huzursuzluk olması...

  • @sultansipahi3933
    @sultansipahi3933 3 місяці тому +5

    sizi dinlemek benim içimdeki çocuğa dokunuyor, sevgili hocalarım. iyi ki...

    • @bhr400
      @bhr400 3 місяці тому

      Eğer iyileşmemiş ise yaralar, şimdi de verdiğimiz tepkiler, duygular zaten, hâlâ o içimizdeki çocuğa ait. Hepsi...

  • @ozdene.i.1286
    @ozdene.i.1286 3 місяці тому +1

    Kamu spotu olarak her kanalda ebeveynlere günde 1 saat sizi izletseler çocukların psikolojileri 1 yılda % 40 düzelir.

  • @powpanda-8474
    @powpanda-8474 Місяць тому +2

    “Eleştirel bir ebeveynle büyümek” versiyonunu dört gözle bekliyordum ama sanırım yapmayacaksınız 😢 anne kaygılı, baba eleştirmen, ben de kendi yolumu çizmeye çalışıyorum.

  • @user-hc3uj5iu4q
    @user-hc3uj5iu4q 3 місяці тому +1

    Sevgili hocalarım ağzınıza sağlık. Ne kadar anlaşılır konuşuyorsunuz.Genelin anlayabileceği şekilde anlatmak da önemli bir özellik

  • @bahadrdemiray6681
    @bahadrdemiray6681 3 місяці тому +2

    Değerli Hocam bir talebim olacak eğer yaparsanız çok sevinirim. Her bölümün sonunda bir kitap tavsiyesinde bulunmanız beni çok mutlu eder. İlla bölümün konusu ile ilgili olması şart değil, koruyucu ruh sağlığı, kişisel gelişim yada gündelik yaşamı kolaylaştırıcı güzel kitap önerileri çok faydalı olacaktır.
    Emeğinize sağlık çok güzel bir yayın olmuş…

  • @bernabarnie
    @bernabarnie 10 днів тому

    Teşekkür ederim❤

  • @betulakyel8569
    @betulakyel8569 3 місяці тому +2

    Var ya .. Sizz HARİKASINIZ ..🎉...iyi ki varsınız ..❤

  • @gambleroflife
    @gambleroflife 3 місяці тому +1

    Teorisi çok güzel. Bir kaç örnek de var. Fakat sorunun aslı sosyal ortamdan ziyade aile içinde aslında anlaşılan.
    Çok daha fazla örneğin verildiği şu durumda şu yapılır gibi hikayeler ile anlatsanız çok güzel olur. Uzun olur ama çok güzel durum sonuç ilişkisi kurmamıza sebep olur. Yaygın örnekler ile. Çocuğunun abur cubur yediğine endişe edip kızmak gibi. Bak ben bunu yapmayayım dedirtecek şeyler

  • @rasheldoruk2916
    @rasheldoruk2916 2 місяці тому

    Cok begendim cok...Postcast yayininizi dinledikten sonra You Tube'da yorum yapmak icin geldim.Meselenin ince taraflarini öyle guzel, zarif, planli ve dogru bir sekilde ifade ettiniz ki duygularimi ifade etmeden gecmek istemedim.Gercekten cok guzel bir programdi...
    Yolunuz acik olsun...

  • @Aytolunn
    @Aytolunn 19 днів тому

    Emeğinize sağlık ❤

  • @user-gp3ns6gg9d
    @user-gp3ns6gg9d 3 місяці тому

    Bu video bir aile meselesi kanalının karşıma çıkan ilk videosu ve tek kelimeyle müthiş.. Yetişkin olarak yaşadığım anlamsız kaygı öfke, eleştirileceğim yada kavga çıkacak korkumu ve yetersizliğimin kaynağını öfkeli ebeveynle büyümek olduğunu şu an anladım ve sanki kalbimden bir parça koptu..
    diğer videolarınızı da izleyeceğim.. teşekkürler..

  • @gulsenaydn7691
    @gulsenaydn7691 3 дні тому

    ❤❤

  • @selmavazgecti7986
    @selmavazgecti7986 3 місяці тому

    Değerli Zeynep Hanım ve Serdar Bey toplumda ihtiyaç durumdaki konuları ele alış bakımından böyle güzel videolara ulaşım imkanı bulmak çok güzel. Kendi farkındalığımı geliştirdiğim gibi dinlerken de sakin yapınızdan büyük keyif alıyorum. Öğretmen olarak öğrencileri gözlemlemede ve yönlendirmede benim için bir fark yarattı. İhtiyaç duyan velilerim için de iyi bir rehber olacağınızı düşünüyorum. Özellikle kaygı ve öfke konusu okullarımızda da ciddi ele alınması gereken konular olduğu için bu iki konuda velilerime ve bana yol gösterici oldunuz.Teşekkürler.

  • @emzirme_prof_gulizonat
    @emzirme_prof_gulizonat Місяць тому

    İlham verici bir deneyim oldu bu bolumu izlemek, ses tonunuzdan yüreğime şefkat akiyor, bu hissi cok seviyorum, tam da dediginiz gibi zor konulari sefkatlice işlediginiz ve kalbimizi yumusattiginiz icin yureginize, merhametinize sağlık

  • @filizcakr9455
    @filizcakr9455 Місяць тому

    Yine bayıldığım kendime paylar çıkardığım bir programdı. seviliyorsunuz 🥰

  • @aysenuraydogan4712
    @aysenuraydogan4712 3 місяці тому

    Harika bir bölüm, çok teşekkürler. Ailemle de paylaşıyorum bütün bölümleri. Sevgiler❤

  • @elifbayraktaruden
    @elifbayraktaruden 3 місяці тому

    Çok güzel açıklayıcı bir konuşmaydı. İyi ki varsınız. Teşekkürler ☘️

  • @sln91cnr
    @sln91cnr 3 місяці тому

    Ya siz bir tanesiniz, bize ilaç olarak sosyal medyaya girdiğiniz için binlerce kez teşekkür ederiz 💐 sizi etrafimda ki herkese öneriyorum 😊daha sağlıklı ebeveynler ve çocuklarımın akranlarının daha sağlıklı olmasını diliyorum 🙏

  • @meowfit7952
    @meowfit7952 3 місяці тому

    Tesadüfen izledim, düzgün bir program, eminim bir çok kişiye faydalı olacak söyleşileriniz, sizi daha çok kişinin keşfetmesi dileğiyle...

  • @basak.25
    @basak.25 2 місяці тому

    Faydalı ve çok güzel bir bölümdü. Bu öfkeyi bilinçli olarak kullanan ebeveynler de var ama çoğu yetişkinin kendi duygularından ve psikolojisinden habersiz yaşadığı da bir gerçek maalesef. Babalarımıza bakıp aslında onun da bu öfkeyi miras aldığını ve hatta bu öfkenin bizden çok kendine zarar verdiğini görebiliyoruz. Bu da çocuklukta edindiğimiz suçluluk utanç sürekli tedirginlik halinin yanında yetişkinliğimizde bir de üstüne ikircikli duygular yaşamamıza neden oluyor. Velhasıl yaşadığımız topraklarda öfke, gücü ve üstünlüğü sembolize etmediği zaman daha sağlıklı bir toplum daha sağlıklı ebeveyn ve çocuk olacağız.

  • @sedauyar5134
    @sedauyar5134 3 місяці тому +1

    Süpersiniz ağzınıza sağlık.

  • @fatmaozer9151
    @fatmaozer9151 3 місяці тому +1

    Çok kıymetli konular emeğinize sağlık ..

  • @marmarisotomotiv
    @marmarisotomotiv 3 місяці тому

    çok kıymetli önerileriniz için teşekkürler ❤emeğinize yüreğinize sağlık olsun❤

  • @ersinbilgin5195
    @ersinbilgin5195 Місяць тому

    Kendimle yüzleşmem için bir ışık oldunuz❤

  • @bilenkeziban6237
    @bilenkeziban6237 3 місяці тому +1

    Sohbetiniz kalbime dokundu. Çokça sevgilerimi gönderiyorum ❤

  • @mervgul
    @mervgul 3 місяці тому

    Merhabalarr ilk defa bugün videonuza denk geldim. 20 yaşında yetişkinliğe baya baya yaklaşmışken böyle güzel bir kanal bulmak beni mutlu etti. Serdar Abinin sakin, huzurlu sesi ve Zeynep Ablanın tatlılığı çok hoşuma gitti 🤭 videolarını takip etmeye gayret göstereceğim bir kanal. Videolar için teşekkür ederiz ✨️

  • @ozlemuzun6697
    @ozlemuzun6697 3 місяці тому +1

    Serinin neredeyse tamamını izledim, birçok farklı setting, kurgu (video edit) ve kamera açısı denediğinizi farkettim, iki kişiyi etkileşimli olarak, bu mesafeden görebildiğimiz kadraj en iyisi bence. Böyle kalsın lütfen :) Tekli kadrajda dinamik kameraya hiç gerek yok çünkü konuşmacılar konuyu smooth bir şekilde akıtıyorlar zaten. Zeynep hocanın arkasındaki kitaplıkta en üst raftaki objeler boşaltılırsa kadraj daha rahatlar diye düşünüyorum... Kolaylıklar diliyorum..

  • @zeynepdemir9581
    @zeynepdemir9581 3 місяці тому

    Harikasınız😊

  • @birseluzun1113
    @birseluzun1113 16 днів тому

    ❤❤❤

  • @aysec.7105
    @aysec.7105 3 місяці тому +1

    Sinirlar ve pozitif disiplin ile ilgili de videolarinizi rica ederim 🙏🏻

  • @ipekdegirmencioglu7163
    @ipekdegirmencioglu7163 3 місяці тому

    Cok tesekkur ederiz önümüze ışık tutan bu faydalı yayınları yaptığınız için🙏🏻 Duygusal dayanıklılık (resilience) ile ilgili de bir yayın yapabilir misiniz?

  • @azraevren9936
    @azraevren9936 3 місяці тому +5

    Çok naifsiniz,ebeveyn öfkesi muhtemelen şiddete dönmüştür. Çocuklar ciddi anlamda fiziksel şiddete maruz kalıyorlar bu yadsımaz bir gerçek. Siz de bunu konuşmamışsınız.
    Tabi yine de güzel bır sohbet olmuş ama çok eksik..

    • @BiAileMeselesi
      @BiAileMeselesi  3 місяці тому +5

      Bu durumu öfke başlığında konuşmaktansa şiddet başlığında konuşmak daha doğru olacaktır ✌🏻

    • @azraevren9936
      @azraevren9936 3 місяці тому

      @@BiAileMeselesi Teşekkürler 🙋‍♀️

    • @ayseleyla6965
      @ayseleyla6965 3 місяці тому

      40 yaşında öfkeli babamla öfkeden delirirkem video çıktı karşıma. Google bizi dinliyor gerçekten. Kesinlikle şiddet konusunu da işlemelisiniz. Çok faydalı işler bunlar.🌹🌹🌹🌹 ​@@BiAileMeselesi

  • @zeynepciftci177
    @zeynepciftci177 3 місяці тому

    Sizi çok sevdim o kadar sade bir anlatımınız var ki çok etkiledi beni 🌼

  • @kader4363
    @kader4363 2 місяці тому

    Teşekkürler ❤

  • @hayriye560
    @hayriye560 3 місяці тому

    Bazende kendi benliğini ve kendini duyurmak. Ben burdayım demek için öfkelenir insan. Hem öfkeli hemde kaygılı bir ebeveyn büyümek daha zor.

  • @mutluumutlu
    @mutluumutlu 3 місяці тому

    İkiniz de çok ponçik ve tatlı insanlarsınız. Malesef bizim toplumumuz, hadi belki Ege bölgesinin bir kısmını çıkarayım, ülkemizin tamamı, mütemadiyen öfkeli, bile isteye öfkeli ve öfkesini ilgili ilgisiz herkese yansıtmayı çok seven insanlardan (bence hasta insanlardan) oluşuyor. Doğan cüceloğlu bu durumu yani öfkelinin yakıp yıkanın saygı gördüğü kültürleri “otoriter kültürler” olarak açıklamış. Ülkemi terk edecek değilim ama biz buyuz bunu da anlamak lazım. Ben eskiden sınır çizmeye çalışırdım ama sınır mınır hak getire, çok uzun zamandır kendi sağlığım için gerilimli insanlardan ortamlardan uzak kalmaya gayret ediyorum gerekirse kaçıyorum. Herkese de tavsiye ederim daha az yıpratıcı.
    İkinci husus, örnek olaylardan gittiğiniz durumlar dinleyiciler için çok çok daha aydınlatıcı oluyor. İyi çalışmalar, Teşekkürler ❤

  • @gizem12345
    @gizem12345 3 місяці тому

    Başetme mekanizmalarında çocuk bir de yönetmeye çalışabiliyor. Gerçekçi olmasa da. Bende öyle oldu. Ne yapıp edip patlamamasını sağlamalıyım ve patlarsa da sakinleştirmeliyim gibi… boyun eğmeden ve kaçınmadan farklı olarak bunun sorumluluğunu almaktan söz ediyorum. Bu yetişkinlikte de insanların duygularına çok dikkat etmeye dönüyor.

  • @arzuomeroglu9505
    @arzuomeroglu9505 3 місяці тому

    Nasıl güzel insanlarsınız, siz hep anlatın lütfen👏🩵💜

  • @hacergunal1686
    @hacergunal1686 3 місяці тому +1

    Çokça sevgiler sizlerede❤

  • @aysec.7105
    @aysec.7105 3 місяці тому +1

    ❤ harika

  • @0.693L
    @0.693L Місяць тому

    İyi ki varsınız❤gönülden sevgiler

  • @atylms3435
    @atylms3435 2 місяці тому

    Sizi yeni bir anne olarak bebeklerle ilgili bir yayınınız keşfette karşıma çıktığında gördüm o gün dedim ki aaa ben aaa oğlum 😮, sanki beni karşınıza almışsınız ve bir seanstayız gibi hissetmiştim , o günden sonra İnstagram takibi bütün yayınları fırsat buldukça izlemekle devam etti . Dün de podcastte sizi aradım ve baktım oradasınız da 😊, evli olduğunuzu öğrendiğimde yaşadığım aşırı mutluluk ve yaaa çok güzel tepkimden sonra az önce mesaim başlamadan bu podcasti bitirdim . Ve o kadar kendimi buldum ki ❤😢 , söyledikleriniz bir kez dinlenip geçilecek şeyler değil durup takıldıkça bir dakika ne diyordu Çankaya’lar diye bakmam gereken bir yer haline geliyorsunuz bende . Emeklerinize bilginize birikiminize ve böyle bir proje ile bize ettiğiniz hizmete bir değil onlarca teşekkür etmek istiyorum iyiki karşıma çıktınız ❤

  • @littlegarfieldd
    @littlegarfieldd 3 місяці тому +2

    Çok güzel ilerliyor video🤍

  • @ebruarabac1105
    @ebruarabac1105 2 місяці тому

    Programı izlemeye başlamadan beğen butonuna basıyorum Neden mi Çünkü bu program bana iyi geliyor ılık ılık anlatımları çocukluğumdan yaşadığım olayları değerlendirmem sağlayıp şimdi 40'lı yaşlarımda nasıl daha iyi bir birey olabilirim iyi bir eş iyi anne nasıl olabilirim sorularını sormamı sağlıyor yani seviyorum sizleri❤

  • @suppiluliuma7335
    @suppiluliuma7335 3 місяці тому

    Narsist ebeveynle büyümek hakkındaki fikirlerinizi çok merak ediyorum. Mükemmel bir tarzınız var.

  • @mujdatkaya8422
    @mujdatkaya8422 2 місяці тому

    Tesekkurler

  • @fatmazehraoztosun8362
    @fatmazehraoztosun8362 3 місяці тому

    Çok verimli keyifliydi lütfen bir sonraki bölümde öfke yönetimi üzerine daha derin olabilir mi

  • @homojenn
    @homojenn Місяць тому

    En büyük kahramanımız efendimiz (sav) ve sağlıklı öfke dışında öfkelenmedi... Öfkelenmeyin (gadaplanmayın) diye de ısrarla telkin etti.

  • @elifalkan3566
    @elifalkan3566 Місяць тому +1

    Çocuğuna bağıran bir anneyim maalesef. Bu durumdan kurtulmak için çok çareler aradım, çok yöntemler denedim. Ancak sanırım alışkanlığa dönüştüğü için kurtulamıyorum. Çok huzursuzum bu durumdan. Benim için bir tavsiyeniz olur mu?

  • @beyhanerkara7109
    @beyhanerkara7109 3 місяці тому

    Çok güzel bir konuya deyinmißsiniz deyinmißsiniz

  • @seydanurbuyukarslan1107
    @seydanurbuyukarslan1107 3 місяці тому

    cok güzel

  • @hikmetaydogan6141
    @hikmetaydogan6141 3 місяці тому

    Zeynep hocam okullara staja gittiğimiz dönemde siz süpervizörüm değildiniz ama derste grup çalışmasında sorun çıkaran çocuğa kızdığımda uygulamayı sorunsuz yaptığımı anlattığımda sakince ben olsaydım süpervizorün kalmıştın, demiştiniz. Onu hatırladım. Ama şimdi bunu düşününce Serdar hocanın bahsettiğine paralel olarak size Gururla bu sertliği gururla anlatırken, (demek ki saygınlık uyandıran bir davranıştı benim açımdan) sizin sakince ama açıkça kalabileceğimi söylemeniz gözümün önüne geldi 😅😊

  • @serapcakil4320
    @serapcakil4320 3 місяці тому

    Öfkeli bir babayla büyümüş bir kişi olarak uzun yıllar ve aslında hala kendi sesim yükseldiğinde kendi sesimden bile rahatsız oluyorum. Etrafımda ses yükseldiğinde hala donma tepkisi veriyorum. Kendi öfkemi hissetmek ve yönetmek konusunda da sıkıntı yaşıyorum, daha çok pasif agresyon şeklinde öfkemi yansıttığımı fark ediyorum.

  • @ilknurgozutok7192
    @ilknurgozutok7192 3 місяці тому

    Merhabalar, öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim. Çok kıymetli paylaşımlar yapiyorsunuz, umuyorum ki çokça kisiye ulaşırsınız.
    Aciklamalarinizi merak ettiğim sorularim olacak; 5-5.16 saniyeler arasında iliskilerde kontrolsüz öfke yaşandığında, o nokta bir kez görüldüğünde bunun ilişkinin doğalliğini bozduğu üzerinde durmuşsunuz. Sorum; doğallığı bozulan böyle ilişkilerin tüm olumsuz deneyimleri geride bırakarak sağlıklı hale gelmesi mümkün müdür, öfkenin/hiddetin ilişkideki kişiler üzerinde bırakmış olduğu izler ne derece hafifletilebilir, o iliskide tekrar doğal ve sağlıklı iletişim kurabilme gerçekten mümkün müdür? İlerleyen dakikalarda öfkenin ofkeyi tetikleyebileceginden de bahsediyorsunuz, bu durumu yani öfke zincirini tekrar oluşturmadan döngünün dışına çıkabilmek ne kadar mümkündür?

  • @Sureyya-il1uu
    @Sureyya-il1uu Місяць тому

    Bazı insanlar hatalarını kabul etseler , belki çözüm bulunur .Hep haklı gibi su yüzüne çıkılıyor.Ama çocuklar savunmasız

  • @turkiyeturkiye5525
    @turkiyeturkiye5525 3 місяці тому

    Hep o tedirginlikle herşeyi mükemmel yapmaya çalıştım yeter ki kızılmasın

  • @Lulu-jl9hg
    @Lulu-jl9hg 3 місяці тому

    Cok tatlısınız

  • @tugbadegiltuba7225
    @tugbadegiltuba7225 3 місяці тому

    Ben de öfkeli bir babanın kızıyım. Babamı sadece öfkeli halı o sert gözlerle bakışını hatırlıyorum. Şuan 27 yaşındayım babam 75 daha yumuşak huylu oldu. Ama ben şimdi onun yerini aldım öfkeyle bakıyorum hiç sohbetimiz yok bir soru sorarsa cevap veririm. Bir babayla nasıl sohbet edilir bilmiyorum düşüncesi bile bana kötü geliyor. Kendimi degistirmek istedim ama yok buyum ben olmuyor içimden gelmiyor.

  • @sggrt251
    @sggrt251 2 місяці тому

    Serdar abi Zeynep hanımı dinlerken hep 22:46 daki gibi dinle 😅 valla hep Zeynep hanım haklı bir son cümleyi ben söylerim bakışı var genelde kafa dik kaş kalkık bilgeliğimle noktayı ben koyarım havan harbi var. Ben de buradan kulağını çekeyim . Sevgilerle 😊

  • @ozdene.i.1286
    @ozdene.i.1286 3 місяці тому

    Öfkenin korkunun yarattığı saygı ile bir yetişkinin doğal haliyle yarattığı saygı doğu batı sentezi gibi olmuş 😢

  • @selintasdelibasoglu2071
    @selintasdelibasoglu2071 3 місяці тому +1

    Ofkeli babanin ofkeli kiziyim ve neticede ofkesiyle basa cikmaya calisan anneyim. Zeynep hocamin ofkelenmiyorum kismini basa alip defalarca dinledim nasil olur da ofkelenemez bir insan.vucut dilini okumaya calistim. Valhasil daha cok yolum var ama gayretliyim.

    • @molijames6188
      @molijames6188 2 місяці тому

      Sanirim Serdar bey'in Zeynep hanim'a ofkeyle iliskisini sordugu kisimdan bahsediyorsunuz. Aslinda sunu soyluyor, ofkemi yonetebiliyorum ve gencken ofkelenme hakkim oldugunu hissetmiyordum. Bu sozu beni de cok etkiledi cunku kendime baktigimda ben ofkelenmeye hakkim oldugunu dusunuyorum ozellikle cocugumla iletisimimde. Kisacasi sorun saygi gostermemek, kimseye ofkelenmek hakkimiz degil aslinda. Kendimizi iyilestirme yolunda kucuk adimlar attigimiz ve cabaladigimiz icin bizleri tebrik ediyorum. Sevgiler.

  • @cerentuncbilek2400
    @cerentuncbilek2400 3 місяці тому

    Öfkeli anne ve babadan ve hatta öfkeli ilkokul öğretmeninden öğretmen olmaya olan yolculuğumda bunları dinlemek ruhumun yalnızlığını aldı. Şimdi sıra böyle ebeveynler büyüyen öğrencilerimde. Kabul etmeyen velilere ( çocukta izleri bariz) farkındalık için ne yapılabilir?

  • @enginbulbul9010
    @enginbulbul9010 2 місяці тому

    Merhabalar sevgili hocalarım,
    Yayınlarınızı gerçekten çok beğenerek takip ediyorum. Bu öğretici videoları çekip paylaştığınız için size çok teşekkür ederim.
    Üç buçuk yaşında bir kızım var, elimden geldiğince şefkatle yaklaşmaya çalışıyorum, sınır koyma konusunda kendimi çok bilinçli görmüyorum, bu konuda bir video yapmayı düşünüyor musunuz ? Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum, benim için önerileriniz var mıdır ?

  • @zuhalzorluoglu6112
    @zuhalzorluoglu6112 2 місяці тому

    💐

  • @ayseabcdfg2751
    @ayseabcdfg2751 Місяць тому +1

    Çayın rengi mi daha güzel faydalı sohbetiniz mi karar veremedim
    O çayın rengi nasıl öyle oluyor
    Şerbet mi yoksa:))

  • @serifebuber1239
    @serifebuber1239 3 місяці тому

    Sevgili Hocam Yanardağ Anne Baba yoksa ,yaşayıp da yoksa her şeye karşı ,Korumasız yaşadıysak ve küçük yaşta kardeşler Annelik yapmak zorun da kalanlar için ne dersiniz? Sevgiler Saygılar ❤

  • @esennka
    @esennka 2 місяці тому

  • @user-gu8kv3qv7g
    @user-gu8kv3qv7g 3 місяці тому

    BENLE ilgisi olmayan evde surekli kqlp carpintisi anksiyeteyle buyudum ustelik kaynak kendi ebeveynim de degildi cok da korunup kollqnmadim..Allah benzetmesin

  • @hatunkisi1
    @hatunkisi1 3 місяці тому

    Öfkeyi ben de hissetmiyorum. Terapist de hissettiremedi :) kızıyorum ama öfkeye varmıyor

  • @user-gu8kv3qv7g
    @user-gu8kv3qv7g 3 місяці тому

    Evet huzurlu bir ev en buyuk lüks

  • @Sureyya-il1uu
    @Sureyya-il1uu Місяць тому

    Dinledikçe yaşadıklarımı hatırlıyorum

  • @ciritfatma
    @ciritfatma Місяць тому

    Hocam merhaba. Enneagram mizaçla ilgili bilginiz mi var mi?

  • @zc-xe9hd
    @zc-xe9hd 25 днів тому

    Çok üzülünce öfkeleniyorsak peki bunu nasıl halledebiliriz

  • @elvanelvan1178
    @elvanelvan1178 3 місяці тому

    Eşim infazcı boyutta öfkeli minik bir kızımız da var ne yapabilirim?

  • @ozdezor3831
    @ozdezor3831 3 місяці тому

    Ofkelenmeden yukselmeden kizmadan ödeve oturmayan bir oglum var,ofkenin islevselligi de malesef yok değil🙈

  • @beyhanerkara7109
    @beyhanerkara7109 3 місяці тому

    Zize çok teßekür

  • @senagulsun4315
    @senagulsun4315 3 місяці тому

    Ya mesele kendindeyse şöyle sorayım üçüncü adım durmak ya öfkelendiğin şey kendi vücudundaysa sonuç öyle şeyler yaşanıyor ki insan kendine tahammül edemiyor o öfkeyi napcaz

  • @Sece1
    @Sece1 3 місяці тому

    Bende ofkeyi genetik saniyordum. Kimbilir bize de neler yaptilar da boyle olduk. Umarim gelecek nesiller bundan cekmeden yasar.

  • @mervenuribis9478
    @mervenuribis9478 3 місяці тому

    Öfkeli bir babanın cok girişim ruhuna sahip kiziydim...simdi cok ofkeli bir anneyim...ve bu bende 30 yasindan sonra ortaya çıktı...neden neden...

  • @mumineyanar7109
    @mumineyanar7109 3 місяці тому

    Bir ailede baba öfkeli ve anne sakinse çocuk annede sürekli ağlıyor babanın öfkesinden korkup babaya göre ayrı davraniyorsa ne yapmalıyız acaba.

  • @semihuslu6435
    @semihuslu6435 3 місяці тому

  • @turkiyeturkiye5525
    @turkiyeturkiye5525 3 місяці тому

    Korku

  • @feyzatuncs
    @feyzatuncs Місяць тому +1

    Öfkeli ebeveyne maruz kalınan bi çocukluktan sonra gelen yetişkinlikte öfkelenince ya da öfke karşısında gözyaşı dökmek/ağlamak diye bir durum da var, oldukça da yaygın. Öfkeye maruz kalınca hissedilen bir öfke ve düşünsel dünyada haksızlığa uğruyorum şu anda duygusu ve çaresizlik hissiyle gelen ağlama. Aynı anda kendini ifade etmeye, savunmaya çalışsan dahi bir yandan gelen gözyaşlarıyla küçük duruma düşmek ve o haldeyken haliyle yeterince ifade edememek.

  • @mervgul
    @mervgul 3 місяці тому

    Merhabalarr ilk defa bugün videonuza denk geldim. 20 yaşında yetişkinliğe baya baya yaklaşmışken böyle güzel bir kanal bulmak beni mutlu etti. Serdar Abinin sakin, huzurlu sesi ve Zeynep Ablanın tatlılığı çok hoşuma gitti 🤭 videolarını takip etmeye gayret göstereceğim bir kanal. Videolar için teşekkür ederiz ✨️

  • @huseyinkaptan3905
    @huseyinkaptan3905 3 місяці тому

  • @bg-st5yt
    @bg-st5yt 3 місяці тому