Cei 60Ah pentru aceasta baterie se calculeaza in mod normal in C20. Asta inseamna ca bateria poate sa furnizeze timp de 20 de ore un curent constant de 3A ( 60Ah/20h = 3A). Cu cat crestem mai mult peste acesti 3A trasi din baterie, capacitatea maxima scade ( ca si ex la un curent de 0.5C = 30A -> capacitatea maxima este in jur de 30%-35% din cei 60Ah). Iar deasemenea ... daca bateria scade sub 60% din capacitate maxima de incarcare ( pentru baterii auto de putere mare la pornire si nu proiectate pentru descarcari profunde) se v-a degrada mult mai rapid decat alte tipuri de baterii cu o chimie diferita.
Corect! Dar cu cat tragi mai mult curent( mai mare) timpul de descarcare nu este liniar(proportional). Capacitatea poate scade la mai putin decat capacitatea initiala chiar daca este noua.
tre' calculat cu un voltaj mediu deoarece bateria nu are pe tot parcursul testului 12V; in cazul acesta 250W / 11V = 22,7Ah. cand o baterie noua e incarcata 100% are un voltaj de 13,6 - 13,8, in functie si de tipul ei; orice valoare sub 13,6 arata ca bateria are deja o vechime. mi-a placut faptul ca nu ai uitat de consumul invertorului. a mai ramas totusi pe dinafara consumul cablurilor, insa avand in vedere ca majoritatea le folosim pe o distanta relativ mica, 1 - 5m, nu e un consum semnificativ. toate cele bune
Salutare spune-mi și mie te rog că eu nu găsesc pe nici un site acest aparat de măsurat consumul. Unde îl pot găsi? Mulțumesc fac cinste cu un loc bun și o bere rece pe malul Dunării 🐟🍷
Salut. Poti cumpara orice priza cu masurare consum energie electrica, cauta pe emag sunt cu zecile. Nu trebuie neaparat model ca al meu, care nu se mai gaseste fiind vechi.
Buna ziua Era interesant daca aveati o baterie solara cu ciclu adanc de descarcare. Energia pe care o putem lua dintr-un acumulotor incarcat pana tensiunea ajunge la valoarea minima a tensiunii fara a fi afectata Tradus in intervalul de tensiune 13-11 V in functie de capacitatea bateriei cata energie poate fi folosita?
Buna. Experiment foarte bun ,va rog m-ar interesa numele aparatului cu care este testata bateria,banuesc ca ar fi de folos si in cazul bateriilor cu lithiu. Multumesc.
Buna, as dori s-a alimentez apartamentul, in caz de pana de curent, cu un invertor 12v-220v alimentat de la o baterie auto, cu siguranta principala data jos, si conectarea unui cablu cu 2 stechere, unul bagat in invertor iar celalalt intr-o priza, de cati wati ar trebuii s-a fie invertorul pentru a functionata tot apartamentul, cu un frigider, centrala pe gaz, iluminat si 2-3 electrocasnice ( tv, radio, wi-fi) ???
Salut! Verifici ce consum au aparatele tale pe care vrei sa le alimentezi de la baterie si faci singur un calcul, dar trebuie sa ai in vedere ca frigiderul consuma de 10 ori mai mult la pornire, deci daca compresorul frigiderului consuma in mod normal 100W, la pornire are nevoie de 900-1100W. De asemenea centrala termica este posibil sa nu functioneze pe invertor cu unda sinusoidala modificata. Centrala mea nu functioneaza, intra pe avarie. Dupa parerea mea ti-ar trebui un invertor de 3000W ce poate suporta varfuri de 5000W. Mai vine si problema bateriilor, o singura baterie auto nu-ti ajunge decat pentru cateva ore si numai la radio, TV si incarcat dispozitive mobile.
Bună ziua, Eu am făcut același metoda după o baterie auto de 12v 200Ahp cu un alternator auto 12 160 Ahp și anternatorul îmi produce curent electric de 12v c.c 160 Ahp la betaria auto 12 v 200 Ahp. Alternatorul auto exte antrenat în mișcare de un motor electric 12v DC model 775 cu o turație de 8500 Rpm. Pe motorul de 12v DC am legat un speed controler pentru ai reduce turațile de la 8500 rpm la 3000 rpm și îmi încarcă o baterie încărcată flux continuu și pe bateria auto am legata un invertor de 12v DC putere 10 KW de vârf și 8 KW continuu pe invertor am legata în total 1500 watt și merg toată ziua non stop pana o sa pice motorașul electric ori Alternatorul auto.
Foarte interesant! Te rog sa mi recomanzi un invertor pt un bec led de 18 w fără a-mi distruge bateria la mașina , sau la cât timp sa pornesc mașina ca bateria sa fie in parametri. Ajuta ma!!! Îți mulțumesc! PS: sunt pescar , sau dacă ai o idee mai buna pt a putea lumina locul noaptea.
@@Karosh1979Ia-ți o baterie LiFePO4 de vreo 11 kg și o încarci pe drum apoi o iei cu tine! Pune un încărcător de telefon cu voltmetru în loc la brichetă și nu lăsa tensiunea să coboare sub 12,5V că nu mai poți porni motorul!
Domnule Daniel, dați-mi voie să fac câteva corecții în ideea mea , despre ce spuneți, privind datele bateriei: un acumulator are pe el, cele două repere de care spuneați, dar ele semnifică într-un fel, altceva. Cei 60Ah, reprezintă capacitatea bateriei de a furniza timp de o oră cei 60 de A (nu Ah), după care începe să scadă, până la momentul pe care vi-l permiteți sau îl permite invertorul, în cazul din film Adică, dacă folosiți din ea (vorbim de una nouă) 10A (dumneavoastră confundați mereu cu ora, spuneți mereu amperi/oră, ceea ce nu-i corect având în discuți două sau 14 ore) deci 10A vor fi furnizați timp de o oră, după care curentul scade treptat, deci puterea furnizată scade. Deci veți avea 6 ore de funcționare sigură la 10 A/h , sau 12 ore la 5 A, 24 de ore la 2,5 A...La fel de bine puteți lua din baterie și 120A, dar numai pe timp de o jumătate de oră (ideal după prescripțiile de pe etichetă). Cei 500A pe care i-ați menționat dedesubtul capacității orare, reprezintă cum ați spus amperajul la pornire (mai corect cel de scurt), adică ea poate furniza un curent de 500A pe o perioadă de timp foarte scurtă, atât cât să se poată măsura doar , sau da la o cheie pentru pornire. Când alegeți acumulatorul, nu vă orientați după capacitatea în ore, la un acumulator ce-l luați pentru mașină, pentru că niciodată nu veți da la cheie o oră continuu, iar electromotorul niciodată nu va lua 60A, ci dublu, de la 100A în sus. Dacă îl folosiți ca baterie, orientați-vă după acea capacitate raportată la ore, adică un curent cât mai mare timp de o oră. Exemplu, cei 500A furnizați pentru o cheie dată, reprezintă cam de patru ori necesarul unui acumulator, de a porni un motor pe timpul cel mai pretențios, iarna. De ce ? Acumulatorul are întreaga capacitate prescrisă la 20 de grade C, la zero grad are jumătate, ca la minus 20 de grade să rămână la aproape de 25%, adică cum spuneam , de patru ori mai puțin, și tot va da 100A cei necesari electromotorului, pentru a porni. Așa că, nicăieri aici, nu vor fi necesari cei 60Ah, menționați , ci doar curentul maxim dezvoltat, adică cei 500A. Suplimentar, prcizez că un acumulator se descarcă cam 2% pe zi singur (pare cam mult dar așa se precizează), ceea ce înseamnă că lunar necesită încărcare. Dacă după patru luni d neutilizare, motorul a pornit, nu înseană că nu s-a descărcat deloc, ci a mai avut din acea pătrime necesară, să pornească . Deci, consumând 4A constant, nu înseamnă că după 4A ori 15ore bateria e goală, ci doar va scădea , ea continuând să asigure cei 4A până se oprește invertorul, adică poate fi chiar mai multe ore decât cele 15, în funcție de tehnologia bateriei sau chiar când are 7V, exemplu critic.
@@victorpetrurusu1660, când spui 6W/zi , împarți acei 6W la numărul de ore apreciate , să ai consumul orar. Să zicem 12 ore, în care ai o jumătate de W/oră, sau dacă e ziua adevărată de 24 de ore, ai o pătrime de W/h. Acel sfert de W îl împarți la tensiunea bateriei ( care nu e 12V dacă e nouă sau lucrează corect, ci e 12,7-12,8V în gol), și afli curentul ce-l absoarbe aparatul conectat (folosind ca valoare, tensiunea rămasă după conectare). Deci, 6W împărțit la 24h =0,25Wh . Timp de o oră, consumul e de 0,25W, pe care-i împărțim la tensiunea folosită (rotunjit 12V) și ne dă 0,02A, adică 20 de miliamperi (mA). Aveți în acest fel rezultatul curentului absorbit de aparatul conectat , adică 20mA, ceea ce înseamnă a 50-a parte dintr-un amper. Dacă ne raportăm la ce scrie pe bateria din film, 60Ah, vă va trebui 50h pentru a epuiza doar un amper, timp pe care-l înmulțiți cu cei 60Ah de pe etichetă(cazul ideal). Asta, teoretic pentru a ieși din parametrul de 60Ah, că bateria ar trebui să suporte un așa consum mic, mult mai mult de cât cele 300 de ore rezultate având ca sarcină doar 250mA, așa cum spuneam în comentariul de mai sus, bateria suportă cei 60A ca sarcină timp de o oră, după care începe să scadă. Nu înseamnă că dacă pe ea scrie 60Ah, după o oră e descărcată total, ci ea continuă alte multe ore, dar va scădea atât tensiunea , cât și timpul de asigurare al acelui curent. Adică, luăm ca exemplu: asigură timp de o oră 60A, fără să scadă tensiunea, dar în ora următoare dacă consumul e tot de 60A, după câteva minute scade tensiunea cu o anumită valoare, mică, după alte minute scade și mai mult, ca la sfârșitul orei tensiunea să fie cu câțiva volți mai mică, continuând să scadă cu atât mai repede, cu cât trece timpul (amperajul absorbit putând fi același ). Așa cum s-a demonstrat în film, capacitatea reală nu e cea de pe etichetă, chiar și cu bateria nouă, pentru că aprecierile au fost făcute în regim de laborator, dar pe drum până la fabrică, s-au mai pierdut din...caracteristici și parametrii ! Faceți diferența între energie , care este consumul în timp, respectiv Ah sau kWh, și sarcină, care este dat în amperi (A) sau W respectiv kW. Spun asta, să se poată face distincție la un motor care absoarbe din rețea 2kW ca sarcină, și în 10 minute de mers „tastează ” doar puțin peste 300Wh pe contor, dar și pentru a vedea că unde timpul e introdus în calcul, e altceva de cât ceea ce fac cei trei parametrii, tensiune, intensitate și putere. Repet, curentul nu se consumă, deci nu există consumator, ci doar sarcină.
Salut. In interiorul invertorului se afla niste mosfeti care sunt lipiti cu pasta termoconductoare de peretii invertorului, pentru racire. Ventilatorul ajuta la procesul de racire, dar la sarcini mici nu este necesar, fiind suficienta racirea oferita de peretii invertorului.
Salut. O baterie plumb acid nu se descarca mai mult de 50%. In caz contrar durata de viata ii va fi afectata. Bateriile plumb acid nu sunt facute pentru cicluri dese de descarcare incarcare. Pentru incarcarea bateriei foloseste incarcatoare inteligente care opresc incarcarea in mod automat, cum sunt cele de la Lidl. Nivel incarcare baterie auto: 13,1 V bateria conectată la redresor ; 12,6 V = bateria este încărcată 100 % ; 12,4 V = bateria este încărcată 75 % ; 12,2 V = bateria este încărcată 50 % ; 12,0 V = bateria este încărcată 25 % ; 11,9 V = bateria este descărcată;
Salutare....la min 6.31 mentionezi de o lada frig 12v ....ai montat-o fara panou doar pe baterie simplu?....te intreb ca imi fac si eu niste calcule. Mrs si spor la treaba astept si alte clipuri de la tine 🍻
Salut. Lada frigorifica auto consuma 4A. Am lasat-o sa mearga 14 ore dar i-am pus niste fire direct de la baterie, pentru ca altfel are un sistem care opreste singura lada pentru a proteja bateria auto. Cand o alimentez cu acele fire direct de la baterie duce multe ore, chiar daca ventilatorul se invarte mai incet.
salut! eu am conectat un invertor de 600 wati / 1500 wati cu un bec de 100 wati si a mers toata noaptea si bateria de 75 ah nu a cedat si cânta si muzica in masina am conectat si o bormasina si tot nu sa consumat
Salut. Daca bateria este in stare buna, este normal. Bateria mea este veche si uzata, dar bine ca am cumparat alta noua. Poate intr-o zi am sa-mi cumpar una deep cycle sau chiar lithium.
randamentul este mic al invertorului mai bine puneai un CLAMPMETRU SAU UN AMPERMETRU PE BARA DE PLUS A INVERTORULUI SI VEDEAI CATI AMPERI MANANCA DIN BATERIE SI IL TINEAI PANA MUREA INVERTORUL APOI LUAI PIXUL SI CALCULAI
Va salut! Va rog frumos spuneți.mi și mie, pentru o lada frigorifica de 12 V, cum este mai rentabil? Cu invertor sau pusa direct pe baterie? Si in cat timp s.ar consuma?
Numeric, sunt corecte calculele, dar cam incurci marimile fizice....corect este a consumat o energie E=0.41KWh si a rezultat ca bateria are o capacitate C=34Ah ( C=E/U, adica 0.41KWh/12V=34Ah ) la un consum de I=10A, nu 10Ah
un acumulator se masoara amperajul cu o scula ce incarca full descarca si iara incarca full, djmneavoastra aveti pierderi pe cabluri care nu pot fii masurate si estimate real ca o scula speceala, si grosimea firelor la curent continu conteaza foarte mult, si prin placi electronice din invertor se pierde tensiune , curent electric..etc.
Cumpara invertorul din videoclip: l.profitshare.ro/l/8610464
Sunt la sfertul videoului și m-ai făcut sa înțeleg fizica asta în sfârșit!!! Mulțumesc!
Super tare.
Esti un geniu.
Bravo tie.
Felicitări pentru tot.
bravo..esti baiat destept..de azi iti sunt abonat .... :D
Bun , și la cât timp sa pornesc mașina pt siguranța bateriei?
Cei 60Ah pentru aceasta baterie se calculeaza in mod normal in C20. Asta inseamna ca bateria poate sa furnizeze timp de 20 de ore un curent constant de 3A ( 60Ah/20h = 3A). Cu cat crestem mai mult peste acesti 3A trasi din baterie, capacitatea maxima scade ( ca si ex la un curent de 0.5C = 30A -> capacitatea maxima este in jur de 30%-35% din cei 60Ah). Iar deasemenea ... daca bateria scade sub 60% din capacitate maxima de incarcare ( pentru baterii auto de putere mare la pornire si nu proiectate pentru descarcari profunde) se v-a degrada mult mai rapid decat alte tipuri de baterii cu o chimie diferita.
Corect! Dar cu cat tragi mai mult curent( mai mare) timpul de descarcare nu este liniar(proportional). Capacitatea poate scade la mai putin decat capacitatea initiala chiar daca este noua.
Buna! Am o intrebare puteti face un test cati w trage redresorul din reteaua apartamentului? Ce consum are incarcarea bateriei din reteaua electrica
Bună Claudiu! Dacă am 4 baterii de 12v -200ah legate in serie, de câți v trebuie să fie egalizatorul? Și la bateriile AGM se poate pune?
tre' calculat cu un voltaj mediu deoarece bateria nu are pe tot parcursul testului 12V; in cazul acesta 250W / 11V = 22,7Ah. cand o baterie noua e incarcata 100% are un voltaj de 13,6 - 13,8, in functie si de tipul ei; orice valoare sub 13,6 arata ca bateria are deja o vechime. mi-a placut faptul ca nu ai uitat de consumul invertorului. a mai ramas totusi pe dinafara consumul cablurilor, insa avand in vedere ca majoritatea le folosim pe o distanta relativ mica, 1 - 5m, nu e un consum semnificativ. toate cele bune
salut , am invertorul din clip si as dori sa montez un voltmetru ca si tine , dar nu ma pricep , imi poti da niste indicatii in acest sens? multumesc!
Salut, il conectezi la firele ce vin de la baterie.
cu asa ceva pot incarca bateriile la o bicicleta electrica de 60 volti si 20 amperi???
Salutare spune-mi și mie te rog că eu nu găsesc pe nici un site acest aparat de măsurat consumul.
Unde îl pot găsi?
Mulțumesc fac cinste cu un loc bun și o bere rece pe malul Dunării 🐟🍷
Salut. Poti cumpara orice priza cu masurare consum energie electrica, cauta pe emag sunt cu zecile. Nu trebuie neaparat model ca al meu, care nu se mai gaseste fiind vechi.
Am comandat una deja
GREEN BLUE GB202
O aștept sper să mu-mi prind urechile prin ia că nu are manual în Romană
Buna ziua
Era interesant daca aveati o baterie solara cu ciclu adanc de descarcare. Energia pe care o putem lua dintr-un acumulotor incarcat pana tensiunea ajunge la valoarea minima a tensiunii fara a fi afectata
Tradus in intervalul de tensiune 13-11 V in functie de capacitatea bateriei cata energie poate fi folosita?
Buna.
Experiment foarte bun ,va rog m-ar interesa numele aparatului cu care este testata bateria,banuesc ca ar fi de folos si in cazul bateriilor cu lithiu.
Multumesc.
Salut. Este cumparat din China, de pe ebay, nu mai retin cum se numeste.
Buna, as dori s-a alimentez apartamentul, in caz de pana de curent, cu un invertor 12v-220v alimentat de la o baterie auto, cu siguranta principala data jos, si conectarea unui cablu cu 2 stechere, unul bagat in invertor iar celalalt intr-o priza, de cati wati ar trebuii s-a fie invertorul pentru a functionata tot apartamentul, cu un frigider, centrala pe gaz, iluminat si 2-3 electrocasnice ( tv, radio, wi-fi) ???
Salut! Verifici ce consum au aparatele tale pe care vrei sa le alimentezi de la baterie si faci singur un calcul, dar trebuie sa ai in vedere ca frigiderul consuma de 10 ori mai mult la pornire, deci daca compresorul frigiderului consuma in mod normal 100W, la pornire are nevoie de 900-1100W. De asemenea centrala termica este posibil sa nu functioneze pe invertor cu unda sinusoidala modificata. Centrala mea nu functioneaza, intra pe avarie. Dupa parerea mea ti-ar trebui un invertor de 3000W ce poate suporta varfuri de 5000W. Mai vine si problema bateriilor, o singura baterie auto nu-ti ajunge decat pentru cateva ore si numai la radio, TV si incarcat dispozitive mobile.
Succes la tine.
Salut!
Unde pot găsii un invertor ca acela?
Multumesc!
Salut. Poti cumpara invertorul de aici: l.profitshare.ro/l/8610464
@@Anturaju93 de unde cumpăr. Invertor că acel prezentat de dumnevoastră. Vă mulțumesc
Bună ziua, Eu am făcut același metoda după o baterie auto de 12v 200Ahp cu un alternator auto 12 160 Ahp și anternatorul îmi produce curent electric de 12v c.c 160 Ahp la betaria auto 12 v 200 Ahp. Alternatorul auto exte antrenat în mișcare de un motor electric 12v DC model 775 cu o turație de 8500 Rpm. Pe motorul de 12v DC am legat un speed controler pentru ai reduce turațile de la 8500 rpm la 3000 rpm și îmi încarcă o baterie încărcată flux continuu și pe bateria auto am legata un invertor de 12v DC putere 10 KW de vârf și 8 KW continuu pe invertor am legata în total 1500 watt și merg toată ziua non stop pana o sa pice motorașul electric ori Alternatorul auto.
Foarte interesant! Te rog sa mi recomanzi un invertor pt un bec led de 18 w fără a-mi distruge bateria la mașina , sau la cât timp sa pornesc mașina ca bateria sa fie in parametri. Ajuta ma!!!
Îți mulțumesc!
PS: sunt pescar , sau dacă ai o idee mai buna pt a putea lumina locul noaptea.
Salut. sunt becuri led care functioneaza direct la 12V, nu te mai complici cu invertor.
@@Anturaju93 ok , dar trebuie sa mai pornesc și mașina din când in când ,, nu?
@@Karosh1979Ia-ți o baterie LiFePO4 de vreo 11 kg și o încarci pe drum apoi o iei cu tine!
Pune un încărcător de telefon cu voltmetru în loc la brichetă și nu lăsa tensiunea să coboare sub 12,5V că nu mai poți porni motorul!
Domnule Daniel, dați-mi voie să fac câteva corecții în ideea mea , despre ce spuneți, privind datele bateriei: un acumulator are pe el, cele două repere de care spuneați, dar ele semnifică într-un fel, altceva. Cei 60Ah, reprezintă capacitatea bateriei de a furniza timp de o oră cei 60 de A (nu Ah), după care începe să scadă, până la momentul pe care vi-l permiteți sau îl permite invertorul, în cazul din film Adică, dacă folosiți din ea (vorbim de una nouă) 10A (dumneavoastră confundați mereu cu ora, spuneți mereu amperi/oră, ceea ce nu-i corect având în discuți două sau 14 ore) deci 10A vor fi furnizați timp de o oră, după care curentul scade treptat, deci puterea furnizată scade. Deci veți avea 6 ore de funcționare sigură la 10 A/h , sau 12 ore la 5 A, 24 de ore la 2,5 A...La fel de bine puteți lua din baterie și 120A, dar numai pe timp de o jumătate de oră (ideal după prescripțiile de pe etichetă). Cei 500A pe care i-ați menționat dedesubtul capacității orare, reprezintă cum ați spus amperajul la pornire (mai corect cel de scurt), adică ea poate furniza un curent de 500A pe o perioadă de timp foarte scurtă, atât cât să se poată măsura doar , sau da la o cheie pentru pornire. Când alegeți acumulatorul, nu vă orientați după capacitatea în ore, la un acumulator ce-l luați pentru mașină, pentru că niciodată nu veți da la cheie o oră continuu, iar electromotorul niciodată nu va lua 60A, ci dublu, de la 100A în sus. Dacă îl folosiți ca baterie, orientați-vă după acea capacitate raportată la ore, adică un curent cât mai mare timp de o oră. Exemplu, cei 500A furnizați pentru o cheie dată, reprezintă cam de patru ori necesarul unui acumulator, de a porni un motor pe timpul cel mai pretențios, iarna. De ce ? Acumulatorul are întreaga capacitate prescrisă la 20 de grade C, la zero grad are jumătate, ca la minus 20 de grade să rămână la aproape de 25%, adică cum spuneam , de patru ori mai puțin, și tot va da 100A cei necesari electromotorului, pentru a porni. Așa că, nicăieri aici, nu vor fi necesari cei 60Ah, menționați , ci doar curentul maxim dezvoltat, adică cei 500A. Suplimentar, prcizez că un acumulator se descarcă cam 2% pe zi singur (pare cam mult dar așa se precizează), ceea ce înseamnă că lunar necesită încărcare. Dacă după patru luni d neutilizare, motorul a pornit, nu înseană că nu s-a descărcat deloc, ci a mai avut din acea pătrime necesară, să pornească . Deci, consumând 4A constant, nu înseamnă că după 4A ori 15ore bateria e goală, ci doar va scădea , ea continuând să asigure cei 4A până se oprește invertorul, adică poate fi chiar mai multe ore decât cele 15, în funcție de tehnologia bateriei sau chiar când are 7V, exemplu critic.
Îmi poate spune cineva cati amperi reprezintă un consum de 6wati pe zi din totalul unei baterii auto 12v și 50 Ah/oră?
@@victorpetrurusu1660, când spui 6W/zi , împarți acei 6W la numărul de ore apreciate , să ai consumul orar. Să zicem 12 ore, în care ai o jumătate de W/oră, sau dacă e ziua adevărată de 24 de ore, ai o pătrime de W/h. Acel sfert de W îl împarți la tensiunea bateriei ( care nu e 12V dacă e nouă sau lucrează corect, ci e 12,7-12,8V în gol), și afli curentul ce-l absoarbe aparatul conectat (folosind ca valoare, tensiunea rămasă după conectare). Deci, 6W împărțit la 24h =0,25Wh . Timp de o oră, consumul e de 0,25W, pe care-i împărțim la tensiunea folosită (rotunjit 12V) și ne dă 0,02A, adică 20 de miliamperi (mA). Aveți în acest fel rezultatul curentului absorbit de aparatul conectat , adică 20mA, ceea ce înseamnă a 50-a parte dintr-un amper. Dacă ne raportăm la ce scrie pe bateria din film, 60Ah, vă va trebui 50h pentru a epuiza doar un amper, timp pe care-l înmulțiți cu cei 60Ah de pe etichetă(cazul ideal). Asta, teoretic pentru a ieși din parametrul de 60Ah, că bateria ar trebui să suporte un așa consum mic, mult mai mult de cât cele 300 de ore rezultate având ca sarcină doar 250mA, așa cum spuneam în comentariul de mai sus, bateria suportă cei 60A ca sarcină timp de o oră, după care începe să scadă. Nu înseamnă că dacă pe ea scrie 60Ah, după o oră e descărcată total, ci ea continuă alte multe ore, dar va scădea atât tensiunea , cât și timpul de asigurare al acelui curent. Adică, luăm ca exemplu: asigură timp de o oră 60A, fără să scadă tensiunea, dar în ora următoare dacă consumul e tot de 60A, după câteva minute scade tensiunea cu o anumită valoare, mică, după alte minute scade și mai mult, ca la sfârșitul orei tensiunea să fie cu câțiva volți mai mică, continuând să scadă cu atât mai repede, cu cât trece timpul (amperajul absorbit putând fi același ). Așa cum s-a demonstrat în film, capacitatea reală nu e cea de pe etichetă, chiar și cu bateria nouă, pentru că aprecierile au fost făcute în regim de laborator, dar pe drum până la fabrică, s-au mai pierdut din...caracteristici și parametrii ! Faceți diferența între energie , care este consumul în timp, respectiv Ah sau kWh, și sarcină, care este dat în amperi (A) sau W respectiv kW. Spun asta, să se poată face distincție la un motor care absoarbe din rețea 2kW ca sarcină, și în 10 minute de mers „tastează ” doar puțin peste 300Wh pe contor, dar și pentru a vedea că unde timpul e introdus în calcul, e altceva de cât ceea ce fac cei trei parametrii, tensiune, intensitate și putere. Repet, curentul nu se consumă, deci nu există consumator, ci doar sarcină.
cum ai facut sa anulezi ventilatorul care merge continuu?
I-am pus un intrerupator on/off pe fir.
Pentru o baterie ROMBAT TEMP TEST de 100Ah ce invertor recomanzi ?
Invertorul se cumpara in functie de consumatorii legati la acesta, nu dupa baterie, deci poti conecta orice invertor de 12V.
Foarte adevărat ❤️❤️❤️❤️❤️👍👍👍👍👍
La ce foloseste ventilatorul invertorului? Daca l-ai oprit nu dauneaza?
Salut. In interiorul invertorului se afla niste mosfeti care sunt lipiti cu pasta termoconductoare de peretii invertorului, pentru racire. Ventilatorul ajuta la procesul de racire, dar la sarcini mici nu este necesar, fiind suficienta racirea oferita de peretii invertorului.
@@Anturaju93 a ...multumesc
Ventilatorul inventarului este pentru răcire pentru că de la un timp el se înfierbântat că scoate din 12v în 220 și de aia îi trebe
Salutare! La cît ar fi indicat să încarc bateria de exemplu este fulllll la 13 v o baterie mi sa dus probabil am descarcato sub 9v ms ?
Salut. O baterie plumb acid nu se descarca mai mult de 50%. In caz contrar durata de viata ii va fi afectata. Bateriile plumb acid nu sunt facute pentru cicluri dese de descarcare incarcare. Pentru incarcarea bateriei foloseste incarcatoare inteligente care opresc incarcarea in mod automat, cum sunt cele de la Lidl.
Nivel incarcare baterie auto:
13,1 V bateria conectată la redresor ;
12,6 V = bateria este încărcată 100 % ;
12,4 V = bateria este încărcată 75 % ;
12,2 V = bateria este încărcată 50 % ;
12,0 V = bateria este încărcată 25 % ;
11,9 V = bateria este descărcată;
@@Anturaju93 mrs pentru detaliile care chiar le asteptam, ai un abonat în plus ms.
Incertitudini poate fi folosit și cu motorul pornit???
Chiar este recomandat sa fie folosit cu motorul pornit pentru a evita riscul descarcarii bateriei si apoi nu mai poti porni autoturismul.
Daniel Anturaju mulțumesc mult .
Salutare....la min 6.31 mentionezi de o lada frig 12v ....ai montat-o fara panou doar pe baterie simplu?....te intreb ca imi fac si eu niste calcule. Mrs si spor la treaba astept si alte clipuri de la tine 🍻
Salut. Lada frigorifica auto consuma 4A. Am lasat-o sa mearga 14 ore dar i-am pus niste fire direct de la baterie, pentru ca altfel are un sistem care opreste singura lada pentru a proteja bateria auto. Cand o alimentez cu acele fire direct de la baterie duce multe ore, chiar daca ventilatorul se invarte mai incet.
@@Anturaju93 mrs frumos
Salut.am o sursă care scoate 12w și 20 amperi și mănâncă pe oră 450w.as putea lega un invertor de 3000-4000w
A naibii școală..cine o fi inventat-o! .....păi la ce spui că ai,cred că poți lega chiar 5 invertoare 🤣
De unde ai luat acest. Invertor dă-mi și mie. Nr de telefon ce magazin vă mulțumesc.
Salut! Invertorul este SAL2000 cumparat de la Altex.
salut!
eu am conectat un invertor de 600 wati / 1500 wati cu un bec de 100 wati si a mers toata noaptea si bateria de 75 ah nu a cedat si cânta si muzica in masina am conectat si o bormasina si tot nu sa consumat
Salut. Daca bateria este in stare buna, este normal. Bateria mea este veche si uzata, dar bine ca am cumparat alta noua. Poate intr-o zi am sa-mi cumpar una deep cycle sau chiar lithium.
@@Anturaju93 salut!
hai volosit deeper sonar?
Distrugi bateria in 45 de zile cu invertorul ala că e pentru mașina maxim 10% poți trage din baterie
Astfel ca, la.o pompa de apa 370w:12= 30,8(3)Ah se consuma într-o ora! Dacă e asa, mulțumesc-u-ți frumos!
randamentul este mic al invertorului mai bine puneai un CLAMPMETRU SAU UN AMPERMETRU PE BARA DE PLUS A INVERTORULUI SI VEDEAI CATI AMPERI MANANCA DIN BATERIE SI IL TINEAI PANA MUREA INVERTORUL APOI LUAI PIXUL SI CALCULAI
Va salut!
Va rog frumos spuneți.mi și mie, pentru o lada frigorifica de 12 V, cum este mai rentabil?
Cu invertor sau pusa direct pe baterie?
Si in cat timp s.ar consuma?
Dacă lada este la 12v de ce să o pui prin invertor?????? Să o arzi?
Pt că sunt lăzi frigorifice care funcționează și la 220v, și la 12v.
Exista baterii EFB mult mai rezistente, si mai putin pretențioase decat AGM la incarcare.
Numeric, sunt corecte calculele, dar cam incurci marimile fizice....corect este a consumat o energie E=0.41KWh si a rezultat ca bateria are o capacitate C=34Ah ( C=E/U, adica 0.41KWh/12V=34Ah ) la un consum de I=10A, nu 10Ah
putin peste 55w fiindca ii da pe filament 211v daca ii dadea 220...230v iti zic ca se apropia de 70....75w :)
De unde se poate cumpara contorul de consum?
un acumulator se masoara amperajul cu o scula ce incarca full descarca si iara incarca full, djmneavoastra aveti pierderi pe cabluri care nu pot fii masurate si estimate real ca o scula speceala, si grosimea firelor la curent continu conteaza foarte mult, si prin placi electronice din invertor se pierde tensiune , curent electric..etc.
Dacă tot o încarci la soare ce tot măsurați consumu nu se incarca în continuu o stocheze și o vinzi la magazin
Dacă tragi 10A la 12V adică 120W ar trebui să țină 6 ore, adică 6h×10A=60Ah!
Ar trebui dar nu tine. Fiecare baterie are o curba de descarcare timp/amperi. 10 amperi descarca repede o baterie plumb/acid.