Pe mine m ai convins! Chiar avem nevoie de oameni cu o așa gândire Promovați aceste idei cât mai mult posibil și tot atât țineți va de cuvânt! Romania are atât de multă nevoie de oameni că tine!
Cata minte sa ai sa iei lectii de economie, adica sa stai s-asculti baliverne de la unu care a fost la guvernare, si stii ce-a realizat? Sunt convins ca habar n-ai, sunt convins ca habar n-ai ca baiatul asta si alti cativa de la USR ti-au liberalizat piata de energie, de-am ajuns sa avem al 3-lea cel mai scump kwh din toata europa, de riscam dezindustrializarea. Iar tu-l admiri pe acest individ, ba chiar ti-l doresti sa ne conduca, pentru ca tu literalmente habar n-ai pe ce lume traiesti.
@@ionutc83 nimic n-ai inteles despre liberalizarea pietei de energie. si nici de ce avem preturile pe care le avem la energie. dar macar nu mai deschide subiectele astea ca habar nu ai. astia ca tine sunt cei mai usor de influentat, aveti numai frustrari si sunteti plini de ura, nu stiti catre cine, catre ce sau de ce. doar ca trebuie ura catre ceva, lasa ca va ajuta PSD/PNL dar mai ales AUR sa o directioneze. dupa care veniti sa va plangeti.
@@ionutc83degeaba le zici. Aici toti sunt cu USR (ori platiti sa posteze asa ori neinformati)> Hai pe aia platiti aia e, iau banul, stiu ce fac, dar manipuleaza. Dar aia neinformati, cum frate sa fii neinformat in 2023? Dupa serviciu tu ce faci? Stai pe NF? Si apoi verifici tik tok si atat? Si pui botul la ce zic sefii tai la tigara in pauza la multinationala? Daca da, atunci ne meritam soarta. NU am incredere in asta nici sa imi tina valiza 2 minute pana ma duc la wc.
Mii de multumiri, George, mii de multumiri dl. Ministru, am aflat atat de multe lucruri importante pe care nimeni nu ti le explica cu asa lux de amanunte si pasiune. Ce frumos ar fi, o clasa politica alcatuita din persoane super educate, informate, bine intentionate...m-am saturat de toti agramatii si toti CAP-istii care ajung sa ne dea lectii de morala, ei fiind cu mana pana la gat afundata in buzunarul contribuabilului roman.
Multumesc pentru aceasta discutie! excelent! pana acum 2ore jumate habar nu aveam cu cine voi vota la anul. De fapt nici nu credeam ca voi merge la vot. Excelent!
@@wisequigon un vot se acorda după cel puțin câțiva ani de observare a acelui partid, după ce ai câteva informații pro și contra, după ce ai înțeles activitatea acelui om politic, poate informații despre viata personala etc.
@@wisequigonai dreptate. Spune totuși si mie un om profesionist si neîmplicat in scandaluri de corupție din psd sau aur, pnl e irelevant. Aștept un om măcar exemplu din partidele astea 2, măcar la nivelul lui Claudiu Nasui. 😂😂😂
Am ramas placut surprins de bagajul de cunostinte ale domnului Nasui, de faptul ca domnul cunoaste multiple limbi, ca pare a avea o gandire rationala si lucida, ca doreste binele romanilor si al Romaniei, si despre faptul ca am invatat multe din explicatiile lui. Multumim, George, pentru acest episod, si mai asteptam invitati cel putin la fel de interesanti, si de la care putem invata! 🙏
Spaima trolilor…aerul proaspăt de tinerețe, inteligență, competivitate, meritocrație și competență. In contrast cu analfabeți, securiști, borfași, inculți, agramați, super corupți și super incompetenți. Vă mulțumesc pentru minunatul invitat….mi-ați făcut o zi frumoasă cu această ocazie.
Sunt de 22 de ani la Roma, am crescut, invatat si lucrat aici. Cu o echipa de oameni la guvern ca respectivul domn as avea incredere sa ma intorc in tara. Schimbarea nu e de azi pe maine stiu, dar acum din fericire avem instrumentele tecnologice sa acceleram orice schimbare economica, urbanistica, educativa si sociala mult mai eficient. Multumim domnul Nasoi pentru expunerea ideilor si coerenta lor.
Pai cauta sa vezi cati bani baga psdnl in tv-90% si usr 10%... Poate vedem de ce nu sunt vizibili, ca sunt singurul adversar psdnl, vedem asta la voturile principale gen legea pensiilor speciale, unde au fost singurii impotriva. Mai e si aur care nu stim cum dar apar tot la televiziuni psd... Ciudat 😂😂😂
Doamne Mulțumesc că miai ajutat să s-ă emigrez și să mă adaptez într-o în care sunt fericit și copiii mes sunt fericiți. Îmi permit 3 concedi pe an unde vreau eu pe glob,îmi schimb mașina o dată la 3 ani (cu lizing )plus o casă pe care peste 10 ani o pot achita ! În țară era vai de steaua mea,abia trăiam. Dar aici am reușit!❤❤❤ România e moarta scăpă cine poate!😂
Doamne ascult un om inteligent,cu multa cultura si cu entuziasm de a face lucruri bune pentru Romania. Eu stiam ca a fost ministru dar nu stiam de calitstile lui exceptionale.De ce Dumnezeu nu va uniti toti tinerii sa faceti ceva impotriva anagramatilor,fosilelor si hotilor care ne conduc????? E vorba de viitoril vostru si al copiilor vostri.Nu faceti aceeasi greseala care au facut- o generatia parintilor vostri.
Pentru că tinerii nu mai doresc să muncească, pentru că modelele lor sunt parveniții, pile, cunoștințe și relații. Din ce in ce mai multi nu recunosc competenta și profesionalismul. Mi-e teamă că ne vom prăbuși îngrozitor...
Felicitari , foarte interesanta discutia! Pacat ca USR nu au o strategie de a atrage intelectuali la nivel local care pot fi capabili sa explice oamenilor situatia reala !
La nivel local din păcate nu mai exista intelectuali. Municipiile medii și mici nu au intelectuali pentru ca nu au ce oferi: viața socială, oportunități, cadru pozitiv de antreprenoriat, companii stabili care pot oferi job-uri pentru intelectuali. In fapt aici e problema USR. Exista un grup restrâns de oameni precum Năsui iar restul sunt oglinda a ceea ce este România la nivel local. Pentru acei câțiva din USR poți vota pentru alegeri generale ( europarlamentare sau prezidențiale) poți vota in anumite orașe mari însă pentru restul României nu poți vota USR pentru acei oameni la nivel local sunt efectiv jenant de nepregătiți iar unii sunt chiar de tipul AUR .
În privința intelectualilor greșiți grav...( părerea mea). Problema implicării însă e reală, catastrofală prin consecințe. Indiferent de nivel, trebuie votat USR. Uscăturile se vor curăța relativ repede. Trebuie ajutați să ajungă la putere, dacă se poate singuri.
USR nu atrage oameni pentru ca oamenii sanatosi la cap s-au prins din prima ce le poate pielea, iar aia mai mediocrii s-au prins in al 12-lea ceas. Despre ceilalti, Dumnezeu cu mila!
@@rogueliker8159 Da oamenii sănătoși la cap votează PSD pentru politica socială, PNL pentru politici liberale, apoi surpriza după votul prostimii își dau mana și încep sa si împartă funcții după criterii de partid, neamuri..... . Cand ai un PrimMinistru care a lat bac ul pe.la 30 ani, a făcut o facultate pe la privat cu chiu cu vai, nu știe o boaba de engleza este greu sa motivezi generația tânără ca dacă ai carte ai parte!
@@rogueliker8159Pacat ca 'oamenii sanatosi la cap' nu s-au prins de aproape 30 de ani si de PNL ,PSD care au facut rotatie la jumulit aceasta tara, aruncand resturi si umilinta la prostime.Acuma e si mai pe fata, s-au aliat , si se ling acum unde se scuipara, de dragul de a mulge pe rand aceiasi vaca.Dar degeaba "oamenii sanatosi la cap " se pare ca o sa-i voteze in continuare. Cat de trist ,patetic si idiotic e asta!?
Bunicul meu a venit din Siberia pe jos în România în jud bz. Povestea ca a făcut 2 ani jumate pe drum și ca mânca frunze, rădăcini orice ca să nu moară de foame. Bunica îi făcuse înmormântare și tot a fost greu pt el și mulți alții, așa ca nu votați AUR SAU SOSOACA
imi place foarte mult de Claudiu, explica atât de clar teme complexe și importante. Stăpânește atât de bine domeniul economiei, dovada fiind modul simplu în care ne explica aceste teme fiscale, teme politice sau momente din istorie. Ce îmi place în mod special e faptul ca identifica problema în fiscalitatea românească, rămâne obiectiv în critica și vine cu o soluție foarte buna - focusul lui fiind pe soluție. O impozitare progresiva a salariului e o soluție care funcționează foarte bine în mai multe state europene. Salariile mici sa aibă un impozit mai mic sau chiar sa fie scutite de impozit, iar salariile mari sa aibă impozite mai mari. Mi as dori mult ca un om ca și Claudiu sa primească încrederea și susținerea necesară a partidelor, sa ia o funcție de vârf în stat unde sa aibă libertatea și încrederea sa își îndeplinească responsabilitățile așa cum crede el ca e mai bine. Sper ca partidul tău și colegii din camera deputaților apreciază ce plus de valoare atunci în parlamentul Romaniei. mulțumesc pentru ca ne înveți, ne explici și ca pentru lupți pentru ideile tale foarte bune - succes!
Consum tone de UA-cam și implicit Buhnici. Ai like-ul de la început, înainte sa aud conținutul, dar ai revenit la vechile obiceiuri. Crede-mă obosești publicul când întrerupi invitatul la fiecare 2 cuvinte. Lasă-l sa ducă măcar o frază până la capăt. Mulțumim
Îl mai vrem pe domnul Claudiu Năsui într-o discuție despre economie făcând o paralelă între economia tradițională și crypto economia, Blockchain și chestii de genul ăsta
Multumesc pentru un podcast interesant si util!!! Schema cu loturile Romexpo a fost "implementata" la Chisinau acum cativa ani pe teritoriul Moldexpo. Oligarhul Plahotniuc si-a deschis acolo tv-uri. A construit blocuri intr-o veselie.
Nu vrea USR sa stranga semnaturi sa schimbam Constitutia si sa scriem in ea ca toate pensiile platite de statul Roman se vor calcula in acelasi mod ( dupa contributivitate sau echivalentul contributivitatii pentru cei care nu au contribuit la fondul de pensii)? Poate ar ajuta si in campania electorala, daca ar fi stranse semnaturile inainte de primele alegeri.
Ba da, dar semnaturile alea trebuie sa ajunga lege prin parlament numai ca majoritatea pnl psd ar bloca initiativa cum au facut si cu fara penali in functii publice
@@mihai6420 cum s-a ajuns la refendumul pentru familia traditionala cred ca am putea ajunge si la un referendum pentru pensiile speciale, chiar daca el ar fi consultativ si nu ar implica schimbarea imediata a legii.
@@rebinaropai arunci psd avea 40% cred doar ei, adaugi udmr, aur, pnl, toti bravii daci patrioti si faci de referendum dasta aiurea. Dar cum sa voteze când si psdnl si aur sunt plini practic de speciali si servicii?
La minutul 19:45, citez ,,capitalismul este o formă de creștinism super reformat”...Nu demult am avut o discuție pe tema asta cu un coleg de muncă neamț, că da, sunt rezident la ei și-n plus, am apucat cîțiva ani de muncă pe vremea comunismului. I-am spus că pentru mine, capitalismul, din perspectivă de angajat, este să mă gîndesc opt ore pe zi la clienții noștri și restul zilei, eu devin un potențial client pentru alții. ;)
Buna ziua. Este adevarat ce spune dl Nasui la 1:33:00 , in privinta monopolului UMF-istan si al CAS asupra serviciilor de sanatate. In UMF, Majoritatea profesorilor au sustinere politica sau au avut legaturi cu politicul, au pile mai sus si nu ai cum sa ii inlocuiesti, plus ca mentin aceleasi practici toxice, pe influente si santaj si in interiorul catedrelor. Si nu sunt neaparat cei mai buni. Nu toti, dar din pacate regula este aceasta. In privinta CAS, are dreptate dl Nasui, statul nu deconteaza toate seviciile si analizele necesare, iar cei care au de suferit sunt pensionarii si oamenii cu venituri mici, pentru ca cineva cu venituri mari isi permite, daca trebuie, sa plateasca un anumit medicament sau o analiza, dar cineva cu venituri mici nu-si va permite si se va opri din a-si trata boala, va acumula complicatii si va ajunge la un deces mai rapid, de care statul este pe deplin responsabil. In privinta competitivitatii, noi medicii ne dorim un sistem bazat pe calitate, chiar si intre noi, sa fim platiti pentru calitatea serviciilor, sa fie motivate clinicile si spitalele sa achizitioneze aparatura si forta de munca de calitate. Ne dorim sa ne facem treaba bine, este frustrant cand exista in breasla noastra oameni care nu ne fac cinste prin atitudinea lor, si care ne fac sa parem in ochii societatii niste avari fara empatie. Ne dorim sa fie rasplatiti medicii dupa rezultate si capacitati, si aceia sa fie promovati mai departe, me dorim sa avem cu cine ne intrece sau sa facem echipe multidisciplinare, si de aceea cred ca sistemul actual monopolizat de CAS nu face deloc bine actului medical, exact cum explica mai departe dl Nasui.
exact! chiar nu stiu de ce a trebuit sa aduca asta GEorge... sunt satul pana peste de Zlensky asta si de ukrainienii lui. Nu imi plac rusii dar nici ukrainienii
@@havencat9337nu e vorba de plăcut. E vorba sa nu apara stiri in alte tari ca la noi e un circ si de frica unei vaci nu a putut vorbi un președinte. Bun, rău, nu asta e ideea. A vorbit peste tot, doar aici nu. E vorba aia ca noi suntem primitori cu musafirii. Ne am făcut de rahat iar pt câteva minute de discurs generic, pe care l a ținut in toate tarile ue aproape. Poate le multumea oamenilor care au tinut refugiați si le au dat de mâncare. Era rau🤦♂️
Nu-mi amintesc în Republica Moldova un ministru pe economie care să vorbească cu atîta foame, inteligență și captivant Am citit și eu multe, dar mi-i greu să-mi amintesc în moment de discuție și din mers să apelez la cele citite, in calitate de referință sau argument 👏👏👏
In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....). Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
19:09 Universalismul* doctrina Crestina e mai eficienta pentru ca indeamna să-ți iubesti si dușmani 45:07 problema fortei de munca in Ro este ca o exportam 45:56 avem cele mai mari taxe pe salariile mici din uniunea europeană 47:22 le-au dat oamenilor 80 ca sa mai ia 200 de la angajator
Foarte deștept invitatul tău, chiar am rămas surprins. În the funny side, mi-ar plăcea să-l pui față în față cu Pătraru care a devenit mega socialist în ultima vreme. Nu o să voteze nimeni USR din păcate, așadar jale în 2025, cu asta am rămas. Mi-ar fi plăcut să fi discutat mai mult chestii practice făcute ca ministru cum a fost cu Oțeluri Târgoviște sau altele. Există preconcepția că USR nu a făcut nimic cât a fost la guvernare, de asta zic.
@@padurarualin7213, Patraru, daca te referi la cel de la starea natiei, este omul lui Ghita.. Ghita l a descoperit! Patraru, 3 ani de zile zice bine ce zice si in al 4 lea an cand sunt alegeri, ca o cartita ce este, care a acumulat o gramada de urmaritori, incepe si induce ideea ca toti sunt la fel...si ca n.ai cu cine sa votezi....asta este cea mai perfida strategie a celor care tot sau invartit 30 de ani la putere!! Si atunci, ies tot ei, pt ca stiu ca au 3, 4 milioane care vor vota psd pana la moarte...
Tatal meu s-a nascut în anul 1937, în satul Lespezi, judetul Iasi, undeva pe malul Siretului. Mi-a povestit ca a prins foametea de dupa al II-lea razboi mondial, sapte persoane împarteau doua oua la masa de dimineata, dar mi-a povestit si ce faceau rusii cand au trecut prin satul lor: jafuri si violuri. Mi-a spus ca luau tot ce se putea lua din curtea oamenilor, iar daca omul avea mai multe animale decât puteau rusii sa ia, le omorau pe cele ramase.
Pacat ca nu a avut sustinere si continuitate. Om echilibrat,ne vom da seama in cativa ani ca am mers gresit pe mana unora.binele va invinge in final,si daca nu e bine inseamna ca nu e sfarsitul.
1:06:16 Daca sunt multe fisiere pdf care au aceeasi structura se poate programa un convertor care sa extraga datele foarte repede si sa le puna intr-un excel sau intr-o baza de date. Poate merita incercat. E totusi mai bine decat munca manuala.
George, ai grija ca acest “Exact!” al tau o sa devina acest “Efectv” al lui Buhnici! Il spui din 5 in 5 min! (Desi nu e locul aici, mai rau este ca Radu incearca sa te copieze inclusiv aici!)
George, e o chestiune de bun simt si de educatie sa nu intrerupi invitatii intr-una si sa ii lasi macar sa termine frazele !!! ai ocazia sa aduci oameni care au foarte multe lucruri interesante de spus dar tu simti neaparat nevoia sa ii intrerupi cu cat de multe "stii" tu despre orice
@@wisequigon da, cu siguranta era mult mai rau inainte. Din acest motiv nu reuseam sa am rabdare sa ascult interviurile. dar inca mi se pare mult. Sigur, e un dialog si participa ambele parti. Dar sa intrerupi o persoana cand vorbeste este in egala masura deranjant si nepoliticos.
Situatia partidelor și sindicatelor din România este situația oricarei structuri puternic centralizate. Robert Michels a scris, pe la 1911, o carte ("Political Parties") în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei". Pentru descentralizarea lor ar trebui ca prin legea de organizare sa se specifice ca deciziile trebuie luate cu aprobarea majorității membrilor, conducerea acestora avind doar rolul de a veni cu propuneri pentru rezolvarea diverselor probleme:
Va rog eu frumos sa terminati cu privatizarea spitalelor, paralela cu asigurarea masinii nu functioneaza pt ca ei sunt mai rau, cauti o programare de iti vine rau daca esti abonat la ei. Bine inteles ca in situatii de criza stim cum opereaza spitalele private, avem exemplul pandemiei covid cand si-au inchis portile, doar profitul conteaza. Avem exemplul SUA unde putem vedea la ce costuri s-a ajuns cu serviciile medicale. Deja au inceput si la noi privatii sa scoata din serviciile "incluse in abonament". Teoria nu prea se aplica
De ce trebuie să faci comparația cu Simion? Pune-l pe Năsui într-o discuție cu un economist competent, dovedit, nu închipuit și vei vedea atunci cine e Năsui.
@@cristirenaulta avut. La tv. Cu economiști, analiști si 'rivali' din psdnl. Nu se face niciodată de râs, chiar dimpotrivă . Poti sa urmărești sa vezi
Știam ca fost ce este acuma și sper din tot sufletul sa ajungă dinou în poziții cheie în tara asta. Doar ca trebuie sa scăpăm de ciuma asta dubla acuma
Habar nu aveam că a fost ministru. Eu cred că cu 10 miniștrii din ăștia timp de macar 2 ani de zile Romania ar ieși din sărăcie,ar face reforme în educație justiție etc, am face și digitalizarea.... i-am manca pe europeni la propriu. Daca stai sa te gândești mai in profunzime,te sperie astfel de scenarii :))) Glumesc, Doamne ajuta la mai multi ca el în toate ministerele !!!
“Cum trăiești în România cu 3000 de lei?” Păi cum? Când Buhnici își plătește angajații cu mai puțin de 3000 de lei.. minimul pe economie pe contract și restul în mână… ar trebui să le explice și românilor cum să trăiască.. probabil el a găsit soluția. Ce ipocrit…
Păcatul părăsirii coaliției e rezultatul situației actuale. Trebuia să lupte mai mult și să joace șmecherește precum toți ceilalți o fac , așa e în politică,mai ales în cea românească. O mare dezamăgire usr la acel moment. Și uite ,au crezut că vor avea de câștigat pe termen lung dar realitatea îi contrazice. partidul se pierde în neant cu tot felul de conflicte interne puerile care afișează amatorism și superficialitate. Cu două mâini v-am votat și cu două mâini ne-ați aruncat în mâinile bișnițarilor incompetenți care ne conduc azi . Invitatul bun dar durerea încă o resimțim și o trăim prin acest USL 2.0.
esti naiv daca crezi ca ar fi fost alt deznodamant indiferent de ce ar fi hotarat USR la acel moment , e problema de esti curat si nu furi sau esti cu ei si furi cot la cot cu ei, nu ar fi functionat niciodata, tot ce vroiau USR sa implementeze era in contradictie cu ce urmarea gasca PNL/PSD
Cum sa lupte? 16% au. Spune cum făceai tu. Au vrut doar sa il schimbe pe Câțu. Iohannis a vrut psdnl, vedem si acum ca e nederanjat si chiar mulțumit de ei. Si ce sa vezi? Si Câțu a plecat dupa oricum, deci problema nu era ca era Cuțu bun, problema era usr, ii deranja ca nu au făcut combinații cu ei Si cauta si de ce a fost dat afara Stelian Ion. Dna, Dga, dgipi iti spun ceva?
Foarte educativ , cu timpul oamenii vor intelege sper sa nu fie nevoie de mult timp, avem foarte mulți oameni care sunt nepăsători și merg pe varianta toți sunt la fel , și dacă le arați un video de genul răspund ca știu , dar de fapt știu doar când vad acest video și după se întorc la ale lor la aceasi poveste
La minutul 50 a uitat sa vb domnul despre taxarea capitalului. In UK 12750 sunt netaxabili, dar angajatorul plateate contributii pt sanatate si sociale pt angajat. Un alt element e ca parte din finantarea scolilor si a altor cheltuieli sociale se finanteqza din COUNCIL TAX , o taxa platita de toata lumea , lunar. O alta treaba este taxarea capitalului,a venitului. Adica ce faci peste 12750 se taxeaza cu 30 procente ca angajat si ce trece de 55000 cu 40 , dupa care 45 si tot asa. O alta sursa de venit a statului este CORPORATION TAX care spre deosebire de taxele pe srl din Romania , este mult mai mare si se aplica pe alte sume. Da ,in romania ar merge impozitareq progresiva si chiar e nevoie de ea, insa simultan cu stimularea competivitatii si a atragerii de capital.
Democratie e atunci cind cei ce iau decizii in numele tau au datoria sa iti ceara acordul mai intii. Republicile actuale sint de fapt oligarhii moderne în care grupurile de interese ale celor bogati sint arbitrate de către popor, adică poți alege de la ce masa a bogatilor vei primi firimituri. "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare a societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un puternic aspect concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela etc.), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace (Romania, Bulgaria, Grecia etc.) resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E simplu sa vezi dacă e oligarhie pentru ca intr-o democratie adevărată nu ar trece legi care nu ar fi în interesul celor mulți. Prima oligarhie moderna a aparut in Anglia pe la sfirsitul secolului 17. După ce revoluția burgheza condusa Cromwell a reușit, grupurile de interese ale celor bogati nu au fost in stare sa se puna de acord cum sa își împartă puterea politica pentru a nu se ajunge la dictatura uneia. Soluția a fost numirea unui rege care sa fie arbitru. În republici poporul este arbitru, dar sa nu confundam posibilitatea de a alege ce grupare te va guverna cu democratia, adică cu posibilitatea de a decide cetatenii ce legi sa treacă si ce nu. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.
As dorii daca se poate ca domnul Claudiu sa imi raspunda la o intrebare simpla, care e sansa ca sa revenim in comunism, scosi din ue si nato daca vine Simion la putere, eu observ in jurul meu oameni care vor sa il voteze, iar asta ma frustreaza rau, si prefer sa imi vand toate investitiile din Romania si sa raman in Austria daca aur va venii la putere. Multumesc.
Pe mine m ai convins!
Chiar avem nevoie de oameni cu o așa gândire
Promovați aceste idei cât mai mult posibil și tot atât țineți va de cuvânt!
Romania are atât de multă nevoie de oameni că tine!
Degeaba dacă oameni aleg Simion și sosoaca ca le place circul 😂
O lecție veritabila de economie. Felicitări !
Poate cu oameni de genul acesta la conducere România mai are o șansă!
Cata minte sa ai sa iei lectii de economie, adica sa stai s-asculti baliverne de la unu care a fost la guvernare, si stii ce-a realizat? Sunt convins ca habar n-ai, sunt convins ca habar n-ai ca baiatul asta si alti cativa de la USR ti-au liberalizat piata de energie, de-am ajuns sa avem al 3-lea cel mai scump kwh din toata europa, de riscam dezindustrializarea. Iar tu-l admiri pe acest individ, ba chiar ti-l doresti sa ne conduca, pentru ca tu literalmente habar n-ai pe ce lume traiesti.
@@ionutc83 nimic n-ai inteles despre liberalizarea pietei de energie. si nici de ce avem preturile pe care le avem la energie. dar macar nu mai deschide subiectele astea ca habar nu ai. astia ca tine sunt cei mai usor de influentat, aveti numai frustrari si sunteti plini de ura, nu stiti catre cine, catre ce sau de ce. doar ca trebuie ura catre ceva, lasa ca va ajuta PSD/PNL dar mai ales AUR sa o directioneze. dupa care veniti sa va plangeti.
pleaca ma de-aici cu glumele tale. Iti intra bitcoin in cont?
good
@@ionutc83degeaba le zici. Aici toti sunt cu USR (ori platiti sa posteze asa ori neinformati)> Hai pe aia platiti aia e, iau banul, stiu ce fac, dar manipuleaza. Dar aia neinformati, cum frate sa fii neinformat in 2023? Dupa serviciu tu ce faci? Stai pe NF? Si apoi verifici tik tok si atat? Si pui botul la ce zic sefii tai la tigara in pauza la multinationala? Daca da, atunci ne meritam soarta. NU am incredere in asta nici sa imi tina valiza 2 minute pana ma duc la wc.
Mii de multumiri, George, mii de multumiri dl. Ministru, am aflat atat de multe lucruri importante pe care nimeni nu ti le explica cu asa lux de amanunte si pasiune. Ce frumos ar fi, o clasa politica alcatuita din persoane super educate, informate, bine intentionate...m-am saturat de toti agramatii si toti CAP-istii care ajung sa ne dea lectii de morala, ei fiind cu mana pana la gat afundata in buzunarul contribuabilului roman.
Multumesc pentru aceasta discutie! excelent! pana acum 2ore jumate habar nu aveam cu cine voi vota la anul. De fapt nici nu credeam ca voi merge la vot. Excelent!
Cu strategia asta s-a votat gresit de zeci de ani.
@@wisequigon un vot se acorda după cel puțin câțiva ani de observare a acelui partid, după ce ai câteva informații pro și contra, după ce ai înțeles activitatea acelui om politic, poate informații despre viata personala etc.
Oricum nu conteaza votul tau.
@@wisequigonai dreptate. Spune totuși si mie un om profesionist si neîmplicat in scandaluri de corupție din psd sau aur, pnl e irelevant.
Aștept un om măcar exemplu din partidele astea 2, măcar la nivelul lui Claudiu Nasui. 😂😂😂
Am ramas placut surprins de bagajul de cunostinte ale domnului Nasui, de faptul ca domnul cunoaste multiple limbi, ca pare a avea o gandire rationala si lucida, ca doreste binele romanilor si al Romaniei, si despre faptul ca am invatat multe din explicatiile lui.
Multumim, George, pentru acest episod, si mai asteptam invitati cel putin la fel de interesanti, si de la care putem invata! 🙏
Spaima trolilor…aerul proaspăt de tinerețe, inteligență, competivitate, meritocrație și competență. In contrast cu analfabeți, securiști, borfași, inculți, agramați, super corupți și super incompetenți. Vă mulțumesc pentru minunatul invitat….mi-ați făcut o zi frumoasă cu această ocazie.
Ia și vezi trecutul lui Năsui. Ai să fii surprins. Numai prostii ai spus și îți pui speranțe într-un pui de nomenclaturiști. Dar, e treaba ta.
@@cristirenault Poti sa enumeri cateva lucruri rele pe care le-a facut? Am cautat pe net si nu am gasit nici-un articol negativ.
Caută mai bine. Și nu, nu glumesc. @@mihaidaniel8373
Un om superinteligent! Respect pentru tot ce faceti!
A fost un foarte bun ministru acest domn Claudiu Nasui .
Mi-a lăsat o impresie bună.
Multumesc pentru acest clip. E nevoie de mai multi politicieni precum Claudiu Nasui.
Foarte buna discuția!👏👏 Invitatul e TOP! 👏👍 Chapeau! Multumim👍
Doamne fereste!
Sunt de 22 de ani la Roma, am crescut, invatat si lucrat aici. Cu o echipa de oameni la guvern ca respectivul domn as avea incredere sa ma intorc in tara.
Schimbarea nu e de azi pe maine stiu, dar acum din fericire avem instrumentele tecnologice sa acceleram orice schimbare economica, urbanistica, educativa si sociala mult mai eficient.
Multumim domnul Nasoi pentru expunerea ideilor si coerenta lor.
Super tare discutia! Imi vine sa o mai ascult o data :)
Am emotii pt USR. Zic bine ce zic ei dar sunt foarte timizi! Nu sunt vizibili, nu se aud!
Pai cauta sa vezi cati bani baga psdnl in tv-90% si usr 10%... Poate vedem de ce nu sunt vizibili, ca sunt singurul adversar psdnl, vedem asta la voturile principale gen legea pensiilor speciale, unde au fost singurii impotriva.
Mai e si aur care nu stim cum dar apar tot la televiziuni psd... Ciudat 😂😂😂
Bineinteles ca stim ca a fost ministru. Unul foarte bun. Probabil cel mai bun.
Poate ai şi argumente despre ce spui tu ...
@@panaitcinca1750cu siguranță mai bun decât animalele sociale de sunt acum la conducere
@@panaitcinca1750 oameni cu ACCA in consiliile de administrație ale societăților conduse de stat.
Doamne Mulțumesc că miai ajutat să s-ă emigrez și să mă adaptez într-o în care sunt fericit și copiii mes sunt fericiți.
Îmi permit 3 concedi pe an unde vreau eu pe glob,îmi schimb mașina o dată la 3 ani (cu lizing )plus o casă pe care peste 10 ani o pot achita !
În țară era vai de steaua mea,abia trăiam.
Dar aici am reușit!❤❤❤
România e moarta scăpă cine poate!😂
Ca nu a furat.
Am invatat multe din podcasturile tale George . Ai o calitate pe care putini o au .Nimic nu este intamplator . Succes in continuare .Be the best !
Calitatea lui George e de a invita oameni de calitate și cam atât. În rest… vorbește peste ei, îi întrerupe, se bagă peste discuție etc. 😊
Foarte tare editia asta, domnilor! Am intrat sa ma uit 10 minute ca aveam un pic de timp, si n’am putut sa ma dezlipesc 2 ore
cel mai interesant si informativ podcast din Romania
Super podcast. Merita văzut !!
felicitari ca ati avut curaj sa invitati pe claudiu Nasui, unul din profesionistii din USR!👋
Doamne ascult un om inteligent,cu multa cultura si cu entuziasm de a face lucruri bune pentru Romania. Eu stiam ca a fost ministru dar nu stiam de calitstile lui exceptionale.De ce Dumnezeu nu va uniti toti tinerii sa faceti ceva impotriva anagramatilor,fosilelor si hotilor care ne conduc????? E vorba de viitoril vostru si al copiilor vostri.Nu faceti aceeasi greseala care au facut- o generatia parintilor vostri.
Pentru că tinerii nu mai doresc să muncească, pentru că modelele lor sunt parveniții, pile, cunoștințe și relații. Din ce in ce mai multi nu recunosc competenta și profesionalismul.
Mi-e teamă că ne vom prăbuși îngrozitor...
Felicitari , foarte interesanta discutia! Pacat ca USR nu au o strategie de a atrage intelectuali la nivel local care pot fi capabili sa explice oamenilor situatia reala !
La nivel local din păcate nu mai exista intelectuali. Municipiile medii și mici nu au intelectuali pentru ca nu au ce oferi: viața socială, oportunități, cadru pozitiv de antreprenoriat, companii stabili care pot oferi job-uri pentru intelectuali.
In fapt aici e problema USR. Exista un grup restrâns de oameni precum Năsui iar restul sunt oglinda a ceea ce este România la nivel local. Pentru acei câțiva din USR poți vota pentru alegeri generale ( europarlamentare sau prezidențiale) poți vota in anumite orașe mari însă pentru restul României nu poți vota USR pentru acei oameni la nivel local sunt efectiv jenant de nepregătiți iar unii sunt chiar de tipul AUR .
În privința intelectualilor greșiți grav...( părerea mea). Problema implicării însă e reală, catastrofală prin consecințe. Indiferent de nivel, trebuie votat USR. Uscăturile se vor curăța relativ repede. Trebuie ajutați să ajungă la putere, dacă se poate singuri.
USR nu atrage oameni pentru ca oamenii sanatosi la cap s-au prins din prima ce le poate pielea, iar aia mai mediocrii s-au prins in al 12-lea ceas. Despre ceilalti, Dumnezeu cu mila!
@@rogueliker8159 Da oamenii sănătoși la cap votează PSD pentru politica socială, PNL pentru politici liberale, apoi surpriza după votul prostimii își dau mana și încep sa si împartă funcții după criterii de partid, neamuri..... . Cand ai un PrimMinistru care a lat bac ul pe.la 30 ani, a făcut o facultate pe la privat cu chiu cu vai, nu știe o boaba de engleza este greu sa motivezi generația tânără ca dacă ai carte ai parte!
@@rogueliker8159Pacat ca 'oamenii sanatosi la cap' nu s-au prins de aproape 30 de ani si de PNL ,PSD care au facut rotatie la jumulit aceasta tara, aruncand resturi si umilinta la prostime.Acuma e si mai pe fata, s-au aliat , si se ling acum unde se scuipara, de dragul de a mulge pe rand aceiasi vaca.Dar degeaba "oamenii sanatosi la cap " se pare ca o sa-i voteze in continuare. Cat de trist ,patetic si idiotic e asta!?
E omul care ar trebui să vină mai des.
Superba discutia. Felicitari
Cel mai tare om,Claudiu Năsui 😎😎😎
Felicitari! Excelent invitat, a fost o placere sa il ascult! Si invat foarte multe lucruri din aceste podcasturi.
Va urmarim de citva timp din SUA ,sinteti minunati .
Bunicul meu a venit din Siberia pe jos în România în jud bz. Povestea ca a făcut 2 ani jumate pe drum și ca mânca frunze, rădăcini orice ca să nu moară de foame. Bunica îi făcuse înmormântare și tot a fost greu pt el și mulți alții, așa ca nu votați AUR SAU SOSOACA
Mult adevar spuneti...
Bunicul meu a fost în linia întâi în al doilea doilea război mondial, unul din puținii care s au întors acasă, tot din județul bz
Iovanovici/Șoșoacă pare a fi omul comunismului iugoslav, așa cum Ponta e pt China
La anul sa iesim cat mai multi la vot si sa votam dreapta !!!! Nu FSN ul asta obosit care e acum la putere cu tot cu aur
Hai mai lasa-ne cu povestile tale cu rusii, ca nu te crede nici cainele de la colt de bloc.
O foarte buna lectie de economie transparenta!!! ❤
imi place foarte mult de Claudiu, explica atât de clar teme complexe și importante. Stăpânește atât de bine domeniul economiei, dovada fiind modul simplu în care ne explica aceste teme fiscale, teme politice sau momente din istorie. Ce îmi place în mod special e faptul ca identifica problema în fiscalitatea românească, rămâne obiectiv în critica și vine cu o soluție foarte buna - focusul lui fiind pe soluție. O impozitare progresiva a salariului e o soluție care funcționează foarte bine în mai multe state europene. Salariile mici sa aibă un impozit mai mic sau chiar sa fie scutite de impozit, iar salariile mari sa aibă impozite mai mari.
Mi as dori mult ca un om ca și Claudiu sa primească încrederea și susținerea necesară a partidelor, sa ia o funcție de vârf în stat unde sa aibă libertatea și încrederea sa își îndeplinească responsabilitățile așa cum crede el ca e mai bine. Sper ca partidul tău și colegii din camera deputaților apreciază ce plus de valoare atunci în parlamentul Romaniei.
mulțumesc pentru ca ne înveți, ne explici și ca pentru lupți pentru ideile tale foarte bune - succes!
Buna seara .Multumesc D le George Buhnici ptr tot.Da🧭🕊️🥇🎉🥰🥳🐞❤️💎💯😘🚀🤗🌈
Invitat foarte bun. 👏
Flow-ul de informatii m-a facut sa ma doara capul, literally😅 Genial
Foarte bun podcastul !!! Felicitări !
Foarte bun acest episod de IGDLCC!
Foarte bun invitatul
Consum tone de UA-cam și implicit Buhnici. Ai like-ul de la început, înainte sa aud conținutul, dar ai revenit la vechile obiceiuri. Crede-mă obosești publicul când întrerupi invitatul la fiecare 2 cuvinte. Lasă-l sa ducă măcar o frază până la capăt. Mulțumim
Încă puțin și ne vindecăm!Pe la "noi" cu răbdarea rezolvi totul!🙏
Super inteligent 🤝🤝🤝
Exceptional
Îl mai vrem pe domnul Claudiu Năsui într-o discuție despre economie făcând o paralelă între economia tradițională și crypto economia, Blockchain și chestii de genul ăsta
Oameni de calitate! Votăm Usr!✌
de astfel de oameni avem nevoie. Ne-am saturat de cei cu ceafa groasa cu gura plina de tort cand tipa ca au castigat alegerile.
Multumesc pentru un podcast interesant si util!!! Schema cu loturile Romexpo a fost "implementata" la Chisinau acum cativa ani pe teritoriul Moldexpo. Oligarhul Plahotniuc si-a deschis acolo tv-uri. A construit blocuri intr-o veselie.
foarte bun 👏
Nu vrea USR sa stranga semnaturi sa schimbam Constitutia si sa scriem in ea ca toate pensiile platite de statul Roman se vor calcula in acelasi mod ( dupa contributivitate sau echivalentul contributivitatii pentru cei care nu au contribuit la fondul de pensii)? Poate ar ajuta si in campania electorala, daca ar fi stranse semnaturile inainte de primele alegeri.
Ba da, dar semnaturile alea trebuie sa ajunga lege prin parlament numai ca majoritatea pnl psd ar bloca initiativa cum au facut si cu fara penali in functii publice
@@mihai6420 cum s-a ajuns la refendumul pentru familia traditionala cred ca am putea ajunge si la un referendum pentru pensiile speciale, chiar daca el ar fi consultativ si nu ar implica schimbarea imediata a legii.
@@rebinaropai arunci psd avea 40% cred doar ei, adaugi udmr, aur, pnl, toti bravii daci patrioti si faci de referendum dasta aiurea.
Dar cum sa voteze când si psdnl si aur sunt plini practic de speciali si servicii?
🎉🎉🎉 Felicitări!🎉
O placuta descoperire pe acest domn...
Modelul acesta de oameni trebuie sa guverneze
A guvernat dar a fost dat afara
Super interviul. Felicitări!
Felicitări! Foarte bun podcastul. Big like 👍
Felicitari pentru episod! Foarte bun!🎉🎉
Mulțumim!
Felicitări! Foarte tare tipul. Nu știam că a fost ministru.
La minutul 19:45, citez ,,capitalismul este o formă de creștinism super reformat”...Nu demult am avut o discuție pe tema asta cu un coleg de muncă neamț, că da, sunt rezident la ei și-n plus, am apucat cîțiva ani de muncă pe vremea comunismului. I-am spus că pentru mine, capitalismul, din perspectivă de angajat, este să mă gîndesc opt ore pe zi la clienții noștri și restul zilei, eu devin un potențial client pentru alții. ;)
Buna ziua. Este adevarat ce spune dl Nasui la 1:33:00 , in privinta monopolului UMF-istan si al CAS asupra serviciilor de sanatate. In UMF, Majoritatea profesorilor au sustinere politica sau au avut legaturi cu politicul, au pile mai sus si nu ai cum sa ii inlocuiesti, plus ca mentin aceleasi practici toxice, pe influente si santaj si in interiorul catedrelor. Si nu sunt neaparat cei mai buni. Nu toti, dar din pacate regula este aceasta.
In privinta CAS, are dreptate dl Nasui, statul nu deconteaza toate seviciile si analizele necesare, iar cei care au de suferit sunt pensionarii si oamenii cu venituri mici, pentru ca cineva cu venituri mari isi permite, daca trebuie, sa plateasca un anumit medicament sau o analiza, dar cineva cu venituri mici nu-si va permite si se va opri din a-si trata boala, va acumula complicatii si va ajunge la un deces mai rapid, de care statul este pe deplin responsabil.
In privinta competitivitatii, noi medicii ne dorim un sistem bazat pe calitate, chiar si intre noi, sa fim platiti pentru calitatea serviciilor, sa fie motivate clinicile si spitalele sa achizitioneze aparatura si forta de munca de calitate. Ne dorim sa ne facem treaba bine, este frustrant cand exista in breasla noastra oameni care nu ne fac cinste prin atitudinea lor, si care ne fac sa parem in ochii societatii niste avari fara empatie. Ne dorim sa fie rasplatiti medicii dupa rezultate si capacitati, si aceia sa fie promovati mai departe, me dorim sa avem cu cine ne intrece sau sa facem echipe multidisciplinare, si de aceea cred ca sistemul actual monopolizat de CAS nu face deloc bine actului medical, exact cum explica mai departe dl Nasui.
Te sustin enorm, si îmi place foarte mult ceea ce faci🎉
In afara de faza cu Rusia si Ucraina de la inceput, discutia e excelenta. Eye opening!
exact! chiar nu stiu de ce a trebuit sa aduca asta GEorge... sunt satul pana peste de Zlensky asta si de ukrainienii lui. Nu imi plac rusii dar nici ukrainienii
@@havencat9337nu e vorba de plăcut. E vorba sa nu apara stiri in alte tari ca la noi e un circ si de frica unei vaci nu a putut vorbi un președinte.
Bun, rău, nu asta e ideea. A vorbit peste tot, doar aici nu. E vorba aia ca noi suntem primitori cu musafirii.
Ne am făcut de rahat iar pt câteva minute de discurs generic, pe care l a ținut in toate tarile ue aproape.
Poate le multumea oamenilor care au tinut refugiați si le au dat de mâncare. Era rau🤦♂️
Foarte interesant acest domn Nasui, poti sa fii sau sa nu fii de acord cu tot ce zice dar iti da de gandit tot ce spune.
...Îti dā de gândit doar tie .
Până acum ați avut time out?
@@panaitcinca1750 Adevarul doare, banuiesc ca lucrezi la stat, capusa pe bani punlici!
@@panaitcinca1750Imi da pentru ca nu am studiat niciodata economie
Nu-mi amintesc în Republica Moldova un ministru pe economie care să vorbească cu atîta foame, inteligență și captivant
Am citit și eu multe, dar mi-i greu să-mi amintesc în moment de discuție și din mers să apelez la cele citite, in calitate de referință sau argument
👏👏👏
O aveti acum la pe Anca Dragu, colega lui, la banca voastră națională, un mare asset.
Noi tot cu Isarescu de 30 de ani
Când va creste nivelu intelectual a romanului, acest om va fi înțeles!
Cel mai bun ministru!
In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....).
Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
19:09 Universalismul* doctrina Crestina e mai eficienta pentru ca indeamna să-ți iubesti si dușmani
45:07 problema fortei de munca in Ro este ca o exportam
45:56 avem cele mai mari taxe pe salariile mici din uniunea europeană
47:22 le-au dat oamenilor 80 ca sa mai ia 200 de la angajator
Foarte deștept invitatul tău, chiar am rămas surprins.
În the funny side, mi-ar plăcea să-l pui față în față cu Pătraru care a devenit mega socialist în ultima vreme.
Nu o să voteze nimeni USR din păcate, așadar jale în 2025, cu asta am rămas.
Mi-ar fi plăcut să fi discutat mai mult chestii practice făcute ca ministru cum a fost cu Oțeluri Târgoviște sau altele.
Există preconcepția că USR nu a făcut nimic cât a fost la guvernare, de asta zic.
Are și Patraru niște idei bune. Ar fi interesant.
Rupe😂
cred ca s-ar impaca, Patraru vrea si el 0 impozit pe salariul minim
Cred ca problem a cu USR e de idiologie. Pe ei ii freaca de lgbt cand Romania are alte probleme. Sunt total deconectati.
@@padurarualin7213, Patraru, daca te referi la cel de la starea natiei, este omul lui Ghita.. Ghita l a descoperit! Patraru, 3 ani de zile zice bine ce zice si in al 4 lea an cand sunt alegeri, ca o cartita ce este, care a acumulat o gramada de urmaritori, incepe si induce ideea ca toti sunt la fel...si ca n.ai cu cine sa votezi....asta este cea mai perfida strategie a celor care tot sau invartit 30 de ani la putere!! Si atunci, ies tot ei, pt ca stiu ca au 3, 4 milioane care vor vota psd pana la moarte...
Tatal meu s-a nascut în anul 1937, în satul Lespezi, judetul Iasi, undeva pe malul Siretului. Mi-a povestit ca a prins foametea de dupa al II-lea razboi mondial, sapte persoane împarteau doua oua la masa de dimineata, dar mi-a povestit si ce faceau rusii cand au trecut prin satul lor: jafuri si violuri. Mi-a spus ca luau tot ce se putea lua din curtea oamenilor, iar daca omul avea mai multe animale decât puteau rusii sa ia, le omorau pe cele ramase.
Foarte bine punctat!
Pacat ca nu a avut sustinere si continuitate. Om echilibrat,ne vom da seama in cativa ani ca am mers gresit pe mana unora.binele va invinge in final,si daca nu e bine inseamna ca nu e sfarsitul.
1:06:16 Daca sunt multe fisiere pdf care au aceeasi structura se poate programa un convertor care sa extraga datele foarte repede si sa le puna intr-un excel sau intr-o baza de date. Poate merita incercat. E totusi mai bine decat munca manuala.
Cele mai sănătoase podcasturi. La Buhnici
George, ai grija ca acest “Exact!” al tau o sa devina acest “Efectv” al lui Buhnici! Il spui din 5 in 5 min!
(Desi nu e locul aici, mai rau este ca Radu incearca sa te copieze inclusiv aici!)
Super! Mai mult aşa 👏🏻
George, asta este podcastul tau cel mai bun. De ce are asa putine view-uri?
din pacate pentru acelasi motiv pentru care se voteaza asa prost si putin la noi
George, e o chestiune de bun simt si de educatie sa nu intrerupi invitatii intr-una si sa ii lasi macar sa termine frazele !!! ai ocazia sa aduci oameni care au foarte multe lucruri interesante de spus dar tu simti neaparat nevoia sa ii intrerupi cu cat de multe "stii" tu despre orice
@@wisequigon da, cu siguranta era mult mai rau inainte. Din acest motiv nu reuseam sa am rabdare sa ascult interviurile. dar inca mi se pare mult. Sigur, e un dialog si participa ambele parti. Dar sa intrerupi o persoana cand vorbeste este in egala masura deranjant si nepoliticos.
Face asta de o vecie...
+1 Știu că a fost Claudiu ministrul economiei.
Un podcast corespunzător ❤
Felicitări 🎉
Ma intreb cum ar arata un podcast cu George Simion sau Sosoaca , cred. A ar rupe orice algoritm 😂
Peace ❤
Situatia partidelor și sindicatelor din România este situația oricarei structuri puternic centralizate. Robert Michels a scris, pe la 1911, o carte ("Political Parties") în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei". Pentru descentralizarea lor ar trebui ca prin legea de organizare sa se specifice ca deciziile trebuie luate cu aprobarea majorității membrilor, conducerea acestora avind doar rolul de a veni cu propuneri pentru rezolvarea diverselor probleme:
Are dreptate omul in strainatate la salariu minim pe economie nu platesti taxe
Va rog eu frumos sa terminati cu privatizarea spitalelor, paralela cu asigurarea masinii nu functioneaza pt ca ei sunt mai rau, cauti o programare de iti vine rau daca esti abonat la ei.
Bine inteles ca in situatii de criza stim cum opereaza spitalele private, avem exemplul pandemiei covid cand si-au inchis portile, doar profitul conteaza.
Avem exemplul SUA unde putem vedea la ce costuri s-a ajuns cu serviciile medicale. Deja au inceput si la noi privatii sa scoata din serviciile "incluse in abonament".
Teoria nu prea se aplica
14:30 ar trebuii să băgați la ureche aceste vorbe și să vă gândiți de 2 ori dacă vreți să fiți auristi sau sosocari
Pune-l pe acest om într-o discuție despre economie televizată cu Simion 😂😂
Varză îl face 😂🤔
Asa e.
@@n3clar what?🤔😂😂
De ce trebuie să faci comparația cu Simion? Pune-l pe Năsui într-o discuție cu un economist competent, dovedit, nu închipuit și vei vedea atunci cine e Năsui.
@@cristirenaulta avut. La tv. Cu economiști, analiști si 'rivali' din psdnl. Nu se face niciodată de râs, chiar dimpotrivă . Poti sa urmărești sa vezi
Eu am 40 de ani, am lucrat 20 de ani, de 3 ani am renunțat să mai lucrez legal. Mam saturat să lucrez pentru pensiile speciale.
Asta trebuie sa facem toti, statul stie decit sa ia ,nu contribuie cu nimic la bunastraea celor care muncesc.
Cei plecatii in străinătate sunt investitorii net in Romania , ia sa vedem care ar fi deficitul comercial daca nu ar veni acei bani in țară 🤔
Si la ce akuma multzi pling dupa viatza cu ceaushesku? Se fura la greu in Rominia, vedetzi Recorder
Apasa tasta 1.
Felicitări, parcă vorbeai cu fratele tău.........
Iohaaanis nu ar ține ritmul
Știam ca fost ce este acuma și sper din tot sufletul sa ajungă dinou în poziții cheie în tara asta. Doar ca trebuie sa scăpăm de ciuma asta dubla acuma
Habar nu aveam că a fost ministru. Eu cred că cu 10 miniștrii din ăștia timp de macar 2 ani de zile Romania ar ieși din sărăcie,ar face reforme în educație justiție etc, am face și digitalizarea.... i-am manca pe europeni la propriu. Daca stai sa te gândești mai in profunzime,te sperie astfel de scenarii :))) Glumesc, Doamne ajuta la mai multi ca el în toate ministerele !!!
“Cum trăiești în România cu 3000 de lei?” Păi cum? Când Buhnici își plătește angajații cu mai puțin de 3000 de lei.. minimul pe economie pe contract și restul în mână… ar trebui să le explice și românilor cum să trăiască.. probabil el a găsit soluția. Ce ipocrit…
Da!
Nu m-aș fi așteptat să avem un asemenea om în Parlament.
Un om demn de prim-ministru.
Pe final de podcast mă simnt cu o facultate mai deștep 😎😂😊
Habar nu aveam ca a fost ministru. Multumesc pentru mentiune!
Păcatul părăsirii coaliției e rezultatul situației actuale. Trebuia să lupte mai mult și să joace șmecherește precum toți ceilalți o fac , așa e în politică,mai ales în cea românească. O mare dezamăgire usr la acel moment. Și uite ,au crezut că vor avea de câștigat pe termen lung dar realitatea îi contrazice. partidul se pierde în neant cu tot felul de conflicte interne puerile care afișează amatorism și superficialitate. Cu două mâini v-am votat și cu două mâini ne-ați aruncat în mâinile bișnițarilor incompetenți care ne conduc azi . Invitatul bun dar durerea încă o resimțim și o trăim prin acest USL 2.0.
Johanis ne a aruncat in mainile bisnitarilor incompetenti care ne conduc acum, nu Usr ul😉
esti naiv daca crezi ca ar fi fost alt deznodamant indiferent de ce ar fi hotarat USR la acel moment , e problema de esti curat si nu furi sau esti cu ei si furi cot la cot cu ei, nu ar fi functionat niciodata, tot ce vroiau USR sa implementeze era in contradictie cu ce urmarea gasca PNL/PSD
Cum sa lupte? 16% au. Spune cum făceai tu. Au vrut doar sa il schimbe pe Câțu.
Iohannis a vrut psdnl, vedem si acum ca e nederanjat si chiar mulțumit de ei.
Si ce sa vezi? Si Câțu a plecat dupa oricum, deci problema nu era ca era Cuțu bun, problema era usr, ii deranja ca nu au făcut combinații cu ei
Si cauta si de ce a fost dat afara Stelian Ion. Dna, Dga, dgipi iti spun ceva?
Foarte educativ , cu timpul oamenii vor intelege sper sa nu fie nevoie de mult timp, avem foarte mulți oameni care sunt nepăsători și merg pe varianta toți sunt la fel , și dacă le arați un video de genul răspund ca știu , dar de fapt știu doar când vad acest video și după se întorc la ale lor la aceasi poveste
La minutul 50 a uitat sa vb domnul despre taxarea capitalului. In UK 12750 sunt netaxabili, dar angajatorul plateate contributii pt sanatate si sociale pt angajat. Un alt element e ca parte din finantarea scolilor si a altor cheltuieli sociale se finanteqza din COUNCIL TAX , o taxa platita de toata lumea , lunar. O alta treaba este taxarea capitalului,a venitului. Adica ce faci peste 12750 se taxeaza cu 30 procente ca angajat si ce trece de 55000 cu 40 , dupa care 45 si tot asa. O alta sursa de venit a statului este CORPORATION TAX care spre deosebire de taxele pe srl din Romania , este mult mai mare si se aplica pe alte sume. Da ,in romania ar merge impozitareq progresiva si chiar e nevoie de ea, insa simultan cu stimularea competivitatii si a atragerii de capital.
Ar fi foarte plăcut sa faci un podcast cu Ștefan Jicol...
Democratie e atunci cind cei ce iau decizii in numele tau au datoria sa iti ceara acordul mai intii. Republicile actuale sint de fapt oligarhii moderne în care grupurile de interese ale celor bogati sint arbitrate de către popor, adică poți alege de la ce masa a bogatilor vei primi firimituri.
"Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare a societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii.
Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un puternic aspect concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela etc.), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace (Romania, Bulgaria, Grecia etc.) resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E simplu sa vezi dacă e oligarhie pentru ca intr-o democratie adevărată nu ar trece legi care nu ar fi în interesul celor mulți.
Prima oligarhie moderna a aparut in Anglia pe la sfirsitul secolului 17. După ce revoluția burgheza condusa Cromwell a reușit, grupurile de interese ale celor bogati nu au fost in stare sa se puna de acord cum sa își împartă puterea politica pentru a nu se ajunge la dictatura uneia. Soluția a fost numirea unui rege care sa fie arbitru. În republici poporul este arbitru, dar sa nu confundam posibilitatea de a alege ce grupare te va guverna cu democratia, adică cu posibilitatea de a decide cetatenii ce legi sa treacă si ce nu.
Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele.
E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.
As dorii daca se poate ca domnul Claudiu sa imi raspunda la o intrebare simpla, care e sansa ca sa revenim in comunism, scosi din ue si nato daca vine Simion la putere, eu observ in jurul meu oameni care vor sa il voteze, iar asta ma frustreaza rau, si prefer sa imi vand toate investitiile din Romania si sa raman in Austria daca aur va venii la putere. Multumesc.
De ce suntem asa prosti si nu votam? Nevotand de fapt votezi. “Ca nu ai cu cine”. Il asteptam pe Isus sa candideze…n-o sa vina.
Respect V or avea votul meu