Multumesc, Andrei, pentru astfel de videouri! Asta e un pas important in viata unui om, sa-si ia o casa. Sa o cumperi si sa vezi ca nu e ceea ce te astepti... te cam dai cu capul de pereti... Multumim pentru aceste observatii si ca le impartasesti cu noi. Asadar sa ne luam casa cand ploua :)). Pacat si de apartamentul in care locuiesti. Apartament de lux, te gandesti ca dai un ban, dar merita (scump=bun) ...se pare ca nu e intotdeauna si adevarat din pacate.
Cu mare drag! Mi s-a părut o oportunitate foarte bună în care să vorbesc despre un subiect trăit pe propria piele care poate într-un fel sau altul să aibă un rol educativ pentru urmăritori. 🙏 Interviul din partea a doua cu Marius mi se pare de mare folos, omul a spus unele lucruri pe care nu le știam. 💪
@@AndreiVerestiuc Ascultand-ul pe Marius, m-am gandit instant cat de bine ar prinde un om cu cunostinte in domenul asta, sa ofere consultanta atunci cand vrei sa iti cumperi casa. Eu spre exemplu l-as plati (cu drag) sa stiu ca imi poate scoate in evidenta anumite probleme potentiale pe care eu, cu experienta 0 in domeniu, cu siguranta nu le-as observa. Adica poti sa ai instalatie electrica buna si finisaje de lux...daca-ti ploua in casa. Inca o data, foarte educativ!
9:07 Pt domnul inginer: O FISURĂ a generat căderea podului din Genova (Italia), a intrat apa in timp si a ruginit fierul din beton, iar la un moment dat a facut poc sub presiunea greutatii. Salutari din Elvetia-Austria, de la alt inginer. Aici o fisura este egal cu esec profesional in constructii si ti se ia licenta, ori platesti o gramada clientilor. Siguranta oamenilor nu e joaca. Uitati-va in Rusia cum cad blocurile de beton, facute dupa norma "merge si cate o fisura, doua" . Cele bune tuturor.
@@vali858 meh.. si in special de strâmbi ofticati care nu accepta critica.. Remember: tara asta nu se va schimba cat timp strâmbii îi vor ataca pe drepți. Așadar, STOP STRÂMBILOR !!
Auzi frate! La intrebarea "daca dupa 6 luni de la terminarea constructiei imi ploua in apartament, cine e de vina?", domnul constructor Marius da o explicatie de o jumatate de ora in care este maxim de evaziv. Asta inseamna ca nimeni nu vrea sa isi asume responsabilitatea, dar toti vor sa se imbogateasca instant daca se poate.
'Terenul are niste straturi pe care nu le putem determina' - inainte sa obtii orice autorizatie de construire in Romania, este obligatoriu studiul GEOTEHNIC. Ati auzit de el? Sau merge si asa?
🤣🤣🤣...poi la noi au facut autostrada pe apa...vezi cazul Ponta...si au scapat toti, pe banii nostri... Studiul acela se da de obicei pe hartie...din pacate...
Vai de ei... Ingineri... Haha De ce crezi ca face un bloc mic in Romania si nu un zgarie nori in Dubai... Ca el face blocu si...vedem ce se intampla...daca e crapatura daca e fisura.... De tot rasul
Stai linistita ca daca pica blocul nu e nemeni vinovat. Ca la Colectiv. O sa dea vina unul pe altul. Ala care a construit o sa zica ca a avut autorizatie. Ala care dau autorizatie o sa zica ca a respectat legea. Aia care investigheaza sunt la fel de doritori sa rezolve procesul corect cum sunt eu sa traiesc in Romania. Si uite asa luni luni si in final nu se rezolva nimic. Daia se si fac mii de blocuri de toate formele si marimile ingramadite peste tot. Se dau autorizatii pe pile bani amenintari. Nu ca e terneul nu stiu cum. Haha. Pana isi dau aia seama in 20 de ani ca blocul ala sta sa cada, naiba mai stie cine a fost ce a zis ce a facut.
Cat mi as dori sa existe mai multe videoclipuri de genul asta! Felicitari! Sa speram ca initiativa ta va lua amploare, iar dezvoltatorii imobiliari si proiectantii vor executa lucrarile cu mai mult simt de raspundere.
Am avut apartament nou, la cheie, in cateva luni m am umplut de igrasie. Se infiltra apa prin pereti. L am vandut si mi am luat unul intr un bloc vechi si n am mai avut nicio problema. Tot ce fac, fac sa fie facut, nimic de calitate. Bine, ce calitate sa fie cand blocurile sunt facute de interlopi?!
Asa se construieste acum,repede,totul numai beton fara nici o bariera termica intre straturile de beton iar hidroizolatiile sunt facute la misto..La un apartament nou esti OBLIGAT sa izolezi tot interiorul apartamentului altfel te umpli de mucegai si igrasie.Daca iei apartamenul la gata sunt foarte mici sanse sa fie izolat asa ca cel mai bine il faci singur de la zero
Problema este ca tot persoanele astea dubioase, asa zisi "dezvoltatori imobiliari", promoveaza locuintele noi si cresterea nejustificata a preturilor lor. Jumatate din anunturile pe site-urile imobiliare sunt false cu preturi umflate...
@@liviunasoiu5970din anunturile de pe siteurile de imobiliare, foarte foarte multe sunt anunturi de apartamente/case ce nu sunt disponibile. anunturile nu sunt sterse/dezactivate ci constant repostate la preturi mai mari. astfel se impinge pretul artificial in sus. daca suni la un astfel de anunt ti se spune ca nu mai este disponibil dar au ceva similar la acelasi pret sau mai mare in alt complex rezidential
Sincer sa fiu cred ca 90% din blocurile nou construite in Cluj au probleme (similare). Preturile imobiliarelor din CJ sunt mult prea mari pt. calitatea oferita… Se vrea a fi un oras civilizat dar e plin de tepe in imobiliare…
@@AndreiVerestiuc oamenii faini au plecat in afara, teparii au ramas si au sufocat orasul. Vorbesc de Clujul in care am copilarit si deja mi-e dor si mila in acelasi timp. Ce fain era. Acum s-a construit mult si prost, preturile sunt de 3 ori valoarea reala, oamenii sunt mulsi triplu si la case si la trai. Ala nu mai e oras fain asa.
In Canada rar cumperi casa fara sa o inspectezi. Persoana se numeste inspector in constructii si este platit sa gaseasca viciile casei. Tot respectul pt prietenul tau care o face benevol.
La intrebarea de la 16:40, raspunsul e foarte simplu: solicitati vanzatorului cartea tehnica a constructiei, apoi cautati un inginer proiectant sau un diriginte de santier din localitatea dumneavoastra si contactati un specialist care sa va ajute. Nu sunt lucruri la care "sa ne uitam". Legislatia creeaza obligatii pentru constructor, investitor, proiectant, dar doar cei care lucreaza zilnic cu aceste informatii le cunosc. Nu va incredeti in "mesteri", "meseriasi", rude sau prieteni "care au mai facut si stiu"!
O mare bătaie de joc! Apa la temelie si in garaje afecteaza stabilitatea cladirii. Iar apa care se infiltreaza langa instalatiile electrice poate electrocuta persoanele. Proprietarii trebuie sa il dea pe constructor in judecată sa ceara despagubiri si sa ceara remedierea tuturor problemelor.
In toate blocurile noi din Romania dezvoltatorul iti zice ca "e normal sa apara crapaturi, ca se aseaza blocul". In afara am invatat ca daca faci fundatia cum trebuie, nu mai ai nevoie de scuza romaneasca de cacat. Vorba unui inginer din Olanda "daca faceau romanii Burj Khalifa acum era stramb ca deh, se aseaza turnul"
@Alina Alexuc DE ASTA A CĂZUT SCOALA AIA DE AU MURIT ROMANI AIA MĂ LAȘI ȘI NU MAI VENIȚI BA TARANILOR CU VRAJEALA D-ASTEA CA CE ÎN OCCIDENT AM FOST ÎN LONDRA INTR-UN CARTIER ERA MAI JEGOS CA ÎN BUCURESTI
Da ma....arata bloc de pe vremea lui Ceaușescu ( si pe perioada respectiva , cred ca 80% din cladiri qu fost construite cand conducea el) , crapaturi sau chestii de genul :) .
Wow, știu blocul din prima parte. Cu cat jind mă uitam la el când era în șantier , apoi verificam pe site preturile și îmi trecea. Acum mă bucur că nu am cumpărat ceva acolo. Mulțumesc că ai făcut acest review.
Era mișto dacă întorceai camera și către alunecările masive de teren rezultate în urma lucrărilor de construcție ale blocului la care ai fost în vizită.
Bravo, te felicit pentru curajul de care dai dovada, redand adevarul sumbru din domeniul constructiilor din Romania, foarte haios modul tau personal de exprimare, original, sper sa ia aminte toti cei interesati sa investeasca in domeniul imobil. Succes si continua sa realizezi videoclipuri, ai talent, esti haios!
Pe calea Turzii se taie toții merii pana in Feleac .... se pregătește ceva ... In Feleac in spate la dezmembrari apar primele blocuri ... desi era interzis ... dar na acum daca primarul a trecut la galbeni ...
@@AndreiVerestiuc , sugereaza numele firmei, gaseste o metafora. De exemplu daca as vrea sa spun cat de nemernici sunt aia de la Raiffeisen cu conditiile general bancare, pot sa le zic "galbejitii austrieci".
Blocul in care este luat interviul domnului "inginer" se afla in Florești pe Valea Garbaului Nr 52M .. de ce nu și filmat și spatele blocului unde sunt alunecări de teren imense ??? Băiatul ăsta vorbește despre blocuri făcute "bine" când blocul lui a declanșat alunecările de teren de le Valea Gârbăului ???? Câtă ipocrizie !
Multumim pentru video, era timpul ca cineva sa il faca. Sa mentional si faptul ca in majoritatea blocurilor noi poti auzi toate conversatiile telefonice ale vecinilor din cauza peretilor subtiri.
Salut Andrei. Eu sunt bucureștean get-beget și în 2013 a trebuit să-mi achiziționez o locuință singur. Am umblat cam 9 luni prin tot felul de cartiere nou construite în zona limitrofă și totul era varză. Exact ce prezinți și tu. Iarna le-au zburat anvelopele de vară depozitate pe balcoane de la vânt. Când bătea crivățul duduiau tablele de pe acoperiș și îți era frică să stai în casă. Apartamentele de la demisol erau inundate permanent cu dejecțiile din canalizarea subdimensionată atunci când ploua mai rău. Puțea groaznic. Pe timp de ploaie tare totul se inunda nu puteai să iei o pâine de la magazin fără să te faci fleașcă la bașcheți. Prin urmare mi-am luat o garsonieră într-un vechi bloc comunist din 1983 și nu am nicio durere de cap.
Te salut! Îmi pare rău să aud că problemele astea sunt așa de des întâlnite. Bine că ți-ai găsit ceva ok acum unde poți trăi liniștit. Ședere plăcută îți doresc!
Pe vremea aia dadea partidul ordin sa se construiasca pentru oameni, chiar daca nu dispuneau de tehnologii si materiale la nivelul celor de azi. Acum, interlopii se numesc dezvoltatori imobiliari si-s pe laba cu ceilalti interlopi numiti politicieni.
@@AndreiVerestiuc Mulțam fain. Am lucrat cam 4 ani pe distribuție cu un camion în cartierul respectiv. În timp s-a construit ultrarapid ca la balamuc. Zeci de blocuri de 7-8 etaje îngrămădite, fără spațiu între ele, fără canalizare eficientă, fără spații verzi, fără locuri de parcare suficiente, cu asfalt spart din 2 în 2 luni ca să mai bage o țeavă sau un cablu. În zonele cu pavele s-au dus dracu de bine ce au fost montate. Tineri care și-au băgat capul în jug la bancă pe 25- 30 de ani și acum plâng. Așa că ia-ți tată o bucată de pământ chiar mai departe de oraș și fă-ți o căsuță decentă decât să înduri numai belele la bloc prost construit.
Ca Bucurestan nascut aici, la fel zic: Ori apartament/gasoniera veche comunista in oras cu tot ce trebuie (magazine, transport, mall-uri, etc) - ori daca te-ai saturat de betoane/aglomeratie - Casa pe pamant in Ilfov facuta de la zero cu o echipa de constructori care o cunosti/stii ca e OK. Orice altceva, e bataie de joc
Bravo ....felicitări pt video ...ma bucur ca ai dezbătut acest subiect extrem de important.....nu e normal sa dai 130 de mi pe niște ziduri crăpate în care ploua
Ma bucur ca mai faci ocazional si clipuri care nu sunt legate de masini. Nu ca nu mi-ar placea si acelea, dar ai un stil fain de a prezenta lucruri si in alte domenii. Stiu ca primul clip care chiar m-a facut fanul tau cand am inceput sa te urmaresc era ala cu viata de camin. Era prezentat misto si mi-a placut ca esti asa carismatic.
Foarte bun finalul ! LEGILE FAC DIFERENȚA! Daca ar fi legi dure,nu ai sta in instanță ani de zile,atunci sunt sigur ca si constructorii ar lucra calumea
Sistemul in care traim e putred. Inteleg ce spui, dai legi mai dure dar nu va functiona cum crezi tu. Parerea mea e ca legile mai dure doar vor creste pretul constructiilor si mai tare si tot degeaba.
Ar trebui executate legile deja în vigoare. Inutil să emulgi legi la fiecare oră dacă nu există nici o sancțiune usturătoare pentru dezvoltatori sau constructori
Legi sunt, problema este la cei care verfica daca dezvoltatorul respecta legislatia din domeniu si planurile pt. construcție. Exemplu concret: conform legislației in vigoare pt. constructia de blocuri dezvoltatorul are obligatia ca pt. fiecare apartament sa prevadă și să construiască cate un loc de parcare.In realitate totul se schimba dupa obtinerea avizelor, nu se ma țin cont de ele pt. că nu mai verfica nimeni. Inca un exemplu: la un bloc, zidaria exterioara trebuia sa fie de 25, s-a facut de 20... De multe ori cutiile de beton de pe vremea comunistilor sunt mai spatioase si mai bine lucrate decat ale unor ,,dezvoltatori" din ziua de astazi.
Sau să se facă controale și să dea amenzi. Dar avem așa ceva si vezi că nu se face, nu funcționează. Deci degeaba tot vrem legi dacă suntem corupți și nu avem chef să ne facem treaba pentru care suntem angajati. A venit ieri DSV-ul la magazin și i-a spus la patron să spele frigiderul ca să îi poată face poză. Apoi am ajutat-o pe doamna de la primărie cu internetul că nu îi mergea pe laptop. A stat vreo 3 ore în birou să trimită un mail si apoi ne-a cerut să îi chemăm un taxi. Singura soluție în țara asta e Deșteptă-te române.
Cate legi avem care nu se aplica? Nu legile fac diferența ci omul și cei care prin cumpărarea unui apartament nu se interesează de cum se face și pe de dai banii ca ei nu vor griji.
O sa apară si mai multe probleme in 1-2 ani de acuma dupa scumpirea materialelor de construcție. Putini din constructorii din Cluj o sa renunțe la profiturile cu care sunt invatati, pentru a menține aceleași standarde de calitate la aceleași prețuri. Sunt curios cum o sa evolueze piața apartamentelor la Cluj in urma inflației.
Un oraş de şanpani supraevaluat şi nici măcar nu are ceva calitativ, o Pipera în devenire, sper să le vină o criză a prețurilor că tot a fost un precedent, mai ales cu asemenea cârmuitor ca Emil Boc
Stai linistit, fiasco-ul o sa continue si in perioada urmatoare. Pretul materialelor o sa se regaseasca in pretul platit per metru patrat la final de client. Doar constructorii/dezvoltatorii seriosi care s-au angajat in proiecte imobiliare mai mari si care ofera un nivel de constructie calitativ superior vor suporta scumpirea din buzunarul propriu. Si aceia ii poti numara pe degetele de la o mana in Cluj-Napoca.
Securitatea blocului in Anglia: interfon la poarta , interfon la intrare , interfon dupa cutia postala. Plus in unele cladiri liftul nu porneste daca nu bagi un cod sau daca nu ai o cheie speciala. Legat de calitatea lucrarii , in Romania majoritatea vor profit maxim cu investitie minima , deci sunt sigur ca au furat la materiale. In Cluj or fi scumpe apartamntele , dar si Oradea vine din urma. Din pacate romanii nu au salariile vesticilor , si nu mi se pare normal sa cumperi un apartament de lux" la 100.000 de euro , nefinisat.
Nici in UK calitatea constructiilor nu e altfel, cred e ca si la masini, tot ce e facut in prezent e la fel din punct de vedere calitativ. Am avut new build si paraia din toate incheieturile, iar acum am cumparat o casa veche de 60 de ani cu pereti grosi de nu am semnal la wifi la etaj sau in gradina din cauza lor.
@@AndreiVerestiuc Asta pentru ca legea permite Andrei. Daca eram in Germania , constructorul era deja dupa gratii sau minim sub control judiciar si nu mai avea voie sa construiasca nimic......
@@armandharaidun7637 Care gratii in Germania, amice? l-a bagat cineva dupa gratii in acea tara pe marii corupti moderni ai Germaniei? Dieselgate, Deutche Post, Deutche Bank, parlamentari minjiti in afaceri cu masti, etc, etc ? Si astea sunt numai citeva din cele mai mari si mai de .....miliarde, din ultimii ani. Coruptia su rasismul SISTEMIC din Germania nu sunt publicate in ziare nu sunt mediatizate, caci dar s-ar afla pina si ''copiii'' sirieni pe care Mutter Merkel i-a chemat in 2015, ar lua-o la fuga IMEDIAT !! O zi excelenta !
Bun clipul, poți face partea 2-a in care sa ii demaschezi pe constructorii dubioși și să mai scoți la suprafață problemele cu "blocurile noi". Și eu mi-am cumpărat apartament in Florești, in bloc nou din 2020, garajele nu s-au închis, automat iarna se făcea igrasie și mucegai in apartament, materialele sunt de foarte proasta calitate, daca cineva scăpa o pioneza pe jos la mansarda eu îl aud la parter, la fel problema cu burlanele, apoi au spart soseaua privata să bage o conducta ptr un alt bloc nou și evident că nu au asfaltat înapoi și doar au pus pietre și balastru, etc.
Eu am învățat la Facultatea de Construcții din Cluj și vreau să vă spun că materia e complicată, dar se copiază mult și absolvenții ar putea fi mai buni. Pe urmă, problema e în muncitori, care nu execută calitativ lucrările. Un alt factor e că se tinde să economisească cât mai mult pe materiale.
aceasta este marea problema la noi (pe langa calitatea constructiei) : NIMENI nu raspunde pt calitatea constructiei. nici dirigintele de santier, nici structuristul, nici constructorul, nimeni-nimic. si tot proprietarul ramane cu paguba.
Bravo Andrei ms mult apreciez sinceritatea.am văzut video atunci când te-ai mutat erai super încântat și de obicei egoul nu ne lasă să zicem că ba mi-am cam luat țeapă, în Cj sunt preturi uriașe, iar calitatea după cum se vede lasă de dorit, am fost și sunt pe principiul dau un ban și stau în fața dar sa ajungi cu apartament la 130-150 k dai bani ăștia ca zici ca e nou și nu ai probleme de genul sa îți ploua în casa sau sa vezi crăpături după câțiva ani e NASOL.
Quick question about the gate: You jumped over and then opened it from the inside, couldn't someone just reach in through the bars and do the same thing? Or was it already unlocked?
He was talking about the fact that the building constructor instead of securing the front door, he made a gate with code access. Andrei was pointing out that people can just jump over the gate and trespass.
Stai liniștit ca nu e numai în popești și în București este la fel ca să nu mai vb de ce este în tara.știu pe cineva s a mutat din tineretului în popești. Când ploua în tineretului apa era pana la genunchi ,aici în popești este doar pana la glezne 😂😂 deci este o evoluție.insa din păcate nu este prost cel care face si vine ci cel care cumpără ,lumea cumpără orice porcărie fără sa se intereseze .la fel ca la mașini, te zgârciți la câteva sute de lei și iei un cavou pe 4 roti .
@@danielveres9728 Asa e romanul Daniel. La orice se zgarceste, la case , la masini. Si pe urma se mira ca de ce i se intampla tocmai lui toate .... Pai sa ma ierte Dumnezeu .....
Aceleași probleme se găsesc în Sibiu, sunt electrician și am făcut lucrări de "îți pui mâna-n cap". Pe lângă ceea ce făceam eu, am văzut și rezultatele lucrărilor colegilor din șantier, nu neapărat din cauza manoperii de proastă calitate ci a materialelor ieftine și a timpului neacordat pentru ca acestea să lucreze. Un exemplu ar fi: astăzi s-au pus plăcile de gresie pe casa scării iar a doua zi la prima oră se trece peste ea în prostie. Clar materialul nu are timpul de prelucrare și uscare. Am văzut mucegai înghețat pe pereți pe timpul iernii. Imediat ce au dat ploile vedeam cum curgea apa din grindă, repet, GRINDĂ. Pereții finisați, odată ce ghiața s-a topit, a căzut tot, gletul făină și restul ți-l poți imagina. Pe lângă prost lucrate sunt și prost gândite dar nu mai dau alte exemple pentru că ar trebui să vezi direct cu ochii tăi ca să înțelegi. În general peștele miroase de la cap, iar prin cap mă refer la dezvoltatorul care grăbește lucrările pentru a scoate profitul într-un timp foarte scurt fără să se gândească la consecințe ce le suportă clienții. Iar apoi te uiți la istoricul lui și te gândești "ahhh păi omul ăla a ridicat atâtea blocuri, case, cartiere, are experiență!" Experiență în a fura pe față pentru că asta e. Pe tema proceselor și datul în judecată... suntem în România, o țară birocratică unde banii fac legea și cine îi învârte câștigă orice proces. Singurul sfat este acela să mergi pe ploaie, într-adevăr, și să te uiți efectiv dacă izolația cu polistiren este făcută înainte sau după ce s-a tencuit, unde se adună apa în acel timp, cum se comportă pereții, cum sunt trase cablurile, țevile, scurgerile. Practic o analiză completă, iar părerea mea este aceea că ar trebui să cumperi un apartament direct la roșu, să îl tencuiești înainte să fie făcută izolația exterioară pentru a lasă pereții să respire, umiditatea să iasă și materialul să lucreze câteva zile bune
Eu am fost in vacanță în Constanța în stațiunea Mamaia, am închiriat un apartament timp de două săptămâni, bloc nou construit in 2015, și pe parcursul șederii am tot dat de unele probleme pe care eu locuind la un bloc vechi construit acum 40 de ani nu le-am întâmpinat. De exemplu antifonarea, de tușeai puțin mai tare te auzeai la vecinul, liftul mai că era puțin și se sfărâma, calitatea materialelor folosite la construcție sigur lasă de dorit.
Cine plateste suma aberanta de 100.000 E pe un apartament de 2 camere nefinisat banuiesc ca nu este de invidiat in sensul ca ori nu este normal (ceea ce sper sa nu fie aici cazul) ori cistiga rapid si usor banii. 130.000 E cu tot cu finisaje este exact pretul cu care mi-am vindut au in Montreal - Canada, acum citiva ani apartamentul meu cu DOUA dormitoare si 90m2, intr-o zona premium, linga fluviu! Riscati in Cluj sa deveniti un nou LA sau San-Francisco, dar nu in sensul pozitiv (daca o mai fii ceva pozitiv pe acolo...) unde clasa de mijloc nu mai exista demult. Usor, usor nu vor fii decit cei ff avuti si ''ceilalalti''. Ca o anecdota: Un amic medic imi povestea ca anul trecut cind a fost la San-Francisco la un simpozion, la intrarea in hotel portarul l-a rugat politicos sa ii prezinte TALPILE pantofilor; unimit amicul meu i le-a aratat si apoi a intrebat de ce este verificarea asta? Raspunsul a fost simplu: portarul l-a observat sosind de pe un bulevard alaturat care TOT TIMPUL in ultimii 5-6 ani este plin de FECALE UMANE. Numarul de vagabonzi (aici le zice ''itineranti'' sau ''homeless'' a explodat, nepermitindu-si chiriile aberante, ce sa mai vorbim sa isi cupere vreo proprietate...) Asta este downtown San-F. in prezent si nu numai: acum 2-3 ani am fost in vizita la New-York si nu era prea departe..... Clujul risca sa ii imite....din pacate ! O zi excelenta!
E250.000 4 camere in Lyon destul de central la 15 min de mers pe jos de cladiri de birouri, gara, mall, 5 minute pana la gradinita si scoala. Si tocmai am vazut un 4 camere la 200.000 EUR in Bucuresti in zona de hale industriale Baia de Arama / Morarilor :) deja are balcoanele ruginite. Cine da 1mil lei pe apartament in romania isi merita soarta.
Sunt destui romani fara educatie care o sa sustina piata cu credite pe 30 ani sau muncind prin alte tari. Desi au locuit prin occident putini vad si inteleg cum ar trebui sa fie lucrurile; iar care inteleg raman acolo.
@@letopizdetz Nu ma mira. Cine spune ca un apartament in Romania, trebuie sa coste 200 000 de euro, cand media salariilor e la 700 de euro - s-a lovit la cap grav.
@@AndreiVerestiuc ma bucur ca mi-ai răspuns sincer. Asa trebuie sa facă mai multa lume. Acuma păcat ca l-ai șters pentru ca voiam sa vad ce exemplu prost puteai sa dai.
Bravo domnu! Felicitări! Susțin idea ta și mai mult decât sigur este apreciata! Pt.ca ai reușit sa aprinzi o lumina în locuri mai întunecate:) mare laic!
Am stat intr-un bloc construit in anul 2006. Probleme mari cu instalatile, tevile nu erau cuplate bine si intr-o seara a puscat si am avut o balta de toata frumosetea. Mucegai check, usile nu functionau bine, check, si mai rau, existau crapaturi mici in perete. Ce sa mai zic, o frumusete. Va rog din tot sufletul, nu va ingramaditi la banci pt asemenea cotete!
Ai putea sa mergi si pe zona asta a imobiliarelor, eu daca vrei iti prezint in anonimat, sau ma rog, il prezinti tu fara sa apar, un apartament in bloc vechi in Grigorescu care este evaluat la 137.000 euro.👍🏻
Eu cel putin as vrea sa mai vad content cu alta directie din partea ta, desi m am abonat pt contentul cu masini, imi plac super mult video-urile de acest gen
Cand interlopii din anii 2000 ajung investitori imobiliari si oameni de afaceri in 20.21, asta este rezultatul! Sa vezi in Bucuresti,mafie!100.000....doamne fereste...EDIT.Coma interfonul =))))SECURIZARE =)))
Mafia de la Cluj are niste avantaje fata de aia din Bucuresti: continuitatea. Aceeasi gasca e pe laba cu ei. Se stiu toti, nu se dau in gat. La Bucuresti cand ai primari in ultimele 2 decenii din multe gasti PDL, PSD, PNL, USR, UNPR, "independenti" ... e greu sa se acopere toate manariile, ca se dau usor in gat la primele impartiri de ciolan.
adevarat , am o persoana care a facut o casa in Chiajna(Ilfov) si care sta dupa avize de luni de zile, iar la interlopi jegosii de functionari le elibereaza imediat sa faca debarale la taranii stramutati in Bucuresti.
Apropo referitor la o casă de mâna sau nouă a doua în România este nevoie de un "Tasador" independent nu știu cum se numește în România, adică un specialist în domeniul imobiliar ce îți face o evaluare a imobilului după ani, stare, situație, și locație și îți spune cât este prețul, și cât costă în realitate, și ce posibile probleme poate avea. Este necesar la vânzare sa ști ce vinzi cât poți cere și la cumpărare sa ai idee pe ce dai banii. Sper ca va este de folos, și video este ok bine explicat de constructor.
@@copyright8291 500 euro chirie din perspectiva ca sunt plin de bani si nu ma intereseaza ca platesc pt cateva luni dar stau in centru, altfel 500€ inseamna rata la un ap decent in zona buna :)
Daca cei din primarie care se ocupa de receptia lucrarilor nu ar da ok-ul pana cand blocul nu indeplineste standardele din autorizatia de constructie si cele legale, dezvoltatorii imobiliari ar fi mai atenti. In tarile vestice au fost cazuri in care constructorii cladirilor au fost nevoiti sa le darame si sa le reconstruiasca in conformitate cu autorizatie de constructie.
Sincer să fiu, am dat întâmplător peste acest canal, te asociez cu Mircea Bravo, cred ca este ceva special în zona Clujului, îmi place :)), ține-o tot așa!
Problema in România este lipsa meseriașilor. Din 10 muncitori, 1 este de meserie restul sunt doar carpaci. 90% sunt muncitori necalificați, zilieri. Pot sa fie materiale premium, daca nu este mana de lucru. Oricum se cauta ieftin si bun!
Probleme astea nu vin de la meseriasi, ci de la mafiotii care construiesc si mafiotii care le dau autorizatiile. Nu poti sa te lauzi cu 50-100% profit pe banu investit si sa dam vina pe meseriasi. Nu putem sa facem 10 blocuri pe 10 firme fantoma diferite inchise la cateva luni dupa ce s-a vandut ultimul apartament, cand legea zice ca ai raspundere 10 ani pentru vicii de constructie
Prima data panarama Ecaterina care a distrus scolile profesionale. Apoi Petrov si brelocul lui pus prim-ministru au incurajat lichelele prin masurile luate. Cei care au vrut sa faca ceva in viata s-au dus in occident unde erau apreciati. Si dupa aia ne miram ce bine o duc Anglia, Franta, Italia, Spania, Austria, cand noi ramanem cu toate putorile.
Problemele sunt mai multe : Lipsa legislatie care sa traga la raspundere un arhitect si seful de santier..Prin afara tarii,arhitectul raspunde impreuna cu seful de santier.Penal precum si civil. Firma contracteaza arhitect. De ala de 15k euro lunar,nu de 1000 de euro. Birocratia:Procesele dureaza mult. Lipsa de interes a consiliilor locale.-faci blocuri ,vii cu proiect.Nu faci un bloc,faci mai multe,un cartier.Toate de catre acelasi constructor,nu un bloc galben,unul rosu,altul verde de 2,3,4 etaje. Toate la fel. Consiliul local trebuie sa verifice respectarea proiectului,de la sensurile giratorii pana la canalizare si regimul de inaltime. Indiferenta celor ce lucreaza:fiecare fura,lasa ca merge asa.
Buna Incearca sa faci o serie de vloguri cu alte apartamente, cu aceleasi situatii, prin toata tara. Sigur sunt oameni care ar fi ok cu ideea asta, sa filmezi si in casele lor, fara sa le faci publica identitatea. Cand patesti asa ceva, vrei sa afle toata lumea si totusi sa ramai anonim. Tu poti sa ii ajuti. Si sunt oameni ca mine care s-ar uita cu interes la fiecare asemenea poveste. Ca e tipul acela de informatie pe care o urmaresti cu mare interes, asa cum ai prezentat-o tu in acest video.
Cam ai nevoie de notiuni de dimensiuni, 12:40 " Tu faci aici un bloc de 10 m^2 (10 metri patrati e 2x5 metri foarte putin). 1 ar -cati mp 1 hectar - cati ari etc... Te ajuta sa stii anumite lucruri in viata. Constructorul prezentat nu este cel mai fericit, pare acelasi samsar care isi apara colegi de breasla din constructii cand comit ilegalitati.
ești energic , nu ți-e frică de nimic ... BRAVO ! singurul mod sa.ti suport canalul este sa las toate reclamele sa ruleze la început, la mijloc și la sfârșitul clipului 😁🤗🤙 meriți din plin poate și mai mult , bravo și iar felicitări 🤙💪
Nici oamenii nu se înformeaza. Vin la vizionare cu familia, in loc să vina cu un structurist sau vreun constructor. Oamenii sunt fascinanti de cum o să arate imobilul văzut pe calculator, pentru că mulți plătesc pentru ceva ce nu văd. Dacă ar plăti ceva palpabil, ar putea să facă verificări cu un specialist in domeniu. Mai bine pierzi onorariul specialistului, decât să iei un credit pentru ceva ce nu mai poți folosi. Dar asta e mentalitatea românului...
Problema e ca dezvoltatorii isi doresc maximizarea profitului si trec cu vederea detaliile de executie care sunt foarte importante mai ales in cadrul hidroizolatiilor. Se poate construi bine dar nu se vrea!
Fiind in domeniul imobiliar de ceva vreme, in acest minunat oras, Cluj Napoca, am intalnit multe caractere si tipologii de oameni care au diferite preferinte si cum cineva zicea pe aici, intr-adevar e o decizie importanta cand cumperi o locuinta. De aceea, inainte de toate, inainte de a critica, cati dintre noi apelam la un specialist in domeniu cum ar fi un arhitect, inginer sau chiar si un reprezentant imobiliar care are toate detaliile despre constructor si zona si care te poate atentiona care sunt dezavantajele de a cumpara in blocul x sau in zona y ???? Nu te costa nimic sa vorbesti cu un arhitect, inginer sau chiar un reprezentant imobiliar si sa ceri pareri sau detalii despre cum e construit imobilul, sa iti explice fiecare pas in parte. Desi in 99% dintre cazuri toate aceste cereri pentru informatii suplimentare sunt fara costuri, tare tind sa cred ca aproape nimeni nu apeleaza la un specialist, pe ideea ca fie are de platit ceva, fie noi ca si romani le stim pe toate si nu avem nevoie de indrumari. Intotdeauna cautam sa cumparam direct de la dezvoltator sau unde se gaseste cel mai mic pret (unde niciodata nu o sa afli adevaratele probleme) fara sa ne gandim ca in viitor, daca nu le stim vom avea mai multe cheltuieli neprevazute. Ce vreau sa subliniez e faptul ca multi dintre noi nu ne documentam destul de mult inainte de a face o achizitie si nu ascultam de sfaturile unor specialisti in domeniu ( sau nu vrem sfaturile acestora ) si asta din pacate nu se aplica doar in imobiliare, ci in multe alte domenii din tara noastra. :))
Burlanu la exterior ar fi cea mai mica problema, celelalte mi se par destul de grave, la preturile extraordinar de mari pe care le cer i exclus sa-ti ploua in casa
@@hazajoke5113 Poate da, poate nu, dar e cea mai minora dintre toate problemele ce sunt acolo, prefer un burlan in plus la exterior decat sa-mi ploua in casa
In Cluj se construieste in prostie oarecum. E oras in plina expansiune si constructorii profita de asta prin faptul ca oamenii vor o locuinta pe principiul “de ce sa platesc chirie cand pot da rata la banca si apoi imi ramane mie apartamentul?” Atat ca e cu 2 taisuri. Si in legatura cu preturile ridicate din oras, e mai rentabil sa iti comanzi din alt oras. De exemplu, varul meu si-a comandat o canapea din Baia Mare si a iesit mai ieftin cu tot cu transport decat daca si-o lua din Cluj. Asta e pont pentru toti care vor sa iti utileze locuintele. In legatura cu ideea clipului, tot raul spre bine. Apreciez maxim ca esti un om realist si bagi atata de vina cand trebuie :)) zici lucrurilor pe nume si se vede ca esti asumat. Mult spor pe viitor, faci lucruri faine ✌️
Voi folosi acest video de fiecare data cand cineva ma intreaba de ce nu imi cumpar apartament! :) Iti multumesc pentru efortul depus si sa stii ca asa este in cam toate orasele mari. MAXIM as cumpara un apartament de 50k VECHI si l-as mobila cu 20k si va arata ca apartament de 100k, decat sa dau 100k pe unul nou, sa investesc 10k, ca na, nu mai am bani dupa investitia initiala, si astfel apartamentul va arata de doar 50k-60k cu investitie totala de 110k si va mia trebui sa scoti bani la reparatiile de pe parcurs cum se vede in clip. Plus ca cele vechi cu 4 etaje sunt facute sa reziste, la cele rezidentiale noi, aud 6-7 vecini de pe etaje diferite cand doar apas pe intrerupatoare la mine in casa, ce sa mai vorbim de alte sunete. :) "Platesti rata 20 de ani dar ramai cu el", mhm, fix... 20 de ani de nervi si stres si bani bagati nonstop si ramai cu o panarama de apartament, in loc sa platesti o chirie decenta si deja amenajata, fara dureri de cap daca se intampla ceva si cu posibilitatea de relocare la alta chirie oricand. Sunt putin curios cine mai este de acord cu mine. Spor in continuare sa ai, Andrei! ^_^
Dupa 15 ani de experienta in constructii aici in Ucraina, pot spune ca diferenta la pret intre casa facuta dupa tehnologie undeva de 30% mai scump in materiale si aproape dublu in timp (deci si lucru). "Maruntisurile" care trebuie facute dupa tehnologie iau foarte mult timp si nu intotdeauna "clientul" vrea sa inteleaga/plateasca asa lucrare.
Exact asa este...se arunca ca veveritele pe alune...ca si pe masini manarite....e Raiul smecherilor aici...efectiv se roaga oamenii cu genti de bani de ei sa le dea apartamentele astea facute de 2 lei...in zone cu trafic ridicol, la preturi de Occident...
Andrei, spune-i proprietarului si celorlalti vecini sa scape cat mai repede de aceste locuinte pentru ca la cum curge si sta apa in ele este doar o chestiune de timp pana cand o sa apara mucegaiul si igrasia. ( si nu vrei sa stai intr-o casa care miroase a mucegai tot timpul, plus ca va trebui sa zugravesti constant la 2-3 ani sa acoperi mirosul dar si vopseaua care se umfla de la umezeala). Din pacate e cam naspa situatia acolo iar daca constructorul nu remediaza serios problema apei...intreaga cladire va fi compromisa. Bafta
Cât plătești chiria în Cluj locuiesti în Madrid Eu plătesc 600 pe un ap în Madrid cu boxă și garaj nou. Nu știu cum cer așa mult la nivelul de trai din România. Salutari
Ai dreptate. Dar câtă vreme ,tinerii frumoși și liberi aruncă cu bani fără să gândească( achiziție sau chirie),ăsta e rezultatul. Știi cum se zice,nu-i prost cine mănâncă șapte pite,îi prost cine le dă.
@@xbeabc1286 Asta nu ține de Boc,sau prea putin ține de el. Viața scumpă,în Cluj cel puțin și nu numai,se datorează în primul rând ( subliniez ,în primul rând) consumatorilor. Exemplu concret, clipul de la care au pornit comentariile. Atâta vreme cât există cerere va fi și ofertă( mai calitativă și mai puțin calitativă). Ideea e să nu arunci cu bani orbește,chiar și dacă ai o sursă de venit mai mare decât media. Uite ,ca și în cazul lui Verestiuc, 500 de euro chirie, și pe ce?
Andrei ești simpatic și te urmăresc dar mai lasă ma cu Cluju in sensul de prețuri … ca m ai inebunit :))) . In Dumbravita care e in Timișoara un fel de comuna/cartier gen in Timișoara acuma prețul pe metru pătrat construit este 2130 euro , metru normal 4-500 și da am plătit 720 lei sa mi se pună clima . Un loc de parcare in dumbravita se vinde de la 8000 îs sus .
Multumesc, Andrei, pentru astfel de videouri! Asta e un pas important in viata unui om, sa-si ia o casa. Sa o cumperi si sa vezi ca nu e ceea ce te astepti... te cam dai cu capul de pereti... Multumim pentru aceste observatii si ca le impartasesti cu noi. Asadar sa ne luam casa cand ploua :)). Pacat si de apartamentul in care locuiesti. Apartament de lux, te gandesti ca dai un ban, dar merita (scump=bun) ...se pare ca nu e intotdeauna si adevarat din pacate.
Cu mare drag!
Mi s-a părut o oportunitate foarte bună în care să vorbesc despre un subiect trăit pe propria piele care poate într-un fel sau altul să aibă un rol educativ pentru urmăritori. 🙏
Interviul din partea a doua cu Marius mi se pare de mare folos, omul a spus unele lucruri pe care nu le știam. 💪
IN CALEA APEI NU TE POTI PUNE.......
@@AndreiVerestiuc Ascultand-ul pe Marius, m-am gandit instant cat de bine ar prinde un om cu cunostinte in domenul asta, sa ofere consultanta atunci cand vrei sa iti cumperi casa. Eu spre exemplu l-as plati (cu drag) sa stiu ca imi poate scoate in evidenta anumite probleme potentiale pe care eu, cu experienta 0 in domeniu, cu siguranta nu le-as observa. Adica poti sa ai instalatie electrica buna si finisaje de lux...daca-ti ploua in casa. Inca o data, foarte educativ!
Sa faci credit pe 30 ani si sa iti ploua in casa si sa iti cada peretii, clar te dai cu capul de pereti :))
@@Daniel.ÎîîîÎ NUMA UN DOBITOC FACE CREDIT PE 30 DE ANI PT O COCIOABĂ
9:07 Pt domnul inginer:
O FISURĂ a generat căderea podului din Genova (Italia), a intrat apa in timp si a ruginit fierul din beton, iar la un moment dat a facut poc sub presiunea greutatii. Salutari din Elvetia-Austria, de la alt inginer. Aici o fisura este egal cu esec profesional in constructii si ti se ia licenta, ori platesti o gramada clientilor. Siguranta oamenilor nu e joaca. Uitati-va in Rusia cum cad blocurile de beton, facute dupa norma "merge si cate o fisura, doua" . Cele bune tuturor.
Asa e in Romania. E plin de “experti”
@@vali858 meh.. si in special de strâmbi ofticati care nu accepta critica.. Remember: tara asta nu se va schimba cat timp strâmbii îi vor ataca pe drepți. Așadar, STOP STRÂMBILOR !!
La noi se face blocul si vedem noi dupa ce se intampla hahahaha daca apare o fisura o crapatura. De tot rasul
Mda,injineru abia vorbește coerent,e fix ceea ce trebuie pt România 😂
Auzi frate! La intrebarea "daca dupa 6 luni de la terminarea constructiei imi ploua in apartament, cine e de vina?", domnul constructor Marius da o explicatie de o jumatate de ora in care este maxim de evaziv. Asta inseamna ca nimeni nu vrea sa isi asume responsabilitatea, dar toti vor sa se imbogateasca instant daca se poate.
Corect
Bine punctat, aceeași impresie
'Terenul are niste straturi pe care nu le putem determina' - inainte sa obtii orice autorizatie de construire in Romania, este obligatoriu studiul GEOTEHNIC. Ati auzit de el? Sau merge si asa?
🤣🤣🤣...poi la noi au facut autostrada pe apa...vezi cazul Ponta...si au scapat toti, pe banii nostri...
Studiul acela se da de obicei pe hartie...din pacate...
Exact, și în funcție de studiul care se face pe terenul pe care vrei sa construiești se definește și fundația.
Vai de ei...
Ingineri... Haha
De ce crezi ca face un bloc mic in Romania si nu un zgarie nori in Dubai... Ca el face blocu si...vedem ce se intampla...daca e crapatura daca e fisura.... De tot rasul
Doar pe hârtie se face
Stai linistita ca daca pica blocul nu e nemeni vinovat. Ca la Colectiv. O sa dea vina unul pe altul. Ala care a construit o sa zica ca a avut autorizatie. Ala care dau autorizatie o sa zica ca a respectat legea. Aia care investigheaza sunt la fel de doritori sa rezolve procesul corect cum sunt eu sa traiesc in Romania. Si uite asa luni luni si in final nu se rezolva nimic. Daia se si fac mii de blocuri de toate formele si marimile ingramadite peste tot. Se dau autorizatii pe pile bani amenintari. Nu ca e terneul nu stiu cum. Haha. Pana isi dau aia seama in 20 de ani ca blocul ala sta sa cada, naiba mai stie cine a fost ce a zis ce a facut.
Dati numele constructorului, altfel vor mai da si altii o gramada de bani pe apartamente cu defecte si problema nu se va rezolva niciodata.
Cat mi as dori sa existe mai multe videoclipuri de genul asta! Felicitari! Sa speram ca initiativa ta va lua amploare, iar dezvoltatorii imobiliari si proiectantii vor executa lucrarile cu mai mult simt de raspundere.
Am avut apartament nou, la cheie, in cateva luni m am umplut de igrasie. Se infiltra apa prin pereti. L am vandut si mi am luat unul intr un bloc vechi si n am mai avut nicio problema.
Tot ce fac, fac sa fie facut, nimic de calitate. Bine, ce calitate sa fie cand blocurile sunt facute de interlopi?!
Din păcate sunt prea multe exemple de genul... 😥
Adevărat. Proxeneții și hoții își spală banii proveniți din infracțiuni.
Asa se construieste acum,repede,totul numai beton fara nici o bariera termica intre straturile de beton iar hidroizolatiile sunt facute la misto..La un apartament nou esti OBLIGAT sa izolezi tot interiorul apartamentului altfel te umpli de mucegai si igrasie.Daca iei apartamenul la gata sunt foarte mici sanse sa fie izolat asa ca cel mai bine il faci singur de la zero
Problema este ca tot persoanele astea dubioase, asa zisi "dezvoltatori imobiliari", promoveaza locuintele noi si cresterea nejustificata a preturilor lor. Jumatate din anunturile pe site-urile imobiliare sunt false cu preturi umflate...
@@liviunasoiu5970din anunturile de pe siteurile de imobiliare, foarte foarte multe sunt anunturi de apartamente/case ce nu sunt disponibile. anunturile nu sunt sterse/dezactivate ci constant repostate la preturi mai mari. astfel se impinge pretul artificial in sus. daca suni la un astfel de anunt ti se spune ca nu mai este disponibil dar au ceva similar la acelasi pret sau mai mare in alt complex rezidential
Sincer sa fiu cred ca 90% din blocurile nou construite in Cluj au probleme (similare). Preturile imobiliarelor din CJ sunt mult prea mari pt. calitatea oferita… Se vrea a fi un oras civilizat dar e plin de tepe in imobiliare…
E un oraș civilizat cu oameni faini.
Atât doar că s-au găsit unii să profite. 😥
@@AndreiVerestiuc da, e un oras civilizat, dar la partea de imobiliare mai putin; una se promite si alta se livreaza.
@@AndreiVerestiuc , normal ca smecherii locali v-au atribuit eticheta "faini" cand va iau 500 euro pentru o asemenea chirie.
Important e ca avem preturi de lux, de la 1700€/mp in sus...
@@AndreiVerestiuc oamenii faini au plecat in afara, teparii au ramas si au sufocat orasul. Vorbesc de Clujul in care am copilarit si deja mi-e dor si mila in acelasi timp. Ce fain era. Acum s-a construit mult si prost, preturile sunt de 3 ori valoarea reala, oamenii sunt mulsi triplu si la case si la trai. Ala nu mai e oras fain asa.
In Canada rar cumperi casa fara sa o inspectezi. Persoana se numeste inspector in constructii si este platit sa gaseasca viciile casei. Tot respectul pt prietenul tau care o face benevol.
La intrebarea de la 16:40, raspunsul e foarte simplu: solicitati vanzatorului cartea tehnica a constructiei, apoi cautati un inginer proiectant sau un diriginte de santier din localitatea dumneavoastra si contactati un specialist care sa va ajute. Nu sunt lucruri la care "sa ne uitam". Legislatia creeaza obligatii pentru constructor, investitor, proiectant, dar doar cei care lucreaza zilnic cu aceste informatii le cunosc. Nu va incredeti in "mesteri", "meseriasi", rude sau prieteni "care au mai facut si stiu"!
O mare bătaie de joc! Apa la temelie si in garaje afecteaza stabilitatea cladirii. Iar apa care se infiltreaza langa instalatiile electrice poate electrocuta persoanele. Proprietarii trebuie sa il dea pe constructor in judecată sa ceara despagubiri si sa ceara remedierea tuturor problemelor.
In toate blocurile noi din Romania dezvoltatorul iti zice ca "e normal sa apara crapaturi, ca se aseaza blocul".
In afara am invatat ca daca faci fundatia cum trebuie, nu mai ai nevoie de scuza romaneasca de cacat.
Vorba unui inginer din Olanda "daca faceau romanii Burj Khalifa acum era stramb ca deh, se aseaza turnul"
Asta e cea mai mare cioacă din construcțiile românești, cu așezatul clădirii, lucrează terenul și alte prostii
Nu bate nu troncane:))
@Alina Alexuc DE ASTA A CĂZUT SCOALA AIA DE AU MURIT ROMANI AIA MĂ LAȘI ȘI NU MAI VENIȚI BA TARANILOR CU VRAJEALA D-ASTEA CA CE ÎN OCCIDENT AM FOST ÎN LONDRA INTR-UN CARTIER ERA MAI JEGOS CA ÎN BUCURESTI
Da ma....arata bloc de pe vremea lui Ceaușescu ( si pe perioada respectiva , cred ca 80% din cladiri qu fost construite cand conducea el) , crapaturi sau chestii de genul :) .
este normal.. normal nu se zugraveste timp de un an. pentru ca materiale se mai aseaza si pot apare fisuri
Wow, știu blocul din prima parte. Cu cat jind mă uitam la el când era în șantier , apoi verificam pe site preturile și îmi trecea. Acum mă bucur că nu am cumpărat ceva acolo. Mulțumesc că ai făcut acest review.
Era mișto dacă întorceai camera și către alunecările masive de teren rezultate în urma lucrărilor de construcție ale blocului la care ai fost în vizită.
Bravo Andrei pt clipu ăsta! Cineva tre' să facă cunoscută mai multora, e gravă situația în Romania!
Bravo, te felicit pentru curajul de care dai dovada, redand adevarul sumbru din domeniul constructiilor din Romania, foarte haios modul tau personal de exprimare, original, sper sa ia aminte toti cei interesati sa investeasca in domeniul imobil. Succes si continua sa realizezi videoclipuri, ai talent, esti haios!
Andrei,super canalul tau, vad ca incerci sa diversifici content-ul. Felicitari si mult noroc si sanatate !
Îți mulțumesc că mă urmărești și mă bucur că îți place acest tip nou de conținut!
Pestele de la cap se impute, se dau autorizatii de constructie, se fac intabulari de constructii noi doar pe baza de relatii.
ADEVĂRAT!
Pe calea Turzii se taie toții merii pana in Feleac .... se pregătește ceva ... In Feleac in spate la dezmembrari apar primele blocuri ... desi era interzis ... dar na acum daca primarul a trecut la galbeni ...
Adevărat peștele se impute de la cap....
Dar întotdeauna se curata de la coadă...
@@AndreiVerestiuc spune cum se numește constructorul!
Bravo că dai vedere la aceste lucruri. Spune si cine ie firma care a construit că sa fie lumea atentă când cumpără
Adevărul trebuie SPUS!
Numele firmei nu îl pot spune că apoi pot fi dat în judecată pentru defăimare.
@@AndreiVerestiuc pai ce-am facut?cum adica pentru defaimare?pai daca astea sunt problemele.dezabonat.te salut
Cum sa dai dezabonare deoarece omul e simtit plus ca respecta unele lucruri dar și atent sa nu aibă el probleme??? Frumoasa gândire domnule.
@Andrei Bragaru la cum gândești nici nu meriți sa fii abonat la un astfel de canal
@@AndreiVerestiuc , sugereaza numele firmei, gaseste o metafora.
De exemplu daca as vrea sa spun cat de nemernici sunt aia de la Raiffeisen cu conditiile general bancare, pot sa le zic "galbejitii austrieci".
cel mai bine e sa te duci la un bloc construit de respectivul dezvoltator si sa intrebi locatoarii daca au avut probleme...
Blocul in care este luat interviul domnului "inginer" se afla in Florești pe Valea Garbaului Nr 52M .. de ce nu și filmat și spatele blocului unde sunt alunecări de teren imense ??? Băiatul ăsta vorbește despre blocuri făcute "bine" când blocul lui a declanșat alunecările de teren de le Valea Gârbăului ???? Câtă ipocrizie !
E roman
Foar nu vrei sa fie 100% onest cu orice
Bravo Andrei 👏 esti ce trebuia pentru noi , asta inseamna dorinta de ajuta m-ai multe persoane care trec prin aceleasi probleme .
Multumim pentru video, era timpul ca cineva sa il faca. Sa mentional si faptul ca in majoritatea blocurilor noi poti auzi toate conversatiile telefonice ale vecinilor din cauza peretilor subtiri.
Ehh, nu vezi tu avantajele, când o să ajungi baba nu o sa te plictisești in veci :)
Ce frumos vorbeste constructurul din video sunt curios cate chixuri a dat si el in atatia ani... raspunsuri pt probleme vad ca gaseste .
Blocurile astea noi îs precum merele din comerț , arată bine pe dinafară ,dar când mănânci din ele îți vine să plângi !!!
Salut Andrei.
Eu sunt bucureștean get-beget și în 2013 a trebuit să-mi achiziționez o locuință singur.
Am umblat cam 9 luni prin tot felul de cartiere nou construite în zona limitrofă și totul era varză.
Exact ce prezinți și tu.
Iarna le-au zburat anvelopele de vară depozitate pe balcoane de la vânt.
Când bătea crivățul duduiau tablele de pe acoperiș și îți era frică să stai în casă.
Apartamentele de la demisol erau inundate permanent cu dejecțiile din canalizarea subdimensionată atunci când ploua mai rău. Puțea groaznic.
Pe timp de ploaie tare totul se inunda nu puteai să iei o pâine de la magazin fără să te faci fleașcă la bașcheți.
Prin urmare mi-am luat o garsonieră într-un vechi bloc comunist din 1983 și nu am nicio durere de cap.
Te salut!
Îmi pare rău să aud că problemele astea sunt așa de des întâlnite.
Bine că ți-ai găsit ceva ok acum unde poți trăi liniștit.
Ședere plăcută îți doresc!
Pe vremea aia dadea partidul ordin sa se construiasca pentru oameni, chiar daca nu dispuneau de tehnologii si materiale la nivelul celor de azi.
Acum, interlopii se numesc dezvoltatori imobiliari si-s pe laba cu ceilalti interlopi numiti politicieni.
@@AndreiVerestiuc Mulțam fain.
Am lucrat cam 4 ani pe distribuție cu un camion în cartierul respectiv. În timp s-a construit ultrarapid ca la balamuc. Zeci de blocuri de 7-8 etaje îngrămădite, fără spațiu între ele, fără canalizare eficientă, fără spații verzi, fără locuri de parcare suficiente, cu asfalt spart din 2 în 2 luni ca să mai bage o țeavă sau un cablu.
În zonele cu pavele s-au dus dracu de bine ce au fost montate.
Tineri care și-au băgat capul în jug la bancă pe 25- 30 de ani și acum plâng.
Așa că ia-ți tată o bucată de pământ chiar mai departe de oraș și fă-ți o căsuță decentă decât să înduri numai belele la bloc prost construit.
Ca Bucurestan nascut aici, la fel zic: Ori apartament/gasoniera veche comunista in oras cu tot ce trebuie (magazine, transport, mall-uri, etc) - ori daca te-ai saturat de betoane/aglomeratie - Casa pe pamant in Ilfov facuta de la zero cu o echipa de constructori care o cunosti/stii ca e OK. Orice altceva, e bataie de joc
Bravo ....felicitări pt video ...ma bucur ca ai dezbătut acest subiect extrem de important.....nu e normal sa dai 130 de mi pe niște ziduri crăpate în care ploua
Mulțumesc!
Mă bucur că lumea apreciază și susține un material de genul. 🙏
Ma bucur ca mai faci ocazional si clipuri care nu sunt legate de masini. Nu ca nu mi-ar placea si acelea, dar ai un stil fain de a prezenta lucruri si in alte domenii. Stiu ca primul clip care chiar m-a facut fanul tau cand am inceput sa te urmaresc era ala cu viata de camin. Era prezentat misto si mi-a placut ca esti asa carismatic.
Foarte bun finalul !
LEGILE FAC DIFERENȚA!
Daca ar fi legi dure,nu ai sta in instanță ani de zile,atunci sunt sigur ca si constructorii ar lucra calumea
Sistemul in care traim e putred. Inteleg ce spui, dai legi mai dure dar nu va functiona cum crezi tu. Parerea mea e ca legile mai dure doar vor creste pretul constructiilor si mai tare si tot degeaba.
Ar trebui executate legile deja în vigoare. Inutil să emulgi legi la fiecare oră dacă nu există nici o sancțiune usturătoare pentru dezvoltatori sau constructori
Legi sunt, problema este la cei care verfica daca dezvoltatorul respecta legislatia din domeniu si planurile pt. construcție.
Exemplu concret: conform legislației in vigoare pt. constructia de blocuri dezvoltatorul are obligatia ca pt. fiecare apartament sa prevadă și să construiască cate un loc de parcare.In realitate totul se schimba dupa obtinerea avizelor, nu se ma țin cont de ele pt. că nu mai verfica nimeni.
Inca un exemplu: la un bloc, zidaria exterioara trebuia sa fie de 25, s-a facut de 20...
De multe ori cutiile de beton de pe vremea comunistilor sunt mai spatioase si mai bine lucrate decat ale unor ,,dezvoltatori" din ziua de astazi.
Sau să se facă controale și să dea amenzi. Dar avem așa ceva si vezi că nu se face, nu funcționează. Deci degeaba tot vrem legi dacă suntem corupți și nu avem chef să ne facem treaba pentru care suntem angajati. A venit ieri DSV-ul la magazin și i-a spus la patron să spele frigiderul ca să îi poată face poză. Apoi am ajutat-o pe doamna de la primărie cu internetul că nu îi mergea pe laptop. A stat vreo 3 ore în birou să trimită un mail si apoi ne-a cerut să îi chemăm un taxi. Singura soluție în țara asta e Deșteptă-te române.
Cate legi avem care nu se aplica? Nu legile fac diferența ci omul și cei care prin cumpărarea unui apartament nu se interesează de cum se face și pe de dai banii ca ei nu vor griji.
O sa apară si mai multe probleme in 1-2 ani de acuma dupa scumpirea materialelor de construcție. Putini din constructorii din Cluj o sa renunțe la profiturile cu care sunt invatati, pentru a menține aceleași standarde de calitate la aceleași prețuri. Sunt curios cum o sa evolueze piața apartamentelor la Cluj in urma inflației.
Un oraş de şanpani supraevaluat şi nici măcar nu are ceva calitativ, o Pipera în devenire, sper să le vină o criză a prețurilor că tot a fost un precedent, mai ales cu asemenea cârmuitor ca Emil Boc
Stai linistit, fiasco-ul o sa continue si in perioada urmatoare. Pretul materialelor o sa se regaseasca in pretul platit per metru patrat la final de client. Doar constructorii/dezvoltatorii seriosi care s-au angajat in proiecte imobiliare mai mari si care ofera un nivel de constructie calitativ superior vor suporta scumpirea din buzunarul propriu. Si aceia ii poti numara pe degetele de la o mana in Cluj-Napoca.
de ce sa fie inflatie?
Foarte informativ acest video. Multumim Andrei!
Am impresia ca achizitia de un imobil intr-un oras ca si Cluj este o loterie. :(
Orice e o loterie în viață dacă nu ne facem temele corespunzător.
Ma bucur ca arati asa ceva. Ai facut o treaba foarte buna. Nu poti sa construiesti o asa mizerie de bloc si sa ceri bani pe el....incredibil.
Salutari din Rm Vâlcea! Aceleași probleme avem și noi cu constructorii, iar primăria complice pentru nerespectarea legii. Spor!
Mulțumesc!
Poate se schimba ceva...
E super sa asculti cum cineva vorbeste frumos ... de un plac pentru auzul meu .....
Salut de la Chisinau
Securitatea blocului in Anglia: interfon la poarta , interfon la intrare , interfon dupa cutia postala. Plus in unele cladiri liftul nu porneste daca nu bagi un cod sau daca nu ai o cheie speciala.
Legat de calitatea lucrarii , in Romania majoritatea vor profit maxim cu investitie minima , deci sunt sigur ca au furat la materiale. In Cluj or fi scumpe apartamntele , dar si Oradea vine din urma. Din pacate romanii nu au salariile vesticilor , si nu mi se pare normal sa cumperi un apartament de lux" la 100.000 de euro , nefinisat.
Aia e problema: profit maxim cu investiție minimă.
Plus că mai nou oricine cu un pic de bani e constructor.
Nici in UK calitatea constructiilor nu e altfel, cred e ca si la masini, tot ce e facut in prezent e la fel din punct de vedere calitativ.
Am avut new build si paraia din toate incheieturile, iar acum am cumparat o casa veche de 60 de ani cu pereti grosi de nu am semnal la wifi la etaj sau in gradina din cauza lor.
@@AndreiVerestiuc Asta pentru ca legea permite Andrei. Daca eram in Germania , constructorul era deja dupa gratii sau minim sub control judiciar si nu mai avea voie sa construiasca nimic......
@@armandharaidun7637 Care gratii in Germania, amice? l-a bagat cineva dupa gratii in acea tara pe marii corupti moderni ai Germaniei? Dieselgate, Deutche Post, Deutche Bank, parlamentari minjiti in afaceri cu masti, etc, etc ? Si astea sunt numai citeva din cele mai mari si mai de .....miliarde, din ultimii ani.
Coruptia su rasismul SISTEMIC din Germania nu sunt publicate in ziare nu sunt mediatizate, caci dar s-ar afla pina si ''copiii'' sirieni pe care Mutter Merkel i-a chemat in 2015, ar lua-o la fuga IMEDIAT !!
O zi excelenta !
@@cristians6120 Au și ei faliții lor, vorba lui Caragiale
Bun clipul, poți face partea 2-a in care sa ii demaschezi pe constructorii dubioși și să mai scoți la suprafață problemele cu "blocurile noi". Și eu mi-am cumpărat apartament in Florești, in bloc nou din 2020, garajele nu s-au închis, automat iarna se făcea igrasie și mucegai in apartament, materialele sunt de foarte proasta calitate, daca cineva scăpa o pioneza pe jos la mansarda eu îl aud la parter, la fel problema cu burlanele, apoi au spart soseaua privata să bage o conducta ptr un alt bloc nou și evident că nu au asfaltat înapoi și doar au pus pietre și balastru, etc.
Foarte interesant si important pt. locatari si viitori locatari in ap. noi. Bafta in continuare ! 🙋♂️
Eu am învățat la Facultatea de Construcții din Cluj și vreau să vă spun că materia e complicată, dar se copiază mult și absolvenții ar putea fi mai buni. Pe urmă, problema e în muncitori, care nu execută calitativ lucrările. Un alt factor e că se tinde să economisească cât mai mult pe materiale.
Așteptăm cu interes și alte videoclipuri pe tema asta.
aceasta este marea problema la noi (pe langa calitatea constructiei) : NIMENI nu raspunde pt calitatea constructiei. nici dirigintele de santier, nici structuristul, nici constructorul, nimeni-nimic. si tot proprietarul ramane cu paguba.
Bravo Andrei ms mult apreciez sinceritatea.am văzut video atunci când te-ai mutat erai super încântat și de obicei egoul nu ne lasă să zicem că ba mi-am cam luat țeapă, în Cj sunt preturi uriașe, iar calitatea după cum se vede lasă de dorit, am fost și sunt pe principiul dau un ban și stau în fața dar sa ajungi cu apartament la 130-150 k dai bani ăștia ca zici ca e nou și nu ai probleme de genul sa îți ploua în casa sau sa vezi crăpături după câțiva ani e NASOL.
Quick question about the gate: You jumped over and then opened it from the inside, couldn't someone just reach in through the bars and do the same thing? Or was it already unlocked?
He was talking about the fact that the building constructor instead of securing the front door, he made a gate with code access. Andrei was pointing out that people can just jump over the gate and trespass.
Sa vezi clădiri meseriașe în București, mai ales în Popești Leordeni, unde se inundă strada cu totul......
Asta e România
Stai liniștit ca nu e numai în popești și în București este la fel ca să nu mai vb de ce este în tara.știu pe cineva s a mutat din tineretului în popești. Când ploua în tineretului apa era pana la genunchi ,aici în popești este doar pana la glezne 😂😂 deci este o evoluție.insa din păcate nu este prost cel care face si vine ci cel care cumpără ,lumea cumpără orice porcărie fără sa se intereseze .la fel ca la mașini, te zgârciți la câteva sute de lei și iei un cavou pe 4 roti .
La asta m am gandit si eu cand ma uitam la video, clujul e nimic pe langa ce se intampla in bucuresti , bragadiru pop leordeni etc
@@danielveres9728 , mi-a placut foarte mult comparatia ta.
Lumea cumpara apartamentele ca masinile, pe criterii complet gresite.
@@danielveres9728 Asa e romanul Daniel. La orice se zgarceste, la case , la masini. Si pe urma se mira ca de ce i se intampla tocmai lui toate .... Pai sa ma ierte Dumnezeu .....
@@edwardadelin689 Doamne fereste. Oriunde, numai acolo nu.
Unde vezi preturi mici, gen Popesti sau limita Militari-ului, fugi.
Aceleași probleme se găsesc în Sibiu, sunt electrician și am făcut lucrări de "îți pui mâna-n cap". Pe lângă ceea ce făceam eu, am văzut și rezultatele lucrărilor colegilor din șantier, nu neapărat din cauza manoperii de proastă calitate ci a materialelor ieftine și a timpului neacordat pentru ca acestea să lucreze. Un exemplu ar fi: astăzi s-au pus plăcile de gresie pe casa scării iar a doua zi la prima oră se trece peste ea în prostie. Clar materialul nu are timpul de prelucrare și uscare. Am văzut mucegai înghețat pe pereți pe timpul iernii. Imediat ce au dat ploile vedeam cum curgea apa din grindă, repet, GRINDĂ. Pereții finisați, odată ce ghiața s-a topit, a căzut tot, gletul făină și restul ți-l poți imagina. Pe lângă prost lucrate sunt și prost gândite dar nu mai dau alte exemple pentru că ar trebui să vezi direct cu ochii tăi ca să înțelegi. În general peștele miroase de la cap, iar prin cap mă refer la dezvoltatorul care grăbește lucrările pentru a scoate profitul într-un timp foarte scurt fără să se gândească la consecințe ce le suportă clienții. Iar apoi te uiți la istoricul lui și te gândești "ahhh păi omul ăla a ridicat atâtea blocuri, case, cartiere, are experiență!" Experiență în a fura pe față pentru că asta e. Pe tema proceselor și datul în judecată... suntem în România, o țară birocratică unde banii fac legea și cine îi învârte câștigă orice proces. Singurul sfat este acela să mergi pe ploaie, într-adevăr, și să te uiți efectiv dacă izolația cu polistiren este făcută înainte sau după ce s-a tencuit, unde se adună apa în acel timp, cum se comportă pereții, cum sunt trase cablurile, țevile, scurgerile. Practic o analiză completă, iar părerea mea este aceea că ar trebui să cumperi un apartament direct la roșu, să îl tencuiești înainte să fie făcută izolația exterioară pentru a lasă pereții să respire, umiditatea să iasă și materialul să lucreze câteva zile bune
Eu am fost in vacanță în Constanța în stațiunea Mamaia, am închiriat un apartament timp de două săptămâni, bloc nou construit in 2015, și pe parcursul șederii am tot dat de unele probleme pe care eu locuind la un bloc vechi construit acum 40 de ani nu le-am întâmpinat.
De exemplu antifonarea, de tușeai puțin mai tare te auzeai la vecinul, liftul mai că era puțin și se sfărâma, calitatea materialelor folosite la construcție sigur lasă de dorit.
Dorel has left the building!
Pffhhahaa 🤣👍
Vezi că-i un Dorel fain (şi $cump) dila Cluuuuj, no'!
il mai vrem pe Marius cu informatii utile despre case.
Cine plateste suma aberanta de 100.000 E pe un apartament de 2 camere nefinisat banuiesc ca nu este de invidiat in sensul ca ori nu este normal (ceea ce sper sa nu fie aici cazul) ori cistiga rapid si usor banii.
130.000 E cu tot cu finisaje este exact pretul cu care mi-am vindut au in Montreal - Canada, acum citiva ani apartamentul meu cu DOUA dormitoare si 90m2, intr-o zona premium, linga fluviu!
Riscati in Cluj sa deveniti un nou LA sau San-Francisco, dar nu in sensul pozitiv (daca o mai fii ceva pozitiv pe acolo...) unde clasa de mijloc nu mai exista demult.
Usor, usor nu vor fii decit cei ff avuti si ''ceilalalti''.
Ca o anecdota:
Un amic medic imi povestea ca anul trecut cind a fost la San-Francisco la un simpozion, la intrarea in hotel portarul l-a rugat politicos sa ii prezinte TALPILE pantofilor; unimit amicul meu i le-a aratat si apoi a intrebat de ce este verificarea asta?
Raspunsul a fost simplu: portarul l-a observat sosind de pe un bulevard alaturat care TOT TIMPUL in ultimii 5-6 ani este plin de FECALE UMANE. Numarul de vagabonzi (aici le zice ''itineranti'' sau ''homeless'' a explodat, nepermitindu-si chiriile aberante, ce sa mai vorbim sa isi cupere vreo proprietate...)
Asta este downtown San-F. in prezent si nu numai: acum 2-3 ani am fost in vizita la New-York si nu era prea departe.....
Clujul risca sa ii imite....din pacate !
O zi excelenta!
E250.000 4 camere in Lyon destul de central la 15 min de mers pe jos de cladiri de birouri, gara, mall, 5 minute pana la gradinita si scoala. Si tocmai am vazut un 4 camere la 200.000 EUR in Bucuresti in zona de hale industriale Baia de Arama / Morarilor :) deja are balcoanele ruginite. Cine da 1mil lei pe apartament in romania isi merita soarta.
Sunt destui romani fara educatie care o sa sustina piata cu credite pe 30 ani sau muncind prin alte tari. Desi au locuit prin occident putini vad si inteleg cum ar trebui sa fie lucrurile; iar care inteleg raman acolo.
@@letopizdetz Nu ma mira. Cine spune ca un apartament in Romania, trebuie sa coste 200 000 de euro, cand media salariilor e la 700 de euro - s-a lovit la cap grav.
"Eu locuiesc in Cluj-Napoca"... asta spune totul, nu mai e nevoie sa ne uitam la video, multumim pentru titlu si informatia asta, restul il deducem.
Când postezi videoclipul cu pestele? Am văzut ca ai pus video dar apoi l-ai șters și nu m-am mai putut uita la el.
L-am șters pentru că nu era ce trebuie și nu vreau în online să transmit mai departe exemple proaste. 🙏
@@AndreiVerestiuc ma bucur ca mi-ai răspuns sincer. Asa trebuie sa facă mai multa lume. Acuma păcat ca l-ai șters pentru ca voiam sa vad ce exemplu prost puteai sa dai.
Bravo domnu! Felicitări! Susțin idea ta și mai mult decât sigur este apreciata! Pt.ca ai reușit sa aprinzi o lumina în locuri mai întunecate:) mare laic!
Mulțumesc!
@@AndreiVerestiuc well deserved!
Am stat intr-un bloc construit in anul 2006. Probleme mari cu instalatile, tevile nu erau cuplate bine si intr-o seara a puscat si am avut o balta de toata frumosetea. Mucegai check, usile nu functionau bine, check, si mai rau, existau crapaturi mici in perete. Ce sa mai zic, o frumusete. Va rog din tot sufletul, nu va ingramaditi la banci pt asemenea cotete!
Felicitari Andrei pentru tema! Spor la treaba!
Ai putea sa mergi si pe zona asta a imobiliarelor, eu daca vrei iti prezint in anonimat, sau ma rog, il prezinti tu fara sa apar, un apartament in bloc vechi in Grigorescu care este evaluat la 137.000 euro.👍🏻
Nu e rea ideea, ar merge câteva prezentări imobiliare. 💪
Eu cel putin as vrea sa mai vad content cu alta directie din partea ta, desi m am abonat pt contentul cu masini, imi plac super mult video-urile de acest gen
Te salut!
Mă ajută foarte mult părerea ta și sunt curios ce altceva ti-ai dori să mai vezi pe canal. 💪
Cand interlopii din anii 2000 ajung investitori imobiliari si oameni de afaceri in 20.21, asta este rezultatul! Sa vezi in Bucuresti,mafie!100.000....doamne fereste...EDIT.Coma interfonul =))))SECURIZARE =)))
Mafia de la Cluj are niste avantaje fata de aia din Bucuresti: continuitatea.
Aceeasi gasca e pe laba cu ei. Se stiu toti, nu se dau in gat.
La Bucuresti cand ai primari in ultimele 2 decenii din multe gasti PDL, PSD, PNL, USR, UNPR, "independenti" ... e greu sa se acopere toate manariile, ca se dau usor in gat la primele impartiri de ciolan.
@@corectorul8560 culori diferite anul acesta, pana anul trecut totul era roșu!
@@antisocial557 , extinde evaluarea la ultimele 2 decenii, ca interlopii astia au devenit treptat dezvoltatori.
@@corectorul8560 interlopi din politica sau interlopi din viata privata? cum e la voi?
adevarat , am o persoana care a facut o casa in Chiajna(Ilfov) si care sta dupa avize de luni de zile, iar la interlopi jegosii de functionari le elibereaza imediat sa faca debarale la taranii stramutati in Bucuresti.
Eu ce sunt curios, dacă se tot infiltrează apa la subsol, ajunge si la fundație? Probabil ca da.
Si in 20-30-50 de ani ce se întâmpla? Cade blocul?
Foarte bun subiectul. Multumesc!
Apropo referitor la o casă de mâna sau nouă a doua în România este nevoie de un "Tasador" independent nu știu cum se numește în România, adică un specialist în domeniul imobiliar ce îți face o evaluare a imobilului după ani, stare, situație, și locație și îți spune cât este prețul, și cât costă în realitate, și ce posibile probleme poate avea. Este necesar la vânzare sa ști ce vinzi cât poți cere și la cumpărare sa ai idee pe ce dai banii. Sper ca va este de folos, și video este ok bine explicat de constructor.
Sa dai peste 100.000 pe un mini apartament la marginea orasului chiar nu inteleg, sa iti mai ploua si in cap deja e prea mult :)))))
Prețul real la acest apartament nu e mai mult de 30000€.
Dar ce zici de 500 de euro chirie? Unii chiar merită să fie prostiți.
@@copyright8291 500 euro chirie din perspectiva ca sunt plin de bani si nu ma intereseaza ca platesc pt cateva luni dar stau in centru, altfel 500€ inseamna rata la un ap decent in zona buna :)
@@Daniel.ÎîîîÎ Pai el nu sta in centru. A zis ca e la periferie. Deci nici macar fitza nu e.
Foarte bine ai facut ca ai filmat si documentat magariile astea.
Daca cei din primarie care se ocupa de receptia lucrarilor nu ar da ok-ul pana cand blocul nu indeplineste standardele din autorizatia de constructie si cele legale, dezvoltatorii imobiliari ar fi mai atenti. In tarile vestice au fost cazuri in care constructorii cladirilor au fost nevoiti sa le darame si sa le reconstruiasca in conformitate cu autorizatie de constructie.
Sincer să fiu, am dat întâmplător peste acest canal, te asociez cu Mircea Bravo, cred ca este ceva special în zona Clujului, îmi place :)), ține-o tot așa!
Mulțumesc!
Mircea Bravo îmi e prieten foarte bun, ba chiar lucrăm împreună uneori.
yep, din păcate asta e realitatea... bravo pentru material!
Marius, construcția prezentata de Andrei a depășit cerintele nZEB, își produce apa singura 😁
Multumim pentru tema abordata, Andrei! :)
Mai vrem video-uri de genul !!!
excelent material ! eu am construit o casa si atatea am avut de rectificat !!!!
Bun clipul!
Superbă Dacia 👌 sa o stăpânești sănătos ✌
Problema in România este lipsa meseriașilor. Din 10 muncitori, 1 este de meserie restul sunt doar carpaci. 90% sunt muncitori necalificați, zilieri. Pot sa fie materiale premium, daca nu este mana de lucru. Oricum se cauta ieftin si bun!
Sau după cum zicea și Marius, inginerul din video, dacă ai muncitori buni și nu stai lângă ei, e egal cu zero.
Probleme astea nu vin de la meseriasi, ci de la mafiotii care construiesc si mafiotii care le dau autorizatiile. Nu poti sa te lauzi cu 50-100% profit pe banu investit si sa dam vina pe meseriasi. Nu putem sa facem 10 blocuri pe 10 firme fantoma diferite inchise la cateva luni dupa ce s-a vandut ultimul apartament, cand legea zice ca ai raspundere 10 ani pentru vicii de constructie
Prima data panarama Ecaterina care a distrus scolile profesionale.
Apoi Petrov si brelocul lui pus prim-ministru au incurajat lichelele prin masurile luate. Cei care au vrut sa faca ceva in viata s-au dus in occident unde erau apreciati. Si dupa aia ne miram ce bine o duc Anglia, Franta, Italia, Spania, Austria, cand noi ramanem cu toate putorile.
Problemele sunt mai multe :
Lipsa legislatie care sa traga la raspundere un arhitect si seful de santier..Prin afara tarii,arhitectul raspunde impreuna cu seful de santier.Penal precum si civil. Firma contracteaza arhitect. De ala de 15k euro lunar,nu de 1000 de euro.
Birocratia:Procesele dureaza mult.
Lipsa de interes a consiliilor locale.-faci blocuri ,vii cu proiect.Nu faci un bloc,faci mai multe,un cartier.Toate de catre acelasi constructor,nu un bloc galben,unul rosu,altul verde de 2,3,4 etaje. Toate la fel. Consiliul local trebuie sa verifice respectarea proiectului,de la sensurile giratorii pana la canalizare si regimul de inaltime.
Indiferenta celor ce lucreaza:fiecare fura,lasa ca merge asa.
@@letopizdetz 50-100%
Visezi omule
Eu bag mana in foc ca e minim 250% profitul. Minimul posibil.
Buna Incearca sa faci o serie de vloguri cu alte apartamente, cu aceleasi situatii, prin toata tara. Sigur sunt oameni care ar fi ok cu ideea asta, sa filmezi si in casele lor, fara sa le faci publica identitatea. Cand patesti asa ceva, vrei sa afle toata lumea si totusi sa ramai anonim. Tu poti sa ii ajuti. Si sunt oameni ca mine care s-ar uita cu interes la fiecare asemenea poveste. Ca e tipul acela de informatie pe care o urmaresti cu mare interes, asa cum ai prezentat-o tu in acest video.
Salutare Andrei ✌️
V-ai viața mea! Nu pot să cred ce văd 🙈
Cam ai nevoie de notiuni de dimensiuni, 12:40 " Tu faci aici un bloc de 10 m^2 (10 metri patrati e 2x5 metri foarte putin).
1 ar -cati mp
1 hectar - cati ari etc...
Te ajuta sa stii anumite lucruri in viata. Constructorul prezentat nu este cel mai fericit, pare acelasi samsar care isi apara colegi de breasla din constructii cand comit ilegalitati.
Pt bani astea imi iau apartament pe malu mari in Spania Barcelona, Valencia, Alicante nu Cluj vaisamar
Si cine te mai duce de nas pe-acolo ca-ti face strand, metrou si "smart city"?
Corect
@@reludennis NU MAI MANCA KKT CA TI PUTE GURA AIA RAPANOASA
@@reludennis Delirezi de beutura
@@reludennis TU DUTE SI CACATE LA VECEUL DIN CURTE CA NU UMBLA NIMENI CU FRICA PE STRAZI
Foarte util video. Mulțumim! 🙏
ești energic , nu ți-e frică de nimic ... BRAVO ! singurul mod sa.ti suport canalul este sa las toate reclamele sa ruleze la început, la mijloc și la sfârșitul clipului 😁🤗🤙 meriți din plin poate și mai mult , bravo și iar felicitări 🤙💪
Îți mulțumesc!
Adevărul trebuie spus! Ăsta e și mereu va fi un principiu de bază al canalului.
Nici oamenii nu se înformeaza. Vin la vizionare cu familia, in loc să vina cu un structurist sau vreun constructor. Oamenii sunt fascinanti de cum o să arate imobilul văzut pe calculator, pentru că mulți plătesc pentru ceva ce nu văd. Dacă ar plăti ceva palpabil, ar putea să facă verificări cu un specialist in domeniu. Mai bine pierzi onorariul specialistului, decât să iei un credit pentru ceva ce nu mai poți folosi. Dar asta e mentalitatea românului...
Andrei, ai un canal cu sare si piper ca să zic așa. Jos pălăria 🎩
Îți mulțumesc! ❤️
Era și mai interesant dacă puneai în descriere numele constructorului/firmei care și-au bătut joc de acel imobil.
Problema e ca dezvoltatorii isi doresc maximizarea profitului si trec cu vederea detaliile de executie care sunt foarte importante mai ales in cadrul hidroizolatiilor. Se poate construi bine dar nu se vrea!
Îmi place cum se numesc mai nou cei care construiesc "dezvoltatori" 😅
@@alexandruturza7131 Pai nu poți sa îi numești constructori!
Fiind in domeniul imobiliar de ceva vreme, in acest minunat oras, Cluj Napoca, am intalnit multe caractere si tipologii de oameni care au diferite preferinte si cum cineva zicea pe aici, intr-adevar e o decizie importanta cand cumperi o locuinta. De aceea, inainte de toate, inainte de a critica, cati dintre noi apelam la un specialist in domeniu cum ar fi un arhitect, inginer sau chiar si un reprezentant imobiliar care are toate detaliile despre constructor si zona si care te poate atentiona care sunt dezavantajele de a cumpara in blocul x sau in zona y ???? Nu te costa nimic sa vorbesti cu un arhitect, inginer sau chiar un reprezentant imobiliar si sa ceri pareri sau detalii despre cum e construit imobilul, sa iti explice fiecare pas in parte.
Desi in 99% dintre cazuri toate aceste cereri pentru informatii suplimentare sunt fara costuri, tare tind sa cred ca aproape nimeni nu apeleaza la un specialist, pe ideea ca fie are de platit ceva, fie noi ca si romani le stim pe toate si nu avem nevoie de indrumari. Intotdeauna cautam sa cumparam direct de la dezvoltator sau unde se gaseste cel mai mic pret (unde niciodata nu o sa afli adevaratele probleme) fara sa ne gandim ca in viitor, daca nu le stim vom avea mai multe cheltuieli neprevazute.
Ce vreau sa subliniez e faptul ca multi dintre noi nu ne documentam destul de mult inainte de a face o achizitie si nu ascultam de sfaturile unor specialisti in domeniu ( sau nu vrem sfaturile acestora ) si asta din pacate nu se aplica doar in imobiliare, ci in multe alte domenii din tara noastra. :))
Bai, ce inginer e ăla care zice că fisurile sunt normale?
Andrei ești tare men. Felicitări.
Burlanu la exterior ar fi cea mai mica problema, celelalte mi se par destul de grave, la preturile extraordinar de mari pe care le cer i exclus sa-ti ploua in casa
Întrebarea este: Au autorizație pt a pune burlane, din moment ce blocul a fost gândit fără?
@@hazajoke5113 logic că nu.
@@hazajoke5113 Poate da, poate nu, dar e cea mai minora dintre toate problemele ce sunt acolo, prefer un burlan in plus la exterior decat sa-mi ploua in casa
Felicitări pentru blog.Super,super !!!💯
In Cluj se construieste in prostie oarecum. E oras in plina expansiune si constructorii profita de asta prin faptul ca oamenii vor o locuinta pe principiul “de ce sa platesc chirie cand pot da rata la banca si apoi imi ramane mie apartamentul?” Atat ca e cu 2 taisuri. Si in legatura cu preturile ridicate din oras, e mai rentabil sa iti comanzi din alt oras. De exemplu, varul meu si-a comandat o canapea din Baia Mare si a iesit mai ieftin cu tot cu transport decat daca si-o lua din Cluj. Asta e pont pentru toti care vor sa iti utileze locuintele.
In legatura cu ideea clipului, tot raul spre bine. Apreciez maxim ca esti un om realist si bagi atata de vina cand trebuie :)) zici lucrurilor pe nume si se vede ca esti asumat. Mult spor pe viitor, faci lucruri faine ✌️
Mulțumesc!
salutari.. am avut de montat un aer conditionat si am avut o oferta de montaj din cj =600-700ron.. in baia mare 450ron..no cum ii?
@@bldbld1910 , cum să fie? Scump! 😂
La fel e si cu fainta, gresie portenalata. Cu tot cu transport a m iesit mai ieftin cu 50-60% decat daca il cuparam din cluj.
Da buna idee! Mai pune vloguri din domeniul construcțiilor
Facem!
Voi folosi acest video de fiecare data cand cineva ma intreaba de ce nu imi cumpar apartament! :)
Iti multumesc pentru efortul depus si sa stii ca asa este in cam toate orasele mari.
MAXIM as cumpara un apartament de 50k VECHI si l-as mobila cu 20k si va arata ca apartament de 100k, decat sa dau 100k pe unul nou, sa investesc 10k, ca na, nu mai am bani dupa investitia initiala, si astfel apartamentul va arata de doar 50k-60k cu investitie totala de 110k si va mia trebui sa scoti bani la reparatiile de pe parcurs cum se vede in clip.
Plus ca cele vechi cu 4 etaje sunt facute sa reziste, la cele rezidentiale noi, aud 6-7 vecini de pe etaje diferite cand doar apas pe intrerupatoare la mine in casa, ce sa mai vorbim de alte sunete. :)
"Platesti rata 20 de ani dar ramai cu el", mhm, fix... 20 de ani de nervi si stres si bani bagati nonstop si ramai cu o panarama de apartament, in loc sa platesti o chirie decenta si deja amenajata, fara dureri de cap daca se intampla ceva si cu posibilitatea de relocare la alta chirie oricand.
Sunt putin curios cine mai este de acord cu mine.
Spor in continuare sa ai, Andrei! ^_^
Dupa 15 ani de experienta in constructii aici in Ucraina, pot spune ca diferenta la pret intre casa facuta dupa tehnologie undeva de 30% mai scump in materiale si aproape dublu in timp (deci si lucru). "Maruntisurile" care trebuie facute dupa tehnologie iau foarte mult timp si nu intotdeauna "clientul" vrea sa inteleaga/plateasca asa lucrare.
Multi , chiar dintre voi , ati supraevaluat zona Clujului , si , implicit promotorii imobiliari , asa ca ... Astept replica
Exact asa este...se arunca ca veveritele pe alune...ca si pe masini manarite....e Raiul smecherilor aici...efectiv se roaga oamenii cu genti de bani de ei sa le dea apartamentele astea facute de 2 lei...in zone cu trafic ridicol, la preturi de Occident...
@@adrianhrusca4067 au avut multi acest interes..promovari politice etc
Andrei, spune-i proprietarului si celorlalti vecini sa scape cat mai repede de aceste locuinte pentru ca la cum curge si sta apa in ele este doar o chestiune de timp pana cand o sa apara mucegaiul si igrasia. ( si nu vrei sa stai intr-o casa care miroase a mucegai tot timpul, plus ca va trebui sa zugravesti constant la 2-3 ani sa acoperi mirosul dar si vopseaua care se umfla de la umezeala). Din pacate e cam naspa situatia acolo iar daca constructorul nu remediaza serios problema apei...intreaga cladire va fi compromisa. Bafta
Ai multe informatii despre cum e la vecina...cred ca ai fost de multe ori sa vezi :))))
Pai dacă am vecină faină, ce să fac. 😅
@@AndreiVerestiuc la vecina e mai moale patu 😄
In Craiova dacă te duci sa te plângi la constructorul care ți a proiectat blocul de defecte s-ar putea sa nu sa te trezești cu o sabie in ceafa
Ha ha
Ăsta-i bloc biodegradabil
:)
😂😂😂🤣
🤣
😂😂😂😂
Excelent video Andrei!
Cât plătești chiria în Cluj locuiesti în Madrid Eu plătesc 600 pe un ap în Madrid cu boxă și garaj nou. Nu știu cum cer așa mult la nivelul de trai din România. Salutari
Foamea de bani si nesimtirea
Ai dreptate. Dar câtă vreme ,tinerii frumoși și liberi aruncă cu bani fără să gândească( achiziție sau chirie),ăsta e rezultatul. Știi cum se zice,nu-i prost cine mănâncă șapte pite,îi prost cine le dă.
@@xbeabc1286 Asta nu ține de Boc,sau prea putin ține de el. Viața scumpă,în Cluj cel puțin și nu numai,se datorează în primul rând ( subliniez ,în primul rând) consumatorilor. Exemplu concret, clipul de la care au pornit comentariile. Atâta vreme cât există cerere va fi și ofertă( mai calitativă și mai puțin calitativă). Ideea e să nu arunci cu bani orbește,chiar și dacă ai o sursă de venit mai mare decât media. Uite ,ca și în cazul lui Verestiuc, 500 de euro chirie, și pe ce?
Asa, si? Am fost in Madrid, sincer, mult mai bine in Cluj.
Andrei ești simpatic și te urmăresc dar mai lasă ma cu Cluju in sensul de prețuri … ca m ai inebunit :))) . In Dumbravita care e in Timișoara un fel de comuna/cartier gen in Timișoara acuma prețul pe metru pătrat construit este 2130 euro , metru normal 4-500 și da am plătit 720 lei sa mi se pună clima . Un loc de parcare in dumbravita se vinde de la 8000 îs sus .
Cotete pe bani multi
Corect!
Deasta este bine de stiut de la ce constructor se cumpara apartamentul!
Clădire realizată în întregime de Dorel și echipa sa!
😅😅😅