Gayet güzel, teşekkürler, emeğine sağlık. Bazı arkadaşlar bu sistemin sadece küçük bir örnek olması ve mantık adına oluşturması bakımından hazirlandigini degerlendirmedigi için tenkitte bulunmuşlar.
Sayın Kutman bey sizlere çok teşekür ediyorum.sizin gibi detaylı ve samimi anlatan olmadığı için, boşluğu çok iyi tamalamışsınız yolunuz açık olsun ağzınıza yüreğinize sağlık.
@@KutmanKAPLAN Hocam saol anlatım için. Buffer tank yerine Çift serpantinli boyler koysak ,boyler havuz daki suyu radyatör e versek nasıl olur.Ev için yazıyorum.10 metretül radyatör için. Buffer ile Boylerin farkı nedir?boyler suyu daha uzun süre sıcak tutmuyormu? Fiyatmı,teknoloji farkımı var arada?
Sayın Kaplan bilgilerinizde eksikler vardır. Isıtıcı/Soğutucu sistemlerin kW güçlerini karşılamayan kısa boru hatları var ise bu boru hatları gerekli su hatlarını karşılayamadığı için buffer tanka ihtiyaç vardır. KW başına Yerden ısıtmalarda 11 lt, FCU sistemlerinde 10-12 lt gibi suya ihtiyaç vardır bu veriler ilgili dökümanlarda vardır.
Çok teşekkürler elbette çayımızda var yemeğimizde.bilgileriniz için çok çok teşekkürler.ayrıca örnek fancoil içinde buffer tanklı video yaparsanız dahada aydınlanmış olacağız.iş yerleri vb
Bedri hocam kısa hatlarda ısı ihtiyacını karşılar. Sadece şu durum söz konusu oluyor kazan hiç durmuyor sistemde belirli bir su olursa enerjiyi suya aktarıyor ve Kazan belirli süre duruyor . Bu kw başına hep tavsiyedir. Net bir yerde kanun değildir. Benim seçtiğim 10 dakika çalışır. Diğer öneriler 12 dakika misal. Söylediğim gibi kanun değil tavsiye niteliğindedir. Ek bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam.
Kutman hocam bilgiler için çok teşekkür ederim size bir sorum olacak yanitlarsaniz çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun 1.sorum mesela 100 metrekare ısıtma yüzeyi olan bir katı yakıtlı kazan kaç kilokalori olur ısıtma yüzeyini 15 bin ile çarp diyen var 12 bin ile çarp diyen var 2.sorum yukarıda çıkan sonuca göre mesela 100 bin kcal kazan kaç kw denk gelir siz video da 200 kw kazan dediniz ya kcal kw ya nasıl cevrilir
1. Soru: 100 m² ısıtma yüzeyi olan bir katı yakıtlı kazan kaç kilokalori olur? Isıtma yüzeyi üzerinden kazan kapasitesi belirlemek için yaygın bir yaklaşımla genellikle 12.000-15.000 kcal/m² aralığı kullanılır. Burada kullanılacak katsayı, yakıt tipine, kazan tasarımına ve verimliliğe göre değişiklik gösterebilir. 12.000 kcal/m² ile çarpma durumu: Genellikle daha düşük verimli veya eski tip kazanlar için kullanılır. 15.000 kcal/m² ile çarpma durumu: Yüksek verimli, iyi izole edilmiş ve modern kazanlar için tercih edilir. Örnek olarak: 100 m² ısıtma yüzeyi olan bir kazan için: 12.000 kcal/m²: 100 m² x 12.000 = 1.200.000 kcal/h 15.000 kcal/m²: 100 m² x 15.000 = 1.500.000 kcal/h Bu aralık size kazan kapasitesi hakkında bir fikir verebilir. Ancak kesin bir hesaplama için kazanın verim değerini, yakıt tipini ve diğer teknik detayları da göz önünde bulundurmak gerekir. 2. Soru: 100.000 kcal kazan kaç kW’a denk gelir? Kilokalori (kcal) ile kilowatt (kW) arasında doğrudan bir dönüşüm vardır. 1 kW, 860 kcal/h olarak kabul edilir. Dönüşüm formülü: 𝑘𝑊=𝑘𝑐𝑎𝑙/860 Bu formüle göre, 100.000 kcal/h kapasitesindeki bir kazanı kW cinsine çevirecek olursak: 𝑘𝑊=100.000/860 ≈116.28 Yani, 100.000 kcal/h kapasiteli bir kazan yaklaşık olarak 116,28 kW güce denk gelir. Videoda 200 kW kazan dememizin sebebi, kazan kapasitesinin daha yüksek olmasından kaynaklanabilir. Örneğin, 200 kW kazan kapasitesini kcal cinsine çevirdiğimizde: 𝑘𝑐𝑎𝑙/ℎ=200×860=172.000 kcal/h Bu tür dönüşümleri yukarıdaki formülleri kullanarak yapabilirsiniz. Sorularınıza net yanıt verebildiysem ne mutlu! Başka sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Selamün aleyküm 35 kW kombi takicam yerden ısıtma var buna ek boylerde takicam 200lt bunun montajını yaparken 3 yollu takmalimiyim yoksa direk kollektor kurip orda mi baglamaliyim
kombiyi 55 dereceden fazla calıstırmayacaksan su 55 derece sana fazla zara vermez . ama daha fazlası seni haşlar . fazla yüksek calıstıracak isen 3 yollu iyi olur .
Sayın Kutman bey Öncelikle Selamünaleyküm kolay gelsin hayırlı işler Sayın abim benim evim 80 metrekare bu evde 9 kw Baymak ısı pompası kullanıyorum Petek metrajı 8 metre ısı pompasının önünde denge kabı veya buffer tank yok Makine sürekli çalışıyor ayarlamış olduğumuz Hedef sıcaklığa ulaşamıyor Örneğin 45 derece ise 40 41'de kalıyor butak bu sisteme zorunlu mu yardımcı olursanız sevinirim
Aleykümselam hocam Buffer genelde banyoda sıcak su talebini karşılamak için ısı depolamak için kullanılır pil gibi. ihtiyacın az olduğu zamanlar ısı suda depolanmış olur. faydası olur ama kesin çözüm olmayabilir. ısı pompasının verim kaybı olacağını unutmayın ısıyı eşanjör vasıtası ile akarıyor. sistemi görmediğim için bir yorum yapmam mümkün değil. soğuk bölgelerde ısı pompası verimsizdir.
Merhaba Tacettin meslektaşım, Sonuna kadar haklısınız. Yeni videolarda bunu azaltmak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Eliştiriniz kendime derstir teşekkür ederim.
Eleştiri için teşekkür ederim. Bu eleştiri beni daha iyilerini yapmam gerektiğine inanmiyorum. En azından ne kadar olumsuz bir yorum olsada bilgi adına daha iyilerini yapmaya çalışacağız.
Gayet güzel, teşekkürler, emeğine sağlık.
Bazı arkadaşlar bu sistemin sadece küçük bir örnek olması ve mantık adına oluşturması bakımından hazirlandigini degerlendirmedigi için tenkitte bulunmuşlar.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Sağolun. Sizin gibi olumlu düşünenlerin sayısının artmasını diliyorum.
Sayın Kutman bey sizlere çok teşekür ediyorum.sizin gibi detaylı ve samimi anlatan olmadığı için, boşluğu çok iyi tamalamışsınız
yolunuz açık olsun ağzınıza yüreğinize sağlık.
Teşekkür ederim serhat bey tavsiye ve desteklerinizi bekleriz
Gerçekten çok iyi konu başlıkları belirliyorsunuz. Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim levent hocam, Hatamız olsada gerçek manada güzel bilgilere odaklanmaya çalışıyorum
Allah razi olsun sayende gelistiriyoruz kendimizi ama daha detayli videolar bekliyoruz senden hocam 🙂 Hamburgdan selamlar
Teşekkür ederim hocam , münihten selamlar :) ocaktan sonra yoğun gelecek hocam
@@KutmanKAPLAN Hocam saol anlatım için.
Buffer tank yerine Çift serpantinli boyler koysak ,boyler havuz daki suyu radyatör e versek nasıl olur.Ev için yazıyorum.10 metretül radyatör için. Buffer ile Boylerin farkı nedir?boyler suyu daha uzun süre sıcak tutmuyormu?
Fiyatmı,teknoloji farkımı var arada?
@@yavuzreyhan4707 Buffer içi boş bir tank . boyler ise içinde serpantin olan ısı transfer ünitesi. olabilir sadece eziyet etmiş olursun .
Sayın Kaplan bilgilerinizde eksikler vardır. Isıtıcı/Soğutucu sistemlerin kW güçlerini karşılamayan kısa boru hatları var ise bu boru hatları gerekli su hatlarını karşılayamadığı için buffer tanka ihtiyaç vardır. KW başına Yerden ısıtmalarda 11 lt, FCU sistemlerinde 10-12 lt gibi suya ihtiyaç vardır bu veriler ilgili dökümanlarda vardır.
Çok teşekkürler elbette çayımızda var yemeğimizde.bilgileriniz için çok çok teşekkürler.ayrıca örnek fancoil içinde buffer tanklı video yaparsanız dahada aydınlanmış olacağız.iş yerleri vb
O dökümanlar varmı sizde paylaşabilirmisiniz
Bedri hocam kısa hatlarda ısı ihtiyacını karşılar. Sadece şu durum söz konusu oluyor kazan hiç durmuyor sistemde belirli bir su olursa enerjiyi suya aktarıyor ve Kazan belirli süre duruyor . Bu kw başına hep tavsiyedir. Net bir yerde kanun değildir. Benim seçtiğim 10 dakika çalışır. Diğer öneriler 12 dakika misal. Söylediğim gibi kanun değil tavsiye niteliğindedir. Ek bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam.
Ben böyle bir tankı daha önce hiç görmedim Ankara’da yaygın değil sanırım bilgin için teşekkürler 🙏
Güzel anlatım , teşekkürler,
Teşekkür ederim
Emegin icin cok tesekkur ederiz
Teşekkür ederim Tuncay bey
Ordu, Ünye’den teşekkürler. Çok faydalı bilgi.
Teşekkür ederim :)
Kutman hocam bilgiler için çok teşekkür ederim size bir sorum olacak yanitlarsaniz çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun
1.sorum mesela 100 metrekare ısıtma yüzeyi olan bir katı yakıtlı kazan kaç kilokalori olur ısıtma yüzeyini 15 bin ile çarp diyen var 12 bin ile çarp diyen var
2.sorum yukarıda çıkan sonuca göre mesela 100 bin kcal kazan kaç kw denk gelir siz video da 200 kw kazan dediniz ya kcal kw ya nasıl cevrilir
1. Soru: 100 m² ısıtma yüzeyi olan bir katı yakıtlı kazan kaç kilokalori olur?
Isıtma yüzeyi üzerinden kazan kapasitesi belirlemek için yaygın bir yaklaşımla genellikle 12.000-15.000 kcal/m² aralığı kullanılır. Burada kullanılacak katsayı, yakıt tipine, kazan tasarımına ve verimliliğe göre değişiklik gösterebilir.
12.000 kcal/m² ile çarpma durumu: Genellikle daha düşük verimli veya eski tip kazanlar için kullanılır.
15.000 kcal/m² ile çarpma durumu: Yüksek verimli, iyi izole edilmiş ve modern kazanlar için tercih edilir.
Örnek olarak:
100 m² ısıtma yüzeyi olan bir kazan için:
12.000 kcal/m²: 100 m² x 12.000 = 1.200.000 kcal/h
15.000 kcal/m²: 100 m² x 15.000 = 1.500.000 kcal/h
Bu aralık size kazan kapasitesi hakkında bir fikir verebilir. Ancak kesin bir hesaplama için kazanın verim değerini, yakıt tipini ve diğer teknik detayları da göz önünde bulundurmak gerekir.
2. Soru: 100.000 kcal kazan kaç kW’a denk gelir?
Kilokalori (kcal) ile kilowatt (kW) arasında doğrudan bir dönüşüm vardır. 1 kW, 860 kcal/h olarak kabul edilir.
Dönüşüm formülü:
𝑘𝑊=𝑘𝑐𝑎𝑙/860
Bu formüle göre, 100.000 kcal/h kapasitesindeki bir kazanı kW cinsine çevirecek olursak:
𝑘𝑊=100.000/860
≈116.28
Yani, 100.000 kcal/h kapasiteli bir kazan yaklaşık olarak 116,28 kW güce denk gelir. Videoda 200 kW kazan dememizin sebebi, kazan kapasitesinin daha yüksek olmasından kaynaklanabilir. Örneğin, 200 kW kazan kapasitesini kcal cinsine çevirdiğimizde:
𝑘𝑐𝑎𝑙/ℎ=200×860=172.000 kcal/h
Bu tür dönüşümleri yukarıdaki formülleri kullanarak yapabilirsiniz. Sorularınıza net yanıt verebildiysem ne mutlu! Başka sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
hocam merhaba güneş panellerindeki sıcak suyu kalorifer peteklerinde döndürmek istiyorum bu konuda bilginiz var mı?
Normal kazan gibi dizayn yapabilirsiniz
yani kombi su girişine güneş enerjisinin sıcak kısmını bağlama gerekiyor
Kutman bey merhabalar. Boyler giriş çıkış yerlerine bağlantı yanlış yapılır sa boyler su istmada problem yaşanır mı?
yaşanır verim düşer .
@@KutmanKAPLAN 👍🙏tşk. 'ler
Teşekkür ederim
Selamün aleyküm 35 kW kombi takicam yerden ısıtma var buna ek boylerde takicam 200lt bunun montajını yaparken 3 yollu takmalimiyim yoksa direk kollektor kurip orda mi baglamaliyim
kombiyi 55 dereceden fazla calıstırmayacaksan su 55 derece sana fazla zara vermez . ama daha fazlası seni haşlar . fazla yüksek calıstıracak isen 3 yollu iyi olur .
Sayın Kutman bey Öncelikle Selamünaleyküm kolay gelsin hayırlı işler Sayın abim benim evim 80 metrekare bu evde 9 kw Baymak ısı pompası kullanıyorum Petek metrajı 8 metre ısı pompasının önünde denge kabı veya buffer tank yok Makine sürekli çalışıyor ayarlamış olduğumuz Hedef sıcaklığa ulaşamıyor Örneğin 45 derece ise 40 41'de kalıyor butak bu sisteme zorunlu mu yardımcı olursanız sevinirim
Aleykümselam hocam Buffer genelde banyoda sıcak su talebini karşılamak için ısı depolamak için kullanılır pil gibi. ihtiyacın az olduğu zamanlar ısı suda depolanmış olur. faydası olur ama kesin çözüm olmayabilir. ısı pompasının verim kaybı olacağını unutmayın ısıyı eşanjör vasıtası ile akarıyor. sistemi görmediğim için bir yorum yapmam mümkün değil. soğuk bölgelerde ısı pompası verimsizdir.
@@KutmanKAPLAN Teşekkür ederim sayın Ustam Hayırlı akşamlar Saygılar
Teşekkür ederim hayırlı akşamlar
Ne kadar çok arkadaşlar dediniz videoya konsantre olamadım
Merhaba Tacettin meslektaşım, Sonuna kadar haklısınız. Yeni videolarda bunu azaltmak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Eliştiriniz kendime derstir teşekkür ederim.
@@KutmanKAPLAN bu ne olgun bir cevap tebrikler. Bu arada videolarınız çok faydalı.
Önemli olan bilgi.Ben şahsen faydalandım.Daha iyisini bilip anlayabiliyorsanız siz hazırlayıp sunun öğrenelim.İlla eleştiri yanlış.
Hocam merhabalr chiller grupları içinde bunun benzeri bir hesaplama varmı acaba
Merhaba hocam chillerde 6.5 ile 10 litre arası Alarko carrier cihaz kataloğunda yazıyor. Kolay gelsin başarılar
@@KutmanKAPLAN tesekkurler
ne yaptigini ifade edemeyen bir anlatım arkadaslar
Eleştiri için teşekkür ederim. Bu eleştiri beni daha iyilerini yapmam gerektiğine inanmiyorum. En azından ne kadar olumsuz bir yorum olsada bilgi adına daha iyilerini yapmaya çalışacağız.